BESZÉLGETŐS topic

Több
16 éve 11 hónapja #350559 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Szerintetek létezhet az, hogy előfizetéses mobiltelfonhoz a személyi MELLÉ útlevelet/jogosítványt kérnek?
Ha igen, miért?

A húgom ma próbált ilyet venni a kék színű szolgáltatónál, és közölték, hogy a személyi nem elég...

(Viszont az egész családban senkinek sincs se érvényes útlevele se jogosítványa)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 11 hónapja #350512 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Tudjátok, sokat gondolkodtam valamin: igaz, hogy keveset járok Közétek, jóval kevesebbet, mint szeretnék, de elég régóta nyomon követem a társaság életét. Igaz, hogy sokszor vannak széthúzások, de ezeken szerencsére felül tudunk kerekedni, és ami a legfontosabb: a mélyrétegben, lelekünk mélyén, ami elő is jön, valóban egy csodálatos szép pillangók vagyunk. a pillangó számomra az öröm és a szépség szimbóluma. Ez a két dolog nagyon jellemzi ezt a társaságot: szép dolgokat teszünk, maikor dolgozunk, és örömmel. Szép dolgot teszünk, maikor segítjük egymást, noha az nem túl nagy öröm, hogy a másiknak bánata van.

De, ami a lényeg: ezt csak azért tudjuk megtenni, mert EMBEREK vagyunk, olyan emberek, akik tudják, hogy ők is voltak/lehetnek gyengék, és ez nem bűn. Tudjátok, ezért meremmondani, hogy itt még az is vallásos, kai nem vallja magát annak. És azzal kezdtem, hogy rájöttem: szabad segítséget kérnem. Igen, itt, azon, aki szeretné, valóban segítenek.

mesélek nektek valamit: van itt Hatvanbam egy antikvitásbolt, és aki ismer, az tudja, hogy imádom a porcelánokat. Tudjátok, mit vettem én ott? Egy Zsolnay- pillangót, pontosan azért, mert Ti jutottatok az eszembe. A pillangó egy rózsvirágon ül, és gyönyörű szép színes, kézzel festett. A dalt egy picit átmódosítottam, magamra alkalmazva: "fogsz Te még pillangó szállni, virágról virágra szállni"- pont akkor kezdtem kigyógyulni egy hosszú betegségből, és Isten tudja, de valahogy ez a pillangó is segített.

Hála Istennek, mindenért!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 11 hónapja #350510 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Namarie írta: Olyan nagyon jók vagytok hozzám! Higgyétek el, ez, hogy magam meleltt érezlek Titeket, nagyon sokat segít. Tudjátok, arra jöttem rá, hogyha az ember már egymaga nem bír az érzelmeivel és a dolgaival, igenis kérhet, és kell is kérnie segítséget. Egy pár hónapja egy illtő, és valami ordenáré módon azt közölte velem, hogy engem, mert olyan vagyok, amilyen, el fognak taposni, mint egy férget. (értsd: a gyengéket eltaposssák). Akkor én kapásból Rátok gondoltam, hogy mennyire egymás mellett tudunk lenni, hogy segítjük egymást, és a segítségadás sokszor egy-egy jó szóban is nagyon erőteljesen megnyilvánul.

Énmost ideálltam elétek, hogy gyenge vagyok, és ti nem elzavartok, hanem vigasztaltok. Hihetetlenül sokat jelent. Olyan jó, amikor az ember látja azt, hogy az Istenbe vetett hite, az Ő kegyelméből beigazolódik, és pont ezért nem veszíti el az emberekbe vetet hitét, és nem válik veszett fenevaddá.

Köszönöm Nektek!
:) ) :P :oops:

Ezt indén éreztem először kb április környékén, hogy amikor nagyon sokan megbántottak itt mindig kedves szavakat találtam. :look:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 11 hónapja #350508 Írta: Namarie
Na, akkor cserébe alkotok Nektek valamit:))))

Több
16 éve 11 hónapja #350506 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Segítünk, Namarie! ;-)
Amúgy, engem is többször húzott ki ez a bagázs nagyon mélyről. Volt, hogy tudtuk nélkül segítettek emberek, sokszor meg szándékosan. Szóval én is csak egyet mondhatok: köszönöm! :oops:

Több
16 éve 11 hónapja #350505 Írta: Namarie
Olyan nagyon jók vagytok hozzám! Higgyétek el, ez, hogy magam meleltt érezlek Titeket, nagyon sokat segít. Tudjátok, arra jöttem rá, hogyha az ember már egymaga nem bír az érzelmeivel és a dolgaival, igenis kérhet, és kell is kérnie segítséget. Egy pár hónapja egy illtő, és valami ordenáré módon azt közölte velem, hogy engem, mert olyan vagyok, amilyen, el fognak taposni, mint egy férget. (értsd: a gyengéket eltaposssák). Akkor én kapásból Rátok gondoltam, hogy mennyire egymás mellett tudunk lenni, hogy segítjük egymást, és a segítségadás sokszor egy-egy jó szóban is nagyon erőteljesen megnyilvánul.

Énmost ideálltam elétek, hogy gyenge vagyok, és ti nem elzavartok, hanem vigasztaltok. Hihetetlenül sokat jelent. Olyan jó, amikor az ember látja azt, hogy az Istenbe vetett hite, az Ő kegyelméből beigazolódik, és pont ezért nem veszíti el az emberekbe vetet hitét, és nem válik veszett fenevaddá.

Köszönöm Nektek!
:) ) :P :oops:

Több
16 éve 11 hónapja #350504 Írta: Attila
A füstölő meggyújtása, vagy párologtató elindítása se rossz dolog :wink:

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 11 hónapja #350502 Írta: Awendyl
Awendyl válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Én ilyenkor egy olyan tárgyat teszek tönkre, ami fontos nekem, és (pl.) a széttörése erőbe kerül. Ez általában kijózanít...

"A si i-Dhúath ú-orthor. Ú or le a ú or nin..."

Több
16 éve 11 hónapja #350501 Írta: Attila

Namarie írta: Nem tudom, mi a csodát csináljak...

Gondolj pozitív dolgokra, iszogass meg szép lassan egy pohár forró teát (az mindig segít). Ha másképp nem megy, fogj egy /vagy jó sok párnát, és jó erőből vágd a sarokba (ez is általában segít) :wink: Nem szeretnék gonosz lenni, de ahogy a Beépített szépségbe mondanák „Gondoljon a dalai lámára”.

Több
16 éve 11 hónapja #350500 Írta: Nesi
Nesi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Namarie írta: Nem tudom, mi a csodát csináljak...

Vezesd le valamilyen módon. Ahogy Idhren aláírása mondaná:
"Üvölts, Ember! Üvölts!
Én megértelek. :twisted: "
:P

Több
16 éve 11 hónapja #350499 Írta: Namarie
Valahova le kell írnom, mielőtt máshol írok vagy mondok olyat, hogy magam is megbánom.. iszonyúan forr bennem a düh, mégpedig olyan igazi jófajta nolda düh, ami a jó francba kívánja az egész világot és saját magát. Tökéletesen megalázottnak érzem magamat, és a legszívesebben élő fának holt levelébe is belekötnék. ha férfi lennék úgy vagy nyolvan-száz éve, biztos, hogy addig provokálnék másokat, míg végre párbaj lenne belőle.

Eszméletlen dühös vagyok!!!!! Már rég voltam így, és mondom, elnézést, hogy ezt így ide leírom, de az előbb hajszál híján beírtam valahova eg yolyan hozzászólást, amiből oltári perpatvar kerekedhetet volna, és nem érdekelt volna, én mit vesztek ezzel. Csak titeket kíméllek...

Nem tudom, mi a csodát csináljak...

Több
16 éve 11 hónapja #350490 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
alkossatok , nekem nagyon tetszik :)

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
16 éve 11 hónapja #350486 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Én nemrég szakmai (gazdasági) középfokú német nyelvvizsgán voltam a ZöldÚtnál és hát, amúgy mindig jól ment a "szövegértés magnóról" (labor) rész, de most kissé elhültem mikor meghallottam az adott darabot, ugyanis olyan gyorsan beszélős cuccot sikerült kiválasztaniuk, hogy csak na, hiába volt szép a kiejtése, meg jó a hangosítás és hiába értettem is amit sikerült felfognom, ha egyszerűen mire leírtam egy kérdésre a választ addigra ő már 6 kérdéssel lejebb járt, no persze csak kétszer lehet meghallgatni a szöveget, szóval, most várok és izgulok és várok, hogy mennyire voltam észnél az adott pillantban...

Szóval a szerencse az ugye nagy úr, lázongani lehet, miért ne, csak nem sok értelme van, sajnos.

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
16 éve 11 hónapja #350473 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Még mindig nagyon sok szabad hely van a LEP őrségben!

Tessék jelentkezni!

Nem jelent egésznapi elfoglaltságot ha elegen vagyunk, sőt.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 11 hónapja #350452 Írta: keshu
keshu válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Szerencsére nekem sose volt gondom a magnóhallgatással. nyelvvizsgámon is 14 pontot kaptam rá 15-ből, pedig az is vicces volt: alapból a szitu vmi üzemben játszódott, szóval zörgött, meg csattogott, meg kalapált minden a háttérben, meg egy iyen tök nagyteremben volt a magnóhallgatás, és egy iyen kis hifi-vel játszották le a cuccot elől a tanári asztalon :roll:

Meg mondjuk nyelvizsga előtt érdemes amerikai rádiókat hallgatni a neten. azokon nem elég az amerikai kiejtés, ráadásul minden második szónak elharapják a felét, szóval ha azt megérted, akkor már nem lehet gond...=)

"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"

Több
16 éve 11 hónapja #350446 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Áprilisban mi középszinten kaptunk olyan szöveget, hogy a fülem ketté állt tőle, mert egy szót sem lehetett belőle kivenni (erre mondjuk rájátszott a terem akkusztikája is, de ettől függetlenül elég durva volt szvsz még felső fokúnak is)

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
16 éve 11 hónapja #350445 Írta: Acho
Nóli: avval nem lett volna baj, ha egy kemény felsőt adnak. A baj az, hogy ez sajna bőven felette volt...

Több
16 éve 11 hónapja #350418 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Acho_ ha egynyelvű vizsgát tettél, akko rnem kell csodálkozni. Az egynyelvű vizsgán, bár nem kell fordítani, sokkal komolyabb szövegeket adnak mind értésre, mind hallgatásra.

Én amikor Angolból tettem az Eurót, meg azéárt imádkoztam, hogy ne az Új-Zélandi nő mondja a szöveget, mint a felkészítő könyvhöz tartozó kazin, mert az már nem is angol 8O

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
16 éve 11 hónapja #350399 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nálunk érettségin ment a magnóból a szövegértés. Meghallgattuk kétszer, majd az egyik srác megszólalt: na akkor most mindenki mesélje el mit értett belőle...
ugyanis annyira rossz volt a minősége, hogy ilyennel még nem találkoztam pedig edzettünk rá eleget. A tanár nem is szólt semmit.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 11 hónapja #350395 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nem vagyok ideges.
De felsőfokon, az alább ismertetett középfokú vizsgám után én nem csodálkoznék, ha anyanyelvi szövegértést kapnék. Ennyi. Persze ez az ÖSD. Azt továbbra sem tudom, hogy Acho milyen nyelvvizsgát csinál, és hogy ott általában mennyire gyakoriak az ilyen szövegértési eladatok, illetve a felkészítő tanár mennyire készítette fel erre.

(És még mielőtt valakinek olyan tévképzetei támadnának, hogy hűdemilyen perfekt vagyok németből: nem, nem vagyok jó belőle, sőt! annyi nyelvtani hiányosságom van, hogy csodálkozok magamon. Érteni viszont többnyire értem, amit hallok/olvasok.)

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
16 éve 11 hónapja #350394 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Drága Olostám, nyugi! :D Senki nem becsülte le a német tanórán való szövegértési képességedet; több hátrányát soroltam a magnónak, ami közül nyilván a meg-nem-ismételtség a német nyelvű tanórán is ugyanúgy hátrány (de más németeket megkérhetsz, h. ismételjék el), de pl. a torzítás meg nem. Nekem legalábbis jobban ment az élő angolok megértése még akkor is, ha nem olyan szitu volt, h. ismételtetni lehetett, mint a magnó (és az oxfordi órákon hallgattunk advanced szintű szövegeket magnóról, úgy h. már előtte is hetek óta angol környezetben voltunk, sőt volt iLAB óránk (habár ott gagyibb feladatok voltak :P ), de az is nehezebb volt nekem -- bár mint mondtam az én nyelvvizsgámon nem kell, szal itthon csak max.középfokút/középszintű érettségist :P ).

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 11 hónapja #350392 Írta: Olosta
Édes gyermekeim! (már elnézést a megszólításért)

Azért mikor egy órán csücsülök nem fogom megkérni a tanárt, hogy ismételje már meg, amit mondott, mikor rajtam (egy szem erasmusoson) kívül még 80 német ül a teremben.
Meg nekem egészen tűrhetően megy a hallás utáni szövegértés (jobban, mint a beszéd), bár tény, hogy csak középfokon vizsgáztam (még).
Nem tudom, hogy Acho milyen nyelvvizsgát csinál, én annak idején ÖSD-ztem (Österreichische Sprachdiplom), ahol bezony echte osztrákok (na ez meg a másik, ami nehezítette kicsit, mivel én hochdeutsch-ot tanultam, nem osztrák németet) karatyoltak a magnón, néhol olyan tájszólásban, hogy alig lehetett érteni, és ez volt a középfok.

Jó, de legyen igazatok: tényleg szemétség volt tőlük. Vizsgán izgul is az ember, meg olyan környezetből megy be, ahol előtte magyarul társalgott, és nem biztos, hogy "átállt" már az agya. De sajnos, aki nyelvvizsgázik, kaphat ilyen feladatot. Igazságtalan világban élünk.

Több
16 éve 11 hónapja #350384 Írta: Attila
Szeretnék kérni valamit...aki bárhol lát CoH 2008 naptárat azt kérem, hogy valahogy "értesítsen" mivel sehonnan nem tudom beszerezni és nagoyn fontos lenne. Priviben, e-mailen: attila@tolkien.hu

Köszötem!!!!!

Több
16 éve 11 hónapja #350381 Írta: Acho
Olosta: elméletileg igen, de azért, ahogy Kincső is említette, a felső fok és az anyanyelvi között nagy a különbség. Ráadásul a magnó tényleg szóró típus, általában ez megy legekésvbé az embereknek.

Több
16 éve 11 hónapja #350378 Írta: Kincső
Olosta, Te is tudod, hogy a magnós meg az élő idegennyelvű szöveg az más... a magnó torzít, nem látod az illető száját, nem tudod megkérni h. ismételje meg, ha nagyon nem érted... és azért a felsőfokú nyelvvizsga messze van az anyanyelvi szinttől, ezt most már én is tapasztalom...
A magnós feladatokat én is szívből utálom - ezért csinálok Trinity nyelvvizsgát, mert abban nincs :P (cserébe egynyelvű, és szóbelin igazi brit vizsgáztató van, de ez sztem előny :) )

Több
16 éve 11 hónapja #350376 Írta: Olosta

Acho írta: Más: ki vagyok akadva:tegnap felsőfokon kaptunk egy anyanyelvi szintű magnós feladatot. hát hogy jogos az ilyen...? :? :(

Ha felsőfokra megy, akkor már elvileg elég sokat ért az ember, nem?

Nekem csak középfokom van, de most mégis kénytelen vagyok folyamatosan anyanyelvi szintű német szöveget hallgatni és megérteni, tekintve, hogy ugye Németországban tartózkodom jelenleg (immáron több, mint két hónapja). :P

Több
16 éve 11 hónapja #350366 Írta: Acho

norbikk a Tanulószoba topikban írta: :( :( :( :( :( :( Hülye vagyok. :( 8O :cry: :cry:

Miért is?

Más: ki vagyok akadva:tegnap felsőfokon kaptunk egy anyanyelvi szintű magnós feladatot. hát hogy jogos az ilyen...? :? :(

Több
16 éve 11 hónapja #350335 Írta: Kisvakond
Kisvakond válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Én Mikuláskor egyedül voltam, mert édesanyám Pesten van és csak hétvégén jön haza ha tud.De meglepődtem mikor a szomszéd néni meglepett néhány mandarinnal meg csokival. Nagyon jól esett.
Anyu Mikulása még az előző hétvégén megjött, de akkor is rossz volt csütörtökön.

Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve

Több
16 éve 11 hónapja #350330 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nekem postán jött a Mikulás két hete egy tál aprósüteménnyel, ami anyukám keze alkotása :D Kicsit száraz, de lekvárral jó. :) Kedves tőle, hogy kb ezerötszáz ft-ot csak a postai részére áldozott.

"Well, I'm back."

Több
16 éve 11 hónapja #350297 Írta: Kincső
Altaris: bizony... egyik osztálytársam: "még soha nem kaptam ennyi mikulásajándékot az osztálytársaimtól!!" másik: "és többet nem is fogsz..." :roll: (bizonyos tekintetben rossz 12.esnek lenni :P )

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.446 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére