Kérdések

Több
22 éve 7 hónapja #51989 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Kérdések
Orthanc: magát a tornyot kőgyűrű veszi körül (ez a tulajdonképpeni Vasudvard), és Orthanc, a torony pedig a Köd-hegység fekete szikláiból van kifaragva.
"Mintha nem is emberkéz műve lenne [...] szirtforma sziklaszeglet".

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #51957 Írta: madiraa
madiraa válaszolt a következő témában: Kérdések
Azt nem tudom miből van Ortanch...
De akik szavakkal falják fől egymást az Szarumán és Kígyónyelvű:
"a rossz akarat a rosszat is meghiúsítja" ezt Gandalf mondja mikor Pippin belezéz a Palantírba..
A vérrokonnak szerintem az est az álom viszi a hírt ..
A többi most nem jut estzembe :oops:

Tenger!! A tenger vár!!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 7 hónapja #51929 Írta: n8n
n8n válaszolt a következő témában: Kérdések
Aiya!
íme vissza tértem kedvenc helyemre, a kérdések topicba! :D
lehet, h már feltették az eheti uhu kérdést, de nem láttam...
Miből készült Orthanc?
Hány király koronáját kell megszereznie Gandnak, h megkaphassa Orthanc kulcsait?
Szavakkal fogják fölfalni egymást...kik?
" a rossz akarat olykor a rosszat is meghíusítja" ki mondja ezt?
Cirith Gorgor mi is...?
a vérrokonnak ki/mi hozza a hírt? (hajnal?est?)
kösz a válszokat előre is, és ha már ezt megkérdezték huszonnyolcszor sorry! :oops:
n8n

n8n returns

Több
22 éve 7 hónapja #51693 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Kérdések
Ulmo: Én úgy emlékszem, hogy a Szil-ben többször elhangzik, hogy a valák nem figyelnek Középföldére. De hogy konkrétan hol, most nem tudom. Majd egyszer megkeresem. (Bár te biztos jobban tudod, hiszen fordítod a Szil-t)

Brisa

Több
22 éve 7 hónapja #51686 Írta: madiraa
madiraa válaszolt a következő témában: Kérdések
Lehet hogy fura kérdés ,cde ki volt Legolas anyja??
Vagy róla nem tudunk semmit?

Tenger!! A tenger vár!!

Több
22 éve 7 hónapja #51537 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Kérdések

Ulmo írta: Mandos csarnokában szaporodtak a holtak!

:lol:
Bocsi a szőrszálhasogatásért, de legyünk precízek: Szaporodni nem szaporodtak, csak egyre többen érkeztek oda... ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 7 hónapja #51460 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések
Brisa: ez azért nem egészen így van. Eärendil nem a figyelmüket hívta fel a helyzetre, hanem segítséget kért. A Valák tisztában voltak a helyzettel (Mandos csarnokában szaporodtak a holtak!). Mikor a noldák távoztak, Mandos közölte, hogy a Valák elzárjál előlük Valinort. Ez még nem jelenti azt, hogy nem foglalkoztak Középföldével. Ulmo (már mint a könyvben :D ) kifejezetten segíteni próbál. Ezért küldi Gondolinba Tuort. A többi Vala azért nem segít önszántából, mert a noldák fellázadtak ellenük, és megvádolták őket, hogy rabságban tartják a tündéket.

Több
22 éve 7 hónapja #51354 Írta: Brisa
Ulmo: Szóval szerinted a valák soha nem unják el magukat, mi? :D Kivéve persze Melkort. ;)
De én mondjuk arra a korszakra gondoltam, amikor a noldák már elhagyták Valinort, és Középföldére mentek. Ezután már nem nagyon figyelték a Középföldén zajló eseményeket. Szerencsétlen Erendilnek úgy kellett felhívnia a figyelmüket a vészhelyzetre.

Brisa

Több
22 éve 7 hónapja - 22 éve 7 hónapja #51346 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Kérdések

Fru írta: Bocs, hogy egy teljesen más típusú kérdést teszek fel, de Ti honnan szerzitek a nevetek mellé ezeket a jó képeket? :roll:

Profil - beállítások alján választhatsz magadnak avatart a galériából! ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
22 éve 7 hónapja #51233 Írta: Ulmo
Ne kérdezzétek, miért küldtem el kétszer...

Több
22 éve 7 hónapja #51231 Írta: Ulmo
Brisa: hát nekem is csak tippem van:
Manwë és Varda valószínűleg figyeli az Ardán zajló eseményeket, és néha konzultálnak Eruval a fontosabb kérdésekben.
Oromë, Yavanna, ők nagyritkán ellátogatnak Középföldére, az erdőkbe, talán Nessa is.
Tulkas: ő valószínűleg szemmel tartja Melkort, nehogy véletlenül vissza találjon térni.
Mandos: ő a holtak lelkeivel foglalkozik, van elég dolga.
Nienna: szintén.
Estë: gyógyít, neki is van mit csinálni a mai világban
Lórien: ott vannak a saját kertjei, talál magának elfoglaltságot.
Aulë: talán építkezik, mindig van ötlete, szépítgeti Valinor épületeit (és bővíti Mandos csarnokait).
Na és persze Ulmo: ha éppen nem itt írogat, akkor a tengereket járja, és híreket gyűjt a nagyvilágból :D

Több
22 éve 7 hónapja #51135 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Kérdések
Bocs, hogy egy teljesen más típusú kérdést teszek fel, de Ti honnan szerzitek a nevetek mellé ezeket a jó képeket? :roll:

Több
22 éve 7 hónapja #51047 Írta: Brisa
Most, hogy így kitárgyaltuk a törpök szőrzetét, térjünk át egy picit a valákra. :D Szerintetek mi a csudát csináltak Manwéék, ha nem az Ardán zajló eseményeket figyelték, és nem (pontosabban csak ritkán) avatkoztak be a történésekbe? Hát nem unatkoztak?

Brisa

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #40006 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Kérdések
csak talán kicsit hosszabb nekik a szőrzeteik mint a férfiaknak

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #40005 Írta: Anonymous
az tuti, különben elég könnyű lett volna megkülönböztetni őket a férfiaktól :) )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #40004 Írta: Anonymous
söt, valószínüleg szakálluk is volt... :-)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #40003 Írta: Anonymous
=-)<br> komoooooly???<br> Ők is szakállasak meg bányásznak meg minden?<br> bírom a törpöket!:-P<br> Köszi!<br> ezem el kell gondolkodnom...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #40002 Írta: Anonymous
belsőre is olyanok, mint a férfiak; ők is képesek egy csomó ideig várni arra, akibe szerelmesek, és ha nem lehetnek azé, akkor inkább férjhez se mennek.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #40001 Írta: Anonymous
a törpök harmada nő, de annyira kevéssé különböznek a férfi törpöktől (arc, ruházat, hang), hogy nem-törp alig ismeri fel őket.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #40000 Írta: Anonymous
No és mi van a törp-asszonyokkal???<br> Róluk ugyanis nem igazán emlékszem,hogy szó lett volna. :-( <br> Vagy igen?<br> Tessék szépen kioktatni!!!:-)<br> Vagy képes leszek azt hinni,hogy csak törpfiúk vannak.Az meg valószínűleg hülyeség,remélem.<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #39999 Írta: Anonymous
igen, az Ent-asszonyok kérdése engem is nagyon foglalkoztatott (lásd:entek topic) és nem lehet tudni mi lesz velük, meg találják-e őket az Ent-férfiak...reménykedjünk, hogy most (most???) hogy a Homály eloszlott megtalálják őket.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #39998 Írta: Anonymous
ezer hantale mindenkinek!!!<br> Áfonya, Batti!<br> szerintem az emberek és a hobbitok között biztos van rokonság ( a hobbitokat félszerzeteknek hívja a többi nép, vajh miért ? ;) ))<br> de, ahogy azt remény barátunk is idézte, 'ez a rokonság ma már nem deríthető fel'

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #39997 Írta: Anonymous
Olórin: Nem is olyan merész a hobbit-ember rokonság feltételezése... hiszen a GYU prológusban (Concerning Hobbits)<br> erre kifejezetten található utalás... <br> '...De hogy pontosan milyen fokú ez a rokonság, ma már nem deríthető fel...'

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #39996 Írta: Anonymous
Ent asszonyok: Ha jól emlékszem Szilszakáll azt mondta, hogy át keltek az Anduinon és keletre mentek. Sőt egy darabig el jártak hozzájuk az Ent férfiak, de mikor leereszkedett a homály már nem mentem és később már csak pusztaságot és hamut találtak az Ent asszonok kertjei helyén.<br> <br> Magosvárnak a Rohírok hívták Minas Tirithet.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #39994 Írta: Anonymous
Na, most kérdésmegválaszolgatós kedvem van. :) <br> Nyúlhopsz: az élet nagy rejtélyei... talán a hobbitokat is teremtette valamelyik vala, mint pl. Aule a törpöket...? Valahogy csak lettek. (De egyébként nem tudom.)<br> n8n:<br> 1) Galadriel üzenete Gimlinek: 'Hajtincshordozó, bárhova mégy is, gondolataim veled vannak. De ügyelj, hogy a fejszéd csak arra a fára emeld amelyikre kell.'<br> 2.) Edoras Meduseld: az Arany-csarnok.<br> 3) symbelmine: a gondoljrámvirág, amely mindig ott nő, ahol halottak nyugosznak. (pl. Théoden őseinek sírjain Rohanban.)<br> 7.) Orthanc rohani nyelven 'Ravasz Elme', tündéül 'Karom-hegy'.<br> <br> Magosvárat *tudom* hogy nemrég láttam valahol, de most eszembe nem jut...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #39993 Írta: Anonymous
Valahol azt hallotam - bár ez lehet hülyeség - hogy a hobbitok régen emberek voltak, akik olyan helyeken éltek, ahol nem volt szükség cipőre, és mivel magasságukra sem volt szükség, egyre kisebbek lettek, és a hideg miatt nőtt gyapjas hajuk és lábszőrük.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #39992 Írta: Anonymous
Na, jövökkérdezősködni!<br> A hobbitok hogy 'lettek'?<br> Mert azt ottvan a GyU-ban, hogy Gollam egy olyan néphez tartozott, akik valszeg a sztúrok ősei voltak, és az Anduin mellett éltek, de többet nemigen.<br> Merthát tudjuk honnan vannak a tündék, a törpök, az emberek, az orkok...stb., de a hobbitok?<br> <br> És az örök kérdés: Hova lettek az ent-asszonyok? Erről Tolkien nem ír semmit, hogy végülis holva tűntek?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #39991 Írta: Anonymous
Fereste, nem Frodó, hanem Felaróf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #39990 Írta: Anonymous
én is ezt gondolom, de télleg ez a kérdés...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #39989 Írta: Anonymous
Egyiket se, a hobbitok mezténlábasok...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.093 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére