Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Több
17 éve 3 hónapja #338255 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Leguanember írta: Miért nincs kész a LASSI?

A Lassi tabori kulonszama kb tabori talira lesz meg es meg dolgozunk rajta, mint ujonnan felkert Lassi szerkesztoseg (Nimdorc, Momo, en.) A legkozelebbi normal szam pedig oktoberben jon majd.

turelmet kerunk, en kulfoldon vagyok es innen is probalok foglalkozni vele de a tobbiek rajta vannak es amint hazaerek en is, keszre pofozzuk. ehez meg egy par dologra es idore szuksegunk van.

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 3 hónapja #338252 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Tudom, nem túl aktuális, de most találtam a neten ezt a cikket (majd ha időm lesz, a t.hu-ra is felteszem...):
www.cyberpress.hu/article.php?id=8517
:szipp:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 3 hónapja #337791 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Miért nincs kész a LASSI?

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
17 éve 3 hónapja #337754 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

gillz írta: A cserkészcsapatos összeműködést a Kreatív Őszi Talitól teljesen függetlenül gondoltam ;) Nyilván nem az egész társaságot mezgmozgató eseményről lenne szó. Az időpontot azért kérdeztem, hogy mikor nincs keresztbeszervezés...

jaaa, oké, azt hittem hogy ahhoz szeretnéd így adaléknak :D
de akkor már minden stimtt

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.

Több
17 éve 3 hónapja #337676 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
A cserkészcsapatos összeműködést a Kreatív Őszi Talitól teljesen függetlenül gondoltam ;) Nyilván nem az egész társaságot mezgmozgató eseményről lenne szó. Az időpontot azért kérdeztem, hogy mikor nincs keresztbeszervezés...

need more brainz. yourz. now.

Több
17 éve 3 hónapja #337641 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Akkor őszi tali lesz. És konferencia?

Melyikre mivel lehet jelentkezni?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 3 hónapja #337611 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
És most is kb. akkor lesz. :wink:
A főszervezését voltam olyan hülye, hogy elvállaltam, ahogy Milendoria is mondta, egy kreatív-alkotó rendezvényt szeretnénk, amolyan Őszi Tali összevonva a Művészeti Esttel, megspékelve némi Középfölde-fesztivál hangulattal (pl. én egy keretjátékra gondoltam). Akár rendeket is csinálhatunk, hogy ne csak fellépések, előadások legyenek, hanem alkotó foglalkozások is.

Megbeszélés Kapolcs után, várunk minden ötletelőt és segíteni vágyót! Addig is készüljetek mindenféle szép és jó produkcióval! :wink:

Több
17 éve 3 hónapja #337595 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nyugimár... az őszi tali mindig oktober vége-november eleje volt...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 3 hónapja #337592 Írta: Furi
Furi válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
de jó legyen korábban

Több
17 éve 3 hónapja #337590 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Korábban (augusztus vége-szeptember eleje), ha jól sejtem tábori tali lesz, meg csapattalik, stb. Különben is, tavaly Tata pl. október végén volt.

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 3 hónapja #337589 Írta: Furi
legyen korábbannnnn

Több
17 éve 3 hónapja #337588 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Hát ősszel. :D

Szerintem konkrét időpontot még a szervezők sem tudnak, ha lesznek pontosabb infok, akkor valsz kap külön topikot is a dolog. :-) ;-) (ha jól sejtem, legkorábban is szeptember vége-október eleje, de ebben abszolút nem vagyok releváns, úh abba is hagytam a szájtépést)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 3 hónapja #337587 Írta: Furi
mikor lesz őszi tali??

Több
17 éve 3 hónapja #337584 Írta: Milendoria
Milendoria válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Az őszi találkozó elvileg már ki van osztva, és egy kreatív háromnapos 'művészeti est' fílinges tali lesz... amúgy nagyon jó ötletnek tartom, de ebbe a kategóriába félek már nem fér bele...

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.

Több
17 éve 3 hónapja #337581 Írta: gillz

fqqdk írta: gillz: ezt érthetem úgy, hogy kiváló alkalom lenne a szabályrendszer finomításainak tesztelésére?

hm.
akár. de valahogy integrálni kellene egyebeket is, mint pl. ütőfával való csépelése egymásnak :D

Több
17 éve 3 hónapja #337574 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
gillz: ezt érthetem úgy, hogy kiváló alkalom lenne a szabályrendszer finomításainak tesztelésére?

code a rat the monster on doom in it

Több
17 éve 3 hónapja #337573 Írta: gillz
Kérdés: mikoris lesz az őszi találkozó?

Merthogy felmerült egy ötlet: a 433-as cserkészcsapattal közösen lehetne egy egymás ellen harcolós, élő szerepjáték jellegű erdőben-sátorban alvós hétvégét megejteni az ősszel. Mindkét oldalról olyan 30 emberrel, akik vállalják az ezzel járó ... kellemetlenségeket :twisted:
Ha netán van rá kapacitás emberben és időben, (meg a másik oldalról is, amire majd Szú kérdez rá a cserkészeknél) akkor a lebonyolítást vállalnám (segítséggel) a mi oldalunkról 8)

Az első kérdés az az, hogy van-e rá idő (optimálisan október lenne, leginkább az eleje, hogy ne legyen rossz idő, de felkészülésre meg legyen elég).

Több
17 éve 3 hónapja #337439 Írta: Rózsa
Rózsa válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
MINDENKINEK!!

Bejegyezte a Fővárosi Biróság az MTT székhelyváltozását. Aki a jövőben az MTT-nek vásárol, a számlákat ezentúl a következő cimre kérje:

MAGYAR TOLKIEN TÁRSASÁG

1203 BUDAPEST Török Flóris u. 19.

Köszönöm: Rózsa

Nekünk arról kell döntenünk, hogy mire használjuk az időt, ami megadatott"

Több
17 éve 4 hónapja #333400 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Melyanna írta:

Attila írta: Oh neeeem. Nekem erre most nem igazán van időm. Bevagyok táblázva szereplésekkel jövő júliusig. Ha kéred küldök Priviben egy részletezést ezzel kapcsolatba.

Kedves Attila,
azt hiszem, Nóli nem gondolta egészen komolyan... :clown:

Nóli egészen konkrétan oly módon gondolta, hoyg ez nem kis munka, és nem felszólítani kell rá embereket, hanem elvállalni, esetlegesen segítséget kérni hozzá.

A programtervezetet köszi most nem kérem.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 4 hónapja #333397 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Attila írta: Oh neeeem. Nekem erre most nem igazán van időm. Bevagyok táblázva szereplésekkel jövő júliusig. Ha kéred küldök Priviben egy részletezést ezzel kapcsolatba.

Kedves Attila,
azt hiszem, Nóli nem gondolta egészen komolyan... :clown:

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
17 éve 4 hónapja #333394 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Oh neeeem. Nekem erre most nem igazán van időm. Bevagyok táblázva szereplésekkel jövő júliusig. Ha kéred küldök Priviben egy részletezést ezzel kapcsolatba.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 4 hónapja #333374 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Attila írta: Oh szegény. Pedig tényleg jó lenne elkészíteni egy ilyen könyvet és az erre a könyvre alapuló kurzust is csinálni.

Hajrá! Csak szólj ha elkészül :wink:

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 4 hónapja #333369 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Oh szegény. Pedig tényleg jó lenne elkészíteni egy ilyen könyvet és az erre a könyvre alapuló kurzust is csinálni.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
17 éve 4 hónapja #333203 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nagyon ajánlom Alcar quenya leckéit ezügyben...

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 4 hónapja #333135 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Rabyn írta: Ez érkezett nekünk wiwen. Egyelőre ide irányítottam a nyelvészes topicba.
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Nagyon érdekelne az a quenya-kurzus, amit meghirdettek, sajnos azonban nincs időm arra, hogy eljárjak rá.
A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan tankönyvük, amiből én meg tudnám tanulni a nyelvet egészen az alapoktól, autodidakta módon?
Nagyon fontos lenne, mert nyelvész szakra megyek, és szeretném tanulmányozni a mesterséges nyelveket. A quenya - már csak hangzásából adódóan is - lenne a legmegfelelőbb e célra.
Amennyiben létezik ilyen tankönyv, kérem küldjenek róla néhány információt (pl.: hol és mennyiért lehet megvenni stb.).
Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Tokai Dóra

Tudtommal tankönyv nincs, quenya kurzus nincs de linkelheted neki a nyelvész topikot meg ott ajánlhatod a linkeket a topik tetején.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 4 hónapja #333134 Írta: Rabyn
Ez érkezett nekünk wiwen. Egyelőre ide irányítottam a nyelvészes topicba.
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Nagyon érdekelne az a quenya-kurzus, amit meghirdettek, sajnos azonban nincs időm arra, hogy eljárjak rá.
A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan tankönyvük, amiből én meg tudnám tanulni a nyelvet egészen az alapoktól, autodidakta módon?
Nagyon fontos lenne, mert nyelvész szakra megyek, és szeretném tanulmányozni a mesterséges nyelveket. A quenya - már csak hangzásából adódóan is - lenne a legmegfelelőbb e célra.
Amennyiben létezik ilyen tankönyv, kérem küldjenek róla néhány információt (pl.: hol és mennyiért lehet megvenni stb.).
Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Tokai Dóra

Több
17 éve 4 hónapja #331121 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
KISPAJTÁSOK, SOKAN NEM JELENTKEZTEK MÉG AZ ÚJ MTT-PÓLÓ ELŐRENDELÉSÉRE, MÁRPEDIG HA NEM GYŰLIK ÖSSZE ELEGENDŐ ELŐRENDELÉS, NEM LESZ PÓLÓ...
KÉRJÜK SZÉPEN, AKI SZERETNE ÚJ MTT-PÓLÓT, AZ JELEZZE NEKEM PRIVIBEN/MSN-EN/MAILBEN, A KÉRT MENNYISÉG, SZÍN (bordó vagy kék) ÉS MÉRET MEGJELÖLÉSÉVEL!!!

KÖSZÖNÖM!!!

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Több
17 éve 4 hónapja #330634 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület

Felagund írta:

Angwen írta: Én már felvetettem, hogy a nemzetközi Tolkien-kommunikáció nyelve igazán lehetne a Quenya, de lehurrogtak :D

Amint találsz szót a "levezető elnök"-re, meg a "külügyi megbízott"-ra, az "informális vezetőségi ülés"-re és hasonlókra, én megszavazom :mrgreen:

Ugyan, valahogy a Vatikán főterén is kiírták latinul, hogy görkorcsolyázni tilos! ;)

Tudom, off, befejeztem!

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
17 éve 4 hónapja #330612 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
Nem tudok ott lenni a következő vezetőségin, de akkor most mi a helyzet a szlovénekkel és az erdélyiekkel?

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"

Több
17 éve 4 hónapja #330604 Írta: Rabyn
A beszélgetős topicban immár sokadszor felvetődőtt a "miért nincsen cset?" téma. Szvsz lenne forgalma, főleg találkozások után.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.857 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére