Vimpár Gittegylet

Több
20 éve 5 hónapja #195390 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
És hoztam én is pár klánleírást(sztem ezek egy kicsinykét részletesebbek mint a másik, az alapkönyvbQl vannak, de szvsz ez egy másik fordítás, mint a magyar kiadásban...). grrrrr Nem tudom ki tördelte ezt a sz*rt, de pszichopata volt az tuti.. próbáltam rendbe szedni, nem nagyon ment, azért így olvashatóbb(nincs mindn szó külön sorban..) Ja, és a fordítás néhol IGEN érdekes.... és a helyesírás se semmi.. csak fáradt vagyok átnézni a hibákat..

Set követ

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #195387 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet

Alyr Arkhon írta: Changeling def by Estel: váltott gyerek akit a tündérek csecsemőkorában kicseréltek. (azaz tündérfajzat)

8O Öh, hát ez elég sarkos... Már persze ha a WoD univerzumot nézem, mert a changeling ennél ott sokkal-sokkal több. ;)

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 5 hónapja #195386 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Üdvözletem!

41% Malkavian
Hihhí, végre papírom van róla :twisted: :lol:

Üdv deagol!!!!
Jó egy Ősöreget látni erre, oly hosszú idő után :) Próbáltam terelgetni népünket, de hát 90 vimpárt ki tudna kordában tartani? :wink:
A tali piszok jó ötlet, de... Bizony de. Én spec pár ősvimpárral Szegeden/Makón leszek, így nem fog menni a dolog... :(
Majd egyszer!

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
20 éve 5 hónapja #195384 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Hm.

"You are a Mage. Nearly pushed to extinction by science and "progress", you seek to push back the boundaries of consensual reality, risk the madness that comes with knowledge and find your way personal Enlightenment and Ascension."

Vampire Score: -4 WereWolf Score: 2 Mage Score: 16 Wraith Score: 9 Changeling Score: 10

Igaz, de milyen igaz... ;)

A másik:

ehhe, 36% Gangrel. 8O Ez meglep.

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
20 éve 5 hónapja #195376 Írta: Ladislas
Ladislas válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Kövezzetek meg, de nekem 46% Ventrue jött ki...- én akkor is toreádor maradok...- Boo!

Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!! :evil:

Több
20 éve 5 hónapja #195374 Írta: Dodiee
Kampány a Malkik mellett :twisted: :

Az okos unokák tanmeséje

A Malkavian clanbook-ból

Egy nap Isten mókás kedvében volt, úgyhogy kieszelt egy tréfát.
Gyermekeket teremtett, hogy azok megfejtsék számára az univerzumot.
Mikor gyermekei gyermekeket hoztak a világra, Káint és Ábelt, Isten
egy feladatot tüzött ki eléjük. Azt mondta a fiúknak: ' A ti
dolgotok rájönni, hogy igazából mi folyik itt. Menjetek,
szerezzetek méltó áldozatot Számomra.'

Káin növényáldozatott készített, mondván: 'Íme a legnagyobb
áldozat, amit találtam. A dolog, ami életet ad nekem.' De Ábel
véráldozatot készített - állati vérbôl - mondván: 'Íme egy még
jobb áldozat: vér!'

'Okos fiú vagy, Ábel.', mondta Isten és elfogadta a vért. Káin
rájött a trükkre és fejbevágta Ábelt. 'Íme egy még jobb áldozat!',
mondta. 'Ábel vére!'

'Okos fiú vagy, Káin', mondta Isten. 'Erre ügyesen rájöttél.
Rájöttél, hogy a vér a jegy a hatalomhoz, és hogy a hatalom a
jegy ahhoz, hogy kiderítsd, mi folyik itt igazából. A hatalom,
amit megcsapoltál, lesz a védelmezôd utazásodon.'

Káin megértette, de tudta, hogy nem élhet tovább a szüleivel és
a szülei népével, akik már csak áldozati állatok voltak számára.
Úgyhogy nekivágott a nagyvilágnak.

Egy nap Káin mókás kedvében volt, úgyhogy kieszelt egy tréfát.
Gyermekeket teremtett, hogy azok megfejtsék számára az univerzumot.
Mikor elsô gyermekei gyermekeket hoztak a világra, Káin egy
feladatot tüzött ki 'unokái' elé. 'A ti dolgotok rájönni, mi
folyik itt. Menjetek, szerezzetek méltó áldozatot számomra.'

Mindannyian egy egész csomó dolgot áldoztak fel a hatalomért -
müvészetet, mágiát, pénzt. Az egyik srác a szabadságát ajánlotta
fel, feláldozva az elnyomottságát. Az egyik okos lányunoka a
szépségét áldozta fel az önsanyargatás oltárán. És az egyik srác,
aki láthatólag nem tanult Ábel példájából, állatokat áldozott.
De ezt nem vetjük a szemére.

De a kis Malkavnak semmije sem volt, amit feláldozhatott volna
az embernek, aki a vérét adta neki. Azt mondta: 'Az egyetlen
dolog, amit feláldozhatok és közel van a méltóhoz, az én magam
vagyok.' Ezt mondván feláldozta magát. Vagyis inkább próbálta,
de nem jött rá, hogyan tegye. Amit végül feláldozott, a saját
öntudata volt.

'Okos fiú vagy, Malkav.', mondta Káin a kishavernak, aki hiányzó
ego-azonosságának vérét köhögte fel. 'Rájöttél, hogy saját magad
vére még hatalmasabb, mint mások vére, és ez a jegy ahhoz, hogy
kiderítsd, valójában mi folyik itt.'

Több
20 éve 5 hónapja - 20 éve 5 hónapja #195372 Írta: Dodiee
Sonica: hmm.. ez eléggé hiányos(és nem túl hízelgQ) leírás a Malkavitákról.. honnan szedted?? Egyrészt elég rövid egy leírás egy ennyire bonyolult klánról, másrészt kb arra megy ki, hogy az összes negatívumot feltqntetve gáz képet fessen a KEDVENC KLÁNOMRÓL!!! :evil: :roll:

Több
20 éve 5 hónapja #195363 Írta: ainawethien
ainawethien válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet

Dom is not gay. He's just Lij's boyfriend.

Több
20 éve 5 hónapja #195349 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
én 42%-os Tremere vagyok...
vmint a statisztikák:Vampire Score: -3 WereWolf Score: -11 Mage Score: 2 Wraith Score: -5 Changeling Score: 12

Örökké nem eshet...

Több
20 éve 5 hónapja #195339 Írta: deagol
deagol válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet

gillz írta: a találkozóra kérnék új 5lleteket, mert a 28ra többen mondták nekem, h nem szerencsés (pünkösd)

figyu nem akarunk egy villámtali összehozni most vasárnap ?? fenn leszek pesten és ráadásul van egy nagyon jó vimpáros ötletem is... ismeritek az akácfa utcában a galéria pubot v kávézót v mit?? olyan jó hely van ... ilyen fotelos meg minden de sajnos nem férünk be sokan és nem cigis... :cooljump: viszont isteni a banánturmix :cheers:
hmmm??? ki lenne benne??

"Én csak egy szegény medvebocs vagyok, különben is az agyvelőm meg van hűlve..."

Több
20 éve 5 hónapja #195318 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
hihi, látom, belelkesült a nép :twisted: legalább pörög a topic.

a találkozóra kérnék új 5lleteket, mert a 28ra többen mondták nekem, h nem szerencsés (pünkösd)

need more brainz. yourz. now.

Több
20 éve 5 hónapja #195306 Írta: Mau Rauser
Mau Rauser válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Hehe… én 32% Brujah vagyok… lázadó és/vagy agresszív harcos, akinek azonban gyakran csak a szája jár? – végülis van benne valami. (Ha pedig a kétes pontokat, ahol nem tudtam dönteni két válasz között, a másik jelölltemre állítom, akkor 41% hontalan-Gangrel :D asszem ez a kettő mindent elmond :) )

Üdv:
-- Mau

Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)

Több
20 éve 5 hónapja #195298 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Sonica: Wowwww, kösziköszi a leírásokat, nagyon informatív! ;)

Permínek nagyon tecc a Toreador-személyisége: Music, lights, beauty and blood! 8)=

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
20 éve 5 hónapja #195295 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
A Kamarilla

A Kamarilla a világ legnagyobb politikai szektája, mely a vértestvérek érdekeinek egyesítése céljából született. Annak idején hét klán alapította: Ventrue, Toreador, Malkáv, Brujah, Nosferatu, Gangrel és Tremere. A Kamarilla a XV. században jött létre, hogy az Inkvízició hatalma ellen egységbe fogja a vámpírtársadalmat. Vaskeze alatt a Maszkabál Hagyománya bizonytalan javaslatból a vámpír lét-nemlét alapkóvévé változott. A Kamarilla mind a mai napig a Maszkabál megőrzésén, a Vértestvérek és a Csorda közti közti megtartásán és a legfőbb ellenségnek tekintett Szabbat megtörésén dolgozik.
A Kamarilla alapjait a Tradíciók képezik, melyek minden egyes káinitára kötelező jelleggel vonatkoznak. Aki a Tradíciókat nem tartja be, az a szekta büntetésére számíthat.
A Kamarilla szabályai szerint minden városban egy Herceg uralkodik, kinek feladata a város irányítása és a Tradíciók betartatása. Tanácsadói a Primogének, azaz elsőszülöttek, kik klánjuk legerősebb (és általában a városban tartózkodó, legalacsonyabb generációjú) vértestvérei.

Több
20 éve 5 hónapja #195292 Írta: Supersonica
Asszamita

Az Asszamiták klánja az orgyilkosok és fejvadászok rettegett vérvonala, nevüket a világ minden szélén élő és holt egyaránt rettegi. Ezek a Vértestvérek vámpirikus képességeiket többnyire a csendes és diszkrét szabotőrakciók végrehajtására tökéletesítették, és ezekkel a tökéletesített képességeikkel áldozataikat félelmetes precizitással tudják likvidálni. A velük szembeni félelmet tovább növeli fanatikus kitartásuk és rettegett (bár mára már egyre inkább háttérbe szoruló) erkölcsi kódexük, a Khabar is.
A középkorban, még a Tövis-egyezményt megelőzően az Asszamiták - kihasználva az Anarchok lázadását - tömegesen özönlöttek Európába, hogy az európai Öregek vérét véve egyre közelebb kerülhessenek második generációsnak tartott ősükhöz, Haqimhoz. A Kamarilla megelégelve támadásaikat a Tremere klán (és néhány Nosferatu kém) segítségével vérátkot rótt a Vértestvérek vérén élosködő, rettegett gyilkosokra, akik így sokáig képtelenek voltak vámpírvért fogyasztani. A klánátkot 1998 júliusában az Asszamiták végül feloldották, és úgy tűnik, a hosszú koplalás időszaka után iszonyatos ámokfutásba kezdtek. Támadásaik egyre veszélyesebbek, egyre hatékonyabbak és egyre kiszámíthatatlanabbak lettek, már tulajdon erkölcsi kódexükhöz sem feltétlenül tartják magukat. Az Asszamiták újra rászoktak a vámpírok vérére, mely sokkalta ízesebb, mint a halandók vére, ráadásul potensebb is.
Hasonlóan a többi klánhoz a nagy játszmában, a Dzsihadban való győzelmet magukénak hiszik, a visszatérés Haqimhoz minden Asszamita számára megkérdojelezhetetlen igazság (az antitribukat leszámítva, akik nem tartják magukat Haqim követőinek).
Az Asszamiták központja Törökországban, Alamutban van, ahonnan a klán Öregei irányítják a klán ügyeit. A klán nem minden tagjából lesz Orgyilkos, a varázsló vérvonalba tartozó Asszamiták a vérmágia útját választják az Orgyilkosságok helyett, így ők a Gyorsaság diszciplínája helyett a Taumaturgiában jártasak. Rendszerint a közel-keleti és a vérmágiát kutatják.

Giovanni

A Giovanni egy dúsgazdag velencei kereskedőcsaládból felkapaszkodott, főként nekromanciával (halottak és a szellemek tanulmányozásával) foglalkozó Vértestvérekből álló klán. Nem túlságosan népszerűek a többi klán között titokzatos jellemük, monetáris hatalmuk és a halottakkal, szellemekkel végzett üzelmeik miatt, de ami miatt e klán tagjait általános megvetés és bizalmatlanság övezi, az részben köszönhető származásának is. Valaha a Giovanni klán alapítóját a mára már elméletileg kihalt Kappadokkian vérvonal ősatyja Ölelte magához, akit a Giovannik alapítója, Augustus Giovanni diablerizált. Az ősatya elpusztítása hatalmas vihart kavart az akkori vámpírtársadalomban, akik felboszülve támadtak a holtak klánjára. Az eredmény rengeteg vérveszteség volt mindkét oldalon, így a Kamarilla kénytelen volt tárgyalóasztalhoz ülni a Giovanni-kkal. A Giovanni-k megállapodást kötöttek a Kamarilla véneivel, hogy távol tartják magukat a Kamarillától és nem avatkoznak bele a Dzsihád ügyeibe.
Erre a klánra alapvetően az egységesség jellemző, és talán kevés olyan klán létezik ma már, akikre ez ennyire igaz lehet. Nincs ellenklánjuk és valamennyien hűségesek a család fejéhez. A Giovanni klán alapvetően saját családjából építi fel kapcsolatait, de az idők folyamán számos más családot is bekebelezett már, így nem minden klánbéli Vértestvér családneve Giovanni.
A Giovanni klánon a kipusztultnak tartott Kappadokkian vérvonal átka ül. A Giovanni-k Csókja irtózatos fájdalommal jár a halandók számára, kétszerte fájdalmasabb és nyoma sincs benne az Ölelés extázisának, mint egy hagyományos vámpír Csókjában, ezért sok halandó belehal a vérszívás gyötrelmeibe. Ennek köszönhetoen a Giovanni-k jobbára vérbankokból szerzik vitae-jukat, vagy holtestekbol veszik magukhoz az éltető vért. A család központja Velencében található, a Mauzóleumnak nevezett ősi családi házban.

Ravnosz

Ez a vérvonal a szélhámosok, szemfényvesztők, orgazdák és legendásan rossz hírű bunözők legjavát tömöríti magába. A klán tagjai nomád vámpírok, akik ritkán maradnak egy helyen, időnként felszedik sátorfájukat és továbbállnak máshová, ahol ördögi üzelmeiket és csalásaikat folytathatják. Alapvetően illegális tevékenységekbol származnak jövedelmeik, és ezeket a tevékenységeket a Fantazma gyujtonevű ördögi képességeikkel is kiválóan kisegítik.
A Ravnoszok túlnyomó többsége cigány származású, és a klán tagjai büszkék ősi indiai gyökereikre. Bár a Gangrel klánhoz hasonlóan gyökereik a cigányokhoz nyúlnak vissza, valójában a romák félnek tőlük és nem kedvelik őket, a Gangrelekhez hasonlóan. Ebből következik, hogy a Ravnoszoknak igazából nincsenek szövetségeseik.
Saját becsületkódexük szerint élnek, amelyet többnyire be is tartanak, de ez a becsületkódex a többi Vértestvér számára meglehetősen távol áll a hagyományos értelemben vett morális törvényektol és szokásoktól. Ennek köszönhetően a Ravnosokban senki sem bízik meg, beleértve ebbe saját klántársaikat is, bár tény, hogy a klán tagjai a külvilág felé egységesek és feltétel nélkül összetartanak. A Ravnosok függőségben szenvednek, saját csalásaik miatt váltak függővé.

Szettita

Szet Követoi az ősi Egyiptom Alvilágának Istenét, Szetet követik. A Szettiták hüllőszerű képességeitől valamennyi vámpír undorodva és rejtett tisztelettel tartózkodik, és bár a Szettiták - független klán lévén - többnyire távol tartják magukat a Dzsihádtól, idonként felkeresik őket más Vérstestvérek is. Titkos tudásuknak és varázsképességeiknek köszönhetően sok Öreg fordul a Kígyók klánjához, aki szeretné szívét testéből kioperáltatni, hogy ezáltal védettebb lehessen a gyilkos fakarók támadásai ellen, vagy hogy a Szettiták varázslásainak segítségével juthassanak közelebb ellenfeleik legyőzéséhez. A Szettita azonban szolgálataiért busás jutalmakat kér, de nem feltétlenül pénzben...
Szet Követőinek idősebbjei egyiptomi származásúak, ezért tagjaik között főként az észak-afrikai hamita jelleg dominál. Ugyan Európában meglehetősen ritkák, de a világ minden tájékán előfordulnak. Követőiket bábjaikból, halandó csatlósaikból választják ki. A kiválasztásnál alapvető szempont az erős mentális tulajdonságok jelenléte és a manipulációs készség.
Ahol a Szettiták letelepednek, rendszerint templomokat emelnek, és maguk köré terelgetik a gyanútlan halandókat, akikbol később nyáj, csatlós vagy az előbbieknél értékesebb káinita válhat. A klánt az Afrikában székelő Matuzsálem, a Sötét Hierofáns uralja és irányítja székhelyéről, Szet Nagy Templomából. A klán több vérvonalra tagozódik, melyek közül a leghíresebbek a Harcosok Ösvényén járók, és az Extázis Ösvényén járók.

Több
20 éve 5 hónapja #195290 Írta: Supersonica
Lasombra

Ez a klán a sötétség és az árnyékok királyainak klánja. Az ebbe a vérvonalba tartozó vámpíroknak természetfeletti képességeik vannak az árnyékok manipulására, és az így manipulált árnyakkal rettenetesen hatékony eszközt kaphatnak kezükbe.
A Lasombra klán valaha alapítója volt a Szabbatnak, és mind a mai napig oroszlánrészt vállal a szekta irányításából. Valaha a klán tagjai vallások nagy hirdetői és terjesztői voltak, mára azonban a Lasombrák korábbi hitüknek már a szikráját is elvesztették. Elfogadták a vámpírlétből adódó átkot, és most már a kárhozat éjszakáinak uralmára pályáznak. Filozófiájuk a Szabbat filozófiájának egyik alapköve: csak az erősek maradhatnak életben, és ennek az elvnek érvényesülését a klán mindenkor a lehető legpontosabban betartja. Címerük, a hatalmat szimbolizáló pápai korona elárulja, hogy az árnyékok klánja nem éri be kisebb célokkal: a teljhatalmat akarják maguknak.

Tzimisce

Ezek a vámpírok valaha Kelet-Közép Európa legrettenetesebb varázslói voltak, és a Tzimisce klán neve mind a mai napig félelemmel vegyes tiszteletet vált ki a legtöbb vértestvérből. A Nagy Anarch lázadás idején, a XV. században az Öregek elleni lázadás egyik fő mozgatórugója voltak, a lázadások leverése és a Tövis-egyezmény után azonban nem voltak hajlandók belenyugodni a Kamarilla Öregjeinek akaratába. Az anarchok nagy része békét kötött a Kamarillával és megalkudva beletörodött jelenlegi helyzetébe, ám kis részük félrevonult, és megalapították az új szektát, a Szabbatot.
A rejtélyes és titokzatos klán titkai általános félelemben és rettegésben tartják a többi vértestvért. A káiniták aggódva és félelemmel telve gondolnak a Tzimiscék által közkedvelt és egyedülálló képességre, az Ezertestre, melynek segítségével akár a vértestvéreket is örökké tartó csúfsággal tudják kárhoztatni. E képesség segítségével áldozatuk testét akár az agyagszobrot, úgy képesek formálni, alakítani, így rengeteg vértestvért tettek már irtózatosan csúffá egy bosszúvágyó Tzimisce csontos karmai...
Nemcsak mások, de saját, sőt, ghouljaik külsejét is képesek megváltoztatni, ezt gyakorta meg is teszik. Csontos kinövésekkel, a test különböző pontjain kialakítot tüskékkel a sündisznóhoz hasonlatosan képesek védekezni támadójuk ellen.
Azonban nem minden Tzimisce ismeri az Ezertest képességét. Akadnak közöttük olyanok, akik ehelyett Őserővel vértezték fel magukat, és a vértestvérek között rettenetes legendák keringenek a Szörnyetegeknek arról az ágáról, akik inkább a Taumaturgia követését választva Koldunként lettek ismeretesek. Hatalmukat és tudásukat még a szekta is rettegi, az elemekkel végzett mágiájuk pedig még a többi mágust is rettegéssel tölti el.

Több
20 éve 5 hónapja #195286 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet

Esgal írta: Mért, Léli, a Giovanni nem is olyan rossz...olasz maffia, hullabiznisz, nekromancia, egyebek...nyamm!

Hát, én a Ventruekat jobban szeretem. Bár a kedvenceim a Tremerek :D =

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
20 éve 5 hónapja #195284 Írta: Supersonica
A Brujah klán

A klán tagjai örök lázadók, akik már életük folyamán is kellőképpen forrófejű, makacs és vérmes természetűek voltak.
Valaha a Brujah klán többnyire filozófusokból állt, ma már többnyire az erős testfelépítésű, izmos ölőgépek, or- és bérgyilkosok, légiósok vagy egyéb harcedzett káiniták színes, de eléggé kusza gyülekezete. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Brujah-k között ne lennének filozófusok, értelmiségiek és gondolkodók, de tény, hogy már nem ez a többség jellemzi a klánt. A Brujah-ok igazi és vérbeli keményfiúk, nem félnek senkitől és semmitől, lázadó természetük pedig sokszor ugrasztja össze őket az Öregekkel. Egy Brujah lázadó és nyughatatlan természetének köszönhetően őszinte és szókimondó, a Kamarilla képmutató köreiben pedig ezt nem nagyon tolerálják. A Brujah-ok megvetik a Ventrue-k és a Toreadorok puccoskodó viselkedését, a Tremerék vasfegyelme pedig homlokegyenest ellentétes a Brujah-k gondolkodásával.
A legkeményebb harcosok a Kamarilla soraiban többnyire a Brujah klán gyermekei közül valók. Forrófejűek, könnyen dühbe jönnek, ezért az őrjöngéssel - a Fenevaddal szemben - védtelenebbek.

A Gangrel klán

A Gangrelek alapvetően magányos természetű, nomád, kóborló vámpírok akik ritkán maradnak meg egyetlen területhez kötve.
Valaha a régi korok legendái szerint a Gangrelek cigányok voltak, származásukhoz híven pedig a vámpírok védelmezői voltak ennek a nomád embercsoportnak. A középkorban a Gangrelek viszonylagos békét kötöttek a vérfarkasokkal is, ez azonban mára már a múlté lett: végtére is a Gangrelek is csak vámpírok, és mint a „Féreg” szolgái, ők is útban vannak a vérfarkasok számára. A klán tagjai szabadon, farkastörvények szerint élnek. Lakóhelyük is többnyire a természetben (vadon, parkok, erdők stb.) található, ahol falkákba tömörülve élik a saját kemény, és magányos nemlétüket.
Szervezettségét tekintve a Gangrelek élén - a farkasokhoz hasonlóan - falkavezér áll, akinek szava a falkában uralkodó és kizáró erejű, és rendszerint a legerősebb. A falkán belül egyfajta sajátos hierarchia épül fel, melynek minden egyes ranglépcsőjéért a falkatagoknak a szó szoros értelmében meg kell küzdeniük. Mindez a farkasokhoz hasonlóan történik, tehát megadásig tart, és a harcok ritkán fajulnak el a Végső Halálig. A Gangrel klán tagjai többnyire a vadonban éltek és élnek, ezért az evolúció folyamán kialakult és tökéletesre csiszolódott bennük a Bestia képessége. Ennek segítségével a vámpírok megtanulták, hogy az állatokkal hogyan lehet kommunikálni. Emellett kifejlődött bennük a túléléshez számukra szintén létfontosságú alakváltó képesség, az Ezerarc is. Az Ezerarc képességük teszi pl. számukra lehetővé, hogy felvegyék egy állat formáját. A Gangrel klán nem is olyan régen még a Kamarilla szektájába tartozott, ám a közelmúltban a klán vezetője úgy döntött, jobb lesz, ha útjaik a Kamarillától elválnak. Ez nem jelenti azt, hogy a Kamarillánál a Gangreleknek ne lehetnének mind a mai napig képviselőik, de a Gangrelek többsége alapvetően a szabadságot választotta a Kamarilla véneinek ketrecei helyett.

A Malkavita klán

A Malkaviták kivétel nélkül valamiféle rejtélyes elmebajban szenvedő, beteg elméjű káiniták. Átkukat, az elmebetegséget, melyet Ölelésük után örökségként cipelnek hátukon életük végéig - Káintól kapták örökül. Ma, a vámpírtársadalom modern éjszakáiban a vértestvérek félnek tőlük, mert egyszerűen kiszámíthatatlanok, de a diableristák is rettegnek tolük, mert vérükben hordozzák Malkáv átkát. Elméletileg a Kamarillához tartoznak, valójában azonban kevés részt vállalnak a szekta ügyeibol, így Kamarillás szerepvállalásuk nem túl jelentős.
Egy Malkavita vámpír Ölelése után a téboly számtalan formáját veheti magára, a csendes őrülttol egyenesen a sorozatgyilkos pszichopatáig.

Noszferatu klán

A Nosferatu klán tagjai finoman szólva nem rendelkeznek valami megnyerő külsővel, és a jelentősebb anyagi háttér sem jellemző ezekre a vértestvérekre. A szekta számára azonban rendszerint nélkülözhetetlenek ezek az átkozottul ronda teremtmények, bár nyilvánvalóan nem az Elíziumok hárpiáit keresi bennük. Amiért a Kamarilla tagjai valamennyien tisztelettel beszélnek ennek a klánnak a képviselőivel szemben (bár senki sem közösködik velük, tulajdonképpen gyűlölik oket), és amiért gyakran független klánok is megkeresik oket, az nem más mint a Nosferatu-k hirhedten jól muködő kémszolgálata. Vámpírképességeiket nagyon ügyesen tudják kihasználni, különösen információszerzés tekintetében.
A vértestvérek társadalmában ismeretes egy a Nosferatu-k által üzemeltetett, hirhedt internetes világkapcsolat: a SchreckNet. A SchreckNet segítségével a világ különbözo pontjain élő Nosferatu-k tudnak egymástól szinte néhány másodperc alatt létfontosságú kérdésekre választ kapni.
A Nosferatuk a külvilágtól elzártan, rendszerint csatornákban élnek, így viszonylagos védelmet élveznek a kiváncsiskodókkal szemben is. Rút megjelenésüknek köszönhetően (melyet Káin átka óta viselnek magukon a Csatornapatkányok) nyilvánosan csak álcázva jelennek meg, hisz rettenetes külsejük már önmagában véve is a Maskarádé megsértése lenne. Rút megjelenésüknek, és kitaszítottságuknak köszönhetően talán ők a legegységesebb klán a világon.

A Toreador klán

A Toreadorok igazi és hamisítatlan művészlelkek, mecénások, akik rajongásig imádnak egy-egy művészeti ágat, és élőholt létük ellenére is lenyűgözik oket a muvészi alkotások. A Toreadorok őrzik még emberségük emlékeit, és az élőholti lét sem akadályozhatja meg őket abban, hogy az elvesztett életet továbbra is élvezhessék. A Toreador minden percét élvezni akarja a nemlétnek, és a halandók társadalmában még a Ventrue-k sem mozognak olyan otthonosan és magabiztosan, mint a Toreadorok.
A Toreadorok nem csak élvezői a halandó muvészeteknek, de sokan közülük aktív alkotók voltak már Ölelésük előtt is, és Ölelésük után is megmaradt alkotó egyéniségük, melyet a vámpírvér hatalma csak még kiemelkedőbbé, még lenyűgözőbbé tesz.
Az Elfajzottak rendszerint nagyon vonzó és legtöbbször attraktív személyiségek, eleganciájuk pedig csak tovább növeli földöntúli szépségüket, vagy vonzerejüket. A klán egyike a Kamarilla alapító tagjainak, a szekta Elíziumainak jórészt a klán valamely múzeuma, színháza vagy műterme ad otthont.

A Tremere klán

A Tremere egy titokzatos mágusokból álló, rendkívül szigorú, a diktatúrákat is megszégyenítően fegyelmezett és hermetikusan zárt klán. Félelmetes tudás és hatalom rejlik a Tremerék hadi gépezetében, és ezzel tisztában vannak mind ők, mind ellenfeleik.
Nincs még egy olyan klán a vámpírok között, melynek ennyi ellensége lenne, a Tremere pedig ezzel nagyon is tisztában van. A klánt éppen ez a tudat, ez a közös félelem kovácsolta és tartja össze, szeparálja el szinte teljesen a többiektől.
A Tremerék nagyon gondosan és precízen szervezett hierarchiával rendelkeznek. A hierarchia élén a Hetek Tanácsa áll, élén a klán névadója, alapítója és irányítója, Tremere. A Tremere Boszorkánymesterei alapvetően négy rangot érhetnek el tevékenységükkel: Tanítvány, Régens, Lord és Pontifex. Mind a négy rang végigjárásának feltétele, hogy a tag végigjárja az ún. Misztérium Hét Körét. Egy tanítványból akkor válhat Régens, ha végigjárta a számára Tanítványként kötelezoen előírt hét kört. Értelemszerűen rangjának növekedésével varázstudása is növekszik.
A Hetek Tanácsa hét negyedikik generációs, nagyhatalmú mágusból áll, akik a területi egységekre rendelt, összesen 49 Pontifex tevékenységét felügyelik. A Pontifexek a Lordok ellenőrző tevékenységét felügyelik. A Lordok több kisebb vagy egy közepes nagyságú országban található városok Régenseit ellenorzik, anomália esetén jelentve ezt az illetékes Pontifexnek. A Régensek - elvégzett misztikus köreiktől függoen - kis falvak, vagy éppen nagyobb metropoliszok több Kápolnáját (Chantry-ját) irányítják. A Tanítvány a legalacsonyabb rang a hierarchiában. A Tremere Boszorkánymestereket Ölelésükkor megitatják a Hetek Tanácsának vérével (rituálé celebrálásával), ezáltal vérköteléket hozva létre.

A Ventrue klán

A Ventruek kezdetektől fogva a világi hatalom urai voltak. Nevükhöz híven a mindenkori nemességhez tartoztak, és gyakorlatilag a nemességen keresztül is minden út hozzájuk vezetett. Császárok, királyok és uralkodók engedelmeskedtek a Ventrue vértestvérek parancsainak, városok, országok és birodalmak álltak csatasorba egyetlen csettintésükre. Az ókorban sokan közülük híres és nagyhatalmú politikusok, gazdag kalmárok és hadvezérek voltak, a középkorban pedig lovagokként vezették nem egyszer fényes győzelemre seregeiket.
Mára a hajdani lovagok modern üzletemberekké és prominens személyiségekké váltak, ami azonban változatlanul megmaradt, az a Ventruek becsülete, valamint elkötelezettsége a Maskarádé tekintetében. A klán Kamarilla alapítótagjainak egyike, tulajdonképp ők a Kamarilla elsődleges alapítói.

Több
20 éve 5 hónapja #195280 Írta: deagol
deagol válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Drága véreim,
tudom, hogy rengetegsok ideje annak, hogy utoljára írtam, de a vámpír-ősanya :evil3: azt hiszem végre kikászálódott koporsójából (mert már nagyon nyomta a derekamat!! :smokin: ) szóval mi van veletek, gyermekeim?? Volt közben vimpár-tali?? És mi most a téma 8őszintén? túl sokat termeltetek és nincs kedvem visszaolvasni :heu: :tongue: )
de a tesztet megcsináltam és 50 százalék toreador jött ki!! :hello: hurráá... :cheers:
Na írjatok és szereti-szereti!! :heu:

icke: igaz-igaz!! mikor csinálunk talit???

icke írta: itten emligetve valami Live Vimpare. Most ezzel mi vagyon? Addig tudom, hogy a 15-i időpont ugrott, de végül a pótötlet (28-a) el lett fogadva, vagy áll a punnyadás?

"Én csak egy szegény medvebocs vagyok, különben is az agyvelőm meg van hűlve..."

Több
20 éve 5 hónapja #195278 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Mért, Léli, a Giovanni nem is olyan rossz...olasz maffia, hullabiznisz, nekromancia, egyebek...nyamm!

Áfi: A Toreadorok afféle dekadens művészlelkek. Gyakorlatilag bármiféle művészeti ágat űzhetnek/patronálhatnak, a vér és ekörül forog az életük, mással nem is törődnek. Sokak művészete igen bizarr (nyilván nyomot hagy rajta az, hogy halottak). Vicces kis klán.
Toma:A Ventruek a vámpírok arisztokráciája. Tulajdonképp a Kamarillán (azaz a kissé kevésbé brutális vámpírok gyűjtőhelyén) belül övék a vezető szerep. Általában felsőbb körökben mozognak, pénzben és üzletben utaznak. Nemritkán a halandók világában is fontos pozíciókat töltenek be. A legtöbb, Kamarilla uralta városban Ventrue a herceg.
Alyr: a Tremerekhez még annyit, hogy ezen a ponton a sztori összeköthető az Ars Magicával. Sokak szerint a Tremere mágusok voltak, akik vámpírrá lettek végül, ezért viseli a klán az ő nevüket.

Már szinte hallom Eiát: Jó étvágyat...

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
20 éve 5 hónapja #195271 Írta: Dodiee

Toma gazda írta: amit tudtam én is kitöltöttem ez jött ki.
valaki tud angolul??

Ventrue 41 %
Your taste for the finer things in life and sense of order and honour mark you out as a Ventrue. This clan of aristocrats see it as their duty to rule and guide the Camarilla, and most (although by no means all) Kindred Princes are members of this clan.

8O 8O JÉZUSOM!!! Toma, ez borzasztó!!! szörnyqszörnyqszörnyq!!!!!!! az én apám.. egy Ventrue!!! ekkora csapást!!!

Több
20 éve 5 hónapja #195270 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Vampire Score: 1
WereWolf Score: -6
Mage Score: 14
Wraith Score: 4
Changeling Score: 2

Szóval perme mágus :)

És Goivanni 32% :roll: De ez nem tetszik nekem :? Szerintem téved :roll:

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
20 éve 5 hónapja #195269 Írta: Dodiee
Changelling...

Vampire Score: -1
WereWolf Score: -11
Mage Score: -4
Wraith Score: -11
Changeling Score: 18

másik teszt: Malkavian 41%:D(perwe örülnek nagyon nagyon!!! bár meglepQ, az nemigen...) felmerülQ kérdésre a válasz: a gyakorta felül levQ, és nethez értQ énem töltötte ki. a többiek alusznak.

Több
20 éve 5 hónapja - 20 éve 5 hónapja #195268 Írta: Áfonya
Sonica, tudnál picit mesélni még erről a Toreador fajzatról? :D (én sem vagyok túlságosan képben :oops: )

Sőt, a gyengébbek kedvéért az okosak adhatnának egy kis leírást a többi klánról is... (hogy tanuljunk :D )

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
20 éve 5 hónapja #195267 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Vimpár Gittegylet
Changeling def by Estel: váltott gyerek akit a tündérek csecsemőkorában kicseréltek. (azaz tündérfajzat)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 5 hónapja #195266 Írta: Supersonica
Áfi, még el is tudlak képzelni toriként :lol:

Jah, valaki kérdezte a Changelinget, az is egy játékrendszer... sztem tündéri :)

Alyr: vééééér, mi más, hát vámpííííír :twisted:
A Tremere klán a. d. ~1200-ig normál mágikus klán volt, de tagjai a halhatatlanságra törtek, és vámpírt csináltak magukból hosszas kísérletezés után :wink:

Niph/Elentári: szettita, az az egyik független klán neve, másik kedvenc klánom :) , a Kígyók :) , Szeth követői

Több
20 éve 5 hónapja #195262 Írta: Áfonya
Teszt from dzsillz:

Vampire Score: 7
WereWolf Score: 6
Mage Score: 9
Wraith Score: -8
Changeling Score: 18

8)

Klánteszt:
Toreador 41 %

A leírása tetszik.. ;)

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand

Több
20 éve 5 hónapja #195260 Írta: Alyr Arkhon

Supersonica írta: Ejjej, ennyire nem ismeritek a Vampire világát? :evil:
Ugye van 13 klán, azokból a Szabbat, Kamarilla, Inconnu...
Egymás irtása (gy.k. jók és rosszak, meg van a semleges)... különböző meseszálak...(jórészt amerikai városokban játszódik, keleti part, nyugati part, a csúnya gonosz Szabbatos fiúk le akarják igázni a Kamarilla által birtokolt városokat, ejtenek magasról a maskarádéra, stb... )

A tesztnél a kérdésekre adott válaszaid alapján számolja ki, hogy melyik klánhoz tartoznál, milyen százalékkal (ha átállítod a válaszaidat, akkor változik a százalékos érték meg a klán is...).

A Tremere egy mágikus klán, vérmágiát űznek, de szerintem abba is hagyom a mesélést, mert erről napokig tudnék... mmint a Vampire-ről.

Vérmágia? Hmmmm...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 5 hónapja #195258 Írta: Supersonica
Ejjej, ennyire nem ismeritek a Vampire világát? :evil:
Ugye van 13 klán, azokból a Szabbat, Kamarilla, Inconnu...
Egymás irtása (gy.k. jók és rosszak, meg van a semleges)... különböző meseszálak...(jórészt amerikai városokban játszódik, keleti part, nyugati part, a csúnya gonosz Szabbatos fiúk le akarják igázni a Kamarilla által birtokolt városokat, ejtenek magasról a maskarádéra, stb... )

A tesztnél a kérdésekre adott válaszaid alapján számolja ki, hogy melyik klánhoz tartoznál, milyen százalékkal (ha átállítod a válaszaidat, akkor változik a százalékos érték meg a klán is...).

A Tremere egy mágikus klán, vérmágiát űznek, de szerintem abba is hagyom a mesélést, mert erről napokig tudnék... mmint a Vampire-ről.

Több
20 éve 5 hónapja #195253 Írta: Alyr Arkhon
Egyik másik teszt:
Vampire score 0
Werewolf score: 10
Magic Score: 5
Wraith Score 5
Changeling score -1

Nemtom ezek mit jelentenek és hogy jók-e
Ezeket a kérdéseket kevésbé értettem...

Továbbra is kérdem mien az aTremere és mér pont 32%?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.789 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére