Gondolatok

Több
21 éve 10 hónapja #85428 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Gondolatok

Gandalf írta: Ezzel az erővel semmit sem vehetnél készpénzen...

Pontosan. Egyvalamit azért igen - a saját érzéseimet.

Huhú :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #85388 Írta: Gandalf

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 10 hónapja #85378 Írta: Álmos
Brisának megtudtam a lakáskódját, beoosontam, kiettem őt a Trapistájából és a Lembasából, kiloptam az ékszeres dobozát és írtam az ő nevén, ja, és Brisa önmegsemmisítő rendszert építettem be vírusként a gépedbe mely holnap reggel fog felrobbanni ;)

hahhahaa

Több
21 éve 10 hónapja #85377 Írta: Álmos

Ring-bearer írta: Dakiman: Hogy érted, hogy "így" gondolkozom?

Hát hogy szerinted miért gondolkozol úgy a halálról ahogyan gondolkozol :)

Több
21 éve 10 hónapja #85376 Írta: Álmos

Kincső írta: Brisa, Alyr: Ezen már csak azért sem érdemes vitatkozni, mert aki hisz Istenben, az hiszi, hogy akik írták a Bibliát, azok Isten "sugalmazására" írták, akik meg nem hívők, azok persze hogy azt mondják, hogy csak emberek írták, akkor miért lenne benne minden igaz. És akkor itt meg is feneklett a kérdés, mert visszaértünk oda, hogy van-e Isten. :wink:

Akik Isten sugalmazására írták szintén tévedhettek, egyfelől. Másfelől más egy 1500 éves ember felfogása az akkori Istenről, mint mondjuk egy mainak. Amit ember mond, nem kell kézpénznek venni.

Több
21 éve 10 hónapja #85369 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Semmi gond.

Látom, nem olvassátok a Tolkien.hu kategóriát... :D

Svin írta: A browser encoding beallitasan mulik, kiprobaltam.
A View/Encoding ha kozep-europai windows/iso-ra van beallitva (iso-8859-2), akkor jol jelennek meg, amugy nem. Akinel (pl nalam) nyugat-europai van beallitva (iso-8859-1) annak nem fog jol mukodni.

azaz magyarul

Estel írta: lll (HU):
A Windows Vezérlőpulton belül a Nemzetközi beállítások között lehetett volna kipróbálni azt, amire Pennie tippelt... de mivel nem ez a gond, érdemesebb az Explorer főmenüjében a Nézet menüpont alatt a Kódolás után listából kiválasztani, amit Svin javasolt. Az a legbiztosabb, ha kipróbálod mindet, és amelyikkel működik, azt megjegyzed, és annál maradsz. ;)

Brisa

Több
21 éve 10 hónapja #85367 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Gondolatok
Akkor bocsi Brisa... :) :wink:
(OFF: csak azt nem értem, hogy nekem normálisak az ő és ű betűim, viszont a Tieitek helyett - de nem mindenkinél - valami kriksz-krakszot ír ki a gép. Furcsa... :roll: )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
21 éve 10 hónapja #85352 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Gondolatok
Bocsesz! :oops:

Ideje lenne kijavítani a Fórum hibáit... Az ékezetes betűimmel gond van...

Több
21 éve 10 hónapja #85344 Írta: Brisa

Brisa írta:

Penngaladiel írta: Egyrészt a Biblia bemutat egy abszolút erkölcsi mércét. Aminek az is része, hogy akkor is bocsássak meg, ha nekem van igazam, és a másik nem látja be. A megbocsátás emberek között úgy működik, hogy akinek a sérelmére történt a dolog, annak kell megbocsátania, a saját részéről elengedni a dolgot - saját érdekében. Függetlenül attól, hogy az, aki megbántotta, ezt beismerte és megbánta-e. És ez nem könnyű, de így működik.
De az üdvösség nem ezen múlik, hanem azon, hogy hittel elfogadom Jézus váltsághalálát, és az Ő áldozata miatt Isten megbocsátja a bűneimet.

A Bibliát emberek írták. kb 1500 éve. Nem hiszem hogy abszolút erkölcsi rendszernek kéne venni.

Azt nem én írtam, hanem Darky :!: Beszabadult a gépem elé, és nem lépett ki a nevemből. :heu:

Szóval ne nekem válaszolgassatok... :D

Brisa

Több
21 éve 10 hónapja #85334 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Gondolatok
Namarie: Talán inkább a haldoklástól! Mert nem tudom mi fog történni, és akkor már úgyis mindegy lesz!
Dakiman: Hogy érted, hogy "így" gondolkozom?
A zsidókat azért nem szerették úgy általában soha, mert:
A zsidóknak csak a bankárkodást engedték, mert a pénzzel való munkát tisztátalannak gondolták. Ez még nagyon régen volt. Persze ebből a zsidók megazdagottak, és így megutálták őket! Láttátok a Csillagvirágokat? Nagyon jó film!

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 10 hónapja #85333 Írta: Gandalf
A keresztyén és a keresztény kizárólag a magyíar nyelvben két külön szó, más nyelveknél ez nincs így. Tulajdonképpen félrehallásból ered, eleink a "kereszt" szót értették ki belőle, de valójába "krisztusi", vagy "Krisztushoz tartozó" a hivatalos jelentése. A protestánsok valóban a keresztyén szót használják, de nem csak magukat értik bele, hanem az egész keresztyénséget. De hallottam már olyan katolikusokról is, akik szintén a keresztyén szót használják. Én is minden krisztusi egyházat beleértek, amikor használom, nem csak a protestánsokat ("...hiszek egy, egyetemes, keresztyén anyaszentegyházban..."). Csak a pontosság kedvéért nem a keresztény szót használom.

Darky: De, nekünk is megbocsájt, de el is kell tőle ezt az esélyt fogadnunk, különben nem vonatkozik ránk!

Brisa: A Bilbia jóval régebbi, mint 1500 éves, de ez mindegy az értéke szempntjából. Kincső pedig helyettem is válaszolt...

Több
21 éve 10 hónapja #85319 Írta: Kincső
Brisa, Alyr: Ezen már csak azért sem érdemes vitatkozni, mert aki hisz Istenben, az hiszi, hogy akik írták a Bibliát, azok Isten "sugalmazására" írták, akik meg nem hívők, azok persze hogy azt mondják, hogy csak emberek írták, akkor miért lenne benne minden igaz. És akkor itt meg is feneklett a kérdés, mert visszaértünk oda, hogy van-e Isten. :wink:

Több
21 éve 10 hónapja #85291 Írta: Esticsillag
Esticsillag válaszolt a következő témában: Gondolatok
Namarie: Én nem azt itélem el, aki ezt teszi, tehát az anyát, hanem magát a fogalmat és elvet.
Már csak azért sem itélem el, mert va közvetlen közelemben is élnek ilyen szerencsétlenül járt emberek.

Üdv.

"Ó ég szele, állítsd meg ott a kék egen
oly gyönyörü, hadd látom mert ellebeg."

Több
21 éve 10 hónapja #85290 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok
Brisa: és tegyük hozzá, hogy már az "eredeti" írói is mások beszámolóit vették alapul.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 10 hónapja #85289 Írta: Brisa

Penngaladiel írta: Egyrészt a Biblia bemutat egy abszolút erkölcsi mércét. Aminek az is része, hogy akkor is bocsássak meg, ha nekem van igazam, és a másik nem látja be. A megbocsátás emberek között úgy működik, hogy akinek a sérelmére történt a dolog, annak kell megbocsátania, a saját részéről elengedni a dolgot - saját érdekében. Függetlenül attól, hogy az, aki megbántotta, ezt beismerte és megbánta-e. És ez nem könnyű, de így működik.
De az üdvösség nem ezen múlik, hanem azon, hogy hittel elfogadom Jézus váltsághalálát, és az Ő áldozata miatt Isten megbocsátja a bűneimet.

A Bibliát emberek írták. kb 1500 éve. Nem hiszem hogy abszolút erkölcsi rendszernek kéne venni.

Brisa

Több
21 éve 10 hónapja #85275 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Üdv néktek!

Esticsillag: Azért nézd meg, mikor ítéled el az abortuszt. Ha a gyerek úgy nő fel, hogy nem akart gyerek volt, olyan lelki sérüléseket szenved amitől nem lesz teljes ember. Sokszor gonoszabb dolog valakit élve hagyni mint halállal jutalmazni.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 10 hónapja #85253 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Egyrészt a Biblia bemutat egy abszolút erkölcsi mércét. Aminek az is része, hogy akkor is bocsássak meg, ha nekem van igazam, és a másik nem látja be. A megbocsátás emberek között úgy működik, hogy akinek a sérelmére történt a dolog, annak kell megbocsátania, a saját részéről elengedni a dolgot - saját érdekében. Függetlenül attól, hogy az, aki megbántotta, ezt beismerte és megbánta-e. És ez nem könnyű, de így működik.

Több
21 éve 10 hónapja #85244 Írta: Álmos

Penngaladiel írta:

Darkman írta: Ha Jézus megbocsátott a a megkövezett nőnek, akkor nekünk miért nem bocsát meg az Isten?

Megbocsát annak, aki felismeri és megbánja a bűnt, amit elkövetett.

És aki nem ismeri fel? Aki nem bánja meg, mert úgy érzi neki volt igaza? Amikor van két elkövetőnk, s az egyik mutogat a másikra, hogy te vagy a vétkes, mire a másik ugyanezt vágja a másik fejéhez, akkor ki a vétkes? Kinek lesz igaza? Ki fog üdvözülni a kettő közül? Kinek bocsát meg Isten?

Több
21 éve 10 hónapja #85242 Írta: Penngaladiel

Namarie írta: Pennie! A cselekedetet valaki elköveti. Lehet, hogy nem helyesli, de elköveti. A cselekvő és a cselekvés nem választható szét. Ha én ítélek egy cselekedetről, annak elkövetőjéről is ítélek.

Megítélhetem a tett elkövetőjét, de nem ítélhetem el. Nem tudom, érzed-e a különbséget...

Namarie írta: Gandalf! Javítsatok ki, de a keresztyén szót nem protestánsokra használják csak? A keresztény pedig a katolikus.

A keresztyén szót valóban csak a protestánsok használják, de a keresztény szót nem csak a katolikusok. Én ezt szoktam meg, és nem áll rá a szám a másikra :P Annál meg nincs rosszabb, amikor az ember görcsösen figyel, hogy jól mondja, és akkor ilyenek jönnek ki, hogy keresztyény :D

Van protestáns újfordítású Biblia is :)

Több
21 éve 10 hónapja #85241 Írta: Penngaladiel

Darkman írta: Ha Jézus megbocsátott a a megkövezett nőnek, akkor nekünk miért nem bocsát meg az Isten?

Megbocsát annak, aki felismeri és megbánja a bűnt, amit elkövetett.

Több
21 éve 11 hónapja #85209 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok
Pennie! A cselekedetet valaki elköveti. Lehet, hogy nem helyesli, de elköveti. A cselekvő és a cselekvés nem választható szét. Ha én ítélek egy cselekedetről, annak elkövetőjéről is ítélek.

Darkman! Honnan veszed, hogy nekünk nem bocsájt meg Isten? Jézus aki addig élt, mindenkinek megbocsájtott. Nekünk legrosszabb esetben is utat mutatott. És ha igaz, hogy egylényegű az Atyával, és ő (akár Jézus , akár az Úr) annyira szerette a világot, hogy magát, vagy maga egy részét feláldozta- kell-e ennél nagyobb bizonyosság, hogy akár előre is el vannak törölve a vétkek? De: a vétket meg kell bánni. Ez pedig csak jól működő lekiismerettel lehetséges. Nem az önmarcangolásról van szó!

Ne feledd a Miatyánk sorait: "és bocsásd meg a mi vétkeinket, MIKÉPP MI IS MEGBOCSÁJTUNK AZ ELLENÜNK VÉTKEZŐKNEK." Tehát: ahogy megbocsájtasz Te másnak, úgy fog Neked is az Úr. Hogy a bűnök megbocsájtásának terén mi lett a dogma, nem tudom, majd utánanézek. De az dogma, az igazság meg lehet, hogy teljesen más. Szerintem a megbocsájtás onnan indul, hogy Te hogy tudod ezt gyakorolni a magad és mások irányába. Mennyire tudod megérteni és elfogadni a gyengeségeket.

Gandalf! Javítsatok ki, de a keresztyén szót nem protestánsokra használják csak? A keresztény pedig a katolikus.

Más: akinek nem inge, nem veszi magára, de ha vallási kérdésekről vitatkozunk, ugyan tegyük már meg, hogy elolvassuk az adott szöveget, jelen esetben a Bibliát, és a kereszténységről szóló dolgokat! :!: Ha valaki valamit nem tud, van pap, teológus, mi egymásnak stb. A Bibliából esténként, lefekvés előtt is lehet olvasni pár fejezetet. Ha valakinek Károli-féle van, bármelyik könyvtárban hozzá lehet férni a katolikushoz. Ha nincs, kisalakú Biblia egész normális áron beszerezhető, akár antikváriumokból is. Nem ragozom tovább, a lényeg, hogy mindenki tudja, miről beszél. Ez a többi vallás szövegeire is vonatkozik!!!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 11 hónapja #85208 Írta: Álmos

Ring-bearer írta: Yavanna: Azért ne hasonlítsunk egy embrió féle sejtet, meg egy hajcsomót össze!!!
Darkman: Én nem a haláltól félek. Bár azért elég borzalmas, hogy nem tudom mi fog történni velem! De ha esetleg előbb halok meg min ti, akkor majd megpróbálom megüzenni, hogy milyen! :mrgreen:
A fájdalomtüól félek, hogy vajon a közvetlen halál előtt nem fáj e, vagy hogy még ha "elalszol" is akkor is fáj e?
Kár, hogy így elferdítették a Bibliát. Mi a vélemyényetek a Hitgyülekezetéről?

Szerinted minek a hatására gondolkozol így a halálról?

Több
21 éve 11 hónapja #85207 Írta: Álmos
Ha Jézus megbocsátott a a megkövezett nőnek, akkor nekünk miért nem bocsát meg az Isten?

Több
21 éve 11 hónapja #85195 Írta: Gandalf
Ami meg a gnózist és a misztériumokat illeti: ezeket éppen keresztyén egyházatyák írásaiból ismerjük főleg (pl. Alexandriai Kelemen), szó sincs arról, hogy az egyház eltitkolná ezek létezését, csupán harcol ellenük!

Több
21 éve 11 hónapja #85193 Írta: Gandalf
Antres, azt javaslom, mielőtt vallástörténeti kérdésekben véleményt nyilvánítasz, olvasgass egy kis történelmi szakirodalmat! Ha ennyire nem vagy tisztában a keresztényüldözésekkel, valamint az általad felsorolt "egyházi" bűnökkel (spanyol hódítások, keresztesháborúk, boszorkányégetések - ezeket mondtad, de igazából egyik se a keresztyénség miatt volt, az egyház bűne mindössze annyi volt, hogy támogatta ezeket, mellesleg megjegyezném, ezeknek azért voltak pozitív következményei is...), akkor tájékozódj, mielőtt elhamarkodott véleményt formálsz! Mellesleg II. János Pál pápa az egyház az eddigi 2000 év alatt elkövetett összes bűnéért bocsánatot kért a világtól - ennél többet nem is tehetett volna (gondolj bele, hányan voltak képesek eddig ilyesmire?)... Mondom ezt annak ellenére, hogy nem katolikus vagyok!

Több
21 éve 11 hónapja #85188 Írta: Penngaladiel

Antares írta: Lehet, hogy ezt félreértetted. Én az "elrejtették" szó alatt azt értettem, hogy üldözték a gnózist és az emberek nem tudhattak róla. Nem is feltételeztem, hogy a Biblia tartalmazott volna gnosztikus tudást.

Akkor te vagy az első, aki a kereszténységet és a gnoszticizmust nem így kapcsolta össze :wink:

Antares írta: A középkori üldöztetések idejében rengeteg keresztes lovagrend alakult, amelyek csak külsőségekben voltak keresztesek, de igazából a gnózis szerint éltek. Sőt sok gótikus templom is rejt magában ilyen gnosztikus jelképeket, mint például a "zöld emberke" a Santiago de Compostela-i katedrálisban.

Nos, ennek a dolognak két oldala van. Egyrészt, mivel a gnoszticizmus idegen a kereszténységtől, de felhasználja a keresztény fogalomkört (és a kereszténység népszerűségét), a keresztény szellemi vezetőknek fel kellett lépniük ellene. Persze eredetileg nem erőszakkal, hanem a keresztény tanok még tudatosabb tanításával. De sajnos idővel a gnózis bizonyos tanai mégiscsak beszivárogtak a keresztény egyházba (pl. aszkézis), ez is hozzájárult a gnosztikus lovagrendek elszaporodásához. Viszont az egyház szellemi hanyatlásával, ahogy az emberektől már szinte nem azt várták el, hogy Istenben higgyenek, hanem az egyházban, már nem a tanítással védekeztek a gnosztikus tanok ellen, hanem tiltással és erőszakkal - ami nem az Isten szerinti út.

Egyébként: kalandra fel! Olvasd a Bibliát :wink: Érdemes az Újszövetséggel kezdeni, de legalábbis párhuzamosan olvasni az Ószövetséggel.

Több
21 éve 11 hónapja - 21 éve 11 hónapja #85178 Írta: Penngaladiel

Namarie írta: Esticsillag! Ne ítélkezz, mert nem biztos, hogy tudod, kiről, miről ítélsz. Mielőtt válaszolsz, kérlek, nézd meg a dec. 8-i hozzászólásomat. Szerintem jobb azt mondani: én, ha egy mód van rá, nem tenném meg, mint azt, hogy elítéllek téged, aki megteszi, tekintet nélkül arra, min mész keresztül, milyen körülményeid vannak. "Ne ítélj, hogy ne ítéltessél." "amilyen mértékkel mértek ti másoknak, ugyanolyan mértékkel fognak nektek is mérni" /Újszövetség, kapásból nem tudom, pontosan hol, de Jézus mondta, aki mint tudjuk, még a házzasgtörő nőnek is megbocsájtott...)

Namarie, Esticsillag az abortuszt, mint cselekedetet ítélte el, nem az elkövetőjét!!! És ez helyes hozzáállás. Csak a bűnt ítélhetjük meg (azt meg is kell tennünk), de a bűnös megítélése Isten dolga. De ezt a két dolgot ne keverjük össze!
Jézus is így tett. Azt mondta a házasságtörő asszonynak: "Megbocsáttattak a te bűneid. Menj el, és többé ne vétkezz!"

Több
21 éve 11 hónapja #85176 Írta: Kincső
Pennie: A zsidókról ezt nem én mondom - illetve én nem mondok semmit :) - hanem korábban itt is volt erről szó, hogy ha Isten olyan jó, miért hagyta, hogy kiválasztott népe ilyen sok "megpróbáltatáson" menjen keresztül. :roll: :wink:
Én Namarie-vel értek egyet, hogy nem ítélhetünk általánosan, mert ismernünk kellene a konkrét személy konkrét helyzetét, amikor nem vállalja a gyerekét. :idea: Eleve nem vagyok híve az ilyen általánosításoknak, hiszen ezek tul.képp. előítéletek... :roll: (Azt nem mondom, hogy nem estem már ilyen hibába, de igyekszem elkerülni.) És milyen jogon ítélünk, ha magunk is kerülhetünk hasonló helyzetbe (pl. nem tudom ki mit tenne/tett volna, ha 14 évesen teherbe esett volna, mert erre elég sok példa van/volt), és nem biztos, hogy akkor azt tennénk, amit most így elgondolunk. :roll: Olyanról is hallottam már, hogy védekeztek ellene, és kiderült, hogy lyukas volt az óvszer, és a lány teherbe esett (kb. 14-15 éves volt), beperelték a gyártót de ez már mit sem segített. :roll: Másik, amit meséltek nekem, hogy egy 8.-os lány nem merte bevallani senkinek, hogy terhes, nem is vették észre jódarabig, mert bő ruhákban járt, stb. Azután végül a tesitanár vette észre, elküldte nőgyógyászhoz, de a lány anyja beperelte az iskolát, hogy mit taposnak bele alánya magánéletébe, az ő lánya még szűz, stb. A lány továbbra sem merte bevallani. Egyszer 4-5 fős csoportbontásban voltak egyik órán, és ha a barátnője nem szól, hogy már rég kikéredzkedett a mosdóba és még nem jött vissza, akkor a lány ott hal meg a WC-ben, mert ott szülte meg a kisbabáját. Azonnal kihívták a mentőket, és végül életben maradt a lány is meg a gyerek is, és a lány szülei felnevelték, de azért ez nagyon nagy trauma lehetett. Kérdés akkor, hogy melyik a jobb: ez vagy elvetetni a gyereket. Harmadik eset, amiről hallottam: 15 évesek vállalták a gyereket (a fiú is meg a lány is), egy ideig minden rendben is volt, stb., de egy idő után az egyik ide ment buliba, a másik oda, a kisbaba meg otthonmaradt a nagyszülőknek. Hogy nőtt fel szegény, ki tudja? :roll:
Na mára ennyit, szió :wink:
Kincső

Több
21 éve 11 hónapja #85171 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Gondolatok
Üdvözletem!

Bevallom nektek, hogy nem olvastam végig az eddigi beszélgetéseteket (a vallási vitákba én nem avatkozom bele), csak találtam egy idézetet abban a könmyvben, amit most olvasok, és én nagyonis egyetértek az eszméjével (egy fantazy könyv, két pap beszélgetése):

- Nem segítünk azokon, akiknek kicsúszott a lába alól a talaj, hogy újra talpra állhassanak! Hátat fordítunk nekik, reménytelennek tituláljuk őket, vagy próbálunk tőlük megszabadulni! - Crysania Denubis felé fordult. - Te tudtad, hogy Quarath azt javasolta, hogy szabaduljon meg a világ az ogár fajtól?
- De kedvesem, az ogárok végül is egy vérengző, komisz népség... - kockáztatott meg egy erőtlen tiltakozást Denubis.
- Akiket az istenek teremtettek ((megj.: 3 istenük van: a Jó, a Rossz, és a Semleges)), éppúgy, mint minket - felelte Crysania. - Ha nem foghatjuk fel, nem érthetjük meg a dolgok nagyszerű rendjét, vajon van-e jogunk ahhoz, hogy elpusztítsunk bármit is, amit az istenek hoztak létre?

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
21 éve 11 hónapja #85162 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok
Ring-bearer! Melyik fázistól félsz a legjobban? A halál előttitől, a haldoklástól vagy attól, hogy miután a tested leállt, mi fog történni?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.709 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére