- Köszönetek: 0
J. K. Rowling: Harry Potter
- Altaris
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nesi írta: Nekem azok a gyengéim, mert mindig elolvasom az utolsó mondatot, mikor a 10. oldal körül tartok. Ha meg valami fontos dolog van benne, akkor szépen vége a meglepetésnek... Ezért baj, ha összetett az utolsó mondat...
ezt általában én is így szoktam...
Kar'sa: melyik kötet a TPS? angol rövidítés?.. *én nem tudom ezeket angolul...
[size=9:3pjmvolr]lol.. 600 [/size]
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nesi
- Nem elérhető
Nekem azok a gyengéim, mert mindig elolvasom az utolsó mondatot, mikor a 10. oldal körül tartok. Ha meg valami fontos dolog van benne, akkor szépen vége a meglepetésnek... Ezért baj, ha összetett az utolsó mondat...Snuffles írta: Az utolsó mondatra nagyon kíváncsi vagyok amúgy, bármi is legyen az. Nagyon szeretem a kezdő- és befejező mondatokat
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kar_sa
- Nem elérhető
pl. a HP&TPS kezdő mondata zseniális, szerintem...Snuffles írta: Az utolsó mondatra nagyon kíváncsi vagyok amúgy, bármi is legyen az. Nagyon szeretem a kezdő- és befejező mondatokat
Kārātārānen a áirâë...
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Ha már pontosak akarunk lenni pletykaügyben, akkor "seb" helyett "sebhely" és az utolsó szó lenne ez. Ámbár ez még mindig lehet igaz, mert ez az egy szó nem befolyásolja a történetet.Cerebrum írta: Ezt a neten keringő 7. könyvet olvasta már valaki? Bárki is írta, és bármiről is szól, azért nem semmi, legalább 700 oldal. Azt mondjuk elfelejtette az illető, hogy Rowling szerint az utolsó mondatban a "seb" szó fog szerepelni...
Az utolsó mondatra nagyon kíváncsi vagyok amúgy, bármi is legyen az. Nagyon szeretem a kezdő- és befejező mondatokat
"Well, I'm back."
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Jön a Harry Potter-enciklopédia
2007. május 13. 20:20
Hivatalosan az utolsó lesz a sorban a július 21-én megjelenő hetedik Harry Potter-epizód, de a példátlan népszerűségű varázslótanonc kitalálója állítólag fontolgatja egy "utolsó utáni" könyv megírását is, amely az általa teremtett misztikus világ "tudományos" összefoglalója lenne.
A The Sunday Telegraph híradása szerint Joanne K. Rowling felfedte: jóllehet "nagyon valószínűtlen" egy újabb Harry Potter-regény, gondolkodik azonban egy nyolcadik köteten is, amely enciklopédiaszerűen tárná fel például a varázslóképző iskola hátterét, alapításának körülményeit, a főbb szereplők részletes családfáját.
Az írónő a vasárnapi brit lap idézete szerint mindehhez azokat a felgyülemlett háttéranyagokat használná fel, amelyek eddig nem kerültek be a Potter-könyvekbe.
A Harry Potter-enciklopédia nagy valószínűséggel legalább olyan népszerű lesz, mint a július végére várt, 608 oldalas utolsó kötet, a Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter és a halálos szentek), pedig internetes előrendelésben már ebből is elkelt másfél millió példány.
Az enciklopédia értékesítéséből befolyó jövedelmeket J.K. Rowling jótékonysági célokra ajánlaná fel. Ez nem okozna különösebb anyagi nehézségeket: Harry Potter "mamája", aki a 90-es évek elején még heti 70 font állami segélyen tengődött kislányával egy edinburgh-i tanácsi szükséglakásban, 545 millió fontra (200 milliárd forintra) becsült vagyonával ma a leggazdagabb brit nő, jóval gazdagabb még II. Erzsébet királynőnél is.
Könyvei, amelyeket 66 nyelvre fordítottak le - köztük ógörögre is -, eddig 300 millió példányban keltek el. A 2003-ban megjelent ötödik epizódból, amely a Harry Potter és a Főnix rendje címet viselte, az első 24 órában 6,9 millió kötet fogyott, több, mint az ugyanakkor kiadott bombasikerből, A Da Vinci-kódból egy év alatt.
(MTI)
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- James
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Cerebrum: Én nem szeretek semmilyen hetedik könyvvel kapcsolatos (meg HP) témájú írást olvasni a neten, mert mikor a valódi hetedik könyvet olvasom, összekeverem a két könyvet (az ötösnél is így volt)
- Ilweran
- Nem elérhető
Sil írta:
www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... kID=190580Rabyn írta: Az egyik könyvesboltban láttam egy fekete könyvet ami a 7. kötet titkait ígéri.
Na ezt a könyvecskét is volt szerencsém végigolvasni, de nem ajánlom jó szívvel senkinek. Titkokról nincs szó, kb. olyan, mintha összeollózgatta volna néhány rajongói oldal teória részlegéből a találgatásokat, és megjelentette. Paródiának elmegy, részemről. A baj az, hogy szerintem ez a hapi komolyan veszi magát.
[size=9:2xz4e0pj]Ráadásul maga a kiadás förtelmes. Tele van a könyv elírásokkal, szedési és helyesírási hibákkal. Felesleges pénzkidobás, szvsz.[/size]
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... kID=190580Rabyn írta: Az egyik könyvesboltban láttam egy fekete könyvet ami a 7. kötet titkait ígéri.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ilweran
- Nem elérhető
De találkoztam már olyannal, aki felült az ilyen kalózverzióknak...
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ilweran írta: Akkor tényleg nem egyről beszélünk... 8O
Nem is tudtam, hogy van még egy.
De csak ismételni tudom magam: tuti hogy nem az igazi könyv, ha az kiszivárgott volna, tuti ott virítana minden bulvárlap címoldalán, hogy ki hal meg...
Nem is mondtam, hogy ez az igazi.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Ilweran
- Nem elérhető
Nem is tudtam, hogy van még egy.
De csak ismételni tudom magam: tuti hogy nem az igazi könyv, ha az kiszivárgott volna, tuti ott virítana minden bulvárlap címoldalán, hogy ki hal meg...
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ilweran írta: Én olvastam. Már ha a Harry Potter és a varázslók háborújára gondolsz. Hát vicces kis cucc volt, az első kétszáz oldal kifejezetten tetszett, volt néhány tök jó ötlet benne, de a vége... az nem jött be.
Nem értem, mire gondolsz, az utolsó szó a sebhely volt... Hol itt a bibi?
Azért az remélem, mindenki számára nyilvánvaló hogy ezt nem Rowling írta...
Sztem nem egyről beszélünk. Ennek az a címe, hogy Harry Potter and the Deathly Hallows, és így kezdődik:
Chapter One
Secrets Unraveled
Harry slowly raised his head and stared morosely at the familiar visage of number four, Privet Drive. ...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Isilrohir
- Nem elérhető
osztálytársaim most olvassák, szerintük ez az eredeti...Cerebrum írta: Ezt a neten keringő 7. könyvet olvasta már valaki? Bárki is írta, és bármiről is szól, azért nem semmi, legalább 700 oldal. Azt mondjuk elfelejtette az illető, hogy Rowling szerint az utolsó mondatban a "seb" szó fog szerepelni...
- Ilweran
- Nem elérhető
Nem értem, mire gondolsz, az utolsó szó a sebhely volt... Hol itt a bibi?
Azért az remélem, mindenki számára nyilvánvaló hogy ezt nem Rowling írta...
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Ben
- Nem elérhető
Nem ír semmit. Csak azt, h a sellő nyelvet beszélő varázslovak (varázsló többesszáma ) magas szintű kolóniaszervező tevékenységről számoltak be, amelyek a környezet függvényében változnak, blablabla.Snuffles írta: Ámbár akinek megvan a Legendás lények vagy mi, ilyen kis piros könyv, talán talál benne valamit a sellőkről és a nyelvükről. Nekem is megvan, de nyaff nyaff, lusta vagyok...
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Ámbár akinek megvan a Legendás lények vagy mi, ilyen kis piros könyv, talán talál benne valamit a sellőkről és a nyelvükről. Nekem is megvan, de nyaff nyaff, lusta vagyok...
"Well, I'm back."
- Szméagol
- Nem elérhető
Isilrohir írta: Fúúú, ha én a Hp-ban benne lehetnék, biztos hogy saját mágikus állatfarmot nyitnék... tényleg, Rowling kidolgozta a sellők nyelvét?
Ááá...messze áll ő Tolkientól. A Harry Potter sztem egészen más stílusú, mint pölö a Lotr, és inkábbkiemeli a mugli és mágusvilág közti párhuzamokat és ellentéteket, annyira nem foglalkozik a nyelvekkel.
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Isilrohir
- Nem elérhető
- James
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
miért, ki volt az előző felesége? amúgy szerintem összeillő páros, kellően őrült mindkettő Tim Burton cuccait nagyon szeretem, habár mindhez nem volt még szerencsém.Alyr Arkhon írta: Egyedül Tim Burton miatt haragszom rá, mivel elég hirtelen szerette el addigi feleségétől. (ami nagyon könnyen észrevehető, mert Burton mindig beteszi a(z aktuális) feleségét egy mellékszerepbe)
"Well, I'm back."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Isilrohir
- Nem elérhető
Ophéliaként nagyot alakított... Tényleg Tim Burton a férje?? 8O és gyerekük van? szegény skac, biztos tök depis lehet ilyen ősökkel...Ilweran írta:
Liliom írta:
Alyr Arkhon írta: Van film amiben teljesen normálisat játszik?
Szoba kilátással
Csak ott ki se látszik a fororból...
A Galamb szárnyaiban szintúgy...
Egyébként én legelőször egy überromantikus, nyálas kis TV-filmben láttam, az volt a címe, hogy Kockán nyert szerelem, az is kosztümös Az elején még inkább klasszikus hősnő volt, aztán jött a buggyant korszak. Bár azok után, hogy hozzáment Tim Burtonhöz, szerintem ez már így is marad...
NAHÁT! Lassan a fél Roxfort ide jön forgatni... Na jó, kis túlzással... ITT a következő kedvenc, aki Budapesten forgat idén nyáron, David Thewlis. 8O 8O 8O
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Nagy valószínűséggel kevesebben jelentkeznek rá, jobban kel őket scábítani.Felagund írta: Úgy értem a kopaszokkal szemben. Kevesebbet keresnek!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Megnézném a hajadat egy koncentrációs táborban... .... ... max a párnában/takaróban lehetneFelagund írta:
felhívás írta: Holocaust tábor jelenetéhez keresünk sovány és csak kizárólag sovány statisztákat,FIÚKAT - LÁNYOKAT - FÉRFIAKAT- HÖLGYEKET, akik bevállalják a rövid hajat (max. 3 cm), vagy a kopaszságot (max. 0,3cm).
Aki bevállalja, annak 2 napot kell ráérnie:
2007 június 29. Próbanap ill. 2007 június 30. Forgatás
Kopaszoknak: 19 ezer Ft a két napra
Rövid hajúaknak: 10 ezer Ft a két napra."
Hát, ezt buktam...
Mert hogy nálam soványabbat nehezen találnak, az fix, de a hajamat nem vágatom le rongyos 20000 forintért...
És egyátalán? Mi az, hogy a rövid hajúakat diszkriminálják?
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
felhívás írta: Holocaust tábor jelenetéhez keresünk sovány és csak kizárólag sovány statisztákat,FIÚKAT - LÁNYOKAT - FÉRFIAKAT- HÖLGYEKET, akik bevállalják a rövid hajat (max. 3 cm), vagy a kopaszságot (max. 0,3cm).
Aki bevállalja, annak 2 napot kell ráérnie:
2007 június 29. Próbanap ill. 2007 június 30. Forgatás
Kopaszoknak: 19 ezer Ft a két napra
Rövid hajúaknak: 10 ezer Ft a két napra."
Hát, ezt buktam...
Mert hogy nálam soványabbat nehezen találnak, az fix, de a hajamat nem vágatom le rongyos 20000 forintért...
És egyátalán? Mi az, hogy a rövid hajúakat diszkriminálják?
Our knees do not bend easily
- Gandalf
- Nem elérhető
index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/good0509/