A 3. rész - A király visszatér
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
www.lordoftherings.net/legend/do ... /rotk.html
(bocs ha már volt )
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
- Szarumán
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Köszönetek: 0
Most gyönyörködjetek benne, hisz mindjárt itt A Király visszatér, és már az elején kilöknek otthonról..
Még a hobbitokat sem tudtam jól rendbe tenni!
A Fehér Mágus
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lalaith Scarlett
- Nem elérhető
A könyv&film témában egyetértek, két külön kategória...
Mostmár itthon is meg tudom nézni a trailert, tökjó
Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Gorniék tényleg hárman mennek, de elég félelmetes lesz
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Nilraen
- Nem elérhető
Palimir írta: Én semmiképp sem nevezném megváltoztatásnak, vagy hozzátoldásnak.
szvsz
Hát azért egy aprócska változtatás van benne.A 2.részben(a filmben) Arwen elmegy ,legalábbis elindul Szürkerévbe.Tehát kérdéses hogy hogy fog Minas Tirithbe kerülni.Valószínüleg itt is számithatunk egy "kissebb" változtatásra....
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Ulmo
- Nem elérhető
Palimir írta: Hi
Bocsi, hogy ha már említettétek, és nem olvasom vissza, de miből tudjátok (cikk, PJ mondta, ...) hogy a megye megtisztítása kimarad?
A FotR bővített változatán vannak audiokommentárok. Az egyik PJ, Philippa Boyens és Fran Walsh kommentárja. Ebben mondja PJ (Galadriel tükrénél), hogy ENNYI a Megye megtisztítása.
- Telperien(Ithil)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Halbarad nem hal meg. :itscool:
"Hol a ló,a lovas?Hol a kürt,mely megharsant csatajelre?...""...Nyerget a lóra,a kürt szava zengjen!Hajrá,Éorlfiak!"
- Palimir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Az ő történetük igaz, hogy a fő történetben nincs benne, de egy az egyben benne van a függelékben, úgy, ahogy a filmben is ábrázolják. Én semmiképp sem nevezném megváltoztatásnak, vagy hozzátoldásnak.Morgul írta: [...] Engem páldául a hozzátoldott megváltoztatott dolgok ([...], Arwen & Aragorn stb.) [...]
szvsz
Minden megtörténhet... még az is ami nem.
- Bandi3120
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Robert B
- Nem elérhető
Engem páldául a hozzátoldott megváltoztatott dolgok (Warg csata, Osgiliath, Faramir, Arwen & Aragorn stb.) nem is zavarnak annyira . Amik inkább zavarnak azok a hollywood-i jellegű, hatásvadász, lárványjelenetek (Aragorn lezuhan, Legolas pajzsdeszkázása, Aragorn és Gimli kötélmászása, Gimli humoros karakterré tétele stb.), illetve az értelmetlen változtatások, amiket mondjuk még inkább megbocsájtok (pl.: Az ent-tanács döntése).
De összességében tetszik mindkét film (mondjuk, ha hasonlítani kéne, akkor a Gyűrű szövetségére szavazok).
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Palimir
- Nem elérhető
Mindenesetre érdekes képek, és ha csak a képekről van szó, akkor még nem vagyok teljesen meggyőzve, hiszen ekkora változtatást nem érdemelne a történet...
De a TTT is sokkal jobban tetszett, amikor nem hasonlítottam össze a könyvvel... biztos ezt is el tudnám fogadni, ha jól meg van csinálva
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Sil írta:
Azért a Holtak majd besegítenek nekik...Szméagol írta: Elég érdekes lesz, amint a Három Bajtárs kiszabadítja a több száz gályarabot.
Szegény rabok. Biztos nagyon meg fognak ijedni...
- Barahir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Sil írta: 1. A Megye megtisztítása 100%, hogy kimarad. PJ nyilatkozta többször, hogy részéről a Megye megtisztítása annyi volt, amennyit Frodó látott a Tükörben.
2. Igen, eddigi ismereteink alapján Gríma öli meg Szarumánt. Kilöki az erkélyről, Szarumán ráesik a tüskés kerékre, a kezében tartott palantír meg egy pocsolyába gurul (és Pippin találja meg, és elrejti). Grímát pedig Legolas öli meg, méghozzá úgy, hogy először úgy tűnik, hogy elhibázta a lövést, és amikor Gríma elkezd vigyorogni rajta, akkor jön vissza a nyíl felülről...
A képek:
Gríma a tőrrel:
www.theonering.net/scrapbook/mov ... /view/6590
A híres Tüskés Kerék:
www.theonering.net/perl/newsview/2/972402998
És a tüskés kerék egy Weta-maketten:
www.sideshowtoy.com/placed/lotr/orthanc05.jpg
Sil, leírnád nekem, hogyan kell képeket belinkelni?
Sose tudtam, dem ost megkérdem!
(tudom, tudatlan vagyok, de hát...)
Előre is kösziköszi!
- Sil
- Nem elérhető
2. Igen, eddigi ismereteink alapján Gríma öli meg Szarumánt. Kilöki az erkélyről, Szarumán ráesik a tüskés kerékre, a kezében tartott palantír meg egy pocsolyába gurul (és Pippin találja meg, és elrejti). Grímát pedig Legolas öli meg, méghozzá úgy, hogy először úgy tűnik, hogy elhibázta a lövést, és amikor Gríma elkezd vigyorogni rajta, akkor jön vissza a nyíl felülről...
A képek:
Gríma a tőrrel:
www.theonering.net/scrapbook/mov ... /view/6590
A híres Tüskés Kerék:
www.theonering.net/perl/newsview/2/972402998
És a tüskés kerék egy Weta-maketten:
www.sideshowtoy.com/placed/lotr/orthanc05.jpg
Tears unnumbered
- Barahir
- Nem elérhető
Adelard írta:
Barahir írta:
Adelard írta:
Bocsi, hogy ha már említettétek, és nem olvasom vissza, de miből tudjátok (cikk, PJ mondta, ...) hogy a megye megtisztítása kimarad?
Még a ROTK bővítettből is?
És akkor pl. hogyan fogják megoldani Szarumán halálát? Bár biztos megoldják valahogy, ügyesek ezek
Szarumán kiesik Orthanc tornyának ablakán, (van is róla kép, de én most nem tudom hol) Grímát pedig Legolas öli meg.
Én eddig úgy tudtam, hogy Gríma segít neki leesni:... hiszen ott az a kép tőrrel a kezében, az arcán tomboló harag...
Már hogy tudna kiesni az ablakon? úgy látszik a veresége után nagyon levert lett...
Ha megtudod írni, hogy nagyjából hol is az a kép, én hálás lennék.
Ó jaj. Hát arról sajnos fogalmam sincs... ide többször is be volt téve azt tudom, de csak fórumon láttam, szal ha visszaolvasol valahol biztos megtalálod, egyébként nem tom hol van. De azon a képen csak Szarumán van egy szöges keréken, nem az ahogy kiesik... szal lehet h igazad van és Gríma löki le.
Ahá, most már vili! Az a fogaskerekes kép már lassan fél éve megvan, én aszittem hogy van egy olyan is hogy pont az ablakból esik ki....
- Adelard
- Nem elérhető
Barahir írta:
Adelard írta:
És akkor pl. hogyan fogják megoldani Szarumán halálát? Bár biztos megoldják valahogy, ügyesek ezek
Szarumán kiesik Orthanc tornyának ablakán, (van is róla kép, de én most nem tudom hol) Grímát pedig Legolas öli meg.
Én eddig úgy tudtam, hogy Gríma segít neki leesni:... hiszen ott az a kép tőrrel a kezében, az arcán tomboló harag...
Már hogy tudna kiesni az ablakon? úgy látszik a veresége után nagyon levert lett...
Ó jaj. Hát arról sajnos fogalmam sincs... ide többször is be volt téve azt tudom, de csak fórumon láttam, szal ha visszaolvasol valahol biztos megtalálod, egyébként nem tom hol van. De azon a képen csak Szarumán van egy szöges keréken, nem az ahogy kiesik... szal lehet h igazad van és Gríma löki le.
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Barahir
- Nem elérhető
Adelard írta:
- Adelard
- Nem elérhető
Szarumán kiesik Orthanc tornyából, (van is róla kép, de most nem tudom hol) Grímát pedig Legolas öli meg.
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Barahir
- Nem elérhető
BIZTOSRA még nem tudhatjuk, csak nagyon-nagyon valószínű, hogy kimarad.
Szarumánt Gríma löki le Orthanc tetejéről, aki erre vmi tárnába pottyan a saját pokoli masinája nyársalja fel.
Egyébként ez a jelenet majdnem a TTT-be került, és a RotK elején lesz.
- Palimir
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ulmo
- Nem elérhető
Nimrodel Melian írta: Lenne egy kérdésem: Amikor (a Filmben) Frodó belenézett Galadriel Tükrébe, látott egy égő várost, vagy falut, vagy ilyesmit. Mit látott tulajdonképpen? Először azt gondoltam, hogy a Megyét, de ha jól tudom, a Megye megtisztítása nem lesz benne a harmadik részben. De akkor hol játszódott a jelenet, amit látott? Lesz ilyen rész A Király visszatérben?
gande jól mondta, az a Megye volt. Galadriel mondta Frodónak, hogy ez vár rájuk, ha elbukik a küldetés. A Király Visszatérben biztos nem lesz ilyen jelenet, mert kimarad a Megye megtisztítása.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Idril
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Nap fénye világosságot,
Hold fénye teljességet,
Víz színe tisztaságot,
Csillagok fényességet
Adjatok!
- gande
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Valahol olvastam P.J nejétol, hogy az pl. Öregerdot kihagyták..de ugyanakkor nincs semmi a filmben ami kizárná, hogy megtörtént!
Mivel semit sem lendít közvetlenül a történet menetén, egy filmre pedig más dramaturgia szabályok vonatkoznak (nem beszélve a játékidorol) nem mutatták meg. Ez is hasonló lehet....
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Sil
- Nem elérhető
Azért a Holtak majd besegítenek nekik...Szméagol írta: Elég érdekes lesz, amint a Három Bajtárs kiszabadítja a több száz gályarabot.
Tears unnumbered
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Elég érdekes lesz, amint a Három Bajtárs kiszabadítja a több száz gályarabot.
Ulmo írta: Idril: ez az után van, hogy Pippin belenéz a palantírba. A könyvben is van ilyen rész, bár kicsit más formában.
Végülis nem más formában csak nincs leírva "szószerint".
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1: