Gondolatok

Több
20 éve 2 hónapja #217928 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Dín, a kiírás így szól:

Hivatalos csoportalakítás a következő módon lehetséges: a csoportok lehetnek területi alapon, egy-egy szűkebben értelmezett speciális téma, vagy egyéb tevékenység köré szerveződő formációk. A csoportnak jól körülírható tevékenység köré kell szerveződni. Ezek a tevékenységek lehetnek közösségiek, kreatív jellegűek, tudományosak, stb. Ezt a (tervezett) tevékenységet a csoport előzetesen egy leírásban foglalja össze, amelyből kiderül, hogyan kapcsolódik munkája az MTT alapszabályában meghatározott célokhoz.

Amúgy tényleg érdemes lenne elolvasni az alapszabályt...

Brisa

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 2 hónapja #217825 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Estel Adániel írta: OFF: Apropó, Dín: Forradalmár Csoport nem kéne? ;) :mrgreen:

Szerintem határozottan jó ötlet. Bár inkább Lázadó kellene, a forradalom életben tartása Kínában elég "érdekes" dolgokat eredményezett...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 2 hónapja #217806 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Gondolatok

Beleg Cúthalion írta: Ennekem meg mindig magas ez az egesz. Nem is bonyolult, mint inkabb ketlekedek a csoport-rendszer globalis alkalmazhatosagaban.

Gillz, gyere, alapitsuk meg a Bukta-szagolok csoportjat! :twisted: :lol:

ok. bár én cukrozok is , vagy mi :mrgreen:

nekem amúgy úgy tűnik, kétféle elképzelés kering itten, bár persze összeilleszthetőek, de mégis. nah, mindegy, úgyse merek elfoglalni helyet abból a 15 főből
[size=9:1ii1qa6n](nem lehetne olyat csinálni, h nem csoport, csak beszélgetés meg ilyesmi? valahogy lassan csak "hivatalos" meetingek vannak, ami persze eddig nagyrészt hiányzott, de mintha a ló túlsó oldala. Mondjuk egy fakultatív árnyékcsoportot a Gondolatokból, h azok, akik nem igazán kitartóak, viszont néha azér' igényelnének szociális eseményeket innen, ők is tudjanak. mer az biztos h é.. bocsánat.)[/size]

need more brainz. yourz. now.

Több
20 éve 2 hónapja #217804 Írta: Aralataion
Aralataion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Din bocsesz de olvasd el miket írtam az elmúlt egy hétben. Abszolút nem kötelező ez a fórumos tagozódás. Csak kigondoltam egy olyan csoportot, aminek szívesen lennék tagja, és tudnék benne tenni az MTTért.
A Gondolatok-topic csak egy bázis, amiből ki tudunk indulni.
Majd később elmondom hogyan. Ha már kitaláltuk...

a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.

Több
20 éve 2 hónapja #217799 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ennekem meg mindig magas ez az egesz. Nem is bonyolult, mint inkabb ketlekedek a csoport-rendszer globalis alkalmazhatosagaban.

Gillz, gyere, alapitsuk meg a Bukta-szagolok csoportjat! :twisted: :lol:

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
20 éve 2 hónapja #217796 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Gondolatok
OFF: Apropó, Dín: Forradalmár Csoport nem kéne? ;) :mrgreen:

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 2 hónapja #217794 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Gondolatok

Brisa írta: Csak nem értem, hogy milyen tevékenység köré csoportosulna a banda? Hogyan tudna a "Gondolatok csoport" segíteni az MTT-nek, ill. a rendezvényeinek? Vagy ez inkább egy amolyan szervezői csoport lenne, aki szervezné valamilyen szinten a programokat?

Lássuk, jól értem-e: csakis és kizárólag az MTT-hez kapcsolódó csoportok jöhetnek létre ilyen módon? Amennyiben így van, az is jó, mert hát ugyebár ez az egész csoportoljunk-dolog MTT-s elképzelés... De kérdezem én: a Gondolatok mennyiben tartozik ide?

Lelki szemeimmel már látom, ahogy a Gondolatok topic átköltözik a "Subcultures" szekcióba... :? Ennyire nem kéne komolyan venni ezt a "MTT hivatalos fóruma" dolgot szvsz... :roll:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
20 éve 2 hónapja #217793 Írta: Aralataion
Ha elkezdődött a töprengés a leendő-csoportról, akkor egy-két előrelátható kellemetlenséggel számolni kell (ezeket már csak élőben tudjuk megvitatni rendesen de addig gondolkozhattok rajta...) :

-Max 30 a csoport létszáma, és ahogy írtam is, új Gondolatokos-fórumozók felé szeretnék nyitni, ezért a régi tagok számát mondjuk 15ben maximálni kell, hogy legyen hely az újaknak később is.

