- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Yavanna
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Aure entuluva!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Hát, nézzük csak:Yavanna írta: Blake!!!
Jaj de boldog vagyok! Imádom Blake-t!
[...]
Please help me! Ha valaki esetleg tudna mondani egy netes címet, ahol találok Blake verseket magyarul, annak nagyon-nagyon hálás lennék!
gopher://gopher.mek.iif.hu:7070/11/port ... irod/blake
www.nexus.hu/blake/vers1.htm
www.hmg.hu/iskola/dramai/blake.htm
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sil
- Nem elérhető
Akkor helyesbítek gyorsan:Ring-bearer írta: Ha felvesznek abba a gimibe ahova szeretnéjk menni, akkor talán már 1 év múlva jöhettek! És meghívom az egész fórumot!
Tears unnumbered
- Yavanna
- Nem elérhető
Jaj de boldog vagyok! Imádom Blake-t! A festményeit és a verseit is!
Nagyon jó végre olyan emberekkel találkozni, akik nem csak bambán bámulnak a semmibe, ha meghallják a nevét!
Svin', Cica! Ti vagytok az én embereim! Valahonnan egyszerűen muszáj szereznem magyarul egy Blake kötetet Angolul kettő is van, de fordítást sehol sem lehet találni. Please help me! Ha valaki esetleg tudna mondani egy netes címet, ahol találok Blake verseket magyarul, annak nagyon-nagyon hálás lennék!
Tomb Rider! 8O Jesszus... Ha már valamihez kötni kell, akkor:
Blake Huxley Doors
"Ha az érzékelés kapui megtisztíttatnak,
a dolgok végtelen valójukban tűnnek majd fel..."
(Bocsi az esetleges pontatlanságért, ez fejből ment. )
Írországgal kapcsolatban:
Igen-igen! Szerencsétleneket nagyon sokat cibálta a történelem! Legalább olyan viharos a múltjuk, mint nekünk, magyaroknak. Az pedig külön fáj, hogy az emberek általában semmit sem tudnak róluk. Pedig lenne mit...
Mindenesetre akit esetleg érdekel a Tma, annak tiszta szívből ajánlom Leon Uristól a Szentháromság c. könyvet, ami az egyik nagy kedvencem!
"Aure entuluva!"
- Cicaful
- Nem elérhető
Svindler írta: Blake szamomra igen kedves kolto. A verset tenyleg o irta, bar en nem ismerek olyan forditast mint amit Te ideztel.
Kalnoky forditasa igy hangzik:
Egy porszem világot jelent,
S egy szál vadvirág az eget,
Fogd föl tenyeredben a végtelent
S egy percben élj évezredet.
William Blake: Az ártatlanság jövendölései (részlet)
Svin: én ismerem azt a fordítást. Általában a ballagási szalagokon szokott rajta leni; nekem is azon van. De most kerestem meg itthon William Blake egyik kötetét (Yavanna: nekünk is megvan, mint utóbb kiderült ), és abban az van, amit Te írtál!
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Fíriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Darkman: Biztos tanulságos!
Fíriel Voltatok már a Terror házában?
- Álmos
- Nem elérhető
Ring-bearer írta: Tényleg (viccen kívül) el se tudjátok képzelni milyen rendik vagytok!
Egyébként olyan rossz most nézegettem a Titanic könyvet, és teljesen elborzadtam, mert rájöttem, hogy az emberi gyarlóság ölt meg nem udom hány száz embert! Meg kéynelemből: Sokkal többen elférhettek volna a mentőcsonakokban, de nem 1. osztályú hölgyek kényelmesen utazzanak!!
Kényelemből is több, mint 300-an haltak meg!
Szióka
Én pedig megnéztem tegnap az HBO-n az " Angyal a lépcsőn" c. filmet, amely a 2. világháború idején játszódik, az ír Dublinban, a nyomornegyedben. Hááát, azt az álszent várost, azt a felfogást, azt az életet! Ilyenkor komolyan haragszom a világra. Hogy nem tesz semmit. Hogy hagyja éhezni az embereket. Hogy kényelmesen elvan. Bezzeg amikor a szocializmus kirántotta a gazdagok alól a szőnyeget, akkor aztáb volt rinya. Amint megkapták, bele se gondoltak, hogy netán ők is ezt tették és még teszik most is az ártatlan tudattalan szegény emberekkel.
Üdvike
D.
Huhú
- amanibhavam
- Nem elérhető
Blake, szegény, tényleg töbet érdemelne, mint egy Tomb Raidert
love is the shadow that ripens the wine
- Fíriel
- Nem elérhető
Én, ha felnövök, egy utazási irodában fogok dolgozni! Megtanulok 3 nyelvet, és bejárom az egész világot!
Fíriel
- Ringbearer
- Nem elérhető
Egyébként olyan rossz most nézegettem a Titanic könyvet, és teljesen elborzadtam, mert rájöttem, hogy az emberi gyarlóság ölt meg nem udom hány száz embert! Meg kéynelemből: Sokkal többen elférhettek volna a mentőcsonakokban, de nem 1. osztályú hölgyek kényelmesen utazzanak!!
Kényelemből is több, mint 300-an haltak meg!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Erre négy nap leforgása alatt ketten is emlegetik.
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Kincső írta: Sajnos, hogy kitől van azt elfelejtettem , azt hiszem valami William Blake-től vagy ilyesmitől...
valami William Blake-tol vagy ilyesmitol... ??!??!?!
Blake szamomra igen kedves kolto. A verset tenyleg o irta, bar en nem ismerek olyan forditast mint amit Te ideztel.
Kalnoky forditasa igy hangzik:
Egy porszem világot jelent,
S egy szál vadvirág az eget,
Fogd föl tenyeredben a végtelent
S egy percben élj évezredet.
William Blake: Az ártatlanság jövendölései (részlet)
Amugy szomoru, hogy mondjuk egy Tomb Raider film kell ahhoz, hogy egy ilyen vers ismert legyen...
Ha mar Blake es film, akkor sokkal inkabb Jim Jarmus: Dead Man cimu filmje Johnny Depp foszereplesevel. Ott ez avers tobbszor is elojon, csak a veget idezik (Minden ej s napon pedig lesz ki bura szuletik ... )
- Liang
- Nem elérhető
Üdvözlettel, Beid, A Régi Korok Bajnoka
- Aralataion
- Nem elérhető
Jól vigyázz, hogy kiket hívsz majd meg az első előadásodra! Gillz tapsolásától még a halottak is feltámadnak (nem mintha ez zavaró lenne egy premieren) és ha Batti is úgy tapsol, ahogy az asztalt csapkodja, akkor szét fog esni a színház!
Azonban neked lesz a leglelkesebb közönséged! Akár milyen rossz színészek is játszanak majd melletted (mert az hogy NÁLAD jobbak egyszerüen nem lehetnek, az bizti ) mi feszült figyelemmel nézzük az előadást. Ebben már van tapasztalatunk az alakulóülés után. Különben is mindenki Rád lesz kiváncsi!
A szünetben meg MTT-tag toborzást tartunk a közönség soraiból, egy nagyon híres színésznő (TE) segítségével.
Szerintem így gondolták számodra a jövő zenéjét! Meg aztán Illúvatarral is dumcsiztam tegnap a sorsodról. Bár nekem is olyan szép jövőm lenne mint neked!
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- gillz
- Nem elérhető
Varunk a filmes topic szineszei kozott is, ki ne maradjal
need more brainz. yourz. now.
- Ringbearer
- Nem elérhető
Kedves Sil!
Jövő zenéje????????????? És síros fej?!
No, teljesen elszontyolodtam! (no, azért nem komolyan... )
Ha felvesznek abba a gimibe ahova szeretnéjk menni, akkor talán már 1 év múlva jöhettek! És meghívom az egész fórumot!
(Brisa: neked külön meghívót is küldök! )
- Sil
- Nem elérhető
Ring-bearer színésznő lesz majd. Én is szeretnék majd ott lenni a premierjén. Bár attól tartok, ez még eléggé a jövő zenéje.Fíriel írta: Milyen premierre???? Én is én is én is! Világosítsatok fel!
Tényleg, olvastam egyszer, hogy egy tünde-magyar szótárt csinál valaki. Van ilyenről még szó? Vagy megint hülye vagyok, és félreolvastam?
Fíriel
Tünde-magyar szótárból több is készül. A quenya-magyar szótár amanibhavam honlapján elérhető: drstrange.cjb.net/
Sinda-magyar szótárat (és nyelvkönyvet!) pedig, ha jól emlékszem, Gumipók ígért őszre, könyv formájában. Már alig várom!
Tears unnumbered
- Brisa
- Nem elérhető
Fíriel: Gumipóknál érdeklődj.
Brisa
- Batti
- Nem elérhető
Meg fontolandó lenne átmenni ezzel a témával valamelyik találkozós topikba.
"Kane o Keizai Suru"
- Fíriel
- Nem elérhető
Tényleg, olvastam egyszer, hogy egy tünde-magyar szótárt csinál valaki. Van ilyenről még szó? Vagy megint hülye vagyok, és félreolvastam?
Fíriel
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Ringbearer
- Nem elérhető
"szintén agyvérzésben meghalt az anyukája"
Ne írj ilyeneket, mert az egyik barátnőmnek agyvérzése volt, és már kigyógyult, de én mégis nagyon féltem!
Darkman írta:
"Mikor lesz az első előadásod? "
Meghívlak, mindenképp az első Premieremre jó?
Mindjárt küldöm a verseket!
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
A halállal kapcsolatban nekem is egy idézet jutott eszembe, most ajna nemtudom pontosan idézni, mivel az emlékkönyvem másnál időzik.. de kb az, mint amit Fim írt:"Sírva jössz a világra, és körülötted mindenki mosolyog. Igyekezz úgy élni, hogy mosolyogva távozz el a világból, és körülötted mindenki sírjon."
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- gillz
- Nem elérhető
need more brainz. yourz. now.
- Kincső
- Nem elérhető
"Egy homokszemben lásd meg a világot,
Egy vadvirágban a fénylő eget,
Egy órában az örökkévalóságot,
(és?)Tartsd a tenyeredben a végtelent!"
Sajnos, hogy kitől van azt elfelejtettem , azt hiszem valami William Blake-től vagy ilyesmitől...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Fimbrethil
- Nem elérhető
a halálrol eszembe jutott egy idézet, nem tudom hol hallottam és kitöl
amikor születtem nevetett a világ,sirtam én
amikor meghalok sirjon a világ, nevetek én
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Fíriel
- Nem elérhető
Nekem is meghalt a mostohanagypapám, úgy 5 éve. Nem sírtam, és tulképp nem is sajnáltam Őt. Nem szerettem, mert soha nem ölelt magához, amikor találkoztunk, mindig megszorította a kezem, ami úgy fájt. És egyáltalán nem szeretett, soha nem gondolt Rám, soha nem hívott fel a szülinapomon, azt sem kérdezte meg, minden rendben van-e, kicsim. Nem hiányzik. Ez lehet, hogy szívtelenül hangzik, de nehogy azt gondoljátok, hogy egy szívtelen tuskó vagyok! Emlékszem, amikor az anyai nagypapám rosszul lett, mindenki ki volt borulva. Meg akkor is, amikor a Bátyám elájult az előszoba kövén reggel. Úgy megijedtem, nem lehetett tudni, mi történt vele. Utána egy kicsit sírtam a suliban, pedig mint kiderült, semmi baja sem volt. Makk egészséges! Remélem, a szeretteim örökké élni fognak!!!!!!!
Fíriel
- Dae/siss
- Nem elérhető
Közeli rokon halála még nem történt mifelénk, de a család barátai közül sajnos egyre többen hagynak itt minket. A haláltól magától egyébként nem félek, és nem is akarok sokáig élni, viszont ha halált látok, akkor egyszerűen iszonyat fog el. Még bogarak, állatok maradványaitól is. (Halott embert hálaisten még nem láttam.) Épp tegnap volt egy buli egyik osztálytársnőmnél- persze majdnem mindenki csontrészeg volt, és az egyik lány hasba rúgott egy másik lányt. Félóráig vérzett, és mozdulni nem bírt a szerencsétlen. Ketten pátyolgatták, mi meg a másik szobában szintén félig bőgve próbáltuk vigasztalni a "tettest", aki nem is emlékezett a dologra, és annyira kétségbeesett, hogy hangosan sírt, pedig soha nem is sírt előtte. Rettenetesen ijesztő tudat volt, hátha vmi nagy baj lett, azért ha vkit hasba rúgnak, nem szokta megúszni kis sérüléssel... szerencsére ő megúszta.
- Lúthien Tinúviel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Nekem szerencsére még nem volt olyan élményem, hogy valamelyik közelebbi rokonom meghalt volna. Amikor a nagypapám meghalt, még egészem kicsi voltam. Ja, de mégis csak volt egy. A másik nagymamámék Csurgón laknak, és egyszer elmentünk hozzájuk. Ott élt náluk a dédmamám is. Nagyon szerettem a dédmamámat, és amikor odamentünk, miután üdvözöltem a nagymamámat és a nagybátyámékat, rögtön rohantam a dédmamám szobájához. Már elég öreg volt, és mindig a szobájában szokott üldögélni. Most is oda mentem, hogy köszöntsem őt, de nem találtam. Visszanéztem a mamámra, és megkérdeztem tőle hogy hol van a dédmamám. Ő meg elkezdett könnyezni, és akkor anyukám bevitt egy másik szobába, és elmagyarázta, hogy a dédmamám meghalt. Akkor már idősebb voltam, kb. 6-7 éves lehettem, és már megértettem mit jelent a halál. Akkor nagyon szomorú lettem, és egész délelőtt sírtam. Az öcsém akkor még csak 3 éves lehetett, és ő még nem értette. Megkérdezte miért sírok ennyire, és én nem tudtam megszólalni sem, annyira el voltam keseredve. Nagyon szerettem a désimamámat, és nagyon szomorú voltam amiatt, hogy itthagyott minket. A temetésén nem vettem részt, még kicsi voltam hozzá, azt mondták anyuék. De szerencsére a másik dédmamám még él, és itt lakik velünk, meg a másik nagymamám is.
Remélem ők még sokáig fognak élni!
Sziasztok
Lúthien Tinúviel