Kérdések

Több
21 éve 6 hónapja #121183 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Kérdések
Oh köszönöm!
És hol tudom elolvasni?? (sajnos megvenni nincsen alkalmam mert csóró vagyok-)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #121180 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Kérdések

Rabyn írta: Csóközön!

Naszal most úgy döntöttem elolvasok minden itthon fellelhető Tolkien művet.El is kezdetm de rögtön eszembe jutott valami. Tolkien mikor írta a Levél, Sonkádi Egyedgazda (Tolkien mesék gyűjteményben) lévő verseket és írásokat? Csak úgy érdekelne..

A Sonkádi Egyed gazdát valamikor a 30-as években kezdte írni, 49-ben jelent meg először. A Bombadil Toma kalandjai 62-ben jelent meg, 64-ben pedig a Fa és Levél (maga a Levél 39-ben született, amikor Tolkien holtpontra jutott a Gyűrűk Urával). A Wootton-i kovácsmester pedig 67-ben jelent meg.
De ha bővebben érdekelnek az egyes művek keletkezési körülményei is, akkor olvasd el a Tolkien életét... :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #121173 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Kérdések
Csóközön!

Naszal most úgy döntöttem elolvasok minden itthon fellelhető Tolkien művet.El is kezdetm de rögtön eszembe jutott valami. Tolkien mikor írta a Levél, Sonkádi Egyedgazda (Tolkien mesék gyűjteményben) lévő verseket és írásokat? Csak úgy érdekelne..

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 6 hónapja #121120 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Kérdések
Hm. Pedig én a Gyűrűre gondoltam... csak mert az mégiscsak főszereplőbb, és annak a nevében is benne van, hogy ő az Uralkodó Gyűrű... De azért köszi.

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 6 hónapja #121116 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Kérdések
SZIASZTOK!!
Szerintem a Gyűrűk Ura Szauronra utal.Ez az idézet a könyvből is erre utal(szerintem):"-Éljen!-pattant fel Pippin.-Itt a mi nemes unokabátyánk!Utat Frodónak,a Gyűrűk Urának!
-Hallgass!-szólt rá Gandalf hátulról,a tornác árnyékából.-ami gonosz annak nincs helye a völgyben;legalábbis néven neveznünk nem szabad.A Gyűrűk Ura nem Frodó,hanem a mordori Fekete Torony Ura ,akinek hatalma az egész világra kiterjed.

U.i.:Most irok először ebbe a topicba ugyhogy üdv mindenkinek!

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
21 éve 6 hónapja #121115 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Kérdések

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.
A címben a Gyűrűk Ura Szauronra vagy a Gyűrűre utal?

Szerintem Szauronra és a Gyűrűre, na meg Frodóra egyaránt vonatkozhat a cím.
De ez lehet, hogy egy hülye gondolat. :oops:

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
21 éve 6 hónapja #121112 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Kérdések

Sesy Olórea írta: Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.

Szauronra. A Tanácsban valamelyik hobbit (gondolom Pippin) elkiáltja magát: "Utat Frodónak, a Gyűrű Urának!" Erre Gandalf rászól, hogy Szauron a Gyűrű Ura.

Több
21 éve 6 hónapja #121101 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Kérdések
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 6 hónapja #121098 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Kérdések
A Gyűrű Szauronnál van, nem a lidérceknél... miután a szolgái lettek, visszavette tőlük a Kilencet.

Több
21 éve 6 hónapja #121095 Írta: Telcontar

Szméagol írta: De ez ellentmond az eredeti problémának... Trufa megtört valamit a nazgulban és az elszállt Ardáról. De ha csak Gyűrűjük köti őket a valósághoz, akkor nem halhatott volna meg Éowyn és Trufa kard csapása által, mert ugye a gyűrűiket nem bántotta senki... :roll:

Nem mond ellent. Teljesen mindegy, hogy a lidérclétet fenntartó hatást semmisítik meg, vagy a hatás forrását, mindkét esetben elillan a varázslat, amely a szellemet e világon tartja.
Amit én hiányolok, a földre hulló köpeny és korona mellett a gyűrű. Annak ott kellene lennie, és egy szó sem esett róla... Van valahol valami írás vagy levél erről?

