- Köszönetek: 0
MTT "Relax" Tábor 2005.
- kriszana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
és a relax egyébként is 18 éven felülieknek lesz... ez olyan hallgatólagos szabály...nem véletlenül
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Másrészt: szó sincs szvsz kettészakításról... van aki a kötöttebb programokat kedveli, tudományos, előadásokkal fűszerezett tábort (pl. én is) van aki a pihenős, lazább, kevésbé kötöttebbet... ne feledjük el, milyen sokan vagyunk! Azt sem, hogy van akinek nem felel meg valamelyik időpont... talán a másik jobb neki!!! Erre kell szvsz gondolni, nem arra, hogy NEKEM mi lenne a jobb, hanem arra is, hogy a másiknak mi a jobb!!! Nem? Volt igény arra is, hogy legyen éppen ilyen kötött a tábor, meg arra is, hogy legyen lazább... és szerintem jó ötlet volt ez. Ha valakinek nem tetszik a Relax koncepciója, ki a nyavalya kényszeríti arra, hogy abba menjen??? Nos? Tud valaki neveket sorolni??? Nem? akkor talán ezt abba is hagyhatnánk...
Aki a Relaxba akar/tud menni: oda jelentkezik. Aki a másikba: az meg oda. Ennyi. Még egyéb álprobléma, amin lehet kicsit rágódni, sopánkodni???
bocs a kemény hangnemért, de ez SZVSZ. Így látom. És lehetne végre kicsit gondolkozni a hozzászólások előtt, azt hiszem... csak egy percet!!! Nem olyan nagy ügy...
(meglehet, hogy a fenti rám is vonatkozhatna, bár átrágtam magamban párszor... nem bántani akarok/akartam, hanem segíteni. Tehát a felháborodást követő másodpercekben, szíveskedjen mindenki ezt szem előtt tartani).
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ja és olyan állapotban sem szeretnék látni senkit, és szerintem más se, mint most Halloweenkor volt valaki.
Ki akadályozza meg, hogy ha valaki valami miatt a tábor közepén rossz hangulatba kerül, azt így próbálja megoldani és idáig fajul a dolog?!
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Toma gazda
- Nem elérhető
ha +18 lesz az az ő dolguk akkor csak 18 éven fölüliek mehetnek.
max nem leszenk olyan népszerűek a jövőben. úgyérzem
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Cala
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Szertintem rossz lenne ha most megosztaná valaki a közösséget...
Ez a legrosszabb, amit lehet tenni. Jönnének a "Ti még kicsik vagytok" mondatok... Ki lennénk zárva... ezt szeintem senki sem szereti...
Bár ti tudjátok... Én csak egy Nem Nagykorú hozzászóló voltam...
...
- Léli
- Nem elérhető
Drowse / Gurrisurye írta: sajnos hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a "pihenést/kikapcsolódást szolgáló program" ivászatokat meg züllést jelent, holott abszolút nem azt jelenti
Inkább nem teljesen azt.... Az itteni alkoholfogyasztások általában megmaradnak az elfogadható szinten. De szerintem igenis kellett, h az idei táborban tiltva legyen az alkohol. És asszem ugyanezen oknál fogva én inkább a "Tolkienesebb" tábort fogom választani, akármennyire is szeretnék veletek lenni...
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Drowse
- Nem elérhető
sajnos hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a "pihenést/kikapcsolódást szolgáló program" ivászatokat meg züllést jelent, holott abszolút nem azt jelenti
vagy én értem rosszul...
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Most komolyan, nem érzitek, hogy ez a vészmadárkodás - már elnézést kérek - eddig sem állta meg a helyét? Nem igaz, hogy milyen negatívak vagytok...
Ha jól csalódom, az idei táborban nem volt ilyen jellegű probléma. A Relax tábort is lehet úgy csinálni, hogy ne is legyen. Döbbenet, hogy mennyi rosszat bírtok látni!!!
Csak mellékesen jegyzem meg: pl. az íjászkodás... no, amikor felvetődött, ne tudjátok meg miket kaptam... még néhány frankó sértegetést is... "veszélyes, meg gyilkos eszköz, méltatlan" és egyebek... és azt is meg tudtuk úgy csinálni, hogy ne legyen probléma... s ha jól emlékszem, nagyon népszerű volt a táborban az íjászkodás...
Ezt csak azért írtam ide, hogy gondolkozzatok kicsit... nem azt állítom, hogy nem kell a dologgal foglalkozni, mert kell, de ez a kapásból abszolúte negativizmustól nagyon herótom van... már bocs.
Uff, beszéltem.
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Holtak vezére
- Nem elérhető
Felagund írta:
Gandalf írta: Komoly volt az az állítás, hogy a Relax táborba csak 18 éven felülieknek szabad jelentkezni, vagy ez csak tréfás utalás volt az elnökség részéről a tábor jellegére?
Szerintem ez egy komoly felvetés volt a potenciális alkohol-fogyasztás miatt...
nem lenne elég h aki vállalja 18 év alatt h elmegy ebbe a táborba az vállalja azt is egyben h nem iszik?
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
- Drowse
- Nem elérhető
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Drowse
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Ez az MTT-nek óriási felelősség ám! Sok kérdést felvethet...
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Drowse
- Nem elérhető
ha már lehet választani, ne legyen senki "kiváltságos" a kora miatt
- Kincső
- Nem elérhető
Zizzo írta: Felagund: szerinted aki akrja az nem issza le magát amugy is? Mellesleg züllik a fiatalság, már 13-14 évesek is isznak keményen... ezt nem tudod megtiltani Amugy a mi általunk szervezett táborban én is tiltottam az alkohol fogyasztást... mondjuk csak 16 éven alul, és 16-18 éveseknek is csak felnött felügyelettel! Na jó, nem kötekszem!
Azért mondom, mert nem voltál (az idei) táborban: Esgalmarban a "város" (értsd: a gyermeküdülő) területén belül tilos volt az alkoholfogyasztás, mert sokan voltunk és különböző korúak (sőt még "ittas állapotban" sem volt szabad belépni a tábor területére). És shimán betartottuk/-ták 10 napig, és így is jól éreztük magunkat. Gondolom a komoly táborban megint így lesz.
De azért én örülnék, ha a Relax táborból sem úgy jönnének haza az emberek, hogy milyen jót piáltunk 5-10 napon át.
És ha tényleg nem mehetn(én)ek kiskorúak a Relaxba, akkor viszont minden kiskorú jelentkezőt "fel kell venni" a komolytáborba, különben nem fairplay. [size=9:mbc4bclk](Megjegyzem egyelőre azt hiszem a komolyba szándékozom menni.)[/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Drizzt
- Nem elérhető
- Zizzo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Itélet csere van írva a vényre...
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Gandalf írta: Komoly volt az az állítás, hogy a Relax táborba csak 18 éven felülieknek szabad jelentkezni, vagy ez csak tréfás utalás volt az elnökség részéről a tábor jellegére?
Szerintem ez egy komoly felvetés volt a potenciális alkohol-fogyasztás miatt...
Our knees do not bend easily
- Inczy
- Nem elérhető
Muszáj volt felszólalnom az érdeekmben...
Feel the sunshine
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
ez jó kérdés...
Ennek eldöntését lehet, hogy rá kellene bízni a szervezőkre.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
A Magyar Tolkien Társaság pályázatot hirdet a 2005. évi "Relax" tábor koncepciójának és fő szervezőinek kiválasztására. A rövid tábori koncepciót, és a szervezői csapat tagjainak bemutatását tartalmazó leírást a vezetoseg@tolkien.hu címre várjuk 2005. január 15. éjfélig.
A keretek:
A tábort 2005 nyarán kell valamikor lebonyolítani 5-10 napos időtartamban 40-80 fő számára, úgy hogy ne essen egy időbe az MTT Nagy Nyári Táborával. A tábort 100 %-ban a résztvevők befizetéseiből kell finanszírozni.
A kijelölt táborvezetőnek és csapatának kell előkészíteni a tábor alapfeltételeit (szállás, étkezés), kidolgozni a tolkieni mitológiához kötődő, ám inkább a pihenést/kikapcsolódást szolgáló programot, kialakítani a tábori idő 20-25 %-át lefedő laza keretjátékot, megszervezni a jelentkezéseket és a befizetéseket, rendezni a tábor pénzügyeit stb.
Túljelentkezés esetén biztosítani kell, hogy első körben az MTT regisztrált, tagdíjhátralékkal nem rendelkező tagjai, második körben a www.tolkien.hu fórumának regisztrált résztvevői előnyt élvezzenek.
A lehetőségek szűkössége miatt minden érdeklődő a két MTT tábor közül csak az egyikbe jelentkezhet.
Ez alól egyedi kivételt a normál jelentkezési időszak lejárta után a táborvezetők engedélyezhetnek, de az így engedélyezett kettős részvétel nem haladhatja meg az adott tábor összlétszámának 10 %-át. A két tábor szervezői automatikusan, külön engedélyezés nélkül résztvevői lehetnek a másik tábornak.
Az MTT Nagy Nyári Tábor szervezői és a "Relax" tábor szervezői nem lehetnek azonosak!