Kérdések

Több
21 éve 10 hónapja #91327 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Kérdések
Angol:

'It is some time since I last heard the sound of your shears. How long have you been eavesdropping?’
‘Eavesdropping, sir? I don’t follow you, begging your pardon. There ain’t no eaves at Bag End, and that’s a fact.’

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #91324 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések
de ez csak a magyarba van így sztem, az angolban nincs ilyen kifejezés, hogy fület hegyezni

love is the shadow that ripens the wine

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #91323 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Kérdések

amanibhavam írta: áttételesen utalt rá - a hobbitfülekről írja, hogy nem olyan hegyesek, mint általában a tündék füle

Ez pontosan hol szerepel?

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
21 éve 10 hónapja #91319 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Kérdések
Samu, amikor megvádolják azzal, hogy hegyezte a fülét az ablak alatt, azt válaszoolja: "Hát hegyes az én fülem?"

Több
21 éve 10 hónapja #91301 Írta: amanibhavam
áttételesen utalt rá - a hobbitfülekről írja, hogy nem olyan hegyesek, mint általában a tündék füle

Több
21 éve 10 hónapja #91279 Írta: Clip
Clip válaszolt a következő témában: Kérdések
Én is könnyen el tudom képzelni, hogy még egy bőrt lehúznak a filmről - aztán még egyet - aztán még egyet stb. :evil: :triste: :down:
Más: ugyebár a filmben a tündék füle hegyes. Namost Tolkien is tett utalást erre, vagy ez teljesen a filmesek kitalációja? Utánanéztem valamennyire, de semmit sem találtam.

Üdv: Clip

Baruk Khazâd! Khazâd aiměnu!
Törpök fejszéi! Rajtatok a törpök!

Több
21 éve 10 hónapja #91191 Írta: amanibhavam
PJ mondta egy interjúban nemrég, hogy az extended version nem azt jelenti neki, hogy abba aztán mindent belepakol, amit valaha leforgatott...

Több
21 éve 10 hónapja #91190 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések
Hogy PJ tovább bővítené az extra változatot, az nem valószínű. Ezt a részt viszont én is hiányoltam a filmből (menekülnek Lórien felé, üldözik őket az orkok). A filmben csak a vége látszik, amikor bemenekülnek a fák közé.

Több
21 éve 10 hónapja #91183 Írta: svindler
svindler válaszolt a következő témában: Kérdések
www.tolkien.hu/images2/film/trai ... rtr416.jpg
www.tolkien.hu/images2/film/trai ... rtr417.jpg

Ez a ket kep az egyik trailerbol van kikockazva.
Viszont ugy emlekszem nem volt lathato sem az eredeti FOTR-ban, sem a bovitett DVD valtozatban.
Egy erdoben Aragorn, Legolas es Boromir(!) egyutt kuzd orkok ellen.
Csak ott tudom elkepzelni mikor Lorien fele tartanak.
Szerintetek? Esetleg lesz tovabbi bovitett valtozat?

Több
21 éve 10 hónapja #90622 Írta: amanibhavam
egyébként a Gázló vizében már kilencen vannak; a megfelelő pillanatban kimerevítve megszámolható

Több
21 éve 10 hónapja #90607 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Kérdések
Igen, erre én is rájöttem.. :P Meg arra is, hogy még egyet rontottam. A második seregvezért. Nem lázongok. :P

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 10 hónapja #90587 Írta: Ulmo
Namarie: pontosan ez volt a célja a kérdésnek. Ha a filmben és a könyvben is ugyannyi lovas lett volna, nem lett volna poénja a kérdésnek.

Több
21 éve 10 hónapja #90577 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Kérdések
Érdekes, én is a lovakat meg a Valacircát rontottam el. Az utóbbit azért, mert bekevertem a Calaciriával, és előbb járt a kezem, mint az eszem. Az elsőt meg azért, mert a könyvből emlékeztem, és azt gondoltam, hogy a filmben is úgy van. Hamis előítélet csapdájába estem.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 10 hónapja #90545 Írta: Manwe
Manwe válaszolt a következő témában: Kérdések
Á, nem is azt rontottam el, csak a nyolc lovas helyett hetet írtam.
valahogy nem volt nyerő szériám.

"A köntöse kék és kék a szeme lángja is,
és zafír kezében a jogar, melyet a noldák
készítettek neki."

Több
21 éve 10 hónapja #89941 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Kérdések

Manwe írta: Jó napot!

Hé emberek, a helyes válaszokat hol lehet megnézni?
Attól tartok én a Valacircát rontottam el.
Elég égő.
Előre is köszi.

Hát még nekem :oops:

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
21 éve 10 hónapja #89931 Írta: Ilsa
Ilsa válaszolt a következő témában: Kérdések

Manwe írta: Hé emberek, a helyes válaszokat hol lehet megnézni?

A www.tolkien.hu/kviz/megfejtes.php oldalon.

http://www.smiliemania.de/smilie.php?smile_ID=813 Ainariel Tinúviel

Több
21 éve 10 hónapja #89901 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Kérdések
azt észre vettétek, hogy amikor az autó jön akor az két auto s nem egy??
Az egyik jobbra megy a másik meg lefelé jön..
remélem érthető votam..

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 10 hónapja #89895 Írta: Manwe
Manwe válaszolt a következő témában: Kérdések
Jó napot!

Hé emberek, a helyes válaszokat hol lehet megnézni?
Attól tartok én a Valacircát rontottam el.
Elég égő.
Előre is köszi.

"A köntöse kék és kék a szeme lángja is,
és zafír kezében a jogar, melyet a noldák
készítettek neki."

Több
21 éve 10 hónapja #89416 Írta: Ghargoqurk
Ghargoqurk válaszolt a következő témában: Kérdések
AZ előző megállapításomat visszavonom. Már kijavították :)

Vita Verus Nunquam Com Morte Sum

Több
21 éve 10 hónapja #89414 Írta: Ghargoqurk
Hát nekem ez a kvíz magas.....A 10. kérdésre a helyes válasz Valacirca. Nem értem hogy én nem tudok olvasni vagy mi van de mintha a Szil.-ban világosan le lett volna írva hogy a Menelmacar figyelmeztet a végső csatára. Vagy tévedek ?

Több
21 éve 10 hónapja #89044 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Kérdések
Frodó kontakt lencséiről nincs szó, amelyek Galadriel tükrénél kiestek...

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
21 éve 10 hónapja #89015 Írta: Gandalf

Több
21 éve 10 hónapja #89012 Írta: Ghargoqurk
Hát igen tényleg nyolcan vannak az üldözésnél. láttam elégszer a filmet hogy volt időm megszámolni...
Nem tudom ki vagyok-e taszítva vagy csak nem tudjátok a választ de azért megkérdezem mégegyszer hogy nem tudjátok-e mikor kapunk eredményt a kvízről ?

Több
21 éve 10 hónapja #88998 Írta: Ulmo
Sil: az üldözésnél és a Gázlónál is csak nyolcan vannak a Fekete Lovasok (voltam elég elvetemült, és megszámoltam ;) ). Ha egyértelműen kilencen lennének, talán nem került volna ez a kérdés a kvízbe.

Több
21 éve 10 hónapja #88915 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Kérdések

zsoffija írta: Sil:én 9et írtam...dehát,kituggya...(én nem :( :!: max 2 hibám lesz-olymindegy :cry: )

Én is kilencet írtam. Lehet, hogy én vagyok a béna, hogy nem látom a kilencediket. :wink: Meg különben is, ki áll neki (rajtam kívül :twisted: ) számolgatni?

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 10 hónapja #88914 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Kérdések
www.lba.hu/filmbaki/gyurukura_agysz.php
:arrow: itt vannak bakik... :roll:

Sil:én 9et írtam...dehát,kituggya...(én nem :( :!: max 2 hibám lesz-olymindegy :cry: )

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
21 éve 10 hónapja #88899 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Kérdések
Szerintem annyira nem nehéz a kvíz. (Persze mondom ezt én, a kőhegyi győztes csapat tagja. :wink: )
Mondjuk a csillagképes kicsit szemét kérdés volt (de szerencsére eltaláltam), főleg könyv nélkül. Én azon a kérdésen filóztam sokat, hogy Arwent hányan üldözik a gázlóig. (Mert én többször megszámoltam a filmben január óta, de mindig csak 8-at látok, pedig 9 lenne a logikus. Már meg is akartam kérdezni, hogy ti hányat láttok?)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 10 hónapja #88832 Írta: Galadhriel
Galadhriel válaszolt a következő témában: Kérdések
Én azt a bakit vettem észre (nem tudom, írta-e ezt már más is :roll: ), amikor a Szövetség felbomlik, és Legolas puzdrájában a nyilak vége sárga, majd zöld. Fura, de ha valamit többször kell felvenni... 8)

Namarie!

Galadhriel

Több
21 éve 10 hónapja #88823 Írta: Ghargoqurk
Azt írták a kvízen hogy mail-ben kapunk értesítést az eredményről....nem tudjátok mikor jön az a bizonyos értesítés?
Amúgy a hobbitok lábnyoma még a kisebb hiba...szerintem a film legbrutálisabb hibája az mikor az első feketelovassal találkoznak és elbújnak a fa alatt. Jön a lovas és csak a fa baloldalán láttszik a jobboldalon nincs se ló se semmi.... :wink:

Több
21 éve 10 hónapja #88670 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Kérdések
Köszi,Ghargoqurk... :arrow: szegények...

Ami a lábnyomokat illeti:eltüntették őket,hogy ne is sejtsék mások,hogy honnan jöttek... :roll: 8) 8) 8)

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.999 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére