Kérdések

Több
17 éve 7 hónapja #320121 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Kérdések

Voronwe írta: Én úgy tudom Szauron pont attól lett "halott vagy harcképtelen", hogy levágták a kezéről a Gyűrűt. A Narsil pedig Elendil alatt tört ketté.
Így, vagy úgy, a lényeg, hogy volt "kézről-gyűrűt-levágós eset".

Narsil tényleg Elendil alatt tört ketté, ebben tévedtem - csak a Szilmarilliont néztem meg tegnap este, abban pedig kétértelműen volt megfogalmazva.

Ami viszont Szauron legyőzését illeti, abban fenntartom állításomat.

Lord of the Rings, "The Council of Elrond":

I beheld the last combat on the slopes of Orodruin, where Gil-Galad died, and Elendil fell, and Narsil broke beneath him; but Sauron himself was overthrown, and Isildur cut the Ring from his hand with the hilt-shard of his father's sword, and took it for his own.

The Silmarillion, "Of the Rings of Power and the Third Age":

But Sauron was also thrown down, and with the hilt-shard of Narsil Isildur cut the Ruling Ring from the hand of Sauron and took it for his own.

Tehát magyarra fordítva mindkettő azt mondja, hogy "Szauront legyőzték, és Isildur levágta a Gyűrűt." Ez a mondatszerkezet pedig erősen arra utal, hogy először történt meg a legyőzetés, és csak aztán a levágás; arra pedig egyáltalán nem, hogy az első tagmondatban leírt történés a második tagmondatban leírt cselekvés következménye lenne.

És hogy magam próbáljam megválaszolni a kérdésem: a Szövetség tudta, hogy Szauron egyetlen gyengepontja (furcsamód) a Gyűrű, és arra próbáltak "hajtani".

De, hogy ez sikerüljön, ahhoz tényleg kellett a "fool's hope"
-ezúttal is...

Nem értek egyet a "fool's hope"-al. Amint azt az előző hozzászólásban is említettem, a könyv egyértelművé teszi, hogy a Szövetség katonai ereje elég volt ahhoz, hogy ostrom alá vegye Barad-dúrt, majd pedig a döntő csatában rákényszerítse Szauront, hogy személyesen is előjöjjön. Ilyen helyzetben Szauron legfeljebb akkor győzhetett volna, ha (akár a Gyűrű, akár saját Maia-volta miatt) fizikailag sebezhetetlen lett volna, és egy szál magában le tudott volna nyomni egy egész hadsereget. Ilyen jellegű sebezhetetlenség azonban nem nagyon van a Gyűrűk Ura világában - még Morgothot is meg lehetett sebesíteni karddal és karommal.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 7 hónapja #320119 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Kérdések
Oisin: esteleg a kettő együtt :twisted:

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 7 hónapja #320118 Írta: Maedhros
Maedhros válaszolt a következő témában: Kérdések
Oisin: ezek mindenesetre alapos és vicces elméletek :) :twisted: és van bennük igazság...

I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?

Több
17 éve 7 hónapja #320116 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Kérdések

Ulmo írta: A Gyűrű Középföldéhez tartozik, Középfölde lakóinak kell megoldaniuk a problémát. Ha mindig mindenben a Valák segítségére hagyatkoznának, soha nem lennének önállóak.

Na igen, a könyvben ez a magyarázat szerepel, csakhogy ez egyáltalán nem meggyőző, sőt mi több, egészen álságos. Mert ha a Valák valóban nem akartak beleavatkozni Középfölde ügyeibe, ha azt akarták, hogy a tündék és az emberek önállóan oldják meg a "problémáikat", akkor korábban miért vettek részt Morgoth megdöntésében? És még korábban miért hívták a tündéket Valinorba, miért nem hagyták őket önállóan élni Középföldén? Mintha eleinte egyáltalán nem tartózkodtak volna attól, hogy beleavatkozzanak Középfölde sorsába... Vajon mi okozhatta ezt a pálfordulást?

Magyarázat 1: A Valák kezdettől fogva kevés dologgal törödtek a saját biztonságukon, kényelmükön, és szórakozásukon kívül. Amikor Melkor ledöntötte a lámpásaikat, bedurcáztak, elvonultak az égigérő hegyeik és elvarázsolt szigeteik mögé, ahol szép kis kertet építettek maguknak, miután begyűjtöttek mindent, ami tetszett nekik, a kirabolt Középföldét meg sorsára hagyták. A tündéket - mivel szórakoztatónak találták őket - Valinorba hívták, mit sem törődve azzal, hogy így megfosztják őket a szabadságtól és az önállóságtól. Melkor nem izgatta őket túlságosan, legalábbis addig, amíg Középföldén maradt és békén hagyta őket. Akkor kezdtek csak újra foglalkozni a gondolattal, hogy megdöntsék a hatalmát, amikor az betört a kertjükbe, és megrongálta a játékaikat. A noldák az orruk alá dörgölték mindezt, majd faképnél hagyták őket. Ezen a Valák újfent bedurcáztak, így aztán nem is segítettek nekik a Melkor elleni harcban, hanem szépen megvárták, amig elvéreznek, és csak azután indították meg a háborút Melkor ellen, ami valójában nem Középfölde felszabadítását célozta, hanem megintcsak a Valák saját biztonságát és nyugalmát. Ezután megint az édes semmit tették, amíg az emberek egy csoportja meg nem zavarta a pihenésüket. Mivel a tündékkel (noldákkal)korábban megjárták, nem akartak újabb bevándorlókat befogadni, így aztán kikönyörögték Iluvatarnál, hogy pusztítsa el a Númenoriakat - nehogy már nekik maguknak kelljen fáradni ezzel is - és találjon ki végre egy végleges megoldást, hogy többé ne háborgathassa őket senki. A Gyűrűháború ezek után már nem érdekelte őket, hiszen Valinor békéjét és biztonságát nem fenyegette, Középfölde meg sose érdekelte őket. Így aztán küldtek egy-két túlbuzgó önkéntest, hogy elmondhasák, valamit mégiscsak tettek, amúgy meg hagyták, hogy Középfölde népei oldják meg a "problémájukat", ahogy tudják.

Magyarázat 2: A Valák kezdettől fogva gyávák és határozatlanok voltak , ezért bástyázták el magukat a hegyeik mögé, ahelyett, hogy nyíltan felléptek volna Melkorral szemben, bár ők maguk is tisztában voltak vele, hogy ez nem helyes. Furdalta azonban őket a lelkiismeret, ezért aztán háború helyett a tündéket Valinorba hívták, hogy ők is részesüljenek az Iluvatar által nekik szánt békéből, biztonságból, és szépségből. Ekkor még azt tervezték, az embereket is Valinorba hívják majd. Csakhogy Melkor keresztülhúzta a számításaikat, és Középfölde után Valinort is kifosztotta és felprédálta. A noldák ekkor az orruk alá dörgölték, hogy megfosztották őket a szabadságuktól, mert gyávák voltak fellépni Melkor ellen, sőt, most is gyávák üldözőbe venni, majd faképnél hagyták őket. A Valák pedig - igazolva a vádakat - szokás szerint valóban határozatlanok és cselekvésképtelenek voltak, így mire rászánták magukat a háborúra, a noldák elvéreztek. A Valák ekkor meggondolták magukat, és - korábbi hibájukból okulva - az embereket nem hívták meg Valinorba, hanem hagyták, hogy szabadon alakítsák a sorsukat. Csakhogy ez is hiba volt, mert így meg a világ szépségétől fosztották meg őket, annak nagy részét ugyanis korábban Valinorba gyűjtötték, így Középföldén alig maradt. Nem csoda, ha az emberek egy csoportja ezt felháborító igazságtalanságnak érezte, és erővel próbálta elvenni, amiről úgy gondolta (helyesen), hogy jár neki. Ez viszont már sok volt szegény Valáknak, akik teljesen belegabalyodtak a saját korábbi hibáik következményeinek a hálójába, így aztán feladták, és Iluvatarhoz fordultak, aki ekkor már csak igen drasztikus módon tudta megoldani a "problémát". Ezek után a Valák , mivel látták, hogy hibát hibára halmoztak, és minden, amit addig tettek, rosszra fordult, inkább nem tettek semmit. Ezért nem avatkoztak bele a Gyűrűháborúba sem, vagy csak minimális mértékben, mert attól féltek, ha megteszik, azzal megint csak rontanak a helyzeten.

Magyarázat 3: ilyet még nem találtam.

Kíváncsian várom a véleményeket, további verziókat. :evil3:

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
17 éve 7 hónapja #320113 Írta: Voronwe
Voronwe válaszolt a következő témában: Kérdések

Barazkibil írta:

Voronwe írta: Bár: ha nem lett volna ez a szerencsés kézről-gyűrűt-levágós eset, vajon mit tudtak volna kezdeni Szauronnal? Erre volt e tervük, mikor elindultak Mordor felé?

Csak a pontosság kedvéért: nem volt semmiféle "kézről-gyűrűt-levágós eset". Ez csak a film találmánya. A "valóságban" a Szövetség ostroma annyira sikeres volt, hogy Szauron végül rákényszerült arra, hogy előjöjjön Barad-dúrból és személyesen is harcba szálljon; Gil-galad és Elendil párharcba bocsátkoztak vele, amiben ők ketten meghaltak, Szauron pedig elbukott (a Szilmarillion eredeti szövege nem teszi egyértelművé, hogy ekkor már "halott" volt-e, vagy pedig csak harcképtelen, de azt leírja, hogy Narsi akkor tört el, amikor Szauron ráesett); ezután pedig Isildur a már semlegesített (halott vagy harcképtelen) Szauron újjáról vágta le a Gyűrűt.

Én úgy tudom Szauron pont attól lett "halott vagy harcképtelen", hogy levágták a kezéről a Gyűrűt. A Narsil pedig Elendil alatt tört ketté.
Így, vagy úgy, a lényeg, hogy volt "kézről-gyűrűt-levágós eset".

És hogy magam próbáljam megválaszolni a kérdésem: a Szövetség tudta, hogy Szauron egyetlen gyengepontja (furcsamód) a Gyűrű, és arra próbáltak "hajtani".

De, hogy ez sikerüljön, ahhoz tényleg kellett a "fool's hope"
-ezúttal is...

Több
17 éve 7 hónapja #320094 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Kérdések

Voronwe írta: Bár: ha nem lett volna ez a szerencsés kézről-gyűrűt-levágós eset, vajon mit tudtak volna kezdeni Szauronnal? Erre volt e tervük, mikor elindultak Mordor felé?

Csak a pontosság kedvéért: nem volt semmiféle "kézről-gyűrűt-levágós eset". Ez csak a film találmánya. A "valóságban" a Szövetség ostroma annyira sikeres volt, hogy Szauron végül rákényszerült arra, hogy előjöjjön Barad-dúrból és személyesen is harcba szálljon; Gil-galad és Elendil párharcba bocsátkoztak vele, amiben ők ketten meghaltak, Szauron pedig elbukott (a Szilmarillion eredeti szövege nem teszi egyértelművé, hogy ekkor már "halott" volt-e, vagy pedig csak harcképtelen, de azt leírja, hogy Narsi akkor tört el, amikor Szauron ráesett); ezután pedig Isildur a már semlegesített (halott vagy harcképtelen) Szauron újjáról vágta le a Gyűrűt.

Több
17 éve 7 hónapja #320089 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Kérdések

Liliom írta: Lehet hogy korabban mar beszeltetek errol, de megkerdezem.
Hogyan temetkeztek a hobbitok es a tundek?

Passzolom a kérdést, nekem csak a halandókról van némi infóm. Talán tanultabb fórumozó társaink tudnának többet mondani erről. (Egyébként gyanítom, hogy semmit nem lehet róla tudni. :wink: )

Valaki?

Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek... :-)

Több
17 éve 7 hónapja #320088 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Kérdések

Anduin írta: Igazad lehet, de abban az esetben Szauronnak inkább egy sárkánynak, vagy valami tűz-szellemnek kéne lennie....eredeti emberi alakjában valószinüleg nem okádott tüzet.....késöbb sem szerintem.

Nem okádott tüzet szerintem sem.
Gandalf sem okádott tüzet mégis használta (harcra is).

Mi az hogy eredeti emberi alakjában????

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 7 hónapja #320085 Írta: Anduin
Anduin válaszolt a következő témában: Kérdések
Igazad lehet, de abban az esetben Szauronnak inkább egy sárkánynak, vagy valami tűz-szellemnek kéne lennie....eredeti emberi alakjában valószinüleg nem okádott tüzet.....késöbb sem szerintem.

Last night, with many cares and toils oppress'd
Weary, I laid me on a couch to rest.
(Poe)

Több
17 éve 7 hónapja #320080 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Kérdések

Anduin írta: Arra nem gondoltok, hogy Szauron ,,tüze" lehet képletes is, pl.: jelentheti gonoszságát vagy hatlmát?!

Elsődleges értelemben nem. A tűz általában materiális tűt Tolkiennél, ha átvitt értelemben akarja használni, akkor a "láng" kifejezéssel fordítják. Lásd: sárkánytűz, Anor lángja vs. Udun lángja, a szívekben égő láng, stb.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 7 hónapja #320077 Írta: Anduin
Arra nem gondoltok, hogy Szauron ,,tüze" lehet képletes is, pl.: jelentheti gonoszságát vagy hatlmát?!

(Poe)

Több
17 éve 7 hónapja #320068 Írta: Belchír o Lorien
Belchír o Lorien válaszolt a következő témában: Kérdések
Nem a filmből kiindulva, nekem az a véleményem, hogy Szauron akárhogy is nézzük igen nagyhatalmú volt.
Gil-Galad haláláról azt hallottam, hogy Szauron torkon ragadta és ez emésztette el a testét.

Több
17 éve 7 hónapja #320066 Írta: Elrond Vilya
Elrond Vilya válaszolt a következő témában: Kérdések
Na igen, A Gyűrű keresése is leír olyan összeütközéseket, amiből Szauron nem éppen győztesen jött ki, és egy testőrrel menekült el a csatatérről. Végleg megszabadulni Szaurontól a gyűrű megsemmisítése nélkül nem hiszem, hogy lehetséges lett volna.Az ainuk "halála"nekem valahogy zavaros(Szarumáné is), Szauron test nélkül is mozgásban tartja a gépezetet, sőt egyes források szerint még a gyűrű pusztulása uttán is vissza fog térni.( Persze Dagor Dagorath nem a Tolkien-életmű legkidolgozottabb és legellentmondásmentesebb része).

Több
17 éve 7 hónapja #320065 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Kérdések
Ne a filmből induljunk ki ha kérhetem.

Bér a források elég szűkszavúak (Elrond azt mondja, majd máskor elmondja az Utolsó Szövetség történetét ha jólemlékszem, mert nem tartozik a Tanács elé, de nem mondja el máskor se), aligha vonultak úgy fel a seregek, hogy "hát van egy Szauron ottan de ő úgyis csak a végén jelenik meg vagy valami".

Egyrészt Szauron nem volt legyőzhetetlen harcos, (ezt bizonyítja Huan) másrészt nem volt legyőzhetetlen hadvezér sem (a númenoriak illetve hadászatuk ellen akkor még nem volt működőképes receptje) és ne feledjük, hogy a tündék (sőt az emberek is) erősebbek voltak, mind számban, mind fizikálisan mind "spirituálisan".
Az ainuk sosem voltak sebezhetetlenek, Fingolfin, egy "átlag" tünde király megsebezte magát Morgoth-t a párbajuk során.
Gil-galad és Elendil joggal reménykedhetett benne, hogyha elég ügyesek (és nem hagyják Szauront szóhoz jutni mert még kimagyarázza magát) akkor bizony a Gyűrűk Ura a Narsil vagy az Aiglos pengéjét látja utoljára.

Gil-galad megégett Szauron tüzében, hogy ez konkrétan mit jelent, nem tudom, (Elrond megint szűkszavú pedig ő az egyetlen szemtanú aki a könyvben felbukkan) Elendil sem volt túl szerencsés, ráadásul eltört a kardja ahogy rátámaszkodott. Isildur sokkal szerencsésebb volt, és megölte Szauron akkori testét (vagy már Elendil tette csak ő is belehalt?) majd utána vette le ujjáról a Gyűrűt.

Ha pontatlanul emlékszem elnézést, tessék utánanézni a Gyűrű Szövetsége könyvben meg a Függelékben.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
17 éve 7 hónapja #320064 Írta: Elrond Vilya
Elrond Vilya válaszolt a következő témában: Kérdések
Nem nagyon volt más választásuk, mint hogy odamenjenek, akármilyen félelmetes fazon is az a Szauron.
Az ujjlevágós eset jó példa arra, hogy Középföldén határozottan működik a gondviselés.

Több
17 éve 7 hónapja #320059 Írta: Belchír o Lorien
Belchír o Lorien válaszolt a következő témában: Kérdések

Voronwe írta:

Ulmo írta:

Legolas-92 írta: Köszi de a szilmarilt kétszer is elolvastam szó szerint!
De ez a könyv nem írja hogy miéert Nem segítették a valák a tündék-emberek utolsó szövetségét a Mordor elleni háboróban!?
Ez csak egy kérdés?

A Gyűrű Középföldéhez tartozik, Középfölde lakóinak kell megoldaniuk a problémát. Ha mindig mindenben a Valák segítségére hagyatkoznának, soha nem lennének önállóak.

A Szövetség seregeinek nagyságát és erejét tekintve nem is lett volna rá szükség.
Bár: ha nem lett volna ez a szerencsés kézről-gyűrűt-levágós eset, vajon mit tudtak volna kezdeni Szauronnal? Erre volt e tervük, mikor elindultak Mordor felé?

Szerintem csak annyi járt a fejükben, hogy vhogy győzni kell. Végül is az utolsó nagy csatába vonultak. Ha az balul ütött volna ki, akkor annyi. Sauronra szerintem nem lehetett felkészülni, mert úgy ment a seregek között, mint kés a vajban. És ugye utána jött a véletlen.

Több
17 éve 7 hónapja #320050 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Kérdések

Legolas-92 írta: De szerintem volt egy két mentőtervük mert azért nem hiszem hogy csak úgy mentek bele mint tóth a vadkörtének! :)
Tuti hogy volt pót tervük, mert nem sok hadvezért olvashattok bármilyen történelemben akiknek nem lett volna!
Pl.:Gondolin oda is építetett a király lánya egy utat el onnan mert tudta hogy HA roszzra fordul minden akkor valahol ki kell menekíteni az embereket!

Hogy ennek kapcsán egy harmadkori Bölcset idézzek: "Just a fool's hope..." :wink:

Több
17 éve 7 hónapja #320049 Írta: Legolas-92
Legolas-92 válaszolt a következő témában: Kérdések
De szerintem volt egy két mentőtervük mert azért nem hiszem hogy csak úgy mentek bele mint tóth a vadkörtének! :)
Tuti hogy volt pót tervük, mert nem sok hadvezért olvashattok bármilyen történelemben akiknek nem lett volna!
Pl.:Gondolin oda is építetett a király lánya egy utat el onnan mert tudta hogy HA roszzra fordul minden akkor valahol ki kell menekíteni az embereket!

Minden a lövés pillanatában dől el!

Több
17 éve 7 hónapja #320015 Írta: Ninniach
Ninniach válaszolt a következő témában: Kérdések

Voronwe írta:

Ulmo írta:

De ez a könyv nem írja hogy miéert Nem segítették a valák a tündék-emberek utolsó szövetségét a Mordor elleni háboróban!?
Ez csak egy kérdés?

A Gyűrű Középföldéhez tartozik, Középfölde lakóinak kell megoldaniuk a problémát. Ha mindig mindenben a Valák segítségére hagyatkoznának, soha nem lennének önállóak.

A Szövetség seregeinek nagyságát és erejét tekintve nem is lett volna rá szükség.
Bár: ha nem lett volna ez a szerencsés kézről-gyűrűt-levágós eset, vajon mit tudtak volna kezdeni Szauronnal? Erre volt e tervük, mikor elindultak Mordor felé?

Amikor elindultak Mordor fele, nem tudhattak elore, hogy Sauron ujjat majd nyissz. Ugy vagtak neki az egesznek, hogy lesz ami lesz, ezt vegig kell csinalni.

All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Több
17 éve 7 hónapja #320005 Írta: Voronwe
Voronwe válaszolt a következő témában: Kérdések

Ulmo írta:

Ez csak egy kérdés?

Több
17 éve 7 hónapja #319965 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: Kérdések
Lehet hogy korabban mar beszeltetek errol, de megkerdezem.
Hogyan temetkeztek a hobbitok es a tundek?

...

Több
17 éve 7 hónapja #319946 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések

Ez csak egy kérdés?

Több
17 éve 7 hónapja #319933 Írta: Legolas-92
Köszi de a szilmarilt kétszer is elolvastam szó szerint!
Ez csak egy kérdés?

Több
17 éve 7 hónapja #319929 Írta: Anduin
Figyu először olvasd el a Szilmarillokat, vagy elmeséljük az egészet?

(Poe)

Több
17 éve 7 hónapja #319917 Írta: Legolas-92
OH!!Ajja azt hiszem meg kell tanulnom olvasni!
Ezt a marhaságot amit írtam!Én magam sem hiszem el!De hülye vagyok!
De azért kösz!
Egyébként szerintetek a valák miért nem segítettek a Mordor elleni küzdelemben?Mert volt elég erejü hozzá az tuti!

Több
17 éve 7 hónapja #319915 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések

Legolas-92 írta: Hello!
Csak egy kérdés!
A Harad házából való emberek csatlakoztak később Mordorhoz?Mert a könyv így írja hogy a haradiak.
Én nem tudom!
Volt a három edán ház.Köztük a Harad-ok.
Akkor később miéert álltak volna át a mordoriakhoz?
Ennek nincs semmi értelme! (Vagy csak én nem éretem!)

Szóval: a haradiak azok a Haradban, a Gondortól délre elterülő vidékeken élő emberek (Harad = nagyjából "Délvidék, Délföld"). Hador házának, amely az edánok 3. háza, ehhez semmi köze.

love is the shadow that ripens the wine

Több
17 éve 7 hónapja #319914 Írta: Anduin
Én is azt hiszem, hogy ez mindent megmagyaráz...... :D
Mellesleg hol olvastad azt a baromságot?

(Poe)

Több
17 éve 7 hónapja #319913 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések
Nem Hador lesz inkább az a Harad?

love is the shadow that ripens the wine

Több
17 éve 7 hónapja #319911 Írta: Legolas-92
Hello!
Csak egy kérdés!
A Harad házából való emberek csatlakoztak később Mordorhoz?Mert a könyv így írja hogy a haradiak.
Én nem tudom!
Volt a három edán ház.Köztük a Harad-ok.
Akkor később miéert álltak volna át a mordoriakhoz?
Ennek nincs semmi értelme! (Vagy csak én nem éretem!)

Több
17 éve 7 hónapja #319846 Írta: Levedi
Levedi válaszolt a következő témában: Kérdések
Kösztök a válaszokat :)

Lacho calad! Drego morn!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.401 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére