Gondolatok
- Aranill
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ben Kenobi írta:
Igen, csak ott van még náluk a dzsihád, a szent háború.Phaedra/Namarie írta: Az iszlám elvileg a békesség vallása kellene legyen. Nem kötelesség feláldozni magát, de ha megteszi, minden különösebb várakozási idő és procedúra nélkül egyből a mennybe kerül az illető. (Megmaradt családja meg mély tiszteletben részesül.)
Szeretném tudni, hogy a Londonban történt robbantásokat az iszlám vallási veztői hogyan értékelik? Szeretném hinni, hogy elítélik.
Mensch werden ist eine Kunst.
06 20 99 29 525
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Arzeen
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Arzeen
- Nem elérhető
- Moon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Tegnap nem tudtam feljönni a netre, és mikor olvasgatni kezdtem a fórumot, mintha egy hete nem "láttalak" volna bennetek!!!!
De azért örülök, hogy ti ilyen szorgalmasak vagytok!
Moon vagyok s a magam útját járom!
- Estelio
- Nem elérhető
Én egy szóval nem mondtam hogy ne ott folytassuk.Gandalf írta:
A Vallás topicban folytassuk...Estelio írta: Hát, bizony ez így van. Az igazság sok embernek fáj!!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
A Vallás topicban folytassuk...Estelio írta: Hát, bizony ez így van. Az igazság sok embernek fáj!!
- Estelio
- Nem elérhető
[size=9:3c4trbxz]Hát, bizony ez így van. Az igazság sok embernek fáj!![/size]Gandalf írta:
Az ilyen erős megfogalmazások sokunkat érzékenyen érinthetnek, kicsit visszafogottabban, ha kérhetem!olorin.papa írta: A kereszténység hasonló a kommunizmushoz: kigondova szép, de a végrehajtásba mindig hibák csúsznak
(A Vallás topicban, ahogy Brisa kérte.)
- Olorin.papa
- Nem elérhető
De aért megérne egypár hozzászólást...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Gandalf
- Nem elérhető
Az ilyen erős megfogalmazások sokunkat érzékenyen érinthetnek, kicsit visszafogottabban, ha kérhetem!olorin.papa írta: A kereszténység hasonló a kommunizmushoz: kigondova szép, de a végrehajtásba mindig hibák csúsznak
(A Vallás topicban, ahogy Brisa kérte.)
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Beleg írta:
A keresztesek is csak emberek, éppúgy mint a Vatikánban székelő nagy egyházfők!Ethuil írta: Olyan parancsolatról is hallottam, hogy ne lopj, mégis fosztogattak a keresztesek. Ezen nem filóznak vatikánban?
A kereszténység hasonló a kommunizmushoz: kigondova szép, de a végrehajtásba mindig hibák csúsznak
- Beleg
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
A keresztesek is csak emberek, éppúgy mint a Vatikánban székelő nagy egyházfők!Ethuil írta: Olyan parancsolatról is hallottam, hogy ne lopj, mégis fosztogattak a keresztesek. Ezen nem filóznak vatikánban?
"...nincs semmi sem, csak semmi van, s e semmi én vagyok." - Babits
- Arzeen
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ben Kenobi írta:
Hát, speciel az első keresztes háború meghirdetése előtt II. Orbán pápa kijelentette, hogyha magukra öltik a keresztet és elmennek harcolni a Szentföldre, akkor minden bűnüktől megszabadulnak. Ez elég csábító ajánlat volt a kor emberének. [size=9:5ov5ipyk](Ezért történt a szegények hadjárata, illetve Jeruzsálem elfoglalásakor a katonák bokáig gázoltak az ellenségeik vérében...)[/size]Elryn írta: Pl keresztes háborúkra sem ismerek semmi felszólítást, ami a Bibliában szerepel, ellenben a ne ölj tisztán (és kivételek, lábjegyzetek nélkül) ott áll.
Hozzátenném, hogy emellett az egyház kezességet vállalt a vagyonukért.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ben
- Nem elérhető
Hát, speciel az első keresztes háború meghirdetése előtt II. Orbán pápa kijelentette, hogyha magukra öltik a keresztet és elmennek harcolni a Szentföldre, akkor minden bűnüktől megszabadulnak. Ez elég csábító ajánlat volt a kor emberének. [size=9:kbljyptr](Ezért történt a szegények hadjárata, illetve Jeruzsálem elfoglalásakor a katonák bokáig gázoltak az ellenségeik vérében...)[/size]Elryn írta: Pl keresztes háborúkra sem ismerek semmi felszólítást, ami a Bibliában szerepel, ellenben a ne ölj tisztán (és kivételek, lábjegyzetek nélkül) ott áll.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Newra
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Csikál: Határozottan pécsi tájszó.
OFF
Nem igaz, nálunk is használják!
ON
Van mi arany, bár nem fénylik...
- Elryn
- Nem elérhető
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Ben Kenobi írta:
Miért akarnék én káoszt szítani? Bár sztem a dzsihád inkább valamiféle önvédelemre van inkább, mint értelmetlen harcra.olorin.papa írta: Bocsánat, de alapjaiban az iszlám a legbékésebb vallás, csak akiknek érdeke a káoszt szítani, azok értelmezik, és emelik ki azt a pár passzust, ami a harciasságra szólit fel...
mondjuk sok más vallás is így tett
Természetesen nem te szítod a káoszt, hanem azoknak az érdeke ez, akik egyes iszlám országokban "fundamentalistáknak" nevezik magukat, és ennek nevében öngyilkos merényletekre, és dzsihádra szólítanak fel.
Sok kis Szauron, aki ahelyett hogy maga menne ki az utcára, gyerekeket küld oda, bombával a derekukon.
- Ben
- Nem elérhető
Miért akarnék én káoszt szítani? Bár sztem a dzsihád inkább valamiféle önvédelemre van inkább, mint értelmetlen harcra.olorin.papa írta: Bocsánat, de alapjaiban az iszlám a legbékésebb vallás, csak akiknek érdeke a káoszt szítani, azok értelmezik, és emelik ki azt a pár passzust, ami a harciasságra szólit fel...
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Ben Kenobi írta:
Igen, csak ott van még náluk a dzsihád, a szent háború.Phaedra/Namarie írta: Az iszlám elvileg a békesség vallása kellene legyen. Nem kötelesség feláldozni magát, de ha megteszi, minden különösebb várakozási idő és procedúra nélkül egyből a mennybe kerül az illető. (Megmaradt családja meg mély tiszteletben részesül.)
Bocsánat, de alapjaiban az iszlám a legbékésebb vallás, csak akiknek érdeke a káoszt szítani, azok értelmezik, és emelik ki azt a pár passzust, ami a harciasságra szólit fel...
- Ben
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Elryn írta: Kérdés: mire jó a végtelen kárhozat, ami öröklétig tart? Mire jó olyan bűntetés, ahol nincs tanulság, megbánás (vagy nincs haszna)?
A Jelenések Könyve (asszem az) szerint miután eljön Jézus földi királysága és legyőzték az Antikrisztust a lelkek kivétetnek a másvilágról (akkor még a Poklot nem találták fel amikor ez íródott) és újra megméretnek, csak a vgéképp elvetemültek kerülnek a tüzes tóba a ténylegesen örökkévaló szenvedésre.
Lehet hogy tévedek, ezt kb 5 éve olvastatta fel velem a kissé szektás kémiatanárom.
"mit fognak most gondolni rólunk az emberek"
Sokan pont ezért nem lesznek öngyilkosok. Elképzelik hogy fognak kinézni utána, vagy ilyesmi.
Csikál: Határozottan pécsi tájszó.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Estelio
- Nem elérhető
Hát én nem igazán erre gondoltam. De igazából nem is tudnám jól elmagyarázni a dolgot, mert nagyon bonyolult. Én ilyen környezetben nőttem fel szóval én átlátom ezt a dologot. Itt nem kell ilyen bűnbánós dolgokra gondolni, mert nem mindenki olyan lelkis, hogy rögtön az forduljon meg a fejében mit ronott el. Ez kérlek a butaság legteteje!PiciRigó írta: "mit fognak most gondolni rólunk az emberek"
Mmint a szülök, barátok, ismerősök részéről? Szerintem inkább csak oda kellett volna ez esetben figyelni és akkor ilyen szempontból érzik, hogy bűnösek és ezért gondolják, hogy mit fognak róluk gondolni, ami valószínűleg jogos is. Más szemszögből meg lehet hogy az illető beteg vagy valami betegségben szenved ami így nyilvánult meg vagy ilyesmi, de az is előfordulhat, hogy csak egy betegségre fogják, pedig az az igazi ok, hogy a környezet tett valamit az ember ellen.
- Namarie
- Nem elérhető
olorin.papa írta:
Felagund írta: Igazából azt hiszem, hogy valaki semmilyen világnézeti megfontolásból nem lehetne öngyilkos... (jó, az iszlámistákat leszámítva...)
Mert gondoljatok csak bele...
A világnézeti szempontból ők sem lehetnek öngyilkosok, amit csinálnak, az szent háború, ahol magadat feláldozni a hitért köteleség
Nem egészen, csak némelyik fanatista szemében az. Az iszlám elvileg a békesség vallása kellene legyen. Nem kötelesség feláldozni magát, de ha megteszi, minden különösebb várakozási idő és procedúra nélkül egyből a mennybe kerül az illető. (Megmaradt családja meg mély tiszteletben részesül.)
Miért nem szabad a Biblia szemszögéből öngyilkosnak lenni: a bölcsességek Könyvében az áll, hogy az öngyilkos nem bízik többé Istenben, és ezért minősül bűnnek az öngyilkosság. További kiemelt fontosságú az emberi élet szentsége is.
Ahol tényleg az van, hogy "mit fognak szólni hozzá az emberek" tényleg baj. De gondoljatok bele: vajon miért is szégyen depressziósnak lenni? Miért mennek el az emberek össze- vissza orvosokhoz ahelyett, hogy a megfeleő szakrendelésre mennének? Miért rühelli őket a cssaládjuk is helyenként? Mert valószínűleg a családnak is igen komoly szerepe van az illető állapotának kialakulásában.
Arról nem is beszélve, hogy aki öngyilkosságot követete el, az nagy valószínűség szerint depressziós is volt.
Összefoglalva: a környezet, ha nem is mindig, de nagy részben feleős azért, ha valaki öngyilkos lesz. Ki tudja, mi folyhatott a háttérbe esetleg évekig, amiről az illető senkinek se szólt....
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Narmo
- Nem elérhető
Mmint a szülök, barátok, ismerősök részéről? Szerintem inkább csak oda kellett volna ez esetben figyelni és akkor ilyen szempontból érzik, hogy bűnösek és ezért gondolják, hogy mit fognak róluk gondolni, ami valószínűleg jogos is. Más szemszögből meg lehet hogy az illető beteg vagy valami betegségben szenved ami így nyilvánult meg vagy ilyesmi, de az is előfordulhat, hogy csak egy betegségre fogják, pedig az az igazi ok, hogy a környezet tett valamit az ember ellen.
- Ben
- Nem elérhető
Hát eléggé.Elryn írta:
Estelio írta:
Néhol még a "mit fognak most gondolni rólunk az emberek" dolog is fent áll.Elryn írta:
Ben Kenobi írta: Talán (ahogy Elryn értelmezte) azért, mert a szerettei az öngyilkos tettét kevésbé értik meg (gyakorlatilag semennyire), hogy miért tette, és jobban fáj az ilyen.
Plusz ott van a "mit ronthattam el - miért nem vettem észre - miért nem segíthettem" érzés is.
Ott valami nagy gond van agyilag.
Még egy sztem érdekes mondás, vagymi:
Minden nappal a jövő fogy, a múlt szaporodik. A bizonytalan jövő biztos múlttá szilárdul. A halál aztán a jövőtőke hiányában a múlt számláját lezárja... - Hekler Antal
- Estelio
- Nem elérhető
Én is ezt gondolom. Tudod, vannak akik nagyon adnak arra hogy mások mit gondolnak róluk. [size=9:3qmi04xb](off: anyám is ilyen)[/size]Elryn írta:
Estelio írta:
Néhol még a "mit fognak most gondolni rólunk az emberek" dolog is fent áll.Elryn írta:
Ben Kenobi írta: Talán (ahogy Elryn értelmezte) azért, mert a szerettei az öngyilkos tettét kevésbé értik meg (gyakorlatilag semennyire), hogy miért tette, és jobban fáj az ilyen.
Plusz ott van a "mit ronthattam el - miért nem vettem észre - miért nem segíthettem" érzés is.
- Elryn
- Nem elérhető
Estelio írta:
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
- Ben
- Nem elérhető
Igen.Elryn írta:
Szerintem az embernek igenis van lelke.
Nos, a végtelen kárhozatnak, a tanulás nélküli büntetésnek szerintem nincs valami sok értelme. A hitben ennek talán amolyan tanító, elrettentő szerepe lehet. Mert más értelmét nem igazán látom. Attól eltekintve, hogy hátborzongató, pl. Dante Isteni színjátékában.
- Estelio
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.