Gondolatok

Több
20 éve 1 hónapja #222410 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok

Alyr Arkhon írta:

Felagund írta:

Ringbearer írta: szerintetek ez igaz?:
"Ami nem vagy, szemedben az az erény."
(egy újságban láttam nem tudom kinek a tollából származik.)

Szerintem általánosítás...
Van benne valami, de én speciel a drogosoktól nem irígylem a tűt(/tabit/egyebet...) :?

És a repülést?

:P

Úgy érzem annál már tovább látok... :lol:

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 1 hónapja #222408 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Felagund írta:

Van benne valami, de én speciel a drogosoktól nem irígylem a tűt(/tabit/egyebet...) :?

És a repülést?

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 1 hónapja #222403 Írta: Felagund

Több
20 éve 1 hónapja #222402 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
szerintetek ez igaz?:

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
20 éve 1 hónapja #222394 Írta: Alyr Arkhon

Felagund írta:

Brisa írta:

Zizzo írta: Vagy csak részben van befolyással... mind1.. jobb félni, mint megijedni... (ehh de gagyi ilyet modnani)

Biztos, hogy jobb félni, mint megijedni?

Szerintem igen.

Szeretek felkészülni a (lehetőség szerinti) összes lehetőségre...

Másrészt a trauma is kisebb.
És könnyebb reagálni, viszint nehezebb szívrohamban meghalni a helyszínen.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hónapja #222377 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szerintem a dolog változó:
néha jobb, ha felkészülök a dologra, de van, hogy előre úgysem tudok vele mit tenni, ígyhát minek rágjam magam előre a dolgon(és tagyem tönkre a napom), ha "ezen a hídon csak akkor megyek át, ha odaérek"? (Ezt a mondatot kicsinek hallottam egy filmben és azt hiszem gyakran soxor találó.)

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Több
20 éve 1 hónapja #222362 Írta: Felagund

Brisa írta:

Zizzo írta: Vagy csak részben van befolyással... mind1.. jobb félni, mint megijedni... (ehh de gagyi ilyet modnani)

Szerintem igen.

Szeretek felkészülni a (lehetőség szerinti) összes lehetőségre...

Több
20 éve 1 hónapja #222361 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Brisa

Több
20 éve 1 hónapja #222354 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Jellemzően szigetelő. De ez függ egyrészt a páratartalomtól, másrészt a térerősségtől. Ha valóban tökéletesen szigetelő lenne - mint, teszem azt, a vákuum -, akkor nem sok szikrát láthatnánk (amelynek ugye a villám egy emberi szemszögből nézve eléggé specifikus esete.). ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 1 hónapja #222352 Írta: Felagund

Zizzo írta: Azért annyira nem kicsi... jó nem is nagy, de rengeteg helyen beléd csaphat... nem csak a fémek vezetik az áramot, hanem a levegő is, csak nem olyan mértékben...
Na jó... sztm ne offoljunk.

[size=9:1lebrwr7]:?
Én mintha a levegőt szigetelő anyagként tanultam volna... :? [/size]

Több
20 éve 1 hónapja #222315 Írta: Zizzo
Zizzo válaszolt a következő témában: Gondolatok
Vagy csak részben van befolyással... mind1.. jobb félni, mint megijedni... (ehh de gagyi ilyet modnani)

Itélet csere van írva a vényre...

Több
20 éve 1 hónapja #222260 Írta: Alyr Arkhon

Zizzo írta: Azért annyira nem kicsi... jó nem is nagy, de rengeteg helyen beléd csaphat... nem csak a fémek vezetik az áramot, hanem a levegő is, csak nem olyan mértékben...

Végülis gondolkodunk a villámok mibenlétéről... :D

De csak példának hoztam fel a félelemmel kapcsolatban. Az ember általában attól fél amire nincs befolyással. Pl fogorvos, villám, effélék...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hónapja #222259 Írta: Zizzo
Azért annyira nem kicsi... jó nem is nagy, de rengeteg helyen beléd csaphat... nem csak a fémek vezetik az áramot, hanem a levegő is, csak nem olyan mértékben...

Több
20 éve 1 hónapja #222258 Írta: Alyr Arkhon

Timona írta:

Zizzo írta: Hát azé villám gyakarabban van mint meteor... ;)

Ezzel vitatkoznék, mert porszem méretű meteorok milliárdjai csapodnak be naponta a Föld légkörébe, de azonnal el is égnek, az más kérdés, hogy a cmes nagyságúak azok amiket hullócsillagnak látunk az esti égbolton, de persze a mes, kmes átmérőjüektől tényleg lehet is félni, mert városokat, földrészeket képesek elpusztitani, ha egyszer meteorit formájában becsapódnak... Ugyhogy nem is szeretek belegondolni, mi lenne, ha egy kósza kisbolygó kerülne a Föld útjába... Ettől szerintem lehet félni, de jelenlegi kutatások szerint erre a közeljövőben nincs reális esély, váratlan helyzetek viszont bármikor bekövetkezhetnek :roll:

permi amtőrcsillagász énje most befogja és elkullog :oops:

Ezzel tisztában vagyok.
Viszont egyelőre én nem a Föld légkörének tetején vagyok, hanem az alján, így az űrpor mit sem zavar. (na persze az űrsiklóknak folyton tönkrevágja az ablakait)
A villám sokkal közelebb van.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hónapja #222257 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Gondolatok

Zizzo írta: Hát azé villám gyakarabban van mint meteor... ;)

Ezzel vitatkoznék, mert porszem méretű meteorok milliárdjai csapodnak be naponta a Föld légkörébe, de azonnal el is égnek, az más kérdés, hogy a cmes nagyságúak azok amiket hullócsillagnak látunk az esti égbolton, de persze a mes, kmes átmérőjüektől tényleg lehet is félni, mert városokat, földrészeket képesek elpusztitani, ha egyszer meteorit formájában becsapódnak... Ugyhogy nem is szeretek belegondolni, mi lenne, ha egy kósza kisbolygó kerülne a Föld útjába... Ettől szerintem lehet félni, de jelenlegi kutatások szerint erre a közeljövőben nincs reális esély, váratlan helyzetek viszont bármikor bekövetkezhetnek :roll:

permi amtőrcsillagász énje most befogja és elkullog :oops:

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
20 éve 1 hónapja #222256 Írta: Alyr Arkhon

Drowse / Gurrisurye írta: Azért a villámoktól félni eléggémód reális félelem. :roll:

Ha belegondolsz, annak az esélye, hogy belédcsap, igen kicsi.
Kivéve persze ha kézzel támasztasz egy magas vasrudat a felhők felé...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hónapja #222254 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: Gondolatok
Azért a villámoktól félni eléggémód reális félelem. :roll:

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
20 éve 1 hónapja #222253 Írta: Zizzo
Hát azé villám gyakarabban van mint meteor... ;)
Én mindenre azt mondom az életben, hogy nem szabad tulzásba vinni, de lehet csinálni... (na jó, majdnem mindenre ;) )

Több
20 éve 1 hónapja #222252 Írta: Alyr Arkhon
Az egészséges félelem kell, különben előbb meghalsz mint kéne... ("á, engem úgyse ráz meg a villanydrót...")

Én pl szept óta félek a villámoktól pedig nem akarok csak akkor egy kissé közel vágott be. Pedig az aligha értelmesebb mintha egy meteortól félnék...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hónapja #222251 Írta: Zizzo
Nem feltétlenül hülyeség félni! Csak az irreális dolgoktól... pl ki fél, attól hogy rázuhan egy meteor? De mondjuk attól lehet, hogy megkopaszodsz (képzeld el a rokkereket ;) ) vagy hogy a mamád meghal, a szüleid elválnak... ezektől nem hülyeség félni, mert ha félsz, megpróbálsz tenni ellene, hogy ne történjenek meg!! Ha le*arod azaz nem félsz, akkor meg nem csinász semmit! Persze ez kicsit csusztatás, de bizonyos esetekben igaz!

Több
20 éve 1 hónapja #222249 Írta: Drowse

Alyr Arkhon írta:

Drowse / Gurrisurye írta: Az ember ha akar, félhet mindentől. Lehet rettegni az atomcsapástól, attól, hogy egy őrült végez veled az utcán, hogy megőrül a kutyád és neked támad, stb, stb, stb.
Lehet félni, csak teljesen felesleges. És hülyeség is.

A "ha akar" szerintem kicsit erős, mert nem feltétlenül akar félni az ember. Sőt... :D

Én ezt arra értem, hogy ha belemerül ilyesmibe. Elhagyja magát. Vagy sokat foglalkozik egy ilyen gondolattal. Túl sokat.

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
20 éve 1 hónapja #222248 Írta: Alyr Arkhon

Drowse / Gurrisurye írta: Az ember ha akar, félhet mindentől. Lehet rettegni az atomcsapástól, attól, hogy egy őrült végez veled az utcán, hogy megőrül a kutyád és neked támad, stb, stb, stb.

A "ha akar" szerintem kicsit erős, mert nem feltétlenül akar félni az ember. Sőt... :D

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hónapja #222245 Írta: Drowse
Az ember ha akar, félhet mindentől. Lehet rettegni az atomcsapástól, attól, hogy egy őrült végez veled az utcán, hogy megőrül a kutyád és neked támad, stb, stb, stb.

Több
20 éve 1 hónapja #222244 Írta: Zizzo

Aeglos írta: Aral: szerintem minél függetlenebbé válsz az ember tevékenységéből adódó félelmektől, annál jobban kezdesz el félni magától a félelemtől, a túlvilágtól, vagy a természetfölöttitől. Természetesen mindenki "másmennyit" fél, és ha valaki mondjuk 90%-ban fél a természeti katasztrófáktól és 10%-ban attól, hogy ha meghal akkor hova jut, és függetlenedik a tudata a földi veszélyektől, annál jobban előtérbe kerülnek a transzcendentális veszélyektől való félelmek. Kivévételt képeznek azok az esetek, amikor valaki tudatosan minden félelmet megszüntet magában, de azok tudata kiváncsiság formájában megmaradhat, meg azt, amikor valaki minden iránt érzéketlen lesz...

Ezt csak én nem értem?
Amugy az nehéz lehet, hogy tudatosan megszüntesd az érzelmeidet/félelmeidet! Mindenesetre nem is érdemes ezt tenni... sztm.

Több
20 éve 1 hónapja #221920 Írta: Felagund

Aeglos írta: Felagund: Attól, hogy nem figyelsz arra, hogy a világegyetem egy kis pontja vagy, attól még az leszel. :wink: Van aki ettől fél is... És szerintem minél többet foglalkozik valaki a túlvilági lehetőségekkel, annál jobban eltávolodik a valóságos földi élettől, és az emberek többsége alvajárónak nézi majd.

Én egyátalán nem erről beszéltem... :?

Több
20 éve 1 hónapja #221918 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Gondolatok
Aral: szerintem minél függetlenebbé válsz az ember tevékenységéből adódó félelmektől, annál jobban kezdesz el félni magától a félelemtől, a túlvilágtól, vagy a természetfölöttitől. Természetesen mindenki "másmennyit" fél, és ha valaki mondjuk 90%-ban fél a természeti katasztrófáktól és 10%-ban attól, hogy ha meghal akkor hova jut, és függetlenedik a tudata a földi veszélyektől, annál jobban előtérbe kerülnek a transzcendentális veszélyektől való félelmek. Kivévételt képeznek azok az esetek, amikor valaki tudatosan minden félelmet megszüntet magában, de azok tudata kiváncsiság formájában megmaradhat, meg azt, amikor valaki minden iránt érzéketlen lesz...

Felagund: Attól, hogy nem figyelsz arra, hogy a világegyetem egy kis pontja vagy, attól még az leszel. :wink: Van aki ettől fél is... És szerintem minél többet foglalkozik valaki a túlvilági lehetőségekkel, annál jobban eltávolodik a valóságos földi élettől, és az emberek többsége alvajárónak nézi majd.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
20 éve 1 hónapja #221898 Írta: Felagund

Aralataion írta: Felagund: Mindent mesterségesen kreálunk amit valós veszélyként érzékelünk, csak a természeti csapásokat nem. A félelmeink 90 százaléka emberi tevékenység eredményéből fakad...
Azt hiszem a tudat félelmei sokkal jobbak, mint a létező dolgoktól való félelem...
A képzelet határait feszegetni kevésbé jelent fizikai veszélyt, mit a hegymászás ;)

Szerintem meg nem... :P
Mi a fenének kéne pusztán saját magadnak mindenféle félelmeket kreálni? Maximum elveszel a saját gondolataid között, becsavarodsz, és valóságként fogod érzékelni azt, ami pusztán a saját agyszüleményed...

Kinek kell ez?
[size=9:6p71p1nn]Nekem nem, köszi! ;) [/size]

Több
20 éve 1 hónapja #221868 Írta: Aralataion
Aralataion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Felagund: Mindent mesterségesen kreálunk amit valós veszélyként érzékelünk, csak a természeti csapásokat nem. A félelmeink 90 százaléka emberi tevékenység eredményéből fakad...
Azt hiszem a tudat félelmei sokkal jobbak, mint a létező dolgoktól való félelem...
A képzelet határait feszegetni kevésbé jelent fizikai veszélyt, mit a hegymászás ;)

a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.

Több
20 éve 1 hónapja #221827 Írta: Alyr Arkhon

gillz írta: üdv!

Vadászat:
(elnézést, ez a szám nagyon tetszik Das Ich: Gottes Tod(remix) :hedbeng:)
khm. Szóval, bár soha nem vadásztam, de ettem már állatot, és ezt természetesnek tartom, a vadászatot is, ahogy azt is, h összegyűjtöm a az almát a fáról meg egyebek. pl. faház építése. Embert viszont nagyon nem szeretnék ölni, nem tudom, meg tudnám e tenni, bármilyen ..."fontos" is lenne. Sokkal inkább látom önmagam képét egy másik emberben, mint egy állatban. Azt se tudom, egy állatot mennyiben érint úgy a fájdalom, mint az embert. Jó tudom, nézzem a szemét, de ez akár saját kivetítés is lehet. Azt hiszem, sose tudjuk meg. Szvsz nem a természet meg az állatok miatt érdemes tartózkodni a hübrisztől, hanem magunk miatt.

A kutyáimon tapasztalom, hogy éppen úgy érinti őket a fájdalom, mint engem. (ha meg ember okozza nekik, főleg gazda, akkor még lelki fájdalom is, mert nem értik, hogy miért. Nem értik, hogy van jó ember és rossz ember, ők az életüket tették fel erre az ügyre... )

A vadászat élelemszerzés céljából egészen más mint sportként. Élelemszerzés céljából nincs vele semmi bajom, sportként viszont ld a tegnap írtakat)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hónapja #221795 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Gondolatok

Alyr Arkhon írta: (én a magam részéről nagyobb bűnnek tartom egy állat kínzását mint egy emberét)

Én is!

De jó, hogy még valaki egyetért velem! Kösz, Alyr!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.562 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére