Gondolatok

Több
22 éve 1 hónapja #77438 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Yavi! Gratulálok a válogatáshoz! Megszívlelendőek... :D :hello:

:idea: Egy rövidke gondolat a drog-alkohol-dohány témakörhöz, hasonló stílusban:
"Összekötni a kellemest a haszontalannnal." (by me) ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 1 hónapja #77436 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Gondolatok

Áfonya írta: Én speciel nem vagyok rossz hangulatban az esőtől. Ilyenkor becsüccsenek a kedvenc fotelomba, olvasok, meleg teát/kakaót iszom, nézem az esőt, rajzolok valamit... megnyugtat. Ha tűz a nap, és 25 fok meleg van, akkor nem tudok otthon ülni. :D
A tél meg a kedvenc évszakom. A friss fehér hóban, a jégcsapos, tiszta téli éjszakában valami hihetetlen nyugalom és béke van.
Ami én uuutálok, az a január vége/február eleje, amikor már olvad, sáros, és csöpög, és... brrrr! :evil:

Szívemből szóltál Áfi! :D :D :D

Vettem 2 napja egy remek könyvet, amiben hihetetlenül jó gondolatok vannak! Íme egy kis ízelítő:
Na most figyelj Yao! :wink:

- "Csak az lehet a tied, amiről hajlandó vagy lemondani."

- "Aki megszületett, az mind meghalt, de nemmind élt."

- "100 millió sperma versengett és TE befutottál. Megnyerted a versenyt. Ha volt képed megszületni, ne panaszkodj a halálról. Ha nem akarsz kimenni, ne gyere be."

- "Elvárni, hogy a világ kegyes legyen hozzád, mert rendes ember vagy, olyan, mint elvárni, hogy a bika ne ökleljen fel, mert vegetáriánus vagy."

- "Hajlandó vagy-e boldog lenni a körülményeid dacára itt és most, vagy még vársz egy kicsit?"

- "Aminek ellenállsz, annak a hatása alatt vagy."

- "Aki nem fél, az egész. A haláltól való félelem az élettől való félelem árnyéka."

- "A bosszúváágy a győztesből vesztest csinál."

- "a fájdalom a félelem forrása. A félelem a gyűlölet és a harag forrása. Elfogadás az erő forrása."
(Yoda is valami ilyesmit mondott: 'A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig szenvedést.')

- "Gyűlölködni olyan, mint sós vizet inni. Egyre csak nő a szomjúság."

- "Mindenki mindig csak a saját élményéről panaszkodik. Amiről nem tudsz, az nem fáj. Tehát mindenki, mindig csak önmagától szenved. Ez nagyon bonyolult?!"

- "Aki a természetet uralni akarja, annak engedelmeskednie kell neki."

- "A teljes jelenlét és önmagunk teljes elfelejtésének egyidejűsége, a mesterek titka."

- "Van anyáknapja, nőnap, pedagógusnap... Érdekes módon nincs férfinap, orvosnap, politikusnap. Úgy látszik, vagy meg vagy fizetve, vagy kapsz egy napot."

- "A 'szemet szemért' törvény előbb-utóbb egy vakok világához vezet."

- "Sohase kérdezd, hogy: 'Szetretsz-e még?'. Ha kérdezned kell, már úgyis tudod a választ."

- "A szerelemben a legnagyobb rabság, a szabadság."

- "Az 'erkölcsös élet' egy lakatlan szigeten értelmét veszti."

- "Ahhoz, hogy a nyílvessző előre repüljön, hátrafelé kell húzni."

- "Vaknak a szín, siketnek a zene, embernek saját isteni mivolta egyaránt felfoghatatlan."

- "Az ég csak a földről létezik."

- "Megvilágosodás nem azt jelenti, hogy kapsz valamit, hanem, hogy valamitől megszabadulsz."

Talán ennyi elég mára... :roll: Lehet mazsolázni! :D

"Aure entuluva!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 1 hónapja #77434 Írta: Yavanna
Batti írta:

"Drog, Alkohol, Dohányzás....... Az nem teljesen igaz, hogy csak az tud véleményt mondani a témában aki már próbálta."

Persze! Véleményt bárki mondhat véleményt, csak szerintem az nem hiteles! :roll:

"Nem szabad szem elől téveszteni a fentemlítetteket élvezők környezetében élőkre-tartózkodókra gyakorolt hatást. Ugyanis általában ők azok akik az élvezetek negatív árát megfizetik, méghozzá igen sújosan."

Igen-Igen! Ez nagyon igaz! De szerintem ez kiküszöbölhető, ha odafigyel az ember és persze, ha tolerálják mások is a szokásait! Fő a kompromisszum! :wink: Tényleg nagyon fontos, hogy figyeljünk embertársainkra! (Ez nekem sem mindig megy úgy ahogy kéne... :oops: De azért törexem ám! :biggrin2: )

"át kell élni dolgokat azok súlyának meg tapasztalásához."

Ott az igazság! Persze érthető, hogy a tapasztaltabbak óvnak minket! :roll:

"De figyelmeztetek mindenkit, hogy a fent említett élvezeti cikkek nagyon erősen rontják az értékitéletet."

Inkább azt mondanám, hogy ronthatják és igen, az esetek nagy többségében talán igaz, de korántsem törvényszerű!

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 1 hónapja #77431 Írta: Yavanna

Darkman írta: rájöttem, hogy ezek miért is ilyenek. Hogy nem tehetnek róla. Hogy igazából nem is igen akarták. Hogy igazából mi vittük rá őket. Mi, azaz a társadalom.

Szóval szerintem nem a dohányosokat kell szídni, hanem azt a rendszert, ami ehhez vezetett

Nem tagadom, hogy ez jó sok emberre igaz, de mint ahogy azt mindig is mondtam, ne általánosítsunk!!!
Engem soha a büdös életbe' nem befolyásolt, hogy mit is gondol a nagyérdemű társadalom, amikor valami káros dologhoz nyúltam! Sem a divat, sem a trend nem volt mérvadó, egészen másról volt szó... Ok-Ok talán a dohányzásnál az elején hatott valamit a divathullám, de az hamar lecsengett, most már elsősorban az élvezet a mérvadó, na meg az,hogy étvágycsökkentő 6ású! :roll:

Vándormadarak: A fene! Megelőztél! :x Én csak a jövő héten megyek megnézni! :wink:

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 1 hónapja #77428 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Gondolatok
Káros szenvedélyek: tudni kell, hol a határ. Bevallom, nekem is van. Kávé, néha alkohol, cigi is. Néha túl későn kapom magam azon, hogy esetleg vkit környezetemben zavarok vele. :oops: De néha úgy érzem- ennyi nekem is jár. Ez egészséges önzés - talán. :roll:

Környezetvédelem: egy jó példa: amikor együtt vagyunk, és vki véletlenül elejt vmien szemetet, vagy eldobna vmit, és rászólunk, "Milyen kósza vagy te?" :wink: :D Jó dolog, hogy legtöbbünk figyel erre.
Hála istennek az én környezetem tiszta, és nagyon ritkán látok embereket szemetelni. A legfájóbb mindig az, amikor vki ezt erdőben, zöldövezetben teszi. :evil: Példát kell mutatni (bárki bármit is mond nekünk "kis Greenpeace-seknek"), és annak meglesz a hatása. Pl. apukám régebben hanyag volt ilyen dolgokban, de mára sikerült ránevelnem, hogy ő is odafigyeljen. :itscool:
(Mondjuk azért szülés előtt nem hiszem, hogy bevállaltam volna a biciklit, bármekkora környezetvédő legyen is a férjem! 8O )

Civilizáció "áldásai": Én bevallom, szeretem a civilizáció vívmányait, és nem tudnék élni nélkülük. Diskman, Internet, számítógép, mobiltelcsi, stb. (Bár a tévézést én igyekszem hanyagolni, és tényleg csak azt megnézni, ami érdekel is. A TV a legkárosabb "zajártalom.") Élvezem a pörgést, az intézkedést, a szervezést. Ez már mindennapi életünk része -az enyémé is.
De ki tudom zárni ezeket az életemből, ha akarom. (Akkor van gáz, ha valaki erre nem képes.) Olyankor élvezem a csendet, a vízcsobogást (szobaszökőkutam jóvoltából), az ablakon beáramló napfényt, nézem a felhők vonulását, figyelem a hétköznapi zajokat. Meditációs zenét hallgatok. Festek, jógázom. Befelé fordulok.
Ez hiányzik az életünkből talán a legjobban. Panaszkodunk, hogy mások nem értenek meg bennünket, mikor lehet, hogy mi sem értjük meg a másikat.
És ahhoz, hogy másokat megértsünk, először magunkba kell fordulnunk.
Élveznünk egy kicsit a belső csendet. :wink:

Darky: A Vándormadarak c. film engem is nagyon érdekelne! Aki esetleg meg akarja nézni, azzal szívesen elmegyek moziba! :D

Brisa írta: Te jó ég! Egy napig nem vagyok, és kitör a totális pesszimizmus. Mi van veletek? Az időjárás? Mekkora hatása van! És még csak most kezdődik az ősz és a tél.

Én speciel nem vagyok rossz hangulatban az esőtől. Ilyenkor becsüccsenek a kedvenc fotelomba, olvasok, meleg teát/kakaót iszom, nézem az esőt, rajzolok valamit... megnyugtat. Ha tűz a nap, és 25 fok meleg van, akkor nem tudok otthon ülni. :D
A tél meg a kedvenc évszakom. A friss fehér hóban, a jégcsapos, tiszta téli éjszakában valami hihetetlen nyugalom és béke van.
Ami én uuutálok, az a január vége/február eleje, amikor már olvad, sáros, és csöpög, és... brrrr! :evil:

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
22 éve 1 hónapja #77423 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Gondolatok

zsoffija írta:
Káros szenvedélyek:az osztályunkban rengetegen-olyanok akikről nem is gondolnám-dohányzik...
Általában hismondjam-divatból...
Gondolom,értitek,mit próbálok szegínyes szókincsemmel kifeyezni...
:arrow: Ezek nem gondolkodnak?Hogy lehetnek ilyen sötétek???korlátozottak...Hogy lehet ennyit adni a látszatra???
Azt őszintén szólva nem hinném,hogy"függők"...
vagy lehetnek azok?
Ők persze nem ezért csinálják...

Szió!

Csak egy megjegyzésem lenne, mégpedig amiatt, hogy én is ezen a véleményen voltam anno...
Én is szídtam őket és idegesített, mint ahogy az összes bűnöző és bunkó ember az egész Földkerekségen...aztán valahogy rájöttem, hogy ezek miért is ilyenek. Hogy nem tehetnek róla. Hogy igazából nem is igen akarták. Hogy igazából mi vittük rá őket. Mi, azaz a társadalom.

Szóval szerintem nem a dohányosokat kell szídni, hanem azt a rendszert, ami ehhez vezetett :(

Szió

Huhú :)

Több
22 éve 1 hónapja #77421 Írta: Álmos
"...Itt is ez történik: nézzük a képeket, és közben nem az esztétikai szépségükben gyönyörködünk, hanem a repülés félelmetes élményében, és közben a vándormadárság életérzését élvezzük. Hoppá, ez egy eléggé rendes dimenzióváltás.
Leginkább akkor döbbenünk rá, hogy mennyire magába szippantott minket a repülés és a madárság, mennyire asszimilálódtunk a csapatba, amikor néha felt

Több
22 éve 1 hónapja #77420 Írta: Álmos
Mindenkinek ajánlom, de főleg azoknak, akik szeretik a természetet: Vándormadarak.

Kötelező darab.

Női nézők vigyenek zsebkendőt, a fiúk pedig meleg pulóvert, hogy legyen hová elrejteni a kedvest, főleg akkor, amikor kikelnek a fiókák :)

Szóval egyszerűen szuper volt. Néha már-már az volt az érzésem, szivesebben lennék én is madár, mint ember.

Több
22 éve 1 hónapja #77412 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Gondolatok
Némely esetben viszont látszik a jószándék...csak a kuka teli,és az se tudja belehajítani a szemetét,aki igényelné ezt a lehetőséget.8jó példa erre a gárdonyi szabadstrand... :? )
Az igaz,az emberek jelentős része nem igényli... :roll: :shake:

A környezetszennyezés egyéb fajtái,mint az erdők irtása:az ember önmagát pusztítja...ezt azonban későn kezdi észrevenni...
Megállítani nem,lassítani csak nagy áldozatok árán tudná...
És nem mindenki gondolja úgy,hogy az áldozatok meghozása meg is érné neki.
Kicsit kilátástalan helyzet! :(

Káros szenvedélyek:az osztályunkban rengetegen-olyanok akikről nem is gondolnám-dohányzik...
Általában hismondjam-divatból...
Gondolom,értitek,mit próbálok szegínyes szókincsemmel kifeyezni...
:arrow: Ezek nem gondolkodnak?Hogy lehetnek ilyen sötétek???korlátozottak...Hogy lehet ennyit adni a látszatra???
Azt őszintén szólva nem hinném,hogy"függők"...
vagy lehetnek azok?
Ők persze nem ezért csinálják...
Én inkább látszódok hülyének,unmenőnek és antikirálynak,mint x év múlva látványosan fuldokoljak,és jó fej legyek... :roll:

Ha nagyon hüén fogalmaztam,bocsi...

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 1 hónapja #77400 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Gondolatok
Miért nem képesek az emberek vigyázni a környezetükre?

Számomra az a világ egyik legetermészetesebb dolga, hogy a szemetemet a kukába dobom, nem pedig az utcára... És ezt sokan miért nem képesek megtenni? Fárasztó lenne nyolc lépést pluszban megtenni? Vagy az erdő szennyezése... Nálunk van egy kis fás csoportosulás (egyesek erdőnek hívják), a neve Fóti Somlyó (de lehet, hogy az első csak a jelzője...) Lényeg az, hogy valójában még egy szép terület is lehetne, ha az emberek nem szórnák tele szeméttel. Minden van ott... szó szerint! És ezzel nem csak a növényeknek ártanak, hanem az állatoknak és maguknak is (azok legalábbis, akik ott laknak)!
És a szándékos környezetrontgálás! Miért döntenek ki fákat szóraakozásból emberek? Mi jó van abban? Mit ártott neki a fa...

Tavaly volt környezetvédelem óránk. És azokon ismét rádöbbentem, hogy az ember teljesen fölöslegesen írtja ilyen mértékben a környezetét. Sőt, ezzel nem csak közvetve, de közvetlenül is árt magának... És ezt nem veszik észre...

Annyira kiismerhetetlen az ember ([size=9:2dxobs7a]és gyakran visszataszító[/size])... Csak azt nem látja, hogy a lustaságával önmagát pusztítja...

Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
22 éve 1 hónapja #77332 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Gondolatok
Környezetvédelem...
Szerintem Elrond osztálytársánal se tetszett az ujságpapir a téren, de nem érezte a saját dolgának eltakaritani,és lehet hogy nem is számitottt sokat az az egy ujság, mert ugyis eldopbnak ott elég sok mindent(pedig tele van turistákkal)
és szvsz a hozzáállással van baj, nert a környezet ügye senkinek se közömbös, hisz mind egy bolygón élünk, és ha egy örült tönkreteszi, az mindenkinek rossz lesz
és elég sokan gondolják ugy, hogy ha a többiek szemetelnek/kárositják a kötnyezetet,akkor azzal nem jut elöbb a világ,hogy ö nem teszi ugyanezt,és nem bizik magában annyira, hogy tudjon hatni a többségre,ezért ö is szemetel ,és talán legközelebb öt látva goldol arra valaki, hogy mindenkiszemetel ezért ö se sétál el a legközelebbi kukáig a csokipapirjával

mára ennyit
üdv mindenkinek

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
22 éve 1 hónapja #77310 Írta: Batti
Batti válaszolt a következő témában: Gondolatok
Drog, Alkohol, Dohányzás....... Az nem teljesen igaz, hogy csak az tud véleményt mondani a témában aki már próbálta. Nem szabad szem elől téveszteni a fentemlítetteket élvezők környezetében élőkre-tartózkodókra gyakorolt hatást. Ugyanis általában ők azok akik az élvezetek negatív árát megfizetik, méghozzá igen sújosan. Általában egy drogozó, alkoholizáló, dohányzó több a környezetében élőre van/lehet hatással és ezt mindíg elfelejti az aki a fentiek valamelyikét "élvezi". Az ár amit meg kell azokért fizetni az nem mindegy és mint mondtam azt az árat nem csak az fizeti akinek az élvezet jut hanem nagyobb részt mások mások, akiknek a "kellemsebb" dolgokból nem jut semmi. Tehát csak óvatosan azzal a szenvedéllyel. Mondom ezt 38 évvel és jónéhán "görbe"élménnyel a hátam mögött. Persze nem akarok papolni, mert tudom azt, hogy át kell élni dolgokat azok súlyának meg tapasztalásához. De figyelmeztetek mindenkit, hogy a fent említett élvezeti cikkek nagyon erősen rontják az értékitéletet. Az pedig egyénenként változó, hogy ki milyen mélyről bír vissza kapaszkodni vagy felállni. Az ár az ami nem mindegy és higgyétek el mindíg fizetni kell és nem pénzben az tuti.

"Kane o Keizai Suru"

Több
22 éve 1 hónapja #77292 Írta: Yavanna
Káros szenvedélyek:

Na igen ez egy kényes Tma... Lehet, hogy kövezés lesz, de én picit másként látom ezt az egészet! :roll:
Alap: drog, alkohol, cigaretta :arrow: Aki nem próbálta, az szvsz nem mondhat róla hiteles véleményt. És itt most nem arra gondolok, hogy valaki megiszik 1-2 üveg sört, esetleg egy kis borocskát...
Azzal nagyon egyetértek, hogy soha semmit nem szabad túlzásba vinni!!! Ha valaki azért fordul ilyen szerekhez, hogy azok biztosítsák a jó hangulatát, ha ezek nélkül már nem képes boldognak lenni, akkor valóban nagy baj van! De más az az eset, amikor mindez valami plusszt jelent az embernek, megtapasztal olyan dolgokat, amiket előtte nem. Fontos, hogy ezek a dolgok 'alkalmak' legyenek az ember életében, események és ne pedig hiánypótlás!
Vitathatatlan, hogy mindezek rengeteg veszélyt és negatívumot is hordoznak, azonban lehetnek pozitív hatásaik is; felnyithatják az ember szemét olyan dolgokra, amelyekre addig vak volt. Velem legalábbis így esett meg a dicső múltban és alapvetően ezért nem is bánom a dolgot. Mindenesetre mostanság azért már nyugisabb vizeken evezek. :wink:

Yao írta: (CsakazértisYao! :twisted: )
"Ha tényleg először átéled,akkor talán már nem tudsz lemondani róla"

Boccánat-boccánat, de ez kérem nem így van!

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 1 hónapja #77277 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rayan írta: Meg kell osztanom veletek egy minapi keserűségemet.
Gondolom ti is vagytok úgy, ha szúrja valami a szemeteket, vagy böki a csőrötöket, megpróbáltok ellene tenni.
Hova fejlődik ez a világ...
Történelemóra előtt a terembe belépve megakadt a szemem egy bazi nagy koszos papírzsepihalmon, ami épp az ajtó előtt leledzett. Erre fogtam, fölkaptam és kidobtam a szemetesbe. Kedves osztálytársnőm rögtön megszólt...Hogy "így kell ezt, egy rendes gyerektől". Azt hittem, lesül a képemről a bőr. Csak azért, mert megpróbálok rendet tartani a környezetemben, már "cikinek" minősítenek. Hát, ha már a környezetvédelem is égő lesz, kezdhetünk komolyan aggódni.
(Brisa, az egészséges pesszimizmus nem árt :mrgreen: )

Ehh, ismerős... :?

A fizika tanárom egy nagy szemét néa, de nagyon okos, és baromire környezetvédő (amikor a felesége szült nem hívta a mentőt mer' az környezetszennyező. Biciklivel :!: vitte kórházba). Egyszer beszélt arról hogy ha újságpapírt látunk az utcán akkor azt ki kell dobni. Megyek haza, s észreveszek néhány újságpapírt a Szentendrei Fő-tér kellős közepén. Felmarkolom s irány a kuka. Egy hülye osztálytársam megszólal:
-Nem vót ott a' jól?!- Mondom:
-Nem.-

Neki tetszik ott a szemét? Lehet, hogy nem vagyok én egy nagy környezetvédő, de azér' ha ilyet látok akkor mégiscsak megteszek ennyit a városképért. Szintén őszólt meg mikor az egy erdőben az avarból szettem fel egy sörös üveget: (hogyn kerülhetett az oda?)
-A kis Greenpeacees!-
Netán gyújtsa fel az erdőt a sörösüveg? Miért jó ha a természet tovább pusztul?

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
22 éve 1 hónapja #77250 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Gondolatok
Yao: csinálodvisszaderögtönazonnalmagad!!!
Továbbra is Yao maradsz, hiába is erőlködsz. (Muhahahaaa!)

Már elnézést, de rühellem a név/avatarváltozásokat.
(Egyébként semmi közöm hozzá, csak azért mondtam, hogy tudd :D )

Egyetértek gillzzel, aki csendet keres, az talál is, főként "odabent".

Meg kell osztanom veletek egy minapi keserűségemet.
Gondolom ti is vagytok úgy, ha szúrja valami a szemeteket, vagy böki a csőrötöket, megpróbáltok ellene tenni.
Hova fejlődik ez a világ...
Történelemóra előtt a terembe belépve megakadt a szemem egy bazi nagy koszos papírzsepihalmon, ami épp az ajtó előtt leledzett. Erre fogtam, fölkaptam és kidobtam a szemetesbe. Kedves osztálytársnőm rögtön megszólt...Hogy "így kell ezt, egy rendes gyerektől". Azt hittem, lesül a képemről a bőr. Csak azért, mert megpróbálok rendet tartani a környezetemben, már "cikinek" minősítenek. Hát, ha már a környezetvédelem is égő lesz, kezdhetünk komolyan aggódni.
(Brisa, az egészséges pesszimizmus nem árt :mrgreen: )

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 1 hónapja #77225 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ahha! Yao! :D Két órája töprengek. Hiába, néhány napja nemigen tudom olvasni a fórumot, nem ismertelek fel! :?

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
22 éve 1 hónapja #77221 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Te jó ég! Egy napig nem vagyok, és kitör a totális pesszimizmus. Mi van veletek? Az időjárás? Mekkora hatása van! És még csak most kezdődik az ősz és a tél.

Ari: Miért bántasz? Én szeretlek téged. :wink: (Fáj az igazság, mi? :twisted: )

Yao: Nem teccik az új neved. :? Sokkal jobb a Yao. Miért váltottál?

Darky: Nem én mosom egybe a szívet és az észt. :wink: Amúgy bár nagyon nem értek veled egyet, tisztelem a felfogásodat. Van, amiben neked sokkal jobb, mint nekünk realistáknak (ez persze fordítva is igaz - ezért mondom, hogy időnként hagyd magad lehúzni a földre).

Brisa

Több
22 éve 1 hónapja #77209 Írta: Liang
Liang válaszolt a következő témában: Gondolatok
Csak hogy ne mondhassa senki... :twisted:

Ahoi mindenkinek!Nah,akkor mégiscsak vagyok még,bár egy kicsit máshogy és másképpen :twisted: .

gillz-san:nah persze ezt én is tudom.Nem is arra gondoltam,hogy a sajátos csoportba akarok beleilleni,hanem a "tömegbe" :twisted: .
A sorsomba tényleg van egy "kicsi" beleszólásom,bár mostanság hagyom hagyj csordogáljon úgy ahogy akar.Majd a végén én röhögök egy jót :twisted: .Az élet meg elmehet a jó...
Cica-szama:hogyne tudnám már hogy nem az.Beszélgettünk is róla :wink: .De most nincs kedvem prófétát játszani,nem vagyok én Illés!!Sem Mohamed,sem pedig Mózes...Majd egyszer :twisted:
Dark-san:hát nem tudom.Ha tényleg először átéled,akkor talán már nem tudsz lemondani róla.Akkor meg cseszheted az egészet.Szal,ha már benne vagy akkor maradj is ott :twisted: .Majd következőleg több eszed lesz,vagy nagyobb szerencséd 8) .

"A Sors ellensége voltál,légy most a Sors rabszolgája!" :twisted:

Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka

Több
22 éve 1 hónapja #77195 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Gondolatok
Pici Yao: ez nem ilyen "egyszerű" és sarkított kérdés...bár azt hiszem ezt már elmondtam :roll: [size=9:1vc9elp0]ha nem, akkor szólj...[/size]

Üdv és pussz:

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 1 hónapja #77194 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Gondolatok
Aralataion: olvastam 1 hasonló novellát, mint az említett film, csak az akkor még sci-fi-nek számított... nincs még benne mobil, csak személyi hívó, illetve daloló, zenélő tárgyak.
Nekem nincs mobilom, mert nem érzem szükségét, és a családunkban nem látok mintát és hajlandóságot rá. Telefonálni sem szeretek. De a programsűrítés még engem is elér, csak aztán nehezebben tudom meg a változtatásokat, mert a többiek "haladnak" a korral.
Viszont csöndet könnyen találok. Számomra ez a terem, ahol gépezem, nyugodt, amikor keresztülmegyek az egyetemen, kisebb kirándulás... itt nem zavar a többi "kiránduló", mert természetes, h mások is vannak ott. Szeretem hallgatni az autók távoli zúgását is, vagy az eső kopogását az ereszen. Lehet csendet leni, de inkább belül. Talán ezt a belső csendet zavarja meg a társadalom, az a bizonyos információ-szennyezés, amikor a bombázások híre rontja el a napomat.

Yao:belevegyülni a tömegbe? Nem csak 1 tömeg létezik! Nem tudok kiválasztani egyfajta mintát, h mindenkinek megfeleljek, beleilljek vmi absztrakt képbe, hiszen a társaim, barátaim más-más viselkedést képviselnek. Az egyik oldalon megy a kocka, kártya, nő... a másik oldalon mindezt elítélik, más értékeket helyeznek középpontba. És a döntés itt van. Nem csak barátokkal választjuk egymást, de az élettel is. Akkor veszünk el, ha azt hisszük, nincs beleszólásunk a "sorsunkba".

need more brainz. yourz. now.

Több
22 éve 1 hónapja #77164 Írta: Álmos
Ahoi eme esős napon :)

Amikor az ember nem tudja magáról, hogy tulajdonképpen miért több ő holmi hústömegnél, amit néhol átitat egynéhány literke vér; amikor dunsztja sincs, miért lélegzik még; amikor magában azt kívánja, bárcsak menne már haza, halna meg, mert akkor legalább ez az egyetlen egy értelme lenne az életének: befejezni.
Amikor ilyen hangulatban vagy, és nem tudsz kikászálódni belőle; amikor tennél valami jót, de balul sül el; amikor minden törekvésed visszafelé sül el, akkor úgy érzed, elvesztél, s elnyel a sötétség.

Ilyenkor az embernek minden mindegy. Van benne valami szépség. A reményvesztettség, az önsajnálat, a kidobtak és itthagytak tehetetlensége, a kiszolgáltatottság...ilyenkor semmi sem fontos már. Úgy érzed, bármit megtehetsz, nem számít. Csak ne kelljen gondolkodni. Eleged van.

Cigi, alkohol, drog...

Kifejezetten jólesik. Ami viszont fontos! Ha valaki azt hiszi, hogy ez a megoldás, az csak a saját jövőjét sározza be.Dehát ezt mindenki tudja.
Én bevallom hozzányultam ezekhez a dolgokhoz a gázos korszakomban. Akkor jólestek, de mindig csak abban a pillanatban volt jó. Utána elég cseszettül éreztem magam. Egy idő után rájöttem, ez nem vezet sehová. Ahhoz képest, amit tudtam az élet szépségeiről, mindez semmit sem jelentett. Így hát abbahagytam, és más utakat kerestem. Sikerrel.

De az ember élete mindig hullámzik. Sosem lehet tudni, mikor csap le rá megint a balsors. Nem szabad hát elítélni ezeket a dolgokat, hanem inkább át kell élni az ezek nélküli tömör életkedvet, és akkor, amikor megint mélyponton vagy, emlékezni fogsz arra, milyen volt akkor. S ez bizonyára segíteni fog. Nekem legalábbis ez segített.

Üdvike

Több
22 éve 1 hónapja #77134 Írta: Liang
Csak hogy ne érje szó a ház elejét...majd később megyek edzeni :wink: !
Nálunk már három napja esik,majd kihagyom a futást... :roll:

Mostanság azon gondolkozom,hogy az embernek jobb "belevegyülni" a tömegbe.Mert ha nem teszi,akkor már nem is ember.Ez már egy igazi társadalom.Vagy így vagy úgy,válaszút nincs... :evil:
Hmm,szal mi is lenne a legjobb...asszem én is elkezdek gyorsan alkoholizálni,elszívok pár doboz cigit,belövöm magam...nah,így már nem lógok ki 8) !Végülis így szép az élet,nemigaz?
Nah,ha holnapig nem halok meg,akkor majd még lehet hogy írok.Bár sok időm nem lesz.Nameg részegen nem is írok olyan frankókat... :twisted:
Megyek egy kis "életet" élni :cheers: :bandit: :dance: :deal: :cross: :evil3:

"Kifogytunk a szép percekből,új mesék nem várnak reánk..." :pimp:

Több
22 éve 1 hónapja #77133 Írta: Álmos

Brisa írta:
És így, az a vágyad, hogy a volt-barátnődet ne veszítsd el véglegesen, a szív szülte. Ennek lett az eredménye, hogy 'barátok' lettetek és gyakran találkoztatok. De itt nincs sehol a józan ész. Ugyanis ha lett volna, akkor hamar látnod kellett volna, hogy így csak kínozzátok egymást és egyszerűen nem tudsz tovább lépni. Hogy ezt belásd, a józan ész kellett volna. Szerintem.

Szia :)

Igen, látszólag a szív küldte. Valójában azonban az ego, illetve eleinte nyilván a szív, de aztán az első pár hét után a szív bizony már nem mondott ilyet, az ego viszont annál inkább.
Egyébként igazad van abban. hogy tényleg nincs értelme ezen vitázni, mert ha te a szivet és az észt egybemosod, én meg külön választom őket, mitöbb, elárendelem az észt a szívnek.
Végül is mindegy, azt hiszem itt csak a felület más, a lényeg, a szándék ugyanaz, s ez a lényeg ;)

Több
22 éve 1 hónapja #77130 Írta: Liang
Aralation:ahoi,hogy s mint?? A téma nem rossz.Mondhatni isteni :twisted: .Sajna mostanság elég elengedhetetlenek ezek az eszközök.Főleg mert a munkám miatt el kell viselnem.Pedig nem szeretem,de néha kell,mert pl:felhív egy távol lévő ismerős,akivel nem tudok találkozni...de mindezen túl nem vagyok kibékülve a mobilommal.
Hogy gyorsulna az életünk?Hát bizony ez így van...mélyebben beletekinteni pedig nemigen lehet.Ezt a többi ember nemigen engedi :evil: Ha meg megpróbálod,már leszólnak hogy bizony te nem vagy egész komplett...Végülis mindegy.Talán majd egyszer,egy másik korban :D !

Írnék most még rendesen,de sajna mennem kell!

"Megöltük a királylányt,kiszabadítotuk a Sárkányt!" :twisted:

Több
22 éve 1 hónapja #77120 Írta: Aralataion
Aralataion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Cica! Túl jól ismersz!
Brisa fogd vissza magad mer megharaplak! Maj kicsit bővebben legközelebb. :wink:

Más:
Furcsa az élet. Soha nem tudhatjuk mit hoz a holnap. Mindig valami újjal és váratlannal találkozunk, és megpróbáljuk lehetőségeink szerint kezelni őket. Túl vannak szervezve napjaink. Sokat akarunk egyszerre csinálni és ez gyakran visszaüt. Amióta a mobilon bármikor utol tudnak érni, egymást ütik a programok. Amit két nappal ezelőtt megbeszéltünk, az ma este már nem jó. Az adott szó már teljesen elvesztette a jelentőségét. „Majd rácsörgök, hogy kések, vagy egyáltalán nem érek rá.” Réges-rég amikor a kommunikáció még nem volt ennyire fejlett az emberek hónapokkal előre meg tudtak beszélni egy találkozót és tartották magukat hozzá. Ugyanez a hanyagság átcsap az élet más területeire. Lazák lettünk a szó negatív értelmében. Nagyvonalúan bánunk a kiporciózott időnkkel és olyan dolgokat vállalunk melyekre se energiánk se időnk. Mi lesz ennek a vége?
Egyre többen bánkódnak felgyorsult korunk miatt, de mélyebben senki sem mer belegondolni.
Állandóan zaklatnak minket telefonon, számítógépen, faxon, tévén, rádión… Mi lesz ha egyszer csak elege lesz valakinek ebből. 4-5 éve láttam egy rövidfilmet. Nem egy futurisztikus jövőbe mutatott, hanem a jelenünkbe! Egy dolgozónak elege lett a megállás nélkül csörgő gépekből. Hogy kivédje őket, fokozatosan kezdte ezeket tönkretenni. Leöntötte kávéval, leejtette őket. De újra és újra megszólalt egy újabb síp. Végül már nem tartóztatta magát és nyers erővel szétrombolta amelyiket csak érte. Az irodában lévő figyelőkamerával nem számolt. Észrevették és elszállították.
Mikor találunk mi csendet? Kiülnék a Duna partra de ott a forgalom. Elvonulnék egy erdőbe de biztos kirándulókkal találkoznék. Otthon találsz csendet? Tényleg az? Kikapcsolsz mindent de a hűtőszekrény csak zümmög. A világ a gépek nélkül is tele van zajokkal de ezek természetesek és évmilliók alatt belénk rögzültek. Ösztönösen tudjuk melyik jelent jót, és melyik veszélyt. Utolsó száz évünkbe összeszedett irdatlan zajtömegnek vajon milyen hatásai vannak?
Hát csak ennyi jutott eszembe a zaj- és információszennyezésről. Két szóról, amit ma előadáson felvillantottak egy percre.

a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.

Több
22 éve 1 hónapja #77093 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
Cica: Lehet, hogy igazad van. Ezért akartam már év elején lemondani, a DÖK-össégemet (DiákÖnKormányzat). De amikor mondtam ezt a többieknek, azt mondták, csináld mert különben senki sem fogja csinálni! 8O Hogy igazodjak ki rajtuk?!
Én nagyon szeretem a nagyimat hallgatni, ahogy mesél! Ha 100x elmondaná ugyanazt a storyt akkor se tudám megunni!

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
22 éve 1 hónapja #77088 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
Apukám huszonvalahány éve dohányzik, és elég sok cigit szív el naponta... :cry: Dehát olyankor már nem lehet leszokni. A lehető leggyengébbet szívta, de azt már nem gyártják. :? :roll:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
22 éve 1 hónapja #77050 Írta: Eurynome
Eurynome válaszolt a következő témában: Gondolatok
Cigizésről csak annyit, hogy én masszív passzív dohányos vagyok... pfuj, utálom. :down:

...and Death laughs back...

Több
22 éve 1 hónapja #77045 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hm, milyen érdekes témák kerültek felszínre... :wink:

Ring: egyetértek Brisával. Azalatt, hogy a segítőkészség nem egyenlő a nyíltsággal, azt értem, hogy például segíteni "csendben" is lehet...kinyílni már kevésbé. Őszíntén szólva ezt perpillanat nem tudom normálisan megfogalmazni :oops: - mindenesetre ez két külön fogalom, melyeket valhol össze lehet kapcsolni persze, de attól még nem egy és ugyanaz.
Én is voltam hasonló helyzetben. Csak én személy szerint egyenként segítettem az oszt.társaimnak - pl. háziban, dogában (egyszer indigóval írtam egy dolgozatot, majd a másolatot hátraadtam), sőt az érettségin is, és rendszeresen súgtam. Tehát az osztályban tudták, hogy számíthatnak rám, mert segítőkész vagyok, és - hál'Istennek - mindenkivel jóban voltam. DE! Ez nem azt jelentette, hogy mindenki tudott rólam mindent. Velük szemben a nyíltság egy mosolyban vagy ehhez hasonló dologban mutatkozott meg. Senkinek nem mondtam azt, hogy "nem". Egyszerűen ott voltam, ha szükség volt rám. De nem sértődtem meg, ha nem szóltak. Ennyi.
Lehet, hogy az oszt.társaid egy kicsit - rossz szó, de nem tudok jobbat - erőszakosnak látták már a Te tenniakarásodat, szervezői ambíciódiat és úgy érezték, hogy ők is tenni akarnak. Ez valószínű, hogy azért esett Neked rosszul, mert azáltal, hogy mondjuk megszerveztél egy farsangot, adni akartál nekik, örömet szerettél volna szerezni. De lehet, hogy más is szerette volna csinálni.
Szerintem emiatt nem kell "megsértődni", bezárkózni. Véleményem szerint nem a személyed elleni támadásnak szánták - bár nem ismerem a szitut és az oszt.társaidat; de Téged azért "ismergetlek" :) és biztos vagyok benne, hogy Téged senki nem akart (meg)bántani.

Brisa: Ari távollétében - egy kicsit hadd kelljek a védelmére. Meghallgat idős néniket, és nagyonis odafigyel az emberekre - és így látatlanba mondom -, hogy nem valamiféle kirívó esetként írta le, hogy ő beszélget valakivel.
Ari: igazam van? :roll: (ha nincs le lehet hurrogni...)

A cigiről nem tudok olyan szempontból autentikusan nyilatkozni, hogy nem rendszeresen művelem. Néha-néha. Nem is azt mondom, hogy társaságfüggő...sokkal inkább a hangulatomtól függ. :smokin: Néha komolyan mondom, hogy jól esik. Volt olyan, hogy egyszerűen megkívántam, de az esetek 98%-ban nem bírom. Hogy ez mitől függ nálam? :o h:

Sorryka mindenkitől, ha sok marhaságot hordtam össze... :roll:

Puszka Nektek:

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 1 hónapja #77037 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Telumehtar írta: Aha Brisa!!!!Szóval IGY állunk.... :twisted: Rég beszéltünk tudod :D Azóta vannak UJ fejlemények... Majd mesélek ;)
Ja és én ITT az alkoholról beszéltem...na aztat én télleg nem...becsszó....

Cigi vagy alkohol, számomra egy kaptafa. Nincs különbség.
(Akkor megyek a csetre, hogy mesélhess. :wink: )

Ari írta: A cigiről:
Ez egy közösségi szertartás vagy pótcselekvés. Elképzelhetetlen hogy a haverokkal ne gyújtsak rá ha csak úgy céltalanul beszélgetünk. Ilyenkor így összetartozunk. Kellemes.
Pótcselekvés mert az idegességet csökkenti: 5-6 üres percet kitölt. Nem a nikotin nyugtat meg hanem a gondolataid elterelése.

Elég sajnálatos, ha titeket a cigi tart össze. :wink:
És lehet, hogy hihetetlen, de azt az 5-6 percet mással is el lehet tölteni, ami szintén nyugtató hatású lehet (pl. zene hallgatás, versolvasás, relaxáció, énekés, séta stb.).
Amúgy te olyan gyakran vagy idéges, hogy ennyi cigit kell elszívnod? Vagy a társaság izgat fel mindig ennyire? Nem értem... :heu:

Fim írta: Nem tudjátok miért van az, hogy ha egy szenvedélyes dohányost kérdezek mind azt mondja hogy mikor kezdte rosszul lett, viszont van egy csomo olyan ember akinek nem lett töle semmi baja, és mégse szokott rá

Én hobbit űzök abból, hogy megkérdem a duhányosokat, hogy miért szoktak rá. Az idősebbek mindig ezt mondják: "Mert hülye voltam!", a fiatalabbak: "A társaság kedvéért". És ugye a fiatalokból előbb-utóbb idős ember lesz... no ezért is hülyeség a bagózás. :wink: :mrgreen:
(Tudom, ez nem válasz a kérdésedre, Fim. :roll: )

Ring írta: Brisa: Ebből a beszámolómból talán nem derül ki, de én úgy érzem kinyíltam előttük. Szóval "mindenkinek" a barátja voltam!
És én nagyon-nagyon-nagyon szerettem őket!

Ez oké, de nem azért kaptad a pofont, mert kinyíltál. Igaz?

Brisa

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.553 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére