Gondolatok
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
(meg egyébként is növeli a kreativitást nálam)
Más: Tegnap sikeres űrrepülést hajtott végre az első magánfejlesztésű űrhajó. (persze szvsz nem egyvalaki csinálta hanem valami cég, mert nagy kiadásokkal jár, de akkor sem egy állam)
Más módon működik mint a hagyományosak, egy repülő viszi fel kb 15 km magasba ahonnan saját rakétájával megy tovább. Ahogy láttam nincs olyan része ami elválna, tehát egy az egyben visszatér a földre és többször lehet használni. (ezt csak a nemrégiben itt volt "hová tart a Föld" témára írom megkésetten)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
A Kávét meg azért nem mert ha rászokom akkor ugyanott vagyok ahol a part szakad..
Közös dolog? Hogy nem voltam otthon! Előszőr a hálózsákra gyanakodtam meg a sátorra de aztán kiderült, hogy nem ez az indok.. azóta nem tudom.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Timona
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- *Niko*
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Az én vérnyomásom is alacsony, bár én nem szoktam ájuldozni. (Eddig egyszer jártam nagyon-nagyon közel hozzá, amikor egy fájdalomcsillapító még lejjebb nyomta az egészet; rosszullenni én is szoktam, de meg lehet tanulni megállítani.) Nekem ideiglenesen használni szokott, ha leguggolok vagy ha két kézzel szorítom lefelé a fejemet, miközben megpróbálom felemelni.
a gyöngyfűzők valája - by Csele
- Rabyn
- Nem elérhető
De komolyan.. Bár a hétvégém egész jól telt:)) (pedig kétségbe voltam esve, hogy nemtudok lemenni Szegedre...) Mert elmentem háromszor moziba, meg sétáltam egy naggyot:))
- Brisa
- Nem elérhető
A következő lépés a vérnyomás leesésének beazonosítása. De erről inkább majd személyesen beszélnék Rabynnal, ha ő is akaja.
Brisa
- Rabyn
- Nem elérhető
Nudlinál akkor jött elő (meg Várgesztesen is) amikor elmentem alukálni, és bamm már remegtem is. Az, hogy alacsony a vérnyomásom nemtudom honnan van. A nagyapám cukros volt és jó nagy volt a vérnyomása. Bár lehet, hogy valamelyik nagyimtól örököltem (mert minden rosszat én örökltem a családban..)
A vérckurom rendben van. 3,4-4,4 között szokott lenni a korházban háromszor mérték. Fuj.. utálom.. váá.
Eddigi életemben csak háromszor sikrült elájulnom (télleg az ájulás jó téma, hogy kinek miylen meg hasonlok)
Egyszer egy barátommal utaztunk a tömött buszon esőben és nem volt levegő és már el is ájultam, aztán tavaly szeptemberbe mikor 9.be mentem álltam a fürdőben és anya fésülte a hajamat és egyszercsak elájultam, de úgy, hogy még álmodtam is közben pedig csak fél percig voltam eszméletlen. (szegény anya jól megijedt)
aztán tavaly május környékén iskolába mentem és héven újfent nem volt levegő és én még szóltam a tömegnek, hogy el fogok ájulni (olyankor sötét lesz) és arra eszméltem, hogy ülök egy ülésen. És én hülye utána még iskolába mentem..
- Drowse
- Nem elérhető
Az alacsony férnyomás velejárója a fáradtságérzet. Nekem is van/volt, és mindig álmos voltam vele.
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Azokat a tüneteket, amiket te írsz le, már én is sokszor átéltem. Ugyanis az én vérnyomásom is alacsony, és időnként a "mínuszba" megy... Ilyenkor az agy nem kap elég oxigént, ami miatt fellépnek a tünetek: émelygés, szédülés, gyengeség, álmosság, halott sápadtság (mivel alig van vér a fejben) és a veríték kiveri az embert. Ezek a közelgő ájulás előjelei. Én jópárszor el is ájultam. De az ember lánya nem akar elájulni, mert pl. épp egy szardíniásdobozban (értsd: dugig tömött villamoson vagy metrón) utazik. Ilyenkor megtanul küzdeni a tünetek ellen, amik csak tovább fokozzák azokat. Borzasztó rossz érzés. Főleg közönség előtt...
Egyébként ennek az egésznek az lényege, hogy az embert minél előbb vízszintes helyzetbe kell hozni, hogy az agy vérhez és oxigénhez jusson!!!
Nálam amúgy a vízszintes helyzeten kívül a hideg a másik kulcstényező. Ugyanis ha fázom, akkor az már jó jel (a hideg összehúzza az ereket és így serkenti a vérkeringést): kisebb a valószínűsége az eszméletvesztésnek. (Hideg: legjobb a hideg levegő, de a hidegvizes borogatás is bizonyult már hasznosnak.)
Rabyn, a fentieken kívül nálad még rájöhet egy szorongásos tünet is. Ez az, ami megakadályozza az alvást. (Amúgy ájulás után közvetlenül tilos elaludni!!!) Ha elfogadod, hogy az alacsony várnyomás alkati kérdés, és nem egy misztikus betegség, akkor el fog múlni a szorongás is. Illetve csak az, ugyanis az alacsony vérnyomás ellen nincs gyógyszer. De mégis: a kávé (én úúútálom a kávét :dead: , nem is iszom). Viszont az alacsony vérnyomású emberek tovább élnek. :sungl:
A táborban majd figyelünk rád. (Szólj nekem bátran, ha rosszul vagy.)
Brisa
- Rabyn
- Nem elérhető
Az úgy kezdődik, hogy hirtelen hányingerem lesz. De ez nem az a szokásios hányinger hanem ilyen émelygés szerű, utána elkezdek szédülni és úgy látni mint mikor az ember alszik és álmodik. Aztán remgek mint akit ráznak és baromi melegem lesz. meg fázom egyszerre. (remegek annyira,hogy vacog a fogam) ha fekszemakkor pl nem tudom felhuzni a lábaimat magam alá. És ez mind egyszerre valami hűdejó.. És persze nem tudok aludni pedig nagyon álmosnak érzem magamat. És akkor kb ebből áll az egész. De nagyonrossz.. Ja meg sápadt leszek és lemegy a vérnyomásom (még lejjebb mert eleve alacsony)
- Drowse
- Nem elérhető
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Rabyn
- Nem elérhető
Suhi:Nem tudom:/
De a táborban akkor is ott leszek mind a tíz napon
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
1 élőnek ki a halál hallatlan palástját erőlteti erőtlen vállára nincs útja egy halottal ki akár a halál halála is lenne
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
Lehet,h megkéne próbálni
- Holtak vezére
- Nem elérhető
de ha olyanokkal vagy akiket ismersz akkor is rosszul szoktál lenni?
mert szvsz egy MTT tábor biztonságos hely ilyen szempontból nem?
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
- Rabyn
- Nem elérhető
Várgesztesen meg Nudliéknál pedig előjött, pedig már azt hittem elmúlt.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Rabyn
- Nem elérhető
Egész éjszaka azt álmodtam, hogy megyek lefelé Szegedre. És közben tudtam, hogy nem, én nem mehetek le.
A következő sorokat nem azért írom, hogy sajnáljatok, csak kikívánkozik belőlem.
Szóval... Az igazi ok ami miatt nem tudok elmenni Szegedre az az, hogy rohadtul félek, hogy rosszul leszek lent. Utána néztem a tüneteimnek és szinte mindenhol a pánikbetegésget hozta ki. Ott azt írták, hogy ha a felsorolt tünetekből 4 egyszerre jelenik akkor már lehet gyanakodni. Nekem 5-6 jelenik meg egyszerre, ez persze nem jelenti azt, hogy beteg lennék, de azért ijesztő, hogy 18 évesen nem tudok aggodalmak nélkül elmenni sehova sem. Persze kéne egy doki aki kideríti mi a baj, de nem tudom hol találhatnék egy normális, felelősségteljes orvossal, aki nem késik el, nem változat az időponton, akinek fontos vagyok én is.
Eh most tiszta hülyének érzem magamat. Még azt se tudom táborban mi lesz, ha ott rosszul leszek, mit fogok csinálni? Persze megnyugtatom a népet, hogy nyugi ez nálam már normális majd elmúlik, ez gondolatban szép és jó. De mi van ha télleg ezt kell majd csinálnom? Ettől félek most a legjobban, és többek között emiatt nem merek elmenni itthonról többnapos bulira. Hülyeség igaz?
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
Ranamarth írta: Bocsi a hosszú hozzászólás miatt !
ez csak szerintem nem baj?
1 élőnek ki a halál hallatlan palástját erőlteti erőtlen vállára nincs útja egy halottal ki akár a halál halála is lenne
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Ez az illat utáni ítélés fura felfogás!Én még sosem hallottam ezt az elméletet,de lehet hogy van benne igazság !
Bocsi a hosszú hozzászólás miatt !
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Moiraine alias Elyanon
- Nem elérhető
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Felagund írta:
De tényleg. Az emberek nem tudják, de annak eldöntése, hogy ki kinek szimpatikus "első látásra", döntő többségben szag alapján történik! Viszont ritkán tudatosul, ezért van az, hogy az ember nem is tudja, hogy valaki miért szimpatikus neki, vagy miért nem.
Hát, nálam tudatosul. Pl. az új osztálytársnőmnek olyan illata volt, mint a nagyim parfümjének. 8O És most tök jó haverok vagyunk. (Bár fura, mert mióta rendesen megismertem, nem éreztem rajta nagyi-szagot... )
- *Niko*
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Felagund írta: A limbikus rendszer
Vááá, ez most nagyon nem kellett volna, így anatvizsga után...
Nekem sokszor attól lesz szimpatikus valaki, ahogyan egy egyént vagy egy helyzetet kezel. Utóbbi miatt gyakran a nagy közösségtől gyökeresen eltérő véleményt vallok, pedig az élményanyagunk gyakorlatilag azonos...
a gyöngyfűzők valája - by Csele
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Rabyn írta: De télleg mi határozza meg, hogy valaki szimpatikus lesz-e vagy sem? (első ránézésre)
A limbikus rendszer
De tényleg. Az emberek nem tudják, de annak eldöntése, hogy ki kinek szimpatikus "első látásra", döntő többségben szag alapján történik! Viszont ritkán tudatosul, ezért van az, hogy az ember nem is tudja, hogy valaki miért szimpatikus neki, vagy miért nem.
(Társadalmi-történelmi vonatkozásként nézzétek meg, hogy a test illatosítása mennyire fontos volt a különböző kultúrákban!)
Our knees do not bend easily
- Drizzt
- Nem elérhető
De komolyra fordítva a szót, ez a te hangulatodtól is függ. Lehet, hogy valami bánt és először találkozol valakivel, aki mond vmit, és azzal még jobban megbánt, pedig nem is akarta, hát ugye az nem fog jó benyomást kelteni...
Helyzettől is függ...mittomén' vonszolsz valami nagy batyú és segít neked, pedig nem is ismer...
Meg mindenki magából indul ki akkor is, amikor véleményt alkot valakiről elsőre...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Rabyn írta:
De télleg mi határozza meg, hogy valaki szimpatikus lesz-e vagy sem? (első ránézésre)
Hát elsősorban az, hogy szimpatikus-e vagy sem...
De leginkább a viselkedése, illetve gyakran belejátszik, hogy milyen általad eddig ismert emberek viselkedéséhez hasonló...
Meg sok minden más is...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
Annak idején amikor a régi biosztanáromat megkérdeztem a színtévesztésről, színvakságról, akkor aztmondta, hogy ugyan ez a terítő piros, de biztos, hogy mindketten ugyanazt a pirosat látjuk?
De télleg mi határozza meg, hogy valaki szimpatikus lesz-e vagy sem? (első ránézésre)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.