- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Ringil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
én csak annyit fűznék hozzá: imádlak Titeket!!!
"Minden ember a Holdhoz hasonló;túlsó homályos oldalát senkinek sem mutatja meg"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rayan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Telcontar
- Nem elérhető
A fórumon:
nincs cigifüst
mindenkinek minden mondatát "hallom"
nem kell borravalót adni
nem kell találkozót szervezni, nincs olyan, hogy valaki nem jön el
mindegy, mit veszek vagy nem veszek fel
nem kell időre hazamenni
ha magánmegjegyzésem van, priviben megtehetem
Viszont
nem látom az arcotokat (csak lelki szemeim előtt)
Brandir és Peti nem tudja egymást rajtam keresztül verni
Pár korsó sör után sem fakadok hirtelen vallomásokra
nincsenek emlékezetessé váló külső körülmények
aki nem szól hozzá, arról nem is tudom, hogy itt van-e
a társalgás során beinduló poénkodások itt OFFnak számítanak, tehát nem kötetlen a beszélgetés (ez a leghúzósabb érv...)
Biztosan lehet még pontokat találni mindkettőre.
- Aralataion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Csak valahogy olyan furcsa érzés, hogy egy gép előtt ülök és betűk-karakterek érzéseket váltanak ki belőlem. Ráadásul olyan érzéseket amiket EMBEREK iránt szokás élőben.
Egy könyv olvasásánál ez természetes de egy monitornál kicsit fura. Élővé válnak a betűk ugyanúgy mint egy jó könyvben, csak itt azonnalivá és valósággá válnak.
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- Celebrían
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
az én véleményem az,hogy a fórumon,itt mindenképp olyan mintha egy másik családban lennék!Itt mindenki meghallgat,vélaszol segít,nem néznek ki a rajongásom miatt.Ez itt tényleg egy közösség!
Ha idejövök,úgy érzem," Hát hazatértem"
- Aralataion
- Nem elérhető
Szóval sosem gondoltam volna, hogy ennyi plusszt adhat nekem ez a fórum és nem is tudom...
Most biztos hülyének néztek, hogy össze-vissza írogatok de most csak ezen tudok gondolkodni.
Valaki le tudná írni, miért jó fórumosnak lenni. Ponosabban nem is jó, hanem valami sokkal több...
a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
- Oisin
- Nem elérhető
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Brisa
- Nem elérhető
Darkman írta: Mik azok a vogonok?
Kedvelnéd őket, igen magasztos verseket tudnak írni. :evil3:
Brisa
- Rayan
- Nem elérhető
Engedjetek meg nekem egy apró kitérőt...Teljesen sikerült elmélyednem ennek a topicnak egy viszonylag ősi, de szerintem legőszintébb és legszebb részén...Van itt egy 139. oldal, és onnan tovább, még pár oldalon sokat ígérő folytatás, és bizony helyenként könnyet csalt a szemembe. Hadd osszak most meg veletek néhány életfilozófiát, talán még emléxetek rá, érdemes megszívlelni őket.
"nem kél olyan vágy benned, amihez ne ébredne erő is, hogy megvalósítsd!" -Gumipók
"ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több." -Rayan
"Ragaszkodj az álmaidhoz, mert ha az álmok meghalnak, akkor az élet csak egy törött szárnyú madár marad, amely sohasem tud a fellegekig szárnyalni!" -Yavanna
"Mindaz, ami vagyok a jutalom és a büntetés is egyben mindazért, ami vagyok"
"Az Úr a követ az utadra azért teszi, hogy megpróbáljon" -Batti
''Néha egy álom csodát ígér,
S az út, melyen jársz, végül célhoz is ér,
Ám, ha életed álomtalan,
Mint homokban a víz, elfut nyomtalan.
Álmodjunk hát csupa szépséges csodát,
De ha véghezvisszük, s térdet hajt a világ,
Úgy lesz csak valóság.'' -Elanor
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Darkman: Olvasd el a Galaxis Útikalauz-t, érdemes...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Álmos
- Nem elérhető
- Oisin
- Nem elérhető
Dodiee Took írta: Most én vagyok a hülye, vagy a kérdés nem 6x7?
Dodiee, nem vagy hülye, de a kérdés nem 6x7. Az egyik kötetben van egy jelenet ahol a prehistorikus Földön próbálják megtudni a kérdést és vmi kockadobásos módszerrel kijön hogy "Mennyit kapsz ha megszorzol hatot nyolccal" vagy vmi ilyesmi, de ez nyilvánvalóan nem a jó kérdés, mert:
1) 6x8 nem 42!
2) a prehistorikus Földön még nem futott le a teljes program, tehát ez nem a végleges eredmény, csak egy közbenső számítási fázis eredménye.
A valódi eredmény talán az lehet, ami egy csajszinak eszébe jutott pár perccel a Föld elpusztítása előtt, de sajnos a csajszit a Földdel együtt elpárologtatták a vogonok, még mielőtt bárkinek elmondhatta volna, amire rájött...
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Dínchamion
- Nem elérhető
És ha jól tévedek, pont ebben a könyvben volt benne...
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Álmos
- Nem elérhető
Gandalf írta: Én tudom, mi a kérdés:
"Mi az a Mátrix?"
Illusion in the hole of a white rabbit
Huhú
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Mi az a Mátrix?"
- Oisin
- Nem elérhető
Üdv, Oisin
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Oisin
- Nem elérhető
Üdv, Oisin
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Oisin
- Nem elérhető
Üdv, Oisin
- Dínchamion
- Nem elérhető
Tehát szvsz nincs értelme gondolkodó gépeket csinálni, mert 1. ha emberi gondolkodást adunk nekik, nem jutottunk sehova, azt bárki ember el tudja végezni; 2. ha nem emberi gondolkodásúak, nem értjük meg őket.
Egyébként meg akármit kérdeztek, a válasz 42.
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Aralataion
- Nem elérhető
Mi szükség van egy valamilyen szinten gondolkodó gépre, amikor itt vagyunk emberek. Addig nem szabadna ezirányba fejlesztenünk vagy próbálkoznunk, amíg nem rendelünk hozzá célt.
Csak azért létrehozni, hogy mutogassuk, pont annyira felelőtlen dolog mint állatot szelidíteni minden ok nélkül...
Szerintem.
- _Bard
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Az önálló tudattal rendelkező gép felmerült egy pillanatra. Talán lehetséges, talán nem.
De azt mondjátok meg, mi szükség van rá? Csak, hogy önnön nagyságunkat hangsúlyozzuk? Vagy tényleg lenne értelme?
Nem lehet, hogy a gépeket csak mint EGY bizonyos feladat ellátására kellene tervezni, és használni. Így kiegészítenénk minket. Annak semmi értelme de tényleg semmi, ha már a gondolkodást is rábízzuk.quote]
Nos, Aral.
Annak tényleg semmi értelme hogy a gondolkodást is rábízzuk.
Mert ugye bár, kitudja mire lenne képes egy ilyen gép.
Nem szeretnék felhozni film címeket, de ne mondjátok hogy nem lehetségesek az "olyasmi" filmekben elhangzottak.
Lehetséges hogy csodálnánk önön nagyszerüségünket ha megalkotnánk az M.I.-t, de nem tudjuk mi lenne a következménye.
De végül is majd meglátjuk hogy mire is lesz képes az ember.
"Aki ura a véleményének, az ura az eseményeknek is."
ß)
- Batti
- Nem elérhető
"Kane o Keizai Suru"
- Aralataion
- Nem elérhető
De azt mondjátok meg, mi szükség van rá? Csak, hogy önnön nagyságunkat hangsúlyozzuk? Vagy tényleg lenne értelme?
Nem lehet, hogy a gépeket csak mint EGY bizonyos feladat ellátására kellene tervezni, és használni? Így kiegészítenének minket. Annak semmi értelme de tényleg semmi, ha már a gondolkodást is rábízzuk.
Pl: ezért rosszak a tervezőprogramok, mert a szabad fantáziát borzalmas korlátok közé szorítják. Vanak akik elhiszik, hogy helyette csinálja meg a tervet a gép... Brrrr
- Oisin
- Nem elérhető
Finwe: Az egyik hozzászólásoddal teljesen egyetértek, a másikkal csak részben.
1) az utókor számára több értelem is megnyílhat, hisz láthatóvá válnak olyan tartalmak is, amelyek a kortársak számára nem.
Ezzel teljesen egyetértek. A szöveg által közvetített értelem, az észleleti értelemhez hasonlóan nem egy kőbe vésett, 100%-ban rögzített, halott értelem, hanem egy teljes értelemhorizontot megnyitó értelem. Ennek a horizontnak részei a csak a jövőben hozzáférhetővé váló értelmek is.
2) hogy hol a határ, amin túl már önkényességről beszélünk? Ezt ... csak én tudom megmondani, vagy beismerni.
Ezzel ebben a formában nem értek egyet, mert legitimálja a szöveg önkényes értelmezését. Az értelmezések világa közös világ, következésképpen a megítélése sem lehet az egyén kiváltsága. Ha igazad lenne, nem lehetne az értelmezésekről diskurzust folytatni. Abban viszont igazad van, hogy ez a határ nem húzható meg egyértelműen. Valójában nem egy határvonalról, hanem inkább egy határzónáról van szó. A határzónába eső értelmezésekről nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy önkényesek-e, de vannak a határzónán inneni és túli értelmezések, amikről igen.
Üdv, Oisin
- Álmos
- Nem elérhető
Finwe írta: Továbbá elhangzott az a kérdés is, hogy vaj ha megkonstruálunk egy mesterséget értelmet, akkor az egy bizonyos bonyolultsági szintet túllépve már egy saját önálló tudattá válik, amely képes önreflexióra és önálló törekvésekre. És akkor már érzelmei is lennének? És ez pusztán a "bonyolultság" következménye?
Egy érzelgős gép
Szerintem ha olyan gépeket akarunk, amelyek érezni tudnak, ugyanúgy kell tennünk, mint ahogy velünk tesznek: meg kell teremtenünk a dualitás világát. Ez talán egyrészt nem is az érzelem, hanem az önálló tudattal való rendelkezés alapvető feltétele. A többi csak ezután jön.
Mikor válik egy tudat önállóvá? Ha objektíve megjelenik benne az Én. Márpedig ezt csak úgy lehet érzékeltetni, hogyha megmutatjuk neki milyen az, amikor nincsen Én. Ám a programozón múlik, hogy egy gép mit csinál olyankor, amikor szembesül a saját halálával. Elkönyvelheti törvényszerűnek, vagy tiltakozhat ellene: a sorsa nem önmagától függ, hanem a programozótól. Minthogy azonban a leglényegesebb és egyben a legelső problémánál a gép máris kudarcot vall, szerintem eleve lehetetlen egy önálló tudat megteremtése.
S ez párhuzamba állítható az emberek sorsával. Az a tény, hogy létezik halál, és létezik ego, és hogy ezáltal létezik bennünk a döntés szabadsága: élünk, vagy meghalunk - bizonyítja azt, hogy nem dróthálón ráncigálnak minket. Feltéve persze, hogyha ez eföldi mesénk nem csak kitaláció... vagy predesztináció ? ( ha jól mondom )
Huhú
- Brisa
- Nem elérhető
Telcontar írta: Az önkényesség azért fontos kérdés, mert gyakorlatilag egy szöveget is lehet úgy használni, mint a (még mindig nem jegyeztem meg a nevét) tintafoltos-papírfélbehajtós tesztet, azaz bárki bármilyen szövegbe bármit bele tud magyarázni, és ezek alapján teljesen lényegtelenné válik maga szöveg is.
Rorschach teszt.
Brisa
- Finwe
- Nem elérhető
Továbbá elhangzott az a kérdés is, hogy vaj ha megkonstruálunk egy mesterséget értelmet, akkor az egy bizonyos bonyolultsági szintet túllépve már egy saját önálló tudattá válik, amely képes önreflexióra és önálló törekvésekre. És akkor már érzelmei is lennének? És ez pusztán a "bonyolultság" következménye?
Az egyik beszélgető partner szerint az ember és az emberi elme működése minden szinten szigorúan biológiához és a fizikai folyamatokhoz köthető, de ennek ellenére létezhet a heurisztikus gondolkodás, ami végül is a fenn említett "többlet" eredménye.
Szerintetek?