- Köszönetek: 0
Faramir (David Wenham)
- Ellana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Szerintem sem hülye nem volt, sem ellenszenves, csak nem tudta, mit csináljon. Mert egyrészt ott volt a Nagy Gyűrű, amellyel megvédhette volna a városát, tehát ugyanazt akarta, mint Boromir. De ő azt is felismerte (végül), hogy a Gyűrű leginkább csak Minas Tirith végét siettetheti. Hmm... Szóval az nekem sem egészen tetszett, hogy így átírták a jellemét, mert a könyv szerint Faramir előrelátó és bölcs. Meg gondori, ami azt vonja maga után, hogy mindig tartja a szavát. De a filmben nem ígért semmit Frodónak. S végül szeretett városa törvényeivel is szembeszállt, pont a város érdekében. Nem, szerintem annyira nem lett ez rossz.elf írta: Kár, hogy szegény FAramirnak úgy el lett cseszve a filmben a szerepe. Annyira hülyének és ellenszenvesnek lett beállítva...
Bocsi elf, de olvastam egy-két megnyilvánulásod: szalonképesebben is előadhatnád őket. (bocs, nincs harag)
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Undómiel írta: Csak a képen szőke David, nem? Vagy most mi van? Azt a részt ki ne merjék hagyni, az az egyik kedvencem!!!
Szreintem nem lenne gáz a hosszú fekete haj... A félhosszú sötétbarna egész jól áll neki!!!
Nekem olyan vörösesnek tűnik...sztem viszont gáz lenne a hosszú fekete haj Davidnek (visszagondoltam milyen volt a moulin rougeban rövid feketével ) Nekemis egyik kedvenc részem a hajösszefújós de sztem nem lesz belőle semmi :bawling: :crap:
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Visszatértem...
Nem maradtam le túl sok mindenről.
Lehet, hogy holnap hozok vmi témát, de utána megyek a táborba.
Kincső
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- elf
- Nem elérhető
Elen síla lúmenn' omentielvo!
- Gandalf
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
Szreintem nem lenne gáz a hosszú fekete haj... A félhosszú sötétbarna egész jól áll neki!!!
- Nilraen
- Nem elérhető
Faramir-Éowyn háttérkép:
www.shipofdreams.btinternet.co.uk/jpegs/...r_eowyn1_800x600.jpg
olyan aranyosak egymás mellet,csak kár hogy mindketten szőkék,igy nem lesz hajösszefújós rész.... :bawling: :bawling: :bawling:
Mondjuk elég érdekesen nézne ki David hosszú fekete hajjal h: :dead:
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- encalwen-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Sil írta: Encalwen:
Sil írta: David a Moulin Rouge-ban Audrey-t játszotta. Ő az, aki eredetileg írja a darabot, mielőtt a főszereplő srác beszáll. (És igencsak érdekesen öltözködik... )
Köszi! Csak a végén láttam a szereplők felsorolásánál, de utólag 10 év magánzárka után se jöttem volna rá!
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Sil írta: David a Moulin Rouge-ban Audrey-t játszotta. Ő az, aki eredetileg írja a darabot, mielőtt a főszereplő srác beszáll. (És igencsak érdekesen öltözködik... )
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- encalwen-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Nilraen
- Nem elérhető
Kincső írta: Sziasztok!
Még mindig úgy gondolom, hogy szerette (és becsülte) Faramirt, ezért fájt neki, hogy úgy érezte, a fia mindenben az ellenére tesz,
Jó!Meggyőztél!!!Lehet hogy tényleg igy volt....
- Nuinladien(Tünde-l.)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kincső írta: Sziasztok!
[size=9:21mhia6v]Halkan megjegyzem, hogy Denethor még mindig nem király...[/size]
Igaz, bocsánat, "nyelvbotlás" volt...
Egyetértek.
"To be the sailor of the world, bound for all parts"
W.Whitman
- Kincső
- Nem elérhető
[size=9:37h0cy2l]Halkan megjegyzem, hogy Denethor még mindig nem király...[/size]
Úgy értettem, hogy "keresztbe tett" neki, hogy ha hozzá kerül, akkor elrejti a Gyűrűt, és nem küldi el Mordorba, ahogy Faramir tette.
Én is arra próbáltam kilyukadni, mint Tünde-lány: Denethor lelki- és elmeállapotára.
Még mindig úgy gondolom, hogy szerette (és becsülte) Faramirt, ezért fájt neki, hogy úgy érezte, a fia mindenben az ellenére tesz, és - ha beszélhetünk ilyesmiről - Gandalf "eszméit" követi, nem az övéit. nem tudom, sikerült-e értelmesen elmondanom...
Kincső
- lázadó
- Nem elérhető
- Nilraen
- Nem elérhető
Nuinladien(Tünde-l.) írta: Sziasztok, itt van jó öreg csapattársatok a Faramir-klubban
Én még a vitához kapcsolódva megjegyezném (csak az uccsó pár bejegyzést olvastam), hogy ne feledkezzetek el a király lelkiállapotáról (elmeállapotáról : ) az adott időszakban!
Hát igaz hogy a végén egy kicsit "elborult " az agya,sőt a végén már nagyon,de nem értem hogy mér pont Faramirt nem szerette?
olyan kár....pedig Faramir semmi rosszat nem csinált....
Egyébként nem hiszem hogy keresztbe tett volna neki(mármint Denethornak),ugyanis Denethornak a Gyűrűvel semmilyen szándéka nem volt,hisz azt sem tudta hol van .....
- Nuinladien(Tünde-l.)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Én még a vitához kapcsolódva megjegyezném (csak az uccsó pár bejegyzést olvastam), hogy ne feledkezzetek el a király lelkiállapotáról (elmeállapotáról : ) az adott időszakban!
"To be the sailor of the world, bound for all parts"
W.Whitman
- Kincső
- Nem elérhető
Ezután még Gandalf kifejti, hogy ha Boromir megszerzi a Gyűrűt, és hazatér, magának tartja meg, és Denethor rá sem ismer. Mire Denethor:- Tehát azt kívánnád - nézett rá Faramir -, bár lennék én az ő helyében?
- Igen, azt - válaszolta Denethor. - Mert Boromir hűséges volt hozzám, és nem volt mágusnövendék. Ő tudta volna, hogy atyjának mire van szüksége, s nem herdálta volna el, amit a szerencs a kezére juttatott. Ő elhozta volna nekem azt a roppant ajándékot.
Egy pillanatra Faramir is elvesztette önuralmát.
- Akkor hadd kérjelek, atyám, hogy ne feledd, Boromir helyett miért én voltam Ithiliában. Mert, legalábbis egyszer a közelmúltban, a te akaratod teljesült. A Város Ura volt az, aki őt követségbe küldte.
- Ne űríttesd ki velem a keserű poharat, amit én töltöttem önmagamnak - förmedt rá Denethor. - Vajon nem ízlelgettem amúgy is hosszú éjszakákon, mikor még csak éreztem a rosszat, ami rám vár? De most legalább tudom, mi az! Bár ne az lenne! Bár került volna hozzám az a valami!
- Mert te Boromirt kevéssé találtad kezesnek, ugye? De én, aki az apja voltam, én azt mondom, hogy nekem hozta volna el. (...) Megértettem: itt két ostobaságot kell kikerülni. Ezt a valamit használni veszedelmes. De épp ebben az órában egy kelekótya félszerzet kezébe adni és elküldeni egyenesen az Ellenség földjére, mint ahogy te tetted és ez az én fiam itt, őröltség! (...) Ezt őrizni kellett volna, elrejteni, mélyen és sötétben.
Én meg tudom érteni Denethort is. Nagyon nagy fájdalom érte, hogy elvesztette Boromirt. Faramirt is szereti [size=9:178buszq](mint ahogy többször hivatkoztam Gandalfra a könyvben)[/size], de mivel ő nem hasonlít rá, mások az elvei, céljai (Denethor szavaival élve: "mágusnövendék"), fájdalmában úgy érzi, kisebb veszteség lenne számára, ha ő lenne Boromir helyében. /De ha Boromir élne, nem kívánná a halálát [size=9:178buszq](ha erre gondolt még korábban Namarie)[/size]./ Hiszen úgy érzi, Faramir teljesen cserben hagyta, sőt, ami még rosszabb, keresztbe tett a terveinek, és nagy valószínűséggel értelmetlenné tette a küzdelmet Szauron ellen, mert Frodó küldetésének sikere tényleg hajszálon függ. Meggyőződése, hogy Boromir ebben is egyet értene vele. Figyeljétek meg, hogy azt sem tudja, hogy mi is ez a valami, így természetesen azt sem, mekkora a hatalma, és hogy (többek között) épp az emberek (és egyéb lények) jó szándékát használja fel...
De beszélgethetünk még erről.
Kincső
- Nilraen
- Nem elérhető
lázadó írta: Amúgy Boromirral sincs semmi bajom.
Boromirral nekem sincs /csak Denethort nem értem.... :shake: /
- Nilraen
- Nem elérhető
Kincső írta: Nilraen: Szerintem Boromir (is) ragaszkodott hozzá, hogy ő mehessen (úgy emlékszem, mindketten látták az álmot, csak először Faramir), amit nyilván Denethor is jobban támogatott. Ezért is mondja, hogy "ne űríttesd ki velem a keserű poharat, amit magam töltöttem". [size=9:2mkqxfgd](Fejből idéztem, nem biztos, hogy pontos.)[/size] De ha ráérek, kikeresem a könyvben.
De ha Denethor Boromirt akarta elküldeni(amit ugye te is irtál--alá is húztam)akkor miért mindig Faramirt hibáztatja,miért mondja neki hogy bár lenne ő Boromir helyében??Ha egyszer Boromirt jobban szerette,miért őt küldte és ezek után miért Faramirt hibáztatja????Ez szerintem tökre nem fair!! [size=9:2mkqxfgd]szegény Faramir [/size]
- lázadó
- Nem elérhető
Nem baj, Faramir így él (bár kissé megváltozott a filmben )
Amúgy Boromirral sincs semmi bajom.
- Kincső
- Nem elérhető
- lázadó
- Nem elérhető
De persze ötletem, meg híreim nekem sincsenek.
- Nilraen
- Nem elérhető
Én most visszatértem egy időre,de jővő héten megint nem leszek....
De most lenne egy kérdésem,én ugy emlékszem hogy előszőr Faramir akart elmenni Elrondhoz.Csak aztán végül még is Boromir ment el.De miután Boromir meghalt, Denetor Faramirnak azt mondja hogy miért nem ő ment el.Hát nem Denethor küldte el inkább Boromirt!?
Szóval ez nekem nem egészen tiszta tulajdonképpen hogy is volt ez?
- Kincső
- Nem elérhető
Hazatértem, és ma fel is jutottam a netre, így betartottam az ígéretemet, és kitörölgettem az OFF-okat.
Tényleg kicsit pang a topic! Mi történt, mindenki elutazott?
Majd még jövök.
Kincső
- Gandalf
- Nem elérhető
(Hehe, most már tudjuk Faramir születésének dátumát is. Ez már a 3. születésnapja lehet, mert 1. a Függelékben leírt dátum, egy David Wenham szülinapja, ez meg lehet a 3. )
- lázadó
- Nem elérhető
Mesélhetett volna egy kicsit nekünk is. Szívesen hallgatnám.
- Nilraen
- Nem elérhető
Gandalf írta: Találtam egy levelet, amit Tolkien írt Christophernek:
1944.
Csütörtök, május 4: "Új szereplő lépett a színre (biztosan nem én találtam ki, nem is volt rá szükségem, de tetszik; egyszer csak ott sétált Ithilien erdeiben): Faramir, aki Boromir fivére - Gondorról és Rohanról szóló hosszú meséivel késlelteti a katasztrófát. Ha nem hagyja abba, a meséi jó részét kénytelen leszek átrakni a függelékbe - ahová már sok izgalmas anyag átkerült a hobbitok dohánygyártásáról meg a Nyugat nyelveiről."
Hát így született Faramir!
Tök jó!
De végül is Faramirral kapcsolatban nem került semmi a függelékbe,vagy igen?
- Gandalf
- Nem elérhető
1944.
Csütörtök, május 4: "Új szereplő lépett a színre (biztosan nem én találtam ki, nem is volt rá szükségem, de tetszik; egyszer csak ott sétált Ithilien erdeiben): Faramir, aki Boromir fivére - Gondorról és Rohanról szóló hosszú meséivel késlelteti a katasztrófát. Ha nem hagyja abba, a meséi jó részét kénytelen leszek átrakni a függelékbe - ahová már sok izgalmas anyag átkerült a hobbitok dohánygyártásáról meg a Nyugat nyelveiről."
Hát így született Faramir!
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Na jó, hoztam egy vadiúj, szkennelt cikket, még olvasható is... Csak épp angolul van persze...Nilraen írta: Nagyon lappang a topic!!!Nincs valakinek kedve feldobni v.milyen témát???Mer nekem per pillanat nincs ötletem,de ha lesz irok!!Addig is ha valakinek van ötlete csináljon v.mit...
1. oldal
2. oldal
3. oldal
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain