- Köszönetek: 0
Tánc
- Aeglos
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kincső mi is az a Moondance? Érdekel...
(ha még mindig kell vadász vagy nemtom hogy volt)
De a Ladis-féle táncból is szívesen kiveszem a részem.
És Prokofjev! Muszáj megcsinálnunk, annyira jónak ígérkezett!
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cicaful
- Nem elérhető
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- gillz
- Nem elérhető
- Ladislas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Jajj, Gillz! Bocs, de eszembe jutott még egy szerep... ööö... az őrültekházából szökött, fehérköpenyes... eljátszanád?
Lámások (fény-technikusok) listába felvéve: Mírc, Cica, Esgal, Áfi.
A Vevynek, a többieknek (meg a lámpásoknak is) üzenem, hogy ha ilyen nagy a kereslet rá, akkor csinálunk egy másik táncot is, kevésbbé beteget, inkább szépet, táncosat (tudjátok, ami nem szól másról csak a mozgás szépségéről), olyan nyitótánc féleséget... Abba jöhet bárki aki úgy érzi, hogy megfelelően tudja használni a karját és felsőtestét (ez abszolút nem lábas, ugrálós lesz...), viszont erős karmunkát és hajlongásokat követel... no meg nem hátrány ha forogni tud az illető (ha nem akkor most megtanítjuk!)
DVD-nézés: Jövő héten valamikor? Akkor estleg, addigra elkészítjük a dvdket is és át lehet őket venni...
Loth: ...nem egyszerű apácáról van szó... hanem egy nagyon agresszív, betegesen fanatikus apácáról stukkerrel... na jó, azt csak közben szerzi meg a padlóról ...
Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!!
- Loth
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Leguanember írta: Hihi. Loth lehiggadt. Vagy beletörődtél?
Lau és Ladis mellett én már mindenbe beletörődtem...előre is ...
[size=9:543iu1sa](ez csak az első, spontán döbbenet volt...ha jól emlékszem a múltkor is valahogy így reagáltam a nyúlra[/size] )
"Víg volt Tom Bombadil, mint a madár dalolt,
kabátja hupikék, csizmája sárga volt..."
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Adelard írta:
Laurelen írta: Az est legbravúrosabb megmozdulása címre jelölném:
amikor Iru, Vewy, Kincső és Galen próbál egy iskolai tornaöltöző padot (a nagyvárosi kellékét) felsuvasztani a színpadra az előadás közepén. az a gond hogy szünetben kellett volna, de elfelejtettem...de megoldjuk, több kilónyi smink és jelmez le a földre, pad ki az ajtón...de nem fér ki...közben berendezés hullik...ezalatt megy valami überhalk zene a színpadon...vajon mennyi hallatszik ki?...adjuk fel...NEM! bontsuk ki az öltözőt...
Én is ott voltam! tényleg érdekes volt... )
Én meg felülről próbálkoztam
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Adelard
- Nem elérhető
Laurelen írta: Az est legbravúrosabb megmozdulása címre jelölném:
amikor Iru, Vewy, Kincső és Galen próbál egy iskolai tornaöltöző padot (a nagyvárosi kellékét) felsuvasztani a színpadra az előadás közepén. az a gond hogy szünetben kellett volna, de elfelejtettem...de megoldjuk, több kilónyi smink és jelmez le a földre, pad ki az ajtón...de nem fér ki...közben berendezés hullik...ezalatt megy valami überhalk zene a színpadon...vajon mennyi hallatszik ki?...adjuk fel...NEM! bontsuk ki az öltözőt...
Én is ott voltam! tényleg érdekes volt... )
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Aeglos
- Nem elérhető
Ringbearer írta:
Támogatom!!Laurelen írta: esetleg csaphatnánk egy közös dvd nézést, hm?
abszolút! (bár én végül semmibe se táncoltam [azért el szabad jönni? 8O ])
Loth, fogd föl megtiszteltetésként a dolgot! :sungl:
Apácaruhát meg könnyű varrni... Szívesen segítek, ha elvállalod...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Laurelen
- Nem elérhető
- Leguanember
- Nem elérhető
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Loth
- Nem elérhető
- Loth
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
Támogatom!!Laurelen írta: esetleg csaphatnánk egy közös dvd nézést, hm?
"Be the change you want to see." Gandhi
- Laurelen
- Nem elérhető
először is, köszönöm mindenkinek aki az elmúlt hónapokban segített szervezni, tartotta a lelket, eljárt próbákra.
Az utóbbi két hónapban úgy éreztem kicsit nagy fába vágtuk a fejszénket...túl-sok-a-műsor para, túl-kevés-a-műsor para, nem-lesz néző para...volt minden.de a végére mindenki összeszedte magát, és nagyon sok segítséget kaptam tőletek. persze a legnagyobb hajrá mégiscsak az utolsó pillanatokban -táncest előtti 2 hét- volt.már sokszor elhangzott és még el is fog párszor(szerintem:) ) próbáljunk meg előre gondolkozni(nekem pl ez kifejezetten nehéz...de már dolgozom rajta:)), egyenletesen készülni, törekedni az igényesség felé.
Jól sikerült az est, fegyelmezetten, hiszti mentesen, és a sérülések és műsorváltozások miatti problémákat is kreatívan sikerült kezelni.
Szerintem egy nagyon szép teljesítmény volt mindenki részéről, de biztos vagyok benne ha folyamatosan komolyan vesszük a próbákat és a készülést sokkal többre is képesek vagyunk.
Sajnos a táncokat nem láttam....még (de a közönségtől egyöntetű pozitív visszajelzés jött az egész előadásról!!) esetleg csaphatnánk egy közös dvd nézést, hm?
Az est legbravúrosabb megmozdulása címre jelölném:
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Laurelen
- Nem elérhető
safri duo...Engem meg a Detox-szám érdekelne - elfelejtettem, mi is volt az...?
ez azt jelenti hogy én leszek a kurv@????!!!!! 8O ???!!!Ladis írta: Lau- olyan roxannes társalkodó nőt ... Mint írtam dúrva lesz, a hitelesség érdekében igencsak bele kell bújnotok a szerepekbe
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Vewy
- Nem elérhető
- Alison West
- Nem elérhető
Áfonya írta:
Alison West írta: Egy meglehetősen off kérdésem van:
Valaki illetékes meg tudja nekem mondani, hogy mi volt a címe annak a zenének, amire Ladis és Lau (meg a rózsaszín nyuszi) moderntáncolt? Köszönöm szépen.
UNKLE - Rabbit In Your Headlights.
Engem meg a Detox-szám érdekelne - elfelejtettem, mi is volt az...?
Hú köszi szépen
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- Áfonya
- Nem elérhető
Alison West írta: Egy meglehetősen off kérdésem van:
Valaki illetékes meg tudja nekem mondani, hogy mi volt a címe annak a zenének, amire Ladis és Lau (meg a rózsaszín nyuszi) moderntáncolt? Köszönöm szépen.
UNKLE - Rabbit In Your Headlights.
Engem meg a Detox-szám érdekelne - elfelejtettem, mi is volt az...?
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Cicaful
- Nem elérhető
- Alison West
- Nem elérhető
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- Áfonya
- Nem elérhető
- Esgal
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
- Míriel
- Nem elérhető
- Ladislas
- Nem elérhető
Nos... most hogy lementek itten a dolgok, még nem áll meg az élet. Ugyanis ősszel még ott van a művészeti est. Hát, én bele is fogtam egy koreografálásba. A címe: Képmutatók, hossza 4:55, zenéje: Massiv Attack, stílusa: kortárs, mozdulat-művészet. Valahol a színház és a tánc határán, olyan kis performance. Különféle embertípusokat, és egymáshoz való viszonyukat mutatja be, miközben nagyon erősen kigúnyolja a társadalmi szélsőségeket... elég dúrva lesz ... A lényeg, hogy szügségem lenne ősztöl ezekre az emberekre heti egy hosszú próba idejére. Lau- olyan roxannes társalkodó nőt -, Brandír -menő cégigazgatót-, Julcs- babakocsis gyermekgyilkost-, Loth- apácát-, én -lezüllött huligánt- játszanánk. Ezenkívül szügségünk lesz 4 zseblámpás emberre, ők lesznek a fény-technikusok ... Mint írtam dúrva lesz, a hitelesség érdekében igencsak bele kell bújnotok a szerepekbe, szóval ha nem válaljátok akkor szóljatok időben, hogy mást keríthessek... Addig is jó pihenést -vagy érettségit, vizsgaidőszakot- kívánok mindannyiótoknak!
ja, és Lau: Mikor üssük nyélbe a hajókázást? Kinek mikor lenne jó?
Pussz: sztiváj
Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!!
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
[b]Lux Ferri – Fényhozó
(táncest élménybeszámoló)[/b]
[i]A „hátsó frontról” szeretnék tudósítani nektek. [/i]
Kb. 1 hónappal ezelőtt Lau megkérdezte, hogy volna-e kedvem a táncesten segíteni nekik, mint ügyelő. Azonnal igent mondtam, hisz akik ismernek tudják: igazi nyüzsgő típus vagyok, szerepelni nem, de a szervezésben segíteni nagyon szeretek.
A táncosok nagyon sokat gyakoroltak hónapokon keresztül, mire elérkezett a főpróba napja. Addigra pár sérülést is beszerzett néhány ember, Julcsinak a csuklója, Launak a bokája fájt. De tánc közben, mintha teljesen egészségesek lennének….
Péntekre a „nemtudomhányadik” programtervezet is érvényét vesztette a műsor jobbítása érdekében, ezzel is terhelve az amúgy is túlterhelt szervezők idegeit. A főpróbán is sikerült sérüléseket beszerezni, Loth térde, Kincső bokája is reccsent egyet.
Ballagás napja lévén sokan csak lélekben voltak velünk, Ladis is „kis próba-kis ballagás” rohanását előadva tudott csak jelen lenni.
És elérkezett a szombati nap.
Az előadás előtt másfél órával már mindenki ott szorongott. Az öltözőkben a kellékek, ruhák, sminkek tömkelege. Az utolsó simítások. Ádám a stúdióban próbálja a fényeket és a zenét. A táncosok egy utolsó próbát kérnek.
Ahogy elnézem őket, gyönyörűek. A ruhák ötletesek és szépek. A kellékek is megvannak. Az idegek szétcincálva – minden kész, hogy jól sikerüljön a fellépés. Hisz tudjuk: aki vizsga és fellépés előtt úgy érzi, hogy semmit nem tud és úgyse sikerül, annak tökéletesen összejön minden, hisz készült, gyakorolt és tanult előtte, ez az érzés csak a drukknak köszönhető.
Loth megérkezett a traumáról, Kincső egy ballagásról vidékről, a létszám teljes.
Háromnegyed 6 után pár perccel elkezdtem beengedni a nézőtérre a vendégeket. Jöttek barátok, szülők, nagyszülők, MTT-sek és külsősök. Csinosan, virágokkal és kis ajándékokkal felszerelkezve, izgulva. Talán jobban drukkoltak a hozzátartozók, mint a fellépők.
6 óra után pár perccel megkezdődött a csoda.
Aki ott volt láthatta, aki nem, az sajnálhatja, hogy kimaradt ez az este az életéből.
Mindeközben a színpad mögött 2 fellépés között őrült átöltözés, átsminkelés folyik. Ahhoz képest, hogy milyen gyorsan kell mindezt megejteni, a hangulat nem is forr annyira. Sokkal profibbak már annál, hogy veszekedések lennének, csak azért, mert sietni kell.
Többen is figyelünk arra, hogy a következő szám szereplői már ott álljanak készenlétben, a színpadra bekerüljenek a kellékek és utána eltűnjenek onnan.
Lau és Ladis öltözik, fellép, odafigyel, szervez, nyugtat és próbálnak levegőt is kapni.
A szünetben egy kis leeresztés.
20 perc múlva kezdődik a második felvonás. Ez hosszabb és a közönség cseppet sem bánja. Minden szám végén hatalmas taps.
Az előadás vége felé, mikor egy padod próbálunk felvonszolni a színpadra a fizika törvényeit meghazudtolva, majdnem kudarcot vallunk, de 5 nőn azért nem olyan egyszerű kifogni.
Hátul az épp nem színpadon lévő táncosok, Ana és én izgultuk végig az estét. Ebből a nem épp előnyös pozícióból is nagyon tetszett az egész. Mindenki szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva, sérüléseket elfeledve táncolt, jelenített meg érzelmeket, szituációkat.
Zárásként a konga ritmusára az összes szereplő felment a színpadra és ott rögtönözve, tánclépésekkel köszönték meg a közönségnek a tapsorkánt. Többszöri visszatapsolás és meghajlás után a függöny összezárult, az öltözőbe megérkeztek a gratuláló hozzátartozók illetve a táncosok kimentek üdvözölni vendégeiket.
Utolsó mozzanatként Ladis mindenkinek megköszönte a munkáját. Az arcokon fáradtság, de az a jóleső, ami a jól elvégzett munka után ül ki az arcokra. Ragyognak, örülnek…..
A műsorszámok közt láthattunk ír-, modern-, legyezős táncot, flamencot, gyertyás fénytáncot, hastáncosokat, performance-t, musical-t, Art Macabre-t, kortárs-kontaktot.
Minden elismerésem azoknak, akik idejüket, egészségüket nem kímélve azon fáradoznak hosszú hónapokon keresztül, hogy nekünk egy kellemes és feledhetetlen estét szerezzenek.
Köszönöm az összes fellépőnek mindenki nevében!
Remzymama/Tünde
2006. 05. 06.
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Míriel
- Nem elérhető
Nólindir írta: No.
Boszorkánytánc elején táncoló négy tünci: kölcsönadtam nektek türkizzöld kendőket, de egyet nem kaptam vissza.
Tehát valamelyikőtök jelentkezzen, ha nála van a
ZÖLD GÉZBŐL KÉSZÜLT KENDŐM!
Köszi!
U.i.: más is írhat, ha esetleg átkeveredett volna hozzá...
szia!
valamelyik nap visszaadnám a hangfaladat
Úgy érzem, tele van a szám földdel.
- Julcsi_
- Nem elérhető
Boszorkánytánc elején táncoló négy tünci: kölcsönadtam nektek türkizzöld kendőket, de egyet nem kaptam vissza.
Tehát valamelyikőtök jelentkezzen, ha nála van a
ZÖLD GÉZBŐL KÉSZÜLT KENDŐM!
Köszi!
U.i.: más is írhat, ha esetleg átkeveredett volna hozzá...
argh