Gondolatok

Több
19 éve 4 hónapja #261664 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
jaja szvsz a munkát is csak azért találták ki, hogy legyen mivel eltöltened az időt. :D Na meg hogy jól elfeledtessék veled a halált. Szerintem tök rossz, hogy egyre inkább elfelejtjük a halál közeledtét. Memento Mori.

"Be the change you want to see." Gandhi

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 4 hónapja #261658 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Jacopo Belbo írta: szerintem a szabadság az, amikor az embernek nem kell dolgoznia, és fizetik.

És mit kezdenél e fene nagy szabadsággal? :D

Brisa

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 4 hónapja #261616 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Gondolatok
Jaco, köhh.. csak arra gondoltam,hogy az ilyen.. nagyon valós szabadság, míg itt mindenki a szellemi szabadságról meg ilyesmiről szólt :P P *nyelvnyújt*

Több
19 éve 4 hónapja #261603 Írta: Jacopo Belbo
Jacopo Belbo válaszolt a következő témában: Gondolatok

PiciRigó írta:

Jacopo Belbo írta: szerintem a szabadság az, amikor az embernek nem kell dolgoznia, és fizetik.

Ez is egy megfogalmazás, bár ez inkább munkára vonatkozik :P

Nem mondod... :D

"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"

Több
19 éve 4 hónapja #261592 Írta: Narmo

Ez is egy megfogalmazás, bár ez inkább munkára vonatkozik :P

Több
19 éve 4 hónapja #261590 Írta: Jacopo Belbo
Jacopo Belbo válaszolt a következő témában: Gondolatok
szerintem a szabadság az, amikor az embernek nem kell dolgoznia, és fizetik.

"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"

Több
19 éve 4 hónapja #261185 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Bizony. Milyen kár, hogy angolra is fordítani kellett... :look:
www.planck.com/Rilkerhymed/rilkepanther.htm

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 4 hónapja #261181 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Gondolatok

Estel Adániel írta: Persze tegyük hozzá, Szabó Lőrinc se fordíthatta volna le ilyen szépen, ha nem írja meg Rilke az eredetijét... ;)

Milyen igazad van!!!
Persze más is fordította már, de nekem a Szabó Lőrinc féle tetszik leginkább. Angolul meg valami csodálatos!

Több
19 éve 4 hónapja #261179 Írta: Estel Adániel
Persze tegyük hozzá, Szabó Lőrinc se fordíthatta volna le ilyen szépen, ha nem írja meg Rilke az eredetijét... ;)

Több
19 éve 4 hónapja #261176 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Gondolatok
A PÁRDUC

Szeme a rácsok futásába veszve
úgy kimerűlt, hogy már semmit se lát.
Ugy érzi, mintha rács ezernyi lenne
s ezer rács mögött nem lenne világ.

Puha lépte acéllá tömörűl
s a legparányibb körbe fogva jár:
az erő tánca ez egy pont körűl,
melyben egy ájúlt, nagy akarat áll.

Csak néha fut fel a pupilla néma
függönye. Ekkor egy kép beszökik,
átvillan a feszült tagokon és a
szívbe ér - és ott megszünik.

/Szabó Lőrinc fordítása/

Ennél jobban semmi nem mondja el az én érzéseimet.

Több
19 éve 4 hónapja #261167 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Gondolatok
Lehet, hogy már mások is mondták, de szerintem is az a szabadság, ha már nincs korlát! Ilyen értelemben senki sem szabad.

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
19 éve 4 hónapja - 19 éve 4 hónapja #261166 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Gondolatok
Igazi szabdsága csak a mentalitásnak és a fantáziának van. Mert hiába élnénk pld. törvények nélkül, a fizika gátakat szab nekünk. Lásd nem hagyhatjuk el a bolygónkat, csak újjab keretek között. Szerintem :o h:

Több
19 éve 4 hónapja #261157 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
De a korlátaidon belül valamilyen szinten lehetsz szabad.
Mondjuk a legszabadabbak az állatok. Ők tényleg azt csinálják amit akarnak:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 4 hónapja #261153 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Gondolatok
Az ember soha nem lehet Szabad. Mindig van korlátozó erő.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
19 éve 4 hónapja #261147 Írta: Estel Adániel

svindler ugyanezen topikban 2002 május 30.-án 12:40:42-kor írta: Szoval a kerdes: Ti mit ertetek szabadsag alatt?

Egy kis d

Több
19 éve 4 hónapja #261142 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Gondolatok

ADIM a Des írta: Elryn, egy rab, mondjuk egy politikai fogoly is lehet lelkében szabad és boldog, még úgy is, hogy rácsokkal zárják el a külvilágtól. Minden csak nézőpont kérdése...

Adim, a rácsokat szellemi rácsokra is értettem.

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
19 éve 4 hónapja #261090 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szabadság?
Jó kérdés. Akkor vagyok szabad amikor boldog vagyok, amikor repülni tudnék, amikor én döntöm el mihez kezdek az időmmel, én döntöm el mikor hova megyek és kikkel, mikor eszem, alszom, mit olvasok, amig a gondolataim szabadok lehetnek. Mert ha a gondolataimat bezárják akkor már nem vagyok szabad, amikor megszabják nekem, hogy EZT KELL gondolnod. Mint amikor magyarórán a tanárunk megszabja, hogy a költő EZT gondolta, amikor szerintem meg nem, mert nekem mást jelent a vers.
Ha játszhatok akkor szabad vagyok. Ha nem gondolok arra, hogy ennek mi lesz a következménye...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 4 hónapja #261039 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Gondolatok
a szabadság számomra az, amikor tudok dönteni. amikor én dönthetek, és nem hagyom másik emberre, vagy a természetre a dolgot.

need more brainz. yourz. now.

Több
19 éve 4 hónapja #261011 Írta: ADIM a Des
ADIM a Des válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ethuil, nem a levelek mennyisége a lényeg, hanem a tartalma!

A Szabadságről annyit, szerintem minél idősebb vagy, annál többminden szakad a nyakadba (munka, mellékállás, megélhetési gondok, család, elvárások, gyerekek), hogy leruccanni egy nyaralóba már nagy szabadságnak számít. Amíg az ember fiatal, nem sok dologgal kell foglalkoznia a tanuláson kívül, így többmindenre marad ideje, azaz nagyobb "szabadsággal" rendelkezik.

Elryn, egy rab, mondjuk egy politikai fogoly is lehet lelkében szabad és boldog, még úgy is, hogy rácsokkal zárják el a külvilágtól. Minden csak nézőpont kérdése...

"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"

Több
19 éve 4 hónapja #261003 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szabadság, hm, nekem ez leginkább a teret jelenti. És a rácsok hiányát.

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
19 éve 4 hónapja #260923 Írta: Narmo
Szerintem a szabadság szó alatt mindenki mást csinál, tesz stb. talán azért. Meg mert amennyi ember annyi szokás, vagy a különböző életstílus miatt. Pl. Anyumnak már az is nagy szabadságot jelent, ha elmegyünk a közeli nyaralónkba egy délutánra. Ám ugyanez nekem már inkább börtön. De vannak akik a szabadságot a megkötöttségek nélküli életnek tartják, vagyis senki se mondja meg hogy mikor mit csináljak, hová menjek, meddig maradjak stb. Ez végülis szintén az egyén környezetétől függ. Én spec szeretem ha megmondják, hogy meddig legyek és hol, mert én ilyen vagyok. :oops: Sztem összeesne a világ, ha ezt nem tudnám.. csak lézengenék és nem tudnék mit kezdeni azzal a nagy "szabadsággal".

Több
19 éve 4 hónapja #260921 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ízisz írta: De egy kis szabadságra melyik lény nem vágyik??

Nos, attól függ, ki mit ért szabadság alatt.

Eddig akárhány emberrel beszéltem a szabadság fogalmáról, mindegyik másként értelmezte. Sőt, ami elszomorítóbb, minenki általában úgy értelmezi, hogy alátámaszthassa veel aktuális döntéseit, élethelyzeteit.

Mit gondoltok, mi a szabadság és miért értelmezzük sokféleképpen?

Több
19 éve 4 hónapja #260904 Írta: elodyke
elodyke válaszolt a következő témában: Gondolatok
talán.. ne azt várdd az élettől, hogy minden nap kapsz egy privit, hanem mást.. és akkor örülsz majd a heti/havi egy privinek is.... mert perpill éniskeveset kapok, de ez relativ.. nemzavar.. gondolj másra ;)

... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.

Több
19 éve 4 hónapja #260885 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Gondolatok
Úgy gondoltam, hogy beírok egy gondolatot a gondolatok topicba és most úgy gondolom, hogy MIÉRT NINCS MINDEN NAP EGY PRIVIM? Eberek ráérek írjatok!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Több
19 éve 4 hónapja #260684 Írta: Ízisz
Ízisz válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nem hinném, h a kutyák hűtlenek.... ha foglalkozol velük, tuti h veled maradnának örökre. [size=9:3t5d65mh]De egy kis szabadságra melyik lény nem vágyik??[/size]

A macskánk pl. hozzánk is hűséges, nem a házhoz. Ez gondolom furán hangzik, de idegeneket nem szereti, viszont kötődik hozzánk.

"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "

Több
19 éve 4 hónapja #260681 Írta: Narmo
Gandalf: ezt cáfolnám, nem minden kutya hűséges, van amelyiknek csak a kaja kel amivel ellátod. :? Viszont egy ember is lehet hűséges.. csak akarat kell meg stb..

Több
19 éve 4 hónapja #260607 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok

TOMCAT a blogján írta: igazán csak a kutya és az anyaföld ragaszkodik hűségesen az emberhez

Ez mekkora már! Üt.

Több
19 éve 5 hónapja #260582 Írta: _Phelan_ (Caranthír)
_Phelan_ (Caranthír) válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hmm...
Nem akarok illuzióromboló lenni de... szóval... Miért akarjátok más igazságát, érvényesnek találni a saját életetekre? Az idézetek, anyniszro ellentmodnanak egymásnak, mégis adott, élethelyzetben mind lehet megfelelő....

Then you'll see, tears won't wash this away, Memories of the years that started the pain

Több
19 éve 5 hónapja #260240 Írta: Léofwine
Léofwine válaszolt a következő témában: Gondolatok

5. Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya mikor melletted ül és tudod, hogy sosem lehet a tiéd.

Ezt is kaptam egyszer sms-ben, és sajnos nagyonigaz...az utóbbi időban sajnos a saját bőrömön is kénytelen vagyok megtapasztalni... :( :cry:

Viszont úgy vagyok vele, hogy ez is egy szükséges élettapasztalat, mert amíg nem tapasztalom meg valaminek(vagy valakinek), a hiányát, addig nem is vagyok képes értékelni, hogyha mégiscsak sikerül találnom komolyan is egy értékes embert. És pont ezért nem félek. Annyi rossz tapasztalat már ért, hogy fel tudjam dolgozni a csalódást, és tényleg óvatosnak kell lenni, nem szabad megbízni senkiben azonnal. De nem szeretnék abba a hibába sem esni, hogy sohatöbbé nem bízom meg senkiben, és emiatt megyek el valaki mellett. A bizalom a legfontosabb. Ha tudom, hogy csak annak az árán találom meg az ideális párom, hogy előtte rengeteg csalódás ér, és szar kapcsolatok sorozata előzi meg, akkor vállalom! Végülis ez az élet...(najó, énse tudom mindig így felfogni, de próbálkozom.. ;) )

"Végignézett rajtunk, nem szólt semmit csak sírvafakadt!"

Több
19 éve 5 hónapja #260237 Írta: Léofwine
Léofwine válaszolt a következő témában: Gondolatok

Artemisz (Erenya) írta:

Gandalf írta: 7. Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelentheted magát a világot.

"Neked silány szám, nékem egy világ!"
/Madách/

"For the world, You are someone. But for someone You are the World!!!"

Ezt egyszer rég sms-ben kaptam meg...

"Végignézett rajtunk, nem szólt semmit csak sírvafakadt!"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.490 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére