J. K. Rowling: Harry Potter
- Attila
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ilweran
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
De most én is behúzom fülem-farkam, elvonulok olvasni, oszt' majd ha már többen elolvastuk, visszatérünk rá...
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ilweran írta:
Már bocs, egy szót sem írtam a cselekményről, direkt. Az meg, hogy unalmas és kiszámítható a vége, meg hogy szvsz folytatásszagú az epilógus, nem számít spoilernek... Csak egy kritika.Cerebrum írta: Amúgy irgumburgum Ilweran, legközelebb írd már ki nagy betűkkel, hogy "SPOILER!". És ez innentől kezdve sztem vonatkozzon már mindenkire, aki elkezdte olvasni, vagy ki is olvasta már.
De annak számít, mert egy csigánál nagyobb értelemmel megáldott lény máris azonnal vágja, hogy ha szerinted SPOILER ON unalmas a végre, az epilógus pedig folytatásszagú, akkor abból csak az következhet, hogy a történet happy enddel zárul, magyarán Harry él túl, és győzi le Voldemortot. SPOILER OFF
Inferno írta: Nem akarlak megbántani, de mégis mire számítottál?
Ez most hogy jön ide? Édes mindegy, hogy ki mire számít, a lényeg az, hogy még ha az ember biztosra is vesz valamit, akkor is ott motoszkál benne a kétség, hogy "de mi van, ha mégsem", ezért is nem a végén kezd el olvasni egy könyvet az ember normális esetben. Bár ezek szerint kivétel gyengíti a szabályt.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Kar_sa
- Nem elérhető
Jah: amit még akartam: érdeklődők számára: kezdenek végre kicsit jobb minőségű TS-ek keringeni az OOTP filmről...
Kārātārānen a áirâë...
- Ilweran
- Nem elérhető
Már bocs, egy szót sem írtam a cselekményről, direkt. Az meg, hogy unalmas és kiszámítható a vége, meg hogy szvsz folytatásszagú az epilógus, nem számít spoilernek... Csak egy kritika.Cerebrum írta: Amúgy irgumburgum Ilweran, legközelebb írd már ki nagy betűkkel, hogy "SPOILER!". És ez innentől kezdve sztem vonatkozzon már mindenkire, aki elkezdte olvasni, vagy ki is olvasta már.
Liliana írta: Hát szvsz a brit borító rondább, komolyan azt hittem hülyeségb
- Inferno
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Másik, azért sok könyv van, aminek jó a filmváltozata, pl. én a Gyűrűk Ura filmet már vagy ötször láttam itt van a polcon bővítetten DVD-n (eredetiben) és nem tudok betelni vele, szerintem a könyv nagy részét hűen adja vissza, le a kalapppal Peter Jackson előtt!
- Kar_sa
- Nem elérhető
LOL, és honnan tudod, hogy nem? Lehet Hagrid Sirius motorbicajával felszerelkezve az Imperius átok hatása alatt kergette be őket a Gringotts londoni metró alatti termébe, hogy blahblahblah (fantáziálok, még nem olvastam, nyugi, ez nem spoiler... bááár... ZOMG tényleg. Van az a cucc, hogy "meg fogjuk tudni, mi történt Sirius motorkerékpárjával". és... LOL... A legegyszerűbb magyarázat az lenne, hogy Hagrid megtartotta... Mondjuk hova tenné, arra kíváncsi vagyok... Lehet együtt vadult a Tiltott Rengetegben a Ford Angliával? XDLilliana írta: [size=9:525g9t7v](a thumbnailen úgy nézett ki mintha egy motorral ütné el éppen Harry Ront és Hermyt 8O )
[/size]
Kārātārānen a áirâë...
- Attila
- Nem elérhető
Szerk: Az Umbridgeos zene az :itscool:
- Lilliana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ez egyátalán nem így van, sInferno írta: Az amcsiknak le van butítva, míg az angoloknak a komolyabb jutott
Cameron Duncan Lives!
- Kar_sa
- Nem elérhető
Nos most mondok egy dolgot, ami lehet, hogy újdonságként fog hatni számodra: a könyvekből készült filmek egyike sem adja vissza a regényt. Ha belegondolsz, a Gyűrűk Ura film se éppen olyan lett, mint a Gyűrűk Ura maga... csak úgy példának okáért.Inferno írta: Nem olvastam az tény, a filmeket néztem és mindig azzal riogatnak, hogy félelmetesebb lesz, de engem nem igazán rémisztettek meg, még a legutóbbi sem, pedig én is növök fel folyamatosan Harryvel, de nem hatnak meg igazán, megnézni megnézem, de annyi.
Valóban nem vagyok jóval húsz fölött, mert 19 vagyok , de lehet kicsit komolyabb vagyok kortársaimnál és ebből ered az, hogy nem tetszik a Harry Potter, de a fene tudja, megmaradok inkább Tolkiennál
Szerintem az itt lévők többsége nem a Harry Potter filmek, hanem a könyvek miatt van itt, különben mit keresne Rowling a topic címében?
Mert a filmek szépek, jók, aranyosak, elviselhetők, meg minden, de bizony a könyvekhez összességében vajmi kevés közük van.
Nagyon ajánlom, hogy olvasd el a könyveket.
Nem gúnyolódni akarok, és nem is azt mondom, hogy rögtön tetszeni fognak.
Énnekem is volt ilyen "fujjheripotter"-korszakom. Még e korszak előtt olvastam az első könyvet a könyvtárban, aztán bezárt, én meg abbahagytam a felénél, és aztán annyira nem fogott meg, hogy utána el se kezdtem olvasni újra, éveken át tképpen eszembe se jutott, ez még a HP mánia előtt volt.
Aztán láttam az első filmet (bátyám hazahozta), és eszembe jutott, hogy héééé, én ezt elkezdtem olvasni egyszer. És mivel nem egészen úgy volt minden, mint emlékeztem, kivettem a könyvtárból és újra elkezdtem.
És aztán miután befejeztem, ami mégpedig még aznap este megtörtént, már nem volt menekvés.
Szóval tényleg, nagyon tudom ajánlani ezeket a könyveket, a filmek sajnos egy nagyon egyéni, érdekfeszítő-humoros-valódi hangulattól fosztják meg a történetet.
Tehát mégegyszer: nem gonoszkodni, nem pofázni, etc. akarok, csak szimplán ajánlok egy nagyon ügyesen megírt könyvet, és egy próbát megér, nem? Vesztenivalód nincs.
(amúgy az a vicc, hogy én azt hittem, hogy csak a 7.-et nem olvastad még, de ha már így bevallottad )
Kārātārānen a áirâë...
- Inferno
- Nem elérhető
Valóban nem vagyok jóval húsz fölött, mert 19 vagyok , de lehet kicsit komolyabb vagyok kortársaimnál és ebből ered az, hogy nem tetszik a Harry Potter, de a fene tudja, megmaradok inkább Tolkiennál
- Kar_sa
- Nem elérhető
A regények változnak. Az első még kis tizenéveseknek szólt. Ugye van ez a párhuzam, hogy minden könyv annyi időseknek szól, amennyi idős Harry abban a könyvben.Inferno írta: Jó én nem írok semmit, mert nem is izgat annyira, de valóban csak a borító különbözik, azért a stílusuk csak más, a felnőtteknek szóló verzió mégiscsak rémisztőbb vagy valami?
Hát, ha nem gyerekkönyv, de nem is kifejezetten felnőtteknek szóló, ha nézem a tévében, mindig kis tizenévesek csápolnak HP-nek vagy a többi szereplőnek és én voltam moziban mikor ment az első rész, ott is csak kis lányok és kis fiúk voltak, fitalabbak, mint én, pedig akkor még én is tizes éveimet tapostam. De mondom izlés dolga.
Más: ezt komoly úgy mondod, mintha már jóval elmúltál volna húsz éves, szóval azért poén.
Amúgy meg ha még nem olvastad, nem tudhatod, milyen rémisztő. Oké, ezek szerint az epilógus egy nyáladzás, mint voltatok szívesek előre közölni, de ez nem azt jelenti, hogy Harry végig csokibékát majszol majd benne...
Kārātārānen a áirâë...
- Inferno
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
Höhö... mondjuk én felnőttborítósat vettem, majd utólag egyeztetem a letöltöttel... Amúgy is, az egyik angol, a másik meg amcsi, úgyhogy abban vannak változtatások...Inferno írta: Na szép. Köszi az infót.
Kārātārānen a áirâë...
- Inferno
- Nem elérhető
- cortez71
- Nem elérhető
Semmiben nem különbözik a felnőtt borítós... Azért gyártottak ilyeneket, mert az angol felnőttek szégyellték, hogy a metrón egy gyerekkönyvet olvasnak. Semmi másban nem különbözik.Inferno írta: Jó én nem írok semmit, mert nem is izgat annyira, de valóban csak a borító különbözik, azért a stílusuk csak más, a felnőtteknek szóló verzió mégiscsak rémisztőbb vagy valami?
Hát, ha nem gyerekkönyv, de nem is kifejezetten felnőtteknek szóló, ha nézem a tévében, mindig kis tizenévesek csápolnak HP-nek vagy a többi szereplőnek és én voltam moziban mikor ment az első rész, ott is csak kis lányok és kis fiúk voltak, fitalabbak, mint én, pedig akkor még én is tizes éveimet tapostam. De mondom izlés dolga.
- Inferno
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
Nem, csak a borító más. Viszont ki kell, hogy ábrándítsalak, ez NEM gyerekeknek íródott. Mellesleg jó lenne valóban leállni a SPOILolással., plz.Inferno írta: Nem akarlak megbántani, de mégis mire számítottál? Gyerekkönyvről van szó, most ha azt mondtam volna mindhárom szereplő meghal, mert Voldemort szelleme feléled és erősebb lesz, mint valaha és az egész varázslótársadalmat kiirtja, akkor gondolod közelebb kerültem volna a valósághoz.
Egyébként a gyerekeknek és a felnőtteknek készült vátozatnak más a vége, mert az érdekes lenne?
Igen, mielőtt bárki megkérdezi, ez SPOILERnek minősült, méghozzá az valószínűsíthető belőle, hogy SPOILER ON [size=9:68debmb5]Mindhárom főszereplő túléli[/size] SPOILER OFF
Kārātārānen a áirâë...
- Inferno
- Nem elérhető
Egyébként a gyerekeknek és a felnőtteknek készült vátozatnak más a vége, mert az érdekes lenne?
- Cerebrum
- Nem elérhető
cortez71 írta:
Nem sok minden derül ki az utolsó mondatóblCerebrum írta: De jó, hogy csak két hozzászólással lentebb írtam, hogy tegyétek ki azt a rohadt SPOILER feliratot. Miért nem idézitek már be mindjárt a könyv végét? (Na, azt hiszem most már tényleg dobbantok innét egy-két hétre, mert a végén még valaki képes és tényleg beteszi... )
Ááá, végülis csak azt tudtuk most meg, hogy SPOILER ON a könyv vége happy end lesz SPOILER OFF, semmi mást...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- cortez71
- Nem elérhető
Nem sok minden derül ki az utolsó mondatóblCerebrum írta: De jó, hogy csak két hozzászólással lentebb írtam, hogy tegyétek ki azt a rohadt SPOILER feliratot. Miért nem idézitek már be mindjárt a könyv végét? (Na, azt hiszem most már tényleg dobbantok innét egy-két hétre, mert a végén még valaki képes és tényleg beteszi... )
Szerk.: egy másik, könyvesboltban dolgozó ismerősömmel épp most beszéltem. Ő is beleolvasott. Epilóg tartalma megegyezett a netes változattal.
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
*felvontszemöldök*Inferno írta: Na beleolvastam már a neten keringő szerintem igazi változatba szépen le van fényképezve minden és Ilwerannal kell egyetértenem, mert beleolvastam a végébe és pont ilyen befejezésre lehet számítani, ez is megerősít abban, hogy nem kell szeretnem ezt a könyvet. Ez van sajna, de mindenkinek más az ízlése. JA és simán lehetne folytatni és attól tartok lesz is folytatás, már az egész csak a pénzről szól, kicsit szánalmasnak tartom.
Egyéb megjegyzésem nincs.
Kārātārānen a áirâë...
- Inferno
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
cortez71 írta: Egy ezrest buktál azzal, hogy a Libriből rendelted. Alexandráéknál nem egészen 5k a könyv. Meg csak 550 Ft a postaköltség.
Teszek rá, még így is olcsóbb, mintha boltban venném meg... Különben is van Libri törzsvásárlói kártyám.
Amúgy irgumburgum Ilweran, legközelebb írd már ki nagy betűkkel, hogy "SPOILER!". És ez innentől kezdve sztem vonatkozzon már mindenkire, aki elkezdte olvasni, vagy ki is olvasta már.
- cortez71
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
Mondjuk vannak benne belül illusztrációk, az egy jó pont...Ilweran írta:
Kar'sa írta: Mondjuk szerintem az angol felnőttkiadások a legjobbak, de ez csak szvsz.
Szerintem is.
Amúgy mi olyan nagy szám az amerikaiban? Ugyanaz a hót ronda borítója van, mint a magyarnak... :dead:
De a borító? brrr...
Kārātārānen a áirâë...
- Ilweran
- Nem elérhető
Kar'sa írta: Mondjuk szerintem az angol felnőttkiadások a legjobbak, de ez csak szvsz.
Szerintem is.
Amúgy mi olyan nagy szám az amerikaiban? Ugyanaz a hót ronda borítója van, mint a magyarnak... :dead: