- Köszönetek: 0
Versek
- Esgal
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
vagy én néztem be valamit?
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kar_sa
- Nem elérhető
Azt tudom, hogy Ben versét el se olvastam, mert előtte Neframíel hozzászólása volt, és utána először egy Well-of-Souls verset kajtattam (kevés sikerrel), úgyhogy majd még próbálkozom.
Arwenstar: nem rossz, csak egykét sor kicsit klisés meg vicces, ami gondolom nem volt célod, ha már Háború.
Mecsi, Shaman, etc. per pillanat KákalakiAkka: kivételesen tetszett a vers. Be kell vallanom néha eléggé negatív véleményem van rólad, de ez most *thumbsup*
Dreamer_KF: fura egy vers, én őszintén szólva nem egészen fogtam fel, hogy mire megy ki a dolog... de ha ez volt a célod, akkor... heh...
(na, végül mégiscsak összehoztam valamit)
Végül itt van egy új versem, már hetek óta ott motoszkál a fejemben, ma nagyon kikívánkozott, úgyhogy összedobtam... Azon versek egyike, amik felbukkannak, elmerülnek a felejtés homályában, aztán egyszercsak, hopp, pillanatok alatt megírja az ember.
Hintadal
ülsz az ágon, pici kincsem,
lógázod a lábadat.
arany mosolyod lehervad,
mikor az ág meghasad.
földre hullsz, majd szállsz az égbe,
játszótársad angyalhad
lett, de itt lenn pici tested
árnyak árja tapogat-
ja, de itt lenn pici tested
látván szívem megszakad.
te gonosz fa, hogy tehetted?
jaj, a lelkem szétszakad!
hát nem tápláltam, nem ápoltam,
nem becéztem sarjadat?
te gonosz fa, szakadj ki hát
tövestül! halld átkomat:
termést többé ne hozzon a
föld, mi rágja porodat
férgek vájják tested, s tudd meg,
e sors vár minden holtat
nem kapsz mást, csak azt, hát tudd meg,
mit te is adtál, magad.
ülsz az ágon, pici kincsem,
bár nincs ág és te se vagy,
mégis minden egyes éjjel,
ha látom az újholdat
ott ülsz minden fényes éjjel
s lógázod a lábadat.
Kārātārānen a áirâë...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ZP
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Well egy Alkoto. Remelem egyszer oda kerul, azok koze a muveszek koze, ahol helye van, akikkel viccelni olyan, mint megprobalni levizelni az universumot. Meg lehet reszkirozni de bizony felhetsz h vmi bekapja a tokodet. Meg minek is? Ertem en h az emberek firkasznak na de mondjuk mert nem leveleket a kipusztulni kesz pandakrol vagy vannak ilyen mindenfele temak.. halak. Mondjuk, a halak jok!!
Nem is mondok semmit, N jol elmondta. Bar ugyes akaras, ez ahogy megprobal tompitani bar azt uzennem neki, mi ez a nagy dumalas? Eppen mert az eredeti muvek azok, amik, nem kellene lemenni ilyen szintre, h az utanzatot egyaltalon meglatod. De persze jobb ha nincs ayniban hagyva-
Egyebkent majdnem az egesz topic nagyon muris.
"Hol vannak barataink?Jobb o.n akiket megettunk,balon akiket kivegeztunk.Hatul,akik sehova se kellettek"
- Neframíel
- Nem elérhető
Olykor benézek a topicotokba, és most egy dolgot muszáj kommentálnom.
Van egy különös határ a tisztelet és aközött, mikor ez a tisztelet átalakul valami megszentségtelenítéssé, utánzássá. Ben! Én itt ismertem meg azt a Művészt, akinek az alkotásait az általam legtöbbre tartott költők közé teszem. Ő Well-of-Souls néven jelenik meg olykor. Személyesen, de objektíven nézve is dühít, ahogy ezeket a műveket utánzod. Általában mindenkinek, aki írással próbálkozik, van egy olyan korszaka, mikor az általa nagyra tartott művészek beszivárognak a mondataiba. De én nem tudlak és nem is akarnálak felmenteni téged; illetve a mondataidat egybefűzve. Nem tartom dicsőségnek, sőt, ez valami nagyon alacsony dolog – és elsősorban az előtt kellene ilyennek lennie, aki tette. Ezeknek a mondatoknak a semmilyen visszfénye bemocskolja azokat az alkotásokat, amiket soha nem szabadna.
Az erős hangvételért mégsem kérek bocsánatot, mert a helyedben nagyon akarnám, hogy egyszer valaki ezt megmondja. És ha tőled elvonatkoztatunk; ami hát a kiindulópontom, mert ne haragudj, de nem te érdekelsz ebben az egészben, hanem az eredeti művek. Olyan határt akarsz utánozni, ami csak egy van, és ami utánozhatatlan.
- Arlith
- Nem elérhető
- Ben
- Nem elérhető
Eltévedt vándor könyörgése
Foszló csönd lett osztályrészem,
bejártam mind a néma kerteket,
bűnös Babylon zeg-zugát,
láttam az élők fejfáját
Elysium sötét mezején,
eget-földet bejártam én,
s lettem azzá, aki vagyok:
hitvány lator, elátkozott
senki, néma vándor -
Szabadíts ki e bűnös rothadásból,
Salva me, o Redemptor omnia!
(...)
Vonagló torzók
árnyjátéka a falon,
Te csak mesélsz,
s én hallgatom
szavaid értelmét
keserű nektárként szívom
magamba.
Az árnyak nőnek a téli alkonyon,
akár a gomba,
gomolyog az égő máglyák füstje,
s Te tovább mesélsz,
mígnem a hűlt hamu helyén
kirajzolódik elém
életünk értelme...
(...)
Ha nem jössz velem,
megyek hát egymagam,
mert
én falevél vagyok, hányódva a szélben,
korhadó fa, mit kidöntött a végzet.
Hitvány, kivérzett, ócska élet,
sikoltó emberi feszület,
mely hamis Golgotáról mered
a néma ürességbe.
Memento luce,
emlékezz a fényre!
A hulló hó végül mindent betemet,
mint homokszemek, peregnek az évek
s a gyertyák is egyre halványabban égnek...
Semmit sem remélve
Utolsókként hullunk
a feneketlen éjbe...
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- **Shaman**
- Nem elérhető
Roppant boldogság ez szívünknek:))))))
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Altaris
- Nem elérhető
Sophie írta: Galadriel14: hümm. Jól indul, van benne párhuzam, mégsem áll össze. Túl konkrét. Leíró jellegű, nincsenek benne alakzatok. Stílusa az élőbeszédre hajaz, amit a leíró jelleg már nem bír el. De próbálkozz tovább, ígéretes anyag!
lol.. köszi! majd próbálkozom
most pályázok életemben másodszor, ha kéritek *és visszakapom majd a pályázatos lapom!*, veletek is megosztom..
többiek: kösz az olvasást !!
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Liliom
- Nem elérhető
- Szofi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/
- Szofi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Arlith: igen, az Állásfoglalás versnek pocsék. Gőzkieresztő szerepe volt, azt meg prímán betöltötte, fátylat rá! És igen, az asszociációk helyesek. Pont, lapoz, téma lezár.
Liliom, ismét megmosolyogtattad az én pici szívemet, köszönet érte!
Galadriel14: hümm. Jól indul, van benne párhuzam, mégsem áll össze. Túl konkrét. Leíró jellegű, nincsenek benne alakzatok. Stílusa az élőbeszédre hajaz, amit a leíró jelleg már nem bír el. De próbálkozz tovább, ígéretes anyag!
"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
csontváz
Karácsonyfa vetkezte ruha
A rozsdás padlóról seperte
Hideg tüske fúr egy beljebb
nem jön ma senki haza.
Káromkodó csontváz múló
Emlék temet a kukában,
Hideg levegő reszketve ráz
nem jön ma senki haza.
Szőrrel takart, díszes karácsonyfa
Éhségtől karmoló jeges ruha
Üres pohár oldalára ragad
nem jön ma senki haza.
Harang kong fejem felett
Ébren várni kell mit (?)
Tavasz súg szűntelen
nem jön ma senki haza.
Halott csókok múló sora
Ajkam száraz vérrel írt
Múló alkotások sora
nem jön ma senki haza.
Igaztalan vád, elsuttogott
Szó, halkan ütött bot
Előkerült egy láda
nem jön ma senki haza.
"Hanyattfeküdt a házfal
Eltört a Szilvafa
S Félelemtől bolyhos
A honni éjszaka"
Nem megy ma senki.
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Arlith
- Nem elérhető
Öndefiníció: Ez nagyon tetszik!
Liliom: Flört: hát izé.... könnyed, meg minden... de... elég döcögős.
A Macska viszont nagyon jó! Játékos, kedves, és nagyon jó a csattanó végén.
Arwenstar: semmiféle szerkesztő elvnek, ritmikának, verszenének nincs nyoma a versedben. Hova lett?
Ja, majd elfelejtettem: Off. Acho, nem kérhetnéd... On
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Nessa
- Nem elérhető
én olvastam, és tetszett, de kritikát másoktól várj, ahhoz én nem értekGaladriel14 írta: [size=9:2rkgii2b]csöndben és halkan megjegyzem írjon már valaki nekem is legalább egy sort.. hogy legalább olvasta ...[/size]
[size=9:2rkgii2b]amugy az én versnek aligha nevezhető irományomhoz se szólt hozzá senki, Acho kivételével még annyit se, hogy inkább ne próbálkozzak én meg ebből arra következtettem, hogy nagyon nem lett jó [/size]
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Altaris
- Nem elérhető
akka: tetszik tudom h nem vagy ezzel előrébb de tetszik. főleg a közepe
Liliom: ügyes befejezés:D és hát ja.. ezzel el lehet játszadozni.. már hogy a szerelembe szerelmesnek lenni... *tapasztalat ..
*ezt hívják cikinek..
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Arwenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Zaj es zaj es zaj
Larmaz a trombita hangja
Uvoltesek s felelmek
Jarjak e helyeket
Kardok csillanak
Pajzsok megtornek
Sebek vereznek
Sikolyok uvoltenek.
Szarnyas szornyetegek
Villamokkal cikaznak
A szennyes egen
Varak omlanak ossze
Asszonyok gyermekukkel halnak
Iszonyu gonoszsag borit be mindent
Fekete zaszlok felhuzva
Verrel befrocskolve
S a porfelhos egen a Nap is elhalvanyul.
Zaj es zaj es zaj.
Az élet keresztjei olyanok,mint a kotta keresztjei:felemelnek.
- Acho
- Nem elérhető
az előző témát meg ne hánytorgassuk má' évekig,ha lehet kérni! túl van ragozva!
- Arlith
- Nem elérhető
A szentfingről: az,hogy egy vers bárki erkölcsi, morális, netalán vallási érzéseit sérti, az bizony magánügy.
A kurv@anyázás nem magánügy, mert azt ezen az oldalon sem tűrik el igazán. Ha valaki művészi megfontolásból kurv@anyázik, akkor már szíve joga.
Tehát itt bármilyen verset eltűrünk, ha az vers és nem puszta provokáció- és bármilyen provokációt eltűrünk, ha az nem pusztán vers. Kivéve ha Szofi bedühödik és kitörli, vagy kitörölteti Jacopóval
Az offolás egyik kategórába sem fér bele...
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- **Shaman**
- Nem elérhető
Nem tudom hol rontottam el,
talán egy keserű őszi szellő volt az oka,
talán a kudarcra ítéltetett lélek,
mely kitörni készült a testből,
de mindhiába,
mert nem engedik a láncok.
S zárták őt rabruhába.
Látom, lassan kirajzolódik az út vége.
Nem göröngyös már,
sima a fala s egyenesen taszajt a semmibe.
Visszafordulnék! - Jaj -t kiállt a testem, de néma szavak:
Mindhiába...
Halott a kéz, ki visszavárna ...e földi mocsárba,
e fertőbe, e büdös mocskos posványba!
e halovány, gyertyalángba.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Na látod, mi is ide jutottunkNessa írta: Nem is nagyon lehet rá mit mondani...Nekem időnként már kifejezetten tetszik
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Nessa
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
vagy inkább jajjdehatalmastündérkeimádjukSnuffles írta: OFF és jajjdekistündériimádom ON - .
Galadriel14: Nem kell semmit sem mondani. Meg kell szokni
- Altaris
- Nem elérhető
ui: értelmetlen de első pillantásaim amit e holapra vetettem ezek voltak.. *fejvakarás.. * most mit mondhatnék még erre?...
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Köszönöm. Pontosítok: a macskámról, aki a konyhát kisajátította magának, lusta és nagydarab, vörös tetőtől talpig, a fotelban alszik mindig - OFF és jajjdekistündériimádom ON - .Nóli i linantea írta: Acho: Snuff verse egy macskáról szól, aki konyhában lakik.
"Well, I'm back."
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Bolond ez a közösség, ő épp így teszi.
Ez nem jelenti azt hogy bárki mástól is elfogadunk ilyen műveket.
Az értetlenkedőknek ajánlom figyelmébe a csigaklub.uw.hu/ honlapot Csak hogy mindent megtudjatok a ... kezdetekről
Acho: Snuff verse egy macskáról szól, aki konyhában lakik.
- Acho
- Nem elérhető
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Altaris
- Nem elérhető
de szakrális jelzőt használ, ami némileg feltölti ilyesmi jelentéssel. na de hagyjuk...**Shaman** írta: A szentfing nem Istennek(ről) szól hanem e mű írójának se***ből. ez sem vallási.