A 3. rész - A király visszatér
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Beleg írta: Szóval, ha jól értem a filmbe a könyv alapján kezdtek bele, csak éppen vagy a forgatókönyv, vagy a rendezés egy csöppet megkérdőjelezi a színvonalat?
Alyr: hogy érted, hogy nem szó szoros értelmében könyv? (Az eposz gondolom a műfaja) Szóval ez a Beowulf óangol versek vagy történetek gyűjteménye lenne (mint pl. A szilmarilok vagy a Kalevala - persze csak a szerkesztésére céloztam)?
Nem.
Nem.
Nem.
Mint lentebb említettem vala, a Beowulf egy darab hőseposz. És csak pontosan abban az értelemben könyv, mint pl az Odüsszeia.
A Gyűrű Átka hirdetést én is láttam. Sztem is a Nibelungos cucc. Bár akkor ketresztkérdés, hogy Sigfried miért lett nő?
(Kristanna Lokent egyébként mint iron maident láthattuk a terminátor3ban)
Mindenesetre fantasyszerű kardozós film. Éjjen éjjen.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Noredhel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Én, mint Wagner-rajongó, biztos nem nézem meg, csak mérgelődnék...
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Ilweran
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Beleg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Alyr: hogy érted, hogy nem szó szoros értelmében könyv? (Az eposz gondolom a műfaja) Szóval ez a Beowulf óangol versek vagy történetek gyűjteménye lenne (mint pl. A szilmarilok vagy a Kalevala - persze csak a szerkesztésére céloztam)?
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Thereon
- Nem elérhető
Thereon, a vándorló varázsló
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Beleg írta: Kicsit más téma
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, és a kettőnek semmi köze egymáshoz, de azért érdekelne.
Szóval hétfő este volt a TV-ben a Beowulf című film. Ez ugyanaz a Beowulf, ami a fiatal Tolkien kedvenc olvasmánya, és némileg a tolkieni világ ihletője volt?
(Sajna nem emlékszem, hogy a könyv címét hogyan írják, így lehet, hogy távol áll a filmtől. Ha így van előre is bocs.)
Szóval.
A Beowulf nem könyv a szó szoros értelmében, hanem egy hőseposz. (mint az Odüsszeia pl) Észak-európai eredetű, egy dán törzs királyáról szól, kb a 6. században játszódik a sztori és kb a nyolcadikban íródott. Asszem.
A film (én is láttam, Christopher Lambert megin halhatatlant játszik, szegény) az említett hőskölteményre nagyon-nagyon-nagyon távolról emlékeztet. A forgatókönyvíró valaha régen olvashatta az eposzt. A nevek, a kar leszakítása, meg hogy valami királyt zargat valami szörny és van neki anyja is(mmint a szörnynek), stimmelnek, csak a többi nem.
Tolkiennek azért lehetett igen kedves olvasmánya az eposz merthogy óangol nyelven maradt fenn.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Beleg
- Nem elérhető
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, és a kettőnek semmi köze egymáshoz, de azért érdekelne.
Szóval hétfő este volt a TV-ben a Beowulf című film. Ez ugyanaz a Beowulf, ami a fiatal Tolkien kedvenc olvasmánya, és némileg a tolkieni világ ihletője volt?
(Sajna nem emlékszem, hogy a könyv címét hogyan írják, így lehet, hogy távol áll a filmtől. Ha így van előre is bocs.)
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Thereon
- Nem elérhető
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Hát igen, csak az idehozatal lenne egy kicsit problémás.FireHair írta:
Hm.... JÓ ÖTLET !!!Elza Eldaniella írta: Miért nem kérjük el a film stúdiótól a megmaradt diszleteket. Nekik, hogy véget ért a film, már úgysem kell. Csak porosodik a raktárban. Abból kedvünkre lehetne válogatni, és több mindent felépíteni, kinek mihez van kedve.
- FireHair
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Hm.... JÓ ÖTLET !!!Elza Eldaniella írta: Miért nem kérjük el a film stúdiótól a megmaradt diszleteket. Nekik, hogy véget ért a film, már úgysem kell. Csak porosodik a raktárban. Abból kedvünkre lehetne válogatni, és több mindent felépíteni, kinek mihez van kedve.
"Perché un mondo senza musica non si puó neanche immaginare.."
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
- Namarie
- Nem elérhető
3.Aragorn írta: Ha már itt tartunk, miért nem építjük fel komplette Minas Tirith-t? Ott már elég sokan elférnénk. (De hogy honnan szerzünk Palantírt a Fehér Toronyba... )
OFF: esetleg megbeszélem Feanorral. Gandalf úgyis azt mondta, hogy a palantírba nézve szeretné Feanort megpillantani. (könyv)
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Thereon
- Nem elérhető
Jó mondjuk a másik ötletem az, hogy lopjunk el lovakat, gyülekezzünk valamelyik téren aztán mindannyian elüvöltjük magunkat hogy halál és tömegkatasztrófát okozunk.
- Nelossel
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
3.Aragorn írta: Ha már itt tartunk, miért nem építjük fel komplette Minas Tirith-t? Ott már elég sokan elférnénk. (De hogy honnan szerzünk Palantírt a Fehér Toronyba... )
*gonosz vigyor* Annyira szeretnéd látni, amit az Anor-kő mutat?
Akkor már legyen Megye is, ellaknék egy csini szmiálban...
Toujours pur
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
- Thereon
- Nem elérhető
- tindomiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Sztem mindenki,és kicsi lesz az a "skanzen",metropolisszá nőné ki magát,az meg rég rosszThereon írta: Nemtom, szerintem meg kéne írni a Wetásoknak hogy építsék csak vissza Edoratht azt létrehozhatnánk egy élő skanzent, amolyan falu szerűséget azt jól ellennénk amíg nem jön egy meteor. Azt még mai napig sem értem hogy miért bontották le...
Nah ki tart velem?
Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.
- Thereon
- Nem elérhető
- Nelossel
- Nem elérhető
- Mornambar
- Nem elérhető
Thereon írta: Nemtom, szerintem meg kéne írni a Wetásoknak hogy építsék csak vissza Edoratht azt létrehozhatnánk egy élő skanzent, amolyan falu szerűséget azt jól ellennénk amíg nem jön egy meteor. Azt még mai napig sem értem hogy miért bontották le...
Nah ki tart velem?
Talán mert van egy határidő, hogy meddig bérelhetik ki azt a dombot...
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Thereon
- Nem elérhető
Nah ki tart velem?
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Thereon írta: A Watson srácot nem értem Rajongó de a filmet legyalázza? Ez kicsit ellentmondd egymásnak. Aki a könyveit szereti az nem a Tolkien rajongó? A Gyűrűk Ura fan meg aki film+könyv? Én valahogy így könyveltem ezt el magamban, please javítsatok ki.
Jah és ez nem könyv, ez nem film, hanem életstílus. (Legalábbis számomra, ha bárki fura dolgokat észlelne az elkövetkezendő években szerényke környezetemben, kérem, mielőtt a sárga házat hívná, nekem szóljon és elhagyom az országot, thanks)
A watsont ne vélsd, nem lessz az közöttünk sokáig...
:itscool: az életstílusban meg teljesen igazadvan, nekem gyökeresen megváltozott az életem, amikor rátok találtam... :sungl:
majd megyünk együtt a diliházba... :clown:
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Thereon
- Nem elérhető
Jah és ez nem könyv, ez nem film, hanem életstílus. (Legalábbis számomra, ha bárki fura dolgokat észlelne az elkövetkezendő években szerényke környezetemben, kérem, mielőtt a sárga házat hívná, nekem szóljon és elhagyom az országot, thanks)
- Ulmo
- Nem elérhető
cortez71 írta: ez most OFF lesz, de ez nekem személy szerint nagyon fájt...
Egy ilyen kritikát kapott az oldal a Tolkien életrajzzal kapcsolatban:
"Bocs Cortez, a tanulmányaim miatt én irodalmár szemmel nézem dolgokat. És a Tolkien. hu annak ellenére hogy Tolkienes oldal, legalább 10 nem-hiteles adatot közölt az utóbbi 3 évben"
Szvsz ez felháborító!!!!!!! :rmad2:
Bár OFF, de azért idekerül:
cortez, ha összehoznál engem, vagy a vezetőség más tagját a kritizáló illetővel, hálásak lennénk (én biztosan )
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
cortez71 írta: Egy felmerült azzal kapcsban, h Tolkien bevonult-e a seregbe... Hát persze h bevonult!
1. Rajta van a DVD doksifilmjén
2. Itt is fenn van!
Minden rendes életrajzában benne van, hogy nemcsakhogy bevonult, de részt is vett az I. világháborúban, ahol a legtöbb barátját megölték. A lövészárokban kezdte írni az első meséit.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- cortez71
- Nem elérhető
1. Rajta van a DVD doksifilmjén
2. Itt is fenn van!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Bocs Cortez, a tanulmányaim miatt én irodalmár szemmel nézem dolgokat. És a Tolkien. hu annak ellenére hogy Tolkienes oldal, legalább 10 nem-hiteles adatot közölt az utóbbi 3 évben"
Simán lehet.
Aztán 99,9% hogy a helyreigazítás is megjelent ugyanitt.
De, esetleg ha az illető nevesítené azt a 10 nem hiteles adatot, megláthatnűnk, mi is a probléma.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ilúvatar Gyermeke
- Nem elérhető
S azt el tudják mondani, hogy melyik az a legalább 10 nem hiteles adat?! Mert ha nem, akkor csak a levegőbe beszélnek, s nem kell törődni az ilyennel...
Más: sajnos még nincs "Hobbit film" topic , ezért ide írom: úgy tűnik, hogy távvezetékeket terveznek Matamata közelébe építeni, oda ahol a Megye részeket forgatták a GYU filmben. Márpedig PJ ott szeretné forgatni a Hobbitot - ha igaz...
www.nzherald.co.nz/index.cfm?c_i ... D=10111718
There is no reality. Only perception.