- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Morwen (TV2-Chat)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Persze. Nekem sem lenne kedvem csonka életet élni egy szabadon választott elemmel…
Egymagamban, ha kihal minden ember.
Ha megsemmisül a bolygónk.
Ha eltűnik minden elem, és csak egyetlen -szabadon választott- ’marad’.
Ha mint ősasszony, a világ hajnalán éldegélek az agyam 1%-át kihasználva… „-Jé, tűz!” =)
Ha rajtam kívül minden más ember is URAL egy szabadon választott elemet. (Bár, az már nem számítana csonka életnek, de mindenképpen fenyegetve érezném magam, és ezért talán nem is lennének barátaim, ha pedig az embernek se kutyája, se macskája, az teljességgel értelmetlenné teszi a létet. Egyedül képtelen lennék egyről a kettőre jutni. Kétségbe esnék, és talán elgondolkodnék az öngyilokon. =(. Viszont én magam nem vagyok egy szuicid alkat, nehogy azt higgyétek…, csak ha már belementem a játékba…)
Elkalandoztam, de Aral kikötötte, hogy vezessük le, mit miért…=)
Persze, persze! Nem is tagadtam, hogy nincs szükség mindre, sőt! Ahogy mondtátok, a Fényre, a Lélekre… Egyszerűen muszáj! Nem lenne teljes az élet. Ha valami hirtelen nem lenne többé… katasztrófa lenne. Erről eszembe jutott az a kép a Hegylakóban, amikor mutatják a mesterséges eget. Az olyan elszomorító!!! Kinek lenne kedvére úgy élni, hogy hiányoznak alapvető, az élettel együtt járó, jól megszokott dolgok? Fény nélkül, Lélek nélkül, beszívni való levegő nélkül… Zombie nation. Az lenne.
Olvastam egy rettentő érdekes könyvet, -Aral!!! =)- Dean R. Koontz: Éjfél c. regényét, amiben egy őrült ’tudós’ a világ ura akar lenni, microchipeket ültet egy kisváros lakóiba, őket ÚJ EMBEREKnek nevezi. Ezekből az emberekből kiöl minden érzést, csakis egyedül félelmet tudnak érezni. Célja, hogy leigázza a világot. Az átalakult emberek jelenős része visszafejlődik, regresszívvé, állattá válik. Mindenkit darabokra tépnek, csak a vér, a hús, az evés és a párosodás érdekli őket… És ezt azért csinálják, hogy elmeneküljenek a felelősségtudat elől, hogy ne kelljen gondolkodniuk, mert tudják, hogy meglopták őket, hogy elvették tőlük az élet értelmét… hideg gépek lettek.
(Hoppá! És vajon: What’s the meaning of the life?)
No. Mindez nagyon érdekes, és akár végig is mesélhetném, de akkor nem olvasnátok el. Ez volt a könyvajánló.
Szóval, talán, ha nincs értelme miért élni, mondjuk a kék égért, a vízért, akármiért… Bele is pusztulnánk. Vagy visszafejlődnénk, vagy alkalmazkodnánk? Nem tudom. Nyomasztóak azok a sci-fik amikben például nem létezik a fény, (Ha már sci-fi: A (régi) Majmok bolygója valami förtelem. Okádék egy film!) vagy a Jetson család (pedig azt imádtam!), ahol a levegőben laktak, és ott csináltak mindent… mondjuk, lehet, hogy van ott föld is, csak ők valami arisztokraták, akik a szegények fölé építkeztek… És az aljanép a földet túrva biztosítja a gazdagok ellátását… Mint a házimanók a Potterben… Te jó isten! Hova jutottam? Hogy jön ez ide??? Úgy bele tudok lendülni az ilyesmibe…
Én megszállottan imádok a jövőn gondolkozni…
Tudom, ez merőben ellenkezik a Ti álláspontotokkal, a Ti vágyaitokkal. Tudom, Ti boldogok lennétek a Majmok bolygóján is… mármint egy olyan helyen, ami olyan erdős… (Szóval majmok nem élnének ott.) Ti tökéletesen boldogok lennétek, ha kis gombaházakban laknátok, vagy egy lakatlan szigeten hajótöröttek lennétek… Ti megtalálnátok a boldogságot. Elégedettek lennétek. De engem jobban vonz az, hogy hogyan könnyíthetnénk meg még jobban az életünket. Szívesen lennék Jetson. Vagy a jövőbeli Marty McFly leszármazottja. (-Gyümölcsöt kéérek!) Ahol robot sétáltatja a kutyát, repülő kocsik vannak, és létezik portaszító papír… =) Az időutazás eszméletlen érdekesnek tartom, és vágyom rá. És… azért drukkolok, hogy mielőtt a szüleim meghalnának, találják meg az örök élet titkát… = Hiába nézek ki úgy, mint egy grófnő, nem érzek rá indíttatást, hogy milyen jó volna, ha a jóurak hajbókolnának előttem, ha értem hívnák ki egymást párbajra… És egy olyan kolóniában sem érezném jól magam, ahol az lenne a feladatom, hogy 12 évesen gyereket szüljek, és kijárjak mosni a folyóra… Túl kényelmetlen volna az számomra. (Hú, de rohadt unszimpatikus vagyoook!!!!) Nem szívesen lennék nagyhatalmú varázslónő… Egyszerűen nem látom értelmét. Miért? Mit tenne Szarumán, ha nem lenne gonosz? Ő is vigyorogva nyomná fel Gandalffal a tűzijátékot a hobbitkölyköknek?! De mire használná a hatalmát? Semmire?
Úgy tűnik, mintha valami Anarchista lennék… Mintha józanészre akarnálak téríteni Benneteket, holott meg vagyok győződve, hogy nagyon sok mindent rosszul látok, és nem is ellenetek szól a támadás, hanem… Azt sem tudom, mi ellen, viszont jól esik kiírni a beteges gondolatokat. Szeretem Középföldét, szeretem Tolkient, szeretem a fantasyt, szeretem a középkort, a jövőt, mindent szeretek, de valahogy nem ez tölti ki minden gondolatomat. Annyi mindennel kell foglalkozni… A jelenben élünk, ezen a bolygón… Annyi mindenre és mindenkire kell tekintettel lenni. Kéne.
No. Azt gondolom, így vált számunkra teljessé az élet. Levegővel, Vízzel, Földdel, Tűzzel. (Perszefónémegidézlek tűzzelvízzelfüsttel kérleeek!) Szívvel, Lélekkel, Fénnyel. És felesleges azon gondolkozni, mi lenne, ha… Ha úgysem lehet úgy. Hihetetlen pesszimizmusról tettem megint tanúbizonyságot! Gratulálok magamnak. Azt hiszem, már komolyan eláshatom magam, mert nem normális dolog, hogy az ember kiírjon mindent magából tök ismeretlen embereknek. A legjobb barátnőm mondta, EGY NŐ SOSEM ADHATJA KI MAGÁT SENKINEK!!!! Ezzel szemben én mindig, mindig ezt teszem mindenkinek, aztán csak ámuldozok, hogyha hirtelen hátba támadnak. De mindig bízom az emberi jóságban.. Ha nem bíznék, ha nem lennék őszinte, ha úgy gondolnám, hogy egy felnőttnek van, mikor hazudnia KELL, hogy van, amit örökké magunkba kell fojtani, az nem ÉN lennék. Hiszem, hogy egy igaz Barát az élet legnagyobb ajándéka, mert mindenre jó. A Barátság az, ami hegyeket mozgathat. És én gyűjtöm a Barátokat… illetve… rám akadnak, és velem jönnek tovább az úton. Elkísérnek. Ez valami csodálatos dolog.
Olvasta rajtam, és Charles Manson-on kívül valaki a Zabhegyezőt? (=Catcher in the Rye) Csak úgy mellékesen érdekelne.
Én vagyok a visegrádi turulősanya, a sólymászné („Éljen a győző!!!!”). Éljen a Kisújszállási Szabad Lovagok Rendje, az erotikus számszeríjász, és világhírű lovas íjászmesterünk, Lajos, akinek hihetetlen nagy önuralma van, ha 16 órán keresztül tud lóháton mozgó célpontokra lődözni… . Éljenek az olasz dobosok, a vörös hajú magyar dobossal. Köszönjük az eget rengető after partyt! Éljen Bence is, bár beesett a díszlet mögé, és letört egy foga is a közelharcban… A német lovag mindenek felett! Hogy harcolt!! Mintha az élete lett volna a tét. Éljen József, a csaló. =))))) Éljen az indián zenészek ’-királynő!’-je, Éowyn barátném, s kedvese, a kisújszállási fekete lovag! Éljen Szabó László, a király sólymászaaaa, csöveskedvesem!!!! =DDDDD Éljeeen Mór, a dzsííájdzsóóó. =) És a csövesek királya. J Minden pápa, a Memento Mori… Legyen jövőre is Visegrádon várjáték!!!! Gymes együttes! Hu-hááááá….hu-háááá!
Éljen a Győző!
Darkman! Témádhoz még nem tudok hozzászólni, mert még gondolkoznom kell rajta... =)
Csókol mindenkit a Morwen, innen, Éowyn KIRÁLYNŐ mellől. =)
"Meghalni nem halhat meg, mi öröklétig áll,
Számlálatlan korok során enyészik a Halál."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Álmos
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Mit tennél akkor, ha tudnád, hogy már csak egy heted van hátra az életből, és ezen még a Jóisten se tud változtatni!?
Nno?
Huhú
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Mau Rauser
- Nem elérhető
Leguan: "Az élethez nincs szükség tűzre." Akkor mégis miért lélegzünk levegőt? Bizony azért, hogy elégessük, ha nem is a gyors, látványos módon, hanem lassan és kitartóan, és ebből nyerjük az energiát. Az élet maga a Tűz és a tűz fogja össze a három másik elemet.
Szerintem felesleges kiemelni egy-egy elemet, mert egyik sem ér semmit a többi nélkül.
Vsz ha a négy elem meglétét vesszük az emberben, akkor a föld az anyag, a víz az érzelmek, a levegő a szellem világára utal, míg a tűz a változás, a dinamika, ami egységgé alkotja a hármat.
Üdv:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Diego de la Moota
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Ha a négy elem közül lehet csak választani, akkor a víz... Egyszerre lágy, mert körülölel, és egyszerre kemény, mert kivájja a sziklát. A barátod ha tiszteled és kellő alázattal fordulsz felé, de a gyilkosod is lehet elég egy pillanatnyi nemtörődömség. A víz eloltja a tüzet és megpuhítja a földet, a levegőben meg ha szétszóródik és jól néz ki.
Azonban ha lehetne mást is, akkor én a Lelket választom... Aki a lélek ura, az Mindenek Ura. Nincs előtte titok, félelem, öröm. Mindent lát és nem lehet becsapni. Azt hiszem ez lenne a legnagyobb hatalom. Lehet, hogy vissza is élnék vele...
"Chaotic Evil means never having to say you're sorry"
- Antares
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Hú de régen jártam itt a fórumon... Tetszik az Aralataion által fölvetett téma, és azok véleményét osztom, akik szerint nem szabad a négy elemből kiragadni egyet-egyet, hiszen kiegészítik egymást. Örülök, hogy szóba került a hagyományos négy mellé egy/az ötödik elem (honnan is rémlik ez a kifejezés...). Szerintem az ötödik elem nem egy konkrét, mindennapjainkban tapasztalható dolog, hanem az előbbi négynek az eszenciája, amely nemcsak Földünket, de az egész Kozmoszt átjárja, behálózza, és ez tartja életben ezt a hatalmas Kozmikus Egységet. Én legalábbis ebben hiszek. Bocs, hogy ilyen száraz lett....
Tégy amit akarsz, csak ne árts másoknak
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Leguanember írta: Élet létezhet tűz nélkül, de nincs élet Tűz nélkül.
Most az elviekre gondolsz?
Mert szerintem akármilyen megközelítésből nézzük, élet nincs, és nem is lehet fény nélkül. Vagy csak szerintem?
A szellem szerintem az emberekben égő Tüzet foglalja magában, tehát a szellemet leginkább a tüzzel hoznám kapcsolatba.
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Leguanember
- Nem elérhető
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Fimbrethil
- Nem elérhető
Szivemböl szoltál!!!!!!!!!Beleg Cúthalion írta: Nekem az otodik elem a csoki
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Cueddo
- Nem elérhető
Szerintem az ötödik elem a fény. Vagy ezt a tűz jelképezi? Azt a fényt is, amit a csillagok bocsátanak ki?
Pont ezt szerettem volna hozzáfűzni, szerintem a Tűz egy a Fénnyel. És szerintetek a Lélek hova tartozik? (talán mindent magába foglal? mindenben jelen van?)
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Én egyébként a Földet és a Tüzet tartom az elemeimnek, de a horoszkópom szerint (Rák) Víz az elemem.
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Leguanember
- Nem elérhető
És a második kijelentésem azoknak szól, akiknek az élet az ember. Mert nem az. Élet pedig megvan tűz nélkül is.
Ezt igazolja szerintem, hogy a tüzet is szép számmal választottuk; ez az elem nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elkülönüljünk az emberszabásúaktól értelem, kultúra tekintetében. Merthogy genetikailag nem nagyon sikerült, a genomunk 98%-ban megegyezik a csimpánzokéval(a bonobóval még plusz néhány tizedben).
Szóval a tűz valami többletet adott nekünk, embereknek. Ebből kifolyólag, ahogy írtam is, emberként a tüzet választom. Ebbe mind mondjuk nem gondoltam bele, mikor kitaláltam...
Minden más hiábavalóság.
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Brisa
- Nem elérhető
Nekem - Morwennel ellentétben - Darky válasza tetszett a legjobban. Tényleg elvont egy kicsit, de a lényeg benne van: mind a négy elemre szükség van a élethez. És ez nemcsak így elvontan igaz. Hanem "megfoghatóan" is. Az élethez szükség van a földre, a levegőre, a vízre és a tűzre.
Rayan, nemcsak a Bolygó Kapitányában, de az Ötödik elemben is szó van a szívről.
Egyébként ezeket a sorokat írva, felvetődött bennem egy kérdés. Szerintem az ötödik elem a fény. Vagy ezt a tűz jelképezi? Azt a fényt is, amit a csillagok bocsátanak ki? Hiszen az nem tűz által keletkezik, bár tény, hogy fényes és meleg a fúziósreakció is.
Brisa
- Morwen (TV2-Chat)
- Nem elérhető
Én, mint nehéz felfogású (halandó) nőszemély, nem értem a kérdést. Mit jelent: „HASZNÁLNI”?
Egy választott elem ura lenni? Úgy érted? Mint egy varázsló, egy mágus? A legtöbben így értelmezték.
Vagy mint egy ősember, aki a kezdet kezdetén feleszmélt, hogy: -Jé! Tűz!
Mert ahogy olvastam, két csoportra oszlottak a magyarázatok. Valaki felsőbbrendű lény, hatalmas varázsló szemszögéből nézte és használta az elemeket, valaki pedig, mint Beleg Cúthalion, (mekkora arc!!! =))) és én, teljesen hétköznapi módon gondolkodik… Hogyan lehet túlélni… Mint, mikor kihal az emberiség, és Te maradsz egyedül, (vagy csak egy maréknyian,) vagy mikor mindent felemészt a SEMMI, és csak egy porszem marad a mi világunkból. (=Dae-elena/Sissee=)
Rogue/Arwen azt a szót használta ’URALNI’. Tehát, erre gondoltál?
Úgy gondolom, ha valaki már ural egy elemet, példának okáért a TÜZet, tehát hatalmas varázslóféleség… akkor nem sütögetésre fogja használni, vagy ide-oda hurcolászni, őrizni, hanem pusztítani, letarolni mindent. A hatalom sokszor, sőt, majdnem mindig megmérgezi a tudatot. Hiába mondanátok, hogy neem, ti nem lennétek ilyeneeek…
Gandalfot is megijesztette a MINDENEK FELETTI HATALOM gondolata. De ez egy más történet… =)
Mellesleg, ha Ti itt mindannyian birtokolhatnátok egy elemet, uralnátok a TÜZet, a VIZet, olyan csaták lennének, amibe a FÖLD is beleremegne, talán el is pusztulna. Például, ha valamilyen oknál fogva Ti, mint SOK NAGYHATALMÚ VARÁZSLÓ megharagudnátok egymásra. Előfordulhat. Legyünk reálisak. =)
Engem ez a túlélés dolog sokkal jobban izgat! Én nem akarnék nagy tetteket véghezvinni, megelégednék a LEVEGŐvel. Lélegezni micsoda csoda, milyen jó érzés!
Ha van levegő, van élet, tehát vannak élőlények, tehát életben tudunk maradni, mert van mit enni. Van időjárás. Lehet, hogy évmilliárdokat kell várni, hogy az első halak megjelenjenek az első pocsolyákban, de akkor már megérte pár napig élnem, bár lekéstem néhány miriádnyi perccel a létet. :/
Nekem a LEVEGŐ az elemem, és vízöntő vagyok. =) Az elemek! =)
És nekem, mint nagy játékosnak (Playstation2) sokat jelentenek az elemek, mert FINAL FANTASY…
Tűz ellen jég, víz ellen villám. =)
Leguanember. =) Ha nincs levegő, nincs semmi, amit megsüthetnél! Ráadásul, a TŰZ is levegővel táplálkozik, elfelejtettétek volna? (Tényleg! Ha belegondolunk, egyik sem létezhetne a másik nélkül. Khmm… Mindenesetre a tűz és a levegő kompatibilisek egymással! =) =))) Viszont, a Te válaszod és választásod tetszett a legjobban, Leguanember.
Alarataion külön hangsúlyozta, hogy egyet lehet választani. Mindenki kettőt írt. Ejnye-bejnye!
És Aral hogyan vélekedik, mit választana, mi a véleménye a hozzászólásokhoz?
(Darkman, ez szépnek szép, de kicsit MÁSHOL JÁRSZ… =) Ne hidd, hogy neheztelek Rád, amiért nem szeretsz!)
Morwi
"Meghalni nem halhat meg, mi öröklétig áll,
Számlálatlan korok során enyészik a Halál."
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Fimbrethil
- Nem elérhető
A vizeket imádom, ha tehetem mindig vizek mellett mászkálok,fürdeni is szeretek ahogy megjelennek az elsö melegebb nepsugarak, és olyan szép egy to naplementében aranyhiddal, ezüsthiddal éjjel, napközbe amikor a parti fák tükrözödnek benne
A tüzet is naggyon szeretem, nézni a felszállo szikrákat hallgatni a fa pattogását,körülülni a tábortüzet a barátokkal, otthon gyertyát égetni és a lángba bámulni, rajzolni a füstölö parazsával a sötétben
de ezt a két elemet is csak akkr tudom élvezniha a többi jol müködik és ideális környezetet biztosit, szoval mindet szeretem
Fim
Aki Istenhez beszél, arról azt mondjuk, imádkozik,
akihez Isten beszél, arról azt mondjuk, megőrült.
- Arnyelf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
...az Ön kedvenc, ...
<---== ÁRNYELFJE ==--->
- Ringbearer
- Nem elérhető
egyszerűen imádom! A tető párkányán állni, és menni, úgy ahogy fúj a szél (átéltem) egyszerűen FANTASZTIKUS!! Vihar előtt a szél...
Amúgy bak vagyok, tehát Föld, de ez abszolút nem igaz!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Anonymous
- Látogató
Az én elemem.(Halak vagyok:)
Az Őselem.
Női princípium.
Odaadást,befogadást,lágyságot jelképez...
És az Őskáoszt.
Örültem a témafelvetésnek,Aral!És utólag is Boldog névnapot Neked és Brandirnak! :cheers: :dance: :hello: :cooljump:
- Oisin
- Nem elérhető
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Arlith
- Nem elérhető
Víz, vízjegy vagyok. Azt hiszem nagyon is jellemző rám. És talán ezt tudnám a legjobban hasznosítani is.
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Álmos
- Nem elérhető
A vizet választanám, mert lehűt, megnyugtat, visszafog...érezném, hogy vigyáznak rám.
A levegőt választanám, mert új illatokat hoz, felfrissít, elgondolkodtat, lehetőséget ad az új kitalálására...érezném, ahogy a régit felváltja az új.
Végül választanám a földet, mert támaszt ad és ételt...érezném, ahogyan karjait nyújtja álmaim megvalósulásához.
Bármelyiket is választanám, egy idő után hiányozna a többi is De mint ember, szerintem tűz nélkül az élet olyan, mint egy kicsi pocsolya az erdőszéli földesúton...
Huhú
- Mau Rauser
- Nem elérhető
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Celebrían
- Nem elérhető
a tűz az életerő és a hatalom
a víz a megtisztulás és az érzelem
- Leguanember
- Nem elérhető
Mint a választott elemre kiterjedt hatalmú lény, mindenképpen a levegőt választanám. Terelhetem a felhőket, szabályozhatom a csapadékot, vihart kavarhatok, szeleket irányíthatok, kelthetek hullámokat, hozhatok friss levegőt vagy mérgezettet, megvonhatom a szén-dioxidot, az oxigént, de ugyanúgy adhatok is. Kiolthatom a tüzet, kiönthetem a vizet, s megtépázhatom a földet, bár felette igazán nem lenne hatalmam.
Minden más hiábavalóság.
- Rogue
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Dae/siss
- Nem elérhető
A víz gyakrolati hasznát, élethez való feltétlen szükségességét Beleg már elmondta, de másrészt, (ez már nem a használatra vonatkozik, de azért is elmondom ) mert azt érzem a legközelebb magamhoz, illetve ahhoz a jellemhez, amilyen szeretnék lenni. A víz folyton változik; megáll, ahol kell, de az akadályokat elsöpri maga elől. Hideg is lehet, meleg is lehet- lehet áttetsző, mint egy patak, és lehet végletekig titokzatos, mint egy óceán. A levegő pedig azért áll közel hozzám, mert minden a légből indul ki. A szél volt mindenek előtt az első elem, és a legkézzelfoghatatlanabb is. De hogy mire használnám, azt inkább nem mondom el...
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
De hat miert a viz? Ime:
- meg lehet inni
- szilard dolgokat lehet benne pepesiteni igy ehetove valnak azok is (ha tuz lenne meg fozni is lehetne)
- tisztitani, tisztalkodni lehet vele
- a fizikai kondiciot jobban lehet edzeni benne, mert kevesbe kopnak az izuletek
- harc kozben a meglepetes erejevel tud hatni a szembe frocskolt viz
- novenyek ontozesere alkalmas
- ha ugyes vagyok, folyoviznel vizimalmot keszithetek ami ujabb dolgokra kinal lehetoseget
- tenger-to vizben az ott elo allatokat vadaszhatom es akar nyersen is ehetem ha a tulelesrol van szo
- szinet tengerviznel leparlassal ivovizet nyerhetek
- telen a jeget fel tudom olvasztani, es ugy felhasznalni a vizet
- kulonosen nagy fagyban jegeszkozoket tudok fabrikalni amik talan kibirjak addig amig az adott munkat elvegzem
- egy nagy jegtombbol jo hoszigetelo odut tudok vajni igy meguszom a fagyhalalt (persze legyen nalam valami bicskaszeruseg, enelkul sosem indulok el)
- ha mar oda jutok hogy sikerul elelmet felhalmozni, hutve tartja
Egyelore tobb nem jut az eszembe.
Persze ha megegyet lehetne valasztani akkor a tuz lenne az. Ezzel a kettovel mar tul lehet elni meg a szaharaban is vagy a deli sarkon is, nehany napig ugy hogy nincs nalad semmi.
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Nem ugy gondolkodok, hogy milyen jegyem van, vagy mert kisse en is piromanias vagyok. Azt nezem, hogy a jellememet illetoen mi lenne ram jellemzo.
De ha mast valasztyhatnek, akkor a szél. Mindig is ez.
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."