-A csoport találkozók csak úgy működnek, ha nem leszünk 30nál EGYEL se többen. Ha csak a jövőbeli témákat nézzük, lehetetlen túl sok emberrel működtetni.

-Ja és gondoljatok bele, hogy velem kéne együttdolgoznotok. Az első élő találkozón megpróbálok rendesen bemutatkozni, hogy eldönthessétek, el tudtok-e viselni... :twisted:

Szóval ezek olyan dolgok, amikben csak útmutatást adhatok. Ennek a kidolgozása és elfogadása az aktív-csoport-tagokon múlik.
És még egyszer: ezért már komoly felelősséget kell vállalni!

Ha Érdeklődés mutatkozik rá akkor szombaton lehetne egy kezdő beszélgetés erről. Mondjuk szombaton 14 órától a Nyugati-pályaudvar főbejárata előtt. A telefonszámom a profilomban benne van. Nagyon örülnék olyan fórumosoknak akik még nem találkoztak személyesen velünk.

a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.

Több
20 éve 2 hónapja #217791 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sziasztok!
Szerintem elég egyértelmű a tevékenység, amelyet a leendő Gondolatok-csoport tagsága végezne: Megosztja a gondolatait egymással élőben, ugyanúgy, mint itt a topikban. Viszont, ha valamilyen szinten koordinálva van (pl. egy ún. "moderátor" :D által), ez egy személyes találkozó alkalmával sokkal hatékonyabb lehet, már csak a közlések egymásutánjának időbeli felgyorsulása miatt is... ;) A komoly viták során pedig - ahogy Aralataion barátunk is leírta - a közösség is épül: ha egy másik ember gondolatait egy adott témában jobban megismerjük, azzal őhozzá is közelebb kerülhetünk... :) (persze ez egyéb keretek között is elképzelhető lenne, akár spontán is, lásd a tavalyi/tavalyelőtti "topiktalikat", csakhogy mostanában - legalábbis ahogyan én látom - kevés olyan találkozó adódik, ahol ilyenekre sor kerülhetne...)
Ha más nem is lenne, amivel az MTT javára válhatna ez a csoport, szvsz már ez is elég volna. Már csak azért is, ami miatt csoportokat kell létrehozni az MTT-n belül; a társaság 'széttagolódása'...
Ami engem illet, ugyancsak érdeklődéssel fordulok egy ilyen csoport megalakulása és működése felé... :itscool:

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 2 hónapja #217511 Írta: Alyr Arkhon

Brisa írta:

Drizzt írta: Ugyanakkor mindenkinek azt mondtam, akivel személyesen is beszéltem erről, hogy oké, aggodalmaskodunk...nem értjük egy részét...nem tetszik egy része...de vitatkozzunk majd akkor, amikor ez az egész elindult, és kiderül hogy műkszik a gyakorlatban.

Megsúgom, hogy a vezetőség is pont így áll a dologhoz. :wink:

Peti, nekem is teccik az ötlet! Csak nem értem, hogy milyen tevékenység köré csoportosulna a banda? Hogyan tudna a "Gondolatok csoport" segíteni az MTT-nek, ill. a rendezvényeinek? Vagy ez inkább egy amolyan szervezői csoport lenne, aki szervezné valamilyen szinten a programokat?

Gondolatok csoport segítsége: Míg a többiek pakolnak, gondolkodnak helyettük a következő problémán, ill a többiek fizikai munka közben nem használt szürkeállományát felhasználva (10-15 ember után annyi IQ gyűlne össze, hogy... szóval sok) új elméleteket állít fel az élet értelméről... :D :D

Egyébként az reaálisabb amit Aralataion leírt.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hónapja #217492 Írta: Aralataion
Gondolatok-Munka-csoport:

-A 'Gondolatok' adná a szellemi összetartó erőt. Alapot nyújtana a havi egyszeri kötelező találkozások összehozására, témájára, hogy egyáltalán legyen miért összegyűlnünk.

-A csoport saját topicja, szerveződés, talik megbeszélése, témák kiválasztása, TÉNYLEGES munka.
Azaz kávéfőzésben, kétkezi pakolásban még nem és már igencsak jártas embereket keresnék. Kellemes mosollyal ácsoroghatsz egy infó pult mellett, vagy elszórt belépőjegyeket gyűjthetsz egy-egy kendezvényünk végén, takarítás céljából.
Nem azt jelenti, hogy mindenhol meg kell jelenned, de ha tudsz, akkor ott a helyed és segítheted a csoportot, és az MTT-t

Több
20 éve 2 hónapja #217487 Írta: gillz
ahá. azt nem mondanám, h értem, miképp működik majd a csoport, de legalább a lila ködökből érzek valamit. majd még mondjatok erről sokat, és rájövök :)

szóval olyan csoport, aki "ott van"?

Több
20 éve 2 hónapja #217440 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Drizzt írta: Ugyanakkor mindenkinek azt mondtam, akivel személyesen is beszéltem erről, hogy oké, aggodalmaskodunk...nem értjük egy részét...nem tetszik egy része...de vitatkozzunk majd akkor, amikor ez az egész elindult, és kiderül hogy műkszik a gyakorlatban.

Megsúgom, hogy a vezetőség is pont így áll a dologhoz. :wink:

Peti, nekem is teccik az ötlet! Csak nem értem, hogy milyen tevékenység köré csoportosulna a banda? Hogyan tudna a "Gondolatok csoport" segíteni az MTT-nek, ill. a rendezvényeinek? Vagy ez inkább egy amolyan szervezői csoport lenne, aki szervezné valamilyen szinten a programokat?

Brisa

Több
20 éve 2 hónapja #217439 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Gondolatok

Drizzt írta: Én személy szerint nagyon is kíváncsi vagyok hová jutunk...

Én is! :)

Megmondom őszintén első olvasatra kicsit elvontnak tűnt ez a csoportosulás dolog, nem tudtam hova rakni...
Mostmár hogy egy kicsit jobban értem a dolog lényegét, így szívesen csatlakozonék.

Próba cseresznye :D

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
20 éve 2 hónapja #217400 Írta: Alyr Arkhon

Alyr Arkhon írta:

gillz írta: Foucault-inga?

Nem... (még mindig nem jut eszembe...)

Eszembejutott. Diskurzus.
(illetve amiről konkrétan hallottam hatalmi diskurzus)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hónapja #217384 Írta: Aralataion
Végre egy ember aki képes leírni, és képes nyitottan közeledni ehhez a csoportosulás dologhoz.
Köszönöm. Nagyot lendítettél már a kétkedésseddel is...

Több
20 éve 2 hónapja #217383 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Gondolatok
Igen, hát így kicsit máshogy hangzik...
Ti, akik kitaláltátok ezt a csoportos rendszert azt értsétek meg, hogy a legtöbben nem akadékoskodni akarnak, hanem aggódnak...nem igazán tudjuk elképzelni hogy működik ez a gyakorlatban. Ugyanakkor mindenkinek azt mondtam, akivel személyesen is beszéltem erről, hogy oké, aggodalmaskodunk...nem értjük egy részét...nem tetszik egy része...de vitatkozzunk majd akkor, amikor ez az egész elindult, és kiderül hogy műkszik a gyakorlatban.
A gondolatok topiccal kacsolatos kezdeményezésed nagyon is jónak tűnik...
Hát csináljuk meg!
Mérjük fel az igényeket...Keressünk helyet és időpontot.
Én személy szerint nagyon is kíváncsi vagyok hová jutunk...

Több
20 éve 2 hónapja #217380 Írta: Aralataion
„És a már meglévő topicok sorsa mi lészen? Mármint elég fura lenne kötelezővé tenni egy max. 30 fős Gondolatok csoport létrehozását” Nem a topicokhoz szerveződnek a csoportok!!! Azért léteznek ezek a topicok, mert igény volt rájuk.”-ideztem

Márpedig a ’Gondolatok’ topicból indult el az az aktív társaság, amelyik munkát vállal az MTT-ért. Ha valaki végiggondolja a társaságért tevékenykedő emberek névsorát, akkor szerintem mindegyikőjüktől talál legalább egy hozzászólást itt.

A terv:
Úgy érzem igenis kell egy csoport a ’Gondolatok’ köré. Az új és régi fórumosok végre közösséget alkothatnának benne. Egyszer már sikerült kitermelnie ennek a topicnak egy jó társaságot. A mostani lehetőség pedig kifejezetten elősegítené egy új közösség kialakulását.

Miért?
A havi egyszeri találkozás mennyit lendíthetne magán a topicon is, és mennyit segíthetne az emberek jobb megismerésében… Rengeteg tagunkat ismerhettem alaposabban meg az itteni véleményein keresztül. Ez jó kiindulási pont az ’egymásra találásban’. Az itteni viták olyan plusz információval szolgáltak egyesekről, amit sohasem tudhattam volna meg a nagycsoportos talikon.

A ’Gondolatok’ önmagában hordozza a közösségalkotást, mert nyílt és őszinte. (többnyire ;) ) Az a problémaérzékenység ami meghatározza hozzászólásainkat, miért ne irányulhatna az MTT felé, az itteni állandóan frissülő témák mellett? Sokan szeretnek itt véleményt alkotni. Ezt kéne befogni az MTT céljaira!

A cél nem egy filozófiai kör létrehozása, hanem egy olyan csoport megalakítása, amelyik értelmes véleményekkel, aktív MUNKÁVAL segíteni tudná az MTT-t. Egy alapvető nyersanyagbázis, amelyik táplálná az MTT mindenfajta tevékenységét. Mert nem mindenki tud segíteni egy színházas, verses, vagy tudományos csoportban, viszont tenni akar a társaságért. Szóval olyan csoport, amelyik a leírásban is szerepeltetné a csoport egységes fellépését ezeken a rendezvényeken. Ha két csoport-tag ér rá éppen akkor ők ketten. Ha mind akkor mindannyian.

Azért a ’Gondolatokból’ induljunk ki, mert a LÁJV-Gondolatok topic jó alkalmat nyújtana egy csoport összejöveteléhez.

Mert:
Rendben van. Lehet kritizálni mindenfajta változást, kezdeményezést. Csak épp ez a legkönnyebb. A semmiből elindítani az ötleteket, azt már jóval kevesebben vállalják.
Néha nagyon felbosszant, hogy az átgondolt, és működőnek ítélt kezdeményezéseket, olyan apróságokban támadják, amelyeket lehetetlen jobban megoldani. Aztán jönnek az okos véleményükkel, amivel csak még nehézkesebbé teszik az alapvető koncepciót.

Értse meg mindenki, hogy ha nem lesz munka az MTT fenntartásáért, akkor ez a közösség lassan ugyan, de leépülhet. Az elvárások mindenkiben egyre nagyobbak. A frissen bekerült emberek beolvasztására van szükség, hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljünk.

Ha
Létrejön a ’Gondolatok’ köré egy csoport, aminek persze külön topicja lesz. Annak az lenne a feladata, hogy mindezeket amiket felsoroltam, kezelje. És innen igazán ki lehetne válogatni építő-gondolkodásmóddal rendelkezőket.
És még valami. Ha a Gondolatok-topic nem vált rövidesen élőre, akkor annyi mbert hagyhatunk eltűnni, hogy azt később megbánhatjuk…

Persze látom már, ahogy görcsbe rándul az ujjad a klaviatúra felett, csak, hogy ellentmondhass, és megkérdezed: minek ehhez csoport? Miért nem tesszük élővé a topicot? Miért nem szervezzük magunkat? Miért nem így? Miért nem úgy?
Akkor én megkérdezem: Tettél már valamit ezért a topicért? Na?

És még egyszer. Ez egy remek alkalom, hogy felelősséget vállaljatok azért, amit megteremtettetek. Ti szelidítettétek meg az MTT-rókát. Hát itt az ideje, hogy tegyetek érte.

Több
20 éve 2 hónapja #217358 Írta: Alyr Arkhon

gillz írta: Foucault-inga?

Nem... (még mindig nem jut eszembe...)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hónapja #217210 Írta: gillz
Foucault-inga?

vegyük úgy, h a kommunikáció alapjában véve művészet, és nem egy magától értetődő valani, akkor boldogok leszünk azokkal a keretekkel...

Több
20 éve 2 hónapja #217085 Írta: Alyr Arkhon

gillz írta:

Leguanember írta: Remélem Aral, belefér egy kis fricska...

Pl. lehetne tanulni újbeszélt vagy Asimov-féle Második Alapítvány-beli kommunikációt :roll:

tökéletes! nekem tetszik... találjuk a tolkieni újbeszélt, aztán bezéljük meg, mennyiben ellenkezik a világ hagyományaival a keretek közé szorított gondolkodás. Vagy talán nem is?

És akkor megint jön Lamorak a Foucault féle izével (nem jut eszembe...), és rájövünk ogy amint szavakba öntjük, keretekbe szorítjuk a gondolkodást meg ilyesmi. Rulz.
Én maradnék a második alapítványi kommunikációnál.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hónapja #217071 Írta: gillz

Leguanember írta: Remélem Aral, belefér egy kis fricska...

Pl. lehetne tanulni újbeszélt vagy Asimov-féle Második Alapítvány-beli kommunikációt :roll:

tökéletes! nekem tetszik... találjuk a tolkieni újbeszélt, aztán bezéljük meg, mennyiben ellenkezik a világ hagyományaival a keretek közé szorított gondolkodás. Vagy talán nem is?

Több
20 éve 2 hónapja #217057 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Gondolatok
Remélem Aral, belefér egy kis fricska...

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
20 éve 2 hónapja #216964 Írta: gillz

Alyr Arkhon írta:

Felagund írta: Gondolatok csoport??? Lol... :lol:

És a többieknek ezután nem lesz szabad gondolkozni???

Mért, egyébként szoktak?
Fárasztó meg minden...

:D :D

Meg amúgy is, gondolkodni csak engedélyre szabad, az erre kiképzetteknek. A képzetlen gondolkodás ön és közveszélyes művelet. Kérem, kapcsolja ki.
Én amúgy szívesen lennék csoporttag, de el nem tudom képzelni, miképpen létezhet ez a csoport meghatározott címek mellett, kivéve talán a "pipa és bor mellett csillagokba bámulunk és 42" munkacímű dolgot, dehát szegényes a fantáziám.

maradtam tisztelettel
gillz

Több
20 éve 2 hónapja #216904 Írta: Alyr Arkhon

Felagund írta: Gondolatok csoport??? Lol... :lol:

Mért, egyébként szoktak?
Fárasztó meg minden...

:D :D

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hónapja #216879 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok
Gondolatok csoport??? Lol... :lol:

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 2 hónapja #216762 Írta: Aralataion
Akkor lesz élő!
Lesz live-találkozás
Sokat tehet a közösségért
Sil! Muszáj folyton akadékoskodni :D :D :D

:twisted: :twisted:

Több
20 éve 2 hónapja #216760 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Gondolatok
Mi köze van a csoportoknak a topic létéhez? 8O A topicok léteznek csoport nélkül is...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 2 hónapja #216759 Írta: Aralataion
Bocsánat de ezt muszáj
Az Mtt fejlődése szempontjából igen fontos lépésekett tett az elnökségünk. Ezzel kapcsolatban, és munkájuk elősegítése érdekében szeretném meghirdetni a "gondolatok csoportot"
Ez önmagában értelmetlen, és összeegyeztethetetlen lenne az MTT céljaival. Ezért kérem a leendő tagokat, írjanak nekem privát üzenetet, és ötleteket a célok felállításáról.
Ez a topik léte szemponjából is lényeges!!!!
Köszike előre is.
Aralataion Veréczi Péter
30-538-6211
Budapest
Akárhogy el tudtok érni... :)

Több
20 éve 2 hónapja #216092 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Gondolatok

Léofwine írta:

Csavargó írta: szvsz ez csak félig igaz. Valóban kiveszni látszanak ezek a tulajdonságok, de szerintem az még rosszabb, hogy a hűség a méltóság, a becsület stb... inkább bemocskolódik, s már rég nem olyan tiszta, mint aminek lennie kellene. Én spec ezért szeretem annyira a GYU-t, a tiszta érzések, és tulajdonságok miatt.
ez is magánvélemény. lehet cáfolni

Üdv: Csavargó

Pölö ma ki vállalná el Frodó szerepét? Valószínűleg ujjal mutogatás lenne belőle, hogy "-nem, én nem, inkább Ő vigye".

Vagy: "én elviszem, de mit kapok érte?" És ha valaki mégis elvállalná, azt kinevetik, megszólják, hogy "ez bolond". Ahogy írtad, legtöbb esetben a tiszta erkölcs már csak naivitás.

Léofwine írta: Az egyén hősiessége már rég veszendőben van sőt, megkockáztatom, hogy már nem is létezik ilyesmi. Szvsz ez az a MORÁL, ami ma már sehol sincs meg! Ma már a "Dögöljön meg a szomszéd lova is!" szleng a nyerő!

Nem hiába hangsúlyoztam viszont a legtöbb esetbent, mert vannak kivételek, ha nem is sok. Én az optimizmus (néha-néha már a naiv optimizmus) elkötelezett híve vagyok!!! Hiszem, ha valamit erősen akarsz, az úgy is lesz.

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.565 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére