Humor

Több
18 éve 11 hónapja #276673 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Humor

icke írta:

Noredhel (Voronwë) írta: Közben rájöttem, hogy az nem is Gelmir volt, akire gondolok. De akkor hogy hítták a szerencsétlent? Teljesen kiment a fejemből a neve (a G biztos), a Szil meg otthon van, és nem tom megnézni...

Üdvözletem!

Bár nekem is odavan a Szilmarilok kölcsönbe, de Gwindor rémlik... :)

icke

Egyébként de, Gelmir volt, asszem...
Gwindor az ő testvére volt, akit elfogtak, de kiszabadult (aztán találkozott Túrinnal)

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 11 hónapja #276672 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Humor

Noredhel (Voronwë) írta: Közben rájöttem, hogy az nem is Gelmir volt, akire gondolok. De akkor hogy hítták a szerencsétlent? Teljesen kiment a fejemből a neve (a G biztos), a Szil meg otthon van, és nem tom megnézni...

Üdvözletem!

Bár nekem is odavan a Szilmarilok kölcsönbe, de Gwindor rémlik... :)

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 11 hónapja #276659 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Humor

icke írta:

Noredhel (Voronwë) írta: Ezek után szabadjon egy kicsit gúnyolódni egyik kedvenc filmemen :lol: : Bár szvsz nem lesz humoros... a hangulatát szeretném elkapni.

Üdvözletem!

Én csak olvastam a művet, amire emlékeztet, ez pedig Sánta Ferenc (ha jól emlékszem az íróra) Ötödik pecsét című könyve... Amennyire tudom, készült belőle film is. Erről lenne szó? :D

icke

Bezony. Méghozzá nem akármilyen film... Fábri, Illés Gyuri bácsi, a színészek meg...
:cheers: Hát igen, akkoriban még voltak igazi színészek.

Közben rájöttem, hogy az nem is Gelmir volt, akire gondolok. De akkor hogy hítták a szerencsétlent? Teljesen kiment a fejemből a neve (a G biztos), a Szil meg otthon van, és nem tom megnézni...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
18 éve 11 hónapja #276621 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Humor

Noredhel (Voronwë) írta: Ezek után szabadjon egy kicsit gúnyolódni egyik kedvenc filmemen :lol: : Bár szvsz nem lesz humoros... a hangulatát szeretném elkapni.

Üdvözletem!

Én csak olvastam a művet, amire emlékeztet, ez pedig Sánta Ferenc (ha jól emlékszem az íróra) Ötödik pecsét című könyve... Amennyire tudom, készült belőle film is. Erről lenne szó? :D

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
18 éve 11 hónapja #276619 Írta: Noredhel

Alyr Arkhon írta:

Idril Celebrindal. írta: Alyr: én még egyetlen Lassiban sem találkoztam ilyennel, persze lehet, hogy csak nem láttam

Valami olyasmi volt, hogy "Középfölde tv műsora"

Tudom, asszem láttam a táborban...

Persze a műsorösszeállítás egyéni.

Ezek után szabadjon egy kicsit gúnyolódni egyik kedvenc filmemen :lol: : Bár szvsz nem lesz humoros... a hangulatát szeretném elkapni.

...A Zöld Sárkány olyan volt, mint minden este. Bár a Megyét ellepték Kapzsi emberei, itt még nyugalom honolt.
A kocsmáros, Turka Tódor a pultnál tett-vett, az asztal körül pedig már ott ült a három állandó vendég: Csavardi Tata, Kürtös Robi és Csűrös apuka. Felettük egy szál lámpa adott kevéske fényt, de ha valaki felkelt, máris sötétbe burkolózott.
-Sert? - érdeklődött Tódor kollega, mire Csűrös felhorkant:
-Ilyet még csak kérdezni is... - csóválta a fejét, miközben buzgón szítta a dohánypótlót, mert pipafű már rég nem volt.
A csapos hát letette az asztalra a sereket, és maga is leült.
-Hát mi újság, mi újság? - érdeklődött.
Csűrös büszkén húzott elő egy hordócska pipafüvet:
-Ide süssenek!
-Honnan szerezte, maga mázlista? - csodálkozott a jámbor Tata.
-Adtam pár Óidőkből való mathomot az egyik fejesnek, aki gyűjti...
Kürtös úr rosszallóan ciccegett.
-Na, mi az? - fordult felé, némileg harciasan Csűrös. -Maga máris cicceg, Kürtös úr? Hát mi baja van ezzel a pipafűvel, kérdem én?
-Honnan tudja, hogy nem hobbit sírokon kihajtott marihuánát adtak magának? - kérdezte csendesen Kürtös, és szúrós pillantást vetett Csűrösre, miközben pótdohányzott.
-Na tessék, már kezdi! Hallottak már ilyet? Komolyan, Kürtös barátom, maga olyan hihetetlenül perverz... - háborgott Csűrös.
E pillanatban odakint ordítozás és nyilak surrogása hallatszott.
Megdermedtek, de nagyon.
Tódor kollega leoltotta a lámpát, és kilesett.
-Na? - kérdezték.
-Nem látok semmit... - kommentálta a hobbit a kétségkívül izgalmas utcai eseményeket.
Vártak egy darabig, aztán visszatértek sereikhez meg a pipafű-kérdés megvitatásához.
-Állítom, ez valódi lápatoroki! - jelentette ki büszkén Csűrös gazda.
-Nem lehet az! - tiltakozott Csavardi Tata, és szelíd arcán komolyság leledzett. - Olyant már nem is látunk mi, amíg még élünk, ha élünk...
Kürtös úr nem szólt, csak gúnyosan mosolygott, és pöfékelt.
-Maga meg mit vigyorog itten, hallja? - mérgelődött Csűrös. -Már megint valami beteges dolog jár a fejében, le merném fogadni.
Ám ekkor újra zajt hallottak, ezúttal csak kopogást, és az ajtóban egy enyhén hadirokkant hobbit jelent meg, akit még életükben nem láttak.
-Bejöhetek? - kérdezte alázatosan.
Betessékelték, leültették, aztán folytatták a diskurzust.
-Hát magát mi szél fútta erre? - érdeklődött Tódor.
-Kérem szépen, ha megengedik, hogy szóljak, persze én csak egy senki vagyok, én Bríből való vónék, Kotorék Zsiga a nevem...
-Ki intézte így el a lábát? - kérdezte Csavardi Tata.
-Minek azt kérdezni? -heveskedett Csűrös. - Mindnyájan tudjuk, hogy Kapzsi bandája volt! Ugye, azok voltak?
-A szemét banda - vélte Tódor, pöfékelvén.
A kis asztalt, melyet egyedül világított meg a fénykör a sötét helyiségben, körüllengte a füst...
- Maga már megint min mélázik? -tört ki Csűrös, Kürtös elmerült arcát látva.
-Tudja, egy régi tünde példázat jár az eszemben. Morgothról és Gelmirről, tudják, az a nolda, akit rabszolgának vittek, aztán a Nirnaethben erőszakot demonstráltak vele...
-A mocskok... -szúrta közbe Tódor.
-Az orkok sorra megerőszakolták. Aztán megvakították, és bevágták egy bányába, mondván, ott úgyis sötét van...
-Megint kezdi a disznóságait? - mérgelődött Csűrös.
-És a Nirnaethben kivitték megmutatni a tündéknek... és levágták a...
-Na de most már elég! - komorodott el Csavardi Tata. - Ne tessék ezzel tréfálni, Kürtös úr...
-Levágták a kezét. Meg a lábát. Később a fejét is...
-Meg képzelem, mit még... -morgott Csűrös.
-Na most. Maguk kik lennének inkább, Gelmir, vagy Morgoth?
-Perverz!
-Már bocsánat, Csűrös úr. Én Csavardi Tatát kérdezem. Kit választ?
-Na de kérem, hát ez nehéz kérdés ám... - veselkedett neki a dolognak a Tata. Látszott, hogy erősen gondolkodik, ami szokatlan volt nála.
Ám ekkor újabb fejlemény jelentkezett!
- Hát aggy'Isten! - nyomult be a Főnök egy embere, mellette egy félork. - Pia van?
Tódor csendesen előszedte a pult alól az orkpálinkás üveget. Az kell ezeknek...
- Éljen Kapzsi! - bömbölte az ork, és felhajtotta az italt.
- Na viszlát, oszt húzzátok meg magatokat! - búcsúzott a kisgóré.
Amikor kimentek, némi csend leledzett, majd Csavardi Tata szólalt meg, ilyen szelíd embertől szokatlan, keserű gyűlölettel:
-A mocskos gyilkosok..
-Na de kérem! - ijedezett a Bríből szalajtott idegen. - Talán nem kéne...
Csavardi Tata maga elé meredt. - Nekem ezen gondolkodni kell...
-Még mindig a tündén meg Morgothon jár az esze? - kérdezte Tódor.
-Azon, azon...
/és így tovább... szerintem ennyiből 1értelmű./

