Gondolatok

Több
22 éve 5 hónapja #62573 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok

Brisa írta: Darkman: Szerintem nagyon eltúlzod ezt a 21. századi nagy lelkiváltozást. Ugyanis ez a változás folyamatosan zajlik. Amióta a Nagy Bumm bekövetkezett. Sőt még előtte is!
Csak azért, mert a keresztyén időszámítás szerint már a 21. századba léptünk, nem fognak nagy változások bekövetkezni. Itt folyamatokról van szó!

Szerintem igenis az emberek érzik, hogy elkezdődött a 21. század, lezárult a háborús, technica-fejlődős 20. Érzik - érezzük - hogy ez a század nem lehet ilyen!
1. Ne legyen több háború. (most is van, igaz nem Európában, de néhány éve itt is volt)
2. Rendben, fejlődjék a technika, de ez ne menjen a természet, a Föld élővilágának rovására!
És ilyenek. Szerintem sokan - legalábbis ezen a két téren - akarnak változást!

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #62571 Írta: Kincső
Igen, a Tízparancsolat nem külső korlát! Sok-sok év tapasztalatainak bölcsek által kevésbé bölcsek számára megfogalmazott összegzése. Merthogy én azt, hogy az Isten szól valakihez, a következőképpen értem: Az illető "transzba esik". Mélyen hívő és bölcs is. Valami túlvilági sugallat hatására - szóval nem is túlvilági, hanem tudat alatti, ember feletti gondolatait hallja ill. látja.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 5 hónapja #62570 Írta: Kincső
Ma az egyházak már tulajdonképpen mindenkit segítenek. Mostmár az egyház - mármint ugye a katolikus - nem nagyhatalom - nem annyira -, ha azt művelné, mint mondjuk a református vallás elterjedésekor, nem lenne meg soká, arról nem beszélve, hogy nem is tehetné!
Eszembe jutott, mi történne - tudom, ez egy abszurd képzet, ha mondjuk a mai világ nyakába ülne a XVI.-XVII. sz.-i egyház... na jó, ezt inkább vessük el, elég nagy hülyeség...

A mostani pápa viszont sokak szerint az eddigi legelfogadóbb - remélem, értitek, mire gondolok...

Több
22 éve 5 hónapja #62569 Írta: Kincső
Tulajdonképpen mi most mit értünk "erkölcs" alatt? Mert a Tízparancsolat mindenkinek elfogadható követendő elv - szerintem... De ha valakinek kifogása van valamelyik parancsolattal szemben vagy elavultnak tartja, kiváncsian várom!

Több
22 éve 5 hónapja #62566 Írta: Kincső

Darkman írta: Nincsenek korlátok! Nincsenek Elvek! Nincsenek feltételek! Csak Te vagy! S a szabadság! Éljen :)

Belegondoltál mit írsz?! Ez a normális és művelt embereknek, akiknek pozitív gondolatai vannak (hm, ezt most valahogy nem nagyon tudtam megfogalmazni :roll: ), ez jó, és nem lesz belőle baj. De milyen világkatasztrófa lenne itt, ha mindenki azt tenne, amit akarna! Nem állatok vagyunk, sőt, még az állatoknál is vannak valamiféle "szabályok"...

Több
22 éve 5 hónapja #62564 Írta: Kincső
"Nem tudom, lehet, hogy csak képzelődöm, de mégis úgy érzem, valami nagy változásnak az elején állunk. A XX. század a szélsőségek, a technikai fejlődés és a háborúk korszaka volt. A XXI.-dik a változásé lesz. Lelki változás."

Változás előtt állunk... Igen, szerintem is, és épp a tévútra vetődők érdekében tenni is kellene valakinek valamit, valami üzenet kellene az egész világnak... hogy mindenki megtalálja a (neki?) legjobbat :!:

Több
22 éve 5 hónapja #62563 Írta: Kincső

amanibhavam írta: ha az emberek keresnek, kutatnak, akkor ez feltehetően azt jelenti, hogy a "történelmi" egyházak nem tudnak számukra megfelelő választ adni a kérdéseikre

Igen, nem akarok senkit megbántani, de a többség már elavultnak érzi a vallási eszméket. Én félig hiszem, félig nem.
Abban hiszek, hogy innét valahova eljutunk, ahonnan látjuk az ittmaradtakat, és mindenkit vár valaki. Ez a hely azonban nem feltétlenül "a mennyország"!
Az erkölcsi kérdésekben sok igazság van pl. a Bibliában, de át kellene formálni, hogy kövessék az emberek, mert ma már sokan csak lenézően legyintenek: á, a Biblia... abban csak találgatás van a világ keletkezéséről, meg ilyenek...

Több
22 éve 5 hónapja #62524 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Gondolatok
A lélekvándorlásban én is hiszek! Bár keresztény vagyok!!!! Ebben a vallásban úgy van, hogy az ember lelke a halál után jó esetben feltámad, felmegy a mennybe. Ha az illető halála előtt nem bánta meg bocsánatos bűneit, a tisztítőtűzbe megy. Aki meg halálos bűnt követ el, és azt nem bánja meg, az megy a pokolba! Lehet, hogy egész pontosan nem így van, bocsánat az esetleges torzításokért! :oops: Leegyszerűsítve vmi ilyesmi!!!!!!
Lamorak: Most olvasom a Sógunt, és ott a japánok hívják barbárnak az angol navigátort!!!!!!! :roll:
Fru :)

Több
22 éve 5 hónapja #62405 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nem. Azt mondom, Isten a Mesterszakács, aki elkészíti a Tortát.
A Festő, aki megfesti a Képet.
A Zenész, aki megformálja a Dallamot.

De ő maga nem Torta, nem Kép, s nem Dallam.

Több
22 éve 5 hónapja #62402 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Gondolatok
Gandalf, akkor most azt mondod, hogy a csoki és a tojás és a liszt nincs benne a tortában...

Huhú :)

Több
22 éve 5 hónapja #62393 Írta: Fimbrethil
Fimbrethil válaszolt a következő témában: Gondolatok
De végül is Isten tartja mozgásban és semmi nem történhet az Ő engedélye nélkül, és bizony a rossz dolgokat is meg kell e ngedni hogy 1-tudjunk örülni a jonak,2-mert a rosszbol is tanulni a kell valakinek
ok, ez most furán hangzik de szvsz Isten megteremtett egy világot, a saját szabályaival amit még ö se hághat át, és most ezek alapján segiti a benne élöket( :arrow: mi azért vagyunik itt, mert Isten unatkozott)

na jo ebbe kicsit belekavarodtam

Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.

Több
22 éve 5 hónapja #62387 Írta: Gandalf
A Világ NEM egyenlő Istennel! Ne keverjük össze a Teremtővel a Teremtettet!

Több
22 éve 5 hónapja #62382 Írta: Fimbrethil
Szerintem nincs olyan hogy ideális vallás,a vallások keletkezésükkor nagyon hasonloak lehettek, és ahogy az emberek kezdték kicsit"a maguk képére alakitani"különbözöképpen fejlödtek, de mindegyikben van több-kevesebb különbség az "abszolut igazsághoz" képest
Amugy a lélek szerintem is uj testbe költözik a halál után attol még hogy nem emlékszel rá, arra emlékszel milyen torta volt a 3. születésnapodon(szerintem elég kevesen)mégis tudod hogy volt 3. születésnapod, és valoszinü tortád is

Több
22 éve 5 hónapja #62381 Írta: Álmos

Szméagol írta: Sziasztok!

shaira írta: És mi lesz a lélekkel a halál után? Tényleg új testbe költözik? Miért nem emlékszünk vissza az előző életeinkre? Miért kell az ujjászületés?
Ezeken a kérdéseken gondolkodom, de nem jutok sehova, csak oda, hogy biztos van valami oka, de mi lehet az. (?)

A lélek biztosan új testbe költözik és az nem igaz, hogy nem emlékszünk az előző életünkre. Emlékszünk rá mélyen a tudat alattinkban és sokszor előjönnek álmainkban, mikor igazán mélyen alszunk. Talán mikor fölébredünk emlékszünk is rá, de csupán egy kis idejig (legalábbis nekem ez a tapasztalatom). Az ÉLET célján sokan elgondolkodtak már és körülbelül arra jutottak, amire te.
Szerintem a kereszténység, a buddhizmus és az islám meg az összes többi vallásban van egy kis igazság és ebből áll öszze egy komplett Vallás.
Ez az Én véleményem.

Egyesek azt mondják, hogy a kereszténység és a buddhizmus együtt az ideális vallás titka :)

Több
22 éve 5 hónapja #62380 Írta: Álmos

shaira írta: És mi lesz a lélekkel a halál után? Tényleg új testbe költözik? Miért nem emlékszünk vissza az előző életeinkre? Miért kell az ujjászületés?
Ezeken a kérdéseken gondolkodom, de nem jutok sehova, csak oda, hogy biztos van valami oka, de mi lehet az. (?)

Szió :)

Tudom ajánlani a Beszélgetések Istennel c. könyvet!

Üdvike

D.

Több
22 éve 5 hónapja #62318 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sziasztok!

A lélek biztosan új testbe költözik és az nem igaz, hogy nem emlékszünk az előző életünkre. Emlékszünk rá mélyen a tudat alattinkban és sokszor előjönnek álmainkban, mikor igazán mélyen alszunk. Talán mikor fölébredünk emlékszünk is rá, de csupán egy kis idejig (legalábbis nekem ez a tapasztalatom). Az ÉLET célján sokan elgondolkodtak már és körülbelül arra jutottak, amire te.
Szerintem a kereszténység, a buddhizmus és az islám meg az összes többi vallásban van egy kis igazság és ebből áll öszze egy komplett Vallás.
Ez az Én véleményem.

Több
22 éve 5 hónapja #62276 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Gondolatok
És mi lesz a lélekkel a halál után? Tényleg új testbe költözik? Miért nem emlékszünk vissza az előző életeinkre? Miért kell az ujjászületés?

Több
22 éve 5 hónapja #62268 Írta: Fíriel
Fíriel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szerintem ez az egész megfoghatatlan. Az emberi ész ezeket a dolgokat nem tudhatja, fel nem foghatja!!!!! Ezek is csak példák, de semmi biztosat nem tudunk!
Tényleg, szerintetek tulajdonképpen mi a lélek?? Mert a test különböző atomokból, aminosavakból, szerves vegyületekből épül fel. De vajon a lélek hogyan lett??
Fru :)

Több
22 éve 5 hónapja #62247 Írta: Álmos

Cicafül írta: Kedves Dark!

Tehát azt mondod, hogy az "alapanyag" isten, gondolom a tudatalatti (ha a tudati szint az önállóság). De ez mennyiben játszik szerepet az egyéniségünkben, a gondolkodásunkban? Pl. van olyan ember aki képes ártani a másiknak és van olyan aki nem. És mégis ugyanabból vannak. Jó legyen. De akkor ez nem befolyásol semmit.

Hááááááát :roll: az én kis világomban mindez úgy néz ki, hogy az alapanyag nem más, mint a szeretet. Mi itten, a Földön, az anyagi világban, úgy vagyunk, mint a kisgyerekek: teljesen tudattalanul-azaz, nem emlékszünk arra, kik is vagyunk valójában. De sejtjük. Minden tettünk előtt, amikor arról döntünk, kik is vagyunk valójában, sejtjük, hogy honnan jöttünk, és hogy kik vagyunk valójában.
Nekem nagyon szép gyermekkorom volt, jó anyagi körülmények, szerető család...nekem könnyű
egy haverom, akinek a családja magasról leszarja őt, a telepen nőtt fel, állandóan üldözték, sajnos fogalma sincsen arról, mi az az önzetlen szeretet. Mert gyengeségnek véli, ezért nem is alkalmazza. Logikus. Mond csak a telepen este 10-kor egy bandának, hogy én úgy szeretlek titeket... :cry: nem lenne túl ésszerűs

Üdvikeeee :) ))

D.

Több
22 éve 5 hónapja #62242 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Gondolatok

Darkman írta: Én csak azt akartam érzékeltetni a tortát példával, hogy ti azt mondjátok, mi nem vagyunk istenek. Valamiféleképpen önálló valamik vagyunk. Ez így oké. Részben önállók, persze, tudati szinten. De amiből vagyunk, amik vagyunk, az nem más, mint az isteni anyag. Egész egyszerűen azért, mert nem volt más, és nincs is más, amiből lehetnénk...

Hát nem ezt mondom én is a halmazos példával? :roll: (Mert ezt próbáltam...)

Cica! Csoki és csokitorta esetében igazad van! (Éljenek a részhalmazok! :D ) De az egész Univerzumra, a létező dolgokra értettem, amit írtam. Az viszont biztos, hogy ezekben a hatalmas halmazokban van valahol egy 'csoki halmaz', egy 'tojás halmaz', egy 'liszt halmaz' (stb) és valahol ezek metszetében figyelnek a csokitorták! :D

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #62241 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kedves Dark!

Tehát azt mondod, hogy az "alapanyag" isten, gondolom a tudatalatti (ha a tudati szint az önállóság). De ez mennyiben játszik szerepet az egyéniségünkben, a gondolkodásunkban? Pl. van olyan ember aki képes ártani a másiknak és van olyan aki nem. És mégis ugyanabból vannak. Jó legyen. De akkor ez nem befolyásol semmit.

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 5 hónapja #62239 Írta: Álmos

Gandalf írta: Darkman: Isten nem magát osztotta szét, hanem a semmiből teremtett!

Isten a Minden. A Minden egyenlő a Semmivel. Isten a Semmiből teremtett, azaz Isten a Mindenből teremtett, azaz Isten magából teremtett, azaz Isten magát osztotta szét.

Szvsz :)

Több
22 éve 5 hónapja #62238 Írta: Álmos

Fimbrethil írta: matekbol ki menyire emlékszik a halmazokra?Van a nagy halmaz a csooki, és azon belül vannak a kisebb halmazok,a Mars meg a torta.
Igy Isten is egy nagyobb halmaz amiben vannak a kisebb halmazok pl emberek állatok növények, tárgyak stb.
és ahogy torta nem= mars,mégis van csoki mindkettöben, ugy plember nem=állat mégis ott van benne Isten.
Szerintem ez egy jo hasonlat volt.szemléletes

igen...én is így gondoltam valahogy :-)

Több
22 éve 5 hónapja #62237 Írta: Álmos
Ave Cicafül :)

Írod:

" Ha az ember mondjuk csak Istenből van azt vonná maga után szvsz, hogy mindenki egyformán gondolkodna és nem lenne ennyi különböző ember. Szinte mondhatnám, hogy klónok lennénk. Ez meg valahol nem oké "

:-) A Mindennek, azaz Istennek végtelen sok arca van, végtelen sok egyénisége, végtelen sok formája, végtelen sok része, végtelen sok önmegvalósítása....ezért nem ugyanolyan két hangya, ezért gondolkodik mindenki másképp, s ezért nem vagyunk klónok. Mert a Minden nem egy valami. Szó szerint a Minden az, ami egyfelől el tudsz képzelni, meg amit nem tudsz elképzelni, vagyis: a Minden=Semmi.

"Különben én értettem a csokitortás levezetés lényegét, de hogy egyszerűbb legyen a Mars és a Boci csoki is csoki mégse ugyanazok. Tehát csak az alapanyag azonos, de az adalékok már nem. Én így értelmeztem, és ez akár még meg is állja a helyét - számomra.
Yavannával viszont maximálisan egyetértek ennek kapcsán a két emberből eggyel (két szülőből egy gyerek), aki nem egyenlő egyik szülőjével sem, hanem mondjuk azok keveréke és még valami, ami csak rá jellemző.
Ha így vagyok én is Isten, hogy ő bennem van, mint valami alap. Akkor ok. Ám saját magam számára ezt az alapot nem az Isten szóval írnám le.. "

Ne keverjünk bele Bocival meg Marssal :) amúgy is igen bonyolult a kérdésm hát még ha márkákat is beleviszünk :) Én csak azt akartam érzékeltetni a tortát példával, hogy ti azt mondjátok, mi nem vagyunk istenek. Valamiféleképpen önálló valamik vagyunk. Ez így oké. Részben önállók, persze, tudati szinten. De amiből vagyunk, amik vagyunk, az nem más, mint az isteni anyag. Egész egyszerűen azért, mert nem volt más, és nincs is más, amiből lehetnénk...

Üdvike

D.

Több
22 éve 5 hónapja #62236 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Gondolatok

Fimbrethil írta: matekbol ki menyire emlékszik a halmazokra?Van a nagy halmaz a csooki, és azon belül vannak a kisebb halmazok,a Mars meg a torta.
Igy Isten is egy nagyobb halmaz amiben vannak a kisebb halmazok pl emberek állatok növények, tárgyak stb.

Nos szerintem nem benne van a halmazban, hanem ez két halmaz, amik metszik egymást.
Ha már a csokinál és a tortánál vagyunk, a csoki egy halmaz, a torta még egy és a csokitorta ennek a kettőnek a metszete
Valahogy így tudom én ezt értelmezni.

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"

Több
22 éve 5 hónapja #62234 Írta: Álmos

Aralataion írta: Darkman írta:
Miért ne lenne egyenlő kifejezés? Ez önmagában véve is ellentmondás. Ezek szerint most azt mondod, hogy a csokitortában, ami ugye csokiból készül, nincs is csoki, mert a csoki és a csokitorta nem " egyek ". Azt mondod, a csoki jelen van a tortában, de nem egy vele. Ez itt szerintem akadozik.
Istentől semmi sem független. Lehetetlen. Éppen azért, mert ő az Egy, azaz a Minden.

nemnemnem :twisted: :twisted: :twisted:

maradjunk a tojás-liszt-torta példánál...mellesleg én pont azt állítottam, amit te is írtál :)

Több
22 éve 5 hónapja #62233 Írta: Yavanna
Yavanna válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: Isten nem magát osztotta szét, hanem a semmiből teremtett!

Ha abból indulunk ki, hogy Isten maga a végtelen mindenség, akkor fölvetődik a kérdés: Azt meg a hogy a szöszbe lehetne szétosztani? :roll: Szerintem itt nem a szétosztáson van a hangsúly.

Fimb' hasonlata viszont nagyon találó!!! Bár matekból mindig sötét voltam (Életem nagy titka, hogy hogy a fenébe érettségizhettem 4-esre! :roll: ), ez tényleg szuper, mindent kifejez! Mondjuk ha a nagy halmaz Isten / Univerzum, mondjuk egy kisebb az emberiség és abban egy elem egy adott ember. (Persze itt most sok köztes halmazt és elemet kihagytam) Ezesetben az ember része a Mindenségnek / Istennek, belőle van, maximálisan 'áthatja', ugyanakkor még sem teljes egészében azonos az isteni teljességgel (legnagyobb halmaz); és így látszik, hogy az emberek bár különböznek, de mind részei az Egységnek, magukban hordozzák azt!

[size=9:31tb317g](De akkor hogy jönnek a képbe a részhalmazok? :D )[/size]

"Aure entuluva!"

Több
22 éve 5 hónapja #62219 Írta: Gandalf
Darkman: Isten nem magát osztotta szét, hanem a semmiből teremtett!

Több
22 éve 5 hónapja #62213 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: Gondolatok
Igen, tudunk, főleg a nők...
(Bocs, tudom, hogy..., de képtelen voltam kihagyni)

Yawanna, kösz, amit írtál, nagyon passzol arra, amit megfogalmazni próbáltam.

Gandalf: én köszönöm.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
22 éve 5 hónapja #62181 Írta: Fimbrethil
matekbol ki menyire emlékszik a halmazokra?Van a nagy halmaz a csooki, és azon belül vannak a kisebb halmazok,a Mars meg a torta.
és ahogy torta nem= mars,mégis van csoki mindkettöben, ugy plember nem=állat mégis ott van benne Isten.
Szerintem ez egy jo hasonlat volt.szemléletes

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 2.133 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére