Haditudományok Középföldén

Több
19 éve 7 hónapja #249011 Írta: Tharkún
Tharkún válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Sztm. Szauronnak csak bizonyítékként kellett az ing, hogy megingassa a szövetség tagjait. Utána 'nagylelkűen' odavetette volna az egyik tisztjének, v. testetöltésekor beleszőtte volna új páncéljába.

" ...Shadowfax bore him, shining, unveiled once more, a light starting from his upraised hand... "

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 7 hónapja #248884 Írta: Fyra Ithilwen
Fyra Ithilwen válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Tényleg bolondságot beszélünk...
Az orkok is amikor balhéztak, az egyikük egyből mondta, hogy viszik a Szemnek... de ha a másiknak sikerült is volna elsuvasztania, akkor valószínűleg kínok kínjával halt volna meg.

Tiro!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 7 hónapja - 19 éve 7 hónapja #248882 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Alyr Arkhon írta:

Mornambar írta: Sztem próbálgatta a Frodóét is, de szűk volt rá!
(biztos kitágította, azért nem vette fel többet a Frodó :) )

1. Sztem nem próbálgatta, nem fog szembeszállni a Sötét Úr akaratával.

2. Frodó utána felvette, Szarumán kése ezen csorbult ki.

Bolondságot beszéltek!!
Sauron nagyon vágyott a mithrilre, és nem tűrte volna, hogy bármelyik szolgája, akárha egy iciri-picirit is megtart belőle, valószínű kínhalál lett volna a része...
A Szájnak is csak azért adta oda, hogy kétségbeesésbe kergesse a Nyugat Kapitányait.

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 7 hónapja #248879 Írta: Fyra Ithilwen
Nekem nem lenne szívem szétszedni egy ilyen csodás inget :D
Meg nem biztos, hogy annyi mithriljük van.

Tiro!

Több
19 éve 7 hónapja #248852 Írta: Tinfang Gelion
Tinfang Gelion válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Elivileg kitágulhat, ha szétszedik, és új láncszemeket raknak bele. Bár nem tudom, hogy a mordori kovácsok mennyire voltak kompetensek a témában.. :lol: :lol:

Ami lehetetlen, nem szállhat el
mint egy álomkép
ami hihetetlen, nem múlhat el
mint az ébrenlét

Több
19 éve 7 hónapja #248847 Írta: Fyra Ithilwen
Meg amúgy is furcsa lenne, ha egy mithril láncing tágulna... :D

Tiro!

Több
19 éve 7 hónapja #248845 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Alyr Arkhon írta:

Affene, gondoltam, hogy elesek vhol!
(amúgy pojén volt)

Több
19 éve 7 hónapja #248839 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 7 hónapja #248823 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Sztem próbálgatta a Frodóét is, de szűk volt rá!

Több
19 éve 7 hónapja #248814 Írta: Fyra Ithilwen
Gondolom, Szauron Szája sem sértődött volna meg, ha megdobják egy mithril-láncinggel. Az már más kérdés, hogy jó lenne-e rá...

Tiro!

Több
19 éve 7 hónapja #247879 Írta: Alyr Arkhon

Fehér Szarumán írta: Följelentenék.....a Nazgűloknak ........ ők elvennék attól az orktól...nem épp udvariasan....

Vagy egyéb illetőknek.
Mordorban nem kevés ember is szolgált.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 7 hónapja #247762 Írta: Fehér Szarumán
Fehér Szarumán válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Följelentenék.....a Nazgűloknak ........ ők elvennék attól az orktól...nem épp udvariasan....

"Vannak kis gyűrűk, vannak nagyobbak, de nekem csak az Egy kell..."

Több
19 éve 7 hónapja #247656 Írta: Alyr Arkhon

Ery írta: Mithrillel felszerelni a tiszteket nem szerencsés ötlet. Tekntve az orkok mániáját a Mithril iránt (lásd a megfelelő részt a GyU-ban). Jobb ötlet ha a kincstárban felhalmozza.

Szvsz az orkok minden érték után így kapnának. De a mithril az nem sokáig maradhatna náluk. Biztos lenne valaki aki feljelentené őket... :twisted:

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 7 hónapja #247342 Írta: Fehér Szarumán

olorin.papa írta:

Fehér Szarumán írta: De hogyha ott van az orra előtt a mithril, akkor ki ne használná föl, akármennyi katonája is van? :itscool:

8) Már szerintem csak összegyűjtötte, és gyönyörködött benne, olyan vonzalmat érezhetett iránta, mint a sárkányok az arany iránt :wink:

Lehet, de Szauron is tudja, hogy "használni jobb, mint tárolni". :itscool:

Több
19 éve 7 hónapja #247340 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Fehér Szarumán írta: De hogyha ott van az orra előtt a mithril, akkor ki ne használná föl, akármennyi katonája is van? :itscool:

8) Már szerintem csak összegyűjtötte, és gyönyörködött benne, olyan vonzalmat érezhetett iránta, mint a sárkányok az arany iránt :wink:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 7 hónapja #247309 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Mithrillel felszerelni a tiszteket nem szerencsés ötlet. Tekntve az orkok mániáját a Mithril iránt (lásd a megfelelő részt a GyU-ban). Jobb ötlet ha a kincstárban felhalmozza.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
19 éve 7 hónapja #247308 Írta: Fehér Szarumán

Ecthelion írta: Ha jól emlékszem-bár nembiztos- el is akaraták küldeni Lugburzba vagyis Mordorba a láncinget meg az egyebeket, és ezért tört ki a vita.
A mithril pedig biztos hasznára vált volna, ha használta volna! A trollos elképzelés sem rossz.

Semmi kétség hogy hasznára vált volna-e. És igen, el akarták küldeni, emlékszek.

Több
19 éve 7 hónapja #247295 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Ha jól emlékszem-bár nembiztos- el is akaraták küldeni Lugburzba vagyis Mordorba a láncinget meg az egyebeket, és ezért tört ki a vita. A mithril pedig biztos hasznára vált volna, ha használta volna! A trollos elképzelés sem rossz.

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 7 hónapja #247286 Írta: Fehér Szarumán
De hogyha ott van az orra előtt a mithril, akkor ki ne használná föl, akármennyi katonája is van? :itscool:

Több
19 éve 7 hónapja #247278 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Szvsz nem volt FELTÉTlenül szüksége mithrilre. Annyi ork és egyéb mellett minek görcsölt volna még új fegyverek kiatlálásával? Azt hihette, hogy a puszta számbeli fölény untig elég a seregei győzelméhez, ha meg hozzá kerül az Egy, akkor már szinte fegyverer se lett volna szüksége.

Nem azt mondtam, hogy az orkok a nemtetszés miatt marakodtak Frodó ingén, hanem a birtoklási vágy miatt. Azt szvsz nem tudták, mennyit is ér valójában. vagy igen? Annyit tudhatatk, hogy ez Szauronnak fontos lehet, de azért nekik is jó lett volna.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 7 hónapja #247274 Írta: Fehér Szarumán
Nem csak nazgúlt , hanem mást is föl lehet mithrillel vértezni. Már nagyon elkanyarodtunk a nazgúlokra. Nekik nem is annyira kell mithril, hiszen elvileg nehezen lehet megölni őket. Elvileg. Én inkább arra gondolok, hogy Szauron trollokra használná a mithrilt. legalábbis én ezt tenném. :itscool:

Több
19 éve 7 hónapja #247245 Írta: Ecthelion
Az igaz! Lehet hogy én is elmenekültem volna, ha meghallok egy nazgúl sikolyt (hiába vagyok hős harcos :lol: ) vagy legalábbis befogom a fülem, és akkor már nincs kard a kezemben, de jó taktik! :D

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 7 hónapja #247243 Írta: Bögyös Fredegár
Bögyös Fredegár válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
Ó, te hős harcos :lol:
Amúgy igaz, hogy fegyver nélkül tényleg nem tudott ölni, de mindenesetre harcképtelenné remekül tudta tenni embereket.

Több
19 éve 7 hónapja #247224 Írta: Ecthelion
A félelem fegyverétől nem halnak még meg az emberek, ahhoz fegyver is kell, ami mithrilből a legtutibb :) Egyébként Ecthelion és Gothmog kölcsönösen végeztek egymással :) (Innen a nevem)

Több
19 éve 7 hónapja #247203 Írta: Bögyös Fredegár
Bögyös Fredegár válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Phaedra/Namarie írta:

Ulmo írta: a Balroghoz: a pontos számukat enm tudni, több ellentmondó adat is lehet, pl a Szilmarilokban, vagy a HoME különböző köteteiben. Igen, valószínűleg őt látta Dáin, és ez elég lehetett ahhoz, hogy egyáltalán ne akarjon belpni Móriába ("a Kapun túl még mindig vár rád Durin Veszte")

mithril: gondoltatok arra, hogy Szauron esetleg kereskedett, és néhány cikket (akár pl ételt) mithrilért cserébe szerzett be?

Ételt? Miért? A GyU írja, hogy Mordoron belül voltak megművelt területek, az orkok ellátása meg szvsz annyirra nem érdekelte Szauront, ellátták azok magukat, ha kellett, magukból.

De miért nem használta fel, ha egyszer a kezébe jutott mithril? Az lett volna logikusabb. mert akkor az orkok majdnem elpusztíthatalanok lettek volna. Erőszakkal is megszerezhette volna a mithrilt. Szerintem egész egyszerűen nem volt rá szüksége. Meg olyasmit használjon szauron, mait alapvetően tündék használnak? Az orkok szvsz azért vesztek össze Frodó mithrilingén, hogy ki birtokolja, valódi értékével nemigen lehettek tisztába.

Szvsz szauron birodalmában a pénznek nem sok szerepe lehetet- egész egyszerűen, mert majdnem mindent megszerezhette erőszakkal, vagy megfélelmítéssel, amit csak akart.

Nazgulokat nem kellett mithrillel felfegyverezni, az ő legerősebb fegyverük a tőlük való félelem, na meg szauron varázslata(i)plusz a Gyűrű léte voltak.

Még ehhez a hozászóláshoz visszatérve:
Én sem tartom valószínűnek a cserekereskedelmet, mivel Mordornak valóban voltak a N

Több
19 éve 7 hónapja #247173 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén
A megölték egymást talán túlzás, de megsebezték egymást, aztán mindketten belezuhantak Turgon mély szökőkútjába és megfulladtak ;)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 7 hónapja #247129 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Alyr Arkhon írta:

3.Aragorn írta:

Alyr Arkhon írta: Mithril: A GyUban van írva, hogy a mithril igen ritka, mert már nem bányásszák, és mert Szauron mindre rátette a kezét ami fellelhető volt.
Hogy miért volt rá szüksége? Az igen jó kérdés, gőzöm sincs mit csinált vele, és tekintve hogy az Oroduin maga alá temette az egész észak-mordori iparvidéket, aligha fogjuk megtudni...
Viszont fegyvert vagy ilyesmit aligha csinált belőle, mert nem sokra megy olyan fegyverrel amit a szolgái nem hajlandók kézbe venni...
Ámde lehet hogy ötvözte és csinált belőle mordint (ithildin után szabadon) amivel bármifélét alkothatott.

Balrogok: A táborban Ankalimonnal folytatott eszmecsere a forrásom: Ahogy Tolkien növelte a hatalmukat úgy csökkentette a számukat. Az Elveszett Mesékben pl Gondolin ostrománál még százszámra rohangásznak de akkor még nem is voltak olyan erősek.

Na én arra a pár százra gondoltam...
Abban a csatában, ha jól emlékszem az egyik tünde [size=9:3gikmdeh](a nevére nem emlékszem, sőt, már abban sem vagyok biztos, hogy tünde volt, lehet, hogy ember, úgyhogy pontosítsatok)[/size] egymaga megküzdött a Balrogok Urával.

Ha jól tévedek, Ecthelion.

Jól tévedsz :) Megküzdöttek, és megölték egymást. Akárcsak Glorfindel és az a "mezei" Balrog, amelyik az Echoriath egyik útját őrizte.

Több
19 éve 7 hónapja #247124 Írta: Alyr Arkhon

3.Aragorn írta:

Alyr Arkhon írta: Mithril: A GyUban van írva, hogy a mithril igen ritka, mert már nem bányásszák, és mert Szauron mindre rátette a kezét ami fellelhető volt.
Hogy miért volt rá szüksége? Az igen jó kérdés, gőzöm sincs mit csinált vele, és tekintve hogy az Oroduin maga alá temette az egész észak-mordori iparvidéket, aligha fogjuk megtudni...
Viszont fegyvert vagy ilyesmit aligha csinált belőle, mert nem sokra megy olyan fegyverrel amit a szolgái nem hajlandók kézbe venni...
Ámde lehet hogy ötvözte és csinált belőle mordint (ithildin után szabadon) amivel bármifélét alkothatott.

Balrogok: A táborban Ankalimonnal folytatott eszmecsere a forrásom: Ahogy Tolkien növelte a hatalmukat úgy csökkentette a számukat. Az Elveszett Mesékben pl Gondolin ostrománál még százszámra rohangásznak de akkor még nem is voltak olyan erősek.

Abban a csatában, ha jól emlékszem az egyik tünde [size=9:tsunzbl6](a nevére nem emlékszem, sőt, már abban sem vagyok biztos, hogy tünde volt, lehet, hogy ember, úgyhogy pontosítsatok)[/size] egymaga megküzdött a Balrogok Urával.

Ha jól tévedek, Ecthelion.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 7 hónapja #247121 Írta: 3.Aragorn
3.Aragorn válaszolt a következő témában: Haditudományok Középföldén

Abban a csatában, ha jól emlékszem az egyik tünde [size=9:3fw2jnqk](a nevére nem emlékszem, sőt, már abban sem vagyok biztos, hogy tünde volt, lehet, hogy ember, úgyhogy pontosítsatok)[/size] egymaga megküzdött a Balrogok Urával.

Több
19 éve 7 hónapja #247119 Írta: Alyr Arkhon
Mithril: A GyUban van írva, hogy a mithril igen ritka, mert már nem bányásszák, és mert Szauron mindre rátette a kezét ami fellelhető volt.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.686 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére