-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Középfölde
-
Nyelvek és írások
Nyelvek és írások
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27942
Írta: Anonymous
Olórin: olvastam a bejegyzésed, a többit a listán... De tetszik ez a quenya nyelvtanfolyam...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27941
Oops...<br> <br> lehet, hogy mégis a listára küldtem a válaszomat, és nem privátban... hehe, kínos... Na sebaj, asszem mindenkit érint ott a dolog.<br>
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27940
Dínchamion:<br> <br> én is válaszoltam magánban, és sürgős válaszokat várnék.<br> <br> De lehet, hogy a listán kéne megbeszélnünk ezeket, amiket felvetettél, közösen.<br> <br> Svindler is hozzászólhatna erősen.<br> <br> Attól félek, szétforgácslódik a bandánkban rejlő erő. <br> EGYEZTESSÜNK, emberek!<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27938
Küldtem levelet a listára... Pár téma nem kifejezetten odaillő, de úgy gondolom, hogy aki ott jelen van, az komolyan veszi a dolgokat...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27937
Svindler,<br> <br> na, akkor Közös Nyelven = angolul írtak a derék törpök.<br> <br> Amúgy Balin sírfelirata is kétnyelvű:<br>
<br> Balin <br> Fundinul <br> UzbadKhazaddúmu<br> <br> BalinSonOvFundinLordOvMoria<br>
<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27936
Olorin!<br> <br> Megneztem az altalam kuldott kepeket, es a certheket megprobaltam behelyettesiteni, olyan szavak jottek ki, mint:<br> we, kanot, sekond, but, went, chamber, watcher <br> Vagyis o-angolnak tunik, vagy valami angol szeruseg.<br> Amugy nem en ketelkedtem abban, hogy a szoveget onnan vetted
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27935
Lalaith<br> <br> a diftongus egy nyelvészeti szakkifejezés. Okos tanárbácsik találták ki
<br> <br> Elmagyarázzam, vagy beéred ennyivel?
<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27933
jelenlegi quenya tudományom ott tart, hogy namarié, meg lirilla..
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27932
Óóóóóóó, Olórin, majd én átveszem akkor a tanfolyam gondját! Mindenki megtanulná, hogy namárié meg elen síla lúmenn' omentielvo, és mehetne békével, mert én többet nem tudok...
DDD<br> Viszont egyszer sem használnék olyan bizarr kifejezéseket, mint ''diftongus''. Ezt a hülye szót ki találta ki...?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27931
quenyát szívesebben tanulnék, mint angolt... pedig az angol Bmi könnyű..
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27929
Ahhoz először nekünk is meg kéne rendesen tanulnunk...<br> <br> Én még nagyon az elején tartok...<br> <br> Sajna, millió egyéb dolgom is van, és a quenya tanulása elég mérsékelten jövedelmező, így másra is kell koncentrálnom... De azért iparkodom...<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27930
Ugye, nekem is úgy tűnt, mert itt sokkal több a két pont a mgh-k fölött...
)<br> Egyébként pedig lehet, hogy csak más fordítás.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27928
hmmmm, nem akartok quenya tanfolyamot indítani a nyáron?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27927
Igen, a tied határozottabban quenyának tűnik.<br> Forodrimban nem tudják, mit beszélnek...<br>
<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27926
Erről is azt hazudták:<br> <br> Neldë Cormar Eldaron Aranen nu i vilya, <br> Otso Heruin Naucoron ondeva mardentassen, <br> Nertë Firimë Nérin yar i Nuron martyar, <br> Minë i Morë Herun mormahalmaryassë <br> Mornórëo Nóressë yassë i Fuini caitar. <br> Minë Corma turië të ilyë, Minë Corma hirië të, <br> Minë Corma hostië të ilyë ar mordossë nutië të <br> Mornórëo Nóressë yassë i Fuini caitar. <br> <br> <br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27925
Érdekes, erről azt hazudták, hogy quenya...<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27923
...aztán totális cö.<br> <br> Hát, majd leforítjuk mi magunk, akkor kisül...<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27924
Ez sindául van? Mert hogy quenyául nem így van, az tuti.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27921
Ez tök másképp volt az egyik oldalon. Addig oké, hogy ''Nelde Cormar'', aztán káosz. Most akkor melyik az igazi?!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27920
2 cd-sben néztem...<br> <br> de hogy mutassak mást:<br> Forodrimból egyenest:<br> <br> <i>Nelde Cormar Eldatárin nu Tarmenel,<br> Otso Herunaucoin mardessen ondova,<br> Nerte Firye martain nurunen,<br> Er i More Herun mormahalmas hárala<br> Morinóreva mí arda, már i fuinion.<br> Er Corma ilyar turien ar tuvien te,<br> Er Corma tucien ar móresse nutien te<br> Morinóreva mí arda, már i fuinion.</i><br> <br> Szép? <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27919
na jó, elhiszem én, hogy a filmről szedted le (mázlista, neked megvan a 4 cd-s verzió?!!), de attól még lehet valami óangol szöveg tengwa átírásban
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27918
Az első szó 2. betűje azért piros, mert azt nem tudtam jól kivenni, hogy az ott micsoda...<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27917
bakker,<br> <br> a filmből másoltam le.<br> <br> Pont azt akarom megállapítani, hogy PJ-ék kamu blablát írtak-e rá vagy valami értelmeset.<br> <br> Az utolsó oldalon a zárósor egy az egyben a másik (3 lapos) Mazarb illusztrációból van.<br> <br> A filmben a könyv fedőlapján a rúnák nem kamu szövegek, hanem normális feliratok, értelemmel.<br> <br> Ezért vagyok kíváncsi, mit és milyen nyelven írtak BELE.<br> <br> Capis?<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27916
bennem is felmerült, hogy csak poén<br> <br> meg az is, hogy ez voltaképpen angol szöveg, hiszen az első szó mintha <i>fifth</i> akarna lenni, meg előfordul benne az a tengwa, ami az angol 'of' szó átírására használatos, de sem a quenyában, sem a sindarinban nincs benne
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #27914
Amy,<br> <br> én? cseszegetni? ejnye-bejnye...<br> <br> Inkább koncentrálj a Mazarb szöveg dekódolására! Svindler már meggyanúsított, hogy poénból írtam be...<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Közösség
-
Fórum
-