Díjak
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22754
Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Díjak
Helló!<br> Régen jártam erre,de az Oscar átadás írásra ösztökélt.Elolvastam minden hozzászólást(sokakkal egyetértek),jöjjön az én véleményem.<br> Van egy olyan érzésem,hogy nem tudtak dönteni a GYU és a CSE között.A két film szépen megosztozott a legjobb díjakon,a többiek meg vihették a maradékot.Bár sokak szerint a GYU csak kisebb díjakat kapott,ami véleményem szerint nem igaz.Nem azt kell nézni,milyen Oscart kapott,hanem hogy hányat.<br> Amikor megjelenik majd a film VHS-en és DVD-n,a boríton már biztos ott lesz,hogy 4 Oscar díjas film.<br> Jó ez a 4 Oscar,de van 3,amit a GYU-nak ítéltem volna.<br> Jelmez,díszlet:a MR csak azért kapta ezeket meg,mert mást nem kapott(pedig teljesen odavoltak a Golden Globe után,hogy milyen szuperjó film,a Nicole Kidmen is szuper).Nagyot koppantak,NK-ről lerítt a csalodottság(bár egész jól palástolta).A GYU jobban megérdemelte volna ezt a két díjat,mert nekik Tolkien leírása és az általa megihletett festők elképzelése alapján kellett a jelmezeket-díszleteket megtervezni.A MR tervezőinek sokkal nagyobb forrásanyag állt a rendelkezésükre.<br> Rendező:PJ,ha amerikai lenne,biztos megkapta volna az Oscart.Nincs az Akadémia kegyeiben,az eddigi filmjei miatt.Viszont nem sok rendező mondhatja el magáról,hogy rövid idő alatt leforgatott 3 monumentális filmet.<br> A GYU ugyan nem kapta meg a legjobb film díját,de a könyv több mint 40 éves töretlen sikere miatt,évtizedek múlva is emlékezni fognak a filmre.A GYU-nak van még két része és lesz még Oscar gála is.Fog még kapni jópár díjat.<br> Addig is vigasztaljon mindenkit,hogy nekünk GYU rajongóknak,ez a legjobb könyv és film,ami VOLT,VAN és LESZ,amíg világ a világ.Mert mindig születik és felnő olyan generáció,aki elolvassa és megszereti ezt a MŰVET,tovább növelve a rajongók táborát.<br> Namarié.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22753
PJ is azt mondta, hogy szerinte ez a 4 díj reális volt. Majd a harmadik résszel akarnak nagyot alkotni. Hát... ha még ennél is jobb lesz...<br> A betétdal engem is kiborított. De hát ez van, itt nincs fellebezés.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22752
gondoltam, hogy az akadémia figyelembe veszi, hogy trillogiáról van szó és nem lesz túl bokezü, de azért mégis volt néhány igazságtalanság!!!<br> pl a szörny rt.zenéje mi volt már Enyához képest???<br> és a jelmez, meg a díszlet...<br> de az vigasztalt, hogy ott volt EL és láthattam a pici fejét...
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22751
a Csodálatos elme nagyon is jó film.. és mivel a LotR, ami ugye 3 részes, de egy munek szamít, még eloáll 2 másik résszel..ezekután nyílvanvaló, hogy egy ilyen szoros vesrenyen nem neki osztják a díjat..van még lehetosége elég.. MIndenesetre ha ugyan nem is öltek bele annyi munkát..a Csodalatos elme zsenialis. Megérdemli a díját.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22747
Szerintem meg azért nem kapott, mert ismét a 'gyerekfilm-kategorizálás' lépett működésbe-- tulajdonképpen itt egyáltalán nem filmek érdemeinek elbírálásáról volt szó (már megint), hanem ábrázolások, konvenciók, témák és témakezelések konfliktusáról. Hogy lehetne egy képzeletbeli világban játszódó, heroikus-romantikus tetteket feldolgozó film 'jobb', mint egy a való világba helyezett, sőt igaz történet alapján (egy valódi életrajz, pl.), valós személyről készített realisztikus film? Erről van itt igazán szó-- a GyU kultfilmként lett megítélve, ismét nem _komoly_ filmként, ami vetélytársa lehet mondjuk a Beautiful Mindnak.<br> <br> Lominas: mondd el nekem légy szíves, _pontosan_ miért 'baromság' a HP, és hogy _pontosan_ milyen 'színvonalat' emlegetsz te? Egyébként a HP sem kapott több díjat, semmilyen fórumon, mint a GyU (ennyi elég, hogy a 'színvonalas' elméletedet megcáfolja). Ne mondom, hogy nézz be a HP-s témákba, mert ott is csak a hülye lerántogatás megy állandóan; de kíváncsi lennék, mik azok a pontok, amik olyan nagyon 'színvonaltalannak' tűnnek neked a HP-ben.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22746
Old: teljesen igazad van. De ezt már írtam egyszer. <br> <br> Az Oscar-esőre még 2 évet várni kell. HACSAK UGYE ADDIG el nem készítik a Big Alekszanderről szóló (szerintem zseniálisnak ígérkező) filmet. Akkor aztán nézhetünk, mint hal a szatyorban.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22745
Hali!<br> <br> Szerintem azért nem kapott több Öscar-t a GYU, mert nem Hollywoodban csinálták. Az amerikai popcorn közönség inkább vevő a HP színvonalú baromságokra, mint Tolkien műveire. Éppen azért kellett bele szerintem ennyi (talán túl sok) akciójelenet, hogy megnyerjék az amerikaiakat. Sajnos ez nem sikerült annyira, mint amennyire szerettük volna (bezzeg a Titanic...)<br> Fel nem tudom fogni, hogy miért nem kapta meg a legjobb jelmezt és a legjobb filmet. Érthetetetlen...<br> Mondjuk ez minősíti az Oscar-díjat is, ami szerintem sem tul jelentős (csak fel van fújva).<br> Azzal is biztos számoltak, hogy még van 2 rész, és nem szórhatták el most az összes díjat.<br> <br> Hogy tökéletesen visszaadta volna a könyv hangulatát? Számomra nem. A könyv nem gyors, nem pörgő, hanem valami ősi nyugalom, mítikus hangulat érződik benne végig. Ezt bizonyos pontokon visszaadta a film, de más pontokon nem. No mind1, ez nem ide tartozik.<br> A lényeg az, hogy a korábban díjazott filmek fényében vastagon megérdemelt volna min 10 Oscar-t.<br>
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22744
Emberek, gondoljatok bele mekkora lehetősége van a GYUnak, hogy minden idők legtöbb Oscarját bezsebelje. Mi, akik olvastuk a Könyvet, meg tudjuk a történetet, azt is tudjuk, hogy ez nem három film, hanem 1!!!, ha minden évben kap 4 oscart, esetleg jövőre 6-ot, aztán nyolcat, akkor az már 18!!!! Messze lekőrözheti a Ben-Húrt! (Persze ez csak a vicc és fikció...)<br> <br> Komoly dologról.<br> <br> Valamelyik újságban olvastam, hogy azért nyerte a BM a legjobb film Oscart, mert az amerikaiak, zsigerileg támogatják az elesetteket, mentális és mindenfajta sérülteket, a filmen is!!!<br> A cikk felsorol egy csomó filmet, amiben valamilyen fogyatékos főszereplő volt és mind kapott Oscart! (Pl. Forest Gumpp, Esőember, Száll a Kakukk fészkére, Lesz ez még így sem, stb.)<br> <br> Mit is várhattunk, most, amikor egy skizofrén zseniről szólt a film...<br> <br> Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy azok nem jó filmek, hanem, azt hogy lehet, hogy akkor is ezen ok miatt véreztek el (a legjobb film jelölésen) hasonlóan nagy filmek, mint a GYU.<br> <br> Na pá: Old Hawk
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22737
Szerintem Sir Ian alakított a legjobban a GYU-ban meg a Bilbót játszó színész(Ian Holmes??).Valószínüleg télleg azért jelülték hogy legyen v.ki a GYU-ból is de az én véleményem szerint a 3. film után fogják igazán elismerini a nem Tolkien rajongók a filmet.<br>
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22735
hód:<br> Mondtam én ezt egy szóval is?? Csak sajnos rengeteg olyan ember van, aki ha bemegy egy tékába, és megnézi a borítót, látja rajta, hogy oscar díjas, akkor egyből kiveszi. Ez idegesít. Ha meg nincs rajta, akkor le se veszi a polcról. <br> Szóval sajnos van eve a dolognak. <br> Amúgy Sir Ian jelölését nem értem. Nem tudom, hogy hogyan szokott ő játszani, de itt, talán a szerepéből adódóan, nem kellett túl sok dolgot csinálnia, szerintem. Valszeg csak azért jelölték, hogy a Gy.U.ból is legyen valaki színész jelölve, hamár legjobb filmre, meg ilyenekre is jelölték a filmet. Ezért volt eséjtelen, hogy megkapja. Nem akarom ezzel bántani Ian-t, mert nagyon jó színész, de ez nem volt Oscar díjas alakítás. <br> Akkor már Viggo-t is jelölhették volna. <br> Vagy nála is az volt, hogy eddig nagyon jól játszott, de nem jelölték, így most úgy gondolták, kárpótolják?<br> Tényleg nem akarok megbántani senkit.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22734
Buffy!<br> Szerintem az egész Oscarnak nincs jelentőssége, mert nem arról szól hogy a jó filmeket, művészeket, stb díjazzák hanem sokminden másról(pénz, politika...)És egy film nem attól lesz jó hogy hány Oscart kapott.Pl PJ királyul megrengezte a filmet Oscartól függetlenül, Sir Ian akkor is fantasztikusat alakított stb...
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22732
Hát én nem olvastam még, és nekem így is iszonyatosan tetszett a film. <br> A cirkuszosok idegesítettek, de lehet csak azért, mert korán/késő volt. Woody Allen meg mért ilyen vicces élőben, a filmjeiben nem nagyon megy neki, legalábbis szerintem..?? Kellemesen csalódtam benne.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22728
Amugy nem értem Rusel Crowe miért nem kapott Oscart.Ha a Gladiárorral nem nyer idén mgkapta volna(szerintem).Én nem láttam a kiképzést így nem tudom milyet alakított Denzel Washington de ezek után kíváncsi vagyoki rá.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22726
Woody jó volt! Nagy szám, hogy eljött - sose mozdul ki New Yorkból.<br> Én még Mel Gibsonnak és Tom Hanksnek is örültem (csak annka nem amit mondtak:))<br> Egyébként tényleg könyvvekl jobb, de nem feltétlenül!!!<br> Elég sokat ismerek, aki nem olvasta, és mégis beleszeretett a filmbe! Méghozzá nagyon.<br> Na persze, utána elolvasta. Talán az Akadémián sem ártott volna, de ahhoz túl hosszú...
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 7 hónapja #22727
Lord Maul, csak annyit szeretnék hozzá tenni, hogy én nem sírtam a csak 4 Oscar miatt.. Nem tom hogyan olvastad ezt ki, de én pont azt írtam, hogy nem szabadna ezt a 4-et így lebecsülni, de mindegy. <br> <br> Sajnálom, hogy ennyire tudatlan, vagy felszínes filmes vagok, de szerintem azért van különbség a technikai és a művészi Oscarok között, és ezt MOST MONDOM, nem ÉN találtam ki! Lehet hülyeség, és valszeg igazad van, de bennem, és talán sokakban az maradt meg, hogy a (pl.) operatőri oscar az nem egyenlő a legjobb film oscarral. Mondhatjuk azt is akár, hogy a legjobb film, azért valamivel magasabb helyet foglal el a fontossági listán. Persze egy rohadt jó operatőr nélkül nem lesz legjobb film. Minden egyes kis díj kiegészíti egymást. Ezt nem is vitatom. A lényeg, amit ebből most ki akarok hozni, hogy bennem azért van meg ez a szomorúság a technikai dolog miatt, mert, habár szerettem a Mátrixot, össze se lehet hasonlítani a kettőt értékeikben, és mégis mindkettő csak technikailag lett díjazva. (mághozzá ugyan annyival)Talán ezért van bennem az az érzés, hogy azért a Gy.U. megérdemelte volna mondjuk a legjobb rendezői díjat. Én nekem csak ezért fáj mostmár a szívem... <br> De már annyira mindegy, vége. És tényleg csak pár napig tart. <br> Csak attól félek, ennyi volt a Gy.. Oscar története. Kétlem, hogy fogják még jelölni a filmet... khm.. agyobb kategóriákban.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.620 másodperc