Több
21 éve 6 hónapja #121074 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Kérdések
Sziasztok!

Oisin írta: Évezredekkel "élték túl" az ember természetes élettartamát, eredeti hús-vér testüket régen elvesztették, és a harmadkorban már csak testetlen szellemek (feák), amiket kizárólag a gyűrűjük köt a fizikai világhoz. Ha elveszítik, azonnal Mandoshoz kerülnek, szerintem.

De ez ellentmond az eredeti problémának... Trufa megtört valamit a nazgulban és az elszállt Ardáról. De ha csak Gyűrűjük köti őket a valósághoz, akkor nem halhatott volna meg Éowyn és Trufa kard csapása által, mert ugye a gyűrűiket nem bántotta senki... :roll:

Több
21 éve 6 hónapja #120900 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Kérdések
Az emberek is Mandoshoz kerülnek közvetlenül a haláluk után, csak nem abba a csarnokba, ahova a tündék. Különbség abban van, hogy a tündék Mandos csarnokaiból visszatérhetnek Ardára, az emberek viszont elhagyják Arda köreit. Csak az nem világos számomra, hogy ez mikor következik be: nem sokkal a haláluk után, vagy csak Arda végső pusztulása után.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 6 hónapja #120887 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések
A nazgúlok emberi feák - könnyen meglehet, hogy az emberi lélek útját járják (hogy mi vár rájuk a végén, az más kérdés... ;-)

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 6 hónapja #120886 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Kérdések
Szerintem nem kerülnek Mandoshoz hanem őket is kizárják a Semmibe, mert ha jól emlékszem Mandoshoz csak a tündék kerültek...

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 6 hónapja #120884 Írta: Oisin

Szméagol írta: De nem hinném, hogy a lidércek olyan szorosan kötődnének a gyűrűikhez... A Thrór is átadta gyűrűjét gyermekének mégsem halt meg

De Thrór nem vált lidérccé! A nazgúlok viszont már rég nem emberek, hanem lédércek, azaz élőhalottak. Évezredekkel "élték túl" az ember természetes élettartamát, eredeti hús-vér testüket régen elvesztették, és a harmadkorban már csak testetlen szellemek (feák), amiket kizárólag a gyűrűjük köt a fizikai világhoz. Ha elveszítik, azonnal Mandoshoz kerülnek, szerintem.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 6 hónapja #120795 Írta: Clip
Clip válaszolt a következő témában: Kérdések

Szméagol írta: A Thrór is átadta gyűrűjét gyermekének mégsem halt meg, tehát nem kötődött hozzá olyan szorosan. És, ha jól gondolom, az emberek Gyűrűi egy szinten vannak a törpökéivel, tehát nem függtek annyira tőle, "csak" kötődési szempontból.

Igen, de le van írva, hogy a törpöket nem tudta Szauron a hatalmába hajtani a Gyűrűkkel, mert náluk egyedül az aranyéhségüket ébresztette fel (inkább csak növelte :wink: ) Az embereknél ez simán ment.

Üdv: Clip

Baruk Khazâd! Khazâd aiměnu!
Törpök fejszéi! Rajtatok a törpök!

Több
21 éve 6 hónapja #120782 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Tehát a sasok győztek volna, szvsz, de Manwe nem akarta, hogy beleavatkozzanak Középfölde sorsába (valaki mondta már), ami nagyon jellemző... :?

De nem hinném, hogy a lidércek olyan szorosan kötődnének a gyűrűikhez... A Thrór is átadta gyűrűjét gyermekének mégsem halt meg, tehát nem kötődött hozzá olyan szorosan. És, ha jól gondolom, az emberek Gyűrűi egy szinten vannak a törpökéivel, tehát nem függtek annyira tőle, "csak" kötődési szempontból. Szauron, mint annak idején Melkor (-->Ungóliant), át tudott adni a hatalmából a nazguloknak és rájuk is tudta kényszeríteni az akaratát, így a nazgulokat én kilenc "pici Szauronnak" mondanám. :roll:

Több
21 éve 6 hónapja #120667 Írta: amanibhavam

Nefadar írta: amani: ezt még nem is halottam, hogy maia-k lennének. Hol olvastad?

pl itt: www.glyphweb.com/arda/e/eagles.html

Több
21 éve 6 hónapja #120655 Írta: Nefadar
amani: ezt még nem is halottam, hogy maia-k lennének. Hol olvastad?

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #120652 Írta: amanibhavam
Amennyire én tudom, Thorondor, a sasok királya maia volt, és azok leszármazottai is (köztük Gwaihir), és így egy rendbe tartoztak a balrogokkal, Szauronnal, az istárokkal stb.

Több
21 éve 6 hónapja #120649 Írta: Nefadar
Így már érthető a Trufás dolog.
A Sasokat szerintem sem lehet egy könnyen elpusztítani, mert még mindig a valák védelmét élvezik szerintem...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #120644 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Kérdések
Szerintem a Sasok sokkal erősebbek annál, hogy elpusztuljanak. Manwe küldöttei, és a Szilmarilokban egy egész raj sárkányt simán elpusztítottak. Jelenlétük a GyU-ban szerintem azt a fajat "isteni" és pozitív erőt képviseli, ami nem hagyja, hogy a gonosz végső győzelmet arasson. Véleményem szerint Szauron nincs olyan erős ellenfél, mint Morgoth volt.

Mit tört meg Trufa? Szerintem nem simán a gyűrű mágiáját, hanem a hordozóét is. A gyűrű a viselő hatalmának kiterjesztése, de elsősorban a viselőt kell elpusztítani. Az Egyre ez nem tudom, mennyire áll, mert ott magát a gyűrűt kell elpusztítani Szauron megsemmisítéséshez.

Szerintem a Lidérc számára már megváltás volt a halál, noha a hangja nem erre vallott. Az azonban, amit Eowynnak moondott, az pont arról szól, hogy ő szenved a halhatatlanságtól, amit pedig oly nagyon akart .

Személy szerint azt a nézetet vallom, hogy Trufa és eowyn egyűtt ölték meg. És ami a legkülönösebb: Trufa úgy, hogy azt se tudta mit tesz, csak odavágott, mert nem akarta magára hagyni Eowynt.

Lehet, hogy meredek gondolat, de szerintem igazából a szeretet erje ölte meg a Nazgúlt, de ehhez Trufának saját iszonyatos félelmét és önmagát kellet legyőznie.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 6 hónapja #120637 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Kérdések

Szméagol írta: Sziasztok!

Ez a nazgulos dolog nagyon ledöbbentett... (Majdnem szívrohamot kaptam.) De így jó, így együtt. De vajon Trufa fáradt el jobban vagy Éowyn? (Ha értitek mire célzok :roll: ) Mert ugye Trufa hamarabb felépült, viszont az "akaratot" vágta keresztül, ami azért nagyobb dolog. Éowyn nem azért kelt fel az ágyból később, mert őt még a saját szomorúságai is nyomasztották?

Alyr: Nagyon logikus az érvelésed, de ha a nagyobb Sasok mind összejönnek, akkor jóval többen vannak kilncnél és rájuk szvsz nem hat a félelem (hivatalos forrás erről/ellenkezőjéről?).
De speciel én nem a filmbeli jelenetre gondoltam, hanem, mikor Legolas lelövi Sarn Gebirnél... :wink:

Ez nem ide vág, de megkérdezném: A Pippin név kapcsolatban lehetett a frankok királyaival, vagy csak véletlen? Esetleg Tolkien "germán mániájával"állunk szemben?

Nem szabad ilyenektől szívrohamot kapni (bár azért egyet-kettőt velem is fordult a világ), fel kell készülni...
Igen Éowynt a saját szomorúsága is nagyon nyomasztotta, hiszen úgy érezte, nincs miért élnie. Mindazonáltal az Angmari Boszorkányúr még védőmágia nélkül is, félholtan is nagyon nagy ellenfél. Főleg hogy lidérc és Gyűrűhordozó. (hiszen puszta jelenlétével olyan félelmet sugárzott, hogy seregek menekültek előle) Akkor most Pippin a Kilnec Gyűrű egyikének mágiáját törte meg?

A sasokról: én úgy gondoltam hogy netán hordoznak valakit a hátukon, és arra bizony nagyon is hat a nazgulok mágiája. Ezenkívül is vannak a nazguloknak "fegyvereik", amelyekkel a sasokra is hathatnak. Hiszen valamiféle lidérckardjuk van, (nem emlékszem pontosan, de ha Frodó a könyvben, Gyűrűvel az ujján tisztán látta az arcukat, fegyverüket, páncéljukat akkor azok is hozzájuk tartoztak, gondolom csupa-csupa "kedves" hatással) Morgultőr, Fekete Lehellet, és el tudom képzelni hogy esetleges csatájuk során egyéb erők is besegítenek. (Szauron például) Lehet hogy a sasok győznének, de ezzel csak azt érnék el hogy a szárnyasok elpusztulnak, az esetleges Gyűrűhordozót a lidércek nyugodtan várhatják a Végzet-katlanban...

A Pippin névről: valaki nálam okosabbat kell megkérdezni, bízom benne hogy hamarosan választ kapsz.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 6 hónapja #120624 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések

Nóli írta: Én az itt következő idézetet nem értem!!! :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2:
A Gyűrű keresésében volt, az én (új) kiadásom szerint a 233. oldal tetején.

Tolkien bácsi írta: A szekrény egy magas polcán két tárgy porosodott egy ládikóban: egy aranyfiola, amely míves láncon függött, de üres volt, s az oldalába nem véstek feliratot vagy jelt, mégsem férhetett hozzá kétség, hogy Isildur lánca volt ez, amelyen a Gyűrű függött. Mellette pedig az örökre elsiratott, immáron értéktelen kincs: Maga az Elendilmir, a tünde kristályból készített csillag, a ithrilből faragott pánttal, amely Silmarienről szállt Elendilre, s ő királyi jelképként vitte magával az Északi Királyságba. S Elendir után minde király és nemzetségfő, aki Arnorban követte őt, homlokán viselte az Elendilmirt, még maga Elessar is. Pedig - bár az ékkő szépsége és káprázatos volt, s az imladrisi tünde mesterek kovácsolták Isildur fia Valandil számára - sem hatalma, sem értéke nem ért fel az eredetivel, amely Isildurral együtt veszett az éjszakába, és soha többé nem került elő

Szóval, hogy találhatták meg az eredetit, ami nem az eredeti, és különben is, ha az eredeti vagy nem az eredeti is, miért értéktelen, amikor nagyon értékes? És különben is az eredeti, és értkes de :?: :!:
:hein:

Nóli: a szöveg kicsit furcsán fogalmaz, de az a lényeg, hogy két Elendilmir készült. Az első, ami Númenorban készült (vagy Valinorban?) Silmarientől származott Elendilhez és Isildurhoz. Ez elveszett, amikor Isildurt megölték az orkok Nősziromföldén, és Gilmi ezt találta meg Orthancban.
A másodikat készítették Völgyzugoly tündekovácsai Isildur fiának, ezt hordták Arnor királyai és a Dúnadádok Vezérei. Ez az, ami nem érhet fel az eredeti ékszer értékével és nemességével, hiszen csak egy másolat.
(Hiba a fordításban: mikor azt írják a megtalált ékszerről, hogy "immáron értéktelen", az eredetiben "without worth" szerepel, ami itt inkább "felbecsülhetetlen értékű", hiszen egy többezer éves ékszerről van szó)

Megjegyzés: kicsivel kevesebb emoticont a hozzászólásokba, ha szabad kérni...

Több
21 éve 6 hónapja #120558 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Ez a nazgulos dolog nagyon ledöbbentett... (Majdnem szívrohamot kaptam.) De így jó, így együtt. De vajon Trufa fáradt el jobban vagy Éowyn? (Ha értitek mire célzok :roll: ) Mert ugye Trufa hamarabb felépült, viszont az "akaratot" vágta keresztül, ami azért nagyobb dolog. Éowyn nem azért kelt fel az ágyból később, mert őt még a saját szomorúságai is nyomasztották?

Alyr: Nagyon logikus az érvelésed, de ha a nagyobb Sasok mind összejönnek, akkor jóval többen vannak kilncnél és rájuk szvsz nem hat a félelem (hivatalos forrás erről/ellenkezőjéről?).
De speciel én nem a filmbeli jelenetre gondoltam, hanem, mikor Legolas lelövi Sarn Gebirnél... :wink:

Ez nem ide vág, de megkérdezném: A Pippin név kapcsolatban lehetett a frankok királyaival, vagy csak véletlen? Esetleg Tolkien "germán mániájával"állunk szemben?

Több
21 éve 6 hónapja #120525 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Kérdések
O.K., tehát akkor végső soron együtt ölték meg. Így jó? :)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
21 éve 6 hónapja #120523 Írta: Telcontar
Nincs nálam a könyv, de megpróbálok pontos lenni.
Trufa kardját az Angmari Boszorkányúr ellen kovácsolták. Amikor átvágta a nazgul térde inát, vele együtt az akaratot is, amely összetartotta a gonosz lelket (magyar kiadásban is kb. így fogalmaznak) és alakot adott az árnynak. Miután ez a "mágikus" kötés felszakadt, immár egy egyszerű kard is képessé vált arra hogy a nazgult megsebezze és Éowyn nem habozott.
Eredetiben kétszer is "she" áll a mondatban.
Már én is elfilóztam a Gwaihiros légikommandóról és eredményre jutottam: nem ilyen "ki az erősebb" stílusban.
A Sasok (akárcsak Gandalf) Manwe küldöttei. Ha Manwe szerette volna Szauront leigázni, megtehette volna: odamegy és rendet teremt. De nem akarta, Númenor bukása után különösen nem. Az Embernek (és Középföldének) önmagáért kellett kiállnia. Ha megfigyelitek, a Sasok a Harmadkorban kizárólag Gandalfnak segítenek. Semmit sem oldottak meg: de amikor Középfölde Szabad Népei mindent megtettek, amiből erejükre futotta (még ha ehhez Gandalf is kellett), akkor kaphatták meg az "isteni segítséget". Akárcsak az Öt Sereg Csatájában. "Segíts magadon és Isten is megsegít."
Szvsz a sasoknak nem okozott volna gondot a nazgulok legyőzése, hiszen az utolsó csatában le is csaptak rájuk.

Több
21 éve 6 hónapja #120516 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Kérdések
Nekem úgy mondták, hogy Trufa törte meg a varázst amikor lesújtott a térdhajlatába, de Éowyn ölte meg utána.
Kicsit azért zavaros.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 6 hónapja #120479 Írta: Oisin
"Ulmo\n

A Boszorkányurat természetesen Éowyn ölte meg. Most sajna nincs előttem az angol szöveg, de az eredeti mondatban (mikor a köpeny válla és a korona közé sújt) szerepel a "she" szó. És mivel Trufa nem nő, így csak Éowyn lehet.

Én nem így emlékszem. Szerintem az angol eredetiben is Trufa méri rá a végzetes csapást. Éowyn csapását emlékeim szerint kivédi a nazgúl. De majd meg fogom nézni újra az angol szöveget.

Üdv, Oisin

Több
21 éve 6 hónapja #120475 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: Kérdések

Nefadar írta:

Cerebrum írta: Meg miért dícséri akkor Gandalf Trufát agyra-főre? Nem értem...

Igen, ezt én sem értem. Akkor itt is elfordították? :roll:

Hát, nem tudom.

De az Arda Enciklopédiában ezt írják a Boszorkányurról: "He was slain by Éowyn and Meriadoc Brandybuck during the Battle of the Pelennor Fields."

Trufáról pedig ezt: "Merry was present at the destruction of Isengard, and rode to the Battle of the Pelennor with the Rohirrim. There, his deeds won great renown, for with Éowyn of Rohan he defeated and slew the Lord of the Nazg

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.983 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére