Kérdések
- Ragoran
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
A trollok fajtáiról mennyit tudunk?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elrond
- Nem elérhető
Ragoran írta: Eszembe jutott egy kérdés!
Ugye a trollokat a fény megdermeszti.
A Mordori kapukat trollok nyitották ki (most a Filmre alapozok,Könyvbe nem tom,hogy volt...)
akkor nappal nem tudtak kaput nyitni?
Szauron kitenyésztette az Olog-hai trollokat. Nemcsak, hogy bírták a napfényt, de ravaszabbak és értelmesebbek voltak elődjeiknél.
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ragoran
- Nem elérhető
Ugye a trollokat a fény megdermeszti.
A Mordori kapukat trollok nyitották ki (most a Filmre alapozok,Könyvbe nem tom,hogy volt...)
akkor nappal nem tudtak kaput nyitni?
- Lora
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Ulmo írta:
Gyöngyszem írta: lehet, hogy erről már volt szó....
Azt mondják, a tündék halahatatlanok....de Haldir mégis meghalt.....ha átmennek a Tengerentúlra ott már nem halhatnak meg? Ha viszont itt maradnak, akkor meghalnak?
Mikor halnak meg? Ha az orkok nyilazzák őket?
A tündék teste, mikor elérte a maximális fejlettséget, öregszik, és nagyon jól ellenáll a betegségeknek. Természetes halállal nem halnak meg. Vagy megölik őket, vagy a bánatba pusztulhatnak bele. Még létezik egy olyan lehetőség, hogy tízezer évszázad alatt belefáradnak a világ gyötrelmeibe. Az erőszakos halál ellen ők sem tudnak védekezni.
Valinorban is van halál: Finwë, Fëanor apja meghalt Valinorban, Morgoth ölte meg. Fëanor anyja pedig a fia születésébe halt bele.
Köszke Ulmo&Elrond!!! hála néktek
Gyöngycem (voltam valaha)
- Ulmo
- Nem elérhető
Gyöngyszem írta: lehet, hogy erről már volt szó....
Azt mondják, a tündék halahatatlanok....de Haldir mégis meghalt.....ha átmennek a Tengerentúlra ott már nem halhatnak meg? Ha viszont itt maradnak, akkor meghalnak?
A tündék teste, mikor elérte a maximális fejlettséget, öregszik, és nagyon jól ellenáll a betegségeknek. Természetes halállal nem halnak meg. Vagy megölik őket, vagy a bánatba pusztulhatnak bele. Még létezik egy olyan lehetőség, hogy tízezer évszázad alatt belefáradnak a világ gyötrelmeibe. Az erőszakos halál ellen ők sem tudnak védekezni.
Valinorban is van halál: Finwë, Fëanor apja meghalt Valinorban, Morgoth ölte meg. Fëanor anyja pedig a fia születésébe halt bele.
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Rabyn írta:
Szméagol írta: Sziasztok!
Elrond írta: Szerintetek mi lett Szauron lelkével a Gyűrűháború után? Elpusztult, vagy pedig Mandosban várja az ítéletét?
Követte gazdáját a nagy, külső Semmibe.
[size=9:3rku18cz]Valaki nem tud nekem adatokat szolgáltatni Christopher Tolkienről? Életrajzi adatokat. (Szeretném megtudni, hogy miért ír ilyen szárazon erről a csodálatos "ÉLŐvilágról".)[/size]
Szerintem azért mert ő ebben nőtt fel.. Téged sem varázsol el az amit gyerekkorod óta hallasz..
Igaz hogy Tolkien skizofrén volt?
De akkor miért ír róla? CT igenis nagy rajongója volt a mitológiának, csak... hát... Talán nem rendelkezett akkora írói tehetséggel ( : ).
Szerintem azért a jó öreg Carpenter tudott volna a skizofréniáról.
- Elrond
- Nem elérhető
- Lora
- Nem elérhető
Gyöngycem (voltam valaha)
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Rabyn
- Nem elérhető
Elrond írta: Szerintetek mi lett Szauron lelkével a Gyűrűháború után? Elpusztult, vagy pedig Mandosban várja az ítéletét?
[size=9:1w80xox5]Valaki nem tud nekem adatokat szolgáltatni Christopher Tolkienről? Életrajzi adatokat. (Szeretném megtudni, hogy miért ír ilyen szárazon erről a csodálatos "ÉLŐvilágról".)[/size]
Szerintem azért mert ő ebben nőtt fel.. Téged sem varázsol el az amit gyerekkorod óta hallasz..
Igaz hogy Tolkien skizofrén volt?
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Elrond
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
[size=9:x2zglj35]Valaki nem tud nekem adatokat szolgáltatni Christopher Tolkienről? Életrajzi adatokat. (Szeretném megtudni, hogy miért ír ilyen szárazon erről a csodálatos "ÉLŐvilágról".)[/size]
- Elrond
- Nem elérhető
Ancalimon írta: Nekem úgy rémlik, hogy kezdetektől (Vardára való alászállástól kezdve) szolgálta melkort.
Vardára, nehezen legfeljebb az Ardára.
Szerintetek mi lett Szauron lelkével a Gyűrűháború után? Elpusztult, vagy pedig Mandosban várja az ítéletét?
- Dínchamion
- Nem elérhető
Ancalimon írta: Nekem úgy rémlik, hogy kezdetektől (Vardára való alászállástól kezdve) szolgálta melkort.
Nem, kezdetben Aule szolgája volt...
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Ankalimon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 2
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
amanibhavam írta: és igen, ők is Amanban kezdték, de Melkor már a kezdet kezdetén átcsábította őket a maga oldalára
Ahogy Szauron sem szolgálta mindig Morgoth-ot. Sőt! Melyik vala szolgálatában állt maiaként, mielőtt át állt Morgoth oldalára?
- amanibhavam
- Nem elérhető
az alapvető különbség abban van, hogy melyik milyen hroát, azaz testet választott/kapott magának a feájához, azaz lelkéhez - az istarok emberi alakot öltöttek, míg a balrogok tűzlényegű démonok alakját vették fel
és igen, ők is Amanban kezdték, de Melkor már a kezdet kezdetén átcsábította őket a maga oldalára
- hobbit
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Jó tudom ez most hülye kérdés lesz de: akkor a balrogmaiának is megérdemelt helye lenne nyugat, ha nem lenne gonosz?
Na jó bocs de ezt muszály volt megkérdeznem...
Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-
- Cerebrum
- Nem elérhető
A Balrogok is maiák, de maga Szauron nem volt Balrog. Olórin (Gandalf) is maia volt, a többi istár is, meg még jópáran, akik szerepelnek a Silmarillionban.
Húú, leég a képemről a bőr, de én ezt nem is tudtam.
Márminthogy a balrogok és az istárok is maiák. Idáig úgy hittem, hogy ezek különböző fajok.
No, azt hiszem nem ártana újra elővenni a Szilmarilokat!
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- amanibhavam
- Nem elérhető
Antares írta: Mi az a topic gazda?
egy adott topikban moderátori jogokkal felruházott user
olyan, mint a körletparancsnok:-)
- Antares
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Ulmo
- Nem elérhető
- nido
- Nem elérhető
Lothlórienben mintha valaki mondana valami olyasmit, hogy a balrog a tündék legszörnyübb ellensége, kivéve az elsőt, aki Barad-durban van.
Viszont Szauron váltogatta az alakját, amit a balrogok meg nem nagyon csináltak. A Szilmarilokban meg az van, hogy sok maiát megszédített Melkor hatalma, közülük lettek a balrogok, de hogy mindből-e, az (emlékeim szerint) nem derül ki.
- Dínchamion
- Nem elérhető
A Rejtélyek... topicban éppen erről van/volt szó: nem nagyon tudunk példát mondani az alakváltásra...
Na jó, ez kicsit erős volt. Szóval elég ritkán változtatják a testüket az ainuk, és ezen példák legtöbbje is Valinorból származik, ahol mondjuk a fizikai testnek nem sok szerepe van... Szauron persze kivétel.
A nevek pedig nem "járnak", hanem azt kapják... Minél több néppel találkozik pl. egy istar, annál több lehetősége van, hogy így vagy úgy elnevezik... (lásd Gandalf és Szarumán példáját)
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Ragoran
- Nem elérhető
Barazkibil:De,csak én azt kérdeztem,hogy ha Gandi mondjuk új alakban jelenne meg,akkor maradna-e Olórin?
- amanibhavam
- Nem elérhető
Ulmo írta: Azért az nem jellemző, hogy a maiák váltogatták az alakjukat. Egyedül talán Szauronról tudni, hogy több alakban is megjelent, de a bölcsek mindig felismerték, ki is valójában.
A maiák és a Valák az eredeti nevüket a tündéktől kapták. Hogy előtte volt-e nevük, hááát
a valák és maiák tünde neve természetesen az eredeti, Valarin nyelvű név átvett, adaptált változata
- Barazkibil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Ulmo
- Nem elérhető
A maiák és a Valák az eredeti nevüket a tündéktől kapták. Hogy előtte volt-e nevük, hááát
- Ragoran
- Nem elérhető
- Elrond
- Nem elérhető
Ulmo írta: hobbit: a Balrogokat Melkor formálta olyanra, mint amit a Gyűrű Szövetségében láttunk: "Utumno erődjében maga köré gyűjtötte démonjait, azokat a szellemeket, akik elsőként csatlakoztak hozzá dicsőséges napjaiban, és ő a saját képére formálta őket: szívük tűzből volt, de sötétségbe burkolóztak, előttük rettenet járt; kezükben lángoló korbácsot tartottak. Középföldén, a későbbi időkben Balrog néven ismerték őket. " - Szilmarillion
Rago: jól mondtad, nem minden maia istár. Lásd: Melian (Doriath úrnője), Ossë (Ulmo szolgája), Arien (a Nap irányítója), Tilion (a Hold kormányosa), Szauron.
Az istárok talán azért voltak mindig emberi alakban, mert ez kellett a megbízásukhoz.
Gandalf (egyik) maia neve ugye Olórin?
Igen.
A tündék közt Mithrandir vagyok, a törpök közt Tharkun; nyugaton, rég elfeledett fiatalkoromban Olórin voltam; délen Incánusnak hívnak, északon Gandalfnak.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.