MTT "Relax" Tábor 2005.
- Niph
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
PhelaN: sterintem ha valaki táborozni akar akkor pusztán már azért jól érzi magát. Szvsz nem kell ehhez alkohol, mert valahogy úgy veszem ki a hozzászólásodból hogy neked egyik bajod az volt hogy alkoholt nem lehetett a tábor területére bevinni. Itt lehet eldönteni szerintem az ember vagy táborozik(nyaral) vagy pedig bulizik!!!!Alkohol nélkül is simán meg elehet lenni.
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Inczy írta: Emberek, szerintem Ankalimon hozzászólása után kár tovább vitatkozni... Számomra legalábbis, minden tisztázódott, nincs szó semmiféle kirekesztésről, diszkriminációról stb stb... Lesz két tábor, egyikben kcisit több Tolkien, másikban kicsit kevesebb. Ennyi.
Buzdítom a népeket, h pályázzanak, a leendő szervezőknek pedig sok sikert kívánok!! Minden szuper lesz...! :itscool:
De ha akarjátok diszkriminálhatunk.
Puszta gonoszságból persze.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Inczy
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Buzdítom a népeket, h pályázzanak, a leendő szervezőknek pedig sok sikert kívánok!! Minden szuper lesz...! :itscool:
Feel the sunshine
- Toma gazda
- Nem elérhető
Mi lenne ha az arany középutat választanánk hogy ugye nincs szabott korhatár és lehessen émi + 18 as dolgot is csinálni
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- sebcsaba
- Nem elérhető
Pont azért megy vita, hogy azzal lehetőségeinkhez mérten befolyásoljuk döntést. És olyan döntés szülessen, ami 1) nem rombolja nagymértékban az MTT hírnevét 2) a tagság részéről nem elhanyagolható támogatottságot tud maga mögött. Szvsz alkalmas ez a fórum rá. Nem az alkoholról van szó. Elvekről van szó.Inczy írta: Mondjuk a vita tényleg olyanon megy, ami még nincs eldöntve, vagy csak egy elejtett félmondatként hangzott el...
[size=9:3vekhm4f]*betűméret átállítva by Ulmo*[/size]
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Ringbearer írta: ez most komoly, hogy 18 even aluliak nem johetnek ebbe a taborba, vagy felreertettem valamit?
Szeretném világosan leszögezni: Nincs olyan formális szabály, amely alapján bármelyik tárborban életkori korlátot kellene megállapítani.
Az ezzel kapcsolatban eddig itt megfogalmazott más megközelítések magánvéleménynek, vagy az "írói munkásság részének" tekintendők...
Az előzetes elvek alapján a két tábor között CSAK a tolkieni mitológiához való kötődés mértékében van különbség. A Nagytábor azoknak szól, akik átélhető keretek között szeretnék megtapasztalni a tolkieni világ értékeit, elmélyíteni középföldi ismereteiket. A "Relax" tábor azoknak szól, akiknek időlegesen, vagy véglegesen kevésbé fontos a professzor által megalkotott világ, és a kötetlen kikapcsolódást, pihenést részesítik előnyben.
Teljesen egyértelmű, hogy a Nagytáborban sokan leszünk 18 év felettiek, akiknek a tolkieni világra épülő intenzív keretjáték a vonzóbb. (Hiszen azért "bulizásra" van elég alkalom egyébként is...) És sokan lesznek a 18 éve alattiak között is, akiknek a kevésbé kötött, pihenősebb forma a vonzóbb.
Mindenféleképpen kerülendő az a beállítás, hogy "Relax" tábor egyfajta "elit" tábor, ahova csak a kiválasztott, felnőtt, szívünkhöz közelebb álló emberek jöhetnek el (minden ilyesféle megkülönböztetés éles ellentétben áll az MTT alapelveivel, és mint ilyen szóba sem kerülhet).
A valóság éppen ellentétes ezzel: az MTT céljainak, eddigi tevékenységének egyértelműen inkább a Nagytábor felel meg. Ez az alapértelmezett, "elsődleges", "fő" MTT tábor.
A "Relax" tábor egy kiegészítő lehetőség azoknak, akik eddig is inkább a buli, a haverok (Fanta) miatt jöttek közénk, és akik tavaly és tavalyelőtt sem igazán tudtak megbarátkozni a mitológiát a középpontba állító tábori programmal.
(Egy kis adalék: Az utolsó tábori felmérésből kikövetkeztethető, hogy a tavalyi tábor résztvevőinek mintegy 25-30 %-a választotta volna a "Relax" típusú programot - mindenféle korosztályból vegyesen.)
[size=9:3bqvbv8d]Természetesen ezzel együtt is elképzelhetetlen, hogy az MTT szervezésében bármiféle "felnőtteskedő", "iszunk-hányunk-belefekszünk" jellegű program valósuljon meg... Még ha a szervezők úgy is döntenek, hogy a Nagytáborban megszokott erőteljes alkoholtilalmon enyhítenek - semmiképpen nem alakulhat ki olyan feltételrendszer/hangulat/életérzés, ahova egy szülő ne engedhetné el nyugodt szívvel a 14-18 éves csemetéit. Aki mégis ilyesmire vágyik, annak egyértelműen az MTT-n kívüli kikapcsolódási lehetőségeket ajánlom a figyelmébe...[/size]
A jelen helyzetben a kesergés és tiltakozás, illetve a két tábori koncepció át- illetve félreértelmezése helyett mindenki nézzen magába és a következő egyszerű kérdés alapján döntsön:
Az eddigiekhez hasonló kötött keretjátékra épülő, a tolkieni világ megismerését, és az önálló alkotótevékenységet középpontba állító programban szeretne részt venni, vagy inkább egy bulizós/pihenős/kikapcsolódós, egy kis tolkieni keretjátékkal megspékelt tábori "tevékenység" a szimpatikusabb.
Higgyétek el, mindenki jobban fogja érezni magát, ha olyan táborba megy, ami az igényeinek megfelel, és ahol hasonló igényszintű társakkal lehet együtt...
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
www.pizolit.hu/alsoors/
Ideális hely nyári relax táborokra... Ezek után a viták után megláttam, és halálra röhögtem magam...
[size=9:3ot7wcw5]Lehet törölni... [/size]
- Rabyn
- Nem elérhető
Gandalf írta:
Attól függ, ki szervezi. Egyesek komolyan gondolják, mások nem szeretnék, megint mások a 2 tábor ellen tiltakoznak... pályázni ezek után még senki nem mert.Ringbearer írta: ez most komoly, hogy 18 even aluliak nem johetnek ebbe a taborba, vagy felreertettem valamit?
Ha csináltam vona már tábort, vagy legalább tudnám hogy kell... d enemtudom.. életembe nem csináltam mg.. meg szvsz idöm se engedi majd.. de besegíteni be szeretnék (mindkét helyen!!)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
[size=9:727n6gd2]Uh már kezdem unni ezt... Mindegy én akkoris a kötöttbe szeretnék menni...[/size]
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Gandalf
- Nem elérhető
Attól függ, ki szervezi. Egyesek komolyan gondolják, mások nem szeretnék, megint mások a 2 tábor ellen tiltakoznak... pályázni ezek után még senki nem mert.Ringbearer írta: ez most komoly, hogy 18 even aluliak nem johetnek ebbe a taborba, vagy felreertettem valamit?
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- _Phelan_ (Caranthír)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ha ez OFf akkro boccs de msot ne mtudom hova kerülhetne... MTT Aldeon, Gondoaltok vagy hova?
Then you'll see, tears won't wash this away, Memories of the years that started the pain
- Drowse
- Nem elérhető
nemtom, de a lazább program nem egyenlő a program hiányával, csak kevesebb a program...
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- _Phelan_ (Caranthír)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nekem jelenlegi táborral igenis porblémám volt, hogy néha le keleltt battyogni Velembe, hogy megtaláljak valakit, mivel csak ott ihatott meg egy sört... :/
Kultúráltan nem értettem miért nem lehet szórakozni. Ennek ellenére, amit mondok... hmmm... nem bízom én azért annyira az MTTsek önértékelésében, hogy tudnák mennyi alkoholt bírnak. De elfogadom, hoyg valakinek ez jelenti a szórakozást. És kell egy oylan tábor, ahol ha nem midnen éjszaka6nappal meg stb. de lehessen egy cseppel több alkoholt fogyasztani mint azt illő... ez az ember nem én leszek, nem a saját nevemben bezsélek...
És anna kellenrée, hoyg nem bízom az MTTsek megfelelő mértékű alkoholfogyasztásában Bőven el bírom képzelni, hogy egy MTT s cspat 10 napig akár keretprogram nélkül, is feltalálja magát. Kultúráltan.
Igény vana Relax táborra... ilyen szempontból is de szerintem leginkább nem kötött programok alapján méginkább. Én spec néha eléggé frusztrált tudtam lenni amikor bemondatták, hogy csoportfoglalkozás ( C by Haleth népe, nem Thingol v. egyéb grrr... )... már megint...
Rémesen vágytam arra, amit ne mtudtam megvalósítani... egy kis közös zenehallgatásra... és mivel ezt az egy saját kis programot se tudtam megszervezn ia keretek miatt ezért inkább nagyobb mrtékben eltekintek a keretektől mint kéne.
És anna kellenrée, hoyg nem bízom az MTTsek megfelelő mértékű alkoholfogyasztásában Bőven el bírom képzelni, hogy egy MTT s cspat 10 napig akár keretprogram nélkül, is feltalálja magát. Kultúráltan.
A hallgatólagos szabályokat inkább nem véleményezem...
Inczy problémáit tartom fontosnak megvitatni.
Kincső: Elitélni azt lehet amit az ember kipróbált. Én pl ezért nem ítélem el a részegeket Hja és Ana írt egy iylet... senki más részéről ne mtudok hallagtólagos szabályokról kérlek, ne hivatkozz rájuk :/
" Egy (naiv) kérdés: akkor mi a nyáknak kell hivatalos MTT-rendezvénnyé tenni a Relax tábort?!" Mert az Inkább miért ne kéne az legyen? Netalán, akik odamennek nem érdemlik meg szintén a MTT-s jelzőt? vagy csak én érzem ezt rosszindulatúnak?
Then you'll see, tears won't wash this away, Memories of the years that started the pain
- Inczy
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Én sem lököm a Dunába az összes autót csak mert zavar a kipufogófüst.
Alyr, ez ott van....! :itscool:
Ana: Ha most folyik ez a vita, lehet hogy tavaszra kifúj annyira hogy érdemben beszélhessünk a táborról. Szerintem.
/me bőszen bólogat... Legközelebb majd jan 15-e után forrósodhat fel a hangulat. De nézzük a jó oldalát: feléledt a nép... :cool2:
Feel the sunshine
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ana: Ha most folyik ez a vita, lehet hogy tavaszra kifúj annyira hogy érdemben beszélhessünk a táborról. Szerintem.
Egyébkéntmeg:
Tudom hogy saját szocproblem, de a bulikon sosem érzem otthon magam. Mindig valahogy kívül maradok. Úgyhogy támogatom a kötöttebb tábort.
(Éljen a dark side... )
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Zarándok(Mist)
- Nem elérhető
Szürke / sebcsaba írta: A 18+-os korlátozás de jure szabályozása szerintem komoly kérdéseket vet fel és jelentősen rombolhatja az MTT presztízsét.
[size=9:2xilxv2t]Tegyük fel, hogy adott X, fiatalkorú leánygyermek, aki ránktalál interneten, és szeretne jönni a táborába. Természetesen szülei féltik Őt, így körülnéznek ők is, hogy miféle szervezet is vagyunk. És meglátják hogy uagyancsak az MTT, hivatalos keretek között szervez egy olyan tábort is, amelybe jelentkezési feltétel a betöltött 18. életév. Ezek után a kedves szülő mit fog gondolni? Szerintem nem túl szépeket, és a két-tábor-kocepció egyik célja, konkrétan a minél-több-új-ember-bevonása fog csorbát szenvedni.[/size]
[size=9:2xilxv2t]erre csak annyit jegyzek meg halkan, (bár nem igazán tartozom a társaság magjába, szóval nincs sok közöm hozzá) hogy maximális egyetértésem. kiskorú is vagyok, lány is vagyok, ergo tudom bizonyítani, hogy egyáltalán nem könnyű elfogadtatni egy netes közösséget a szülőkkel. és ha véletlenül idetévedne példának okáért az én anyám, akkor részemről asszem vége lenne az mtt-s programoknak. /önzés off... lehet több tábort szervezni, lehet korhatárt felállítani, ezzel semmi baj. de az szerintem kicsit erős, ha nyíltan alkesztáborról vitázik a nép. és nem csak a presztízs, hanem sokkal inkább a tagok miatt, főleg, ha olyan szinten bizonytalan dologról van szó, mint ez a mostani... [/size]
a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try
- Inczy
- Nem elérhető
Mondjuk a vita tényleg olyanon megy, ami még nincs eldöntve, vagy csak egy elejtett félmondatként hangzott el...
Addig semmi gond nincs a két táborral, amíg bárhova bárki mehet...
Én már csak arra volnék kíváncsi, ki lesz az, aki el meri vállani a táborok szervezését, főleg a Relaxét... Ezek után le a kalappal előtte!
Feel the sunshine
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Komolyan!
Őszintén örülök
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Artemisz
- Nem elérhető
Áfonya írta: A véleményem nekem az, hogy irdatlan ostobaság két tábort csinálni, ráadásul ilyen "hallgatólagos" (?! nem értem a kifejezést. Pályázatnál nincs hallgatólagos feltétel, vagy van feltétel, vagy nincs. Kész.) ill. a pályázatok elbírálását/a részvétel korlátozását teljes mértékben megnehezítő feltételekkel. Legyen egy "kötött", keretjátékos tábor, és legyen egy 5 napos nyári buli, amikor leruccanunk vmi víz mellé, és mindenki azt csinál amit akar. (Emelett még nyugodtan lehet kirándulni, íjászkodni, bármi.)
Ott a pont! :itscool:
Szürke írta: A 18+-os korlátozás de jure szabályozása szerintem komoly kérdéseket vet fel és jelentősen rombolhatja az MTT presztízsét.
[size=9:307rhg3a]Tegyük fel, hogy adott X, fiatalkorú leánygyermek, aki ránktalál interneten, és szeretne jönni a táborába. Természetesen szülei féltik Őt, így körülnéznek ők is, hogy miféle szervezet is vagyunk. És meglátják hogy uagyancsak az MTT, hivatalos keretek között szervez egy olyan tábort is, amelybe jelentkezési feltétel a betöltött 18. életév. Ezek után a kedves szülő mit fog gondolni? Szerintem nem túl szépeket, és a két-tábor-kocepció egyik célja, konkrétan a minél-több-új-ember-bevonása fog csorbát szenvedni.[/size]
Meg ott.
Sil írta: Én pl tuti nem megyek a lazább táborba, ha csak az egyikbe lehet menni. Szerintem pont a kötött keretjáték adja a tábor igazi varázsát. Jó az is persze, amikor "csak" együtt vagyunk, és nem csinálunk semmit - mint pl Pécsen a póttáborban (ahol azért úgy láttam, vannak jó páran 18 év alattiak, akiknek inkább egy ilyen kötetlenebb dolog való), de az valahogy nem az igazi.
Meg emitt.
Úgyhogy én már nem is véleményezek. Fentebb említettek fedik az én véleményemet is.
Uff, beszóltam! [size=9:307rhg3a]( és ez az ÉN kopirájtom, nem Szürkéé! )[/size]
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Áfonya
- Nem elérhető
Most mindenki menjen vissza 1-2 oldalt, és olvassa el Alcar két hozzászólását még egyszer, oké? Előre ne vészmadárkodjunk már megint, legyetek kedvesek.
icke: a közgyűlésen az "alkohol" szó egyszer sem hangzott el a vezetőség szájából, nyilvánosan. Poénkodás szintjén privátban esetleg, de ez nem ugyanaz.
A véleményem nekem az, hogy irdatlan ostobaság két tábort csinálni, ráadásul ilyen "hallgatólagos" (?! nem értem a kifejezést. Pályázatnál nincs hallgatólagos feltétel, vagy van feltétel, vagy nincs. Kész.) ill. a pályázatok elbírálását/a részvétel korlátozását teljes mértékben megnehezítő feltételekkel. Legyen egy "kötött", keretjátékos tábor, és legyen egy 5 napos nyári buli, amikor leruccanunk vmi víz mellé, és mindenki azt csinál amit akar. Emelett még nyugodtan lehet kirándulni, íjászkodni, bármi! Alcarnak igaza van, tényleg sértő, hogy a felnőtteket, akik a belüket kihajtották az eddigi táborokban, hogy a kicsik jól érezzék magukat, x pohár bor elfogyasztása miatt "lealkeszozzák".
Nézzétek már végig a topicot, saját magatoknak mondtok ellent. Ha a Relax tábor önellátó, főzőcskézős, és olyan helyen van, ahol nincs létszámkeret, akkor hogy lehetne már korlátozni, hogy ki megy oda? Miről beszélünk?
Én például nagyon szívesen mennék a "kötött" táborba és dolgoznék is, ahogy tettem azt az elmúlt 2 táborban is, de azt szeretném látni, hogy 2 év egymásutáni csapvezként végigmelózott tábor után nekem valaki megszabja, hogy "részt vehetek-e" a másik táborban ill. beleszóljon, hogy én ott mit csinálok. Akinek ezt nem veszi be a gyomra, ne jöjjön.
Viszont az MTT megítélésének kérdésében teljes mértékben Szürkének és Namarie-nak adok igazat. Ne ássuk már alá magunkat. Legyen a Relax "emtété" tábor, de Tolkien nevét ne keverjük már bele.
Ennyi a véleményem, köszöntem.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Ulmo
- Nem elérhető
Gandalf írta: Komoly volt az az állítás, hogy a Relax táborba csak 18 éven felülieknek szabad jelentkezni, vagy ez csak tréfás utalás volt az elnökség részéről a tábor jellegére?
Ankalimon írta: Hm
ez jó kérdés...
Ennek eldöntését lehet, hogy rá kellene bízni a szervezőkre.
kriszana írta: és a relax egyébként is 18 éven felülieknek lesz... ez olyan hallgatólagos szabály...nem véletlenül
Azért én kíváncsi lennék, ki, hol, mikor fektette le ezt a "hallgatólagos" szabályt. Ana, te tudsz erről valamit? A pályázati kiírásban ugyanis szó sincs korhatárról. Hallgatólagos, ki nem mondott, le nem írt feltétel alapján érdekes lesz elbírálni a pályázatokat.
- Gandalf
- Nem elérhető
pl. Helyszín. Nem érdemes egy csendes üdülőhelyet választani a Relaxnak, mert bár a neve Relax, a relaxáláshoz kevesebb köze lesz, mint a bulizáshoz (szerencsétlennek tartom ezt a nevet...), mert a végén még feljelentenek minket csendháborításért (még a kötött jellegű Velemben is gond volt ez)! Tehát a Mátrafüred-Sástó környék, amit emlékeim szerint Nam javasolt, erre semmiképpen nem javasolt (viszont annál inkább a kötött táborra! én itt olvastam el életemben először A GyU-t, s azóta számomra a Mátra-vidék=Középfölde, de ez egy nagyon csendes, pihis hely, nem jó bulizásra). Olyan helyet kell találnunk, ahol nem okoz gondokat a hangoskodás, zenehallgatás, stb.
A korhatárt/korhatár nélküliséget meg mindenképpen mielőbb tisztázni kéne! Mert akkor annak megfelelően lehetne a pályázatot elkészíteni!
- Kincső
- Nem elérhető
Aeglos írta: Főleg akkor alakul ki semmitevés/világfájás/alkeszparty, ha unatkozik a nép, nincs mit tenni stb... Jó példa erre a pécsi találkozó is.
A pécsi tali most jó vagy rossz példa volt??? 8O
Ha rossz, szeretnélek tájékoztatni, hogy ott igenis volt program (pl. számháború, foci), sőt olyan is volt, amit igény hiányában nem sikerült összehozni (ld. fényképnézegetés no.2.).
[size=9:2mya4l8u]Ebben csak az a vicces, hogy már "hallgatólagosan meg van állapodva" hogy 18+. (/me járni magyar tanfolyás, igen.)[/size]Aeglos írta: [size=9:2mya4l8u]Véleményem szerint a 18 év korhatár nem lesz szükséges, mivel -ha az MTT rendezvénye lesz- nem fordulhat elő semmi, ami miatt fiatalabb ne tehetné be oda a lábát.[/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Drizzt
- Nem elérhető
- Aeglos
- Nem elérhető
Viszont közösség vagytok. Sok-sok ember, akik szeretnek együtt lenni. Itt már nem lehet pusztán az alapján dönteni, hogy ki milyen jártas a Tolkieni mitológiában, mert sokakat ki kéne zárni, ha így döntenénk.
Az tényleg szétszakítná a közösséget. Darabokra. Lennének, akik mennek a nagytáborba, és mások, akiket "kidobtak". Ez így nem lenne állapot. Azért van Relax-tábor, hogy azok is jólérezzék magukat, akik már rég elmentek volna, annyira nem kötődnek Tolkienhez semmi módon, de a barátaik miatt itt maradtak. Viszont -ne essen félreértés- ez nem egy "rezi-csoport" lesz. Egyszerűen annyi, hogy vannak olyanok, akik nem érezték magukat jól a kötött programú táborban, és a tábort magát is zavarták. És miért zavarták? Mert a közösség volt náluk előtérben.
Semelyik tábor sem rosszabb, vagy "gyengébb" mint a másik, csak a hangsúly van máson.
Mindkét táborban lesz keretjáték, és mindkét tábor fontosnak tartja a közösségépítést!
Hallottam, hogy sokatok a kérdőívben vacilált a kérdésnél, amikor feltették, hogy melyik tábort választaná szívesebben, mert a közösség mindenkinek nagyon fontos. Akkor gyere a Relax-táborba, ha a szoros keretjáték kifejezetten zavart, de ha a másikba mennél akkor se kell lemondanod a közösségről.
Ezért fontos, hogy ebben a táborban sok olyan dolgot hozzatok össze, ami főleg a közösségen múlik, mert a programok nem lesznek kötöttek. Főleg akkor alakul ki semmitevés/világfájás/alkeszparty, ha unatkozik a nép, nincs mit tenni stb... Jó példa erre a pécsi találkozó is. Véleményem szerint a 18 év korhatár nem lesz szükséges, mivel -ha az MTT rendezvénye lesz- nem fordulhat elő semmi, ami miatt fiatalabb ne tehetné be oda a lábát.
Egyébként még van idő gondolkozni, hogy hova mész, sőt még ráér problémázni is...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Kincső
- Nem elérhető
Ja igen, és nem vagyok "kiakadva", épp egy megoldást kereső javaslatot próbáltam felvetni, hogy megegyezzünk, mint az MTT-ben szokás. Lehet, hogy rossz ötlet, [size=9:2rq6krot]de talán jobb, mint csak elbeszélni egymás mellett.[/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mindazonáltal a piás és kirekesztős témát már én is kezdem igencsak unni...
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now