Kérdések

Több
21 éve 8 hónapja #102055 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Kérdések
Ragoran: Az eredeti post szerint Gwaihir Frodót vitte volna, Frodó meg a Gyűrűt, Frodót pedig Szauron így is majdnem "elveszejtette" az Amon Hen-en. Amúgy meg ne felejtsd el, hogy a Gyűrű folyamatosan működő csábító, megrontó ereje nem azonos azzal, amit maga Szauron képes megtenni valakivel. Ha a Szem közvetlenül, mintegy "szemkontaktussal" hajlítja valaki felé az akaratát, annak vége. Egy istár, vagy egy nagyon nagy hatalmú nolda esetleg ellen tudna állni egy rövid ideig, de senki más.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #102009 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Kérdések
Ami:Tom,hogy nem "sima" sas,csak rosszul fogalmaztam! :oops:

Barazkibil:De mit tud csinálni?Megkísérti Gwaihirt? :roll: Amíg nincsenek repkedő nazgulok nem oan gáz..

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #102002 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Kérdések
Ráadásul ha nála lett volna a Gyűrű, akkor fix, hogy Szauron meglátja. A Szövetség azért jutott el észrevétlenül egészen a Raurosig, mert csak egy futó pillanatra sem vonták magukra a Szem figyelmét. Ha viszont Gwaihir vitte volna a Gyűrűt (mondjuk Frodóval), akkor Szauron előbb-utóbb észreveszi a közeledő sast, és amint rájuk pillant, HOPP! már észre is veszi a Gyűrűt. GAME OVER

Több
21 éve 8 hónapja #101987 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések
de Gwaihir nem közönséges sas, hanem Thorondor leszármazottja, Sauron azonnal észrevenné

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 8 hónapja #101956 Írta: Ragoran
háát..
Azért Ltelhetett egy kis idő amíg "repülőképes állapotba" kerülnek... :roll:

És nem hiszem,hogy ha Szauron lát egy bazi nagy sast repkedni rögtön odaküldi a seregeit a Végzet-hegyhez...vagy? :roll:

Több
21 éve 8 hónapja #101951 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Kérdések
Hm.
Szerintem azért nem száz százalék, hogy akkor még ne lettek volna szárnyas nazgulok. Nem tudjuk, hogy a Bruinen gázlója környéki affér után mennyi iőd alatt értek vissza gyűrűlidércek Mordorba.

Emellett nehezen képzelhető el, hogy néhány Mordor felé tartó, illetve a Végzet Hegye körül kószáó sas elkerülte volna Szauron folyamatosan fürkésző tekintetét... Ami ugye, azért akkor is kínos lett volna, ha csak a földön vártak volna az érkezőkre...

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
21 éve 8 hónapja #101948 Írta: Ragoran
A Gwaihires Tmához visszatérve:
Ery:
Ahogy Hobbit is mondta:Mondjuk Völgyzugolyból indulván még nem lettek volna szárnyas nazgulok és azért Szauron se kapta össze magát annyira,mint mire Frodék +érkeztek a Végzet-hegyhez :roll:

Több
21 éve 8 hónapja #101805 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések
Az Elveszett Mesék eredeti címe Book of Lost Tales. A Gyűrű Keresése eredeti címe viszont Unfinished Tales.
A HoME-sorozat J.R.R. Tolkien kézirataiból lett összeállítva, a fia, Christopher szerkesztette könyvalakba, és ellátta jegyzetekkel is. Tudtommal csak a sorozat első két kötete jelent meg magyarul (Elveszett Mesék I-II).

Több
21 éve 8 hónapja #101803 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Kérdések
Az Elveszett Meséket adták ki Mo-on Gyűrű keresése címen?
A HoMe Tolkien jegyzeteit tartalmazza? Milyen részekből áll? Mit adtak ki belőle Mo-on, és milyen címen?

Több
21 éve 8 hónapja #101704 Írta: Ankalimon
De tervezik. Mi is próbálunk segíteni nekik...

A gond az, hogy néhány kiadó korábban megvásárolta a fordítási jogokat, majd mégsem állt neki a fordításnak. Viszont a jogok lejártáig más nem állhat neki.

Több
21 éve 8 hónapja #101700 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Kérdések
Sziasztok!

Irulok-pirulok, de én csak hétről tudtam. :oops:
Akkor tehát nem tervezik a maradék 10 kötet lefordítását?

Több
21 éve 8 hónapja #101508 Írta: Legolas01
Legolas01 válaszolt a következő témában: Kérdések
A társas lap hogy van Sindáu??

Zöldelombfi Legolas

"...Ha a partról sirályrikoltozást hallasz,
Vadonán nyugvó szív többé nem maradhatsz!"

Több
21 éve 8 hónapja #101461 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Kérdések

Szméagol írta: Sziasztok!

Tulajdonképpen a sasok is varázslatosak, hiszen az "óriás sasok" úgy igazán Manwe madarai.

Kérdésem:
A maradék öt HoME kötet lefordítását semelyik kiadónál nem tervezik??

1. Ha így nézzük, akkor elvileg az entek, meg a törpök is varázslatosak, de Manwe lehet, hogy megtanította őket egypár fogásra. Meg aztán Manwe hatalma sokkal nagyobb mint Auleé, és mint Yavannáé.

2. Ezt az MTT-sek tán jobban tudják, nagyon jó lenne, ha kiadnák!!

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
21 éve 8 hónapja #101460 Írta: amanibhavam

Szméagol írta: Sziasztok!

Elrond írta:

hobbit írta: Amikor Völgyzugolyban voltak, akkor mégcsak készültek a Nazgúlok./Legjobb tud. szerint/ És külömben is Szél ura Gwahirnak mi lett volna kilenc nazgúl :wink:

Talán nagyon is sok. A nazgűlok képesek voltak varázsolni (legalábbis én így gondolom), a gyűrűjük hatalmától fogva, meg azért kilenc az egy ellen...

Tulajdonképpen a sasok is varázslatosak, hiszen az "óriás sasok" úgy igazán Manwe madarai.

Kérdésem:

Milyen maradék öt? Tizenkettő van.

Több
21 éve 8 hónapja #101458 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Kérdések
Sziasztok!

Elrond írta:

hobbit írta: Amikor Völgyzugolyban voltak, akkor mégcsak készültek a Nazgúlok./Legjobb tud. szerint/ És külömben is Szél ura Gwahirnak mi lett volna kilenc nazgúl :wink:

Talán nagyon is sok. A nazgűlok képesek voltak varázsolni (legalábbis én így gondolom), a gyűrűjük hatalmától fogva, meg azért kilenc az egy ellen...

Kérdésem:

Több
21 éve 8 hónapja #101439 Írta: Legolas01

Ancalimon írta:

Legolas01 írta: Igen!én sem tudom 1ik barátnémnak kell...

Pedig enélkül egészen biztos nem lehet lefordítani. Meg kellene kérdezni...

Emlékkönyv közepéba kell..

Zöldelombfi Legolas

Több
21 éve 8 hónapja #101428 Írta: Ankalimon

Legolas01 írta: Igen!én sem tudom 1ik barátnémnak kell...

Pedig enélkül egészen biztos nem lehet lefordítani. Meg kellene kérdezni...

Több
21 éve 8 hónapja #101422 Írta: Legolas01
Igen!én sem tudom 1ik barátnémnak kell...

Zöldelombfi Legolas

Több
21 éve 8 hónapja #101416 Írta: Ankalimon
A nyelvi topicban próbáltad már?

(Egyébként mi a csuda az a társas lap?)

Több
21 éve 8 hónapja #101412 Írta: Legolas01
Nem tudja valaki hogy van sindául a társas lap és a Mondd jóbarát és írj bele!!
Köszike!!

Zöldelombfi Legolas

Több
21 éve 8 hónapja #101411 Írta: Elrond

Több
21 éve 8 hónapja #101393 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Kérdések
Amikor Völgyzugolyban voltak, akkor mégcsak készültek a Nazgúlok./Legjobb tud. szerint/ És külömben is Szél ura Gwahirnak mi lett volna kilenc nazgúl :wink:

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 9 hónapja #101253 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Kérdések
Ragoran: Gondolj csak a mordori légvédelemre 8). Kilenc szárnyas nazgúllal elég nehéz megküzdeni. Sőt le is kell szállniuk pihenni. Ott meg várják már repesve az orkok.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
21 éve 9 hónapja #101083 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Kérdések
oké okéé csak azé kérdezem mert nagyon sok helyen hivatkoznak rá.. én meg kerestem hogy hol a rákba lehet..

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 9 hónapja #101081 Írta: Elrond
Rabyn: A Piros könyvet Samu írta, benne is van a Gyu függelékében. A Babót meg gondolom nem kell elmondanom.

Több
21 éve 9 hónapja #101079 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Kérdések
ragoran: ilyenek nekem is eszembe jutottak..
Télleg ezt én is akartam kérdezni, hogy A piros könyv és a Babo ugyanaz??
De amugy azt hiszem azért nem mentek Gwaihirrel mert nem válallta volna el..

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 9 hónapja #101071 Írta: Ragoran
Lehet,hogy már kérdezték,de mért nem mentek Frodék a Végzet-hegye felé Gwaihirrel? :oops: :?
Sokkal gyorsabban odaértek volna,igaz,hogy feltünöbb,de ha Völgyzugolyból Gwaihirrel indul el,akkor még a Fekete Lovasoktól se kellett volna tartaniuk... :roll:
mondjuk akkor miről szólna a könyv.. :lol:

Több
21 éve 9 hónapja #100799 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések

Shagrat írta: Hali! Mért mentek föl Frodóék Mordorban egész Udunig, mikor a Hegy sokkal délebbre volt? Már nem sok kajájuk volt, mégis... MÉÉÉÉÉÉR?

Hát nem jókedvükben mentek arra, az biztos :roll: Frodóék belefutottak egy ork-csapatba, amelyik Udun felé vonult. Nekik is csatlakozni kellett a csapathoz, és velük érték el Udun bejáratát.

Több
21 éve 9 hónapja #100772 Írta: Elrond
köszi!

Több
21 éve 9 hónapja #100770 Írta: amanibhavam
nincs lefordítva; versek és dalok ill. azok elemzése van benne

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.182 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére