Gondolatok

Több
20 éve 4 hónapja #202202 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Én kólát is meg kávét is azért iszom mert van benne koffein, és az ilyenkor vizsgaidőszakban nálam nélkülözhetetlen...
(meg egyébként is növeli a kreativitást nálam)

Más: Tegnap sikeres űrrepülést hajtott végre az első magánfejlesztésű űrhajó. (persze szvsz nem egyvalaki csinálta hanem valami cég, mert nagy kiadásokkal jár, de akkor sem egy állam)
Más módon működik mint a hagyományosak, egy repülő viszi fel kb 15 km magasba ahonnan saját rakétájával megy tovább. Ahogy láttam nincs olyan része ami elválna, tehát egy az egyben visszatér a földre és többször lehet használni. (ezt csak a nemrégiben itt volt "hová tart a Föld" témára írom megkésetten)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 4 hónapja #202193 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kólát eleve nem iszom mert mérgező... (tényleg az, apámnak vesebaja volt miatta nekem meg mivel kiskoromba sokat ittam kioloodtta a kálciumot a csontjaimból... és egyéb bajokat is okozhat)
A Kávét meg azért nem mert ha rászokom akkor ugyanott vagyok ahol a part szakad..

Közös dolog? Hogy nem voltam otthon! Előszőr a hálózsákra gyanakodtam meg a sátorra de aztán kiderült, hogy nem ez az indok.. azóta nem tudom.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 4 hónapja #202141 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nekem is volt egy ájuldozós időszakom, a dokik meg persze mindent vizsgáltak mire rájöttek, hogy hoppá, csak vashiánya van. Szedtem vasas pezsgőtablettát meg egyebeket egy ideig aztán elmúlt. [size=9:2mpvg5sg]Azért a vér látványától a mai napig eldobom magam, már ha igazi, mert a mozis változat lepereg rólam.[/size] A vérnyomásommal meg anyám szokott piszkálni, hogy 100as alatti átlag vérnyomással, hogy tudsz egyáltalán mozogni :x . Az igyál kávét felkiáltásra meg javaslom a cappuccinot, mert az nem olyan keserű, mint az a fekete lötty, sőtt szerintem még finom is :) A kóla viszont pfui KÁTRÁNY!!! Egészségtelen lötty :?

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
20 éve 4 hónapja #202113 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Gondolatok
Oszt.társamnak alacsony a vérnyomása, és azt mondták neki, igyon kávét, és kólát... :?

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 4 hónapja #202093 Írta: *Niko*
*Niko* válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn: Nem emlékszel, nincs valami közös dolog a rosszulléteidben? Hosszú álldogálás, valami gyógyszer, egész napos rohangálás kaja nélkül, ilyesmi?

Az én vérnyomásom is alacsony, bár én nem szoktam ájuldozni. (Eddig egyszer jártam nagyon-nagyon közel hozzá, amikor egy fájdalomcsillapító még lejjebb nyomta az egészet; rosszullenni én is szoktam, de meg lehet tanulni megállítani.) Nekem ideiglenesen használni szokott, ha leguggolok vagy ha két kézzel szorítom lefelé a fejemet, miközben megpróbálom felemelni.

a gyöngyfűzők valája - by Csele

Több
20 éve 4 hónapja #202065 Írta: Rabyn
Brisa: Bármilyen segítséget szívesen fogadok (de hülyén hangzik ez...)
De komolyan.. Bár a hétvégém egész jól telt:)) (pedig kétségbe voltam esve, hogy nemtudok lemenni Szegedre...) Mert elmentem háromszor moziba, meg sétáltam egy naggyot:))

Több
20 éve 4 hónapja #202062 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabynt már alulról-felülről, kívülről-belülről megvizsgálták már... Azt már tudja, hogy alacsony a vérnyomása (ha jól rémlik, akkor említette régebben, hogy egy kicsit vérszegény is), csak azt felejtették el - ezek szerint - mondani az orvosok, hogy az alacsony vérnyomás nem egy betegségnek a tünete, hanem az az ok, ami miatt rosszul szokott lenni. De az alacsony vérnyomás egy alkati dolog - én még betegségnek sem mondanám (a magas vérnyomást már igen!) - , amivel meg kell tanulni együttélni és kezelni (= az első tünetek fellépésekor azonnal lefeküdni - márha az adott körülmények engedik. Nem mindig engedik... :? ).

A következő lépés a vérnyomás leesésének beazonosítása. De erről inkább majd személyesen beszélnék Rabynnal, ha ő is akaja.

Brisa

Több
20 éve 4 hónapja #202056 Írta: Rabyn
Ja egen kihagytam az erős szívdobogás érzést mert az nem mindig van. (ill nem csak akkor van ha rosszul leszek)Nem mondtam, hogy pánikbeteg vagyok,csak hogy arra gyanakszom. (bár lehet, hogy ez azrét van, mert valami nevet kell adni ennak az egésznek, hogy elviselhetbb legyen) Nem elájulni nemszoktam. (csak szeretnék de nagyon mennyivvel jobb lenne, inkább elájulok mint ez az egész. ..)

Nudlinál akkor jött elő (meg Várgesztesen is) amikor elmentem alukálni, és bamm már remegtem is. Az, hogy alacsony a vérnyomásom nemtudom honnan van. A nagyapám cukros volt és jó nagy volt a vérnyomása. Bár lehet, hogy valamelyik nagyimtól örököltem (mert minden rosszat én örökltem a családban..)
A vérckurom rendben van. 3,4-4,4 között szokott lenni a korházban háromszor mérték. Fuj.. utálom.. váá.

Eddigi életemben csak háromszor sikrült elájulnom (télleg az ájulás jó téma, hogy kinek miylen meg hasonlok)
Egyszer egy barátommal utaztunk a tömött buszon esőben és nem volt levegő és már el is ájultam, aztán tavaly szeptemberbe mikor 9.be mentem álltam a fürdőben és anya fésülte a hajamat és egyszercsak elájultam, de úgy, hogy még álmodtam is közben pedig csak fél percig voltam eszméletlen. (szegény anya jól megijedt)
aztán tavaly május környékén iskolába mentem és héven újfent nem volt levegő és én még szóltam a tömegnek, hogy el fogok ájulni (olyankor sötét lesz) és arra eszméltem, hogy ülök egy ülésen. És én hülye utána még iskolába mentem..

Több
20 éve 4 hónapja #202055 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn: ha Brisának igaza van, és szvsz iagaza van, szükséges lenne egy vérképet csináltatnod. Az nagyon sok mindenre választ adhat, és meg is nyugodnál, mert ha pl vérszegénységről van szó, azzal könnyű elbánni. (Ha a vérképen már túl vagy, akkor bocsi)
Az alacsony férnyomás velejárója a fáradtságérzet. Nekem is van/volt, és mindig álmos voltam vele.

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
20 éve 4 hónapja #202044 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: Gondolatok
És Rabyn, ilyen rohamok alkalmából a vércukrod rendben van? Pl. nem lesz túl alacsony?

Több
20 éve 4 hónapja #202042 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn, ez nekem nem tűnik pánikbetegségnek. A pánikroham jellemzően szívinfarktus-érzéssel jár: szúr a mellkasa, nem kap levegőt, szédül, halálfélelmet él át az illető. A nagymértékű stressz okozza. A gyógyításához szakszerű segítségre van szükség!

Azokat a tüneteket, amiket te írsz le, már én is sokszor átéltem. Ugyanis az én vérnyomásom is alacsony, és időnként a "mínuszba" megy... Ilyenkor az agy nem kap elég oxigént, ami miatt fellépnek a tünetek: émelygés, szédülés, gyengeség, álmosság, halott sápadtság (mivel alig van vér a fejben) és a veríték kiveri az embert. Ezek a közelgő ájulás előjelei. Én jópárszor el is ájultam. De az ember lánya nem akar elájulni, mert pl. épp egy szardíniásdobozban (értsd: dugig tömött villamoson vagy metrón) utazik. :D Ilyenkor megtanul küzdeni a tünetek ellen, amik csak tovább fokozzák azokat. Borzasztó rossz érzés. Főleg közönség előtt...

Egyébként ennek az egésznek az lényege, hogy az embert minél előbb vízszintes helyzetbe kell hozni, hogy az agy vérhez és oxigénhez jusson!!!

Nálam amúgy a vízszintes helyzeten kívül a hideg a másik kulcstényező. Ugyanis ha fázom, akkor az már jó jel (a hideg összehúzza az ereket és így serkenti a vérkeringést): kisebb a valószínűsége az eszméletvesztésnek. (Hideg: legjobb a hideg levegő, de a hidegvizes borogatás is bizonyult már hasznosnak.)

Rabyn, a fentieken kívül nálad még rájöhet egy szorongásos tünet is. Ez az, ami megakadályozza az alvást. (Amúgy ájulás után közvetlenül tilos elaludni!!!) Ha elfogadod, hogy az alacsony várnyomás alkati kérdés, és nem egy misztikus betegség, akkor el fog múlni a szorongás is. Illetve csak az, ugyanis az alacsony vérnyomás ellen nincs gyógyszer. De mégis: a kávé (én úúútálom a kávét :dead: , nem is iszom). Viszont az alacsony vérnyomású emberek tovább élnek. :sungl:

A táborban majd figyelünk rád. (Szólj nekem bátran, ha rosszul vagy.)

Brisa

Több
20 éve 4 hónapja #202020 Írta: Rabyn
Drowse hát persze:

Az úgy kezdődik, hogy hirtelen hányingerem lesz. De ez nem az a szokásios hányinger hanem ilyen émelygés szerű, utána elkezdek szédülni és úgy látni mint mikor az ember alszik és álmodik. Aztán remgek mint akit ráznak és baromi melegem lesz. meg fázom egyszerre. (remegek annyira,hogy vacog a fogam) ha fekszemakkor pl nem tudom felhuzni a lábaimat magam alá. És ez mind egyszerre valami hűdejó.. És persze nem tudok aludni pedig nagyon álmosnak érzem magamat. És akkor kb ebből áll az egész. De nagyonrossz.. Ja meg sápadt leszek és lemegy a vérnyomásom (még lejjebb mert eleve alacsony)

Több
20 éve 4 hónapja #201952 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn: azt meg lehet kérdezni, milyen jellegűek a rosszulléteid?

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
20 éve 4 hónapja #201894 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Ranamarth (Endóriel) válaszolt a következő témában: Gondolatok
fel a fejjel Rabyn!Szerintem majd mind azon leszünk,hogy megpróbáljuk elmulasztani a rosszul léted,vagy legalább kicsit elfelejtetni veled. :wink:

"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."

Több
20 éve 4 hónapja #201873 Írta: Rabyn
HV: Igen... Tavaly MTT táborban lettem rosszul, utána Velencefürdőn, majd a télen nem volt semmi gondom, utána Várgesztesen, majd Nudlinál. Mindig barátokkal voltam..

Suhi:Nem tudom:/
De a táborban akkor is ott leszek mind a tíz napon

Több
20 éve 4 hónapja #201855 Írta: Moiraine alias Elyanon
Moiraine alias Elyanon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn, sajnálom hogy ez van, remélem hamar elmúlnak ezek a dolgok.. én speciel nem tudok se orvost, se tanácsot... de ha bármit tudok majd akkor visítok, és ha neked kell valami akkor te visíts :)

1 élőnek ki a halál hallatlan palástját erőlteti erőtlen vállára nincs útja egy halottal ki akár a halál halála is lenne

Több
20 éve 4 hónapja #201853 Írta: Nimrocco mirimafea
Nimrocco mirimafea válaszolt a következő témában: Gondolatok
Idegi alapon nem tudod ezt szabályozni?Mondjuk,h erőt veszel magadon és elhatározod,h ez az egész egy nagy hülyeség,nincs is neked semmi bajod,csak megijedtél pár félrevezető jeltől.
Lehet,h megkéne próbálni :)

"Similis simili gaudet"

Több
20 éve 4 hónapja #201803 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Gondolatok
előre is bocs h. beleszólok a témába :)
de ha olyanokkal vagy akiket ismersz akkor is rosszul szoktál lenni?
mert szvsz egy MTT tábor biztonságos hely ilyen szempontból nem?

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
20 éve 4 hónapja #201800 Írta: Rabyn
Erda: El tudok menni otthonról, csak máshol aludni nem tudok, és érdekes módón ez a kórházban nem jött ki és akkor se ha nem aludtam hanem az első busszal hazamentem.
Várgesztesen meg Nudliéknál pedig előjött, pedig már azt hittem elmúlt.

Több
20 éve 4 hónapja #201796 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn: gyakran jelentkezik nálad ez a rosszullét? Mert ha nem, akkor szerintem olyanokkal, akik baj esetén tudnak neked segíteni, megpróbálhatsz elmenni otthonról, mondjuk kirándulni egyet (én nem több napos bulival kezdenék). Aztán, ha semmi bajod nem lesz, akkor szép lassan próbálkozhatsz egyre nagyobb falatokkal. De ez csak egy kósza sejtés! Csak az előbb elolvastam pár cikket a pánikbetegségről, és az alapján mondom! Nehogy miattam valaki hülyeséget csinálj!

'Is there anybody out there?'

Több
20 éve 4 hónapja #201744 Írta: Rabyn
Nem, szerintem sem baj.. de mindegy..

Egész éjszaka azt álmodtam, hogy megyek lefelé Szegedre. És közben tudtam, hogy nem, én nem mehetek le.
A következő sorokat nem azért írom, hogy sajnáljatok, csak kikívánkozik belőlem.

Szóval... Az igazi ok ami miatt nem tudok elmenni Szegedre az az, hogy rohadtul félek, hogy rosszul leszek lent. Utána néztem a tüneteimnek és szinte mindenhol a pánikbetegésget hozta ki. Ott azt írták, hogy ha a felsorolt tünetekből 4 egyszerre jelenik akkor már lehet gyanakodni. Nekem 5-6 jelenik meg egyszerre, ez persze nem jelenti azt, hogy beteg lennék, de azért ijesztő, hogy 18 évesen nem tudok aggodalmak nélkül elmenni sehova sem. Persze kéne egy doki aki kideríti mi a baj, de nem tudom hol találhatnék egy normális, felelősségteljes orvossal, aki nem késik el, nem változat az időponton, akinek fontos vagyok én is.
Eh most tiszta hülyének érzem magamat. Még azt se tudom táborban mi lesz, ha ott rosszul leszek, mit fogok csinálni? Persze megnyugtatom a népet, hogy nyugi ez nálam már normális majd elmúlik, ez gondolatban szép és jó. De mi van ha télleg ezt kell majd csinálnom? Ettől félek most a legjobban, és többek között emiatt nem merek elmenni itthonról többnapos bulira. Hülyeség igaz?

Több
20 éve 4 hónapja #201739 Írta: Moiraine alias Elyanon

Ranamarth írta: Bocsi a hosszú hozzászólás miatt :wink: :oops: :wink: !

ez csak szerintem nem baj? :) ;) :lol: :D

1 élőnek ki a halál hallatlan palástját erőlteti erőtlen vállára nincs útja egy halottal ki akár a halál halála is lenne

Több
20 éve 4 hónapja #201628 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Ranamarth (Endóriel) válaszolt a következő témában: Gondolatok
Hát nekem részben attól függ ez a dolog,hogy az a bizonyos illető,hogyan viszonyul hozzám,meg még a beszédéből.Egyszóval első látásra eldönteni,hogy valaki szimpatikus vagy sem...nem tudom én nem hiszem,hogy tudnék nyilatkozni,inkább többszöri találkozás után,mert ha elsőre akarsz ilyet kijelenteni,akkor szerintem azt akaratlanul is külső után teszed,nem?
Ez az illat utáni ítélés fura felfogás!Én még sosem hallottam ezt az elméletet,de lehet hogy van benne igazság :wink: !

Bocsi a hosszú hozzászólás miatt :wink: :oops: :wink: !

"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."

Több
20 éve 4 hónapja #201610 Írta: Moiraine alias Elyanon
hát, ez egy jó kérdés. valóban... nekem asszem 5. környékén volt az, hogy egy lány nagyon nem volt szimpi az új osztályban, de aztán a másik b.nőm "cserben hagyott" és úgy alakult hogy a másik lány mellé kell ülnöm.. nagyon nem akartam, de utána annyira jó barátok lettünk hogy szinte elválasztani nem lehetett minket :) ) sokan már aszitték hogy mi khm.. szóval a saját nemünkhüz vonzódunk, azon belül egymáshoz :) ))

Több
20 éve 4 hónapja #201505 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Gondolatok

Felagund írta:
De tényleg. Az emberek nem tudják, de annak eldöntése, hogy ki kinek szimpatikus "első látásra", döntő többségben szag alapján történik! Viszont ritkán tudatosul, ezért van az, hogy az ember nem is tudja, hogy valaki miért szimpatikus neki, vagy miért nem.

Hát, nálam tudatosul. Pl. az új osztálytársnőmnek olyan illata volt, mint a nagyim parfümjének. 8O És most tök jó haverok vagyunk. :D (Bár fura, mert mióta rendesen megismertem, nem éreztem rajta nagyi-szagot... :oops: )

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
20 éve 4 hónapja #201483 Írta: *Niko*
*Niko* válaszolt a következő témában: Gondolatok

Felagund írta: A limbikus rendszer ;)

Vááá, ez most nagyon nem kellett volna, így anatvizsga után...

Nekem sokszor attól lesz szimpatikus valaki, ahogyan egy egyént vagy egy helyzetet kezel. Utóbbi miatt gyakran a nagy közösségtől gyökeresen eltérő véleményt vallok, pedig az élményanyagunk gyakorlatilag azonos...

a gyöngyfűzők valája - by Csele

Több
20 éve 4 hónapja #201416 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: De télleg mi határozza meg, hogy valaki szimpatikus lesz-e vagy sem? (első ránézésre)

A limbikus rendszer ;)

De tényleg. Az emberek nem tudják, de annak eldöntése, hogy ki kinek szimpatikus "első látásra", döntő többségben szag alapján történik! Viszont ritkán tudatosul, ezért van az, hogy az ember nem is tudja, hogy valaki miért szimpatikus neki, vagy miért nem.
(Társadalmi-történelmi vonatkozásként nézzétek meg, hogy a test illatosítása mennyire fontos volt a különböző kultúrákban!)

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 4 hónapja #201413 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Gondolatok
Láttam a dpektrumon egy filmet eccer pont ezzel kapcsolatban...megvizsgáltak egy csomó esetet, és azt találták, hogy azok szimpibbek a legtöbb embernek, akiknek szimmetrikusabb az arcuk és kellemesebb a hangjuk (persze kinek mi). :D
De komolyra fordítva a szót, ez a te hangulatodtól is függ. Lehet, hogy valami bánt és először találkozol valakivel, aki mond vmit, és azzal még jobban megbánt, pedig nem is akarta, hát ugye az nem fog jó benyomást kelteni...
Helyzettől is függ...mittomén' vonszolsz valami nagy batyú és segít neked, pedig nem is ismer...
Meg mindenki magából indul ki akkor is, amikor véleményt alkot valakiről elsőre...

Több
20 éve 4 hónapja #201411 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta:
De télleg mi határozza meg, hogy valaki szimpatikus lesz-e vagy sem? (első ránézésre)

Hát elsősorban az, hogy szimpatikus-e vagy sem... :D

De leginkább a viselkedése, illetve gyakran belejátszik, hogy milyen általad eddig ismert emberek viselkedéséhez hasonló...
Meg sok minden más is...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 4 hónapja #201410 Írta: Rabyn
Drizzt:)
Annak idején amikor a régi biosztanáromat megkérdeztem a színtévesztésről, színvakságról, akkor aztmondta, hogy ugyan ez a terítő piros, de biztos, hogy mindketten ugyanazt a pirosat látjuk?:)

De télleg mi határozza meg, hogy valaki szimpatikus lesz-e vagy sem? (első ránézésre)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 2.028 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére