- Köszönetek: 2
Gondolatok
- Felagund
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Remzy_mama/Eldawen írta: Én azt nem szoktam érteni, miért 2-3 hónap múlva jelentkeznek a nyertesek, amikor megnyerik az 5t.
Érti ezt valaki, addig gondolkozik, vagy mit csinál?
Biztosítja a lakását és a családját...
Our knees do not bend easily
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Érti ezt valaki, addig gondolkozik, vagy mit csinál?
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Remzy_mama/Eldawen írta: Hát te se leszel milliomos, ha te is mindent elosztogatsz...
Amíg valaki elméleti milliomos, könnyen osztogat...
Our knees do not bend easily
- Tünde
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
Aztán vennék magamnak egy olyan kabtátot amire évek óta vágyom, meg csizmát, meg számítógépet, hogy ne kelljen harcolni érte. Aztán egy részét beraknám a bankba, hogy ne haljak éhen. Ja és elmennék egy antikvárumba, meg nagy könyvesboltba. A többit meg elosztanám.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- **Shaman**
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Az meg a másik fele hogy én is élek tovább ..
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Tünde
- Nem elérhető
*meztelencsiga* írta: Én sokat fogok örökölni a feleségémtől ha a Melián lesz.
Szegény már tudja, hogy Te élsz tovább :
Alyr Arkhon írta: érdekes figyelni az arcukat hangverseny közben, mert semmit nem tükröz, függetlenül attól milyen a zene.
Szörnyű lehet velük szemben állni és úgy előadni nekik, mintha kínaiul beszélnél hozzájuk :hein:
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Tünde
- Nem elérhető
*meztelencsiga* írta: Mi, ha holnaptól rakat pénzt nyernénk, hogyan tudnánk helytállni? Nem viselkednénk sznobként? Vagy csak felületesen nem. Vagy megtartanánk emberi mivoltunkat?
Filmet nem láttam, de:
Én azt hiszem, pont a fő hülyeségembe esnék bele. Osztogatnám, főképp a családnak - főképp a gyerekeknek, utaznék, megvenném álmaim házát, hatalmas kerttel, és egyszer csak azt venném észre, hogy egy fityingem sem maradt.
De én ezt képes vagyok előadni 10,000 vagy 100,000 forintnál is.
Alaptermészetre egy már kiforrott ember szerintem nem változik, de ez beállítottság kérdése, ki hogy tudja beosztani.
Én már a lottó ötösömnek is elígértem a felét előre, barátnőimnek, családnak - no valszeg ezért nem fogom megnyerni. Örökölni meg nincs kitől, így hát nem hiszem, hogy ilyen problémáim lennének.
- **Shaman**
- Nem elérhető
Nekem nagyon tetszett.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Remzy_mama/Eldawen írta: Az az érdekes, hogy a tvben csupa okos és ismert ember amikor erről vitatkozott, azt hozta ki az egészből, hiogy a sznobok előre viszik a világot és jó, hogy vannak. :
Megveszik a drága képzőművészeti alkotásokat - ezzel előbbre viszik a művészetet és megélnek a művészek. Dehát ez szerintem megint csak a pénzre megy ki.
No igen...
Régen a művészek megbízásra dolgoztak vagy pártfogójuk volt, manapság meg előttük esnek hasra azok akiknek pénzük vagy és így gyeplő nélkül csinálhatnak bármit amit ők művészetnek neveznek, megfelelő kapcsolatokkal el tudják adni.
(azt meg, hogy a művészet nem tűri a zablát és szabad meg minden, erre értelmezni szvsz hülyeség, egy Michelangelo meg egy Bach érdekes módon maradandót és szépet tudott alkotni úgy is, hogy megbízásra dolgozott)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Olorin.papa
- Nem elérhető
*meztelencsiga* írta: De van egy kérdés ami lényeges.
Mi, ha holnaptól rakat pénzt nyernénk, hogyan tudnánk helytállni? Nem viselkednénk sznobként? Vagy csak felületesen nem. Vagy megtartanánk emberi mivoltunkat?
Az, hogy miként éljük meg a sok pénzt az nagyon erősen rajtunk múlik.
Igen erős hatással lenne ránk, hogy milyen társaságba kerűlnénk, mert a gazdagsággal meg kell tanulni együttélni, és a műértést sem lehet megvenni a plazaban.
Vagyis: nemtudom
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Panda
- Nem elérhető
Hasonlót állapított meg Frei is egyszer. Szerintem ha vesznek is művészeti cuccokat, csak olyat vesznek, amit ők értékesnek tartanak. Ezek meg nem a kortárs dolgok, hanem mindenféle romantikus festmények meg szobrok utánzata. Szerintem ha befolyásolják is a művészeket, semmiképpen se jó irányba. Volt gimiben egy nagyon sznob osztálytársam, és addig erősködött, amíg a tablónk valami 20. sz. eleji háttéren barnított képek voltak. Gyönyörű volt, méltó egy amúgy lázadó szellemű, lendületes osztálytól.Remzy_mama/Eldawen írta: Az az érdekes, hogy a tvben csupa okos és ismert ember amikor erről vitatkozott, azt hozta ki az egészből, hiogy a sznobok előre viszik a világot és jó, hogy vannak. :
Megveszik a drága képzőművészeti alkotásokat - ezzel előbbre viszik a művészetet és megélnek a művészek. Dehát ez szerintem megint csak a pénzre megy ki.
- **Shaman**
- Nem elérhető
Mi, ha holnaptól rakat pénzt nyernénk, hogyan tudnánk helytállni? Nem viselkednénk sznobként? Vagy csak felületesen nem. Vagy megtartanánk emberi mivoltunkat?
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"sznob
Eredetileg: úrhatnám polgár, aki a nemesek szokásait és életmódját utánozza, előkelősködik, az előkelőhöz dörgölőzik. - Ma főképp a divatos művekért művészekért és művészeti irányzatokért tüntetően rajongó, kifinomult ízlésével és bennfentességével hivalkodó embert értjük rajta. Zenesznob, könyvsznob. A filmet senki sem értette, de a sznobok odavoltak tőle."
vagyis ennyi, és mostanság itt vannak az ujgazdagok...
- Arzeen
- Nem elérhető
Remzy_mama/Eldawen írta: Megveszik a drága képzőművészeti alkotásokat - ezzel előbbre viszik a művészetet és megélnek a művészek. Dehát ez szerintem megint csak a pénzre megy ki.
Hát igen, a sznob szó erősen a pénzt juttatja eszembe...
- Tünde
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Igazából sokan közülük nem husáng (ide nem ezt írtam de a bu...kót kicsillagozza ) és lenéző módon viselkednek (akik így viselkednek azok csak próbálnak sznobok és nagyfiúk lenni) de süt belőlük a felsőbbrendűség-tudat.
Ők azok akik jótékonysági hangversenyt rendeznek de utána a "szerény vacsorán" jégből faragott hattyú a dísz (nyár közepén, natürlich).
És úgy az egész hozzáállásuk érdekes, amikor játszottam egy ilyen hangversenyen, úgy állták körbe a közönséget a biztonsági őrök mintha azt, aki nem tapsol elég erősen azt elvinnék utána lefüggönyözött autóban.
(nem mondom meg hogy a rotary klub rendezte azz egész cuccost mert az biztos hitelrontás lenne)
Egyébként Remzy_mama jól leírta milyenek a sznobok, érdekes figyelni az arcukat hangverseny közben, mert semmit nem tükröz, függetlenül attól milyen a zene.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Arzeen
- Nem elérhető
Bocs, ha unalmas voltam...
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Remzy_mama/Eldawen írta: Meg egynémely számító mai pipi, aki megnézi a pasi slusszkulcsát, ruháját, lakását és utána kezd ki vele. ..
Bizony, sajnos a szórakozó helyeken mostanában csak ilyenekkel találkozni (személyes tapasztalat)
- Tünde
- Nem elérhető
Shaman írta: NO ez szerintem már az igazi "szegénység" .
Ja - a lelki...
Mondom, hogy nem a sznobokra írtam, csak eszembe jutott.
Az sznob volt akit Te írtál, az tuti.
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Tünde
- Nem elérhető
Nem szeretem a sznobokat.
Azért, mert szerintem a sznob azért vesz csak márkás ruhát, bútort, stb, mert másnak is az van, drága...
Lenéz mindenkit - mint Shaman is írta - mert Ő megteheti...
Nem fontosak neki az értékek, csak az áruk. Azért megy kiállításra, hangversenyre, mert az a divat és ott megmutathatja a legújabb trendi ruháját, ékszerét, fiatal barátját, barátnőjét.
Ráadásul nem ért hozzá, tehát nem is élvezi.
Ha a *** evés lenne a divat, hát Ő azt is követné.
Aki csóró, az tönkreteszi a családját, mert azt a csekély pénzét is arra költi, hogy megfelejen az elvárásoknak.
Természetesen, aki azért vesz drága ruhát, cipőt stb, mert az tartós és nem kell naponta újat venni, az OK. De annak nem minden hónapban van új, mert csak akkor vesz másikat, ha a régi tönkrement.
Szerintem a plázacicák is sznobok.
Meg egynémely számító mai pipi, aki megnézi a pasi slusszkulcsát, ruháját, lakását és utána kezd ki vele. .. - lehet vele felvágni a mama, a barátnők és a világ előtt (aztán lehet, hogy a pasinak 3 elemije van és 8 év börtöne)...
Shaman: egyébként volt nekem olyan betegem, akitől 1 sportszeletet kaptam (öreg néni) és nagyon örültem neki, és olyan is aki '95ben 5000.- adott, de nem kellett. (tudom ez tök más, csak most úgy eszembe jutott).
- **Shaman**
- Nem elérhető
De úgy látom ez a forum is halott, mert sajnos nem nagyon vannak beszélgető felek. Sz**r hogy a nevet olvassátok el elöccör, és ha épp puszibarát akkor van csak vélemény. Mert akkor klikkesedhetnénk is, ki kit utál, ill szeret. És akkor menne a forum, nem csak a pi****t meresztenétek a gép előtt.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Tünde
- Nem elérhető
Shaman írta: De ez a téma már túl leputty hogy kinek van mibe mit aprítani, és miért pont ő meg én. Beszélgessünk a ******* inkább.
Szerintetek ki sznob :
Jó vagy rossz tulajdonság? Miről lehet felismerni?
[size=9:1971unec](Bevallom lopok m1 tvről) ott du jó kis beszélgetések vannak. Tegnap erről beszéltek, és nekem nem az volt a véleményem mint nekik)[/size]
- Melian
- Nem elérhető
...valamint kukoricára lesz térdepeltetve...
ON
(Brisa, töröld nyugodtan, csak túl magas labda volt... )
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- **Shaman**
- Nem elérhető
De a sulit el kell végezni . És mint minden suli, ez is értelmetlen. Mert úgy is meghalunk. Én mindig ezzel nyugtatom magamat, meg mikor a hamis érettségimet viszem valahova. Tavaly vagy tavaj ilyenkor még 80-90 közt megkerestem, ebben az évben ez egy jó 20 al kevesebb ezt hozta ami kis
EU csatlakozásunk. Megyünk európa felé. No de így????????? A haszontalan emberek akik meg az üzletben vagy a kommonikációban és egyébb kizsákmányoló munkákban dolgoznak (ez túlzás), haszontalan munkát végeznek, ők meg dúskálnak. De dúskáljanak is, csak néha dobjanak egy egy morzsát ide is.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.