Gondolatok
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Brisa írta:
varda írta: Ha alaposan megnézzük ezeket a "gondokat" szinte mindről kiderül, hogy bármi is a végkifejlete a problémának, nem érinti igazán mélyen az ember sorsát.
Na, szerintem ez az, ami nem igaz. Mármint az utolsó mondatod.
De kíváncsi vagyok, te mire gondolsz konkrétan.
Nem kell nagyon messze mennem példáért, csak mondjuk jónéhány évvel ezelőtti (kamasz) önmagamhoz. :look: (De látom ezt a környezetemben is elég gyakran.) Pl. Annyira stresszben voltam a tornaórákon, hogy végül fel kellett menteni tornából. Mindez miért? Mert a tanár képes volt hármast adni, és ez rettenetesen rosszul mutatott a bizonyítványomban. Pedig hát számít valamit is, hogy hányas voltam tornából? Megváltoztatja ez az életemet? Annak, hogy stresszben voltam emiatt, annak volt hatása, de magának a jegynek nem.
Namárie!
Varda Tintallë
I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a "lelki szegények" kifejezés valami pejoratívumot tartalmazna, sőt. "Boldogok a lélekben szegények, mert övék a Mennyeknek Országa." Inkább azokról szól ez, akik megnyomoríttattak, megkínzattak lélekben, veszteség érte őket stb.
Én sem érzékelem pejoratívnak, de amit számomra mond, azzal bár nagyon egyetértek, mégsem pozitív (nem követendő példa).
Számomra nem a megnyomorítottakról, megkínzottakról szól.
Namárie!
Varda Tintallë
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Aralataion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
Én nem hiszek a lélekben. Anyag és energia vagyunk. Tudományos világunkban mindenre van magyarázat. Amire nincs arra pedig nem fogom azt mondani hogy egy irányító elv akarata. HITETLEN vagyok.
Nem kell egyetérteni mások véleményével de ha megtámadod azt, akkor abból a szemszögből kell, ahonnan a vitanyitó elkezdte a témát. Nem kell ezt a véleményt elfogadni, de célszerü előtte megérteni. No jó ez már csak gonoszkodás...
Furcsa az a megjegyzésed az edzésről. Nem hiszem, hogy egy véleménykülönbség ennyire rossz hatással lehet valakire. NYUGALOM! Az igazat tudók magabiztosságával fogadd ostoba hozzászólásainkat és türj. Nevess, az élet szép!
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- Rayan
- Nem elérhető
Yao írta: Leli:huh,ez durva volt.Még hogy csak biológiailag létezünk??Oh,Buddha add,hogy ne menjek ma edzésre,mert valaki nagyon meg fogja bánni...Remélem ez nem volt komoly.Nincs az a vallás vagy hit amelyik ezt elfogadná.Sokkal kevesebbért is öltek már,ilyen témában
Inkább ez volt a durva :eek4: :shake: Hagyjunk meg mindenkit a saját hitében.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Liang
- Nem elérhető
Leli:huh,ez durva volt.Még hogy csak biológiailag létezünk??Oh,Buddha add,hogy ne menjek ma edzésre,mert valaki nagyon meg fogja bánni...Remélem ez nem volt komoly.Nincs az a vallás vagy hit amelyik ezt elfogadná.Sokkal kevesebbért is öltek már,ilyen témában .Persze egyéni vélemények mindig is voltak,vannak és lesznek.Ha te így gondolod,akkor legyen.Biztos így a jó...Ezért vannak különböző emberek...
Varda:na igen... :pimp:
Hmm,csak mert idevág...
"Boldogok a lelki szegények...mert nincs mit veszíteniük"
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- Aralataion
- Nem elérhető
Ne nézz hanem láss. Ne olvass hanen gondolj
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- Cueddo
- Nem elérhető
Léli: én vitába szállnék veled. Mivel spirituális embernek tartom magam, így nem hiszem, hogy az ember egész egyszerűen egy biológiai lény. Bár erről a végtelenségig vitatkozhatnánk, mert se arra nincs bizonyíték, hogy van Isten, se arra, hogy nincs. De azért gondolj bele: te teljes egészében azonosnak érzed magad a testeddel? Egy kicsit sem érzed "szűknek", vagy hogyismondjam?
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Ringbearer
- Nem elérhető
Én vagyok életük gyümölcse, és egy része vagyok nekik.
Egyébként, ahogy próbálom elképzelni a helyzetet, és azt kmondanám jó, helyen vannak.Mert ezt verték belém, hogy Menyország/Reinkarnáció.
A vallás az Élet megsegítéséhez teremtetett.
"Be the change you want to see." Gandhi
- Brisa
- Nem elérhető
Sajnos ezt az érzést mindannyiunknak többször is át kell élnie.
Brisa
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Varda: Én a "lelki szegények"-et úgy értelmezem, hogy pl. nem nyitottak a világra, semmi sem érdekli őket a maguk baján, saját kis világukon kívül, nem tudnak teljes szívvel szeretni, lelkesedni, nem értik a haza, hazaszeretet fogalmát... (anyukámnak van egy ilyen kollégája, véletlenül tudta meg tőle ezt, egyébként anyu szerint rendes, elvégzi a munkáját, udvarias, stb.) Mindent úgy fognak fel, hogy a rosszat, ártót keresik benne... Nem értik, nem fogadják el mások más véleményét... ilyenek. Szerintem nem igaz a mondat.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ringbearer
- Nem elérhető
A reinkarnációt pedig (szerintem) az ember azért találta ki magának, hogy ne legyen olyan "fájdalmas" meghalnia.
A Szilmarilokban van egy rész (egy másik topicban is írtam már), hogy végülis a Illúvatar a halált ajándékozta az embernek, és mi nem vagyunk idekötve, nem úgy, mint a tündék. Érdekes felfogás, miért lenne a halál rossz?
"Be the change you want to see." Gandhi
- Brisa
- Nem elérhető
varda írta: Elég gyakran érzem úgy, hogy a boldogtalanság alapvetően bennünk magunkban van elrejtve, akinek nincs gondja, az csinál magának. Ha alaposan megnézzük ezeket a "gondokat" szinte mindről kiderül, hogy bármi is a végkifejlete a problémának, nem érinti igazán mélyen az ember sorsát.
Na, szerintem ez az, ami nem igaz. Mármint az utolsó mondatod.
De kíváncsi vagyok, te mire gondolsz konkrétan.
Brisa
- Léli
- Nem elérhető
Yao: Én is Arival értek egyet. A halál után már szerintem semmi sincs. Mert ügye az ember egy biológiai lény. Ha a teste leáll, az őt alkotó biológiai funkciók állnak le, és ezzel megszűnik a személy. (hu, ez egy kicsit kemény...)
Varda: Én ezt a mondatot nem tudom értelmezni. Materialista vagyok, tehát nem hiszek a Mennyek Országának létezésében sem.
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Namárie!
Varda Tintallë
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Aralataion írta: Tankcsapda:
".....Akinak semmije nincs mi a f...ban higgyen."
Valahogy mintha rég, amikor az embereknek - még a leggazdagabbaknak is - sokkal kevesebbjük volt, mint ma akármelyikünknek, az emberek jobban tudtak volna hinni.
Elég gyakran érzem úgy, hogy a boldogtalanság alapvetően bennünk magunkban van elrejtve, akinek nincs gondja, az csinál magának. Ha alaposan megnézzük ezeket a "gondokat" szinte mindről kiderül, hogy bármi is a végkifejlete a problémának, nem érinti igazán mélyen az ember sorsát.
Namárie!
Varda Tintallë
- Varda Tintallë
- Nem elérhető
Namárie!
Varda Tintallë
- Liang
- Nem elérhető
"Két örökéletű dolog létezik:az egyik az univerzum,a másik az emberi hülyeség.Ámbár az elsőben nem vagyok biztos..."
- Telumehtar
- Nem elérhető
Aralataion írta: Közben rájöttem hogy a legszebb érzés az amikor nincsenek gondjaid. És ezt hosszú távon csak 1 féle képp lehet elérni.
A pillanat szépsége? Röpke élvezet? Mind szép és jó. Varázsuk a megismételhetetlenségben és a múlandóságban van. Viszont mindennek megvan az ára. És ezt könyörtelenül bevasalja rajtunk az élet.
Tankcsapda:
"Én abban a korban élek
Amikor csak a test számít nem a lélek.
Semmit sem adnak ingyen
Akinak semmije nincs mi a f...ban higgyen."
Nos ezt a Tankcsapdától én is hallottam...és ez igy igaz....
Tényleg jó ha nincsenek gondjaid...de azért az is jó érzés amikor sikerült megoldani a gondjaidat...
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Rayan
- Nem elérhető
Yavanna, nagyon szépek az idézeteid!
Ari, teljesen egyetértek. Király, főleg a Tankcsapda-szöveg Hihetetlen, hogy milyen mély gondolataik vannak. Sajna egyre kevesebb az ilyen együttes.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Liang
- Nem elérhető
Az értelmetlen halál soha nem jó.Mint ahogy a többi sem...
Aki átélte már egy közeli hozzátartozójának az elvesztését,az tudja,utánna már semmi sem ugyanaz.Hiányzik neki és hiányozni fog mindörökké!
"Örök mondás:csak egyszer élünk...kár hogynem igaz"
- Yavanna
- Nem elérhető
Tehát azzal kapcsolatban, hogy a halál mennyire az élet része, van egy versem:
Kérés az öregséghez
"Öregség, bölcs fegyelmezője vérnek,
taníts meg, hogy Csendemhez csendben érjek.
Ne ingerelj panaszra vagy haragra,
hangoskodóból halkíts hallgatagra.
Csak gyökeres szót adj. S közel a véghez
egy pátosztalan, kurta szó elég lesz,
a tulsó partot látó révülésben
a 'Készen vagy?'-ra ezt felelni: -Készen."
Áprily Lajos
Tehát ha valaki így kerül közel a halálhoz és így készül föl rá, az szvsz. valóban az élet része; de a példa, amit Cica hozott, már egyáltalán nem!
És még két idézet a boldogsággal kapcsolatban egy számomra ismeretlen lusta ember tollából :
"Boldogok a semmittevők, mert Isten fennségének szemlélői lehetnek"
"Boldogok a tétlenség órái, mert akkor munkálkodik a mi lelkünk"
"Aure entuluva!"
- Aralataion
- Nem elérhető
A pillanat szépsége? Röpke élvezet? Mind szép és jó. Varázsuk a megismételhetetlenségben és a múlandóságban van. Viszont mindennek megvan az ára. És ezt könyörtelenül bevasalja rajtunk az élet.
Tankcsapda:
"Én abban a korban élek
Amikor csak a test számít nem a lélek.
Semmit sem adnak ingyen
Akinak semmije nincs mi a f...ban higgyen."
- Aralataion
- Nem elérhető
Most persze valaki majd azt mondja a sima alvás is ilyen. Nem! Az csak röpke perc. Pillanatnyi csend. A halál szépsége a végérvényességébe rejlik. És ne haragudj Yao de a halálból (úgy 60év múlva) én sehova sem fogok feljebb lépni. Egyszerűen megsemmisülök az összes fel nem dolgozott nyűgömmel együtt.
- Cicaful
- Nem elérhető
Rayan írta: Én még mindig természetesnek veszem a halált. Az élet részének tartom, nem egy tragédiának.
Az értelmetlen és korai halál szerintem nem az élet része és azt nem lehet természetesen venni és feldolgozni. Mikor mondjuk egy anya elveszíti a gyermekét. ugye általában az a természetes, hogy mivel a szülő néhány tíz évvel öregebb, ezért ő hal meg előbb - tehát a gyerek könnyezi meg szülei elvesztését. De az biztos, hogy az egyik legfájdalmasabb dolog, mikor a szülőnek kell eltemetnie gyermekét - élete gyümölcsét - és vele együtt egyben önmagát is eltemeti. Ez nem lehet része az életnek! és akármennyire olyan ez a mai világ, hogy ez mindennapossá vált (balesetek, gyilkosságok stb), akkor sem természetes és könnyen elfogadható.
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- gillz
- Nem elérhető
Csatlakoznék a bizonytalanságról és tehetetlenségről szólókhoz. Amikor tudom, h el kell végeznem vmit, amely cselekvés önmaga nekem nem fontos, sőt, kellemetlen, de következményei csúnyán befolyásolhatják életemet, vagy most úgy tűnik.S ilyenkor önmagammal szemben vagyok tehetetlen.
need more brainz. yourz. now.
- Rayan
- Nem elérhető
Sosem értettem ezt az álláspontot. Én még mindig természetesnek veszem a halált. Az élet részének tartom, nem egy tragédiának. Olyan szempontból rossz érzés, hogy egy általad szeretett ember távozik el, és ő hiányozni fog. De hogy újra meg kelljen tanulni élni? Emberek születnek és halnak meg, és mindenki kötődik valakihez. Rengeteg kötelék szakad el, de az élet akkor is megy tovább. Persze elfelejteni sosem lehet, hogy meghalt valaki, akit szerettél, de túl lehet tenni magad rajta, ha a vele eltöltött időkre emlékezel, és nem sajnáltatod magad. Nemcsak egy párkapcsolat végén, hanem a más ember halálakor is leginkább önmagát sajnálja az ember.
Tudjátok, szerintem mi a legrosszabb érzés?
A bizonytalanság.
A tehetetlenség néha pozitív tényező, olykor nem árt, ha az ember nem cselekszik...Ugyanígy a magány, ami kell! az ember életében. De a bizonytalanság, a nemtudás, az a legrosszabb. Egyetlen előnyét sem tudom. Madáchot idézve:
"Világosíts fel,
S hálásan hordok bármi végzetet;
Csak nyerhetek cserémben, mert ezen
Bizonytalanság a pokol."
A legszebb érzés: nevetni fogtok, de nem tudom. Annyira összekavartatok (sorolva a szebbnél szebb gondolatokat), hogy teljesen elbizonytalanodtam
Talán az elégedettség. Amikor úgy érezzük, teljes harmóniában állunk önmagunkkal és a környezetünkkel.
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Brisa
- Nem elérhető
De csak azért, hogy a fájdalom enyhűltével bölcsebb és gazdagabb ( ) emberként szülessek újjá. (Hú, de cseppfolyós lett. :heu: )
Az élet egyik legnagyobb kihívása ennek a fájdalomnak az elviselése, és túllépése: az újra élni tudás.
Brisa
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."