Toujours pur

Több
19 éve 48 perce #276593 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Humor

Idril Celebrindal. írta: Alyr: én még egyetlen Lassiban sem találkoztam ilyennel, persze lehet, hogy csak nem láttam

Valami olyasmi volt, hogy "Középfölde tv műsora"

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 59 perce - 19 éve 48 perce #276588 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Humor
Noredhel: :D Ez egészen jó :) :lol:
Alyr: Kész vagyok ettől :lol: :'D

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
19 éve 1 órája #276586 Írta: Idril Celebrindal./Fenrir
Idril Celebrindal./Fenrir válaszolt a következő témában: Humor
Noredhel: Nagyon ötletes! Főleg az ajánló.

[size=9:b5zba6ng]Alyr: én még egyetlen Lassiban sem találkoztam ilyennel, persze lehet, hogy csak nem láttam...[/size]

"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."

Több
19 éve 23 órája #276512 Írta: Alyr Arkhon
Noredhel:
Bár nem teljesen új (ha jól emlékszem Lassiba is került valami hasonló) de tetszik.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 23 órája #276506 Írta: Noredhel
Most pedig valami új:

A Beleriand TV egy napi műsora:

5.30: A csákány – Korai műszakos törpök magazinja
6.00: Anor-kelte – reggeli műsor, vendégek: Círdan, hajózásügyi miniszter, Curufin, köztörvényes bűnöző, Glorfindel, gondolini hadügyminiszter (műsorvezető: Brandir)
7.30: Gyermekmatiné, benne: Pöcök Dönci, a jó ork; Hupiluin Noegyth Nibin; Túrin története gyerekeknek (szülői felügyelet ajánlott)
10.30: Főzőcske Idrillel
11.00: Közvetítés a Végzet Köréből (Ulmo 27. interpellációja noldaügyben, és ugyanennyiedik leszavazása)
12.00: Harangszó
12.05: Khuzdul blabla – Törp nemzetiségi magazin
12.35: Grk brekk wrrg morgul – Ork nemzetiségi magazin
13.00: Szökés a Thangorodrimról, színes, sindául beszélő nolda kalandfilm, rendezte: Howard Hawks, fsz: Steve McQueen, Charles Bronson, Jack Palance (12 éven aluli nézőink számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott) (150)
15.35: Tirion Live – valinori valóságshow
16.15: Délutáni hírek (khuzdul felirattal a teletexten)
16.30: A sasok nyomában (természetfilm, narrátor: Turgon) (50)
17. 20: Aredhel – nolda szappanopera, 256. epizód
17. 30: Reklám
17. 45: Aredhel – második tíz perc
17. 55: Megasztár – döntő: Daeron vs. Maglor
18. 45: Palantír (a stúdióban: Galadriel és Celeborn)
19. 20: Pókusz (természetfilm Ungoliant gyermekeiről, narrátor: Maeglin) (40)
Tévépremier!!!
20.00: Beren és Lúthien, színes, szélesvásznú, szinkronizált, kopr. romantikus kalandfilm, rendezte: Alfred Hithlum, fsz: Anthony Quinn (Beren), Audrey Hepburn (Lúthien), Orson Welles (Thingol), Ingrid Bergman (Melian), Gary Cooper (Finrod), James Stewart (Celegorm), Toshiro Mifune m.v. (Curufin), Peter Ustinov (Sauron), Jack Palance (Morgoth), Columbo Kutyája (Huan) Alfred Hithlum (bámészkodó ork a 146. percben) (12 éven aluli nézőink számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott) (210)
23. 30: Beleriand Boksz Klub – „Súlyoskezű” Mablung (Doriath) és „Diótörő” Wurzig (Angband) középsúlyú világbajnoki címmérkőzése
Kb. 0.30: Túrin szerelmei – erotikus filmsorozat (csak 18 éven felülieknek!)
1. 30: Alqualonde, színes, sinda feliratos nolda háborús filmdráma, rendezte: J. Lee Thompa, fsz: Yul Brynner, Steve McQueen, Gregory Peck, James Stewart, Toshiro Mifune, Cary Grant, Sir Alec Guinness (duplán), Omar Sharif, Charles Bronson, Telly Savalas (parókával, mint Turgon), Gary Cooper, Lee Marvin (16 éven aluliaknak nem ajánlott!) (165)

Ajánló:
13.00: Szökés a Thangorodrimról
Az izgalmas kalandfilmben a szökdösős filmek nélkülözhetetlen hősei, Steve McQueen (Maedhros) és Charles Bronson (Fingon). Morgoth szerepében a zseniális gonosz, Jack Palance! A hölgyek garantáltan olvadni fognak (főleg a hosszú rasztaparókás Bronsontól, meg a félmeztelenül sziklán lengedező McQueentől), a férfiak sem csalódnak, mert pörgős és kellően brutál.
17. 20: Aredhel
Az előző rész tartalmából: Maeglin összeveszett apjával, mert az nem engedte, hogy meglátogassa anyja rokonait. Aredhel elbocsátja Consuelát, a cselédlányt, mert megtudja, hogy Eol unokahúgának a sógorának a keresztfiától terhes. Eol üldözési mániája kezd elhatalmasodni, és egy pofon is elcsattan…
20.00: Beren és Lúthien
A hatalamas mozisiker először a tévé képernyőjén! Igazi sztárparádé! 23 Oscar! Anthony Quinn 7. Oscarját söpörte be, mint Beren, Audrey Hepburn pedig elbűvölőbb, mint valaha! Láthatjuk majd Berent, Morgoth trónja előtt, mint egy ÁLLATot! Morgoth szerepében ismét a kiváló Jack Palance, valamint Orson Welles, kiváló kabinetalakítása mint Thingol! Ingrid Bergman Melianként (Oscarért) bebizonyítja, hogy néma szerepben is zseniális, Toshiro Mifune pedig ismét megszokott szerepét, Curufint alakítja, némileg egzotikusan. Gary Cooper megdobogtatja a hölgyek szívét, mint Finrod (készítsék a zsebkendőket), Peter Ustinov pedig humoros perceket szerez nekünk Sauronként (újabb Oscarért). James Stewart, Bergman mellett Afred Hithlum másik kedvence sem hiányozhat, ezúttal Celegormként reménytelenül szerelmes, ám nem szédül. Zene: Nino Rota, aki Daeron eredeti kottáiból dolgozott.
1. 30: Alqualonde
Látványos, nagyszabású dráma, melyben újra találkozhatunk néhány fentebb említett sztárral (a szokásos szerepeikben), valamint megcsodálhatjuk Yul Brynner szenvedélyes Feanor-alakítását (Oscar, Golden Arda meg minden). Gregory Peck a tőle megszokott hitelességgel alakítja Maglort, a finom lelkű művészt, aki belekeveredik, pedig nem akar, Sir Alec Guinness a szokott ezerarcúságát hozza az ikrek szerepében, és még további tizenöt mellékszerepben. Cary Grant (Caranthir) a parti sziklákon előadja híres szobormászós jelenetét. Lee Marvin, mint Olwe, a tengeren is megállja a helyét, bár saját bevallása szerint hiányzott neki a préri meg a ló. A forgatókönyv a részvevők visszaemlékezéseiből készült, a zenét pedig Maglor hátrahagyott partitúrája nyomán Ennio Morricone szerezte.

Az Angband Channel egy napi műsora:
9.00: Csak a hülye Jók kelnek korán – reggeli magazin
10.00: Mesedélelőtt, benne: Hogyan trancsírozzunk tündéket?; Pöcök Dönci, a deviáns ork; Angbandi népmesék 5: Melkor az Igazságos
12:00: Kémlelő – mi újság Doriathban, Hithlumban, Himringben, Nargothrondban?
13.00: A nagy ékszerrablás, színes angbandi kalandfilm, rendezte: Melkor, fsz: Melkor (mint önmaga), Judi Dench (Ungoliant), Marlon Brando (Finwe) Al Pacino (Feanor), Robert De Niro (Fingolfin), Gothmog (mint önmaga) (120)
15.00: A világ Melkor szemével – tudományos-ismeretterjesztő propagandafilm, narrátor: Húrin
16.00: Az angbandi olimpia, ff. dokumentumnak álcázott propagandafilm, rendezte Sauron.
18.00: Hírek, avagy mit műveltek már megint azok a szöröncsétlen tündék?
19.00: Helyszíni tudósítás és riportfilm Doriath romjai közül. Vajon kik csinálták?
20.00: Beleriand bukása és Melkor diadala, színes angbandi akció–sci-fi–thriller, rendezte: Melkor, főszerepben: Melkor (mint önmaga), Robert De Niro (Fingolfin), David Prowse (mint Melkor dublőre), James Earl Jones (Melkor szinkronhangja) Zene: John Williams (120)
22. 00: Az orkok születése (kísérleti művészfilm, rendezte: Stanley Kubrick) (90)
23. 30: Angband Boksz Klub – „Diótörő” Wurzig (Angband) és „Súlyoskezű” Mablung (Doriath) középsúlyú világbajnoki címmérkőzése
1. 30: Alqualonde, színes, szinkronizált angbandi akció-anime-thriller-abszurd-western-szamurájos-wuxia-fekete vígjáték, rendezte: Quentin Tarantino (a régi tünde film remake-je), fsz: Samuel L. Jackson (Feanor), Robert De Niro (Fingolfin), Tim Roth (Maedhros), John Travolta (Maglor), Steve Buscemi (Celegorm), Michael Madsen (Curufin), Bruce Willis (Caranthir), David Carradine és Keith Carradine (Amrod és Amras), Harvey Keitel (Fingon), Uma Thurman (Galadriel), Ving Rhames (Olwe), Melkor (mint önmaga), Gothmog (mint önmaga), Quentin Tarantino (teler balról a harmadik hajón, a 102. percben) Zene: Elvis, Sinatra, Beatles, rock, Rodriguez (145)

Toujours pur

Több
19 éve 1 napja #276504 Írta: Idril Celebrindal./Fenrir

Alyr Arkhon írta:

Eru:
Mondottam tünde, küzd és kovácsoljál.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem bíroooooooooooooooooooooooom!
Nagyon jó lett:D :D :D

Noredhel: még ilyeneket!! Nagyon eltaláltad a stílust és a hangulatot is:)

"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."

Több
19 éve 3 napja #276246 Írta: Woland
Woland válaszolt a következő témában: Humor
Alyr, ez maga a remek, szinpadra vele, megeri,

Több
19 éve 5 napja #276053 Írta: Noredhel
Színpadraaa!

Amúgy: az enyém felismerhető volt?

Toujours pur

Több
19 éve 5 napja #276021 Írta: Adaren Calben
Adaren Calben válaszolt a következő témában: Humor
Hát elkezdtem átlapozni a fórum 121055 oldalát, köztük ezt a 410et.

A Tragédia paródia-dráma nagyon tetszik :)

A hit hegyeket mozgat meg.

Több
19 éve 5 napja #276018 Írta: Gandalf

Több
19 éve 6 napja #275936 Írta: Theala Vandron
Theala Vandron válaszolt a következő témában: Humor
Egyben az egészet hol találhatom meg? Lusta vagyok részenként lementegetni... De nekem ez KELL!!!

:lol: :mrgreen: :itscool: :up: :hello:

<:3)~ <:3)~

Több
19 éve 6 napja #275870 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Humor
Be van végezve a nagy mű, igen!
A nép röhög, s az alkotó pihen.

:hello: :itscool: :up: ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 1 hete - 19 éve 1 napja #275786 Írta: Alyr Arkhon

A Tünde Tragédiája
12. szín

(Torta alakra épült nagyszerű város udvara. A falak fehérek. Az udvaron fekete ruhás egyének sorakoznak. )

Feanor:
Mi ország ez, mi nép, ahová jövénk?

Melkor:
Egy hely melynek nincsen királya
Elhervadt a Fehér Fa utolsó virága.
Régi nagyság múlóban, az új meg messze
Helytartó itt most az Úr, s messze ér a keze.
A város erős, az Ellenség egy alkatalan paca
Csak zavar egy kicsit Osgiliath romhalmmaza.

Feanor:
Beteljesült hát az álmom,
Bosszúm sikere a küszöbön
S hol nem vártam megtalálom
Az emberben örömöm.
A pacát majd elkenik
A Jó fennen virulhat
Nyugat győzedelmeskedik
Mi ott az a csillag?!

Melkor:
Dicső kezed terménye
melyet egy nagyképű hajós
A képén hordoz körbe .

Feanor:
Álmom hát tényleg valós.

Melkor:
Nézd. Ott van Helytartó, épp őrségbeoszt.

Feanor:
Köszönjünk neki! Menjünk oda, most!

Melkor:
Ám legyen, de jól vigyázz mit mondasz.
Külsőnk olyan mint embereié ha ez nem borzaszt.

Feanor:
A törp külsőt is elviseltem
Jó leszek hát az emberben.

Melkor:
Messze földről jövénk vissza, jegyezd
Hogy megtudjuk, mi a narancsgerezd.

Feanor:
Jó, jó, csak menjünk már!
(odalép a Helytartóhoz)
Heló!

Katona:
Hé! Itt mindenki a sorára vár
Te ló!

Denethor:
Mért zavarsz meg teendőimben?
Hátha az ijedtségtől szívrohamot kapok
S nyughatok szép temetőinkben?

Melkor:
Megbocsáss, nagyúr, a fáradtságtól
voltunk vakok...

Denethor:
De ahogy látom, arra telt a napból
hogy mosakodjatok

Feanor:
Mely nagyszerű a város, s igen,
biztosan itt dolgozol Te, nagyszerűen

Melkor(bokánrúgja Feanort):
Hallgass, ütődött! Mert
itt őrültre könnyen fognak fegyvert
(fennhangon)
Nagyúr, megtudtuk mi a narancsgerezd!
Hol s mikor mondhatjuk el ezt?

Denethor:
Jöjjetek utánam, várjatok sorotokra
Majd később térünk rá a dolgotokra.
Most bemegyek a jogaromért
Aztán kiosztjuk a munkát és bért.

(mennek utána)

Denethor:
Ím ez a királyok csarnoka
Letűnt dicsőségük múzeuma
(s mutaogat)
ez Arany Ar-Pharazón
Númenor utolsó ura
esze helyett fejében ón
volt, mondják róla.
Véle süllyedt országa
Már akkor rájöhettek volna
A jó országnak nincs királya
Csak bölcs, okos Helytartója.

(mutat más)

Sok sok 'dacil urak
Vitézül ülték meg a lovat
Nevük arra utal, győztek
S irtották az embernépet
Bezzeg a Helytartók bölcsek
Békét írtak alá a vad törzsek.

Feanor:
Csak királyok vannak e helyen?

Denethor:
Nekik szolgál emlékül e terem.
De terveződik már az új, nagy
Melyet csak szülhet Helytartóagy.
Kupola lesz és roppant csarnok
Elfér benne egy tucat balrog.
Hanem hagyjuk a terveket,
Őrségosztás lesz, jöjjetek.

(kimennek, odakint férfiak)

Denethor:
Harmincas szám!

Katona (kilépve):
Itt vagyok.

Denethor:
A terasz szélén állni fogol
S ha jön az ellen, trombitálol.

Katona:
De uram! Tériszonyom van!
Iszonytatnak a mélyek s terek

Denethor:
Úgy emlékszem, nem kérdeztelek.
Háromszázas! Kisfiam!

Boromir (előlép):
Szia, papa, mehetek csatázni?
Unom már, hogy nem hagsz meg se ázni.

Denethor:
Nem, fiam, más feledatod leend.
Tegnap óta minden jósom álmot fejt
S eredményük hogy el kell menned
A megfejtést majd Imladrisban leled.

Boromir:
De én kardozni akarok! Hulljon az orkfej!

Denethor:
Boromir, ne feleselj!
Háromszázegyes, Faramir, hol vagy?

Faramir:
Ó, Denethó, mér vagy te Denethó...
Csak úgy süt belőled szigor meg a fagy!

Denethor:
Már megint olvastál, igaz?
Mész a csatába, te gaz!

Faramir:
De mily értelmetlen, ostoba dolog
Hogy én szúrok és meghal az orok.

Denethor:
Milyen szavakat használsz,
és már megint nem egyenesen állsz!
Te, te... te majdnem tünde!
Mars vissza a helyedre!

Faramir:
Olvasni, dalolni, merengni
Nem pedig karddal tenni-venni

Denethor:
Egy szót se!

Feanor:
Miért bánsz így a családoddal?
Kiabálsz a tulajdon két fiaddal?

Denethor:
Merész vagy, túlontúl merész
Még egy lépés és túl messzire mész

Feanor:
Hagyd fiaidnak hogy azt tegyék
Mihez tehetségük van, s mit akarnak
Emez élezné kardja hegyét
Amannak elég világosság a könyvtárablak

Denethor:
Börtönbe velök! Pusztuljanak!
Megmérgezték őket hűtlenséggel
A vad keleti vadak!

Melkor:
Nem mondhatom hogy nem vártam
Ezt a váratlan fordulatot
Tünde, most itthagyunk csapot-papot.

(szín elsötétedik, cska ők ketten)

Feanor:
Itt nem is volt nő. Hogy van ez?

Melkor:
Még csak az hiányzott volna
Hogy szíved újra hevesen verni kezd.
S rántasz engem magaddal a porba.

Feanor:
A porról jut eszembe, elég e földből
Menjünk máshova, nem kérek a jövődből.

Melkor:
Itt minden az enyém, kis buta.

Tizenharmadik szín
A külső setétség.
Setétség jobbra, setétség balra, alant és fent is

Feanor:
Hol vagyunk?

Melkor:
Kívül a világon, ahogy akartad.

Feanor:
De mért nincs itt egy ablak?

Melkor:
Van. Csak éppen fekete.

Feanor:
Annak nincs semmi értelme.

Melkor:
A lég is fekete ahova nézne
Nem mindegy hát milyen a színe?

Feanor:
Én élvezni akartam a világtól elszakadva
A szabadságot mely ezért adatna

Melkor:
Rajta, élvezd.

Feanor:
Dehát itt nincs semmi!

Melkor:
Naná, hogy nincs, Ővele nem vagyok jóban
Maradjon csak Délen a rossz kutyaólban
Ahol hagytam őkelmét, miután
Átvágtam magam hálóján.
Ezért itt Semmi nincsen
De minden más van.

Feanor:
A minden más tán láthatatlan?

Melkor:
Nem. Csak fekete.

Feanor:
Kezednek korai remeke?

Melkor:
Ne szólj le, bár valóban én csináltam
De mit tennél ha csak sötét színed van?

Mandos:
Ki zajong itt?

Feanor:
Ki ez a vak egyén?

Melkor:
Őr, a rabság eme helyén.
A valák vén teremőre

Feanor:
S mért jött ki a Fényből messzire?

Melkor:
Mint mondád, vak.
Őt nem zavraja a sötét ablak.
Itt nyugodtan pihen nap nap után
S dolgozik következő jóslatán.

Mandos:
E hangokat ismerem! A tünde kovács
S a lázadó vala! Az ajtóra kéne rács
Én megmondtam korábban, bejár ide
Mindenki.

Melkor:
Dehát nincs itt senki. Mi sem vagyunk itt.

Mandos:
Ezt már játszottad velem,
De hiába, visszhangos e terem.
Kifele innen két kóbor lélek,
Kifelé amíg szépen beszélek.
Egyiktek helye sincs itt még.
Most még enyém a Külső Sötétség.

Melkor:
Ha ragaszkodsz hozzá.

Feanor:
Menjünk tova.
De hova?

Tizennegyedik szín
A Végzet Hegye. Tűz katlan.
Feanor mint Frodó, Melkor mint Samu, Nerdanel mint Gollam.

Feanor:
Hol vagyunk, s mi ez a kerek?

Melkor:
Csak nyugalom, mögötted lépdelek.
Ne nézz le hirtelen, alattad a tűz
Dobd bele a Gyűrűt, s tovább nem űz.

Nerdanel:
Nem! A Drágaszágot nem!

Feanor:
Ez nő és mégsem!
Ez egy korcs rettenet!

Melkor:
Mérd fel hát tettedet!
A női vágy mely újra és újra
visszaköszönt utunk során
S amely hajtott a veszélybe kincsek után
Annyi férfit hogy nincs is sora.
Most itt a választás teelőtted!
Vagy magadért bosszúdat teljesíted
Vagy odaadod e kis békának
S ezáltal engedel a női vágynak.

Feanor:
Dehát ez nem is nő!
Mint egy randa vízöpő...

Melkor:
Csupán szimbolikus szimbóleum.
Nőből is ez lesz ha ráfoly a petróleum.

Nerdanel:
Add ide azt, Drágaszág, ész adunk halat!
Szok szok napja nem ment hobbit torkán falat
Ha nekünk adja a Drágaszág, adunk szokat
Búfelejtő szép ész jókat.

Feanor:
A valákra, e szavakat ismerem!
Kevesebb hallal, kevésbé pöszén
Nerdanel szájából hallottam én!
Miféle játékot játszol te velem?!

Melkor:
Nem játék, ez saját sorsod.
Melyről úgy tudod, magad alakítod.

Nerdanel:
Szok a hobbit, kevész a halacka...

Melkor:
Ím előtted a választás.
Add neki s rád jöna romlás
Amint már ismered
vagy vesd a Tűzbe
Ha ugyan mered.

Feanor:
Túljárok az eszeden, buta vala!
A Gyűrű az enyém, vegye el ki tudja!

(ujjára húzza, Nerdanel ráveti magát, már ismert események)

Feanor:
Au. Ez nagyon fáj!
Hallod, fájdalmat okoztál!

Nerdanel:
Drágaszág! Drágaszág!

Melkor:
Balga. Azt hiszed hogy sorsoddal
Szembeszállhatsz?
Nincs harmadik út
elbuksz vagy ellenállasz.

(Nerdanel beesik a tűzbe)

Lám, a kincs is elpusztul
A nő is elhagyott
Gonosz dolog a válás
Ennyit mondhatok.

Feanor:
Nem is volt nő...

Melkor:
Szimbólum volt, minden nőé,
S így nem fontos a kinézet
Csak a lélek legyen övé.

Ébredj, Féánor, álmod végetért

Tizenötödik szín
A harmadik szín díszlete

Feanor:
Rettentő képek, oh, hová levétek?

Melkor:
El. Egyelőre. De menj csak előre
S mind beteljesül. Lelj csak újra nőre.

Feanor:
Még csak az kéne. Rá se nézek eztán
Légyen az özvegy, idős, vagy lány.

Melkor:
Megmutattam mindent, a sorsod
S még mindig nem érted a dolgot?
Rabja vagy örökkön örökké
Állj akár ellene, vagy mellé
Dacolni e törvénnyel nem tudsz
Ha előle futsz, hát karjába jutsz.

Feanor:
Nem! Nem és nem! S a szabad akarat?

Melkor:
Naiv tündém, ne áltasd magadat.

Feanor:
Nem! Ebből elég! S ha meghalok?
Dacolok véled Melkor, s Eru veled
Ha önmeggyilkolok, azzal jól beteszek neked!

(egy szirt felé halad. Nerdanel mint szexi tündenő megjelen)

Nerdanel:
Ó, Feanor, tündenép legnagyobb kovácsa
Két karod szorítását keskeny derekam várja

Feanor:
Nono... Ez így nem ér...

Melkor:
Nicsak, elpirultál? Fejedbe szállt a vér?

Nerdanel:
Két erős karodba hadd vessem magam
Csak véled élhetek mostmár boldogan.

Feanor:
Izé...

Melkor:
Elvesztél tünde! Újra és újra!
De megmentlek, le elém a porba!
Te is te nő, ebből elég!
Enyém lesz már a dicsőség!

Eru hangja:
Megállj, Melkor! Előttem nincs nagyság.

Melkor:
Szégyen, de ez az igazság....
(lehanyatlik)

Eru:
Emelkedj fel, Feanor, ne légy bús
Sorsod nem csak szenvedés, örömben is dús.

Melkor:
Még a végén hisz neki, s behódol megint
Én eltűnök szépen innen megint.
Vár a váram, szép fekete
S a trónom, kovácsim remeke...

Eru:
Megállj Melkor, ennyivel meg nem úszod.
Megfizetsz azért hogy Gyermekem előtted kúszott.

Feanor:
Uram, lettentő látomások jöttek
S mindenikben ez a nő jelent meg
S taszított bajba, szenvedésbe
Nem juthattam vele jóra, szépre.

Eru:
S nélküle mit tennél?
nagy műbe tán belekezdenél?

Feanor:
Én? Aligha. De kinek hiányzik
Csak gond van a nagy művel
S mind kisebbesik idővel.
Nyugalom, arra vágyom én
De csak nőt találok e föld kerekén.

Eru:
Nagyság és dicsőség áll előtted.

Melkor:
Ne hallgass rá, ferdíti a jövődet!

Eru:
Mit én ferdítek valóság, amit te az látszat.
Úgy kenem a valót mint festő a vásznat.

Melkor:
A festő nem vásznat ken hanem festéket
Jöjj Feanor, ne hallgass bolond beszédet.

Feanor:
Nem megyek. Belátom,
e sors ellen lázadni csak álom.

Eru:
Mondottam tünde, küzdj és kovácsoljál.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 1 hete #275576 Írta: Theala Vandron
Theala Vandron válaszolt a következő témában: Humor
Noredhel, Alyr: Mindketten szuperek vagytok!!! Csak gondoltam, közlöm... Nehogy elveszítsétek az önbizalmatokat.
:lol: :lol: :lol:

<:3)~ <:3)~

Több
19 éve 1 hete #275370 Írta: Noredhel
Melkor beszólogatása

Történt pedig, hogy Melkor épp szabadon flangált, midőn a fényes valák ünnepet ültek. Melkor nem állhatta, hogy ő ebből kimaradjon, tehát lecsapta Ossét, aki pont ott állt, és bement az összenépi mulatozás helyszínére.

Melkor szólott:
Na adj'ÉN!
Le sem tehetem magam?
S sert sem kapok, midőn szomjazom?
Szép kis banda, mondhatom...

Orome szólott:
Hát ez üljön közénk? Fúj...

Melkor szólott:
Manwe, igen szép szokás, állatni
szegény szomjas vendéget...
Avagy nem egyenlők voltunk-é Ilúvatar gondolatában?

Manwe szólott:
Szebbik feled tedd le hát,
S vedd Yavanna serét.

Melkor szólott:
(miután leült)
Yavanna? 'Sze ez langyos!
Szép kis serfőző az ilyen!
Aule háta mögött hetyegtél,
Főlő seredre nem ügyeltél...

Yavanna szólott:
Kikérem magamnak, közvilágítás-
romboló! Remek a serem, mit mindenki
megmondható...

Melkor szólott:
Hö-hö... böff.
Hát te, Aule? Itt dekkolsz s hallgatol?
Részeg vagy, ne tagadd, mint akkor,
midőn ama muris törpöket alkotád.

Aule szólott:
Na, te csak söpörj saját portád előtt!
És a te orkjaid? Mit mondhatnék? Bleeőőhh...

Melkor szólott:
Az ork faj dicső, pofa be, szurtos kovács!
Különben is vacak
volt az alapanyag...

Manwe szólott:
Ilúvatar Művét bírálod-é, te gaz?
Orkjaid tán magad szűlted, kinézem belőled...

Melkor szólott:
Kuss, Manwe, még hogy én, szülni?!
Asszonyod szoknyáját őrzöd, s így magad léssz asszonnyá...

Varda szólott:
Melkor! A gyufát kihúzod!

Melkor szólott:
Á, Tűzgyújtó Naccsága!
Te se vagy ám különb, csalod a férjed, s
fehér ruhákra szórod a pénzt,
ahelyett, hogy mosatnál...

Nienna szólott:
Melkor, mért szítasz folyton viszályt?

Melkor szólott:
Hohó, elhallgass, bőgőmasina!
Szemed akkora, mint bornyú kaszniba...
Nem mintha ennek értelme volna, de
legalább hangzatos.

Mandos nem szólott, mert hallgatott.

Irmo szólott:
Gyere, Melkor, szívj be kertemben,
s feledd haragod...

Melkor szólott:
Oh, köszönöm, de nem vágyom
Hippi maiáid társaságára, ama bárgyúkra,
kik leszólják a háborút...

Vána szólott: Pedig az nem jó...

Melkor szólott:
Szád befogd, Vána, másodrangú vala!
Neved kezdettől B-kategóriában vala.

Vaire szólott:
Melkor, megállj, ha majd legközelebb
elfognak, fogsz szívni az én jóvoltomból, mert
szövök neked roppant csípős fonalból... pulcsit!!!

Melkor szólott:
Na, megszólalt a hallgatag neje!
Körülnézek, immár mindenkinek beszóltam-e?

Nessa szólott:
Kedves Melkor, vedd e sört (jobb, mint Yavié)
s lelked frissűljön, haragod meg szálljon el...

Melkor szólott:
No'iszen, Nessa, te sem vagy egy úrilány,
mert Oroméval bizony... pedig hát a bátyád...

Tulkas eme ponton berontott, és máris lóbálta kedvenc boxerét.

Tulkas szólott:
Kuss legyen, te Mandos ebe,
mert pofád ezzel verem be...

Melkor szólott:
Nagy a te szád, Tulkas, de
kisebb bátorságod... a vendégjog tán semmi?

Tulkas szólott:
Kuss legyen, hitvány orkgyáros te,
mert pofád ezzel verem be...

Melkor szólott:
Kikérem magamnak ezt a hangnemet,
én Manwe vendégeként sérthetetlen leszek.
Vagyok. (Legalábbis remélem.) Úgyhogy kushadj, Tulkas...

Tulkas szólott:
Kuss legyen, még egyszer nem mondom el,
hanem pofád jól beverem boxeremmmel!

E szókra Melkor jobbnak látá stratégiailag sürgősen távozni...

Toujours pur

Több
19 éve 1 hete - 19 éve 1 hete #275292 Írta: Alyr Arkhon

A Tünde Tragédiája
10. szín
Feanor újra mint törp kovács, Melkor újra mint segédje, satöbbi

Melkor:
Na, tetszett?

Feanor:
Rövidke kormetszet
Volt mit mutatál nekem
De ha a valóra vagy kíváncsi
Válaszom: igen!
Bárha tudnám ki volt a fekete bácsi.

Melkor:
Szolgám vala és szolgám leend
Mindörökkön örökké alant és fent.
De miért mondod, hogy tetszett a kor?
Hiszen mindent újra ork bakancs tipor...

Feanor:
Mert nagyszerű volt, és kész!

Melkor:
Tünde, az agyamra mész...

(Közben Nerdanel kilép valahonnan, mögötte egy kovácsklegény. Mindkettejük ruhája zaklatott)

Nerdanel:
Senkinek egy szót se!
Férjemnek vagyok asszonya!

Kovácslegény:
Én meg bátyámnak öcccse
Férjed meg nőjének papucsa...

Nerdanel:
Csitt. Meglehet, igazat szólsz
De akkoris jobb lészen ha
Csöndben maradsz, s eloldalogsz.
Nyitva férjem ablaka.

(mesterlegény eloldalog, Nerdanel szintén, csak másik irányba)

Feanor:
S az a két nő, az egyik szép
Mint reggel az ég
S a másik csúnya
mint sötét éjszaka
Ők is lesznek, vagy álmodtam
Létüket csupán?
Igaz akkor délceg tünde voltam
Nem törp ki néz bután.

Melkor:
Leszesz. Csak leszesz, majd.
Ezredévek múltán léssz olyan
Ki kevésbé becsüli a vajt
Mint azt ahogy az arany csillan.

Feanor:
Akkor leszek. Mindegy.
Remény tölt fel, és ez jó.

Melkor:
Ím tanítványod közelg, mintegy
Ifjú, erős télapó.

Feanor:
Télapó? Miről beszélsz?
Mi ez, jó, vagy újfajta vész?

Melkor:
Mindegy, ez magában fontatlan
rosszat szóltam, én voltam a gondatlan.

Tanítvány:
Mester! Taníts! Taníts nekem
Oly titkos fogásokat amiért
Úgy bánnak a tündék velem
Hogy pénzt fizetnek tudásomért.

Feanor:
Nem tudok én semmit.

Tanítvány:
Szerény vagy, derék dolog
De eszed neked gyorsan forog,
Taníts, mester, s szentül neked megígérem
Szolgád leszek, Aule engem úgy segéljen.

Melkor:
A kollégát ne említsd. Még felfigyel rá valaki...

Tanítvány:
Kollégát? Miről beszél ez a pasi?

Melkor:
Ő is kovács a távol-Nyugaton
Üllőt püföl, pihen a padon
Akárcsak tenmagad.

Tanítvány(átszellemülten):
S ő teremté a törptársakat!

Feanor:
Mit mi kovácsolásnak hiszünk
Az semmi ahhoz mire
képes lesz majd kezünk.
Ha ráérez a tudomány ízire.
Mindent mi ma van,
Nevetni fognak,
Hogy a barlangban fa van
Mely tán leomlik holnap.

Tanítvány:
Értlek, értlek mester
De a tanítást végre kezdd el!

Feanor:
Hiszen már elkezdtem!
Észre se vetted?
Hova keveredtem...

Tanítvány:
Ó... kérlek ismételd meg!

Feanor:
nem.

Tanítvány:
Akkor megyek más mesterhez.

Melkor:
Tégy úgy. Szó nem fér tehetségedhez.
Csak éppen szörnyen buta vagy.
Agyadban nap helyett tanyát vert a fagy.

Tanítvány sértődötten el.

Feanor:
Vígy új létre! Mutass mást!
Megúntam ezt a ronda kalapálást!

Melkor:
Jó. Mutatok valami mást,
Örülni fogsz, vagy visszafojtod a sírást...

11. szín
Csata az Orodruinon. Feanor mint Elrond, Melkor, mint Elendil, Nerdanel mint Isildur

Kar:
Zúg a csata tengarárja
Kardok csengnek
Íjak pengnek
És a Halál fölénk tárja
Köpönyegét Örök Csendnek.
Ha egy meghal,
Mindhiába, mindhiába
ezernyi ork ugrik elő
Mély még Szauron raktára.

Feanor:
Hova hoztál, erős szellem?
Ez egy csata, semmi kellem...

Melkor:
Ímé eljött az Új Kor küszöbe
S a Jó a Rosszt végleg győzheti le.
Ez a csata tán végre a végső
Szauron sírját alakítja a véső.

Feanor:
Ím eljött amire vágytam!
Bosszúm teljesül! Elpusztul a Rossz!

Melkor:
Pedig a győzelem küszöbén álltam
De jött az ember annyian mint fenyvesben a toboz.

Feanor:
Menjünk le a csatába, nézzünk körül!
Nagy lesz a dicsőség, szívem előre örül!

(lemennek a csatába)

Tünde katona1:
Csúnya vagy, érett a halálra!

Ork1:
Akárcsak te, tündék fattyú lánya!

(továbbmennek)

Númenoriak:
Alkazatot tartani! Pajzsfal!
Szilárdan állj, ne gondolj holnappal!

(megint tovább)

Tündék:
Elbereth segítsen fényes győzelemre
Gil-galadnak csillogjon fennen fegyvere!

Emberek:
Númenor csillaga újra emelkedjék
A tengernyelte földet sohase feledjék!

Ork:
Dögöljetek meg,
Hülye emberek
S ti is hülye tündék
Rólam hallotok még!

(továbbmennek)

Tünde:
Szép kardom van, ládd-é
S címerem mely Gil-galádé.

Ember:
Az én kardom se sokkal rosszabb
Bár a hajad jóval hosszabb...

Tünde:
Irtsunk orkot mi így együtt
Pusztuljanak ők mindenütt

Ember:
Egyetértek, egyetértek
Csillogjanak kardok, vértek!

Szauron:
(megjelen)
Forduljatok fel ti Szépek
S ti is mind halandó népek!
Úgy éljek, szétcsapok köztetek
Ellenem mit sem ér vértetek!

(szétcsap köztük)

Melkor:
Meglehet, rossz testet
Vettem fel magamra
Mért nem lettem inkább festett
Jóképű szalamandra?

Szauron:
Elendil, megdöglendsz.

Melkor:
Nem ironikus? Saját szolgám
Mérgesen fegyvert fog rám...

(lecsapódik)

Szauron:
Valamit elszúrhattam bitangul
Érzem sorsom rosszra fordul

Feanor:
Ejnye, ez váratlan fordulat
Hogy takarjon megkérek egy ork urat.

(maga elé ránt egy orkot akit Szauron lecsap)

Nerdanel mint Isildur megjelen:
Atyám, hát meghalál, ahogy jósolád
De sebaj mert így enyém a koronád
Öcsémet véletlen baleset éri
Mindenki Isildur nagykirályt féli...

Szauron:
Ahhoz nekem is lesz egy két szavam!

Nerdanel:
A valákra! Szauron! Égnek áll a hajam!

(hogy-hogy nem, levágódik Szauronról a Gyűrű, ő összees, hatalma megdől, miegyéb.)

Feanor:
Isildur, jöjj velem, vár a Végzet-katlan

Nerdanel:
Elrond, hiszen ott meleg van!
Mit meleg, sokkal inkább forró
Ne égjen le hajam, nyírja inkább olló!

Feanor:
Jöjj velem akkoris! Itt az idő! Gyerünk!
Mi végzünk azzal aki végezni akart velünk.

(felmennek a Katlanba)

Feanor:
Vesd bele a Gyűrűt a Tűzbe!
Ne gondolj semmire csak dobd be!

Nerdanel:
Nem.

(elmegy. Katlan megszűn, Feanor mint Feanor. Melkor megjelenik)

Melkor:
Ládd, a nő akoris ellened tör ha éppen férfi...

Feanor:
Tünde legyen a talpán ki ezt megérti...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 1 hete #275260 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Humor
Háromszorosan off:

A Justine-t kiadták nemrég, a kiadót sajnos nem tudom. Más: ha Szegeden vagy Debrecenben tanulsz, fordulj Sutyák Tiborhoz, ő eligazít De Sade- ügyben, órákat is tart etika speckolosoknak eme témából.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 1 hete #275167 Írta: Noredhel

Phaedra/Namarie írta:

Noredhel (Voronwë) írta: Jajajajjj.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Legyen Sade? Oké, lehet róla SZÓ, majd kipontozom itt-ott...

Nem kell aztat kipontozni, át lehet fogalmazni. Ajánlom még figyelmedbe a Filozófia a budoárban/ A budoár filozófiája c. művét is. Jófajta libertinusság alapjául. (Nem azt mondtam, hogy követni is kell... :lol: )

Űberoff: Régóta hajtom, de se könyvtárban, se antikváriumban... A Szodoma dettó... :cry: Pedig a Márkit szeretem... van stílusa... :lol:

Ma pont a Tragédiáról beszélt a prof előadáson. Kész... vinny. :twisted:

Próbálkozom egyet. Sajnos, nem tok jambusokban írni...

Szín: Tirion.
Finwe középen üldögél trónján, mellette fiai, asszonyostul, gyerekestül. Katonák, polgárok, nép.

Finwe
Kedvenc fiunk távozand tehát?

Feanor
Ha már a galád valák elűztenek...
Hitvány ripőkök! S ti behódoltok?

Fingolfin
Neheztelésem feladom.

Feanor (gúnyosan)
Oh, erre semmi szükség, fivérem...
(félre) Úgyis kiszúrandok még veled!

Finwe: Hát senki nem áll fiunk pártjára?

Feanor fiai (kardot rántván)
Senki sem áll atyánk pártjára?

Mindenki hallgat.

Maedhros
Kushadtok, gyávák?

Finrod
Kit neveztél gyávának? (kardot ránt)

Nerwen
(félre) Ím, a higgadt és bölcs Finrod...
Gyarló a tünde! /az egy másik darab!/

Finarfin
Kölykek! Elnyughassatok!

Finwe
Hát senki sem tart fiammal?

Turgon
Ha nagyatyánk még egyszer elmondandja ezt,
Biz'Eru felpörgendek.

Fingon
Hallgass, fivérem, midőn főszereplők szólanak...

Feanor
/félre Fingonhoz/ Jól beszélsz, kölyök!
Hát menjek egyedül, pusztán fiaimmal a kies Formenosba?

Fingon
/félre Maedhroshoz/
Én mennék, de atyám megölne...

Maedhros
Légy nyugodt, barátom, az enyém is.
Nem szívelhet téged. Nem is értem, miért...

Finwe /harmadszor is nekiveselkedik/
Hát senki...
/Turgon leüti/

Turgon
Bocsáss meg, nagyapa...

Feanor
/kardot ránt/
Gaz cenk, nyavalyás talpnyaló!
Atyámra merted-é méltatlan kezed emelni?!

Turgon
/kardot ránt/
Már elviselni nem bírhatám!
Vívnak.

Feanor
Ha! Kontár!
Ez neked riposzt?

Turgon
Atyámat fenyegetéd? Most megfizetendel!

Finwe
/éledezik/ Ó, jaj nekem!
Elűznek trónomról, már látom!
Megyek veled, fiam, keserű száműzetésbe...
Tündék! Jól döntöttem-é?
Az a kettő (Fingolfinra és Finarfinra mutat, akik tanácstalanul téblábolnak) nem szeret engem, szívük hamis!
Csak az én drága gyermekem... (Körülnéz Feanort keresve, aki még mindig vív) gyermekem?
Hagyd már e hitványt, s jőj velem!

Feanor
/ellöki Turgont/ Csíra ripők, nyomorult törtető!
Megyek, atyám!

Feanor fiai
Mi is, mi is!
/mind el/

2. szín
A pusztában, viharban... (folytassam?)

Toujours pur

Több
19 éve 2 hete #274997 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Humor
Ez tényleg jó Alyr, várjuk a folytatást :D

Több
19 éve 2 hete #274994 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Humor

Noredhel (Voronwë) írta: Jajajajjj.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem kell aztat kipontozni, át lehet fogalmazni. Ajánlom még figyelmedbe a Filozófia a budoárban/ A budoár filozófiája c. művét is. Jófajta libertinusság alapjául. (Nem azt mondtam, hogy követni is kell... :lol: )

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 2 hete #274815 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: Humor
Alyr, te agyament. :) :itscool:

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
19 éve 2 hete #274789 Írta: Noredhel
Jajajajjj.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Toujours pur

Több
19 éve 2 hete #274782 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Humor
Alyr: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! :mrgreen: :biggrin2: :up: :dance:

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 2 hete #274745 Írta: Alyr Arkhon

8. szín
Menegroth kovácsműhelye, Feanor, mint törp kovács, Melkor mint segédje, Nerdanel, mint neje. Thingol Feanorral beszédbe mélyedve áll

Első udvaronc:
Hallga, már megint valami külső jövevény
Zavarja országunk szép nyugalmát
Nem tudja a törvényt még szegény
Most majd jól ellátják a baját

Második udvaronc:
Vajh miért vala Melian öve
Az országunk körűl?
Csak az nem jön át, kinek nincsen kedve
Mindenki más itt van az övön belűl.

Első udvronc:
Bezzeg a régi szép idők, mikor
csak ezek a törpök jöttek
S ezek se mindenkor...

(arrébbmennek)

Melkor

Este van, este van,
Kiki nyúgalomba'
Feketén hanyatlik
Alvó macs a porba.
Biztos vagyok benne,
ez a nyughatatlan tünde
Hamarost új helyre vágy
S megkapja, ha az ágy
Túl puha lesz majd nénki mindjárt...

(el)

(Thingol és Feanor előtérbe lépve)

Thingol:
S most itt ez a jövevény
Ki lányom kezét kéri szépen
Egy emberi lény!
S a frigy ellen tiltakoz a vérem.
Mondtam neki hát, hozzon
el egyet a Nagy Drágakövek közül
S ha Lúthient kéri, ne habozzon
Induljon minden segély nélkül.
De másért jöttem ide én most...

Feanor:
Meglesz uram, bármi legyen is kérésed...

Thingol:
Készíts tervet, ó kovács
Szebbet mint építész vagy ács,
Foglald egybe a szent szilmarilt
S a gyönyörű Nauglamírt!
Majd jára csodájára a világ
Máshol nem nő ily szép virág!

Feanor:
De szilmarilt, azt honnan vegyek?

Thingol:
Ezért kérem még csak a terveket...
Tartok tőle, ez az ember
Kinek ifjan őszbe hajol haja
S nincs olyan amit nem mer,
visszatér úgy, hogy nem lesz baja.
A lányomat féltem tőle
De amúgyis folyton nyafog
Ha nem küldöm ki az erdőbe
Tőle menten frászt kapok.
S így megkapom cserébe a Követ
S te megalkothatod nagy művedet...

Feanor:
Úgy lesz uram, ahogy parancsolod.

(Thingol el)

Első kovácsmester
Nézd, hogy búslakodik magában
Pedig ő a legfőbb főkovács
Bár kevesebb a pénz zsákjában
Mintha lenne segédszakács.

Második kovácsmester:
A feleségére költi mindenét
S nem is tudja szegény,
Máris felszarvazták a fejét
Mert csinos dolog egy kovácslegény...

(Nerdanel jő, két kovácslegénnyel karöltve, s pajkos történeteket mondanak neki)

Nerdanel:
No ebből elég, már túl sokat nevettem
Még azt mondják, akik mondják
Rossz társaságba keveredtem...

Első mesterlegény
Nohát, mintha olyan rossz lett volna
S Durinra, becsületén sem esett csorba...

Második mesterlegény:
Még...

Nerdanel:
Elég, elég!

(még sutyorognak egy sort, majd mindenki el, Nerdanelt és Feanort kivéve)

Nerdanel:
Drágám, pénzre van szükségem!

Feanor:
Hahh! E szavakat már ismerem!
De most peched van, jó arám,
Egy fityingem sincs, hiába
Nem nő arany a tárcámba...

Nerdanel:
Gonosz, csúnya, kapzsi!
Miért nem vagy gazdag
Mint a többi pasi?!
Miért nem alkalmaznak
A királyi kincstárban
Hogy hordhasd nekem az aranyt
Zsákszámra?
(sír)

Feanor:
Mindent amit keresek
Odaadok teneked
S te mind elköltöd azonnal
Ezt semekkora vagyonnal
Nem bírnám.

Nerdanel:
Nem igaz! Béna vagy és kész
Nekem meg követnem kell a divatot
Ezt nem éri föl férfiész
De ez sem egyszerű dolog!
Menj innen, hagyjál,
Csúnya!

Feanor:
Kellett nekem házasodni,
S elvenni pont téged,
Most kezdem csak megérteni
Miért olyan kicsi a kedv
A házasságra fajunk közt.

(Nerdanel sírva el)

Melkor (jő):
Van valami probléma?

Feanor:
A nő, az a probléma, a nő!

Melkor:
Ez újra s újra előjő...

Feanor:
S nem jó e hely mint kovácsnak sem
Újat alkotni nem tudok
A legnagyobb kegy, hogy megtehessem
Két régit egybefoglalhatok...

Melkor:
Tudtam, tudtam
Megmondtam előre,
Megúnod ezt is egykettőre.

Feanor:
Mutass olyat hol újat alkotnak
Hol a kovácstudás fejlődik
S a régiek elhalványulnak
Mert fennen csillogtatik.

Melkor:
Legyen óhajod szerint,
de ha nem haragszol, utána
Visszahozlak ide megint
Hogy legyen időd a munkára...

(távolról a Gyűrűvers hallik be)

Feanor:
Hallám, hallám az új idők versét!

Kilencedik szín
Eregion, Feanor mint Celebrimbor a népnek szónokol, Melkor mint segédje)

Feanor:
Három Gyűrű ragyogjon a tünde királyok kezén!

Néptömeg:
Éljen éljen, s akinek nem tetszik
Az felőlünk felfordulhatik!

Feanor:
Ahogy mondjátok, a nép szava szent!
S tudásunk mely eddig pihent
Létrehozá a Nagy Gyűrűket, s mostantól
Minden szép lesz és jó, távol rontástól!
A nagy tündeálomban amiért hívők voltunk
Megkapjuk magunktól a jutalmunk!
Vad, erős kovácstudásunk, s minden
mit a finom ékszerekről ismerünk
egyesüle e Gyűrűkben
melyekből jut mindenkinek aki nincs ellenünk.

Törpök:
Gyűrűt nekünk, gyűrűt, gyűrűt!

Feanor:
Helyes, úgy lesz, kaptok ti is!
Mert megérdemlitek, hisz jó kovácsok
s kitűnő fegyvertársak vagytok.

egy törp:
Adj nekem is külön egyet!
Megérdemlem, holtakból raktam hegyet!

Feanor:
Bizonyítsd, s kapsz valamit...

Törp:
Gyűrűt adj ne akármit!

Feanor:
Nem úgy van az! Majd én megmondom ki kap
S ki nem ezekből a kincsekből.
S remélem sose virrad fel az a nap
Mikor elragadtatnak azokból a kezekből.

Nép:
Mondd, hát mondd,
Mióta várjuk már
Ha még soká mondod
Az ebéd odakozmál...

Feanor:
Hozzátok hát elém kit ti méltónak találtok
Így bízom én az ítéletet rátok.

Nép:
Nem kell kétszer mondanod
S összeszedünk egy tucatot.

(hozzák Gil-galadot és Nerdanelt, mint Galadridelt)

Nép:
Íme rögtön két nagybecsü tünde
A hölgy éppen most nézett tükörbe.

Feanor:
Nem tudom miért, de ellenszenvesek vagyok nekem...

Gil-galad:
Nem csodálom, ó, tünde hercegem...

Feanor:
Ím legyen a nép akarata,
nesztek két Gyűrű
Most menjetek haza...

Gil-galad:
Én e Gyűrűt el nem fogadom,
Míg jóvá nem hagyják Nyugaton.

Feanor:
Húzd az ujjadra, amíg szépen mondom...

Gil-galad:
Én biz' oda nem húzom.

Feanor:
Vigyétek, és tegyétek Gyűrűhordozóvá
Erőszakkal ha kell!

Gil-galad:
Ég áldjon, úrnőm...

Galadriel:
Menekülj el valahová...

Feanor:
S te, hölgyem, elfogadod-e?

Galadriel:
Húzd a saját fejedre!

Feanor:
Oly szép vagy pedig,
e Gyűrű hadd jusson el kezedig...

Galadriel:
Bókolsz, te, itt, nekem?
Nem félsz, hogy elkap a férjem?

Feanor:
Szemedbe nézve úgy érzem megéri...

Galadriel:
Nem bánt a lelkiismeret?
Vagy beszélni nem tudsz, csak nézni?

Feanor:
Nem bánt úgy, mint féltékenység a férjedet...

(A tömeg lerántja Galadrielt és ujjára húzzák a Nenyát. Egy vad tündenő jő elő, arcán őrült mosoly)

Nő:
Én húztam ujjára, nem is védekezhetett
Lefogták barátim, a tündék sorsa elvégeztetett!

Feanor:
Minő ronda vagy te nő.

Nő:
S minő szép volt ő??
Megérdemelte amit kapott!
Lássuk a többi áldozatot...

Feanor:
Hét a nemes törpök jussa, kiknek háza cifra kő!
Kilencet halandó ember ujján csillantson a fény!

(A nép zúg. Ekkor Annatar jelenik meg, s vele ork tömeg)

Annatar:
Egyet hordjon a Sötét Úr, szolganyájat terelő!

Feanor:
Nem ismerek semmiféle Sötét urat,
Se a címét se helyet hol elérhetem
Ily erővel nevezd meg a nyulat
Mely erdőn lépked szép csendesen.

Annatar:
Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején...

Feanor:
Nem élhetsz vissza a Gyűrűk hatalmával!
Szembetalálod magad a tündék akaratával!

Annatar:
Elszáll az mint pihe vagy porhó
A Gyűrűk engem támogatnak
Vagy ahhoz hasonló.

(felhúzza az Egy Gyűrűt. Égszakadás, földindulás)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 2 hete #274721 Írta: Idril Celebrindal./Fenrir
Hmmm hmmm azt hiszem Alyr barátunk irományát el kell kezdenem lementegetni a gépemre, hogy mutogathassam majdan remélhetőleg hozzáértő unokáimnak... na meg ha színdarabot akarunk belőle, kell majd a szöveg... :D :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.452 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére