Kérdések

Több
21 éve 10 hónapja #85848 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések
Antares: mikor Gollam megtalálta a Gyűrűt, Szauron még Dol Guldurban lakott, és nagyon gyenge volt. Mikor Bilbóhoz került a Gyűrű, Szauron még a Nősziromföld környékén kutatott, fogalma sem volt, hol a Megye, nem küldhette oda a nazgulokat.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #85835 Írta: Antares
Antares válaszolt a következő témában: Kérdések
Üdv!

Szerintem is ez a kézenfekvő megoldás. De jobbnak láttam megkérdezni. :closed:

Tégy amit akarsz, csak ne árts másoknak

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #85815 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések
szerény véleményem szerint

az angol IMHO rövidítés magyar megfelelője

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 10 hónapja - 21 éve 10 hónapja #85814 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Kérdések

Antares írta: 1. Mit jelent Nálatok az "szvsz" rövidítés? Egyszerűen nem bírom kitalálni.
2. Miért van az, hogy amikor Gollam vagy Bilbó felhúzta a gyűrűt, nem érintkezett a nazgúlokkal és/vagy Szauronnal? Azért, mert akkor még nem kezdődött meg a keresés?

1.szvsz= szerény véleményem szerint :)

2. a második kérdésedre sztem vannak itt illetékesebbek is, akik jobban tudnának válaszolni, de szvsz ;) azért nem, mert akkor még Szauron nem erősödött meg annyira, hogy el tudta volna kezdeni a keresést. Akkor még más dolgokkal volt elfoglalva: pl. "összetoborzta" a szolgáit, segítőit, stb... és akkor került olyan helyzetbe, hogy már a Gyűrűvel tudjon foglalkozni, amikor az Frodóhoz került. De ez csak sztem van így... :roll:

I feel complete when I feel sick inside

Több
21 éve 10 hónapja #85809 Írta: Antares
Üdvözöllek Titeket!

Lenne egy hülye és egy költői kérdésem:

1. Mit jelent Nálatok az "szvsz" rövidítés? Egyszerűen nem bírom kitalálni.
2. Miért van az, hogy amikor Gollam vagy Bilbó felhúzta a gyűrűt, nem érintkezett a nazgúlokkal és/vagy Szauronnal? Azért, mert akkor még nem kezdődött meg a keresés?

Több
21 éve 10 hónapja #85632 Írta: amanibhavam

Ulmo írta: amani: akkor a find parancs nem volt jó. Ugyanis Théoden anyja a lossarnachi Morwen. Tessék csak megnézni a rohani királyok családfájánál!

I stand corrected, then...

Több
21 éve 10 hónapja #85552 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Kérdések

Ulmo írta: Sil: hogy te mi mindent észreveszel 8O Nekem csak most tűnt fel Gil-galad arany fejpántja :oops:

Csak azért van, mert én már az elején kerestem őt a filmben. Már első nézéskor is gyanús volt az a lándzsás alak, aztán láttam az egyik HBO-s filmes műsorban egy forgatási jelenetben közvetlenül Elrond mellett. És összeraktam. :wink:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 10 hónapja #85499 Írta: Ulmo
amani: akkor a find parancs nem volt jó. Ugyanis Théoden anyja a lossarnachi Morwen. Tessék csak megnézni a rohani királyok családfájánál!

Több
21 éve 10 hónapja #85482 Írta: amanibhavam
azt tudom; de a siteon azt állították, hogy szerepel a könyvben mint Théoden anyja

Több
21 éve 10 hónapja #85480 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Kérdések
Morwen a filmben egy falusi asszony lesz, két gyermekkel, a faluját feldúlják az uruk-hai harcosok...

Több
21 éve 10 hónapja #85479 Írta: amanibhavam
nos, én sem (meg a find parancs sem) találtam Morwent a LotRban...

Több
21 éve 10 hónapja #85272 Írta: Holdwine
Holdwine válaszolt a következő témában: Kérdések

Holdwine írta: Na erre spec nem emlékszem. Ugye Túrin anyját hívták Morwen Eledhennek, és amint látom, az Encyclopedia se tud többről. agy én vagyok felületes.

Eledhwen, bocsánat

Holdwine
Decipher LotR TCG Product Champion

Több
21 éve 10 hónapja #85271 Írta: Holdwine
"Though the name of Morwen does already exist in The Lord of the Rings as Théoden mother ..."

Na erre spec nem emlékszem. Ugye Túrin anyját hívták Morwen Eledhennek, és amint látom, az Encyclopedia se tud többről. agy én vagyok felületes.

Holdwine

Több
21 éve 10 hónapja #85270 Írta: amanibhavam

Több
21 éve 10 hónapja #85268 Írta: Holdwine
Well. És mit fog csinálni? Azt hittem, tudsz már valamit Túrin megfilmesítéséről ...

Holdwine

Több
21 éve 10 hónapja #85267 Írta: amanibhavam
nem, tudtommal lesz egy Morwen nevű szereplő a The Two Towersben is

Több
21 éve 10 hónapja #85265 Írta: Holdwine

amanibhavam írta: Morwen a TTT-ben lesz.

Mit összegondolkodtam, hogy hogy kerül Morwen a TTT-be. Biztos nem TT-t vagy még inkább NiHH-t akartál írni?

Holdwine

Több
21 éve 10 hónapja #85239 Írta: amanibhavam
Én is kérdezhetk? Antares! Olvastad A gyűrűk urát?

Több
21 éve 10 hónapja #85237 Írta: Ulmo
Lothó pedig a Gyűrű Szövetsége bővített változatában szerepel. Ő és Lobélia megjelennek Bilbó születésnapi ünnepségén, az ünnepelt meg elbújik előlük.

Több
21 éve 10 hónapja #85233 Írta: amanibhavam
Morwen a TTT-ben lesz.

Több
21 éve 10 hónapja #85232 Írta: Antares
Üdv Néktek!

Lothó is a Gyűrű Szövetsége elején van? Morwent már láthattuk?

Több
21 éve 11 hónapja #85227 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Kérdések
Ulmo! Köszönöm! Én pont a csatára gondoltam! Különben nem tudtam eltalálni a filmben, a sokadik megnézés után sem, hogy ki a harmadik tünde. A film logikájából következtetve...

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 11 hónapja - 21 éve 11 hónapja #85224 Írta: Ulmo

Namarie írta: Más: a filmben ugye nincs Gil-galad ujján gyűrű?

Már hogyne lenne! Az elején, amikor a három tündegyűrűt mutatják, ott az egyik az ő kezén (a kép bal szélén áll). A dagorladi csatában már nem lehetett rajta, mert indulás előtt Círdanra (helyesbítés: Elrondra) bízta a gyűrűjét.

Sil: hogy te mi mindent észreveszel 8O Nekem csak most tűnt fel Gil-galad arany fejpántja :oops:

Több
21 éve 11 hónapja #85212 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Kérdések
Antares! Kiket gondolsz főszereplőknek?

Más: a filmben ugye nincs Gil-galad ujján gyűrű?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 11 hónapja #85140 Írta: Antares
Üdv Ulmo és Sil!

Mondanom se' kell, szombaton megnéztem a filmet, és megtaláltam Gil-galadot (vagy még mindig hogy írják...)! Mennyit is szerepel összesen? Három másodpercet? Ahhoz képest ott van a főszereplők között. Azt nem vitatom, hogy a történetben fontos szerepe van.

Több
21 éve 11 hónapja #85105 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Kérdések

Ulmo írta: Antares: Gil-galad szerepelt a Gyűrű Szövetsége elején. Sötét hajú tünde. Ő kapta az egyik tündegyűrűt, és a dagorladi csatában ő döfött le a lándzsájával (Aiglos) egy orkot.

Igen, és a lándzsás résznél valami arany babérkoszorú-szerűség is van a fején.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 11 hónapja #84856 Írta: Antares
Ulmo!

Újabb találós kérdés: nem tudtok olyan, Magyarországon (is) kapható magazinról, amelyben Éowyn poszter van? Jó-jó tudom, januártól biztos lesz egy halom, de ki tud addig várni?

Több
21 éve 11 hónapja #84846 Írta: Antares
Hoppá!

1. Ulmo, Te mindig felnyitod a szemem... :itscool:
2. Itt az új indok, hogy újra megnézzem az első részt.

Több
21 éve 11 hónapja #84840 Írta: Ulmo
Antares: Gil-galad szerepelt a Gyűrű Szövetsége elején. Sötét hajú tünde. Ő kapta az egyik tündegyűrűt, és a dagorladi csatában ő döfött le a lándzsájával (Aiglos) egy orkot.

Több
21 éve 11 hónapja #84833 Írta: Antares
Megint fölteszek egy hülye kérdést: Gil-galad (vagy hogy írják) melyik filmrészben fog szerepelni? Érthető egyáltalán a kérdés?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.042 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére