- Köszönetek: 0
Gondolatok
- Ringbearer
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Be the change you want to see." Gandhi
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Nem elérhető
Jacopo Belbo írta: szerintem a szabadság az, amikor az embernek nem kell dolgoznia, és fizetik.
És mit kezdenél e fene nagy szabadsággal?
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Narmo
- Nem elérhető
- Jacopo Belbo
- Nem elérhető
PiciRigó írta:
Jacopo Belbo írta: szerintem a szabadság az, amikor az embernek nem kell dolgoznia, és fizetik.
Ez is egy megfogalmazás, bár ez inkább munkára vonatkozik
Nem mondod...
"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"
- Narmo
- Nem elérhető
Ez is egy megfogalmazás, bár ez inkább munkára vonatkozik
- Jacopo Belbo
- Nem elérhető
"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
www.planck.com/Rilkerhymed/rilkepanther.htm
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Estelio
- Nem elérhető
Milyen igazad van!!!Estel Adániel írta: Persze tegyük hozzá, Szabó Lőrinc se fordíthatta volna le ilyen szépen, ha nem írja meg Rilke az eredetijét...
Persze más is fordította már, de nekem a Szabó Lőrinc féle tetszik leginkább. Angolul meg valami csodálatos!
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Estelio
- Nem elérhető
Szeme a rácsok futásába veszve
úgy kimerűlt, hogy már semmit se lát.
Ugy érzi, mintha rács ezernyi lenne
s ezer rács mögött nem lenne világ.
Puha lépte acéllá tömörűl
s a legparányibb körbe fogva jár:
az erő tánca ez egy pont körűl,
melyben egy ájúlt, nagy akarat áll.
Csak néha fut fel a pupilla néma
függönye. Ekkor egy kép beszökik,
átvillan a feszült tagokon és a
szívbe ér - és ott megszünik.
/Szabó Lőrinc fordítása/
Ennél jobban semmi nem mondja el az én érzéseimet.
- Ecthelion
- Nem elérhető
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Arzeen
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
Mondjuk a legszabadabbak az állatok. Ők tényleg azt csinálják amit akarnak:)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Egy kis dsvindler ugyanezen topikban 2002 május 30.-án 12:40:42-kor írta: Szoval a kerdes: Ti mit ertetek szabadsag alatt?
- Elryn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
ADIM a Des írta: Elryn, egy rab, mondjuk egy politikai fogoly is lehet lelkében szabad és boldog, még úgy is, hogy rácsokkal zárják el a külvilágtól. Minden csak nézőpont kérdése...
Adim, a rácsokat szellemi rácsokra is értettem.
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
- Rabyn
- Nem elérhető
Jó kérdés. Akkor vagyok szabad amikor boldog vagyok, amikor repülni tudnék, amikor én döntöm el mihez kezdek az időmmel, én döntöm el mikor hova megyek és kikkel, mikor eszem, alszom, mit olvasok, amig a gondolataim szabadok lehetnek. Mert ha a gondolataimat bezárják akkor már nem vagyok szabad, amikor megszabják nekem, hogy EZT KELL gondolnod. Mint amikor magyarórán a tanárunk megszabja, hogy a költő EZT gondolta, amikor szerintem meg nem, mert nekem mást jelent a vers.
Ha játszhatok akkor szabad vagyok. Ha nem gondolok arra, hogy ennek mi lesz a következménye...
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- gillz
- Nem elérhető
need more brainz. yourz. now.
- ADIM a Des
- Nem elérhető
A Szabadságről annyit, szerintem minél idősebb vagy, annál többminden szakad a nyakadba (munka, mellékállás, megélhetési gondok, család, elvárások, gyerekek), hogy leruccanni egy nyaralóba már nagy szabadságnak számít. Amíg az ember fiatal, nem sok dologgal kell foglalkoznia a tanuláson kívül, így többmindenre marad ideje, azaz nagyobb "szabadsággal" rendelkezik.
Elryn, egy rab, mondjuk egy politikai fogoly is lehet lelkében szabad és boldog, még úgy is, hogy rácsokkal zárják el a külvilágtól. Minden csak nézőpont kérdése...
"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
- Elryn
- Nem elérhető
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
- Narmo
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nos, attól függ, ki mit ért szabadság alatt.Ízisz írta: De egy kis szabadságra melyik lény nem vágyik??
Eddig akárhány emberrel beszéltem a szabadság fogalmáról, mindegyik másként értelmezte. Sőt, ami elszomorítóbb, minenki általában úgy értelmezi, hogy alátámaszthassa veel aktuális döntéseit, élethelyzeteit.
Mit gondoltok, mi a szabadság és miért értelmezzük sokféleképpen?
- elodyke
- Nem elérhető
... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.
- Arzeen
- Nem elérhető
- Ízisz
- Nem elérhető
A macskánk pl. hozzánk is hűséges, nem a házhoz. Ez gondolom furán hangzik, de idegeneket nem szereti, viszont kötődik hozzánk.
"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "
- Narmo
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ez mekkora már! Üt.TOMCAT a blogján írta: igazán csak a kutya és az anyaföld ragaszkodik hűségesen az emberhez
- _Phelan_ (Caranthír)
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nem akarok illuzióromboló lenni de... szóval... Miért akarjátok más igazságát, érvényesnek találni a saját életetekre? Az idézetek, anyniszro ellentmodnanak egymásnak, mégis adott, élethelyzetben mind lehet megfelelő....
Then you'll see, tears won't wash this away, Memories of the years that started the pain
- Léofwine
- Nem elérhető
5. Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya mikor melletted ül és tudod, hogy sosem lehet a tiéd.
Ezt is kaptam egyszer sms-ben, és sajnos nagyonigaz...az utóbbi időban sajnos a saját bőrömön is kénytelen vagyok megtapasztalni...
Viszont úgy vagyok vele, hogy ez is egy szükséges élettapasztalat, mert amíg nem tapasztalom meg valaminek(vagy valakinek), a hiányát, addig nem is vagyok képes értékelni, hogyha mégiscsak sikerül találnom komolyan is egy értékes embert. És pont ezért nem félek. Annyi rossz tapasztalat már ért, hogy fel tudjam dolgozni a csalódást, és tényleg óvatosnak kell lenni, nem szabad megbízni senkiben azonnal. De nem szeretnék abba a hibába sem esni, hogy sohatöbbé nem bízom meg senkiben, és emiatt megyek el valaki mellett. A bizalom a legfontosabb. Ha tudom, hogy csak annak az árán találom meg az ideális párom, hogy előtte rengeteg csalódás ér, és szar kapcsolatok sorozata előzi meg, akkor vállalom! Végülis ez az élet...(najó, énse tudom mindig így felfogni, de próbálkozom.. )
"Végignézett rajtunk, nem szólt semmit csak sírvafakadt!"
- Léofwine
- Nem elérhető
Artemisz (Erenya) írta:
Gandalf írta: 7. Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelentheted magát a világot.
"Neked silány szám, nékem egy világ!"
/Madách/
"For the world, You are someone. But for someone You are the World!!!"
Ezt egyszer rég sms-ben kaptam meg...
"Végignézett rajtunk, nem szólt semmit csak sírvafakadt!"
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.