BESZÉLGETŐS topic

Több
16 éve 11 hónapja #349909 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Acho írta: Hú, nem fogjátok elhinni,ma mit láttam... :? Leszálltunk a busról osztálytársammal,és láttuk,hogy ott villog áll egy villogót hasznááló mentőautó az út szélén, a járdán pedig egy nagy fekete zsák. Tisztára,mint egy szemeteszsák. Megjegyeztem osztálytársamnak poénból,hogy biztos hullazsák. Elképzelhetitek megdöbbenésemet, mikor észrevettük,hogy két láb lüg ki belőle... :( Olyan szinten lesokkolt, hogy nem tudtam továbbmenni. És azóta is lelkiismeret-furdalásom van, pedig nem gondoltam volna,hogy az tényleg hallotaszsák... :?

Ahogy a Mátrixban is elhangzott: "Welcome to the real world" :(

Sirgon: még a limiten belül voltál :) Esetleg egy élő Gondolatok-topicban lehetbe beszélgetni a nemzeti jelképekről, akár politikát is belevonva.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 11 hónapja #349908 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Acho írta: Hú, nem fogjátok elhinni,ma mit láttam... :? Leszálltunk a busról osztálytársammal,és láttuk,hogy ott villog áll egy villogót hasznááló mentőautó az út szélén, a járdán pedig egy nagy fekete zsák. Tisztára,mint egy szemeteszsák. Megjegyeztem osztálytársamnak poénból,hogy biztos hullazsák. Elképzelhetitek megdöbbenésemet, mikor észrevettük,hogy két láb lüg ki belőle... :( Olyan szinten lesokkolt, hogy nem tudtam továbbmenni. És azóta is lelkiismeret-furdalásom van, pedig nem gondoltam volna,hogy az tényleg hallotaszsák... :?

A mentőt én is láttam, de csak buszról... Ezek szerint nem végződött túl jól a dolog :(

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 11 hónapja - 16 éve 11 hónapja #349907 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hú, nem fogjátok elhinni,ma mit láttam... :? Leszálltunk a buszról osztálytársammal,és láttuk,hogy ott villog áll egy villogót hasznááló mentőautó az út szélén, a járdán pedig egy nagy fekete zsák. Tisztára,mint egy szemeteszsák. Megjegyeztem osztálytársamnak poénból,hogy biztos hullazsák. Elképzelhetitek megdöbbenésemet, mikor észrevettük,hogy két láb lóg ki belőle... :( Olyan szinten lesokkolt, hogy nem tudtam továbbmenni. És azóta is lelkiismeret-furdalásom van, pedig nem gondoltam volna,hogy az tényleg hallotaszsák... :?

Több
16 éve 11 hónapja #349905 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Nagyjából minden állam polgárainak jelentős része hüle. Nálunk is. Volt módom megtapasztalni. Tudtommal, az amerikai oktatáselemzők azért fogják az utóbbi évtizedben a fejüket, hogy náluk ezt sikerült jelentősen tovább rontani a közoktatás politikai korrekt újbaloldali (náluk liberális-demokrata) reformjaival. (Lsd. A hátrányos otthoni kultúrával rendelkezőket mindenképp a többiek mellett kell tartani, és a színvonalat „felzárkóztató jelleggel persze” hozzájuk kell igazítani. Minden ettől való eltérés az elnyomás és diszkrimináció.) Lassan afelé tendálnak, hogy az alsóbb szintű oktatásban, akinek van esze és pénze az magán iskolába járatja a gyereket, akiknél meg legalább az egyik hibádzik, az „szív” és jó eséllyel lemarad. Eközben van egy rakat kiváló egyetemük, sok rossz mellet persze. De ne örüljetek neki, mert nálunk is erre tendál a dolog meg Európában is általában. (Lsd. A tananyag fontos részének kell lennie a felsőbb osztályokban is a kézmosásnak, olvasásnak és annak, hogy 2+2=4) Csak néhány szemelvény a legutóbbi morgós kritikákból:

www.hirszerzo.hu/cikkr.okosabb_v ... 50752.html
http://hitetlentamaska.blog.hirszerzo.h ... y&vid=6313

Mi nekünk se tenne rosszat, ha többet tudnánk azokról, akik előttünk voltak itt. Ha nem is évszámos neves kikérdezős, de legalább történeti elbeszélő szinten, néhány csatlakozási ponttal a világtörténelemhez. Nálunk is sokan gondolják, hogy Kárpát-medence olcsón üresen kiadó tábla fogadott minket.

SZVSZ a nemzeti jelkép rendszer kisebbik részét használom; a nagyobbikkal akkor tudnák a nagy nemzeti ünnepeken kívül kezdeni valamit, ha leszállna róluk kemény-jobb, és közölnék, hogy én is a nemzet része vagyok, akkor is, ha nem értenek velem egyet; a maradékot pedig a következő 100-200 évre használhatatlanná tették a világháború alatt és előtt, és a szélső-jobbosok bőszen azon vannak hogy úgy is maradjon, azaz ragaszkodnak az új jelentésükhöz, bármit is hantázzanak közben a kamerába. Ezek után persze széttárom karom tehetetlenül. Mert lehetne másképp is bánni ezekkel a mitologikus jelképekkel lsd. Pl. Böszörményi Gyula gyermek regényeit a mából és múltból, más nemzetek meséiből egyszerre építkezve. Remélem nem ütöttem meg a cenzúra limitet. :)

Több
16 éve 11 hónapja #349901 Írta: Spuri007
Spuri007 válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Pont az elmúlt napokban beszélgettünk Töritanárommal. És arra jutottunk, hogy az olyan dolgok mint a Turul madár vagy az árpád sávos zászló már elvesztették a régi jelentésüket. És ez sajnos azért van így, mert a történelem során (nem kell nagyon a múltba menni) felhasználták őket olyan dolgokhoz, amik mondhatjuk úgy hogy "bemcsokolták" a jelentésüket.

Légysz nyomj rá: www.travian.hu/?uc=hu6_7650
s2.battleknight.hu/index.php?loc ... f=MjcwMzY=
Kössz

Több
16 éve 11 hónapja #349888 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kar'sa írta:

Alyr Arkhon írta: Gondolom.
De amennyire én tudom, fogalmuk sincs, hogy előtte is létezett történelem, vagy legalábbis fontos események történtek volna.

Viszont azt sem tartom valószínűnek, hogy indián történelmet tanulnának.

Én sem, viszont fájó pontom, hogy MI SEM tanulunk... pedig szerintem jó lenne... Ha már annyi minden mást is...

Én tanítok maja, azték és inka történelmet.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
16 éve 11 hónapja #349885 Írta: Ulmo

Kar'sa írta:

Alyr Arkhon írta:
Gondolom.
De amennyire én tudom, fogalmuk sincs, hogy előtte is létezett történelem, vagy legalábbis fontos események történtek volna.

Én sem, viszont fájó pontom, hogy MI SEM tanulunk... pedig szerintem jó lenne... Ha már annyi minden mást is...

Mázlim volt, spanyol tagozaton tanultunk a prekolombián kultúrákról: Tiahuanaco, Chavín de Huantar, olmékok, maják, aztékok, éS ebből érettségiztem is :)

Az meg érthető, hogy a nagy USA-ban nem tanítanak indián történelmet: én se szívesen tanulnám azt, hogy kiket irtottunk ki. :shake:

Snuffles: sajnos már oda tartozik :(

Több
16 éve 11 hónapja #349884 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Olosta írta: (Ja, és legyen is mögötte valami, mert találkoztam én már olyan hungarista hú-de-nagy-magyar-vagyok gyerekkel, aki ha népzenét hallott kiszaladt a világból!)

Elnézést Ulmo, nem akarok politizálni.

Az már rég rossz, ha ez a politizálás kategóriába tartozik. :(

"Well, I'm back."

Több
16 éve 11 hónapja #349883 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Miből tudod, hogy...?

MIBŐL TUDJUK, HOGY ROSSZ FOGORVOST VÁLASZTOTTUNK?

1. Mikor beültünk a fogorvosi székbe, a doki előveszi a baltát a láncfűrészt és a heregolyózúzót és leteszi az asztalkájára.
2. A váróteremben éles fúrógépzajokat hallgathatunk.
3. Egy gonosz bácsi mindig azt mondja hogy most 3 órán keresztűl nem ehetek.
4. A váróba lépve, néhány ütvefúró és vésőgép prospektusát olvasgathatjuk.
5. Megjön a doktor úr és a nővér megkérdezi tőle: -na mi volt a szemorvosnál, látsz már?

MIBŐL TUDJUK, HOGY KÁVÉFÜGGŐK LETTÜNK?

1. A karfiollevest is két cukorral eszed
2. Napi 5 szívroham már megsem kottyan
3. Zaccos a hónaljunk
4. 50 méter távolságból le tudjuk fényképezni saját magunkat időzítő nélkül.
5. 60 szót gépelünk le egy perc alatt a lábunkkal.
6. A "Hónap Dolgozója" lettünk a kávéházban, pedig nem is ott dolgozunk.
7. A héten a harmadik pár teniszcipőt használjuk el.
8. A születésnapunk nemzeti ünnep Brazíliában.
9. Álmunkban távgyaloglunk.
10. Azért akarjuk elhamvasztatni magunkat, hogy utána egy kávéscsészében lehessünk.
11. Csak földrengés közben tudunk nyugodtan állni.
12. Csak képkeresés funkcióval tudunk videofilmet nézni.
13. Előbb nyitunk ajtót, mint kopognak.
14. Hegynek felfelé is tudunk síelni.
15. Mások körmét rágjuk.
16. Mér kész a pulóver, pedig nem is tudjuk, hogy kell kötni.
17. Nem pislogtunk a legutóbbi napkitörés óta.
18. Nyitott szemmel alszunk.
19. Parkolásnál megbüntetnek gyorshajtásért.
20. Segíteni tudunk a kutyának, hogy utolérje a saját farkát.
21. Tüsszentés közben is nyitva tartjuk a szemünket

MIBŐL TUDJUK, HOGY ROSSZ HELYEN VAGYUNK?

1. Lihegés a tarkó mögül, enyhe nyomás a végbélben...
2. Ha a sztríptizbárból hírtelen a femimisták évi gyűlésén találod magad...
3. Megszólal a gong és mély hang közli veled, hogy 2 percen belül el kell hagynod a házat.
4. Feminim férfiak mosolyognak rád sokat selytetően
5. Zuhanunk,zuhanunk! felkiáltásra ébredsz.
6. A manézs kupolájában lengve hallod a porondmester bejelentését: "Teljes csöndet kérünk! A szalto mortale következik!"
7. A szenátusba tartasz március idusán, és a szembejövők rendre "Ave Caesar" felkiáltással üdvözölnek.
8. Autódból kipillantva egy dízelmozdony fényszóróit fedezed fel a jobboldali ajtó mellett.
9. Az oroszlánketrec rácsain átnézve aggódó tekintetű embereket látsz, az arcod mögül pedig türelmetlen morgást hallassz.
10. Csípős füst jön a talpad alól, és körbepillantva kolbászokat és sonkákat látsz lógni körülötted.
11. Doszpot Péter tart feléd krétával a kezében, hogy körberajzoljon.
12. Egy előkelő vacsora közben kellemes szalonzene szól, és az evőeszközödön a következő felirat látható: "Titanic".
13. Egy leszálló repülő futóműve lágyan megborzolja a hajadat.
14. Egyre melegebbnek érzed a fürdővizet, és a kádból kipillantva ugrabugráló mukikat látsz hajukban csonttal, kezükben dárdával.
15. Evezgetés közben a kezeden és lábadon nehéz bilincseket fedezel fel.
16. Golyók fütyülnek a füled mellett, miközben békésen rágcsálod az uzsonnádat egy "Vigyázat Aknamező!" feliratú tábla tövében ücsörögve.
17. Hangos "ollé-ollé" kiáltásokat hallassz körös-körül és egyik kezedben kardot, másikban vörös posztót tartasz.
18. Hátrakötött kezeddel nem tudod megigazítani a szemeden a kendőt, és közben ezt hallod: "Kivégzőosztag! Céélra!"
19. Már két napja gyalogolsz a tűző napsütésben a strand homokján, de még mindig nem látod a medencét.
20. Megbillen alattad a jégtábla.
21. Visongó félmeztelen nők dobálnak meg papucsaikkal.

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
16 éve 11 hónapja #349881 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Őrületes!! 8O 8O www.fn.hu/kultura/0711/csucsfogy ... 177076.php

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
16 éve 11 hónapja #349880 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sil írta:

Olosta írta: Ma Magyarországon ritka, hogy valaki kilógatja az ablakába a magyar zászlót. Amerikában mindehnol ott lógnak (bocsi, ha nem, én csak a hülye amerikai filmekből indulok ki).

Az egy fiatal nemzet, még szükségük van az ilyen külsőségekre. Mint ahogy a magyaroknak is szükségük volt rá az 1800-as években. De nem azon múlik, hogy valaki mennyire magyar, hogy kilógatja-e azt a zászlót, meg mekkora kokárdát hord.

Valóban nem ezen múlik, de ha valaki mégis megteszi, akkor ne kelljen neki sunnyogva, mert megszólják érte!

(Ja, és legyen is mögötte valami, mert találkoztam én már olyan hungarista hú-de-nagy-magyar-vagyok gyerekkel, aki ha népzenét hallott kiszaladt a világból!)

Elnézést Ulmo, nem akarok politizálni.

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
16 éve 11 hónapja #349872 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Alyr Arkhon írta:
Gondolom.

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 11 hónapja #349870 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kar'sa írta:

Ery írta:

Kar'sa írta:

Ery írta: Ha a Függelemsértési Nyilatkozattól számítjuk, akkor csak kétszázegynehány. Ha a Mayflowertől, akkor se több négyszáznál...

Ha Amerika felfedezésétől, akkor viszont... XD

De Amerika felfedezése nem egyenlő az USA történelmének a kezdetével. Ennyi erővel Magyarország történelme Kre. I. évezredben kezdődne a halstatti kultúrával... :P

De azért gondolom ilyen, számukra eléggé lényeges eseményről azért tanulnak... :?

Gondolom.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 11 hónapja #349861 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kar'sa írta:

Ery írta:

Kar'sa írta:

Ery írta: Ha a Függelemsértési Nyilatkozattól számítjuk, akkor csak kétszázegynehány. Ha a Mayflowertől, akkor se több négyszáznál...

De Amerika felfedezése nem egyenlő az USA történelmének a kezdetével. Ennyi erővel Magyarország történelme Kre. I. évezredben kezdődne a halstatti kultúrával... :P

De azért gondolom ilyen, számukra eléggé lényeges eseményről azért tanulnak... :?

Nagy valószínűséggel igen. Ez mondjuk az ő politikai nagyságuktól is függ, hogy miről tanulnak és miről nem. Lásd pl: Magyarországon tanulunk pl. az Amerikai függetlenségi harcokról, de Amerikába valószínűleg csak kisbetűs részbe van megemlítve mondjuk pl az 1848-as forradalom.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 11 hónapja #349854 Írta: Kar_sa

Ery írta:

Kar'sa írta:

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 11 hónapja #349853 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Olosta írta: Ma Magyarországon ritka, hogy valaki kilógatja az ablakába a magyar zászlót. Amerikában mindehnol ott lógnak (bocsi, ha nem, én csak a hülye amerikai filmekből indulok ki).

Az egy fiatal nemzet, még szükségük van az ilyen külsőségekre. Mint ahogy a magyaroknak is szükségük volt rá az 1800-as években. De nem azon múlik, hogy valaki mennyire magyar, hogy kilógatja-e azt a zászlót, meg mekkora kokárdát hord.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
16 éve 11 hónapja #349852 Írta: Ery

Kar'sa írta:

Καναπή!

Több
16 éve 11 hónapja #349848 Írta: Attila

Olosta írta:

Attila írta: ... annak ellenére, hogy (fogalmazzunk így) kevesebbet tanulnak, tanítanak nekik, jobban el vannak telve magukkal...

Szerintem ez nem a tanulmányok mennyiségén múlik, hanem a neveltetésen.

Ma Magyarországon ritka, hogy valaki kilógatja az ablakába a magyar zászlót. Amerikában mindehnol ott lógnak (bocsi, ha nem, én csak a hülye amerikai filmekből indulok ki).
Magyarországon, ha valaki nemzeti ünnepeken kívül kokárdát visel, vagy bármi piros-fehér-zöld dolgot már egyból azt hiszik, hogy hungarista/rasszista/nacionalista/istapista akárki, és megszólják.
Magyarországon nem divat magyarnak lenni.
Ha valaki csak egy kicsit is szereti a hazáját, és ennek hangot is ad, hülyének nézik.

Tény, hogy gazdasági helyzetünket tekintve nem sok szeretnivaló van az országunkban, de ha a többit nézzük (történelmi múlt, hagyományok, gyönyörű tájak - nem csak a jelenlegi, hanem a nagy Magyarország területét is nézve), akkor én igenis büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok.

Persze, elsősorban nem a mennyiség a lényeg. Tény, hogy Magyarorságon ez a helyzet, minden országnak megVannak a saját gondolatai, véleményei, szokásai. Ott ez van, itt meg, ez. Én örülök annak, hogy magyar vagyok...valószínűleg ugyan ez lenne a felfogásom ha már országban élnék. Szerintem valahol mindenki büszke a származására amit vagy kimutatnak, vagy nem.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 11 hónapja #349847 Írta: Ulmo

Olosta írta:

Attila írta: ... annak ellenére, hogy (fogalmazzunk így) kevesebbet tanulnak, tanítanak nekik, jobban el vannak telve magukkal...

Ma Magyarországon ritka, hogy valaki kilógatja az ablakába a magyar zászlót. Amerikában mindehnol ott lógnak (bocsi, ha nem, én csak a hülye amerikai filmekből indulok ki).
Magyarországon, ha valaki nemzeti ünnepeken kívül kokárdát visel, vagy bármi piros-fehér-zöld dolgot már egyból azt hiszik, hogy hungarista/rasszista/nacionalista/istapista akárki, és megszólják.
Ha valaki csak egy kicsit is szereti a hazáját, és ennek hangot is ad, hülyének nézik.

Ennek a megvitatása sajnos már erősen a politizálás felé vinne minket :roll:

Több
16 éve 11 hónapja #349846 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Tény, hogy gazdasági helyzetünket tekintve nem sok szeretnivaló van az országunkban, de ha a többit nézzük (történelmi múlt, hagyományok, gyönyörű tájak - nem csak a jelenlegi, hanem a nagy Magyarország területét is nézve), akkor én igenis büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok.

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
16 éve 11 hónapja #349844 Írta: Attila

Amikor én jártam gimibe, nekünk meg kellett tanulni a kiegyezéstől kezdve az összes kormány miniszterelnökét egészen a II. világháborúig. Általánosban a Himnuszt végig meg kellett tanulnunk. A Szózatot is. Őszintén szólva először nyűgnek éreztem, de később büszke voltam erre a tudásra.

Nem azt mondtam, hogy ez semmi, hogy megtanulták. Csak azt, hogy annak ellenére, hogy (fogalmazzunk így) kevesebbet tanulnak, tanítanak nekik, jobban el vannak telve magukkal...

Több
16 éve 11 hónapja #349843 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hát, amikor én tanultam nemrég a Himnuszt, úgy tanultam, h előbb többször elénekeltem a versszakokat... néha érdekesen jött ki arra a dallamra, de könnyebb volt megtanulni.

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'

Több
16 éve 11 hónapja #349842 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Akkor már inkább a magyar királyokat, mint a magyar miniszterelnököket tudjuk felsorolni, szvsz...
És a Himnusz meg a Szózat szvsz még mindig alap. (Más kérdés, h. énekelni többnyire senki nem hajlandó, ami Kodály országában szvsz külön gáz...)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 11 hónapja #349840 Írta: Nesi
Nesi válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Ulmo írta: Általánosban a Himnuszt végig meg kellett tanulnunk. A Szózatot is.

Nekünk is meg kellett, de mivel én kifejezetten szeretek verset tanulni, ezért nem éreztem nyűgnek :)

Több
16 éve 11 hónapja #349838 Írta: Ulmo

Attila írta:

Alyr Arkhon írta: Attila: Pont azért tudtak olyan sokat elérni. Tudatlan tömegek befolyásolása?

Viszont minden amerikai tudja a himnuszukat oda-vissza, hobbiból megtanulják az elnökök névsorát, és egy szemernyi kétség sincs afelől bennük, hogy minden játszmában ők a jók, mert a demokráciát védik. Lehet hogy európai értelemben nem műveltek, de legalább erkölcsileg szilárdak.

Missy: A jégkunyhós dologért nem kell odáig menni, Angliában se tudják, hogy mi már nem kifejezetten jurtában élünk.

Tény, hogy tudják a himnuszukat oda vissza, és az is, hogy az elnökeiket is. Olyan 2 évvel ezelőtt bennem is felvetődött a gondolat, hogy milyen jó lenne megtanulni M.o. miniszterelnökeit is ugyanígy. De valahogy, ez olyan dolog, mintha kijelenteném, hogy megtanulom az összes képviselőt a parlamentbe, ettől kell magam sokkal jobban érezni??? :roll:

Amikor én jártam gimibe, nekünk meg kellett tanulni a kiegyezéstől kezdve az összes kormány miniszterelnökét egészen a II. világháborúig. Általánosban a Himnuszt végig meg kellett tanulnunk. A Szózatot is. Őszintén szólva először nyűgnek éreztem, de később büszke voltam erre a tudásra.

Több
16 éve 11 hónapja #349835 Írta: Attila

Sil írta:

Attila írta: Tény, hogy tudják a himnuszukat oda vissza, és az is, hogy az elnökeiket is. Olyan 2 évvel ezelőtt bennem is felvetődött a gondolat, hogy milyen jó lenne megtanulni M.o. miniszterelnökeit is ugyanígy. De valahogy, ez olyan dolog, mintha kijelenteném, hogy megtanulom az összes képviselőt a parlamentbe, ettől kell magam sokkal jobban érezni??? :roll:

Na most komolyan, kétszázegynéhány év történelmen mi más tanulnivaló van? Akár napra lebontva is bemagolhatják azt a pár háborújukat.

Teljesen mindegy 200-500 év (ha Amerika felfedezésétől nézzük) :P akkor sincs annyi...mindegy azért mert betanulták azt a néhány 10 elnököt (a www.wikipedia.hu szerint George W. Bush a 43. elnök)...
teljesen mindegy akkor is...ezért lennének szilárdak? :roll:

Több
16 éve 11 hónapja #349834 Írta: Kar_sa

Ery írta:

Kar'sa írta:

Sil írta:

Attila írta: Tény, hogy tudják a himnuszukat oda vissza, és az is, hogy az elnökeiket is. Olyan 2 évvel ezelőtt bennem is felvetődött a gondolat, hogy milyen jó lenne megtanulni M.o. miniszterelnökeit is ugyanígy. De valahogy, ez olyan dolog, mintha kijelenteném, hogy megtanulom az összes képviselőt a parlamentbe, ettől kell magam sokkal jobban érezni??? :roll:

Na most komolyan, kétszázegynéhány év történelmen mi más tanulnivaló van? Akár napra lebontva is bemagolhatják azt a pár háborújukat.

Hé, azért az van akár 500 év is XD

Ha a Függelemsértési Nyilatkozattól számítjuk, akkor csak kétszázegynehány. Ha a Mayflowertől, akkor se több négyszáznál...

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 11 hónapja #349833 Írta: Ery

Kar'sa írta:

Sil írta:

Ha a Függelemsértési Nyilatkozattól számítjuk, akkor csak kétszázegynehány. Ha a Mayflowertől, akkor se több négyszáznál...

Καναπή!

Több
16 éve 11 hónapja #349832 Írta: Kar_sa

Sil írta:

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 11 hónapja #349831 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.552 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére