- Köszönetek: 0
Versek
- Arlith
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ujjgyakorlatok:
(Avagy hogyan lehet tartalom nélkül hülyeségeket írni.)
I.
Versbe vetni kedvelem- ezt tanulni
kell nekem, mi még csoda tán ha nem megy.
Bőz pöfög s a busz zaja zúg, de Szapphó
Közben elszelel.
"God's away, God's away
God's away on business, business"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Ki mondta, hogy a gyóccer nevére jól emlékszem??? DDDD Lehet, hogy a Bilobil volt. (És lehet, hogy még csak az sem...) ;o)Well-of-Souls írta:
[size=9:3v49rj1n]A Cavintont ne tessék bánatni - mi gyártjuk, így anyagilag érdekelt vagyok a pályafutásában[/size] DDSötét Úr írta: Alcarcalimo: mondom én, a Cavinton a hibás... DDDD
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Én lettem a Fan Fiction rovat szekesztője a Tolkien.hu-n.
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a közérdekű közleményeket (próbákat, előadásokat) illetve az alkotásokat (rajzokat, zenét, verset, novellát, bármilyen kreatívot) a rovatomba is töltsétek fel. Nagyon örülnénk neki, hisz itt is keresgélnek a látogatók és a galéria eléggé üres még.
A következő kérésem az lenne, hogy a még meg nem alakult csoportok alakuljanak meg mielőbb, mert így az oldaluk üres marad.
A kevésbé aktív csoportokat pedig szeretném aktivitásra buzdítani, itt a tavasz, mindenki tele van energiával, ébredjetek fel Ti is téli álmotokból
Nagyon várom, hogy munkát adjatok nekem , mindenkinek sikeres alkotást kívánok
Remzymama/Tünde
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
U. I. tudtátok, hogy matekversenyeken utat lehet nyerni Zakopánéba? Én megtettem!
Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Well-of-Souls írta:
[size=9:1tetpdh1]A Cavintont ne tessék bánatni - mi gyártjuk, így anyagilag érdekelt vagyok a pályafutásában[/size] DDSötét Úr írta: Alcarcalimo: mondom én, a Cavinton a hibás... DDDD
Nidda, kis anyagias, PP
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
[size=9:3dvkkf3n]A Cavintont ne tessék bánatni - mi gyártjuk, így anyagilag érdekelt vagyok a pályafutásában[/size] DDSötét Úr írta: Alcarcalimo: mondom én, a Cavinton a hibás... DDDD
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Két jelzőt felcseréltem - ez volt az eredeti koncepció, csak nem mertem bevállalni:
Cseresznyevirágzás
- avagy a Test emlékezete
sejtjeim őrzik a nap melegét,
szél susogását, tűz erejét-
esőcseppek érintését,
virágszirmok hullását--
vékony ajkak nedvességét,
érdes kéz simítását
most is bőrömön érzem,
ha felidézem...
Nem tördelem máshogy. Nem hagyok ki semmit. Köszönöm a hozzászólásokat. Szeretettel várok mindenkit 1-én 14 órakor Szentendrén.
- fqqdk
- Nem elérhető
Elnézést az angol nyelvű linkért, de sajna a magyar találatok közt nincs használható: apophenia . Nagyjából azt a jelenséget próbálja megnevezni ez a szó, amikor az ember véletlen, vagy összefüggéstelen adatok közt kapcsolatokat, vagy mintázatokat lát, illetve amikor egyes eseményeknek túlzott jelentőséget tulajdonít. Kezdetben a szót kizárólag pszichózis, és más rendellenességek kapcsán használták, de mostanra inkább úgy utalnak rá, mint a pszichózis és a kreativitás közötti összekötő kapocsra.Sötét Úr írta: fqqdk: Fogalmam sincs, mit jelent az apophemia, jobban mondva csak a második tagját értem, ha értem. Viszont a vers az utóbbi idők legvilágosabb és leghelyénvalóbb fq-verse, amit olvastam. Megkockáztatom (:evil smile:), hogy már-már kikivánkozik a kocka-formából, annyira. Ami nálam még nem azt jelenti, hogy nem a kockába való, csak azt, hogy a forma már-már (de még nem) gátja a tartalomnak.
code a rat the monster on doom in it
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Amúgy Shakespeare-i szonett:)
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Szofi:Furi lett a Cseresznyevirágzás. Imádom az első két sor ritmusát, és első olvasatra elkeserít, hogy nem viszed végig. A folytatást az alcím indokolja ugyan, de meglehetősen furcsa, szinte oxymoron a címek viszonya is. (Megint szubjektív vagyok, mint állat! Sőt, szezonális is, miután ma fél délután cseresznyevirágokat nézegettem [fűnyírás közben is kell valamit csinálni] meg néha fényképeztem is. Nekem a cseresznyevirág a tavasz jelenideje, és főleg most, a szép, napos, 24°C-os délutánon nem a mono-no-aware szimbolikája kapcsolódik hozzá. Szóval ezért...)
A fény írta:
[size=9:1fqhx0xp]Mindenkitől bocs, hogy ekkora helyet foglalok ilyen eznemisverstebuta dolgokkal...[/size]
Második-harmadik, n-edik olvasásra meg azt látom, hogy törik a vers. A 3-4 és az 5-6 sorok ritmusa visszacseng, ami a természeti-perszonális párhuzammal megmagyarázható, csak kár, hogy magyarázni kell. Hasonlóképp, a ritmus és a rím szerkezeti összekapcsolódása miatt lehet (de nem biztos), hogy a versszakokra tagolás sem szükséges. De ez sokadlagos dolog.
Szerintem, ha már a változó ritmushoz ragaszkodsz (ragaszkodj!), akkor egy egyenletesen, kétsoronként lassuló-feszülő-csökkenő ritmust elegánsabb lenne összehozni. Olyannira, hogy a uccsóelőtti versszakból a "most is"-t úgy ahogy van, kivenném, hiszen a következő sorból úgyis kiderül az időbelisége. És akkor egy nagyon szép zenei sorpár a vége: "bőrömön érzem / ha felidézem".
Na, ál-fotós ál-nyelven szólva, ma teleszubjektív voltam... ))))
Legyen a ti szíveteknek nagyon gromek! ;o))))
- Arlith
- Nem elérhető
És,hogy válaszoljak, bár tulképp nem kérdezted- ja, a Tükör vers. Határozottan. És olyan amorf, mint amilyennek én érzem most magam. Hogy világháború? Nem tudom, lehetséges. Bár inkább csak valaki/valami felkapcsolta a villanyt - azon a bizonyos folyosón..
Próbálok ott lenni a talin- de nem igérek semmit.
És mindenkinek köszönöm a reakciókat!
"God's away, God's away
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Új vers, kritikáért sír:
Cseresznyevirágzás
- avagy a Test emlékezete
sejtjeim őrzik a nap melegét,
szél susogását, tűz erejét-
esőcseppek nedvességét,
virágszirmok hullását--
vékony ajkak érintését,
érdes kéz simítását
most is bőrömön érzem,
ha felidézem...
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Kedves Sú!Sötét Úr írta: Alcarcalimo: Itt és most nyilvánosan megkövetlek két dologért. Az egyik az, hogy hülye fejjel részt vállaltam az ökörködésemmel valamiben, ami megbántott téged. Nem akartam, viszont igenis szükség van itt a verseidre (még akkor is, ha néha lehúzom őket!), és nekem is szükségem van a gondolataidra. Hogy Brendan Perry-t (Dead Can Dance) idézzem: Don't fade away! * Még akkor se, ha nem vagy éppen egy Brown-eyed girl. ;o)
A második dolog az, hogy csúful elnéztem egy metaforát. Az adott helyen a "csotrogány ég" pontosan az - én meg húzok hátra vokálba.
Semmiért nem kell megkövetned, mert nem bántottál meg egyáltalán, a "csotrogányt" meg amúgy is poénra vettem, Az ökörködés ellen semmi kifogásom nincsen! A szándékos szemétkedés ellen igen - és azt nem is fogom szó nélkül hagyni. Nem mondom, volt olyan megjegyzés itt, ami enyhén szólva nem esett jól... (ez utóbbi két dolog nem rád vonatkozott)
S te csak húzd le, ha vacakot írok! El is várom! Úgyhogy köszönöm, és a dalszöveget is:)
Kiszhobbit: grat!
fqqdk: igen, ismét tökéletes kocka.
Arlith: Vannak versek, amiket elolvasok és... elolvasok. Fél perc múlva nem is emlékszem rájuk. Vannak, amiknek a tartalma, mondanivalója fog; másoknak az egyszerű szépsége; másoknak a dallama, ritmikája, rímei... és vannak, amiken megállok gondolkodni kicsit. Na, melyik a tied?
A versestalihoz jó szórakozást kívánok mindenkinek.
S tessék. Lehet kritizálni nyugodtan.
Vízesés
Néha, mint a só a sziklapartba, úgy
tud marni életünk belénk; de sírva
várni, bánni múltat, míg arcunkba rúg
a holnap, érdemes ez, mondd, papírra?
Nézd inkább a vízesésnek függönyét,
ahogy a pára játszi könnyedén oly
szép ernyőt hintett a semmiből föléd!
Ne légy azzá, mivé a zordon téboly,
e száguldó, bolond világ amúgy is
bírna tenni, bízni kell magadban hát!
A holnapban, hogy valóban hagyunk is
hátra éltető magot, madár dalát!
A vízesés adná a béke hangját,
s derűsre csókolná arcod, ha hagynád.
2006-04-20
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
"empátiák": az idézőjel miatt feltételeztem, hogy nem ebbe kellene belekötnöm. )))) Na nem azért, mert mindenáron kötekedni akartam (nem az volt a szándékom mögött, csak a jelenségre akartam felhívni a figyelmet), hanem mert az idézőjel egyértelműsítette, hogy a szó használata valamilyen módon szerinted is speciális.
Alcarcalimo: Itt és most nyilvánosan megkövetlek két dologért. Az egyik az, hogy hülye fejjel részt vállaltam az ökörködésemmel valamiben, ami megbántott téged. Nem akartam, viszont igenis szükség van itt a verseidre (még akkor is, ha néha lehúzom őket!), és nekem is szükségem van a gondolataidra. Hogy Brendan Perry-t (Dead Can Dance) idézzem: Don't fade away! * Még akkor se, ha nem vagy éppen egy Brown-eyed girl. ;o)
A második dolog az, hogy csúful elnéztem egy metaforát. Az adott helyen a "csotrogány ég" pontosan az - én meg húzok hátra vokálba.
fqqdk: Fogalmam sincs, mit jelent az apophemia, jobban mondva csak a második tagját értem, ha értem. Viszont a vers az utóbbi idők legvilágosabb és leghelyénvalóbb fq-verse, amit olvastam. Megkockáztatom (:evil smile:), hogy már-már kikivánkozik a kocka-formából, annyira. Ami nálam még nem azt jelenti, hogy nem a kockába való, csak azt, hogy a forma már-már (de még nem) gátja a tartalomnak.
Arlith: take my bow! Nem is annyira a Tükör, bár az is, hanem az Idő, mert az még jobban. Bocsi, épp bevettem a fogalmazásgátlót. ;o) A Tükör-ben nekem éppen a disszonancia tetszik kevésbé, és ez is azt mutatja, hogy nem lehet minden egyszerre mindenkinek jó. )
Kiszhobbit: GRATULÁLOK! [size=9:28p8f80h](Mondd má', hogy nem haragszol, pls!)[/size]
Shaman, Gwendir: Köszönöm szépen. Egész elpirult a tekintetem... ;o)
Tali: lehet, hogy egyszer végre eljutok én is egy verses talira??? Sajnos még nem biztos...
Akit / amit kihagytam most, attól sorry, és elnézést. Kérek.
Legyen a ti szíveteknek nagyon jó!
[size=9:28p8f80h]* Nem egy szokványos Dead Can Dance-szám, és talán éppen ezért, no meg maga a vers miatt is, az egyik legnagyobb kedvencem tőlük. Fogadjátok szeretettel a szövegét, angolul tudók![/size]
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
fqqdk írta:
04:24 apophenia a matematika az egyetlen tudomány ahol nem önhitt moslék mocsara a körítés axiomatikus igazságokhoz
100 percent egyetértek. A fizikusok úgy lenézik a matematikusokat, és a matematikát csak ezköznek tekintik, miközben az maga külön művészet.
Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Engem is megleptél.
Az Idő tetszik. Van neki szerkezete.
A Tükör iszonyatosan amorf. Disszonáns. Üt.
Rímeket nem kérek tőled számon, meg ritmust, meg ilyeneket. Olvassál Nemes Nagy Ágnes - esszéket. Majd viszek. Idézek.
A II. VH után ők _ nemesnagy és az Újholdasok - elkezdték a verset dekonstruálni tkp. (Bár ez mostanra már Odoricséknál kifulladt pár éve Szegeden. A posztmodern lejátszott.)
De mindenkinek megvan a maga másodikvilágháborúja, ami után nem tud "verset", 'normális' verset írni többé. A Te verseid mind ilyen háborúutáni helyzetből-lelkiállapotból születnek, azt hiszem. Attól függően, h milyen véres volt az ütközet, lesz jobban v kevésbé disszonáns, széteső a vers. Na, a Tükör nagyonilyen. (Együttérez. Fogjaakezét.)
Nem tudom, h le7ne-e, kellene-e csinálni vele vmit. Nem tudom, h vers-e. Ha te annak tekinted, akkor természetesen az. Ez a Jacopóéknak való "van-e-jelentés"-című rágógumi.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Nehogymá ne tudjunk egyeztetni!
Akiket szeretnék, ha ott lennének: Well, Arlith, Cue, Eglar, Aranymag, Narbeleth, Ring, Leguán (ha tud), Artemisz (úgyis jön, ha tud), Ratz öcsém esetleg (igyekszem elrángatni, és ha Ring jön, ő is jön). Ennyivel én ki is egyeznék. Ez velem együtt 11 fő. 15 fő fölé nem szeretnék menni. Az már tömeg. Ternészetesen az efkú-Mau-féle alterebb arcok még beleférnek, és Estelt is szeretettel látjuk Idhrennel együtt, ha van kedve és nincs jobb dolga.
Saját verset - le7őleg újat, vagy újraaktualizálódott régit - és kötetet illik hozni. Ha ízlésbeli átfedések vannak, beszéljük meg, ne cipelje egyvalaki a Weöres- összes 3 kötetét, ha hárman is elhoz6ják egyenként. Én Nemes Nagy Ágnest hozok.
Ja, és mindenki hozzon mappát, amire rá is le7 ülni. Papír, toll evidens, némi költőpénz sem árt - fagyiszezon, ilyesmi. Tudok egy boltot, ahol olcsó a sör. Bár vsz nem lesz nyitva. Majd csak találunk vmi majálisfélét, ahol csapolnak
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
- Arlith
- Nem elérhető
És hoztam verseket- teljesen meg vagyok lepve.
Tükör:
Törött tükörbe nézek,
torz, duplázott arcom-
Mondd miért nem szóltál,
ez nem Én vagyok?!
Poros könyvtárakban sorvad az a duplum.
Mélyvízbe ugorva törtem ki nyakát.
Horoszkópom - két hal versenye.
Halszem mered- mocskos torz tükör.
Mondd meg babám, ez miért kellett?
Átverni magad- apró nyúlbogyó.
Nem vagyok én régésznek való.
A tükröt harmadik szilánkra fejelem,
Arcomba olvad, égeti kezem.
Legalább rájöttem.
Legalább rájöttem.
Idő:
"Az idő arc a vizen"
Látom fodrozódni.
Az ember pénz a sinen.
Látom szétlapulni.
Testemben ásatag csontok.
Kezemben koporsószeg.
Hamis szeleket fújok.
Homokkal védett szigeten
Szívem- szememen hályog.
Az idő fodrozódik.
Minden emlék kavics.
Elhajítom őket.
És ez a szél is hamis.
"God's away, God's away
- Gandalf
- Nem elérhető
Szemétszedést ütné.Cueddo írta:
ápr29-szombat 14.00 Szentendre?
- fqqdk
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
akárSzofi/Sophia írta: Versestali oké! Jövő7 vége felé? Péntekdélután? Szentendre?
"Be the change you want to see." Gandhi
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Artemisz
- Nem elérhető
Az a margitszigeti játszótér meg egyszerűen okádék. És még a fát is kivágták, amin ülve olyan jól lehetett szavalni!!!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- fqqdk
- Nem elérhető
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Lecsapva.Arlith írta: Ja és nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úgy örülnék egy versestalinak. Nem tudom mi az árvízhelyzet Szentendrén, a Margitszigeten meg nagyon vicces új játszótér épült (tesztelve),szóval ez csak egy kósza ötlet. Tessék lecsapni rá.
[size=9:2k29lnvq]Csak ne ezen a héten legyen - bár én igazán nem az vagyok, akinek bármi joga is van itt bármit nyögni...[/size]
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre