Gondolatok

Több
19 éve 9 hónapja #240967 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hja, nesztek, civilizációs betegség... :?

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #240963 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
A jóléti társadalomban nem kell az éhhalál miatt aggódni, úgyhogy van időnk depresszióra meg rossz közérzetre meg wellnessre...

Mondhatni, depisnek meg világfájdalmasnak lenni igazán luxus...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #240940 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Gondolatok

Silima írta: Azt hiszem, az a depresszió, ami (magamból ill. az ismerőseimből indulok ki) engem körülvesz, teljesen mondvacsinált és nagyrészt felesleges világfájdalom. (Nyilván van kivétel, nem vitatom!!) Amikor az ismerőseim azon sírnak, hogy milyen rossz nekik, úgy eszembe jut, hogy nem tudják, mit beszélnek... Egyszer kéretik a CNN-re kapcsolni! NEKIK rossz! Az az igazság, hogy a társadalmunk úgy el van kényeztetve, hogy észre sem veszi, milyen jó neki. Ha éppen nem mindenki úgy tolja a sejhajunk alá a széket, ahogy mi azt elképzeltük, máris megáll a világ.
Van, hogy én is elszállok és legszívesebben bőgnék egyet, de akkor mindig önkéntelenül eszembe jut a fenti monológ... Én nem szoktam depressziózni.
Inkább örülök az életnek! Örülök, hogy van minek örülni benne!!

Egyetértek. Aki nagyon nem tud mit kezdeni magával (=jajjmegakarokhalni), az menjen Srí Lankára házat építeni vagy Afrikába AIDS-es gyerekeket ápolni. Majd megtudja, mi a szenvedés. Meleg szobában, internet (!) előtt könnyű fájni. Vazz, valakinek nemhogy internete, de betevő falatja nincs...!

Amit én nagyon nehezményezek, az a divatdepp. Akinek tényleg problémája van (mert valóban, a depresszió betegség), annak szüksége van a segítségre (orvosira, barátira, családira egyaránt), de a világfájdalmat ne keverjük már össze ezzel, és főleg ne utánozzuk az igazi depressziósokat! Nem éppen követendő példa... mindenkinek vannak rossz napjai. Még több rossz napot generálni magunknak hülyeség. Az együttérzés nem mindig az, hogy leülök melléd, és veled együtt sírok. Nem kell nevetned, ha nincs kedved, de ne ítéld el azt, aki mosolyogni mer, miközben te éppen az öngyilkot fontolgatod.

Tudjátok - szarul, de büszkén.

Bocs, hogy nyers voltam, de pont ma húztam fel magam ezzel kapcsolatban, úgyhogy ez most nagyojn idevágott.

Andariel: nem tudom hogyan alakult ki ez a véleményed, de hidd el, az MTT túlnyomó része egyáltalán nem támogatja a nagy közös depit. Van remény. :)

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
19 éve 9 hónapja #240934 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Gondolatok

Silima írta: Azt hiszem, az a depresszió, ami (magamból ill. az ismerőseimből indulok ki) engem körülvesz, teljesen mondvacsinált és nagyrészt felesleges világfájdalom. (Nyilván van kivétel, nem vitatom!!) Amikor az ismerőseim azon sírnak, hogy milyen rossz nekik, úgy eszembe jut, hogy nem tudják, mit beszélnek... Egyszer kéretik a CNN-re kapcsolni! NEKIK rossz! Az az igazság, hogy a társadalmunk úgy el van kényeztetve, hogy észre sem veszi, milyen jó neki. Ha éppen nem mindenki úgy tolja a sejhajunk alá a széket, ahogy mi azt elképzeltük, máris megáll a világ.
Van, hogy én is elszállok és legszívesebben bőgnék egyet, de akkor mindig önkéntelenül eszembe jut a fenti monológ... Én nem szoktam depressziózni.

GRATULÁLOK!!! :agree:

És csatlakozom.

Tudjátok mit? Nyissunk egy
OPTIMISTA KLUB -ot az MTT-n belül! :P ;)

A magyarországi Optimista Klub vezetőjét, Cronio Perezt még személyesen ismertem ( Isten nyugosztalja ), és szvsz ő is örülne, ha tovább terjesztenénk a derűlátást!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
19 éve 9 hónapja #240919 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Gondolatok
Azthiszem én kihagynám a mindenhatóságot. Túl fárasztó, ill. sok irigye támadna az embernek.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
19 éve 9 hónapja #240907 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Gondolatok
[size=9:1fmjjxu1]Na igen, ez volt benne biológiai értelemben a legspeciálisabb... :D [/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 9 hónapja #240906 Írta: Well-of-Souls
Well-of-Souls válaszolt a következő témában: Gondolatok
[size=9:2rsusd81]Az nem szűznemzés volt a szó biológiai értelmében, mert akkor az utódnak is nőneműnek kellett volna lenni :) [/size]

Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre

Több
19 éve 9 hónapja #240874 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Lehetne ivartalanítani is az emberiséget... :roll: ha már - egy speciális alkalommal - olyan jól bejött a szűznemzés-dolog... ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 9 hónapja #240868 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn, én szeretnék egy napra kupidó lenni. És élvezném a káoszt, amit azzal okozok.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
19 éve 9 hónapja #240844 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Megfigyeltétek, hogy már megint a depressziorol van szó?

Egy picit más témát vetnék fel ha nem baj..
Ma láttam a minden6ó c. filmet. nem egy nagy alkotás azt hiszem de azért vannak benne érdekes dolgok..
Ti mit tennétek ha egy kis időre mindenhatóak lennétek?? Mit változtatnátok meg a világban?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 9 hónapja #240835 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok

Maximálisan egyetértek :wink:
Ringgel is :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 9 hónapja #240834 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nem értek egyet azzal, hogy a világ megváltozott.
Nem változott meg, már 2000 éve is ez ment.
Egy dologban változott meg:
Gyorsabb az információ-közlés. Sokkal hamarabb tudunk meg mindent.
Azelőtt is voltak gyomorforgató dolgok...
Egyébként is, ami a hírekben megy, ne feledjétek, hogy az a kivétel
azért szerepel a hírekben. :wink:

Depresszió: durva dolog, a nagyapám szenvedett tőle, és a testvére a mai napig. Senkinek sem kívánom. Nagyapámat elektrosokkolták. Apu azt mondta, hogy örült amikor télen (mert akkor lett mindig depressziós)
bekerült a kórházba, akkor örült, hogy a nagyival 2esben lehetnek...
A testvére pedig szétszedte a gyermeki életét, nem kívánom senkinek sem azt a sorsot.

Mindenkinek ugyanakkora a problémája. Persze van amikor pl. meghal vkinek valakije, mert az szörnyű, és persze ezt tolrálni illik, de igazából minden probléma ugyanakkora. Igen, társaságokban szokás azzal versenyezni, hogy kinek rosszabb pl. nálunk suliban ki nem tudta jobban kialudni magát...és akkor szoktam azt mondani, hogy hagyják már abba, mert nevetséges...

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
19 éve 9 hónapja #240832 Írta: Silima
Silima válaszolt a következő témában: Gondolatok
Azt hiszem, az a depresszió, ami (magamból ill. az ismerőseimből indulok ki) engem körülvesz, teljesen mondvacsinált és nagyrészt felesleges világfájdalom. (Nyilván van kivétel, nem vitatom!!) Amikor az ismerőseim azon sírnak, hogy milyen rossz nekik, úgy eszembe jut, hogy nem tudják, mit beszélnek... Egyszer kéretik a CNN-re kapcsolni! NEKIK rossz! Az az igazság, hogy a társadalmunk úgy el van kényeztetve, hogy észre sem veszi, milyen jó neki. Ha éppen nem mindenki úgy tolja a sejhajunk alá a széket, ahogy mi azt elképzeltük, máris megáll a világ.

Több
19 éve 9 hónapja #240828 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én egyetértek Nimrandirral. A mai világ engem is elszomorít, és én is ahogy csak tudok próbálok segíteni másoknak. Szintén csak azt tudom mondani, hogy nem véletlenül azaz aláírásom, ami. És sajna Narmohoz hasonlóan én is sokszor kapom magamat azon, hogy rossz kedvem van, nem mosolygok, depis vagyok, vagy csak egy kis magányra vágyok. Amúgyis az a fajta ember vagyok szerintem, aki magában tartja és lenyeli a dolgokat. Ettől függetlenül próbálok vidám lenni, ami nem mindig könnyű, de az itt lévő fórumosok, és az osztálytársaim és barátaim nagy része rengeteget segít nekem, még akkor is, ha bennük ez nem tudatosul. Így másoknak köszönhetően én is jobban érzem magam, és könnyebben tudok másokon is segíteni.
Én akkor érzem magam a legjobban, ha segíthetek, vagy örömet szerezhetek és ezt azok tudják a legjobban, akik közelebbről ismernek... Persze ez nem jelenti azt, hogy nincsenek negatív tulajdonságaim, mert mindenkinek vannak. Senki sem tökéletes!

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
19 éve 9 hónapja #240782 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Gondolatok
Köhh.. ez a "depi" egy pillanatnyi állapot csupán. Sokszor észreveszem magamon, hogy én is az vagyok. /Sokan alátámaszthatják.. :oops: / De amint jön valaki, akinek úgy érzem, nagyobb a kínja, mint nekem elfelejtem a sajátomat és Őt próbálom kihúzni és segíteni, megoldást találni stb.. És szerintem, ez az úgynevezett MTT-s depiosztagnál is valahogy így működik. És senki sem lehet attól feljebb vagy hol, mert jobban depis. Elvégre aki jól érzi magát, az tud olyan dolgokkal szolgálni, amik egy csoportnak hasznosak vagy ilyesmi.. Szerintem.. :oops:

Bocs, ha túl izé volt, de elég nehéz megfogalmazni.. :(

Több
19 éve 9 hónapja #240740 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok

andariel írta: Hogy azoknak a véleménye számít, akik deprszziósak. Hogy azt, aki nem akar az lenni, lenézik. Gyerekesnek tartják. Talán még nem gondoltak bele az illetők, de ezzel egyes embereknek a lelkébe gázolnak. Emiatt kerestem fel már pszichológust is. A közérzetem romlik. Kicsinek és elveszettnek érzem magam. Ez mi? Talán jó? Szerintem nem. Nekem egyáltalán nem tetszik. És nem is akarom ország-világnak megmondani, hogy hajdejónekem, mert romlik a közérzetem. Úgy vettem észre, itt bizonyos körökben márpedig ez a divat. Mi lenne, ha megtanulnánk gondolkodni? Minden szavunkra ügyelni, nehogy megbántsuk a másikat, ugyanakkor igazat is mondjunk? Nagy kérés ez???

Ha rám hallgatsz, maradj meg olyan mosolygósnak, amilyennek ismerlek ;)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 9 hónapja #240722 Írta: Gilg (Gwindorn)
Gilg (Gwindorn) válaszolt a következő témában: Gondolatok
Egészségügyis lévén, Kincső írását alátámaszthatom... ehhez persze nem kell egészségügyisnek lenni... :oops:

Magam is próbáltam, próbálok segíteni másokon, és nem könnyű, főként, ha az illető nem hagyja, hogy segítsenek rajta. Ez mindig is problémát jelentett, és nem csupán a depresszió, hanem bármely betegség kezelésénél.

Az esetek többségében két "útról" beszélhetünk... az egyik amikor az illető, maga is szeretne kikerülni az adott helyzetből, a másik ennek az ellenkezője. Amig az egyén nem dönt úgy, hogy a "jobbik útra" lép, nagyon nehéz segíteni, csak-nem lehetetlen. A "segélykiáltások" gyakran apró jelek, melyek nem mindig egyértelműen kivehetők. Ennek ellenére az a véleményem, hogy segítenünk kell egymáson ahogy tudunk, ahogy tőlünk telik, sőt "kötelességünk" segíteni (ez utóbbit, kissé félve jegyzem meg, lehet vele vitatkozni... mindenesetre én így gondolom).

Annyi rossz van a világban, a médiából áradó öldöklés, és a balesetek annyira hétköznapivá válltak, hogy már meg sem tudunk döbbenni, és elgondolkozni sincs kedvünk ezeken a rémségeken. Mindez közhelyként hangozhat, és talán az is, még sem vesszük észre - csupán kevesen - azt a pusztítást, amit végzünk. Az aláírásomban lévő idézet is erre utal... A világ megváltozott... ez a - pozitívnak koránt sem nevezhető - változás valóban érezhető a környezetünkben, és ez a folyamat egyre gyorsul. Értve ezt a nem csupán a természetre, hanem az emberekre is, hisz oly sok erény, jóság és az empátia nagy része is kiveszett belőlünk. Vannak akik észreveszik ezt, de nagyon kevesen vannak akik tesznek is ez ellen (igyekszem úgy élni, cselekedni, döntéseket hozni, hogy magam is ide sorolhassam)
Személy szerint enegm, a világ jelen helyzete nagyon elszomorít.

Csak rajtunk múlik, hogy alakul a jövőnk. Tegyünk hát érte!

Több
19 éve 9 hónapja #240709 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szögezzük már le mégegyszer, hogy amit mi 'depi'-nek nevezünk, az nem azonos a depresszióval! :roll:

A depresszió egy betegség, amit a pszichiáter akár gyógyszerrel is kezel (valamilyen hormonnak vagy minek a hiánya is okozhatja). A depressziós ember bemagyarázza magának, hogy ő nem jó semmire, minden rosszul sikerül neki, az egész világ ellene van stb., és nem akar változtatni a helyzetén, ugyanakkor fizikai tünetei is vannak (ezért van szükség az orvosi-pszichiáteri és pszichológiai kezelésre). (Sajnos közeli családtagom révén tudom ezt.)

A depisek, az "emtété depp-szekciója" nem hinném, hogy ebben a betegségben szenvedne. Egyszerűen csak valamilyen oknál fogva (ami általában valós, bár sokszor felnagyítják) úgy érzik, hogy velük valamilyen nagy szerencsétlenség történt, "ők a világ legszerencsétlenebbjei" vagy mittudomén mit éreznek, nem tartozom közéjük hál'égnek. És sokszor nem veszik észre a segítő kezet sem (tisztelet a kivételnek).

Amit Andariel vetett fel, hogy "depis hierarchia" van, és "lenézik azokat, akik nem depisek" ez talán ilyen erősen nem áll. Én legalábbis nem érzékelem. Úgyhogy Andariel, ez ne riasszon el. :wink:

És Inczynél is ott a pont, hogy "nem képesség, hanem látás híján" vannak. Az is igaz, hogy nekünk kell segíteni az ilyen barátainkat, és nem lenézni/elkerülni - de ehhez az is kell hogy ki akarjanak mászni belőle. :idea:

Laurelin mondására rímel ez az Omega idézet: "Akik a más láncát is vállalják, szabadok." :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 9 hónapja #240704 Írta: Laurelin
Laurelin válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szerintem az "olyan depi vagyok, hogy mindjárt öngyi leszek" című dolog az észjátszás, amit viszont ide szoktak beírni az ettől eltér. Persze mindenkinek a saját baja a legnagyobb. Van egy mondás mely szerint ha minden ember kiakaszthatná a kerítésre a problémáit és szabadon választhatna a többieké közül, visszavenné a sajátját. A mondás nem, szó szerint így szól, nem emlékszem rá pontosan. A lényeg, hogy mindnkinek ott van a vállán a saját zsákja, csak valaki jobban bírja, valaki kevéssé. Aki jobban bírja annnak meg segítenie kell, hogy a másik is tudjon depressziómentesen élni.

Lemostam a festéket arcomról
most látszik csak, nem mosolygok,
a rettenet fintora ez.

Több
19 éve 9 hónapja #240693 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Gondolatok

trinkler írta: Szerintem meg a depi egy észjátszás...egy amolyan "segítség, figyeljenek rám" dolog... holott, aki számít, az figyel anélkül is, csak sokan ezt későn veszik észre....

Sztem ez meg egy ítélet...
Én nem mondanék ilyet, főleg számomra ismeretlen emberekre. Hiszen nem tudhatom miért mondják rá vagy mondja magáról. De az állapotot nagyjából körül lehet határolni közérzetben, gondolkodásban...
Egy kis odafigyelés egymásra, és máris nem kell beszélnünk ilyesmiről.
Inczyvel is egyetértek, mint általában :) .

Több
19 éve 9 hónapja #240684 Írta: Inczy
Inczy válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ahogy így olvasgattam, szinte mindenkinél láttam a hozzászólásában igazságot. Elég sok oldala van az ilyesminek...
Viszont Dodieval beszélgettem a minap arról, h mennyire dobálózunk mindannyian a depresszió, a depi, meg a szeretet szavakkal...
Aztán minden ember más. De nem képesség, hanem látás hijján vannak egyesek. Legalábbis szerintem... Bármire képesek vagytok. Csak fel kéne ezt ismerni.

"Bizonygasd saját korlátaidat, és szert teszel rájuk." (Richard Bach)

Feel the sunshine 8)

Több
19 éve 9 hónapja #240637 Írta: Trinkler
Trinkler válaszolt a következő témában: Gondolatok
Szerintem meg a depi egy észjátszás...egy amolyan "segítség, figyeljenek rám" dolog... holott, aki számít, az figyel anélkül is, csak sokan ezt későn veszik észre....

Több
19 éve 9 hónapja #240621 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: Tény, hogy jóval egyszerűbb kéjelegni a szenvedésben, mint kilábalni belőle, s könnyebb ezt az utat választani, mint erőt venni magunkon. Nekem is voltak önsajnálkozó, szenvedős korszakaim (főleg kamaszkoromban), de ezt a szplín-érzést, ezt a világfájdalmat már túlléptem. Semmi szükségünk rá. Csak a tehetetlenségünket bizonyítja. Ráadásul, mint lentebb kiderült, másokat is érzékenyen érinthet ez a fajta önzőség.

És sokkal egyszerűbb úgy élni, h nem vagy depis. Főleg azután, h már tudod, milyen az. Nekem az elmúlt 4 évem volt depi, és most, hogy már ki tudom mondani, h nem vagyok depis, sokkal egyszerűbb az életem, és visszagondolva tudom, hogy mennyi helyen elrontottam, és mi mindent csinálhattam volna másképp... Azóta tudok örülni sokmindennek, és így könnyebb az élet.
Viszont hozzá tartozik, hogy nem egyedül lábaltam ki belőle. Voltak segítőim, akiknek nagyon sok hálával tartozom. És ők (majdnem) mind tudták, hogy milyen helyzetben vagyok, és tudatosan segítettek. És szerintem minden depisnek szüksége lenne ilyen embereknek, akik felvállalják, hogy igenis segítenek nekik. Mert a depiből elég nehéz egyedül kilábalni... sőt, talán lehetetlen..

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
19 éve 9 hónapja #240619 Írta: Laurelin
Laurelin válaszolt a következő témában: Gondolatok
Andariel: sajnos olyan világban élünk, ahol sokan nem érzik jól magukat a bőrükben ezzel még nem is volna semmi baj. A baj ott kezdődik, amikor az emberek presztízskérdést csinálnak abból, hogy kinek a depressziója nagyobb, igazibb és überelni próbálják egymást, nem segíteni a másiknak. Inkább nem is írok olyankor, ha huzamosabb ideig rossz a kedvem, nem sezretem másoknak mondogatni az csak teherként jelentkezik másoknál. (de hülyén fogalmaztam:-)).

Lemostam a festéket arcomról
most látszik csak, nem mosolygok,
a rettenet fintora ez.

Több
19 éve 9 hónapja #240617 Írta: andariel
andariel válaszolt a következő témában: Gondolatok
estelio: nem azt mondtam, h minden depis ilyen, és örülök, hogy te nem vagy az :) )))
gandalf: köszönöm :) )
estelio: írj egy privit, ha valami problémád van! [size=9:2605gf8h]szívesen segítek...[/size]
Andariel

Why do they call it rush our when nothing moves?

Több
19 éve 9 hónapja #240565 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Mindenkinek vannak ilyen szakaszai az életben, a kérdés csupán az, hogy akar-e kijönni belőle, vagy megszokja, hogy ő szenved és életstílussá alakítja-e... Mindenkinek lehet oka depizni, de ez nem jelenti azt, hogy mindenáron el is kéne merülni ebben.
Tény, hogy jóval egyszerűbb kéjelegni a szenvedésben, mint kilábalni belőle, s könnyebb ezt az utat választani, mint erőt venni magunkon. Nekem is voltak önsajnálkozó, szenvedős korszakaim (főleg kamaszkoromban), de ezt a szplín-érzést, ezt a világfájdalmat már túlléptem. Semmi szükségünk rá. Csak a tehetetlenségünket bizonyítja. Ráadásul, mint lentebb kiderült, másokat is érzékenyen érinthet ez a fajta önzőség.

Több
19 éve 9 hónapja #240550 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Gondolatok
Bocsánat hogy hozzá merek szólni a témához.
én magamra vettem az előbbi hozzászólást, és csak annyit mondanék. nem mindenkinél divat a depresszió. engem két évvel ezelőtt úgy a sárba tiport egy srác hogy azóta sem tudtam felállni. a fájdalom amit okozott nekem olyan nagy volt hogy lehet néhányan nem hiszik el de lehet érezni. erre jöttek még a családi problémák hagy ne mondjam mik. és az emberi rosszaság.
én nem nézek le senkit, mert én vagyok inkább lenézni való, hogy nem vagyok képes túllépni a múlton.
nézzétek le inkább azokat akiknek hiába van rengeteg pénzük nem segítenek a szegényeken. vagy azokat akik gyűlölködnek és háborúznak.
majd ha az emberek között nem lesz annyi gyűlölet és képesek leszünk bízni egymásban akkor én is fejet hajtok. de nem igazán úgy látom a dolgoakt hogy az emberek annyira szeretni akarják egymást. engem már kiutáltatok, nem érdekes.
az emberi történelemben mindössze 365 olyan nap volt amikor sehol nem volt háború a földön. egy év. azért ez elszomorító.
[size=9:k7ovyege]jézus magára vállalta az emberek bűneit. én nem vagyok jézus.
lehet hogy az ember nem is az isten hanem az ördög teremtménye és az emberek jajszavából táplálkozik[/size]

Több
19 éve 9 hónapja #240477 Írta: andariel
andariel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sok hónapja tervezem ezt a kis gondolatsort beírni ide, de eddig nem mertem. Tagadjatok ki, csináljatok akármit, de ezt akkor is ki kell adnom magamból.

Szóval...Először, amikor jöttem az MTT-be, nagyon örültem, hogy vannak még ilyen elvarázsolt emberek, mint én. Az ember örül, ha nincs egyedül. Aztán teltek-múltak a hónapok, és lassan jobban beleláttam a dolgokba. Az egész hierarchia-rendszerbe, meg minden. Egyfelől itt van a hivatalos oldal: a tudás alapján való megítélés. Ez nagyon tetszik, de igazából nem csak erről van szó. Ugyanis itt van még a másik oldal is: a depresszió. Ismerős, ugye? Szerintem minden MTT-s találkozott már vele közvetve, vagy közvetlenül. Azon viszont komolyan meglepődtem, hogy ebből is kialakulhat valamiféle hierarchia. Hogy azoknak a véleménye számít, akik deprszziósak. Hogy azt, aki nem akar az lenni, lenézik. Gyerekesnek tartják. Talán még nem gondoltak bele az illetők, de ezzel egyes embereknek a lelkébe gázolnak. Emiatt kerestem fel már pszichológust is. A közérzetem romlik. Kicsinek és elveszettnek érzem magam. Ez mi? Talán jó? Szerintem nem. Nekem egyáltalán nem tetszik. És nem is akarom ország-világnak megmondani, hogy hajdejónekem, mert romlik a közérzetem. Úgy vettem észre, itt bizonyos körökben márpedig ez a divat. Mi lenne, ha megtanulnánk gondolkodni? Minden szavunkra ügyelni, nehogy megbántsuk a másikat, ugyanakkor igazat is mondjunk? Nagy kérés ez???

(Akinek nem inge, ne vegye magára)

Andariel

Why do they call it rush our when nothing moves?

Több
19 éve 9 hónapja #240422 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok

Cicaful írta: Ma álljatok meg pillanatra.
Gondolkozzatok el.
Gyújtsatok egy gyertyát.
Mindezt azért, hogy soha többé ne történjen meg, ami töb, mint 60 éve elkezdődhetett........

És ebebn mindig az egyénnek van a legnagyobb szerepe. Mert a közösség egyénekből áll, és az egyén gondolatai mindig hatnak a másik emberre. Ha tömeg van, az már befolyásolható. Infekció.

Minden csoport elleni gyűlöltenek talán a következő(k) az alapjai:
- ő valamiért jobb helyzetben van, mint én, és ő vetet el az én lehetőségemet (legyen ez fizikális vagy szellemi terület)
-akinek más a véleménye, nézete, vallása, az szükségszerűen ellenem van, el akar engem pusztítani, tehát jogom és kötelességem védekezni
-x csoport ilyen és oylan, az ellened is van és ellenem is, védekezzünk

Biztos ez? Miért rosszabb a más? miért biztos, hogy támadni akar? Miért van az, hogyha van valakinek lehetősége, de nem él vele, akkor azt hibáztatja, kai élt vele? Miért mindig a másik ahibás a saját bajomért, ha nem ő okozta?

Miért olyan gyenge az ember, hogy saját életének jobbá tételére csak a másik elpusztítást látja?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 9 hónapja #240420 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Gondolatok
Minden közösség ugyanazon az elven működik. Markáns differenciák csak nagyságrend szerinti méretkülönbségekből adódnak (máshogy szerveződik tíz ember, mint tízezer)

A kialakulás okán ugyan vannak különbségek, de idővel ezek elkopnak. A személyes kapcsolatok valamelyest üresednek, az idegenek jobban megismerik egymást. Minden egy bizonyos "középérték" felé tart.

Minden közösségnek vannak tekintélyelv szerinti (választott vagy kialakult) vezetői, követői és "anarchistái". Kialakulnak mikroközösségek, amelyeknek szintén vannak saját vezetői. és ezek között elentétek születhetnek (nem követelmény, de gyakori). A mikroközösségeknek erős véleményformáló ereje van, de ezek a vélemények csak ütköztetés esetén válnak markánssá. A nagy közösségben csak kifelé egységes a társaság, belül nagyon erős a differenciálódás (minél nagyobb a közösség, annál inkább).

Vannak folyamatos be- és kiáramlók, a mennyiségi változással pedig a minőségi változás is megjelenik. Ha pl. egyre több bulis ember jön, akkor az egész közösség bulivonala erősödik, ha pedig elmélkedők jönnek, akkor a sakkör erősödik. :)

Érdeklődési kör szerint is szinteződhet. Lehet pl tíz ember, akik közül öten zene okán, négyen politikai állásfoglalás miatt, hárman vallási okokból, hatan filmpreferencia miatt és öten divatkövetés szerint lesznek együtt - ha pedig van pl két ember, aki ezekből három okból is közösséget állal a másikkal, ott komolyabb emberi kapcsolat kialakulására van lehetőség.

Általában a közösségeket a célja szerint határozzák meg, de ezek valójában csak azt a kört határozzák meg, ahonnan "merítünk", azaz hogy milyen emberek kerülnek bele. A tétovák között is vannak, akik saját stílusukon belül vezetővé válhatnak. Csak meg kell hogy találják a helyüket.

Folytatás csak ha a téma megkívánja. :)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.661 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére