Kérdések

Több
21 éve 9 hónapja #95228 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Kérdések

Ithil Iarfeniël írta: Én azt szeretném megkérdezni, h a "Westu Théoden hál!" és a "Ferthu Théoden hál!" mit jelent?

Légy egészségben, járj egészségben. Az óangol nyelvből ered.

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #95221 Írta: Ithil Iarfeniël
Ithil Iarfeniël válaszolt a következő témában: Kérdések
Én azt szeretném megkérdezni, h a "Westu Théoden hál!" és a "Ferthu Théoden hál!" mit jelent?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 9 hónapja #95011 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Kérdések
Pedig Tolkien biztos tudta...valahol ott rejtőzik az ő fejében...

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 9 hónapja #94997 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések
Dodiee: úgy tűnik, sajnos meg kell elégednünk annyi infoval Haldírról, amit már eddig is tudunk: lórieni határőr, két testvére volt, Rúmil és Orophin. Se születési dátum, se apja, se anyja nem ismert :(

Több
21 éve 9 hónapja #94762 Írta: Dodiee
sajna, nekem se..semmi olyasmi, amit ne tudtam volna, de köszi:) Valki? Mindentudó Ancalimon? :wink: Ulmo?valakiiii!!

Több
21 éve 9 hónapja #94623 Írta: Elrond
Dodiee

http://www,glyphweb.com/arda/h/haldirlorien.html
:arrow: Nekem semmi újat nem mondott. :?

Több
21 éve 9 hónapja #94619 Írta: Dodiee
És valaki tudna valami infot közölni Haldírról? ki fia-borja, honnan jött, mennyi idős(kb), valami?

Több
21 éve 9 hónapja #94585 Írta: Elrond
Hát még úgy első kor előtt egy picivel kábé.

Több
21 éve 9 hónapja #94568 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Kérdések
Üdv!

Csupán az érdekelne, hogy az entek mennyi idősek? Csakmert a filmkritikába azt írtam, hogy "mindennél idősebbek" (ez túlzás ugyan, de valami viszonyítási pontot tudtok adni?)

Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
21 éve 9 hónapja #94022 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Kérdések
Kössz Ulmo!

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 9 hónapja #93966 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Kérdések
Duna Plaza
a "mikor"-ra talán a pestimusor.hu-n tudsz rákeresni

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 9 hónapja #93946 Írta: Sorel
Sorel válaszolt a következő témában: Kérdések
Tudom, hogy nem teljesen idevágó a kérdés, de nem tudja valaki, hogy hol és mikor játszák a filmet eredeti nyelven???

Több
21 éve 9 hónapja #93814 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Kérdések
hobbit: olyan, hogy "nemzetőrség", soha nem volt a Megyében. Megyeőrök viszont mindig voltak, ők alkották a helyi rendőrséget. Mellettük volt egy "határvigyázó" csapat is, de szabályos katonaság nem volt.

Több
21 éve 9 hónapja #93726 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Kérdések
Mielőtt Szarumán elfoglalta a Megyét az előtt is volt "nemzetőrség?"
Szerintem Tolkien jó, mert ha jól tudom a GyU-t is akkor írta :roll:
Üdv:

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 9 hónapja #93348 Írta: Varda Tintallë
Varda Tintallë válaszolt a következő témában: Kérdések
Kedves Myth!

Látogass el a Nyelvek és írások topikba!

Namárie!

Varda Tintallë

I anwe harya limbe antar... / Az igazságnak sok arca van...

Több
21 éve 9 hónapja #93322 Írta: Mhosah Myth
Mhosah Myth válaszolt a következő témában: Kérdések
Valahol meg lehet tanulni tündéül beszélni? :?:

Myth Mhosah

Több
21 éve 9 hónapja #93006 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Kérdések

Dodiee írta: Nem tudom, lehet hogy felmerült már a kérdés, de bevallom, lusta vagyok átolvasni az egész topicot:
Szerintetek kb. mikor kezdenek el pipázni a hobbitok? úgy értem, mennyi idős korukban? már egészen "gyerekként", ha lehet ezt mondani egy hobbitra?

Hát ezt nehéz megmondani. A hobbitok 33 éves korukban váltak nagykorúvá, de Pippin 28 éves volt a GYU idején, és már pipázott (Trufa 2 évvel idősebb volt ugyanekkor.)

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
21 éve 9 hónapja #92965 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Kérdések
Hmmm.........Egy olyan művészrôl kell írnom,aki a 2 vh között volt aktív.T.papa szerintetek jó?

Narië

No more blood for oil!

Több
21 éve 9 hónapja #92834 Írta: Elrond
A Babóval 1937-ben készült el.

Több
21 éve 9 hónapja #92831 Írta: Narië
Narië válaszolt a következő témában: Kérdések
Gyerekek,sürgôs kérdés!Tolkien alkotott a két vh között???????

Narië

No more blood for oil!

Több
21 éve 9 hónapja #92473 Írta: Dodiee
Nem tudom, lehet hogy felmerült már a kérdés, de bevallom, lusta vagyok átolvasni az egész topicot:
Szerintetek kb. mikor kezdenek el pipázni a hobbitok? úgy értem, mennyi idős korukban? már egészen "gyerekként", ha lehet ezt mondani egy hobbitra?

Több
21 éve 10 hónapja #91886 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Kérdések
A hegyes fül az olyan általánosítás a tündékre, az egész világon, nem?

OFF:hhogyan lehetne lefordítani angolra, ha 3 teljesen különböző fajt jelöl az elf, a tünde, és a tündér?

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
21 éve 10 hónapja #91860 Írta: Gandalf

Több
21 éve 10 hónapja #91731 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Kérdések
Svindler, Ulmo: Az Aragorn-Boromir-Legolas együtt harcol jelenet ről annyit tudok, hogy a 4 DVD-s változaton az egyik storyboard pont erről szól, még képek is vannak, de csak animáció...
Ha már itt volt szó a kvízről: Emlékeztem, hogy a filmben többen vannak, van egy jelenet, amikor fölülről mutatják őket Arwen és Frodó üldözése alatt, s úgy rémlett, akkor szabályos V-formációban vágtattak. Ezek szerint nem. Éomert írtam 2. seregvezérnek :( Csodálkoztam, mikor még a Valacirca volt megoldásként írva, szóltam is, hogy jó lenne kijavítani. S lőn.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 10 hónapja #91698 Írta: Clip
Clip válaszolt a következő témában: Kérdések
Ez igaz, ezután a "bizonyíték" után felülvizsgálom az álláspontomat, mégse kitaláció :oops: Csak először furcsa volt, nekem semmi ilyesmi nem maradt meg bennem, hogy a tündék füle hegyes. Köszi, Amani :lol:

Üdv: Clip

Baruk Khazâd! Khazâd aiměnu!
Törpök fejszéi! Rajtatok a törpök!

Több
21 éve 10 hónapja #91484 Írta: amanibhavam
ezt azért nem mondanám; itt egy részlet a 27. sz. levélből:

I picture a fairly human figure, not a kind of 'fairy' rabbit as some of my British reviewers seem to fancy: fattish in the stomach, shortish in the leg. A round, jovial face; ears only slightly pointed and 'elvish'; hair short and curling (brown). The feet from the ankles down, covered with brown hairy fur. Clothing: green velvet breeches; red or yellow waistcoat; brown or green jacket; gold (or brass) buttons; a dark green hood and cloak (belonging to a dwarf).

tehát a hobbitfül nem annyira hegyes, mint a tündéké - ergo a tündéké elég hegyes

Több
21 éve 10 hónapja #91477 Írta: Clip
Clip válaszolt a következő témában: Kérdések
Akkor azt hiszem levonhatjuk a következtetést, hogy ez a filmesek kitalációja, vagy legalábbis egy megjegyzést "eltúloztak", mert nem hiszem, hogy Tolien ennek nagy jelentőséget tulajdonított volna.

Üdv: Clip

Baruk Khazâd! Khazâd aiměnu!
Törpök fejszéi! Rajtatok a törpök!

Több
21 éve 10 hónapja #91333 Írta: amanibhavam
Eavesdrop \Eaves"drop`\, n.
The water which falls in drops from the eaves of a house.

Eavesdrop \Eaves"drop`\, v. i. [Eaves + drop.]
To stand under the eaves, near a window or at the door, of a
house, to listen and learn what is said within doors; hence,
to listen secretly to what is said in private.

Több
21 éve 10 hónapja #91332 Írta: amanibhavam
az eaves önmagában ereszt jelent

Több
21 éve 10 hónapja #91330 Írta: amanibhavam
ja. látsz itt hegyes fület?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.171 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére