Versek

Több
17 éve 8 hónapja #317779 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Versek
[off] Newra: a fórum "beépített funkciója" ez, ugyanis eldobja a feleslegesnek ítélt szóközöket. Szegény nem tudhatja, hogy itt most versről van szó, ahol fontos a tipográfia. Ami egyébként nem is annyira fontos. A vers természetes közege a szó, a beszéd: a verset mondani, szavalni kell. Ott meg nem látható a szöveg beosztása.[on]
Weöres rulzik ezerrel a köbön, ha szabad így mondanom. Ez egy kicsit erősebb formája a "nem elég jóra vágyni: / a jót akarni kell" gondolatnak, és figyeljétek meg (hátha nem csak én látom úgy), hogy milyen hatalma van a képeinek. Köszi Newra, és köszi Szofi, hogy idehívtátok ezt a verset.

Szofi: Alapigazságokat mondtál ki, amiket felismerni sem könnyű, nemhogy kimondani. Ha még cselekedni is képes vagy ezek szellemében, akkor nem sokáig leszel "exhibicionista, zakkant nőszemély". Igaz, a cselekvés a legnehezebb. Leírtad, hogy miért. Jó!

Mecsi: Megint kiemelkedett belőled a mélység, mégha palástolni is próbálod. :) A Muh is, és a Bélus is tetszett, csak a címadásaiddal tudsz még mindig megdöbbenteni, bármennyire is próbálok felkészülni rá. :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #317718 Írta: Newra
Newra válaszolt a következő témában: Versek
Sophie erre gondoltál? :)

Weöres Sándor: Köszöntő

"Nem szándékom, hogy kérjelek a jóra.
Perzselő szomjat kelteni a jóra: ezért
jöttem.
Nem szándékom, hogy hívjalak a jóra.
Korgó éhet kelteni a jóra: ezért jöttem.
Nem szándékom, hogy kérjelek és
hívjalak.

Ha nem iszol meg engem: torkod
lángot vet.
Beled összefacsarodik, ha nem eszel
meg engem.
Nem kérdem: akarsz-e követni.
Választhatsz köztem és kínod között,
s a kínt választani gyáva vagy - igen
gyáva.

Nem tervem, hogy vonjalak a jóra.
Lépést sem teszek érted.
Nem tervem, hogy várjalak a jóra.
Magad kívánsz jönni hozzám.
Hogy vonjalak és várjalak: nincs oly
jelem.

Kicsiny vagyok, mint a porszem.
Szolgád vagyok, de meggörnyedsz
előttem.
Királyom vagy, de meg kell görnyedned
előttem.
mert ostobán bántál hatalmaddal -
igen ostobán.

Kicsiny vagyok, mint a, porszem,
s az Atya megnevez engem,
s az Anya karján visz engem,
mert szomjat fakasztok benned a jóra,
mert éhet támasztok benned a jóra:
mert hiába hívtak téged a jóra."

szerk.
Nem tudom miért nem úgy formázza, ahogy én. :?
Képzeljétek el úgy formailag, hogy a "rövid" sorokban a szavak a sor végén vannak. (Pl. jöttem, hívjalak)

Van mi arany, bár nem fénylik...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #317706 Írta: Szofi
Szofi válaszolt a következő témában: Versek
Liliom: köszönöm! Én is elérzékenyültem teljesen. Félve raktam fel, nem tartom versnek, de kijött. Weöres Sándornak van egy verse: "Nem szándékom, hogy hívjalak a jóra:/ perzselő szomjat kelteni a jóra, ezért jöttem." (Az idézet pontatlan, a címe sem jut eszembe, ez csak az első vsz. egyik sorpárja, de a szellemiség benne van. Majd kikeresem. De ha vki megelőz, azt se bánom;)) És örülök, h vmit énis tudtam adni Neked, mert én is sokat kaptam a Te verseidtől;) A kölcsönösség a legnagyobb dolog;)

Arlith, igen, szükségem volna a gyűrűre farsangon. Ha oda nem jössz - amit szörnyen fájlalnék! -, akkor expressz beszéljünk meg talit! (Bocsi az offért!)

"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/

Több
17 éve 8 hónapja #317669 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: Versek
Bélus

Sok követ vittek Rómába,
s kikockázták a Via Appiát...
Én meg itt tengetem az időt,
mert egy emberi lajhár vagyok!

De...,

Két Antoninust sem érek,
hiszen vén kóró vagyok már.
Fonnyadt s elsárgult mindenem.
Beszőtt engem is a vén öregkor.

De..

Fiatalon a szőlőben dagonyáztam,
hancúroztam, fiatal, édes szüzekkel,
s méz bort ittam.
Majd a mámorban egy hűvös helyen
álmaimat életre hívtam.

Nem vágytam én, vad szellőkkel átitatott,
harci üvöltéstől zengő tájban,
eltorzult fejjel előre rohanni,
egy sohasem látott császárért.

Míg más a „vadak fiait” gyilkolta,
én a fenekemet simogattattam,
dalolásztam, s olykor fickándoztam a kéjben.
Mámoros esték, átszunyókált nappalok.

Jaj fiaim, én Róma polgára vagyok.
ENGEM HAGYJATOK... :) ))

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 8 hónapja #317650 Írta: **Shaman**
Muh

Midőn hátam egy homok halmon megpihen...
-Csúszik felettem az égbolt,
s mászkálnak átváltozott hangyaként a felhők.
Imára kulcsolja kezét a kalász,
S tisztelettel meghajolva adóz a napraforgó is.
Egy katicabogár repül fel, pöttyét elveszejtve,
Nézem a kis pontot... egy horizontgyilkos poronty.
Álcázza magát a Réti Boglárka is,
s idegen formába bújnak a kikelet virágai.
Csak a fogatlan Tóni-bácsi mosolyog,
kis tepertő darab pihen szája szélén.
Beleásít a tájba, s kettészeli annak harmonikus pulzálását.
Átváltozik a falum is, teljes magányba hagyta a lakosság.
A kemencék kenyeret kérnek, az akol szalmára vágyik.
A tejes bödönökben megalszik a tej,
s árva lányok kérnek menedéket az erdei boszorkánytól.
De én csak fekszem a fűben, napsugárban fürdök,
s a kék égbe vésem:
Szeretlek Halál!

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 8 hónapja #317635 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Versek
SÚ: Köszönöm, ez igazán jól esett! :) Nick Cave? Hát ez érdekes rég nem hallgattam már rendesen. De 16 évesen nagy zene élményem volt a Murder Ballads. :) Ja és az Óda igen.

Szofi: Azt hiszem vissza kellene adnom a borostyánod. Én már jól vagyok. Nagyon tetszik ez a gondolatfolyamod, nagyon szép és erőteljes. Meg a képek... És hát hüpp, meg minden.

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
17 éve 8 hónapja #317632 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: Versek
Sophie, en nem nagyon szeretek itt kritikalni. Egyreszt mert nem tudok, impressziokbol meg nem lehet varat epiteni; masreszt mert az en verseimre vagy jot mondanak vagy semmit, ettol kicsit halottinak erzem az egesz vers-en kapcsolatom.
De most kitorok underground agyikombol.
Ez a vers qrva jo. Tobb mint jo. Elerte hogy eszre vegyek magamban valamit. Vannak benne olyan hasonlatok, amiket en nem hasznalnek, nyilvan mert mas gondolkodasu ember vagyok. De az a mod amivel megszolitod az erzest, fantasztikus. Oszinte, egyszeru, es megis. Belem lat es tukrot is tart.
Szoval koszonom az elmenyt, megtorlom az arcom es visszamaszok.

...

Több
17 éve 8 hónapja #317630 Írta: Szofi
Bocsi, tudom, h csak egy érdektelen, exhibicionista, zakkant nőszemély vagyok, de ezt muszályt megírni és ha már megírtam, fel is rakom, de pls bánjatok vele kegyelettel!

Akaratom pengéjét sárkánytűzben edzeném,
de törékeny dísztollaim zománcként pattogzanak rólam.
Patak-mivoltom sem segít, örvénylik csupán.
"tűz és víz tollas fémvázon"
a föld hiányzik belőlem, az alap
a nyugalom, a harmónia, amire csupán törekedni tudok
buborék, elpattantja az első szilárd felület, aminek nekiütődik
erő, kitartás, Istenem, miért
miért kell nekem ezt végigszenvednem
az alattomos támadások
én vagyok önmagam legfőbb ellensége
mert nem vagyok tisztában magammal
mert félek
magamtól
a mélyben megbúvó sötét erőktől
ezért pusztítom magam
és ezért félek élni az erőmmel
mert sötét gyökerei vannak
és nem merem/tudom megtisztítani
félek
egyedül
sötétben
a semmitől
az éjszakától
a magánytól
nem tudok aludni
túlpörögtem
elfáradtam
nem akarok felébredni
úgyis csak álmodom

Több
17 éve 8 hónapja #317621 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Versek
Arlith: még mindig szeretem a ... monológjaidat. :) Tudod, hogy rettenetesen banális az első sor? Pont jó ahhoz, hogy kontrasztot adjon a többinek! Valahogy Nick Cave-et idéző képeket használsz, nekem legalábbis a "zajongó alvadt vérdarab, lüktető fekete rög" valamiért őt idézi. (Lehet, hogy bennem van a hiba, napok óta a 'Red Right Hand' című száma bujócskázik mentális füleimben.) De nagyon jól rácseng az Óda részlete. Az első JA idézet nagyon a helyén van, a második egy ici-picit utánlövés, de még az is jó. Összességében is, úgy ahogy van. Szerintem vers. ;)
(Vallomás: szerintem az Óda a világ legtökéletesebb verse. Legalább ötféle változatban tudom kívülről. De hát mindig is arról voltam híres, hogy bármikor, bármit tudok rosszul idézni.) :)

Kincső:Idepofátlankodni? Miwa? Neked itt a helyed! :)
Általában az ilyen versekre azt szoktam mondani, hogy "kortünet", de a tied sokkal több annál. Alapvetően azzal, hogy van benne olyan egyéni, egyedi közlés, ami okozza a verset.
Kitűnő felütéssel kezdtél (számomra még önmagában is megállná versként a helyét az első három sor), és nagyon jó arányérzékkel tartod magad a vers belső, gondolati ritmusához. Annyira dominál benne ez, hogy már-már zavaróak lennének a rímek, ha nem lennének ennyire a helyükön. De többnyire a helyükön vannak, ahol meg mégsem, ott sem zavaró, mert összességében megvan a gondolatsor zenéje, és a plusz rím nem disszonancia, csak amolyan finom kis dísz. Okosan használod a tipográfia lehetőségeit is, nem esel vele túlzásba, így az marad, aminek lennie kell: kiemelésnek, nyomatékosításnak, amitől az olvasó pontosabban, jobban értelmezi a szöveget. Ugyanakkor jól vegyíted a központozást és annak hiányát, ami nem egyszerű feladat.
Minthogy a negatív kritikából tanul igazán az ember (ha jól csomagolják, és nem csak általánosságokat vágnak a fejéhez), próbáltam megkeresni, hogy mi az, amit máshogy kellene csinálni - és nem találtam.
Egyetlen tanácsot fogadj el ezzel a verssel kapcsolatban (meg mások is, akik ilyenekre akarnak apellálni, hogy "szándékosan rontottam el"): sose magyarázkodj, hogy mi tudatos és mi nem. Egy tudatos hiba sokkal nagyobb hiba, mintha véletlen szüli. Ha még meg is akarod magyarázni, akkor ez azt jelenti, hogy igen, tudod, hogy rossz valami, és szabadkozol, ahelyett, hogy kijavítanád. Ha tudatosan felrugsz egy szabályt, akkor "arcátlanul nevess a képébe", és hagyd, hogy önmagában hasson. Ha magyarázni kell, akkor hiba volt felrugni a szabályt, akár tudatosan, akár tudatlanul, alár öntudatlanul. Ha nem kell magyarázni, mert működik (vagy működik tőle valami), akkor meg nem szabad magyarázni. Legyél határozott az ilyesmiben, és ne szabadkozz előre. Utólag meg, ha a szemedre vetnek valamilyen bakit, véletlenül se azt válaszold rá, hogy tudatosan olyan - ha szóváteszik, a dolog nem működött és nem működtetett semmit, tehát hiba volt elkövetni.
Ezt már régen be akartam írni ide, de a te versed adta meg hozzá a legjobb apropót, ugyanis ha nem szabadkozol, simán elfogadom, hogy szándékosan használt nézőpontváltásokkal van dolgom. A szabódás viszont kétségessé teszi azt, hogy valóban tudtad-e, hogy ezt teszed, illetve átgondoltan alkalmaztad-e ezt a megoldást.
Érdekes, hogy az éjszaka milyen jót tesz a verselésnek. :)
Összesített értékelés: TAKE MY BOW!

Jacopo: Nagyon jó lenne ez a vers, csak az a gondom vele, hogy ismétlésnek érzem. Szerintem tudod, mire gondolok.

Mecsi: Apraja falva Ez jó - igazándiból azért, mert kipellengérezi, amikor a mű szerzője "God Mode"-ra kapcsol. "Mivan? Nyálcserét akartok? Nanemá!" :)
IQ: "most voltam orvosnál, hál'istennek negatív..." :) Te nem vagy normális! Szerencsére! :)

Kar'sa: Gyere a fenébe! :) )) Jó ez, jó ez, de valahogy nem piszkál szólásra, no. Egyben van, elmond valamit, megértettem, és tudomásul vettem, kész. Mondhatnám úgy is, hogy így kerek.

Több
17 éve 8 hónapja #317524 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Versek

Kincső: ez a vers maga egy csoda. Ratzcal tökéletesen egyetértek.

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
17 éve 8 hónapja #317461 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Versek
És milyen igaz, Szofi :)
Alcar Tikolórja is tetszik... Nagyon kifejező...
"Tavasz jön": érdekes, mert itt meg zuhogott az eső... :mrgreen:
14.-én viszont tényleg tiszta tavaszi idő volt... Én mondjuk nem örülök neki... :? És tél mikor volt??? Mert idén én télre nem emlékszem...
Majd márciussal lesz fehér húsvét, vagy mi???

Amúgy: pofátlan módon újra berakom ezt a verset, mert múltkor egy árva szót nem szólt rá senki... Vagy túlzottan elmerültetek a plagizálás témájában, vagy totál senkit nem izgatott, mindenesetre azért pár szónak örülnék, vagy mi... Legalább küldjetek el a fenébe, ha más nem... :mrgreen:

Hintadal

ülsz az ágon, pici kincsem,
lógázod a lábadat.
arany mosolyod lehervad,
mikor az ág meghasad.
földre hullsz, majd szállsz az égbe,
játszótársad angyalhad
lett, de itt lenn pici tested
árnyak árja tapogat-
ja, de itt lenn pici tested
látván szívem megszakad.
te gonosz fa, hogy tehetted?
jaj, a lelkem szétszakad!
hát nem tápláltam, nem ápoltam,
nem becéztem sarjadat?
te gonosz fa, szakadj ki hát
tövestül! halld átkomat:
termést többé ne hozzon a
föld, mi rágja porodat
férgek vájják tested, s tudd meg,
e sors vár minden holtat
nem kapsz mást, csak azt, hát tudd meg,
mit te is adtál, magad.
ülsz az ágon, pici kincsem,
bár nincs ág és te se vagy,
mégis minden egyes éjjel,
ha látom az újholdat
ott ülsz minden fényes éjjel
s lógázod a lábadat.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 8 hónapja #317446 Írta: Szofi
Bocsi, csak felugrok egy közöl7ő közhellyel.

Aranyszabály

Gesztust a gesztussal
viszonozni illik -
a jót mindig jóval,
rosszat sose rosszal.

Több
17 éve 8 hónapja #317404 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Versek
Rég írtam ide. (Amit írtam, az politikai, ergo nem ide való. Persze lehet, hogy ezek sem. De azért én beteszem, mert egy színvonaltalan József Attia és Radnóti, valamint Pilinszky mentes topicba talán ezek is beleférnek. Vagy nem, :P PP)

Trikolór

Újra vér cseppen büszke arcára,
talpaktól sáros szűzi fehére,
elhervad megint a remény virága;
Festik az egészet éjfeketére.

2007-02-15

Tavasz jön

Mint a nyitnikék, oly friss a szél ma,
várva-várt tavasz, eljössz-e végre?
Zöld mezőbe varr szüzet a cérna;
csak elmúlna már a tél sötétje!

2007-02-15

Több
17 éve 8 hónapja #317340 Írta: **Shaman**
IQ

HETY,
EM,
PITTY.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 8 hónapja #317338 Írta: Zarándok(Mist)
Zarándok(Mist) válaszolt a következő témában: Versek

a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try

Több
17 éve 8 hónapja #317292 Írta: Szofi

Zarándok(Mist) írta: szerintem ti már rég tudjátok, de azért mondom; én csak most tudtam meg: meghalt appel béla...

nem tudtam. kontaktoljunk, te honnan tudod, mert ismertem a fiát és talán megkeresném. köszönöm az infót. várom a mélt/ privit.

Arlith: gyönyörű! A képek iszonyatosan szuggesztívek és kifejezőek. Megható. Örülök neki! És köszönöm.

Kincső versére holnap kerítek sort, most mennem kell, de a kritikákból ítélve pozitív előitélettel viseltetek iránta. És örülök neki.

Taliról beszámoló jön majd Élménybeszámolók topicban. Köszönöm a jelenlévőknek a részvételt: Sirgon, Efkú, Orsie, Mau, Arlith - jó csapat voltunk! Szentendre és az Avakum jó hely! Pink Floyd jó zenét csinál! Sanyibá a pincérek gyöngye! Nemes Nagy Ágnes: Között c. verse kötelező mindenkinek!

Több
17 éve 8 hónapja #317268 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Versek
Ahá! :idea: :oops: ;) Mi pedig a gyors választ, és - csatlakozván az előttem szólóhoz - hogy megosztottad velünk a verset.

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
17 éve 8 hónapja #317263 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Versek

Estel Adániel írta: Kincső versével kapcsolatban a legtöbb dolgot illetően Ratzkhával vállalnék közösséget, egyszersmint egy - a verssel kapcsolatban felmerült - kérdésre szeretnék választ kapni: a v.m.cs. itt mit rövidít?

ugyanazt, Tőled vettem ;-) (és nem véletlenül :roll: :P )
azaz: "vannak még csodák"

és köszönöm a pozitív véleményeket :oops: :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 8 hónapja #317262 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Versek
Kincső versével kapcsolatban a legtöbb dolgot illetően Ratzkhával vállalnék közösséget, egyszersmint egy - a verssel kapcsolatban felmerült - kérdésre szeretnék választ kapni: a v.m.cs. itt mit rövidít?

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
17 éve 8 hónapja #317253 Írta: Arwenstar
Arwenstar válaszolt a következő témában: Versek
Sziasztok,szoval azt akarom kerni toletek,hogy ha nem nagy baj,nem-e mondanatok velemenyt a verseimrol(Mindenseg,Fekete szerelem)mert tudjatok a kritikabol tanulok,az osztonoz ,hogy minel jobb versek szulessenek,legyen az negativ vagy pozitiv kritika.[/code]

Az élet keresztjei olyanok,mint a kotta keresztjei:felemelnek.

Több
17 éve 8 hónapja #317251 Írta: Ratzkha
Ratzkha válaszolt a következő témában: Versek
Kincső. Ez gyönyörűszép. Köszönöm a többiek nevében is. Kritika? Szétcincálni minek? Illetve: nekem fájna, ha cincálnám. Nem teszem, csak megjegyzem, hogy valami olyasmi, amit hozzám nagyon közel állónak érzek.
Ennek a versnek mentén inkább vallást volna kedvem alapítani, mint kritikát írni. Szofinak biztos menne (ezúton bíztatom is) szakmai szeme neki van hozzá. Én csak a tartalmi mondanivalóval tudok azonosulni. A formájáról csak annyit, hogy tetszik amint teljes mértékben alárendelődik a tartalomnak és hogy kifejezetten esztétikus. Érződik rajta, hogy nem az első vers és hogy nem is egy kötetet olvastál ki míg idáig eljutottál. Nagyon sok aranypor van rajta, és kellemesen a szemre simul.
SZERINTEM - de ez nem, jelent semmit.

If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk

Több
17 éve 8 hónapja #317249 Írta: **Shaman**
Apraja falva fél napja se.

Terinényi néni vadul teregetett,
a Nap már fentről figyelt rég.
Ura a teheneket legeltette,
a falu mögött elterülő kis réten.
a szokásos méla lassúságával.
Inkább pihent ő egy fűszállal a szájában,
mint hogy aktívan kivegye részét a munkában.
Bezzeg az öreg Janek, a kétujjnyi vastag visszereivel,
aranyérrel a közepén, úgy szaladgált a réten,
Mint egy sörétessel rosszul eltalált Kappan.

Julcsi dagasztott, s eközben Ivánnal beszélgetett,
aki falurádiós Bhölm bácsi fia volt.
Igazi villanypózna-szedegető falusi gyerek volt.
Afféle, kézzel eszem a túrós tésztát.
Meredten bámulta a bögyös Julcsát,
és tésztában dagonyázó ujjait.
Szinte egynek látta a keletlen tésztát,
és a nem sok sütnivalójú Julcsát.

Igen tökéletes pár lehettek volna.
De, e kaparás írója, az erotikus tésztagyúrásnál
többet nem enged sem Ivánnak sem Julcsának.
Hiába álmodoztak titokban, egy egészségügyi
nyálcseréről szereplőink.
Na jó egy pohár málnaszörpöt azért kapott a hívatlan,
kéjre éhes vendég. Amit Terinényi néni férje,
a méla lajhár csinált a monda szerint.
De ez afféle rege,
a naggyá vállt szörpkészítőről nevezzük nevén:
Csáktornyai Bunyevác.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
17 éve 8 hónapja #317236 Írta: Arlith
Ez egészen meleg még. Nem is vers azt hiszem, csak monológ.
Fogyasszátok kegyelettel.

Kozmológia
álmomban csukva volt szemem
lelkem fénylő vulkánjainak
örvénylő aranyába nyúltam
megégtem
hólyagosra sült ujjaim
ajkaimhoz kapva
meredtem a változó világba-
két folyam hömpölygött ott
egy hűvös és kék,
másik köd csupán, képzelet
riadt voltam és vak is
szűkölve szimatoltam körül
és ott volt előttem
zajongó alvadt vérdarab
fekete rög. lüktetett
leguggoltam hozzá
nyugtatta égett kezemet
hideg volt, pedig létezett
a nyugalom szíve volt.
lassan szétmaszatoltam
szétkentem
bekentem vele testem.
fekete volt, lüktetett.
"Mint alvadt vérdarabok
úgy hullnak eléd
ezek a szavak" *

"A villamos is aluszik"
kipattant szemem virága

*[size=9:1rnv9ae7]Akinek új, az idézet József Attila(Óda 5).És szvsz kötelező házi feladat ez a vers. Ja és persze a következő is JA., de ezt úgyis mindenki ismeri. [/size]

"God's away, God's away

Több
17 éve 8 hónapja #317206 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: Versek
háát,asszem ide se írok többet. mellettetek labdába rúgni... :? *meghajol*

Több
17 éve 8 hónapja #317203 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Versek

Snuffles írta: Jacopo: ma tartottam Kassákból előadást magyarfakton jó sok idézettel, hirtelen idenézve azt hittem, reinkarnálódott a versestopikunkban :D

:D :D :D :D

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 8 hónapja #317193 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Versek
Jacopo: ma tartottam Kassákból előadást magyarfakton jó sok idézettel, hirtelen idenézve azt hittem, reinkarnálódott a versestopikunkban :D csak ez összefüggőbb és szebb.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 8 hónapja #317185 Írta: Jacopo Belbo
Jacopo Belbo válaszolt a következő témában: Versek
51
félelem utca a naplemente fényei szürkék a közvilágításban a fekete
haju lány akinek most szőke a haja nem ismer fel a domb tete-
jén ahová kifeszítették a neonfényeket a barátaim a játszótéren galambok
ülnek ez egy üres horizon üres órája
miért olyan nehéz végigmenni egy utcán
miért olyan nehéz elaludni az ürességben

"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"

Több
17 éve 8 hónapja #317151 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Versek
[size=9:2blmz3x5]Bocsánat hogy idepofátlankodom...[/size]

az ember olyan, mint a kavics
az érzés folyamában
csiszolódik simára

mikor először sejlik öntudatára
a társtalanság
zúgó, ujjongó habok
elragadják
nem tudja még
hogy változik

utólag eszmél: elment s csak emlék
de nem volt céltalan -

valami örökre itt maradt
benne megmaradt
s belülről is formálja
míg pihen --

de tovább, új folyó vár
a sebeket kimossa
s most egy másik oldal
s nem csak kopik
rá is rakódik
a folyó aranypora -

érthetetlen
miért is szerettem
de úgy éreztem
v.m.cs. -

ott a majdnem
de feledhetetlen
nem az lennék nélküle
aki lettem
mielőtt a legújabb folyóba
beleestem
de kevés voltam
nem fáj már, csak így van
amit kaptam, nem felejtem
ha az élet oltárán elejtem
az első könnyeket -

mert az élet
nem csak gyönyör, de kísértet
a Hold lánya és a Nap fia
megrázó, titokzatos ima
a születés misztikuma
mert egyben halál is
menni kell máris -

de addig sodródva, remegve
pattanva kövekről kövekre
a szemed előtt és látatlanul
amíg mindent meg nem tanul
a lemondásról
nem kap meg a partig --

mert az igazi ajándék az, amikor már nincs szükséged rá
amikor már nem szükséged van rá
mert megtanulsz csak adni
ott, ahol úgy lehet csak megmaradni
"ha kezemben a kezed"
s a lecsiszolt, aranyozott kőbe
úgy simul a társa, mint anyaölbe --

s már nem számít, hogy az árban vagy a parton
a véghetetlen harcon
nem vagy már egyedül
s ha mégis, hát tudod, hogy ketten vagytok egyedül
legalább
ha kimondod, már nem fáj --

s ha egyedül hagy végleg,
s azt sem mondja már, hogy mindenki így jár
megmarad
az aranypor
mindkettőtök
elcserélt
arcán

hát haladj tovább az élet harcán
mert egyszer megtalálod
ha önmagadat
szorgalmas kertészként
gyomlálod

s mert ilyen az élet
minél közelebb van, annál távolabb érzed
tudod
de ha nem is gondol rád társként soha
rajtad marad az aranypora
s ha Isten és ő is akarja, látod
még lehet igaz barátod
akkor is, ha fáj, hogy -

nem érinti meg a közelség
s csak keresi az igazságot -
pedig világíthatnánk
együtt
lélekkel

s közben a Földön
meghal a boldogság

[size=9:2blmz3x5](2007. február 9. hajnali 1 óra)

Kritikát szívesen veszek, bár azt előrebocsátanám h. néhány számszemélybeli ugrálás meg hasonló szerkesztésbeli következetlenség tudatos...[/size]

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 8 hónapja #317135 Írta: Arlith
elment a buszom
minek futnék
utánad

bocs!:)
És köszi a talit mindenkinek aki ott volt. És éljen a között és a tér és a fraktál!

"God's away, God's away

Több
17 éve 8 hónapja #317070 Írta: Zarándok(Mist)
Zarándok(Mist) válaszolt a következő témában: Versek
szerintem ti már rég tudjátok, de azért mondom; én csak most tudtam meg: meghalt appel béla...

a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.831 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére