Színművek

Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs
30 30%
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten
20 20%
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr
16 16%
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk
17 17%
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e
8 8%
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom
9 9%
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
22 éve 2 hónapja #71831 Írta: shaira
shaira válaszolt a következő témában: Színművek
Cueddo: bocsi, mégsem jó. Ha gillz elvállalja, felőlem viheti. Vagy lehet az is, hogy ha láttál minket, majd te eldöntöd melyikünk játssza el.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 2 hónapja #71829 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Színművek
Eljátszhatom Erut? :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Vagy legalább Aulét... A kedvencem az ainuk közül... *sóóóhaj* :roll: :wink: :roll: :wink: :roll: :wink: :roll: :wink:

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
22 éve 2 hónapja #71808 Írta: shaira
Cueddo: nekem fekete a hajam, és azt hiszem szívesen elvállalnám Morwen szerepét, ha lehet még. :wink:

Több
22 éve 3 hónapja #71804 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: Színművek
Kincső:köszi. Akkor majd elküldöd a darabot és csinálsz nekem egy olyan listát ahol még a nem foglalt szereplők vannak feltüntetve? Köszike

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
22 éve 3 hónapja #71782 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Színművek
Sziasztok!
Előkerültem én is a mamáméktól. Látom rendesen termeltétek itt az olvasnivalót, nagyon helyes! :wink:
Megpróbálok reagálni az engem érintő kérdéskörökre, időrend szerint.
Laegolas: igazad van, úgy szerencsésebb megfogalmazás lenne, de emlékeim szerint csak annyit írtam, hogy a darabot Cueddo írta, de lehet hogy öregszem (éveim számához egy nullát hozzátéve már hobbitok közt is szép kort kapunk :) ), és már 3 napra sem hat vissza a memóriám... :roll: :? :wink: (Ja és a malac a fán az érdekes lehetett... :) :wink: jó, jó, leállok.)

Ryana: hát a legtöbben tudtommal budapestiek vagyunk... :roll: A mikor pedig: szeptemberre tervezzük az első ilyen témájú találkozót.

Fiona: Persze hogy lehet! Hogy lehet ilyet kérdezni? *mártírarc* [size=9:tzw8z67r](tényleg, miért nincs ilyen emotikon?)[/size]

Narie: Szerintem lehetsz Finduilas... Más jelentkező nincs?

Gillz: akkor legyél Te Morwen, úgy tűnik, nincs más jelentkező.

Szú: nem csak "tömeg" lehetsz, és néhol egy-egy mondat jut a "tömegnek" is. :wink:

Esgal: Szvsz egyáltalán nem baj, hogy hosszan írsz (én is ezt teszem néha, pl. most). És persze hogy igényes díszletek kellenek, sztem ezzel mindenki egyet ért, vagy nem? Nagyon jó, hogy foglalkozol a díszletekkel, majd Szegeden kíváncsi leszek a terveidre (illetve most is kíváncsi vagyok, csak most nem tudom megnézni/meghallgatni... :wink: ).

Na mit szóltok, milyen ügyes voltam... :wink: :) Persze csaltam, mert végig nézegettem alul a "Téma áttekintését".
Ja és akik itt jelentkeztek küldte valaki a darabot :?:
Na szió:
Kincső

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
22 éve 3 hónapja #71777 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

Telu: majd szept elején/közepén szeretnénk egy talit, ahol elindítjuk a dolgot.

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
22 éve 3 hónapja #71772 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Színművek
Milyen talin????,Jujj...de rég voltam itt....Cueddo 2 hét alatt ugy elfelejtettem egy csomó mindent a történetből hogy jajj....Itthon meg nem tom elolvasni....gáz..... :(

Több
22 éve 3 hónapja #71771 Írta: Cueddo

Sziasztok!

Esgal: szerintem próbáljunk minél igényesebb díszletet csinálni. Leszünk kb 20-an, ha megosztjuk a költséget, sztem nem jut olyan sok egy emberre. De ezt majd még megbeszéljük részletesen a talin.

Morwen: Kincsővel eddig abban állapodtam meg, hogy Morwennek fekete ruhája és fekete haja lesz.
Mit szóltok ahhoz, hogy: a nők közül a halandóknak be lesz fonva a hajuk, a tündéknek pedig nem - így jól meg lehetne különböztetni őket.

(Dylan Thomas)

Több
22 éve 3 hónapja #71740 Írta: shaira
Cueddo: Morwennek hogy kell kinéznie?

Több
22 éve 3 hónapja #71732 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Színművek
Hello my dear színtársulat!

Narië:A kinézetet még sztem a jelmezeknél átbeszéljük...egyébként meg képzelj el egy szép tündehercegnőt.
Zene:én a lopkodásos módszert támogatom,hogy tudniillik mindenki szerez,ahonnan amit tud.Majd csak összeáll...
Morgoth:mivel ugyebár mellékállásban a díszletezésen is sokat agyalok,visszavonom korábbi véleményemet,és támogatom,hogy M. színész legyen.Ez (bevallom őszintén) rendkívül megkönnyítené a dolgomat (megszólalt önző,sötét,lusta oldalam :twisted: ).
Ha már díszlet:Kérdeném,hogy anyagilag mennyit akarunk és tudunk ennek elkészítésére fordítani?Mert ugye egyrészt én szeretnék túllépni azon,hogy kirakok két díszletfát,oszt ráfogom,erdő,másrészt egy igényes,szép díszletet megcsinálni hatalmas munka...és sok pénz.Bár már így is igyekszem úgy spórolni a dologgal,hogy a lehető legkevesebb anyagba legyen,és lehetőleg minél kevesebbszer kelljen nagyméretű paneleket váltogatni két szín között...mert ez is szempont.Átszámoltam,hány ilyen helyszínváltásos jelenete van a darabnak,és kb.50,szal min.2 perc díszletcserével számolva az 100 perc,csak sötét,és még nem csináltunk semmit.Na,tehát én ilyenekben is gondolkodom.De mindegy is,remélem,lesznek köztetek,akik Szegedre jönnek,nekik megmutatom,mit gondoltam eddig,aztán várom a kritikákat.

Jajj,már megint kisregényt írtam...de hiába,ez van,ha egy héten csak egyszer jön az ember gépközelbe...

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
22 éve 3 hónapja #71687 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Színművek
Nem tudom,én szívesen elvállalnnám Finduilast!Kb.Hogy kéne kinéznie?

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 3 hónapja #71545 Írta: Cueddo

Az eddig elkelt szerepek:

Túrin (gyerek): Kincső húga
Túrin (felnőtt): Mish (Laegolas ismerőse)
Beleg: Laegolas
Thingol: Estel Adániel
Melian: Áfonya
Nellas: Kincső
Larnach lánya: Eia
Mím: Kincső húga
Aerin: Eia
Brandir: jómagam
Níniel Nienor: Esgal
+ én vagyok Earendil is.
----
amik közül még lehet választani:

az igazi főszerepek már elfogytak,
főbb szerepek: Húrin, Morwen, Mablung, Finduilas,
mellékszerepek:
Lalaith
Sador*
Morgoth
Gethron*
Grithnir*
Saeros
Ulrad
Forweg
Andróg
Gwindor
Finduilas
Gelmir
Arminas
Orodreth
Glaurung
Brodda
Asgon (szolga Brodda házában)*
Dorlas
Hunthor
Turgon
Voronwe (Tuor kísérője)
+ Tuor, Idril Celebrindal
[size=9:2r0rliuw](*: szolga Húrin házában)[/size]

ja, és szükség lenne még kb. 10 "statisztára"

akinek kell a színdarab, írjon privátban vagy emilben, és küldöm :wink:

(Dylan Thomas)

Több
22 éve 3 hónapja #71457 Írta: Szú
Szú válaszolt a következő témában: Színművek
Sziasztok!
Én is szívesen szerepelnék... :wink: Mondjuk,tömegként :!:

Több
22 éve 3 hónapja #71450 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Színművek
Sziasztok!

Újabb összesítés kéne, mely szerepek foglaltak, melyek szabadok! Így talán egyszerűbb lenne az emberek dolga- pl. sokan jelentkeztek csak úgy, nem jelölve szerept, s ennek talán lehet az oka, h nem tudják, miből választhatnak.
Én elvállalnám Morwent, ha nincs még jelentkező- :twisted: az eddigiekkel már beszéltem.
Ha végignézünk mindent, talán már lassan elegen leszünk, de Szegeden is toborozhatunk. Szerintem sem lenne jó, ha egy ember többet játszik... bár végszügség megoldható.

need more brainz. yourz. now.

Több
22 éve 3 hónapja #71449 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Színművek
Nekem találtatok már valami szerepet?Nagyon szívesen játszanék,akár férfit/gonoszt is!!

Narië

No more blood for oil!

Több
22 éve 3 hónapja #71369 Írta: Cueddo

igen, én is vigyáztam erre, hogy mindig hangsúlyozzam, a történetet nem én írtam - a dicsőség Tolkien mesteré :wink:

(Dylan Thomas)

Több
22 éve 3 hónapja #71305 Írta: Fio
Fio válaszolt a következő témában: Színművek
Én is szeretnék jelentkezni erre a szindarabba.Ha még lehet.

"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"

Több
22 éve 3 hónapja #71233 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: Színművek
Sziasztok!
Én szívesen benne lennék a dologban, csak nemtudom, hogy hol/mikor, mert ez igencsak akadályt jelenthet.
Szóval a kérdésem: hol lesz?

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

Több
22 éve 3 hónapja #71227 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Színművek
Egy dolgot erdemes lenne tisztazni nehogy aztan problemakkal szembesuljunk.
A jovoben szerencsesebb lenne ugy foglamzni, hogy a darabot Cueddo alkalmazta szinpadra, mert irni nem o irta, hanem a magyar forditasbol van osszevagva az ide vonatkozo resz.

Lehet hogy szorozesnek hangzik de lattam en mar malacot kortefan.

Azt a velemenyemet tovabbra is tartom hogy gazos lesz ha tul sokan jatszanak ket szerepet.

A darabot el tudom kuldozgetni annak aki keri, de csak penteken 2-ig, mert csak addig vagyok gepkozelben.
Ha valakinek kell a darab irjon ide a forumba es nyomatom amig vagyok.

Laegolas

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
22 éve 3 hónapja #71202 Írta: Kincső
Ja és ma este még vagyok, de holnap elpályázom a nagymamámhoz kalocsára, így AFK leszek vasárnap (VIII.18.) estig, úgyhogy kérem a jelentkezőknek más küldje el a darabot! Kire ruházhatom a feladatot :?:

Több
22 éve 3 hónapja #71200 Írta: Kincső
Szió!
Szétküldtem a 150 legtöbb hozzászólást írónak a taglista alapján e-maileket. (Úgy a 140. körül már 9 hozzászólásos emberkék vannak.)
Már akinek meg volt adva az e-mail címe :roll: . (Hál'égnek csak néhány emberkének nem.)
Nektek is meg kellett kapnotok, legalább tudjátok, mit írtam. Remélem sikerül ezzel jelentkezőket toborozni.
Egyelőre sziasztok:
Kincső

Több
22 éve 3 hónapja #71182 Írta: Kincső
A "mindenki hozzon magával még egy embert" c. poént már réges-rég elsütöttem, de még most is érvényszerű... :twisted: :wink:
De ha mondjuk 20-30-an megyünk próbára nem lesz kicsit sok a 20-30 csomag Hobbits-keksz? :hein:

Több
22 éve 3 hónapja #71180 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Színművek
Ai na vennui!

Ha jól csináljuk meg a ruhákat, meg a sminkelést, meg a párbeszédekből gyorsan kiderül, hogy ki-kicsoda, akkor nem lesz a néző sem összezavarodva. Bár valóban, nem ártana, ha többen lennénk. (mindenki hozzon magával még egy embert! (és a próbákra egy Hobbits-ot)) :D

Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
22 éve 3 hónapja #71160 Írta: Kincső
Rayan: Oroszlán ugyan nincs, de van sárkány! :wink:

Szerintem nem olyan nagy baj, hogy egy ember több szerepet játszik. Ha teljesen más ruhában jelenik meg, a néző nem hiszem, hogy felismeri. :roll: De neked van ebben nagyobb tapasztalatod...

Ettől függetlenül örömmel látjuk az új jelentkezőket! :wink:

Több
22 éve 3 hónapja #71144 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Színművek
Hamár szereplőhiány: sztem egyetlen hugicám is szívesen vállal. De ezt majd még konzultálom vele. Lesz ez!

need more brainz. yourz. now.

Több
22 éve 3 hónapja #71128 Írta: Dae/siss
Dae/siss válaszolt a következő témában: Színművek
Én is jövök szereplőnek! AAkár férfit is játszanék! :)

Elküldené vki a darabot? :oops:

Több
22 éve 3 hónapja #71102 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Színművek
*szerepre jelentkezik* Ide nekem az oroszlánt is! (vagy mit)

Más: Gáz van, srácok, elszállt az egész darab, úgyhogy vki legyen szíves küldje el! Nagyon köszönöm.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
22 éve 3 hónapja #71095 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: Színművek
Mar regota gondolkozom, hogy nem lesz-e gaz, hogy szinte mindenki ket szerepet fog jatszani.
Nem attol felek hogy nem fogjak tudni megtanulni az emberek a szovegeket, hanem attol, hogy az osszhatasa az egesznek kaotikus lesz.
Az egyszeri nezo nem fogja tudni megerteni hogy ki kicsoda.
Gazt jelenthet a sminkelesnel es a kosztumvaltasnal is, de meg ha ezt meg is oldjuk, akkor is az elso problema tovabbra is fennall.

Ha jol csinaljuk, a nezo abban a vilagban fog elni kb masfel oran at, amit mi akkor ott teremtunk, de nem fogja erteni hogy Gipsz Jakab most akkor jo fiu vagy rossz fiu.

Nemtudom ertitek-e mire akarok kilyukadni.

Egy-ket mellekszereplonel megoldhato szerintem hogy tobb szerepet jatsszon, de hogy a szereploknek akar csak a fele is kettot jatsszon, hat ez eleg nagy problema szerintem.

Mindenkeppen kellene kuldeni egy kor-emailt minden forumosnak, hogy szereploket keresunk, mert ez igy nem lesz jo, figyeljetek meg.
En is kerdezem majd a sziniiskolas evfolyamtarsaimat, de oket csak szeptemberben erem el.

Beleg

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
22 éve 3 hónapja #71009 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Színművek
Ai na vennui!

A zenéhez leírom ide, ami még egy filmes taléin jutott eszembe, és azóta is dédelgetett álmom: a Zenés részleg készíthetne kísérő-dallamot. Egyelőre az a legnagyobb bajunk, hogy nincs senki (1 személyt kivéve) aki egyáltalán megpróbálna valamilyen darabot írni (vagy, ha mégis, nem osztja meg velünk). Szóval, amint rátalálunk a köztünk megbúvó zeneszerzőre, azonnal szólok :wink: (de azért addigis keressetek már meglévő zenék közül valamit). Egyébként nekem van néhány ír zeném, ami szerintem nagyon illik Tolkien világához...

Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
22 éve 3 hónapja #70981 Írta: Kincső
Igazatok van, de amíg nincs mindenre szereplő? :hein:
(Na persze attól még elkezdhetem tanulni - főleg a mesélő - szövegét... :? :wink: :roll: )

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.964 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére