BESZÉLGETŐS topic

Több
15 éve 9 hónapja #375893 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
FÓRUUUUUM!

JEEEEEE :)

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 9 hónapja - 15 éve 9 hónapja #375889 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
yipiiiii :cool: :lol:

ize... nincs avatarom. es nincs mibol valogatnom se :(
Ez most mar orokre igy lesz? :P

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)
Utolsó szerkesztés: 15 éve 9 hónapja által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 9 hónapja #375887 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
végre :D
de nem tetszik, hogy nincs itt a Fórumos főoldalon bejelentkezési lehetőség, csak a tolkien.hu főoldalán.. :/

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
15 éve 9 hónapja #375885 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hűűűűű... meg haaaaaa.... van FÓRUM!!!!! :D

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
15 éve 9 hónapja #375882 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Jessz műűűűködiiiik!
Bár mire mindent megtalálok rajta:DD

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
15 éve 9 hónapja #375870 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

@Papsajt írta: Gyertek a söntésbe az este!

:lol:

:o Na, már csak te hiányoztál ide... :rolleyes:
:D

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
15 éve 9 hónapja #375868 Írta: @Papsajt
@Papsajt válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Gyertek a söntésbe az este!

:lol:

Több
15 éve 11 hónapja #375695 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

_Neo írta: TRL2.TV/View/?v=e5f13e69972344a1806c331b1f731da6

Bocs, srácok... Ha kell valakinek, szívesen átengedem ß)

Hát erre csak egyféleképpen válaszolnék:

uradalom.fantasya.hu/index.php?s ... mutat&id=5

Több
15 éve 11 hónapja #375680 Írta: Endruu
Endruu válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kincső (Thilanna) írta: Közbeszólás:

Ha valakinek megvan a Tolkien Ensemble-től Frodó Brí-beli dala, küldje át légyszi msn-en mielőbb! (kincso'kukac'axelero.hu) Előre is köcce! :)

Megkaptad már? A címe There is an inn, a merry old inn?

"I am the Dark Lord's heir."

"Vi sitter här i venten och spelar lite DotA"

Több
15 éve 11 hónapja - 15 éve 11 hónapja #375677 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Közbeszólás:

Ha valakinek megvan a Tolkien Ensemble-től Frodó Brí-beli dala, küldje át légyszi msn-en mielőbb! (kincso'kukac'axelero.hu) Előre is köcce! :)

szerk. megoldva, köszi Endruunak :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
15 éve 11 hónapja #375673 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Alyr Arkhon írta: Egyiptofil népeknek ajánlva:

lahun.blogspot.com/

Egy ásatás - blogolva.

Külön érdekessége, hogy az archeológiai felmérés (merthogy nem igazán ásatásról van szó - az csak egy része a dolognak) vezetője készíti. És ráadásul még jó fej is...

Több
15 éve 11 hónapja #375670 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
TRL2.TV/View/?v=e5f13e69972344a1806c331b1f731da6

Bocs, srácok... Ha kell valakinek, szívesen átengedem ß)

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Több
15 éve 11 hónapja #375665 Írta: Kincső

Acho írta: Csak nem fáradtnak teccik lenni...? :P

Tetszik a fenének... :D

Angoltanárom mondta mindig, ha megkérdeztük, h. "ki tetszett javítani a dolgozatokat?", hogy "hát kijavítottam, de nem tetszett..." - lehet h. ez elárul valamit a csoport angollal kapcsolatos szorgalmáról :P (najó, ne diszkrimináljuk az angolt: minden tárgyból ritka lusta osztályom volt, de legalább jófej/aranyos 8) ) hmm hova kalandoztam a "teccik"-től. :)

Több
15 éve 11 hónapja #375664 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Csak nem fáradtnak teccik lenni...? :P

Több
15 éve 11 hónapja #375663 Írta: Kincső
Kalevala: ha a GYU-nál valóban nem is az vsz a fő hatás, cserébe a kizárás indoklása valóban hmm... érdekes - és gondolom arra is vonatkozott a kiemelés -, hogy azért nem, mert messze van Angliától". 8O ;)

Alyr Arkhon írta: (...)
Egy ásatás (...)

Vajon miért olvastam én ásítást? :roll: :tongue:

Több
15 éve 11 hónapja #375659 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Egyiptofil népeknek ajánlva:

lahun.blogspot.com/

Egy ásatás - blogolva.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 11 hónapja #375657 Írta: Acho
Kar'sának mázlija van (és csomagja lesz... :-) ):
trl2.tv/View/?v=0b93dcd7a4fe468f898fc84648955527

Több
15 éve 11 hónapja #375648 Írta: Acho
Kb. másfél percet néztem az adásból, mert a kattintgatás közben pont észerevettem ezt a kérdést...

Attila írta: Az ertéel klubon most volt a széfben egy olyan kérdés, hogy Tolkien melyik mitológiai teremtéstörténetből merítette az ihletet a GYU-hoz. 1. variációs lehetőség: Kalevala, a nő meg a hapsi egymást lekiabálva mondta, hogy az neeem, mivel az messze van Nagy-Britanniától (Finnország), kérték a másikat, Roland-ének...

Több
15 éve 11 hónapja #375641 Írta: Alyr Arkhon
FONTOS!

Fórumozó tesvérjeim!

Úgy érzem, hogy szükséges, hogy tudjátok, valószínűleg dec 10-étől nem lesz Tolkien.HU.

Az elmenetel csak szervercsere miatt lesz, és természetesen nem végleges, addigis már dolgozunk a megoldáson/helyettesítésen.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 11 hónapja #375638 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Az Akinator vicces egy játék, és szeritem a kérdések nagyban jelzik, hogy az emberek többsége mikre gondol/honnan kulturálódik. Én amúgy Vitay Georginát adtam fel, de olvasni persze derogál neki, úgyhogy feladta... :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
15 éve 11 hónapja #375633 Írta: Sötét Úr
Az a nagy helyzet, hogy én a Carpentert elég alaposan olvastam, mivel fordítottam (amíg meg nem jelent - akkor meg koppantam, mint az éji bogár), és az alapján ugyanaz a véleményem, mint Alyrnak. Meliant tisztelem, becsülöm, és mindenek fölött szeretem is annyira, hogy csak úgy ne vitatkozzak vele, de Carpenter számomra autentikusabbnak tűnik (ha nem is mindig).
Ha úgy általában a tokieni mitológia lett volna a kérdésben, akár még hevesen helyeseltem is volna, ha meg a ChoH, vagy konkrétan Túrin, akkor még rá is vágom Kullervo nevét, mint szódás a lovát. De itt explicit módon a GYU-ra kérdeztek rá.

Na jó, persze... azt is kell nézni, hogy ki és hol kérdez.

Több
15 éve 11 hónapja #375632 Írta: Alyr Arkhon
Ne keverjük a szezont a fazonnal (a keszonnal se), Tolkienre a Kalevala iszonyat nagy hatást gyakorolt, de ez elsősorban nem a GyUban érhető utol, hanem a Szilmarilokban (legkonkrétabban a Húrin sztoriban, de pl a zenével teremtés is csak Vejnemöjnennél fordul elő tudtommal Erun kívül (bár tény h nem jártam utána)).

A GyUra szerintem a Beowulf, a Ring (bár persze tudom, a Nibelungok és Szauron gyűrűje között seeemmi hasonlóság sincs, de ez a mondat egy olyan korban hangzott el a Prof szájából amikor tudva volt, hogy egy bizonyos Hitler nevű illetőnek Wagner volt a kedvenc szerzője), meg persze a Szilmarilok gyakorolta a legnagyobb hatást.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
15 éve 11 hónapja #375628 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sötét Úr írta:

Endruu írta: "I am the Dark Lord's heir."

Not mine! ;)

Attila: azért én egy kicsit összebizonytalanodtam, hogy a GYU-ra mennyire igaz az, hogy a Kalevala-ihletés lenne benne a legjelentősebb...

tessék meghallgatni Melián előadását az ELTEn (majd jövőre, mert idén elmúlt) vagy elolvasni a Lassiban :)

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
15 éve 11 hónapja #375625 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

SÚ írta: Attila: azért én egy kicsit összebizonytalanodtam, hogy a GYU -ra mennyire igaz az, hogy a Kalevala-ihletés lenne benne a legjelentősebb...

Ego a köbön, nekem tisztán rémlett a Carpenter kötetből, hogy az volt benne, hogy a GYU-ra a legnagyobb hatást a Kalevala tette.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 11 hónapja #375621 Írta: Sötét Úr

Endruu írta: "I am the Dark Lord's heir."

Not mine! ;)

Attila: azért én egy kicsit összebizonytalanodtam, hogy a GYU-ra mennyire igaz az, hogy a Kalevala-ihletés lenne benne a legjelentősebb...

Több
15 éve 11 hónapja #375616 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Az ertéel klubon most volt a széfben egy olyan kérdés, hogy Tolkien melyik mitológiai teremtéstörténetből merítette az ihletet a GYU-hoz. 1. variációs lehetőség: Kalevala, a nő meg a hapsi egymást lekiabálva mondta, hogy az neeem, mivel az messze van Nagy-Britanniától (Finnország), kérték a másikat, Roland-ének...

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 11 hónapja #375615 Írta: Endruu
Endruu válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
ez haláli ez az oldal :D :D

"I am the Dark Lord's heir."

"Vi sitter här i venten och spelar lite DotA"

Több
15 éve 11 hónapja #375601 Írta: Gandalf

Több
15 éve 11 hónapja #375600 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

fqqdk írta: kitalálta Michelle Wildot is :)

Nem mondod 8O :mrgreen:

Our knees do not bend easily

Több
15 éve 11 hónapja #375590 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Olvasgatva a kommenteket azon mosolygok itt magamban, hogy mennyit elárul már az emberről, hogy ki miket akart kitaláltatni Akinatorral... :)

(Én először magamat adtam fel neki, ezek szerint egoista volnék? :mrgreen: )

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.339 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére