- Köszönetek: 0
Kérdések
- Nilraen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Köszi a válaszokat! És bocsi ,hogy megint a hülye kérdéseimmel fogok bombázni mindenkit,egy kicsit tudatlan vagyok !
Szóval a kérdés:Arwenek kik voltak a szülei?Én ugy tudom hogy Elrond és Galadriel.de ez valahogy nem stimm,Galadriel férje ugyebár Celeborn volt...vagy Elrond csak felnevelte(és nem a "vérszerinti apja")? [size=9:1m87a3hb]mondtam hogy egy istentelenül nagy baromságot fogok kérdezni...[/size]
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Szméagol írta: Ezt a féltünde témát már kibeszéltük. Akárhányszor kap "frissítést" egy féltünde, akár tünde, akár ember oldalról örökre féltünde marad.
Azt hiszem ez lett a vége.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ellana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
- Nefadar
- Nem elérhető
Remélem értettétek, hogy gondolom...
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Rían írta:
Galadh írta: Egy féltündétől és egy embertől mi születik?
(ember, féltünde vagy mi?)
Negyedtünde...
Á, nem. egész biztos, hogy féltünde! Valahol írja a könyvben, hogy Arwen ősei közt több ember is volt. :deal: Vagy féltündék lettek volna? Tényleg! Tünde+ féltünde= háromnegyedtünde ? :
Szerintem ugyanúgy féltünde, hiszen Arwennek is van választása, hogy mi legyen ember vagy tünde, és ebből arra lehet következtetni, hogy féltünde, pedig már Elrond is féltünde. Szóval 3/4 tünde=1/2 tünde, és ha ez van, akkortalán 1/4 tünde=1/2 tünde
Rían írta:
Nilraen írta: Sziasztok!
A halhatatlansággal kapcsolatban lenne egy kérdésem(ne nézzetek hülyének,azért nem tom mert még csak a Gyűrűk Urát olvastam.a többit most fogom...)szóval:hogy történik ez,v.ki lemond a halhatatlanságról és akkor ugyebér halandó lesz ,de miért és hogyan,hogy veszti el a halhatatlanságát?????? :hein:
[size=9:1hzwr4p7]na hát ha ezt a kérdést igy most valaki megérti...[/size]
Lemondani csak a FÉLtündék tudnak róla. :deal: Arwen :arwen1: kiváltságos helyzetben volt! (Asszem. javítsatok ki, ha nem jól tudom... )
Arwen nem kiváltságos helyzetben, hanem féltünde volt.
Telcontar írta: Huh, mit össze nem kavartok. Lássuk sorban:
A tündelét és az emberlét nem matematikai fogalom. Valaki vagy tünde, vagy ember, nem választhat, mert az Emberek Ajándéka csak az embereké (nem csak a halál, de a szabadság is!!!), míg a halhatatlanság a tündééké. A féltünde kifejezés csak a származást jelenti (a vér százalékától függetlenül), nem a sorsot. Ezt megváltoztatni csak kivételes helyzetben lehet: Lúthien a szilmaril miatt kapott kedvezményt. Tuor helyzete bizonytalan (ő ugyanis eltündésedett), de Tuor és Idril gyermeke, Earendil ember volt, míg Lúthienék leszármazottai, Díor és Elwing tündék. Hogy ez a helyzet tisztázódjon, Elwing és Earendil gyermekei (Elros és Elrond) választhattak. Arwen volt ezek után az egyetlen, aki változtathatott: ő tünde volt, de Frodó javára lemondott a kiváltságairól, neki Aragorn és a Gyűrű miatt volt erre lehetősége.
A sindák lemondtak Valinorról, még az Első Kor előtt. Ők nem hajózhatnak el, ez fáj Celebornnak, ezért mondta, hogy "boldog lehetsz, mert a kincsed veled maradhat az idők végezetéig". Celeborn és Galadriel ugyanis csak azután találkoznak majd újra. Legolas csak mint a Gyűrű útitársa kapott lehetőséget. Elladan és Elrohir is csak a Gyűrűháborúban játszott szerepük miatt kaptak jogot az elhajózásra, amellyel haboztak élni. Hogy az utolsó hajóval, amellyel Círdan is távozott, elmentek-e, nem tudom. Aki maradt, az elhalványult majd megszűnt testi valójában létezni, mert Középföldén eljött az emberek ideje.
Voltak még más féltündék is, de ember sorssal. Amroth fajtája (aki Galadriel gyermeke az egyik szövegvariánsban, a másikban nem) keveredett a dél-gondoriakkal és Dol Amroth fejedelme, Imrahil is féltünde volt, amint ezt a GYU-ban is említik, sőt, úgy tűnik az utalások alapján, hogy ott sokan...
Arwen miért egésztünde? Hisz Elrond egyértelműen féltünde, és lentebb arról volt szó, hogy féltünnde gyereke féltünde...
Rabyn írta: Most fogok egy istentelnül hülyét kérdezni..
Miután drága Gandalfunk lepottyant a balroggal (aminek ugye van szárnya csak nem használja ) és "meghalt" az ő lelke (vagy milye) utána visszarepült a Valákhoz?
Igen , visszarepült (a fëa-ja). Csak a valák fontosnak vélték, hogy visszamenjen, ugyanis a többi Istar eltért a "világ megmentése akció eredeti tervétől"...
- Rabyn
- Nem elérhető
Miután drága Gandalfunk lepottyant a balroggal (aminek ugye van szárnya csak nem használja ) és "meghalt" az ő lelke (vagy milye) utána visszarepült a Valákhoz?
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Ulmo írta:
Nóli írta: Én az itt következő idézetet nem értem!!! :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2:
A Gyűrű keresésében volt, az én (új) kiadásom szerint a 233. oldal tetején.
Tolkien bácsi írta: A szekrény egy magas polcán két tárgy porosodott egy ládikóban: egy aranyfiola, amely míves láncon függött, de üres volt, s az oldalába nem véstek feliratot vagy jelt, mégsem férhetett hozzá kétség, hogy Isildur lánca volt ez, amelyen a Gyűrű függött. Mellette pedig az örökre elsiratott, immáron értéktelen kincs: Maga az Elendilmir, a tünde kristályból készített csillag, a ithrilből faragott pánttal, amely Silmarienről szállt Elendilre, s ő királyi jelképként vitte magával az Északi Királyságba. S Elendir után minde király és nemzetségfő, aki Arnorban követte őt, homlokán viselte az Elendilmirt, még maga Elessar is. Pedig - bár az ékkő szépsége és káprázatos volt, s az imladrisi tünde mesterek kovácsolták Isildur fia Valandil számára - sem hatalma, sem értéke nem ért fel az eredetivel, amely Isildurral együtt veszett az éjszakába, és soha többé nem került elő
Szóval, hogy találhatták meg az eredetit, ami nem az eredeti, és különben is, ha az eredeti vagy nem az eredeti is, miért értéktelen, amikor nagyon értékes? És különben is az eredeti, és értkes de :
:hein:
Nóli: a szöveg kicsit furcsán fogalmaz, de az a lényeg, hogy két Elendilmir készült. Az első, ami Númenorban készült (vagy Valinorban?) Silmarientől származott Elendilhez és Isildurhoz. Ez elveszett, amikor Isildurt megölték az orkok Nősziromföldén, és Gilmi ezt találta meg Orthancban.
A másodikat készítették Völgyzugoly tündekovácsai Isildur fiának, ezt hordták Arnor királyai és a Dúnadádok Vezérei. Ez az, ami nem érhet fel az eredeti ékszer értékével és nemességével, hiszen csak egy másolat.
(Hiba a fordításban: mikor azt írják a megtalált ékszerről, hogy "immáron értéktelen", az eredetiben "without worth" szerepel, ami itt inkább "felbecsülhetetlen értékű", hiszen egy többezer éves ékszerről van szó)
Megjegyzés: kicsivel kevesebb emoticont a hozzászólásokba, ha szabad kérni...
De itt most nem arról van szó, hogy Isildur kincseit találták meg? Szóval, mert megtalálták azt a ládikót/nyakláncot vagy mi a fenét, amiben Isildur a Gyűrűt tartotta, vagyis ez azt jelenti, hogy megtalálták azokat a dolgokat, amik Isildurral együtt vesztek el az éjszakába. És az eredeti Elendilmir Isildurral veszett el az éjszakába, vagyis mégiscsak at eredetit találták meg vagy nem ? Vagyis azt találták meg... Vagyis nagyon elfordították. Aha. Felfogtam! :hello:
Az emotikonok éppen a pillanatnyi érzédseim hevességét próbálták kifejezni. A mértéke meg annak a mértékét.
- Ulmo
- Nem elérhető
Telcontar írta: A sindák lemondtak Valinorról, még az Első Kor előtt. Ők nem hajózhatnak el...
Telcontar, hadd kötözködjek veled egy kicsit. A sindák ugyan nem vándoroltak Valinorba a vanyákkal és a noldákkal, de az Első Kor végén sokan közülük elhajóztak Tol Eresseára. Emellett Legolas is elhajózott Aragorn halála után, és tudomásom szerint ő is sinda volt. Az még kérdés, hogy pl az erdőtündék és a többi moriquendi elhajózhat-e.
Peredhil: a Valák Tolkien világának részei, tehát nem lehet róluk úgy beszélni, hogy "léteztek a negyedkorban" - egyébként a GyU kora a Harmadkor. A Valák a Világ Őrei, léteznek, és létezni is fognak, amíg Ilúvatar akarja. (Egyébként a Valák dolgoztak a Másod- és a Harmadkorban is: lásd Númenor történetét és az istárok küldését Középföldére)
- @One
- Nem elérhető
- Telcontar
- Nem elérhető
- @One
- Nem elérhető
- Telcontar
- Nem elérhető
A tündelét és az emberlét nem matematikai fogalom. Valaki vagy tünde, vagy ember, nem választhat, mert az Emberek Ajándéka csak az embereké (nem csak a halál, de a szabadság is!!!), míg a halhatatlanság a tündééké. A féltünde kifejezés csak a származást jelenti (a vér százalékától függetlenül), nem a sorsot. Ezt megváltoztatni csak kivételes helyzetben lehet: Lúthien a szilmaril miatt kapott kedvezményt. Tuor helyzete bizonytalan (ő ugyanis eltündésedett), de Tuor és Idril gyermeke, Earendil ember volt, míg Lúthienék leszármazottai, Díor és Elwing tündék. Hogy ez a helyzet tisztázódjon, Elwing és Earendil gyermekei (Elros és Elrond) választhattak. Arwen volt ezek után az egyetlen, aki változtathatott: ő tünde volt, de Frodó javára lemondott a kiváltságairól, neki Aragorn és a Gyűrű miatt volt erre lehetősége.
A sindák lemondtak Valinorról, még az Első Kor előtt. Ők nem hajózhatnak el, ez fáj Celebornnak, ezért mondta, hogy "boldog lehetsz, mert a kincsed veled maradhat az idők végezetéig". Celeborn és Galadriel ugyanis csak azután találkoznak majd újra. Legolas csak mint a Gyűrű útitársa kapott lehetőséget. Elladan és Elrohir is csak a Gyűrűháborúban játszott szerepük miatt kaptak jogot az elhajózásra, amellyel haboztak élni. Hogy az utolsó hajóval, amellyel Círdan is távozott, elmentek-e, nem tudom. Aki maradt, az elhalványult majd megszűnt testi valójában létezni, mert Középföldén eljött az emberek ideje.
Voltak még más féltündék is, de ember sorssal. Amroth fajtája (aki Galadriel gyermeke az egyik szövegvariánsban, a másikban nem) keveredett a dél-gondoriakkal és Dol Amroth fejedelme, Imrahil is féltünde volt, amint ezt a GYU-ban is említik, sőt, úgy tűnik az utalások alapján, hogy ott sokan...
- Namarie
- Nem elérhető
Rabyn írta: Igen de Celeborn azt is mondta azt hiszem pont Elrondnak, hogy ő boldog lehet mert nem kell elválnia örökre szerelmétől de Celebornt meg odaköti a sorsa középföldére
Aragornnak mondta. Ugye úgy érted, hogy Celeborn boldog lehet, mert "kincse vele maradhat örökre"? A tündék tényleg nem szakadhatnak ki a Világ köreiből, de ez nem jelenti azt, hogy Középföldéről nem mehetnek el.
Halhatatlanság. szerintem elvileg bármelyik tünde, legyen féltünde, vagy egészen tünde, lemondhat róla. Lásd: Lúthien, aki tünde volt. Szerintem Elladan és Elrohir is választhattak, ahogy Elrond is, csak a testvérek választásáról én nem tudok.
A halhatatlanságot a tünde azért veszti el, mert lemond róla.
Azt azért ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a halandóság, és a halál Iluvatar ajándéka, csak kérdés, hogy hogy fogadják. Szerintem Aragorn eltávozásakor Tolkien rávilágít egy fontos dolora: sok esetben az embernek igazándiból nem az fáj, hogy ő halandó, hanem az, hogy a másik elmegy. Ez persze szerintem a haláltól rettegő númenoriakra nem föltétlenül igaz.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Ulmo
- Nem elérhető
- nido
- Nem elérhető
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Nilraen írta: Sziasztok!
A halhatatlansággal kapcsolatban lenne egy kérdésem(ne nézzetek hülyének,azért nem tom mert még csak a Gyűrűk Urát olvastam.a többit most fogom...)szóval:hogy történik ez,v.ki lemond a halhatatlanságról és akkor ugyebér halandó lesz ,de miért és hogyan,hogy veszti el a halhatatlanságát?????? :hein:
[size=9:3kuv9flm]na hát ha ezt a kérdést igy most valaki megérti...[/size]
Lemondani csak a FÉLtündék tudnak róla. Nem? Arwen :arwen1: kiváltságos helyzetben volt! (Asszem. javítsatok ki, ha nem jól tudom... )
- Rabyn
- Nem elérhető
Namarie írta: Ez az, amikor az ember saját kérdését válaszolja meg. Szerintem MINDEN tünde elhajózhatott, mert
'1 egy darabig csak a noldák voltak ettől eltiltva, de ezt feloldották, még Galadrielről is
2. Legolas is elhajózhatott, pedig ő asszem sinda
3. irtó nagy igazságtalanság lett volna, ha nem
Az, hogy Celeborn miért maradt egy darabig Elrond fiaival, és azok miért nem mentek azonnal az apjuk után, megint más kérdés. A Gyűrűk Őrizőinek együtt kellett hajóra szállniuk, de pl. Legolas vállalta, hogy segít rendbehozni a dolgokat és újjáépíteni az elpusztult dolgokat. Azt hiszem, valami ilyesmi tarthatta Elladant, Elrohirt, meg Celebornt vissza, esetleg az, hogy Arwen mégiscsak a testvérük ill. Celeborn unokája volt...
Más: az, hogy halandóval köt házasságot, vagy abba szerelmes egy tünde, még nem eteszi okvetlenül halandóvá. Lúthien a bánatba hal bele, amibe a tündék sajnos belehalhatnak, de csak Mandosban választ, mert ez az egyetlen megoldás, hogy együtt lehessen még Berennel.
Arwen esetében sem teszi automatikusan halandóvá az Aragornnal kötött házassága, hanem az teszi azzá, hogy ő maga a halandók sorsát választja.
Lehet, hogy az utolsó percig lehett volna neki választania, hiszen az eltávozni készülő Aragorn biztatja arra, hogy hajózzon el, és erre mondja, hogy rég elmúlt már az az idő, amikor választhatott volna. GyU Függelék.
Igen de Celeborn azt is mondta azt hiszem pont Elrondnak, hogy ő boldog lehet mert nem kell elválnia örökre szerelmétől de Celebornt meg odaköti a sorsa középföldére
- Nilraen
- Nem elérhető
[size=9:1vx4q3kd]na hát ha ezt a kérdést igy most valaki megérti...[/size]
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Namarie
- Nem elérhető
'1 egy darabig csak a noldák voltak ettől eltiltva, de ezt feloldották, még Galadrielről is
2. Legolas is elhajózhatott, pedig ő asszem sinda
3. irtó nagy igazságtalanság lett volna, ha nem
Az, hogy Celeborn miért maradt egy darabig Elrond fiaival, és azok miért nem mentek azonnal az apjuk után, megint más kérdés. A Gyűrűk Őrizőinek együtt kellett hajóra szállniuk, de pl. Legolas vállalta, hogy segít rendbehozni a dolgokat és újjáépíteni az elpusztult dolgokat. Azt hiszem, valami ilyesmi tarthatta Elladant, Elrohirt, meg Celebornt vissza, esetleg az, hogy Arwen mégiscsak a testvérük ill. Celeborn unokája volt...
Más: az, hogy halandóval köt házasságot, vagy abba szerelmes egy tünde, még nem eteszi okvetlenül halandóvá. Lúthien a bánatba hal bele, amibe a tündék sajnos belehalhatnak, de csak Mandosban választ, mert ez az egyetlen megoldás, hogy együtt lehessen még Berennel.
Arwen esetében sem teszi automatikusan halandóvá az Aragornnal kötött házassága, hanem az teszi azzá, hogy ő maga a halandók sorsát választja.
Lehet, hogy az utolsó percig lehett volna neki választania, hiszen az eltávozni készülő Aragorn biztatja arra, hogy hajózzon el, és erre mondja, hogy rég elmúlt már az az idő, amikor választhatott volna. GyU Függelék.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Rabyn írta:
Namarie írta: Ugye a Harmadkor végén MINDEN tünde, így a sindák is elhajózhattak Valinorba?? Vagy előbb is?
Nem.. Celeborn se hajozhatott el Galadrielhez..
féltünde témához: Nem ugy van,hogyha egy féltünde emberrel házasodik akkor a halando életet választaja?
Vagy ez csak Arwennél volt így?
Lehet, én már totál megkavarodtam. Végül is nem csak Arwen csinálta, Luthien is... Lehet, hogy olyanok is, akikről mi nem tudunk?
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Rabyn írta:
Namarie írta: Ugye a Harmadkor végén MINDEN tünde, így a sindák is elhajózhattak Valinorba?? Vagy előbb is?
De elhajózhatott. Lórienből Völgyzugolyba aztán onnan Szürkerévbe... (Tényleg csak én tudom így?!) Ha noldák visszamehettek, akkor a sindák annál inkább. A moriquendek... Velük mi lett?
Ezt a féltünde témát már kibeszéltük. Akárhányszor kap "frissítést" egy féltünde, akár tünde, akár ember oldalról örökre féltünde marad.
Azt hiszem ez lett a vége.
- Rabyn
- Nem elérhető
féltünde témához: Nem ugy van,hogyha egy féltünde emberrel házasodik akkor a halando életet választaja?
Vagy ez csak Arwennél volt így?
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Galadh írta: Egy féltündétől és egy embertől mi születik?
Negyedtünde...
Á, nem. Vsz féltünde. Valahol írja a könyvben, hogy Arwen ősei közt több ember is volt. Tényleg! Tünde+ féltünde= háromnegyedtünde ? :
- Oisin
- Nem elérhető
Üdv, Oisin
If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!
- Namarie
- Nem elérhető
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Rabyn
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Meg aztán ott van a SHE személyes névmás használata is... De az eredetiben sem egészen tiszta, hogy ki mit is csinált pontosan abban a jelenetben.Nimdorc írta: Ennek a leszuras-dolognak utananeztem, vegulis belefer, bar en is Trufara gondoltam. Ha nagyon kotozkodni akarok, eloszor egy kard szikrakat vetve darabokra torik, utana pedig egy eltunik. A ketto nyilvan nem ugyanaz, Trufanak nincs ket kardja, tehat aki figyelmesen olvas, rajon. Hogy ez mert nem tunt fel eddig?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- nido
- Nem elérhető
Sil írta:
A hibák már az első kiadás óta többé-kevésbé állandóak... Eddig senki nem vette a fáradtságot, hogy átjavítgassa kiadás előtt... (Egy részük nyomdahiba - ezek változhatnak valószínűleg kiadásról kiadásra, de pl. Gildor köszöntése azért is olyan, amilyen, mert a magyar fordítás egy olyan kiadás alapján készült, ami után még történtek változtatások, javítások az eredetiben. És van pár fordítási hiba is, pl. hogy ki is szúrja le a főnazgúlt...)Nimdorc írta: Puhakotesu, Europa, 2001? Az egy dolog, hogy egy csomo nev itt-ott hibas, meg hogy Frodonak se megy Gildor koszontese, de az ilyen szavak, mint hosszu is rendszeresen hoszszunak vannak irva, amit mar a Word-nek is illene kiszurnia.
Tesco Budaorsben lattam egy honapja, holnap megnezem, van-e meg.
Ennek a leszuras-dolognak utananeztem, vegulis belefer, bar en is Trufara gondoltam. Ha nagyon kotozkodni akarok, eloszor egy kard szikrakat vetve darabokra torik, utana pedig egy eltunik. A ketto nyilvan nem ugyanaz, Trufanak nincs ket kardja, tehat aki figyelmesen olvas, rajon. Hogy ez mert nem tunt fel eddig?
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
A hibák már az első kiadás óta többé-kevésbé állandóak... Eddig senki nem vette a fáradtságot, hogy átjavítgassa kiadás előtt... (Egy részük nyomdahiba - ezek változhatnak valószínűleg kiadásról kiadásra, de pl. Gildor köszöntése azért is olyan, amilyen, mert a magyar fordítás egy olyan kiadás alapján készült, ami után még történtek változtatások, javítások az eredetiben. És van pár fordítási hiba is, pl. hogy ki is szúrja le a főnazgúlt...)Nimdorc írta: Puhakotesu, Europa, 2001? Az egy dolog, hogy egy csomo nev itt-ott hibas, meg hogy Frodonak se megy Gildor koszontese, de az ilyen szavak, mint hosszu is rendszeresen hoszszunak vannak irva, amit mar a Word-nek is illene kiszurnia.
Tesco Budaorsben lattam egy honapja, holnap megnezem, van-e meg.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.