- Köszönetek: 0
Legolas (Orlando Bloom)
- Ody
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- hódica
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ami Orlit illeti, hát nem is tudom.Szerintem Legolas sokal szebb, mint Orlando.Lenet hogy ezt a mozgása vagy a haja teszi, de a filmen nekem ő a tökéletes tünde(meg Elrond )Orli szerintem már nem annyira jóképű.
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ody
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Fereste
- Nem elérhető
Galadriel: én (és szentem naon sokan mások) ismerem azt a naplót, nekem is tetszik, bár szentem vannak helyek, ahol gyenge poénok vannak...
a tündéknek azt a tulajdonságát, hogy szépek, parodizálják ki, s hiúvá, beképzelté teszik őket. mondjuk nekem semmi bajom vele, mert tudom hogy csak egy paródia, de találkoztam már egy oan emberrel, aki naon kiakadt rajta, hogy ezt csinálják a tündékkel...
- Galadriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- nazgúl
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
(Off: A tárgyba írtam Orlando nevét, szerintem így kéne megkülönböztetni a két témát egymástól - Legolast és Orlandót - amíg nem lesz külön topic rájuk. Javaslom ezt a megoldást a többieknél is!)
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Shaira, dehogy töröljük ki (csak az egyik példányt, merthogy kétszer írta be a rendszer). Tény, hogy off, de a bejegyzésed akkor is közkincs. Ugye mindenki egyetért azzal, hogy ennyi belefér.
Mi is nagyon örülünk neked és biztos vagyok benne, hogy sokan hasonlóképpen érzünk itt.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Látom még sokan vagytok, akiknek problémái vannak a fórum használatával. Ne csüggedjetek, ezzel szerintem mindenki így van, aztán vagy kiötli valahogy magától a megoldást, vagy nem. Utóbbi esetre nyitott Svindler egy speciális rovatot, ahol az ilyen kérdéseket lehet feltenni. Oda persze nem csak Svin jár, hanem többen is, szóval tuti, hogy segíteni fognak nektek. Kérlek titeket, hogy a technikai, fórum-használattal, beillesztéssel, formázással kapcsolatos kérdéseitek ott tegyétek fel.
Előre is kösznöm.
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- Fereste
- Nem elérhető
- nazgúl
- Nem elérhető
ÉSzAH írta: Vajon Orlando mennyire van (már) elszállva saját magától? Esetleg a saját szépségétől. (Tudom, hogy fiúk esetében más szót kellene alkalmazni, de most ez jutott eszembe.)
Nosh, szerintem Orlando civilben egyáltalán nem szép. (Jó, jó ízlések, és pofonok. ) Legolasként szép volt, igazi tünde. De mint embert max. jól kinézőnek ítélném, szépnek semmiképp. Amúgy a fiúk között is vannak szépek, hajaj, de még milyen szépek! (számomra épp Elijah a megtestesült szépség - de ő is csak Frodóként.)
Ja, hogy a tünde-kérdésre is feleljek... hát... fogalmam sincs. A szépek népe minden tagja szép, tehát szerintem annyira megszokták, sőt, természetesnek veszik, hogy nem kell hiúnak lenniük, sem irigynek vagy féltékenynek egymásra. Más népekkel szemben biztos tudatában vannak szépségüknek, de nem hinném, hogy ettől lelkesebbek lesznek, mert hát ők mégis csak tündék - túl bölcsek ahhoz, hogy ilyen apróságokkal foglalkozzanak...
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- shaira
- Nem elérhető
Tudom, hogy nem tartozik annyira a témához, amit írok most, de már le kell írnom.
Tartozom nektek egy vallomással. Én annyia megörültem, mikor már kb. másfél (v. 1) hónapja felfedeztem a fórumot. Ennek az az oka, hogy az én környezetemben senkit sem ismerek, aki legalább annyira szeretné a Gyűrűk Urát, mint én. (Néha még ezzel is álmodom, sőt a suliban sem tudok odafigyelni, mikor kéne) Mindíg a film zenéje jár a fejemben, meg a hozzá kötődő jelenetek, és ez annyira rossz, hogy nem tudom megosztani ezt az érzést másokkal. Ez addig volt így, amíg rá nem találtam a fórumra (azért ide írok, mert azért Orli rajongó is vagyok).
ÉSzAH: Ha akarod, úgy is kitörlöd, amit írtam. Én mot csak őszinte voltam, mert olyan egyedül vagyok ezzel az "őrülettel", és ne haragudj rám, amiért megsértettem a fórumszabájokat tegnap, nem tudtam, hogy az, már későn szóltak.
- ainawethien
- Nem elérhető
Itt nem lehet avatart változtatni? Csak ezek közül lehet választani? Sajátot nem lehet felhasználni??
Ez csak próba...
giraf.elte.hu/~orlando-bloom
Dom is not gay. He's just Lij's boyfriend.
- naughty
- Nem elérhető
megnéztem a Black Hawk-t !!
olyan kis lúzer benne orli!!
mielőtt harcra kerülne a sor már megsebesül!!
annyira béna vagyok, segítsen valaki!!!
a regisztárciónál nekem nem jöttek ki a képek,de azért rákattintottam egy hobbitra, de mégse rakja ide ki!!
és akkor most itt privátban is lehet dumcsizni :
gondolom mindenki privátban nyomul, és ezért nem figyel rám senki
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
- shaira
- Nem elérhető
Nem tudja valaki, hogy valami magyar adó megy e majd valamikor valamilyen rövidkés kis werk-film a Gy.U.-ról?
Valahol a fórumban olvastam, hogy valaki látta Lego-t a TV (pl. Sat1, National Geografic) -n.
- Fereste
- Nem elérhető
itt nem lehet azt csinálni, hogy ien kis szövegekre kell kattolni, és úgy jön be az adott kép?
tehát pl ezek helyett a csúnya URLok helyett, nem lehet egyszerűen egy oat hogy: gyönyörű kép Legről. és akkor erre rákattolunk és kész:)
- Vic
- Nem elérhető
Ennyi.
www.much-ado.net/towers/aragornlegolas.jpg
Ez gyerekjáték
- Fereste
- Nem elérhető
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Miként állnak hozzá a tündék saját szépségükhöz, és minden egyéb különleges képességükhöz, adottságukhoz???
Az eddigi véleményekért lapozzatok vissza egy kicsit. Az újakat ide várom és tuti, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
Gandalf egyébként felvetett ezzel kapcsolatban egy másik érdekes kérdést: Vajon Orlando mennyire van (már) elszállva saját magától? Esetleg a saját szépségétől. (Tudom, hogy fiúk esetében más szót kellene alkalmazni, de most ez jutott eszembe.)
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- ÉSzAH
- Nem elérhető
"Aragorn és Gimli álma nyugtalan volt, s ahányszor felriadtak, mindig azt látták, hogy Legolas ott áll mellettük, járkál föl-alá, halkan énekelget a maga nyelvén, s ahogy énekel kivirágoznak a csillagok a kemény, fekete égbolton a fejük felett."
/A Két Torony - Rohan lovasai/
Titeket is arra kérlek, hogy ha idézettel éltek, akkor csatoljátok, hogy melyik fejezetben talál rá az, aki esetleg még nem fújja kívülről az egész regényt és meg szeretné olvasni a kontextust.
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- Vic
- Nem elérhető
Ha valamit szeretnél vastagítani, megdönteni, aláhúzni, akkor írd be a szöveget, majd jelöld ki azokat a sorokat az egérrel, amelyeket ki akarsz emelni és klikkelj egyszerűen rá felül a nagy B-re, i-re vagy u-ra. Ilyenkor a kijelölés elején és végén szögletes zárójelben jelenik meg a html-kód.
Ha más színnel szeretnél írni, ugyanez a helyzet:
Jelöld ki a szöveget az egérrel, majd válaszd ki a kért színt. Akkor csinálod jól, ha a kijelölés előtt lesz a color=red felirat, utána pedig a /color felirat - persze mindkettő szögletes zárójelben.
Ha pedig linket szeretnél beilleszteni, egyszerűen az jobb felső sorban az URL gombra kell először ráklikkelni, majd jön a honlap/kép címe és a végére újra meg kell nyomni az URL gombot, ami egy csillaggal fogja Nektek jelezni, hogy zárjátok a beillesztést.
Ami eddig kacsacsőr volt <>, az most szögletes zárójel lett. Ennyi csak a különbség, de nem kell semmit sem begépelni, elég egy gombnyomás és ott a kép...
[/url]
- Míriel
- Nem elérhető
Nos: kinek ne fordult volna meg a fejében, hogy varázsolhatna? Középföldén ugyanez áll a Gyűrű birtoklására: Mindenkit megkísért, csak azt nem,aki kiábrándult (de ilyen nincs).
Legolas is használhatta volna (nem feltétlenül vetette volna rá magát Frodóra), biztos ugyanúgy megkísértette, mint Gandalfot Galadrielt és Boromirt, hiszen mindegyikük JÓt akart tenni.
Úgy érzem, tele van a szám földdel.
- Vic
- Nem elérhető
Szeretnélek Benneteket megkérni, hogy segítsetek egy kicsit. Mindenki kapja elő a Könyvet, és keresse ki belőle a kedvenc és/vagy nem-kedvenc Legolas-idézetét! Most nem az énekekre gondolok, amit már tényleg tucatszor beraktunk ide, hanem olyan rövid idézetekre, amelyek alapján azok is megismerhetik Legolast, akik nem imádják úgy Őt, mint mi.
Kezdem én, hogy kb. mire gondoltam, aztán jöhettek Ti is. Nem kell bekezdésnyi szövegeket ide begépelni, csak rövideket, amelyek alapján Legolas karakterét ''össze lehet rakni''.
''... Lába mintha nem is érte volna a földet, nyomot sem hagyott, amerre ment, a tünde kenyér bőségesen elég volt neki, hogy erejét megőrizze, sőt, még aludni is tudott menet közben, már ha az, hogy elméje a tünde-álmok különös ösvényén időzött, miközben ő nyitott szemmel járt a világ fényében, embernyelven álomnak nevezhető....''
De a tündék álmáról ír Tolkien máshol is:
''Legolas már aludt, moccanatlan, formás keze összefonva a mellén, szeme nyitva, eleven éjszakát és mély álmot elegyítve, ahogy azt már a tündék szokták.''
Ilyesmikre gondoltam, kutatkodásra fel! )))
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Legolas, mint gyűrűhordozó? Hmmm ... Érdekes kérdés. Én is úgy láttam, hogy Legolast nem igazán izgatja a Gyűrű. Mármint személyesen nem. Mert, mint a Szövetség tagját, természetesen őt is foglalkoztatja, hiszen ez az, amiért útra kelnek. Ha valami folytán hozzá kerülne a Gyűrű, biztos, hogy meggyötörné. Tolkien azonban nem enged elég tág belátást Legolast jellemébe ahhoz, hogy meg tudjuk ítélni, vajon hasonló hatással lenne-e rá, mint pl. Boromirra. Nem tudjuk, hogy ő, mint Bakacsinerdő hercege vajon milyen pozíciót tölt be otthon az apja/királya mellett. Nem tudunk semmit az előéletéről, tetteiről. Én személy szerint nagyon kevésnek érzem azt, amit tudunk róla, ahhoz, hogy megítélhessük. Persze elképzelés azért lehet, mint mindenről. Szerintem Legolas ugyanúgy nem élné túl lelkileg ezt a kalandot, ahogy Frodó is beleroppant.
ÉSzAH
/Col. William Tavington/
- Dae/siss
- Nem elérhető
Elnézést az önreklámozásért, de eztet mindenképp meg akarom mutatni(ne a háttérfigurákra tessék nézni:)):
www.geocities.com/lady_greenleaf5hu/elro1.html
- Míriel
- Nem elérhető
Legolas is gondolt rá, Gimli, Gandalf, mindenki... (Épp ezért nem tudta Frodó, hogy ki az áruló)
Csak ezek az "emberek" pontosan tudták, hogy ők is éppen úgy elbuknának a viselése közben, mint bárki más. És Frodó azért viselhette, mert tudta mindenki, őt kísérti meg legkevésbé
Úgy érzem, tele van a szám földdel.
- Fereste
- Nem elérhető
az életévek és a bölcsesség, itt nem számít annyira naon...
bocsánat:)
- Galadriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- ainawethien
- Nem elérhető
Én a régi fórumon BuffyAnneSummers voltam, ha érdekel valakit, ez pedig az én kis hivatalos tünde nevem..
Ide is lehet berakni képet, igaz?
Dom is not gay. He's just Lij's boyfriend.
- Fereste
- Nem elérhető
- Dae/siss
- Nem elérhető
Na, megérkeztem én is, mielőtt megkönnyebbülnétek , ezentúl DaElena néven- nem akart regisztrálni Dae-elenaként. Mondván, már használt. Kérdem én: ki a csuda futkározik az én nevemmel??
Na, ennyit a nyavalygásból.
Szerintem, épp azért, mert meg sem fordul a fejében, hogy használja, semmilyen hatással nincs rá a Gyűrű. De ha meg is fordulna, mint pl.: Galadrielében, ő is képes volna ellenállni a kísértésnek. És, ugyan eg yhobbit meg egy tünde= észak és dél, ha Frodónak elég erős a jelleme ahhoz, hogy a végsőkig ellenáljon, akkor Legolasnak pláne olyan erős; a majdnem háromezer év tapasztalatával és tudásával.
OFF: Vic, írtam neked, megkaptad?
OFF2: Vasárnap 3-kor a kórussal énekelünk a Zeneakadémián; akit érdeklünk, azt szeretettel várjuk!