Díjak
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22785
Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Díjak
Lominas:igazad van!!!<br> az oscaron is lehetett érezni, hogy Hollywood nem érzi magáénak a filmet!!!<br> ja és a sw-hez:<br> én sem szeretem , de azért el kell ismerni ,hogy klasszikus, de szerintem George Lucas rosszul tette,hogy folytatta....<br> lerombolta a saját maga álltal felépített legendát!!!
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22784
Lominas: tényleg érdekesen látod a dolgokat... Az emberek többségének gondolom tetszett a Baljós, Magyarországon pl. a DVD-eladások abszolút első helyezettje a film. De pl. a Corvin mozi listáján is abszolút nézőcsúcs volt.<br> <br> A Klónok támadása pedig hatalmas siker lesz, mint minden SW film. Egyébként nem is véletlenül.<br> <br> A GyU-ról: Hollywoodiak én úgy vettem észre szépen tapsoltak/lelkesedtek, és négy díjat oda is adtak a filmnek. Ami egész jó eredmény! És én tényleg meg voltam lepve a pozitív fogadtatásról, amit a 13 jelölés is jelez. Pl. a Baljós árnyakat tényleg kipécézték maguknak, John Williams fimzenéjét nem is jelölték, ami nevetséges.<br> <br> Az Oscarnak egyébként nincs szárnya.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22783
Hát, yo, lehet, hogy neked szerencséd volt, Lord Maul, de én nagyon kevés plakátot, TV-reklámot láttam január elejéig. Utána persze - mikor kiderült, hogy mekkora siker a film - se szeri, se száma...<br> <br> Igen eltérő ízlésünk van, ugyanis nekem (különben sem vagyok egy Star Wars rajongó, de azért az első - ill. középső - három rész nem volt rossz) egyáltalán nem tetszett a Baljós Árnyak, és én úgy érzékeltem, hogy az emberek többsége ezzel szintén így volt - persze mi mindent másként érzékelünk, szóval lehet, hogy ebben nincs igazam. A lényeg az, hogy nyomába nem ért - szerintem - az első három résznek.<br> Ez nem egy Star Wars fórum, de azért valamit megjegyeznék: az a szűzen fogant Skywalker mami érdekes volt. Valaki már megelőzte 2000 évvel... eredeti...<br> Nekem abban a filmben ez tette be a kaput. Aztán most ez a Klónok támadása... tuti, hogy hatalmas bukás lesz.<br> <br> No mind1, ahogy mondtam ízlések és pofonok. Azok az aranyszobrok szárnyakkal tényleg elég hülyék...<br> <br> Szerintem Hollywood abszolút nem érzi magáénak a filmet - legföljebb azt hazudja. Nem is tudom, miből gondoltad ezt.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22782
sok mindenben igazad van lomi!!!!<br> a GYu tényleg mélyebb, mint a Titanic, vagy A gladi, de tavaly rosszabb volt a termés csak azért tudott a Gladiátor 8 -at learatni!!!<br> de idén itt volt a bjútiful rásszel , éshát azért jó film!!!<br> egyébként sok kritikus vált fanatikusssá, ha nem is annyira , mint mi!!!
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22781
Lominas: ja, ha a GyU-t megpróbálták ellhallgatni, akkor kb. a Baljós árnyakat is annak idején... <br> <br> Az Oscar nem tükröz semmit, szerintem a Farkasokkal táncoló egy nagy zéró film, a Baljós árnyak meg mondjuk nagyon jó, és mégsem vagyok kiakadva a hülye aranyszobrok miatt...<br> <br> A külföldi film teória szerintem nem igaz, a New Line/Warner nem valami szerény új-zélandi tévétársaság tudtommal, illetve az idei Oscaron elég sok külföldit díjaztak.<br> <br> Én úgy veszem észre, hogy a Gyűrűk urát magáénak érzi Hollywood, Jackson váltig állítja, hogy ő nem érzi magáénak Hollywoodot, ezt el is hiszem neki, csak nekem nagyon szúrja a szemem az a csúnya DVD borító, nem tudom minek kellett ez. Ez tényleg lealacsonyítóan hat Jackson munkájára, és nem is lenne rá szükség...
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22780
Tudom, tudom, hogy nem a rajongótábor adja... Csak azt nem értem, hogy vajh az eféle személyeknek miért tetszik a HP, és miért nem tetszik a Gyűrűk Ura (yopár ilyen ismerősöm van). A HP könnyen fogyasztható (egy mammut popcorn társaságában), míg a GYU szebb, mélyebb értelmű, ne adj´isten meg is érinti az embert. Nem olyan felszínesen mint a Titanic, vagy a hasonlók (vagy éppen a Gladiátor, ami egész yo lett volna, ha nem olyan hatásvadász), hanem mélyebben - szerintem.<br> Ami a filmet illeti, nagyon megosztotta a kritikusokat is, már az elmúlt esztendőben Cannes-ben is. Így nem csoda, hogy mi sem értünk egyet. Ízlések és pofonok. Én azt tudom, hogy a HP filmet már 20 perc után baromira untam, míg a könyvet 2-3 nap alatt elolvastam. Ez mind az én véleményem. <br> <br> Sokkal kisebb volt a felhajtás a Gyűrűk Ura körül. BP-n plakátokat elvétve lehetett találni yo sokáig, hiába kerestem, kutattam reklámok után, werkfilmek után a német, angol kereskedelmi adókon, külön örömünnep volt ha találtam egyet. Ellenben HP folyt a csapból is (tolltartók, bögrék, hátizsákok, csokik, cukrok, stb.) Az interneten viszont valóban a Gyűrűk Ura volt túlsúlyban.<br> Bár saynos a GYU esetében is elkövették a hibát (Burger King, meg az a cornflakes) - de messze nem olyan erősen, mint a HP esetében.<br> <br> Szerintem a HP mindent összevetve egy teljesen átlagos amerikai happyendes story (annak talán még viszonylag yo is...), de én az ilyen típusú filmektől sosem nem voltam elájulva (rendszerint ilyenek kapják az Oscar-t - bár a happy end nem feltétel, csak az érzelgősség). Erre a filmre 10 év múlva már emlékezni sem fognak - ellentétbe a Gyűrűk Urával.<br> <br> A Gyűrűk Ura film az ilyen filmek fölé emelkedik minden szempontból, szerintem maga mögé utasítva yopár korábbi Oscar-rekordert.<br> Csak egy hibája van: nem Hollywood-ban készült, nem amerikai. Ezért kapott több British Award-ot (bár abból sem túl sokat...)<br> <br> Ezt a filmet - ismét mondom, az én, és yopár hasonló Tolkien-fanatikus meglátása szerint is - megpróbálták elhallgatni. Nem sikerült.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22779
Lominas: a HP reklámkampánya szerény volt a Gyűrűhez képest, csak itthon mi nem érzékeltük annyira, mivel az utolsó pillanatban beszállt forgalmazó nem mozgatott meg minden követ, hogy még többen nézzék meg a filmet.<br> <br> A HP film pedig nagyon is jó, Chris Columbus jó munkát végzett imho, a gyerekszínészekkel sincs semmi baj, jó alakítást nyújtottak, szóval jó könyvadaptáció, visszaadja a könyv hangulatát.<br> <br> Az más kérdés, hogy mivel a megcélzott réteg más korosztályhoz tartozik, mint a GyU-é, ezért a film készítői érezték, hogy nem tudnák annyira felmérni a srácok, hogy a film és a könyv más műfaj, ezért jobban meg volt kötve a kezük, egyszerűen nem tudtak annyira eltérni a könyvtől, amennyire esetleg egy filmnél kellett volna.<br> <br> Nyilván nem tudja ugyanazt nyújtani ez a film, mint a könyv, de megpróbálja, és sikerül is nagyjából. Vannak benne kifejezetten jó momentumok, pl. nekem nagyon tetszik a sok ugyanolyan Opel (illetve Vauxhall) Vectra, nagyon kifejező, és humoros. Nem olyan humoros, mint Rowling néni sorait olvasni, de jó.<br> <br> Szóval nem kell bántani a Harry Pottert, jó kis film az. <br> <br> Végül: egy mű értékét nem a rajongótáborának bármilyen színvonala adja...
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22778
Lamorak!<br> <br> Nem a könyv a gond (HP) ! Hanem a film!!!! Olvastam a könyvet (és bár színvonalban messze elmarad a GYU mögött) nem tagadom, hogy lekötött. De film - szerintem - meg sem közelíti. Az egész gyermeteg és bárgyú, és nem azért készült, hogy minél hitelesebben adja vissza a könyvet, hanem azért, hogy egy csomó pénzt kaszáljanak vele. Összecsapták, és meg is lett az eredménye. Ennek ellenére sokaknak jobban tetszett, mint a Gyűrűk Ura...<br> Mi a filmben (!) színvonal nélküli? Az egész: a színészi alakitás, a gyermeteg, bárgyú poénok... Számomra az (nyilván - például Te - van aki többre értékeli). De sajnos én bizony sokakkal találkoztam, leveleztem, stb. akik yobbnak ítélték meg a HP-t, és ez szerintem elég lehangoló...<br> <br> Különben meg figyeld csak meg (yövőre is): sokkal, de sokkal nagyobb reklámkampány kísérte a HP-t, míg a Gyűrűk Urát megpróbálták elnyomni. Én - pedig próbáltam figyelni - januárig nem is hallottam a filmről. A TV2-n, meg a hasonló adókon, már egy hétre előre azzal indult a híradó, hogy már csak ennyi, meg annyi nap a HP-ig.<br> <br> Egy érdekes történet: a Duna Plázában járván (asszem éppen a jegyek után nézelődtünk) találkoztam néhány tizenéves sráccal, kezükben HP könyvet lapozgatva. A következő kérdést tette fel az egyikük: ˝Nohát! Van már Gyűrűk Ura könyvben is?˝ No comment. Persze ez nem minősíti a HP-t, de azért bennem mély nyomot hagyott.<br> <br> Különben egyetértek, tényleg furcsának tűnhet, hogy egy mese többet kapjon. De többet fog...<br> <br> Athelas - látod errő van szó...<br> <br> Különben főszerepdíjat nem adhattak volna Wood-nak. Hogy nézne már ki, hogy valaki 21 évesen kap Oscart.<br> <br> De mondom, innentől kezdve nem érdekel az Oscar-díj. Nem mérvadó. Yövőre egy kis idegességgel kevesebb...
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22774
Áá-háá!<br> Ez itt az ügynöke Új-Zélandon. <br> <br> Michelle Bega <br> <br> Peter Jackson<br> Wingnut Films Ltd.,<br> Camperdown Road, Miramar,<br> POB 15-208, Wellington<br> New Zealand <br> <br> <br>
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22773
aieless: ez nagyon ász! Jobb, mint az eredeti. PJ címét ezerrel keresem, nagyon valószínű, hogy GYU-val kapcsolatos dolgokban a New Line Cinemán keresztül lehet elérni... bár ki tudja, lehet hogy autogramcíme is van, de ott sajna nem szokták favorizálni a csomagokat... aki tud vmi közelebbit, segítsen! <br> (Ja, és akkor elfogadnátok, ha dobnék össze PJ-nek egy levelet a nevünkben?)
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22771
kösz naughty!!<br> Csak még nem tudom OJ címét! Lécccilécci segítsetek!!<br> Sjana most mennem kell...<br> Ha vmi jóindulatú ember megtalálná, küldje el kééééééérem az emilcímemre!!!<br> Hantale!!!!<br> Namárië!!!
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22770
Bocs, csak
www.tar.hu/vadcsigak/Untitled1.jpg
<br> Sjana nem színes, de egész tisztességes arany színe van:))<br> Remélem OJ örülni fog neki:)
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22768
Na, akit érdekel az alkotásom:)))), az megnézheti itten:<br>
www.tar.hu/vadcsigak/csacsigak/Untitled1.jpg
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22769
tök poén aieless!!!<br> nekem van egy oscarom !!<br> 16. szülinapomra kaptam a barátnoimtol , mert sírtam , hogy 16 évesen még nem történ velem semmi az életben, mert pl leo-t 16 évesen már oscarra jelölték!!!<br> úgyhogy másnap megkaptam tolök az oscart!!!!!<br>
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22767
Emberek!<br> megcsináltam a gyurma Oscart:)))))<br> Nos, nem éppen olyan, mintha most loptam volna Ron Howardtól, de azért nem lehet Golden Globenak nézni se....<br> Csakhogy!!!!<br> <b>PETÍCIÓ!!!!!!!!!!!!</b><br> <br> <b>TUDJA VKI PJ CÍMÉT?? VAGY LEGALÁBB AHOVA KÜLDHETEM????</b><br> <br> Aki lemaradt volna, mondom, hogy a Legjobb rendezés Oscart akarom PJ-nek elküldeni (gyurmából:)))))
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22764
tünde:<br> te ennyire szimpatizálsz DW-vel???<br> nincs vele semmi bajom, jó csávó meg minden, de Will Smith -el is kiszúrás volt, mert ha már szinte mindegy volt, hogy ki csak fekete kapja meg, akkor mért nem will???<br> Denzelnek már van egy!!!!<br> <br> REMÉLEM ÉRTED MIT AKAROK MONDANI!!
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22762
Ja igen, PJ...hát szerintem ha valaki az életének ennyi idejét szenteli egy filmnek, ami iylen tökéletesre sikerül, és ekkora tömegeket mozgat meg (ha ez enm is mindig előny), és ilyen jelentős, az picivel többet érdemelne...
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22759
A jelmez és a díszlet ádatásakor én is teljesen kiakadtam!!!!<br> orkok, tündék , lothórien....<br> ehhez képest a MR????<br> mi az?????<br> de bizakodjatok, mert még van 2 rész!!!!!!<br> tudom akkor is szemétség , de mi tudjuk , hogy nagy film és történelmet fog írni és EZ A LÉNYEG!!!!!!
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22758
Én azon háborodtam fel igazán, hogy a MR. kapta a legjobb jelmez-és díszlet díjat. Ott nagyon kibuktam, biztos voltam benne, hogy ezt a kettőt a GyU zsebeli be messzemenően. Hát könyörgöm, ránéztek egy szemmel is azokra a gyönyörű tünde-ruhákra, és a kidolgozott díszletekre??? <br> <b> A GyU maga csinálta az egészet!! A tündék szobrait, azokat a szép képeket, mindent gyönyörűen megmunkáltak! </b> És erre a MR kapja! Ez akkora szemétség! Galadriel ruhája ezerszer szebb volt, mint a kis Kidmané...<br> A legjobb adoptált forgatókönyv meg... hát nem is tudom. Azért a BM-ból is kihagytak pár khm... érdekes részletet, pl. hogy a drágalátos Nash professzor homokos volt, stb... de szerintem a GyU nagyon hihetően lett át rakva könyvből forgatókönyvbe, de PERSZE a BM egy önéletrajt, egy IGAZ történet, nem egy ''ostoba kis kitaláció''... Hülye amerikaiak!<br> A legjobb betétdal... annyira sajnáltam Enya-t! Szegény, biztos annyira izgult, hogy elment a hangja... de amit ott produkált, az nem volt valami szép. Én a Pearl Harbornak adtam volna, mert az nagyon szép dal, és a csaj is szépen énekelt. De hogy az a dagadt pasas kapta...<br> A legjobb film: GyU!!! De perse ufgyanaz: nem amerikai, nem igaz, nem hálíúdi baromság. Hanem több ennél, de ezt nem tudják felfogni:(<br> És PJ-t is sajnéáltam, hogy nem kapta meg. Pedig annyit dolgozott rajta!
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22757
szerintem tök átlátszó volt az is, hogy két fekete színész kapta meg a foszerepekért a díjat!!!<br> feltuno volt, hogy elotte SP életmuddíjat kapott és ötször elmondták, hogy milyen nehéz volt a feketéknek...<br> nekem semmi bajom velük , de szeritnem ez elég átlátszó volt.<br> és HB mekkorát hisztizett???<br> rosszabb volt, mint régen Gwineth...<br> na mindegy ez nem a GYu-hoz tartozik, de remélem nem haragszotok, hogy leírtam!!!
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22756
Sziazstok!<br> Én kint láttam Angliában az Oscárt, immáron vágott váltopzatban...<br> Volt alkalmam négyszer is megtekinteni (ill. plusz még fotón leglbb tízszer) Halle B. gyönyörű bőgőjelenetét, és őszintén örültem, hogy D.W. kapta a legjobb színésznek járó szobrocskát (szegény Russel C.-n majdnem elröhögtem magam, ahogy a sanyarú képét néztem, pedig jó színésznek tartom, és legnagyobb esélyesklént nyilván nagy sokk volt neki a dolog, de nekem valahogy D.W. jobban fekszik, talán szimpibb).<br> De a csalódássorozatom elkezdődött a legjobb sup. actornál, folytatódott még sokáig...de ami a legjobb filmzenét illeti, ott már a rosszullét kerülgetett.<br> A legjobb filmnél hasonlóképpen-<br> <br> <br> <br> DE!!!<br> <br> <br> Azt egyszerűen felháborítónak tartom, és kritikán aluléi dönzédnek, hogy mint best picture-t nem a Gy.U.-t hozták ki győztesen!<br> <br> Mikor ezt láttam, már köpni nyelni nem tudtam.<br> pedig tudom kritikusan szemlélni még azt is, amit ennyire szeretek...<br> Mert elismerem, hogy lehet, hogy Sir Iannál most éppen jobb volt a másik színész, vagy elismerem, hogy (azon kívül, ami kapta) más is megkaphatta volna a filmzenét, bár én csakis és kizárólag Faith Hill zenéjét tartottam sacc per kábé hasonló jónak, és nem azért, mert azt aszámot amúgy oylan nagyon szeretem, pusztán az volt annyira jó és karakteres zene, ami szerintem díjat érdemelhetett volna még.<br> Még oké a többi díj is...<br> De az, hogy az évszázad egyik leggyönyöűbb képi világával megcsinált film ne kapja meg az éppenezért neki kijáró díjat...
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.585 másodperc