A 3. rész - A király visszatér
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: Okés, de a jatagán lovasfegyver!!
Az orkok egyrészt gyalogos katonák, másrészt az ő szablyájuknak úgy tudom, van keresztvasa, és Felagundtól tudom, hogy ilyen Hadhafang-szerű szablyával egy keresztvassal rendelkező kard ellen kiállni kissé esélytelen..
A jatagán nem lovasfegyver, a janicsárok sosem voltak lovas katonák, és úgy tudom ők is használták.
Ha megnéztel egy uruk-hai szögletes "szablyát" annak bizony egy milliméter keresztvasa sincs...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Artemisz
- Nem elérhető
Az orkok egyrészt gyalogos katonák, másrészt az ő szablyájuknak úgy tudom, van keresztvasa, és Felagundtól tudom, hogy ilyen Hadhafang-szerű szablyával egy keresztvassal rendelkező kard ellen kiállni kissé esélytelen..
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta:
Mondjátok csak, nem kéne kérni svintől, hogy nyissunk egy "Harcászati eszközök"-topicot a Középfölde-topickörön belül?Gandalf írta: Egyébként gyönyörű darab!
Mert kicsit OFF most, hogy elkezdek arról áradozni, milyen szép az a kard, csak egy baj van vele: hogy nincs keresztvasa!
A keresztvas hiánya nem baj, vívótechnikától függ. A jatagánnak sincs keresztvasa...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Artemisz
- Nem elérhető
Mondjátok csak, nem kéne kérni svintől, hogy nyissunk egy "Harcászati eszközök"-topicot a Középfölde-topickörön belül?Gandalf írta: Egyébként gyönyörű darab!
Mert kicsit OFF most, hogy elkezdek arról áradozni, milyen szép az a kard, csak egy baj van vele: hogy nincs keresztvasa!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Gandalf
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
A Hadhafang?Sil írta: Lilliana: Pedig az a kard van Elrondnál a Prológusban...
(Csürhevágó... ez tetszik..)
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lilliana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Én éppen emiatt gondoltam hogy nem hordana egy kardott amit egy nönek terveztek és bele is van írva hogy "egy nemes hölgynek" (ha már maga Idril neve lemaradt). Persze lehet hogy tévedek.Sil írta:
Nem, a második a köztündéké a prológusból... Elrondnál az a kard volt, ami utána Arwennél van. A kardhoz még háttértörténetet is gyártottak, miszerint eredetileg Idrilé volt.Lilliana írta:
Hmm, azon a képen amit Penny berakott van egy összehasonlítás. A legfelsö Arwené közvetlen alatta az (szvsz) Elrondé és látható a külömbség. És külömben is rá van írva hogy "an i arwen" avagy "for a noble lady", hmm cikis lett volna Elrondnak ilyennel menni harcolni szvsz de igaz ki nek van ideje olvasni a harcban(Arwen meg Elrond kardját nyúlta le, biztos valami tünde szokás...)
Gandalf , hmm azon én is sokszor gondolkoztam hogy mi történt a tünde kisérettel (föleg Figwittel ), lehet hogy ök is vissza fordultak mivel lehet hogy csak testörnek voltak ott, de az is lehet hogy csak egyszerüen elhalasztották az utat...
De ha csak Glorfindelt nézzük akkor lehet hogy csak a lovát akarta visszaszerezni....
Cameron Duncan Lives!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Sil írta:
Nem, a második a köztündéké a prológusból... Elrondnál az a kard volt, ami utána Arwennél van. A kardhoz még háttértörténetet is gyártottak, miszerint eredetileg Idrilé volt.Lilliana írta:
Hmm, azon a képen amit Penny berakott van egy összehasonlítás. A legfelsö Arwené közvetlen alatta az (szvsz) Elrondé és látható a külömbség. És külömben is rá van írva hogy "an i arwen" avagy "for a noble lady", hmm cikis lett volna Elrondnak ilyennel menni harcolni szvsz de igaz ki nek van ideje olvasni a harcban(Arwen meg Elrond kardját nyúlta le, biztos valami tünde szokás...)
Szerintem Hadhafang kifejezetten nöi fegyver habár nagyon gyilkos egy jószág bárki is forgassa!
Egyébként a könyv nem mondja, hogy Idrilnek nem volt kardja, de igaz azt sem hogy nem volt:
Én a magam részéről elhiszem a háttér történetet.
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Gandalf
- Nem elérhető
www.herr-der-ringe-film.de/v2/de/news/news-detail_955.php
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Tarathradiel
- Nem elérhető
Sil írta: Pár szép nagy screencap:
www.livejournal.com/users/mirareeves/239799.html
Gyönyörűek ezek a screencap-ek, remélem még sok ilyet lehet majd találni a közeljövőben!
PJ tényleg mindenhol olyan mint egy hobbit, de azon a képen még inkább, a pipával a kezében...
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Lilliana
- Nem elérhető
Akkor még lehetett volna... De szvsz nem nyúlta le hanem ez egy egyen szerszám valszeg Völgyzugolyból való.Sil írta:
Haldírnak már úgysincs szüksége rá...Penngaladiel írta:
Az hagyján, de a kis tejfelesszájú Glorfindel lenyúlta Haldír kardját!Sil írta: Még egy hely, ahol ez az újdonsült Glorfindel látható a filmben: Arwen zászlója előtt...
www.jedielfqueen.com/comparepix/ ... swords.jpg
www.jedielfqueen.com/comparepix/ ... mpare2.jpg
Nekem bejön ez a Jarl-féle Glorfindel (külömben csak a haja tejfeles nem a szája...)
Cameron Duncan Lives!
- Ulmo
- Nem elérhető
Szolgálati közlemény vége.
- Haebrethilien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
legalábbis nekem nem teccik.
a passiótól meg nem sajnáloma bevételt, és sztem is több embert vonz a témája miatt. lehet, én is megnézem, de nem biztos, h moziban.
"Elveszett, örökre - mondta -, s most minden sötét és üres."
- Aldarion
- Nem elérhető
Szvsz mindig úgy néz kiEndóre írta: Peter Jackson a képen úgy néz ki, mint egy hobbit.
:itscool:
Más lett a világ
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Mel Gibson nem játszik benne, hanem ő rendezte.Tinúviel!Tinúviel! írta: Ha tényleg lesz ilyen vetítés akkor ott a helyem! Régóta várom már, hogy leadják őket egyben.... Biztosan nagyon jó lesz! Tudja esetleg valaki, hogy ez minden moziban lesz, vagy csak a művészmozikban??? Már úgy értem, hogy a nagy multikban is??? 8O
A Passiót én még nem láttam, de mindenképpen megnézem...kíváncsi vagyok rá! Szvsz látatlanban nem lehet eldönteni, hogy jogosan vagy jogtalanul hozott e több pénz mint a ROTK, de szerintem mindenképpen a valállásos téma miatt! A vallásos témájú, brutális filmek ált. elnyerik az emberek kíváncsiságát, lásd Ben Hur.Azt is rengetegen megnézték, és majdnem egy szinten van a ROTKal Oscarok terén..... De a Ben Hur egy jó film! És biztos vagyok benne, hogy a Passió is az, mert Mel Gibson nem szokott, olyan nagyon rossz filmekben játszani...ez meg a másik...sokan azért mennek el,mert Mel Gibson játszik benne..... De a rokonai közül páran látták és azt mondták, hogy nagyon jó és érdemes megnézni!
bocs az offért
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
A Passiót én még nem láttam, de mindenképpen megnézem...kíváncsi vagyok rá! Szvsz látatlanban nem lehet eldönteni, hogy jogosan vagy jogtalanul hozott e több pénz mint a ROTK, de szerintem mindenképpen a valállásos téma miatt! A vallásos témájú, brutális filmek ált. elnyerik az emberek kíváncsiságát, lásd Ben Hur.Azt is rengetegen megnézték, és majdnem egy szinten van a ROTKal Oscarok terén..... De a Ben Hur egy jó film! És biztos vagyok benne, hogy a Passió is az, mert Mel Gibson nem szokott, olyan nagyon rossz filmekben játszani...ez meg a másik...sokan azért mennek el,mert Mel Gibson játszik benne..... De a rokonai közül páran látták és azt mondták, hogy nagyon jó és érdemes megnézni!
"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
- Endóre
- Nem elérhető
:itscool:
A Nap ragyogja be utadat.
- Lin
- Nem elérhető
Bocs az offért.
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Drowse
- Nem elérhető
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Robert B
- Nem elérhető
Drowse írta: Nem láttam a Passiót, de az biztos, hogy nagyobb érdeklődési kört vonz, mint egy fantasy. A vallásos témák mindig érdekelték az embereket. Az meg rátesz egy lapáttal, hogy előre elhintették, hogy a film antiszemita, és hogy milyen botrányos. Egy kis reklám.
Láttam a filmet. Nem antiszemita és nem botrányfilm. Sokan panaszkodnak arra, hogy brutális. Én inkább úgy fogalmaznám ezt meg, hogy a valóság brutális, csak félünk szembenézni vele. Kényelmesebb nem tudomást venni egy ilyen dologról. Én úgy láttam a filmet, mint hívő keresztény, de bárkinek ajánlom. Nagyon megdöbbentő.
Bocs az OFF-ért!
Figyelem! SPOILEREK! Ez itt egy honlap, ahol szinte minden ismert információt (képeket, pletykákat, találgatásokat, esetleg filmbejátszásokat) megtaláltok összegyűjtve A király visszatér bővített változatáról angol és német nyelven.
home.datacomm.ch/betaversion3/
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Drowse
- Nem elérhető
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Robert B
- Nem elérhető
Aldarion írta: Igaz, hogy A Passió premieri bevétele meghalatta A Király visszatér-ét. Kissé meglepett, mikor ezt olvastam... 8O
Nem csodálkozom rajta. Kicsivel jobb és megdöbbentőbb film is, mint A király visszatér. Annak ellenére mondom ezt, hogy a Gyu "trilógiát" a kedvenc filmeim közé sorolom.
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Tarathradiel
- Nem elérhető
Kíváncsi vagyok hogy lesznek megoldva a szünetek, személy szerint nekem elég lenne, ha csak az egyes filmek után tartanának egyet...
"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
- Lin
- Nem elérhető
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"