- Köszönetek: 0
Aragorn (Viggo Mortensen)
- Telumehtar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Minerva
- Nem elérhető
img-www.theonering.net/movie/pre ... 01_008.jpg
img-www.theonering.net/movie/pre ... 01_010.jpg
img-www.theonering.net/movie/pre ... 01_006.jpg
img-www.theonering.net/movie/pre ... 01_003.jpg
img-www.theonering.net/movie/pre ... 01_018.jpg
*gyönyörgörcsgyönyörgörcs*
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Adelard
- Nem elérhető
Telumehtar írta: Sziasztok!!!!!
Eveningstar Hogy ez hogy lett? Na mind1... (Evi néniii)
Végülis ESThajnalcsillag...
Telumehtar írta: Ööö...Rago: Te nem akarsz képeket hozni????
Igen, ez jó lenne, már régen hoztál! Léccci!!
Telumehtar írta: Ööö...szerintem se lázadt fel...hiszen kósza volt....
Igen, és a kószák közül egyik se lázadt mért pont ő tette volna? Hisz ő télleg nem olyan lázadó típus..
Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
- Telumehtar
- Nem elérhető
Eveningstar Hogy ez hogy lett? Na mind1... (Evi néniii)
Ööö...Rago: Te nem akarsz képeket hozni????
Ööö...szerintem se lázadt fel...hiszen kósza volt....
Na páááá:Telu
- Evenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Amúgy üdv mindenkinek, kicsit visszanyúlnék még ahhoz, hogy a Gyűrűháború után mit csináltak a Kószák. Egyetértek azzal, hogy nem lett rögtön béke, és szerintem a Kószák oroszlánrészt vállaltak a nagy győzelem utáni, mindenképp szükséges "tisztogatásban". Úgy értem ezt, hogy a gonosz maradványait számolták fel, pl. a csatából elmenekült, csatangoló és eközben valószínűleg garázdálkodó ork és uruk-hai csapatokat számolták fel, vagy a saját sztorimban pl. Móriát segítenek megtisztítani a móriai orkoktól, barlangi trolloktól stb. Ez valószínűleg eltartott még egy darabig. Hogy mikor már mindennel végeztek, akkor mit csináltak? Hát, nem tudom. De azért biztos volt értelme akkor is járniuk a vadont, ha nem is uruk-haiokat felhajtani, de láthatatlanul is vigyázni az utazókra, segíteni, ahol tudnak stb. Elvégre biztos voltak kalandorok és kalandok a Gyűrűháború után is, valami új gonosz is jöhetett (mindig szokott, főleg hosszú jólét után), de ha csak olyan veszélyekre gondolunk, mint téli utazáskor az utazóra támadó farkaskalka vagy ilyesmi, akkor is jól jöhetett egy épp arra járó Kósza.
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
- Narië
- Nem elérhető
Nem,sztem nem lázadt fel.Hiszen ezt ö választotta,nem Elrond mondta neki hogy "Najólvanfiamhanemkopszlealányomrólhúzásavadonba",hanem így döntött,és tudta vagy legalábbis bízott benne,hogy egyszer tényleg király lesz és elveheti Arwent.Meg aztán különben is,az ö jelleméhez nagyon nem illik az,hogy elkezdjen lázadozni....Thaurwathiwen írta: Csajok, ezek gyönyöru˝u˝u˝ek!!
Imádom a szép képeket, nagyon
Akkor próbálkozom tmával:
Sztetek Aragorn, amíg a vadonban élt, fellázadt-e a sorsa ellen?
Mert o˝ király volt, még ha számu˝zetésben is élt, és szegényen élt az erdo˝be.
Thaur
Én valahol azt olvastam,hogy Tolkien azért nem tett bele több lávot,mert nem akart.Nem azért mert nem tudott,egyszerüen csak nem szerette volna,hogy az ö könyve is olyan sablonos,hepiendes legyen mint a többi,ami akkor íródott.Sztem ha megerôltette volna magát,akkor kész szappanoperává is írhatta volna a GyUt. Gondolj bele,hány lehetôség van benne:Eveningstar írta: Ha Aragorn elhajózott volna,akkor nem lehetne benne a romantikus szerelmi szál,hogy Arwen feladja érte a halhatatlanságát.
- Aragorn&Arwen
- Aragorn&Éowyn
- Éowyn&Faramir
- Faramir&gondori nôci
- Arwen&Völgyzugolyi csákók
- Galadriel&Celeborn
- Galadriel&Gimli
- Gimli&Legolas
- Legolas&Legolas
- Frodó&Samu
- Frodó&Gollam
Szal sztem valami más ok kell ide,valószínűleg az,amit modtatok,hogy Aragorn Középföldéhez kötött.
- Adelard
- Nem elérhető
Thaurwathiwen írta: Sztetek Aragorn, amíg a vadonban élt, fellázadt-e a sorsa ellen?
Mert ő király volt, még ha száműzetésben is élt, és szegényen élt az erdőbe.
Thaur
Szerintem nem. Ő szerette az erdőt. Bár biztos jobban szeretett volna már Király lenni de fel nem lázadt, hiszen tudta hogy az a feladata, hogy járja az erdőt és akkor még nem érkezett el az ideje. Éowynnek is mindig azt mondta, törődjön bele a sorsába bármennyire nem tetszik is neki...
Caress the one
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Imádom a szép képeket, nagyon
Akkor próbálkozom tmával:
Sztetek Aragorn, amíg a vadonban élt, fellázadt-e a sorsa ellen?
Mert ő király volt, még ha száműzetésben is élt, és szegényen élt az erdőbe.
Thaur
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Minerva
- Nem elérhető
www.aclu-sc.org/auction/vmortensen1.jpg
percevalpress.com/books/hole_cover_3.JPG
percevalpress.com/coinc.html
Majd még hozok...
- Telumehtar
- Nem elérhető
Kellene valami tma...mi is mi is???
- Minerva
- Nem elérhető
- Telumehtar
- Nem elérhető
Ööö...valami uj tma?
- Telumehtar
- Nem elérhető
Némi ajándék:(szerintem egy csomót ismeritek )
www.bagendinn.com/images/aragorn1.jpg
www.bagendinn.com/images/aragorn2.jpg
www.bagendinn.com/images/aragorn3.jpg
www.bagendinn.com/images/aragornstare.jpg
www.bagendinn.com/images/ewcovervm.jpg
www.bagendinn.com/images/hotaragorn.jpg
www.bagendinn.com/images/vigsdiane.jpg
www.bagendinn.com/images/awotm4.jpg
www.bagendinn.com/images/awotm5.jpg
www.bagendinn.com/images/ringsviggomovie.jpg
www.bagendinn.com/images/awotm2.jpg
www.bagendinn.com/images/awotm3.jpg
www.bagendinn.com/images/28d1.jpg
www.bagendinn.com/images/apm1.jpg
www.bagendinn.com/images/apm2.jpg
www.bagendinn.com/images/apm3.jpg
www.bagendinn.com/images/peoplevigs.jpg
www.bagendinn.com/images/ringsViggowet.jpg
www.bagendinn.com/images/hellooooviggo.jpg
www.bagendinn.com/images/vigsigning1.jpg
- Adelard
- Nem elérhető
Minerva írta:
Az uralkodói kötelesség alatt házastársi kötelességet értesz?Rayan írta: Pár hét távollét után Aragorn visszatér Minas Tirithbe, Arwen közli vele, hogy ideje lenne az uralkodói kötelességeivel is foglalkozni, mire Aragorn:
"Egy király is megérdemel néha egy kis szabadságot."
Min, takarítani kéne kicsit a fantáziádban, nem?
Caress the one
- Minerva
- Nem elérhető
Az uralkodói kötelesség alatt házastársi kötelességet értesz?Rayan írta: Pár hét távollét után Aragorn visszatér Minas Tirithbe, Arwen közli vele, hogy ideje lenne az uralkodói kötelességeivel is foglalkozni, mire Aragorn:
- Minerva
- Nem elérhető
Igen , lehetséges, hogy Aragorn és Legolas édes kettesben, Arwen és Gimli még édesebb kettesben hajóznak, persze külön hajón.Telumehtar írta: ha Aragorn és Arwen megkéri Legolast hogy had mennyenek ők is el akkor Legolas biztos nem mondana nemet...Nem?
De a viccet félretéve, nem hiszem, hogy elhajózott volna. Szerintem ő ide tartozik, és még a Gyűrűt sem hordozta, tehát ezért sem mehetne át Valinorba.
- Rayan
- Nem elérhető
Olykor elképzelem Aragornt, hogy leveti a királyi köpönyegét, bezúdul a vadonba és napokon át zsíros hajjal és piszkos ruciban vadászik mondjuk fekete mókusokra a Bakacsinban. Néha összefut Legolassal és Gimlivel, akkor együtt ropogtatják a kószáló orkok csontjait, majd a tábortűznél megbeszélik az aktuális nőügyeiket. Pár hét távollét után Aragorn visszatér Minas Tirithbe, Arwen közli vele, hogy ideje lenne az uralkodói kötelességeivel is foglalkozni, mire Aragorn:
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- hódica
- Nem elérhető
Telumehtar írta: Szerintetek Elesszár szivesen elhajózott volna Valinorba????
Szerintem nem. Őt a sorsa Középföldéhez köti, meg hát ugye ott van Arwen meg Gondor, meg a gyerekek... Én nem látom értelmét, hogy Valinorba menjen.De lehet, hogy én gondolom rosszul...
PS:van v.mi fontos újdonság, amiről lemaradtam, vagy semmi érdekes nem történt Viggoval?
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- Adelard
- Nem elérhető
Augustíne írta: Hazamentek, fát raktak a tűzre, leültek a kandalló elé, és pipáztak! Olyan értelmes vagyok, nem?
Haza? Sztem beültek Bríbe a fogadóba...
Na jó tudom én is nagyon értelmes vagyok de nekem se jut eszembe a tmával kapcsolatban semmi értelmes...
Egyébként tudom azt is hogy nem a kószálás volt a fő dolguk de ez olyan jól hangzott: Mit csináltak a kószák? kószáltak..
Caress the one
- Augustíne
- Nem elérhető
ORLANDO 4ever!!!!
- Telumehtar
- Nem elérhető
- Adelard
- Nem elérhető
Caress the one
- Augustíne
- Nem elérhető
ORLANDO 4ever!!!!
- Telumehtar
- Nem elérhető
Na jó...akoor ujjabb Tma:Ez nem annyira Aragornos de:
Szerintetek mi lett a kószákkal miután vége lett a Gyürü-háborunnak???Vannak erre utalások a könyvben?Várom a válaszokat
- Adelard
- Nem elérhető
Evenstar írta: Szerintem Aragornnak azért kellett Középföldén meghalnia, mindenféle Nyugatra való elhajózás nélkül, mert különben hol maradt volna a romantikus szerelmi szál, hogy Arwen lemond érte a halhatatlanságról? Tudom, rettentően prózai ok, de ha belegondoltok, Tolkien így álmodta meg, és ha ez nincs, akkor még ennyi szerelmi szálat sem tudott volna belerakni a történetbe.
És Aragornnak nem volt se speciális kötődése Valinorhoz (mint Gimlinek Legolas és Galadriel), se a sorsa nem alakult úgy, hogy Gyűrűhordozó legyen és ezért mehessen, mint a hobbitok, és hát ember volt ugye, akik alapból meghalnak Eru rendelése szerint. Szerintem ezért nem ment, mehetett Nyugatra.
Telu: Gandalf Olórin néven maia volt eredetileg. Tehát ő csak hazament a végén!
Teljesen egyetértek, szerintem se lett volna semmi keresnivalója ott.
Caress the one
- Evenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
És Aragornnak nem volt se speciális kötődése Valinorhoz (mint Gimlinek Legolas és Galadriel), se a sorsa nem alakult úgy, hogy Gyűrűhordozó legyen és ezért mehessen, mint a hobbitok, és hát ember volt ugye, akik alapból meghalnak Eru rendelése szerint. Szerintem ezért nem ment, mehetett Nyugatra.
Telu: Gandalf Olórin néven maia volt eredetileg. Tehát ő csak hazament a végén!
"The light of the Evenstar does not wax and wane."
giftoftheevenstar.gportal.hu
- Telumehtar
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
A könyv végén a Gyűrűhordozók hajóra szállnak... rendben.
A szövetség további három tagja (Samu, mint - rövid ideig -Gyűrűhordozó, Legolas, mint tünde, és Gimli, mint Galadriel különleges kedvezményezettje) pedig a függelékben. No de Aragorn?? Melyik hajóra szálhatott volna?
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Telumehtar
- Nem elérhető
Ezzel azért egy kicsit vitatkoznék: Mivel a 3. könyv végén Bilbó és Frodó is elhajózik (akik ugyebár tudomásom szerint nem tündék) söt Gandalf is...bár róla nem tom hogy tünde volt-e....És akkor ott van Gimli is aki Legolassal hajózik el.. Akkor már Aragorn is mehetett volna...
Más kérdés az hogy akart-e volna....mármint mondjuk ugy hogy Arwennel mikor már idösebb volt...
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.