Kérdések

Több
18 éve 6 hónapja #290662 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Kérdések
Kedves Veramacska!
Az Entek fotoszintetizálását már az én időmben is nagyon kibeszéltük, csak kb 2-3 hónapra ezelőtre kell visszalapoznod, hogy ez ügyben tett eszmefuttatásainkat és véleményünket, ami felhalmozott tudásunk legjavát nyujtja, megtudd.

:D Alcar! már csak 49 verbális Mordorba küldő kell! :D

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 6 hónapja #290656 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések
elég minden fórum alapvető szabályára utalni: mielőtt kérdezel, olvass vissza/használd a keresőt (rövidebben szólva: STFF)

love is the shadow that ripens the wine

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 6 hónapja #290651 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Kérdések
kedves veramacska, látatlanban mondom neked, hogy ha ezt a marhaságot megkérdezed, 20 perc alatt ötvenen fognak téged a pokolba, azaz Mordorba kívánni, :twisted:

Több
18 éve 6 hónapja #290650 Írta: veramacska
veramacska válaszolt a következő témában: Kérdések

Daeron írta:

Alcarcalimo írta: Entasszonyokkal kapcsolatban legjobb tudomásom szerint semmit öbb utalás nincsen. De esetleg nézz bele az Entek topicba, hátha van valami...

Ja, csak meg ne kérdezd hogy az enetk fotoszintetizálnak-e, mert nem garantálom hogy némi verbális agresszió nem merül fel. Egyébként már ott is megbeszéltük: SEMMIT NEM TUDUNK AZ ENTASSZONYOKRÓL. Hiába kérdezünk rá egy témára többször is, attól még nem tudunk rá válaszolni, Pl.Bombadil Toma stb.

Inkább kihagyom... Egyébként szerintem nem fotoszintetizálnak... Igaz, hogy csak isznak, de a vizük Trufának és Pippinnek is megfelelt, pedig ők meg 100%, hogy nem fotoszintetizálnak... Érdekes kérdés... Most hogy így mondod, lehet, hogy mégis rákérdezek valahol... Csak úgy kíváncsi lennék ki mit gondol... :evil2:

"Érzem, hogy szabad vagyok, de tudom, hogy nem vagyok az."
/E. M. Cioran/

Több
18 éve 6 hónapja #290626 Írta: Daeron
Daeron válaszolt a következő témában: Kérdések

Alcarcalimo írta: Entasszonyokkal kapcsolatban legjobb tudomásom szerint semmit öbb utalás nincsen. De esetleg nézz bele az Entek topicba, hátha van valami...

Ja, csak meg ne kérdezd hogy az enetk fotoszintetizálnak-e, mert nem garantálom hogy némi verbális agresszió nem merül fel. Egyébként már ott is megbeszéltük: SEMMIT NEM TUDUNK AZ ENTASSZONYOKRÓL. Hiába kérdezünk rá egy témára többször is, attól még nem tudunk rá válaszolni, Pl.Bombadil Toma stb.

Auta i lóme!

Több
18 éve 6 hónapja #290607 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Kérdések
Entasszonyokkal kapcsolatban legjobb tudomásom szerint semmit öbb utalás nincsen. De esetleg nézz bele az Entek topicba, hátha van valami...

Több
18 éve 6 hónapja #290606 Írta: veramacska
Kérdés: Mi lett végülis az entasszonyokkal? Fangorn minden áron ragaszkodott hozzá, hogy nem haltak meg, csak "elvesztek", holott amennyi A Gyűrűk Urából kiderül ez nagyon is valószínűnek tűnik...(mármint az, hogy meghaltak) De ha nem haltak meg akkor mi történt? Van erre több utalás is? :roll:

/E. M. Cioran/

Több
18 éve 6 hónapja #290563 Írta: veramacska

Alyr Arkhon írta:

Nóli írta:

Nelossel írta:

Elbereth12 írta: Nekem az lenne a kérdésem, hogy bár A király visszatérben Minas Tirith falairól az derül ki, hogy fekete, mint Orthanc tornya, mégis a filmben és minden ábrázoláson fehér.

a könyveb is fehéz a város...

Nem Minas Morgulról írja ezt a könyv?

Nem.
Minas Tirith külső falai feketék és kemények, mert ugyanabból az anyagból készültek mint Orthanc.
Ezért is nem lőttek katapultokkal köveket a mordoriak.

Igen, a falak tényleg feketék, én is úgy tudom. A város nagy tornya viszont fehér, no meg ott van a fa is... ezért fehér városnak nevezik a falak ellenére... No meg a fekete az ellenség színe: a fehér a Mordor elleni ellenállást is jelképezi.

/E. M. Cioran/

Több
18 éve 6 hónapja #290256 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Kérdések

Gwendir, a Ferneyi Pátriá írta:
Ja tényleg, ő nem oxfordi professzor volt?
S az entek a tündék előtt vagy után jelentek meg?

1. De, hogy pontosan melyik college-é azt mindig elfelejtem, de a Tolkien.hu-n van fenn egy jó Tolkien életrajz.

2. Ajánlom figyelmedbe a Szilmarilok elejét, ott bentvan a válasz. (az hogy pontosan egyszerre ébredtek fel. De jobb ha elolvasod)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 6 hónapja #289505 Írta: Alyr Arkhon

Nóli írta:

Nelossel írta:

Elbereth12 írta: Nekem az lenne a kérdésem, hogy bár A király visszatérben Minas Tirith falairól az derül ki, hogy fekete, mint Orthanc tornya, mégis a filmben és minden ábrázoláson fehér.

Nem.
Minas Tirith külső falai feketék és kemények, mert ugyanabból az anyagból készültek mint Orthanc.
Ezért is nem lőttek katapultokkal köveket a mordoriak.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 6 hónapja #289503 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Kérdések

Nelossel írta:

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
18 éve 6 hónapja #289502 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: Kérdések

Több
18 éve 6 hónapja #289497 Írta: Elbereth12
Elbereth12 válaszolt a következő témában: Kérdések
Nekem az lenne a kérdésem, hogy bár A király visszatérben Minas Tirith falairól az derül ki, hogy fekete, mint Orthanc tornya, mégis a filmben és minden ábrázoláson fehér.

Több
18 éve 6 hónapja #289340 Írta: Sun
Sun válaszolt a következő témában: Kérdések
köszi a segítséget

Több
18 éve 6 hónapja #289288 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Kérdések

Sun írta: Hello! azt szeretném tudni, melyik városról mintázta Tolkien Hobbitfalvát? Előre is köszi :)

Sarehole.

Több
18 éve 6 hónapja #289279 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Kérdések

Sun írta: Hello! azt szeretném tudni, melyik városról mintázta Tolkien Hobbitfalvát? Előre is köszi :)

Úgy vélem ennek a kérdésnek így nincs értelme.
Tolkien bevallottan az angol vidéki kisemberekről mintázta a hobbitokat, de hogy konkrétan melyik faluról, azt nem tudni...

Our knees do not bend easily

Több
18 éve 7 hónapja #289187 Írta: Sun
Sun válaszolt a következő témában: Kérdések
Hello! azt szeretném tudni, melyik városról mintázta Tolkien Hobbitfalvát? Előre is köszi :)

Több
18 éve 7 hónapja #288362 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Kérdések

Argeleb írta: Segítségeteket kérném!

Le tudnátok írni nekem az Orcrist és a Glamdring (rövid)történetét? (Ki kovácsolta , ki hordta (a Glamdringot azthiszem Turgon...) és még bármi érdekességet velük kapcsolatban.

Köszi!

Talán, már megoldódott a problémád, de ha nem , próbáld ezt:

www.glyphweb.com/arda

Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek... :-)

Több
18 éve 8 hónapja #287424 Írta: Argeleb
Argeleb válaszolt a következő témában: Kérdések
Segítségeteket kérném!

Le tudnátok írni nekem az Orcrist és a Glamdring (rövid)történetét? (Ki kovácsolta , ki hordta (a Glamdringot azthiszem Turgon...) és még bármi érdekességet velük kapcsolatban.

Köszi!

Több
18 éve 8 hónapja #287371 Írta: Ille Lórien
Ille Lórien válaszolt a következő témában: Kérdések

Rosamarin írta: Kérés: tudtok-e Tolkienról és a fantasy műfajról szóló cikk, könyv, web címeket küldeni (magyar ill. angol nyelvű)? Nagyon megköszönném.

Könyvek:
Humphrey Carpenter: J.R.R. Tolkien élete
Lin Carter: A Gyűrűk Ura világa
Michael Martinez: Középfölde életre kel

Lehet, hogy ismered őket, hiszen a nagyobb könyvesboltokban fellelhetőek, de azért beírtam. :)

"Elen síla lúmenn' omentielvo."

Több
18 éve 8 hónapja #287312 Írta: Rosamarin
Rosamarin válaszolt a következő témában: Kérdések
Kérés: tudtok-e Tolkienról és a fantasy műfajról szóló cikk, könyv, web címeket küldeni (magyar ill. angol nyelvű)? Nagyon megköszönném.

Sam

Több
18 éve 8 hónapja #286170 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Kérdések

Noredhel (Voronwë) írta: Köszönöm. Először nekem is a v-s alak rémlett, aztán elbizonytalanodtam... :? :P

A v nélküli is létezik, csak ő Aragorn anyai nagyapja... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
18 éve 8 hónapja #286114 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Kérdések

icke írta:

Noredhel (Voronwë) írta: Ez most nagyon sürgősen kéne, és nincs a kezem ügyében GyK: a Narn i hîn Húrin költője Dírhael vagy Dírhavel? Nem emlékszem pontosan.

Üdvözletem!

Szerintem Tolkien :D :twisted:
Egyébként Dírhavel. :)

icke

Köszönöm. Először nekem is a v-s alak rémlett, aztán elbizonytalanodtam... :? :P

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
18 éve 8 hónapja #286113 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Kérdések

Noredhel (Voronwë) írta: Ez most nagyon sürgősen kéne, és nincs a kezem ügyében GyK: a Narn i hîn Húrin költője Dírhael vagy Dírhavel? Nem emlékszem pontosan.

Üdvözletem!

Szerintem Tolkien :D :twisted:
Egyébként Dírhavel. :)

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
18 éve 8 hónapja #286112 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Kérdések
Ez most nagyon sürgősen kéne, és nincs a kezem ügyében GyK: a Narn i hîn Húrin költője Dírhael vagy Dírhavel? Nem emlékszem pontosan.

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
18 éve 8 hónapja #285775 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Kérdések

icke írta: "S Minas Morgul ráfelelt", [/color]

Bocsánat az offért, de emellett nem tudok elmenni szó nélkül--máig bennem van a borzongás, amit eme mondatnál első olvasásra éreztem...

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
18 éve 8 hónapja #285713 Írta: Alyr Arkhon

Dornodon írta: Nos Én sem biztos hogy meg bírtam volna állni egy kisebb összeeséses-ájulásos magánakció nélkül a fényorgiát! :oops: :oops:

De ami engem inkább lázba hoz nem a film. Ugyanis nemtom mit vettetek észre belőle de a film téma kezd lankadni. :cry: :cry:

Nos amint tuggyátok sok ember +próbálja a fiatalokban életben tartani a GYU lelkesedést. 8)

Ezért nemsokára jön a BATTLE FOR MIDDLE-EARTH II :lol: 8) :lol:

Ott már igazán büntetni fog a látvány és a képzelet. Ugyanis saját-akár ARAGORN SZINTŰ- hőst kreálhacc magadnak. Még akár Trollból is.
:lol:
Tom h egy troll hős nem olyan életszerű, de gondoljatok bele egy gimlivel vetekedő erejű noname törpre........ 8O

mi minden nem jöhet még ehhez........... :?: :?: :?:

A számítógépes játékoknak külön topicja van.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 8 hónapja #285710 Írta: Dornodon
Dornodon válaszolt a következő témában: Kérdések
Nos Én sem biztos hogy meg bírtam volna állni egy kisebb összeeséses-ájulásos magánakció nélkül a fényorgiát! :oops: :oops:

De ami engem inkább lázba hoz nem a film. Ugyanis nemtom mit vettetek észre belőle de a film téma kezd lankadni. :cry: :cry:

Nos amint tuggyátok sok ember +próbálja a fiatalokban életben tartani a GYU lelkesedést. 8)

Ezért nemsokára jön a BATTLE FOR MIDDLE-EARTH II :lol: 8) :lol:

Ott már igazán büntetni fog a látvány és a képzelet. Ugyanis saját-akár ARAGORN SZINTŰ- hőst kreálhacc magadnak. Még akár Trollból is.
:lol:
Tom h egy troll hős nem olyan életszerű, de gondoljatok bele egy gimlivel vetekedő erejű noname törpre........ 8O

mi minden nem jöhet még ehhez........... :?: :?: :?:

Több
18 éve 9 hónapja #284987 Írta: Alyr Arkhon
A könyvben Minas Morgul kék villámokkal felel amelyek felcsapnak az égre. (ha jól emlékszem)

A jelzés-volta mellett még, - főleg a filmben a közelség miatt - nem rossz lélektani hadviselésnek sem, ilyesmi nemigen történt a Harmadkorban ez előtt, főleg nem az akori gondori katonák életében és szeme láttára.
Az ellenség többé már nem csak egy csapat ork, amin felül lehet kerekedni, hanem valami sokkal hatalmasabb...

(én legalábbis ezt olvastam le a katonák arcáról a filmben)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 9 hónapja #284960 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Kérdések

Lugdús írta: Lenne egy kérdésem: (a GyU-ban) Minas Morgulnál mielőtt kivonult a sereg a város tornyából hogyismondjam kilövellet egy zöld fény vagy mi volt az. És akkor aza kérdésem h ez mi is volt ez tulajdonképpen?

Üdvözletem!

A filmben is látszik, de a könyvben még pontosabban is le van írva, hogy Barad-d

ignis sum quae contra frigus ardet

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.998 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére