-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Középfölde
-
Nyelvek és írások
Nyelvek és írások
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27884
Írta: Anonymous
nyelújítás
<br> glu-glu-glumm-glamm-gollam!<br> <br> bocs, de nem bírtam megállni
<br> <br> Egyelőre én még vadul bújom a nyelvtant, aztán ráérünk szókincset bővíteni, amikor már nem tudjuk kifejezni magunkat.<br> <br> Azért kíváncsi lennék, hogyan fejeznénk ki azt, hogy pizza meg mozi.<br> <br> (mozgó képek? ízletes tészta-korong?)<br> <br> <br> <br>
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27883
ha tenyleg elindul komolyan a nyelujitas , nem lenne erdemes egyeztetni mas tunde-nyelujito csoportokkal? biztos mashol is felmerult mar ez a kerdes...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27882
Fereste<br> ha nem ir ki semmit akkor az azert van mert nem talalja
<br> egyebkent erdemes rovid, egyszeru szavakat, szotoveket beirni:<br> pl.: magyar-quenya eseten:<br> szeret, nez, lat, megy, jon, barat, fa, szel stb...<br> Egybekent keves szo van benne! A quenya szokincs nem epp a bosegerol hires, ne hidjetek hogy sok szo van meg quenyaul. Van annyi ami alapnak elegendo, es ebbol lehet kovetkeztetni,szarmaztatni uj szavakat.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27881
csak nekem rossz az online quenya szótár, vagy másoknak sem írja ki a talált szavakat?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27880
Udv!<br> <br> Valaki irta, hogy nekiallt a quenya kurzus magyarra forditasanak.<br> Kerem jelentkezzen az illeto, vagy aki tudja kicsdoa irja meg nekem. Szivesen besegitenek neki, ugyanis en is tervezem a kurzus magyarositasat, de ne csinaljuk mar meg ketszer
ha nem muszaj.<br> Elore is kosz!<br> Azert nem nezek utana en mert modemrol netezek es a lassunal is lassab epp a net, ugyhogy most le is lepek.<br> Elore is kosz!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27879
www.tolkien.hu/misc/quenya
<br> ezena cimen van egy szotar, de nem tokeletes. Ergo van benne jopar szo (2000 szopar), de meg nem az osszes.<br> Feliratkozasrol info ugyanitt.<br> Ket emailcim van az egyik biztos mukodik.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27877
amanibhavam: Én?<br> Azon ami a feliratkozáshoz volt írva.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27875
Tud vki olyan tünde-magyar szótárt, ami működik is?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27874
Nem tudok jelentkezni a levllistára!<br> Tud valaki segíteni?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27873
Vargoss:<br> en egy idoben mondhatni irc fuggo votlam (szerencsere jopar eve elmult), akkor napi 10-14 oraba nyomtam atlag, foleg a #danubiuson, ami akkor futott be, tudom milyen egy irc chat logja. Nincs az az ember aki azt elolvassa, vagy barmi ertelmeset kihamoz belole.<br> Meg a maganbeszelgetesek logja is kovethetetlen sokszor.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27872
próbából létrehoztam egy sindarin-quenya-magyar faliújságot az eboardnál <a href=http://www1.eboard.com/eboard/servlet/BoardServlet?ACTION=BOARD_SHOW&SITE_NAME=Destination&BOARD_NAME=sinquenhu>ezen a címen, itt lehet attachmentként feliratokat is elhelyezni, amit mindenki láthat. Az íráshoz/editáláshoz szükséges jelszó: quenya.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27871
Svindler<br> bennem is felmerult a chat ezen hianyossaga ...sot lehet meg is olne a hangulatot
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27870
Miért veszne el az irces chat? Kell egy bot, ami log-olja a szöveget. Más kérdés, hogy iszonyat nagyméretűvé duzzadhat egy logfile.
Habár aktivitás függő is.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27869
anca<br> tervezgetek mar egy chat progit a tolkien-ra de alig van idom csinalni. Amugy amit kineztem irc alapu.<br> DE!: amit ircen irsz az nem amradando es elvesz.<br> Szerintem a tobbi forumok kozul joparnak megfelelne egy irces platform, foleg ahol a chates bejegyzesek divnak, de enneka forumnak szerintem korantsem. Vagyis a kapcsolattartas szempontjabol esetleg, de szerintem a levlista is eleg interaktiv ehhez.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27868
Dínchamion<br> Nyugodtan vess fel temat a listan!<br> Te mit szeretnel, erre a tengwa-nagyar atirasra osszesen 3-an haraptunk ra, a listan pedig tobb mint 15-en vagyunk.<br> Egyebkent a nyelvujitassal mindenkepp kell majd foglalkoznunk, lehet hogy a quenya jol kidolgozott nyelv, de a szokincse igencsak hianyos, es nem csak modern szavak tekintetebe. Nem becsulnem az alap szokincset 3000-nel tobbre, tan meg annyi se. Az nagyon keves. Lehet hogy egy ember nem hasznal ennyi szot a hetkoznapi tarsalgasban, de tobb mint szazezer szonak ismeri a jelenteset szerintem.<br> Arany Janos allitolag 20000 szot hasznalt!<br> Es tenyleg szivesen vennek barmilyen temat a listan az abece kidolgozasa mellett mar
Lassan en is kezdem unni.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27867
nem lenne kedve irc-el a forum latogatoknak? lenne mondjuk egy tolkien.hu csati...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27866
nem tudom mennyire nehézkesen beszélhető a latin, az én tudásom csak az orvosi részére terjed ki, de valaha egész sokan beszélték<br> a Quenya és a Sindarin is meglehetősen kidolgozott nyelvek úgy látom, és nagyon is lehetséges használni őket, csak a szókincset kell bővíteni, hiszen Tolkien nem alkothatott meg egy teljes nyelvet
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27865
megvalami... a quenyara is igaz az mint a latinra , hogy nehezkesen beszelheto?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27864
kosz mindent... igazatok van valoban nem futottam at a dolgokat de megtehettem volna , csak egyszeruen rengeteg volt ,es kepetelen voltam a lenyeget kihalaszni. (en mar idegbajos lettem volna magamtol). ti mennyien ismeretike egymast?? es mi ez a forum mozizas? esetleg van elo osszejovetel maskor is ?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27863
ANCA:<br> <br> az alábbi linkre kattints, ez a mi ''házi'' tudásforrásunk
de majd bővül remélhetőleg!<br> <br> <a href=http://www.tolkien.hu/misc/quenya/>
www.tolkien.hu/misc/quenya/
<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27862
DÍNCHAMION:<br> <br> oké oké
<br> <br> A listán már az utolsó simításokat végezzük a magyar-tengwa átíráson. Ha az kész, akkor már tényleg ezerrel a quenyára koncentrálunk!
<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27861
anca, én nem akartalak megbántani, de minden internetes topik alapszabálya, hogy az ember legalább nagyjából átfutja az addigiakat, hogy ne kérdezze meg harmincharmadszor ugyanazt...<br> <br> béke
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27860
anca: Én nem vagyok egy nagy szakérto, de azt gondolom, hogy a quenya-val érdemes kezdeni, nemcsak, mert abból több a cucc, hanem könnyebb is (azt hiszem, ez a beszerezhetoségre is igaz...) Amit éppen fordítgatok, azt innen szedtem le:
www.uib.no/People/hnohf/qcourse.htm
- ha megnézed az ott található *.rtf-eket, akkor látod, hogy mennyire részletesen kidolgozta a szerzo - nnekem ezért tetszett meg pont ez a kurzus. Nem akarom elhitetni magamról, hogy mennyire értek a témához (mert nem, sajnos...), de ennyire alapos és igényes munkát szerintem nagyon keveset lehet találni ebben a mufajban. A quenya egyébként azért tetszik, mert olyan a tünde-nyelvek családjában, mint a latin nálunk...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #29316
SANDRO,<br> <br> jöjj a NYELVEK és ÍRÁSOK topikba, ott már rég pont ilyen témákról folyik a szó...<br> <br> A törp-nyelv még nincs műsoron, jelenleg a két tünde-nyelvet, a quenyát és a sindát gyűrjük!<br> <br> üdv<br> Olórin<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #29321
SANDRO,<br> <br> jöjj a NYELVEK és ÍRÁSOK topikba, ott már rég pont ilyen témákról folyik a szó...<br> <br> A törp-nyelv még nincs műsoron, jelenleg a két tünde-nyelvet, a quenyát és a sindát gyűrjük!<br> <br> üdv<br> Olórin<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27859
Akkor mit kell ezzel a címmel csinálni és akkor ha az megvan, akkor hogy megy ez a tanuljunk elfül dolog, nagyon érdekelne...
-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Középfölde
-
Nyelvek és írások
Oldalmegjelenítési idő: 1.464 másodperc